Sinterklaas kapoentje ...

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m'n schoentje. Hoewel het hoogzomer is en de mussen dood van het dak vallen, denkt de bedrijfsleider van de Spar aan het Wielewaalplein in Groningen dat het al december is. Jacobs, de bedrijfsleider, lijkt er een sport van te maken om als eerste in Nederland de pepernoten in het schap te hebben, zo valt te lezen op Groningen Dichtbij. 

Afgelopen jaar nog startte Michiel Veenstra, dj voor 3FM, een actie om de vroege verkoop van pepernoten aan banden te leggen. Jacobs boeit dat allemaal niet zo: "Mensen vinden ze lekker, en hier in het Oosterpark vinden ze al erg gretig aftrek", aldus de bedrijfsleider, die net als vorig jaar de strijd om als eerste pepernoten te verkopen, gewonnen lijkt te hebben. 

Saillant detail is een reactie onder het bericht, waarin gemeld wordt dat de diverse groothandels pas in de eerste week van september beginnen met uitleveren van pepernoten aan de detailhandelaren. Indien dit klopt, zou de Spar nu een restpartij van vorig jaar in de winkels hebben moeten liggen.