Firefall krijgt geen releasedatum

Firefall zal nooit een releasedatum krijgen. Dat heeft de Lead Class Designer van Red 5 Studios, David Williams, in een interview met FOK!games gezegd. Firefall is een gratis MMO-shooter die sinds januari in bèta is.

Volgens David Williams impliceert een releasedatum te veel dat de game 'af zou zijn'. "Dat is ook de reden dat we graag een free-to-play game wilden maken. Spelers verwachten in zo'n game ook niet zo snel dat alles er meteen in zit. We kunnen nu gewoon één ding van onze to-do-lijst pakken, dat heel goed maken en het daarna in de game stoppen. Daarna gaan we gewoon door met het volgende ding op onze lijst."

Hoewel de game sinds januari in bèta is, wordt er al zes jaar aan de gratis shooter gewerkt. Nog geen twee maanden geleden zijn er grote aanpassingen gedaan aan het class-systeem en de gameplay. "Het lijkt behoorlijk laat om nu nog het roer om te gooien, maar we luisteren echt naar onze community en deze aanpassingen waren gewoon nodig", aldus Williams. Er wordt dus nog continu gesleuteld aan de game en dat zal volgens Williams ook nooit ophouden.

"Daarom zal Firefall geen officiële releasedatum krijgen, want we blijven er constant mee bezig. Een releasedatum geeft ons het gevoel dat je game dan af moet zijn. Als je echter met releasedatum bedoelt 'de datum dat iedereen de game kan spelen': dat zal tegen het eind van het jaar zijn. En misschien dat we ergens rond die tijd of volgend jaar de term 'bèta' voor Firefall niet meer zullen gebruiken. Maar een echte releasedatum zal er niet komen."