FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 november 2011

Oud-Ajacied Bodul bloeit op in Oostenrijk

Bij Ajax lukte het hem nooit om zijn kwaliteiten te laten zien, maar Darko Bodul behoort anderhalf jaar later tot de topspelers van de Oostenrijkse Bundesliga.

De aanvaller scoorde al zeven keer dit seizoen voor titelhouder Sturm Graz. Daarmee staat hij samen met Patrick Bürger (SV Mattersburg) en Roland Linz (Austria Wien) aan de kop van het topscorersklassement.

"Hier heb ik bewust voor speelminuten gekozen", legt Bodul zijn overstap naar de Oostenrijkse club uit in Voetbal International. "Bij Ajax speelde ik vooral bij de beloften." Van 2008 tot januari dit jaar stond Bodul onder contract bij Ajax en speelde hij slechts één Eredivisie-duel. Sparta Rotterdam huurde de speler in seizoen 2009-2010.

Bij Sturm Graz bloeit de spits weer helemaal op. "Ik voel me fit en ben gelukkig met het vertrouwen van de club en trainer Franco Foda. Al blijft het mijn doel om bij een andere buitenlandse club succesvol te zijn. Maar eerst wil ik presteren met Sturm Graz."

De Boer: "Komende vijf wedstrijden vijftien punten pakken"

Na het 6-4 verlies tegen FC Utrecht lijken de kansen voor Ajax op het prolongeren van de landstitel erg klein. Het verschil met koploper AZ bedraagt op dit moment al elf punten. Ajax-trainer Frank de Boer is het hier echter niet mee eens.

"Nee, die zijn niet vergooid. Alleen je moet naar jezelf kijken op dit moment en van wedstrijd tot wedstrijd leven", liet de trainer weten op de clubsite van Ajax. "Nu komt er een periode aan van vijf wedstrijden waarin je gewoon vijftien punten moet halen tot de winterstop. Daar moet alles voor wijken en dat moeten we ook beseffen."

De Boer verwacht daarmee de achterstand deels goed te maken: "Dan denk ik dat je het gaatje kleiner hebt gemaakt met de concurrentie en dan kunnen we met frisse zin naar de tweede helft van het seizoen leven."

Ook liet De Boer weten nog altijd te balen van het 6-4 verlies bij FC Utrecht. "Wij waren de bovenliggende partij, alleen hebben we heel slecht verdedigd. Ik had een heel ander gevoel dan tegen FC Groningen. Daar verloren we terecht met 1-0. Dat was veel kwalijker. De instelling was nu goed, alleen door slecht verdedigen krijgen we zes goals tegen. Ik kan niet verteren dat we aardig speelden, maar in twee keer vijf minuten de wedstrijd uit handen geven."

De Boer
De Boer ziet nog kansen voor de landstitel (Foto: Pro Shots)

Kenneth Vermeer, die tegen Utrecht driemaal opzichtig de fout in ging, zal ook de komende tijd de volledige steun krijgen van De Boer. "De kritiek was terecht. Hij heeft die wedstrijd niet goed gekeept, maar er waren ook drie doelpunten waar hij niks mee te maken had. Vermeer weet zelf heel goed dat hij niet keepte."

"Voor mij maakt het niet uit dat hij fouten maakt, maar hij moet ervan leren. Vermeer heeft de afgelopen weken juist heel goed gekeept en misschien wel punten voor ons gepakt. Om hem af te rekenen op deze wedstrijd slaat nergens op. Ik heb geen redenen om te denken dat ik van doelman moet wisselen omdat Kenneth goed gepresteerd heeft", aldus De Boer.

Madonna baalt van uitlekken nieuwe single

Madonna is er niet blij mee dat haar single Give Me All Your Love al maanden voor de releasedatum via internet te beluisteren is. Guy Oseary, de manager van de zangeres, laat via Twitter weten dat Madonna teleurgesteld is. "Mijn echte fans zouden dit nooit doen", laat ze via de manager weten.

Oseary vertelt dat het plan was om de single volgend jaar uit te brengen. Maar iemand heeft woensdag een demoversie naar buiten gebracht. "We zijn erg blij met de positieve reacties, maar zijn erg van slag dat iemand het nummer heeft gelekt."

Hij roept alle fans op het lek op te sporen. "We hebben jullie nog veel meer te bieden, maar respecteer het proces alstublieft."

Het nummer is afkomstig van het twaalfde nog titelloze album van de 53-jarige zangeres. Madonna liet eerder weten dat ze haar nieuwe single in februari of maart uitbrengt. Het nieuwe album wordt de opvolger van Hard Candy uit 2008. Madonna wil na het uitbrengen de cd weer gaan toeren.

Isner en Federer in kwartfinale

John Isner en Roger Federer hebben als laatsten de kwartfinale van het Masterstoernooi in Parijs bereikt. De ongeplaatste Amerikaan Isner was donderdag met 6-4, 6-2 te sterk voor Feliciano Lopez uit Spanje. Federer (3) versloeg even daarvoor Richard Gasquet (16) uit Frankrijk met 6-2, 6-4.

Isner neemt het in zijn kwartfinalepartij opnieuw op tegen een Spanjaard. David Ferrer (4) is zijn volgende opponent. Federer treft de Argentijn Juan Monaco. Die zag Mardy Fish in de derde set van hun partij in de derde ronde geblesseerd opgeven. De andere kwartfinales gaan tussen Novak Djokovic (1) en Jo-Wilfried Tsonga (6) en tussen Tomas Berdych (5) en Andy Murray (2).

'Aanval op Iran kan ernstige gevolgen hebben'

Een militaire aanval op Iran kan "ernstige gevolgen" hebben voor de gehele regio. Daarvoor heeft de Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta donderdag gewaarschuwd. "Je moet goed rekening houden met onbedoelde gevolgen. En misschien zijn die gevolgen niet alleen dat je Iran echt afschrikt van wat ze willen doen", aldus Panetta.

VN-atoomwaakhond IAEA liet dinsdag weten dat Iran mogelijk werkt aan een atoombom. Israël schermt daarom met militair ingrijpen. De joodse staat deed dat eerder tegen nucleaire complexen in Irak (1981) en Syrië (2007).

'Aanval op Iran kan ernstige gevolgen hebben'
'Aanval op Iran kan ernstige gevolgen hebben' (Foto: ANP)

Cech gehavend onder de lat bij Tsjechië

Petr Cech zal morgen met een gebroken neus, een helm én een masker plaatsnemen in het doel bij Tsjechië. De keeper liep afgelopen zaterdag in het competitieduel met Blackburn Rovers een gebroken neus op, nadat hij in botsing kwam met teamgenoot Ashley Cole.

De keeper zal, ondanks dat hij een helm én masker zal dragen, toch inzetbaar zijn tegen Montenegro. Beide landen treffen elkaar in de play-offs om een ticket voor het Europees kampioenschap van volgend jaar. "Petr heeft de training volledig kunnen afwerken. Hij kan spelen vrijdag", aldus teamarts Petr Krejci.

Cech werkte een oefensessie af met het masker en ondervond geen problemen. Een helm draagt de keeper al langer, nadat hij vijf jaar geleden ongelukkig in botsing kwam met een tegenstander. Nu hij hier een masker bij moet dragen, vind de keeper zelf geen probleem: "Als kind speelde ik ijshockey en droeg toen ook een masker. Ik heb er geen last van."


Petr Cech met gebroken neus én masker én helm (Foto: Novum/AP)

Bradley Cooper stapt uit The Man From U.N.C.L.E.

Bradley Cooper heeft zijn rol in de spionagefilm The Man From U.N.C.L.E. aan de wilgen gehangen. De reden is niet bekend, schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap. De acteur uit The Hangover zou de hoofdrol van geheim agent Napoleon Solo op zich nemen. Deze zomer stapte George Clooney al uit de film, eveneens om onbekende redenen.

De film, onder regie van Steven Soderbergh, is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse tv-serie uit de jaren zestig. In de serie waren Robert Vaughn en David McCallum te zien als twee agenten bij de fictieve geheime dienst United Network Command for Law and Enforcement, kortweg U.N.C.L.E.

Een opzienbarend detail was dat in de serie, die gemaakt werd toen de Koude Oorlog op zijn hevigst was, draaide om de samenwerking tussen een Amerikaanse en een Russische agent. Cooper zou de Amerikaan Solo spelen, in de serie een rol van Vaughn. Joel Edgerton zou in onderhandeling zijn voor de rol van de Rus Ilja Koerjakin.

Wanneer The Man From U.N.C.L.E. in productie moet gaan, is nog onbekend. De makers mogen wel opschieten als ze de film nog, zoals gepland, volgend jaar uit willen brengen.

Cooper werkt aan de opnames van de komedie The Silver Linings Playbook en schuift daarna meteen door naar de verfilming van John Miltons boek Paradise Lost. Daarin speelt hij de rol van Lucifer.

Saunders werkt aan Absolutely Fabulous-film

Jennifer Saunders schrijft het scenario voor Ab Fab: The Movie. De actrice was in de Britse komedieserie Absolutely Fabulous te zien als de alcoholistische pr-dame Edina 'Eddie' Monsoon en schreef alle afleveringen. Ze hoopt haar scenario volgend jaar af te hebben.

"Ik vind haar geweldig", zegt Christine Langan, baas van de filmtak van de BBC, tegen de Amerikaanse tv- en film-site Deadline. "Ik kan me niets spannenders voorstellen dan samenwerken met haar." De 53-jarige Saunders werkt momenteel nog aan de Spice Girls-musical Viva Forever, die volgend jaar in Londen op de planken komt.

Absolutely Fabulous gaat over de twee verlopen, met botox vol gespoten vriendinnen Eddie en Patsy, gespeeld door Joanna Lumley. De twee alcoholisten leven nog in de jaren zestig en zetten veelvuldig de bloemetjes buiten. De serie liep van 1992 tot 1995 en van 2001 tot 2003. Eerder dit jaar kondigde de BBC nog drie Ab Fab-afleveringen aan.

Ab Fab: The Movie begint als Eddie en Patsy met een enorme kater wakker worden in een lege jacht van een oliemagnaat. Hoe ze midden op de oceaan zijn beland, weten de vrouwen niet meer en hun mobiele telefoons hebben geen bereik. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.


Saunders werkt aan Absolutely Fabulous-film (Foto: Novum)

'Mexico schendt mensenrechten'

De Mexicaanse overheid maakt zich in de strijd tegen de georganiseerde misdaad schuldig aan marteling en wederrechtelijke executies. Ook laten de autoriteiten mensen spoorloos verdwijnen. Dat staat in een woensdag verschenen rapport van Human Rights Watch (HRW).

De misstanden komen volgens HRW in alle geledingen van de overheid voor: van openbaar aanklagers die verdachten kant en klare bekentenissen voorleggen tot lijkschouwers die door mishandeling en elektrische schokken veroorzaakte verwondingen bagatelliseren.

Tussen 2007 en juni van dit jaar hebben militaire aanklagers 3671 meldingen van mensenrechtenschendingen van soldaten jegens burgers onderzocht, maar dat heeft slechts tot vijftien veroordelingen geleid, zo staat in het rapport. Voor geen van de gevallen die in het rapport worden beschreven is een soldaat of gezagsdrager veroordeeld.

Sinds het leger wordt ingezet in de strijd tegen de georganiseerde misdaad is het geweld toegenomen, schrijft HRW. "De huidige aanpak werkt zeker niet", zei HRW-directeur Kenneth Roth tegen persbureau Associated Press. "Je kunt het geen oorzakelijk verband noemen, maar er bestaat op zijn minst een correlatie tussen de inzet van een onberekenbaar leger en de explosie van kartelgeweld."

In het rapport beschrijft HRW honderdzeventig zaken waarbij geloofwaardige bewijzen zijn verzameld van marteling, waaronder waterboarding, het toedienen van elektroshocks en verstikking. Zeker 39 personen zouden spoorloos zijn verdwenen en in 24 gevallen was sprake van moord door veiligheidstroepen. Niemand is voor de mishandelingen en de moorden veroordeeld.

Onderzoekers van HRW presenteerden het rapport aan de Mexicaanse president Felipe Calderón. Die zei woensdag in een verklaring dat hij samen met HRW een werkgroep gaat oprichten die de bevindingen in het rapport gaan onderzoeken.

Hij voegde daar echter aan toe criminelen de grootste bedreiging voor de mensenrechten in Mexico zijn en dat zijn regering de juridische en ethische verplichting heeft om elke beschikbare methode toe te passen om de macht van de autoriteiten te doen gelden in gebieden waar drugsbendes met elkaar strijden.

Calderón houdt vast aan de inzet van vijftigduizend militairen om de georganiseerde misdaad aan te pakken. Eerder dit jaar zei hij zelfs nog genoeg te hebben van het 'gezeur' over mishandelingen door het leger. De aantijgingen zijn 'niet waar, omdat de militairen altijd de waardigheid van criminelen respecteren en ze voor de rechter brengen', zei hij destijds.

Calderón heeft kortgeleden het offensief tegen de georganiseerde misdaad uitgebreid en heeft mariniers ingezet. "De marine in het bijzonder werkt niet mee aan vragen over het gedrag van mariniers. Het is een zwarte doos", aldus Roth. "Hoewel de marine zeker fatsoenlijk is, professioneler en een ander slag mensen is, heeft zich dat niet vertaald in gedrag waarbij ze zich meer aan de wet houden."

Oh my God

Terwijl ik de wereld aan inspiratie opdoe, zie ik twee meiden met wapperende haren langsfietsen. Gezellig samen op een hippe fiets. U kent ze wel: bakkersfietsen zonder mand. Ik weet ook niet hoe ik het anders moet omschrijven. Het dringt niet meteen tot me door dat het mijn bloedeigen dochter betreft, samen met een vriendinnetje. Soms lijkt ze opeens zo verrassend groot en volwassen. Zeker van een afstandje. Mijn hoofd kan het soms niet helemaal bijbenen. Maar ze is het, geen twijfel mogelijk. In al haar puberale prachtigheid.

Zwangere Jessica Simpson wil nu al meer kinderen

Jessica Simpson wil dolgraag meer kinderen. De zwangere zangeres is nog niet eens bevallen van haar eerste kind, maar droomt nu al over gezinsuitbreiding.

"Ik kan niet wachten om meer kinderen te krijgen", vertelt ze aan het Amerikaanse tijdschrift People. Ze vindt het heerlijk om in verwachting te zijn. "Zwanger zijn is echt voor mij bedoeld."

Toch heeft de zwangerschap volgens Simpson ook nadelen. "Mensen zeggen altijd dat je straalt als je zwanger bent. Maar dat komt gewoon doordat je zoveel zweet."

Gelukkig wordt de 31-jarige zangeres gesteund door haar verloofde Eric Johnson. "We vinden het allebei geweldig. We gaan samen naar alle afspraken bij de dokter. We kunnen niet geloven dat we dit samen gaan doen."

Simpson en Johnson maakten vorig jaar bekend dat ze verloofd zijn. Het is niet bekend wanneer de zangeres is uitgerekend.

Inval bij Duitse wapenfabrikant

Rond de driehonderd agenten hebben donderdag het hoofdkantoor van de Duitse wapenfabrikant Heckler & Koch doorzocht. De wapenfabrikant wordt ervan beschuldigd Mexicaanse overheidsfunctionarissen te hebben omgekocht om de verkoop een impuls te geven. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie bekendgemaakt.

Een woordvoerder van Heckler & Koch bevestigde de doorzoeking, maar weigerde verder op de zaak in te gaan. Openbaar aanklagers hebben tevens opdracht gegeven een aantal woningen te doorzoeken. Er wordt onderzocht of ook Duitse overheidsfunctionarissen zijn omgekocht.

Heckler & Koch is al onderwerp van onderzoek omdat het G36 automatische geweren zou hebben geleverd aan de Mexicaanse politie in de staten Chiapas, Chihuahua, Guerrero en Jalisco. Duitsland verbiedt echter de wapenexport naar deze deelstaten, omdat er sprake zou zijn van mensenrechtenschendingen.

Het bedrijf, wiens hoofdkantoor in Oberndorf december vorig jaar al eens werd doorzocht in verband met dat onderzoek, ontkent iets verkeerd te hebben gedaan. Het houdt vol dat er geen wapens zijn geleverd aan de vier deelstaten, maar aan de centrale autoriteiten in Mexico-Stad, die onder het toezicht van het ministerie van defensie vallen.


Inval bij Duitse wapenfabrikant Heckler & Koch (Foto: Novum)

N520 langer dicht na asbestregen

De N520 tussen Hoofddorp en Lijnden richting het centrum van Hoofddorp is ook vrijdag en mogelijk gedurende het hele weekend nog dicht. Dat meldt de provincie Noord-Holland donderdag.

De weg werd woensdag afgesloten nadat bij een schuurbrand een grote hoeveelheid asbest vrijkwam. De kankerverwekkende stof is op de N520 terechtgekomen. Het asbest moet volgens de provincie eerst zijn opgeruimd, voordat er weer verkeer over de weg mag rijden. Er zijn omleidingen ingesteld.

Woody Harrelson vervangt tierende Mickey Rourke

Woody Harrelson gaat een zware crimineel spelen in de zwarte komedie Seven Psychopaths. De acteur vervangt Mickey Rourke, die uit het filmproject is gestapt nadat hij ruzie had gekregen met de regisseur. De Amerikaanse filmsite Deadline schrijft donderdag ook dat zanger Tom Waits heeft getekend voor een rol in de film.

Rourke noemde Martin McDonagh maandag een 'rukker' die 'alles wil voor niks'. "Hij kan met zichzelf gaan spelen", zei Rourke in een interview met filmsite Moviefone. Rourke geeft filmmakers wel vaker een trap na. Zo noemde hij zijn film Passion Play 'verschrikkelijk' en zei hij dat Megan Fox niet kon acteren.

Welk personage Tom Waits gaat spelen in de komedie, is nog onbekend. Seven Psychopaths gaat over een scenarist, gespeeld door Colin Farrell, die werkt aan een script getiteld Seven Psychopaths. Hij raakt dankzij twee vrienden, rollen van Christopher Walken en Sam Rockwell, betrokken bij de ontvoering van het hondje van een psychopathische gangster, de rol die Rourke aanvankelijk zou spelen.

Regisseur McDonagh regisseerde Farrell al in de misdaadkomedie In Bruges uit 2008. Seven Psychopaths is deze week in productie gegaan. Wanneer de film in de bioscopen moet draaien, is nog onbekend.


Woody Harrelson vervangt tierende Mickey Rourke (Foto: Novum)

Eerste beelden 3D Classics: Kirby's Adventure

Kirby's Adventure (NES) komt naar 3DS via 3D Classics. In deze speciale uitvoering van de Virtual Console worden de graphics opgepoetst en krijgen ze een toegevoegd 3D-effect speciaal voor Nintendo 3DS.

In de onderstaande video zien we beelden van de trailer zoals deze op 3DS getoond wordt. De beelden zijn door een externe camera opgenomen dus de kwaliteit is niet heel denderend. Gelukkig geven de beelden wel een goed beeld van de game en zien we ook dit keer weer Kirby een hip dansje doen.

Meer beelden van gratis FPS MMO Firefall

R5 Studios heeft een nieuwe trailer online gezet voor hun FPS MMO genaamd Firefall. Deze game zal gratis gespeeld kunnen worden en op dit moment loopt de beta waar je je voor kunt opgeven

Firefall wordt op dit moment op verschillende fora genoemd als de liefdesbaby van Borderlands en Halo en gezien de populariteit van die twee titels is dat een positief iets. Check onderstaande trailer om een beeld van de game te krijgen. Zet wel even je geluid uit, want de muziek is vreselijk. 

Website van het Jaar bekendgemaakt

De winnaars van de Website van het Jaar-verkiezing van MetrixLab en e-business magazine Emerce zijn donderdag bekendgemaakt. Helaas viel FOK! dit jaar niet in de prijzen, in tegenstelling tot vorig jaar, toen FOK! de award voor 'beste Nieuws- en Informatiesite' in ontvangst mocht nemen. Deze eer viel dit jaar Tweakers.net ten deel.

FOK! feliciteert uiteraard alle winnaars van harte. In het bijzonder Tweakers.net, winnaar van Dé Website van het Jaar. Wij feliciteren onze vrienden van Tweakers.net bovendien met hun awards in de categorieën 'Prijsvergelijker', 'Communities & Sociale Netwerken' en 'Nieuws & Informatie'.

Uitreiking
Tijdens de feestelijke awardshow in de Beurs van Berlage in Amsterdam is admin Breuls aanwezig geweest. "Helaas mensen, geen prijs voor FOK!", twittert hij. FOK! is desalniettemin enorm blij ook dit jaar weer op massale wijze door het stemmend publiek te zijn geëerd. Namens alle crew van FOK! willen wij iedereen die zijn stem heeft uitgebracht daarom bedanken.

Website van het Jaar
De Website van het Jaar-verkiezing draait om de websites die volgens de Nederlandse internetgebruiker het beste en populairst zijn. Het publiek kan haar favoriet beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp. De website met de hoogste kwaliteitsscore wordt Beste Website van het Jaar. De award voor Populairste Website gaat naar de site met de meeste stemmen.

In de ruim zes weken waarin het publiek zijn stem kon uitbrengen, is er ruim 700.000 keer gestemd.

FOK!: een schat aan informatie
Dat FOK! ook dit jaar een nominatie in de categorie 'Beste website nieuws en informatie', komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De verschillende onderdelen van FOK! bieden haar circa 360.000 geregistreerde gebruikers een schat aan informatie en nieuws over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Naast de frontpage, boordevol algemeen nieuws, columns, reviews en fotoreportages, heeft FOK! een enorm forum waar werkelijk alle onderwerpen die je je kunt voorstellen, besproken kunnen worden. Daarnaast biedt FOK! ook een nog altijd groeiende sportsite, een gamessite waar alle ins en outs uit de gamingwereld te vinden zijn, een hilarisch weblog en niet te vergeten een splinternieuwe filmsite.

Op naar volgend jaar!

Straatbijbel uitverkocht

De in sommige christelijke kringen omstreden straatbijbel is na twee dagen uitverkocht. Alle 3000 exemplaren van de eerste druk zijn over de toonbank gegaan. Een deel is weggeven aan jongerenwerkers. Dat heeft een woordvoerder van Youth for Christ, dat de bijbel mede uitgeeft, donderdag gemeld.

Auteur Daniel de Wolf schreef de 'Torrie van Mattie’ omdat volgens hem straatjongeren afhaken bij het zien van een gewone bijbel. In het moderne evangelie van Mattheüs vertelt Jezus een verhaal over een platenbaas van een raplabel en gaan de discipelen door het leven als de 'gang’ van Jezus.

Britse 'antikruisvaart-moslims' verboden

De Britse regering gaat Muslims Against Crusades verbieden. De groep wilde tijdens de dodenherdenking op zaterdag klaprozen verbranden, het symbool van de herdenking. Lidmaatschap of steun aan de groep wordt een misdrijf.

Volgens de regering in Londen gaat het om een nieuwe incarnatie van een aantal al eerder verboden islamitische organisaties, waaronder Al Ghurabaa, Islam4UK en de London School of Sharia, die de sharia aanhangen en nationale wetgeving afwijzen. Eerstgenoemde groep werd vijf jaar geleden verboden na het ophemelen van terrorisme.

Britse poppy Muslims Against Crusades wilde zaterdag een demonstratie onder de noemer Hell for Heroes organiseren, waarbij klaprozen zouden worden verbrand. Deze zogeheten poppies staan symbool voor de Britse gesneuvelden uit alle oorlogen en conflicten, omdat ze tijdens de Eerste Wereldoorlog prominent bleken te bloeien op plekken waar extreem bloedige veldslagen waren geweest.

De groep vat het verbod opvallend genoeg op als een overwinning. "De Britse regering koestert een diepe haat jegens eerlijke moslims die vreedzaam willen demonstreren tegen beleid dat in alle opzichten tegen de islam en tegen moslims is", aldus de groep in een verklaring. Het verbod zou deze haat, en daarmee het gelijk van de groep, bevestigen.

Muslims Against CrusadesAndere moslimorganisaties hadden de geplande demonstratie veroordeeld en wilden  tegendemonstraties houden. Muslims Against Crusades wordt er door hen van beticht doelbewust haat en verdeeldheid in de Britse gemeenschap te zaaien.

De demonstratie van zaterdag is afgelast. Wie toch gaat betogen en de verdenking van banden met de verboden groep op zich laadt, kan worden aangehouden en riskeert een gevangenisstraf van maximaal tien jaar.

Hiddink verwacht gelijke strijd met Kroaten

Guus Hiddink verwacht dat zijn spelers van het Turks elftal niet minder zijn dan de Kroaten. Vrijdag spelen beide ploegen tegen elkaar in de play-offs van de EK-kwalificatie.

"We zijn klaar om ze een moeilijk avond te geven", zegt Hiddink op het digitale thuis van de UEFA. "Het belangrijkste is dat we geen tegendoelpunt incasseren." De Bondscoach van Turkije vindt het moeilijk om een uitslag te voorspellen, maar hij verwacht een gelijkopgaande pot.

"Beide ploegen hebben talentvolle spelers en de emotie zal hoog oplopen aan beide kanten." Slaven Bilic, coach van Kroatië, is het niet met Hiddink eens. Hij ziet voornamelijk kansen voor zijn ploeg.

Bilic zegt een goed gevoel te hebben en ook de sfeer in het elftal is positief gestemd. "Ik weet dat Turkije een goed elftal heeft, maar we praten vrijdag wel. Wij zullen in elk geval aan de wedstijd beginnen alsof dit de beslissende is."

Armin van Buuren in gesprek voor eerste filmrol

Armin van Buuren is in onderhandeling voor zijn acteerdebuut in de film Ibiza. De Nederlandse dj gaat de film, onder regie van Johan Nijenhuis, ook produceren en levert de soundtrack. Dat laten de producenten donderdag weten.

Welke rol Van Buuren zou gaan vertolken is niet duidelijk. Ook kunnen de producenten nog niets zeggen over eventuele andere sterren in de film. Entertainmentbedrijf Cloud 9 en het overkoepelende Armada Music, de productiemaatschappij van Van Buuren, staan de filmmakers bij met hun kennis over Ibiza en het clubleven.

Ibiza wordt volgens de makers een spetterende komedie die erom draait dat niemand zijn eigen leeftijd wil zijn. Het Spaanse eiland in de Middellandse Zee was eerst toevluchtsoord voor hippies, daarna voor de dance-scene en tegenwoordig voor de nouveau riche. Al deze verschillende mensen van verschillende leeftijden komen in de film voor.

"Het wordt een grote film, waarin de hoofdpersonen tussen de 20 en 40 jaar zijn en van alles het grootste willen: de grootste liefde op het mooiste dansfeest met de vetste dj", vertelt Nijenhuis. "Als toppunt van geluk het meest ultieme huwelijk in het meest prestigieuze penthouse. Pas dan ben je echt gelukkig!"

De filmmakers zijn momenteel bezig met het zoeken naar acteurs. De eerste opnames gaan in april op Ibiza van start.


Armin van Buuren in gesprek voor eerste filmrol (Foto: Novum)

Conrad Murray: Michael Jackson loog tegen mij

Michael Jackson heeft gelogen tegen Conrad Murray. Dat heeft de lijfarts van Jackson althans gezegd in een interview met de Amerikaanse zender NBC, enkele dagen voordat hij schuldig werd bevonden. "Hij heeft me niet zijn complete medische dossier laten zien", vertelt Murray.

Jackson zou ook niets hebben gezegd over artsen die hij had bezocht en behandelingen die hij had ondergaan. Een jury bepaalde maandag dat de arts schuldig is aan de dood van de popster. Murray ontkent verantwoordelijk te zijn voor het overlijden van Jackson.

Murray beschrijft Jackson als iemand die vlak voor zijn dood 'zeer wanhopig' was. De King of Pop had last van slapeloosheid en gebruikte het slaapmiddel propofol. "Maar ik wist echt niet dat hij verslaafd was. Ik had geen idee." De arts beweert dat hij Jackson slechts een kleine dosis propofol gaf.

Michael Jackson overleed in 2009 aan een overdosis propofol. De rechter maakt 29 november bekend welke straf Murray krijgt opgelegd.

Nog een explosie in Landgraaf

In Landgraaf zijn woensdagavond bij een explosie ook een biobox en de regelkast van een verkeersinstallatie vernield. Deze explosie vond omstreeks 20.15 uur plaats op de hoek van de Streeperstraat en Op de Heugden. Bijna twee uur na deze ontploffing werden bewoners van een appartementencomplex aan de Banebergpassage opgeschrikt door een tweede ontploffing.

De ontploffing bij het appartementencomplex was donderdag eerder op de dag al bekendgemaakt. Onderzoek wijst uit dat in beide gevallen sprake is van hetzelfde soort explosief, vermoedelijk zwaar vuurwerk. De politie denkt dat beide explosies het werk zijn van dezelfde daders.

De klap bij het appartementencomplex veroorzaakte behoorlijk wat schade aan de glazen passage van het complex. Ook de staalconstructie liep schade op, maar de woningen bleven intact.

Hickstead overleden door gescheurde aorta

Het succesvolle springpaard Hickstead, dat afgelopen zondag plotseling overleed, is bezweken aan een gescheurde aorta. Dat heeft een autopsie uitgewezen.

"Een scheur in de grote lichaamsslagader leidde zeer snel tot hartfalen", liet Graeme Cooke, directeur veterinaire zaken van de internationale federatie (FEI), donderdag weten. Wel benadrukte hij dat het pas de eerste bevindingen zijn. "Dit is een voor de springsport uiterst ongewoon incident. We zoeken verder naar een van de vele oorzaken van zo'n scheuring, waarbij we niet uitsluiten dat we de echte oorzaak nimmer zullen achterhalen", aldus Cooke.

Hickstead overleed afgelopen zondag tijdens de Grote Prijs van Verona toen hij op weg naar de uitgang van de piste. De Canadese ruiter Eric Lamaze was met Hickstead zeer succesvol. Ze wonnen tal van Grote Prijzen en de combinatie veroverde in 2008 olympisch goud.


Eric Lamaze (Can) in actie met Hickstead (Foto: Pro Shots)

Volleybalsters simpel langs Israël

De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste wedstrijd op het olympisch prekwalificatietoernooi gewonnen. In het Kroatische Porec werd Israël met 25-14, 25-15, 25-16 aan de kant geschoven. Daar hadden de Oranjevrouwen 61 minuten voor nodig. Vrijdag staan de vrouwen in hun tweede poulewedstrijd tegenover Griekenland. Israël won woensdag al met 3-2 van de Grieken.

Nederland is door de winst al zeker van plaatsing voor de halve finale op zaterdag. De winnaar van het prekwalificatietoernooi gaat, samen met de winnaars van de andere prekwalificatietoernooien in Rusland en Azerbeidzjan, naar het olympisch kwalificatietoernooi dat in mei in Istanbul wordt gespeeld. Daar wordt gestreden om een ticket voor de Olympische Spelen van Londen.

Jan Smit niet zenuwachtig voor huwelijk

Jan Smit voelt totaal geen spanning voor zijn huwelijk. "Ik heb geen zenuwen", vertelde de zanger in RTL Boulevard. "Nog niet althans, maar ik denk dat die ook niet gaan komen." De 25-jarige zanger geeft vrijdag zijn jawoord aan Liza Plat op het eiland Sint-Maarten.

"We vonden het leuk om het 11 november op Sint-Maarten te vieren, dat is mooi symbolisch", vindt Smit. "We zijn hier vaker geweest en wilden zon. En dat is gelukt."

Smit heeft nooit de illusie gehad dat zijn huwelijk geheim zou blijven. "We hebben iedereen acht maanden geleden uitgenodigd. Dat het tot zondag geheim is gebleven heeft ons verbaasd."

De zanger houdt van tradities en heeft geen idee wat zijn Liza vrijdag draagt. "Ik krijg de bruidsjurk niet te zien tot de dag zelf."

De Volendammer ging op Valentijnsdag op zijn knieën voor Liza. Ze kregen vorig jaar een dochter.

Stomdronken buschauffeur uit bus geplukt

Passagiers van de streekbus van Groningen naar Assen hebben vanavond een dolle rit beleefd. De buschauffeur bleek namelijk kacheltje lam te zijn.

De bewuste bus, lijn 309, vertrok vanavond rond 5 over 6 bij het station van Groningen. Toen de chauffeur eerst al passagiers liet wachten bij een andere halte, maar deze na lang aandringen toch meenam, rook men al nattigheid. "Vervolgens is de chauffeur met ruim 130/140 kilometer per uur al slingerend over de snelweg personenauto's gaan inhalen", vertelt FOK!er Zechs ons, die live aanwezig was op de bus. "Hierna vroeg een bezorgde passagier of het wel goed ging met de chauffeur."

De beste man antwoordde echter dat het wel goed ging, maar de sterke dranklucht verried hem. Hierna besloot men toch maar de politie te bellen. De uitgerukte politie heeft hem rond 18.30 uur in Assen laten blazen. Aangezien de chauffeur inderdaad veel te diep in het glaasje had gekeken, werd hij direct gearresteerd.

Meest gezochte bendeleider Rio de Janeiro gepakt

De meest gezochte bendeleider in Rio de Janeiro, Antonio Bonfim Lopes, is donderdag gearresteerd. Dat heeft de Braziliaanse politie bekendgemaakt.

Lopes, beter bekend als 'Nem', probeerde Rocinha, de grootste sloppenwijk van de stad, in de kofferbak van een auto te ontvluchten. De auto werd tot stoppen gedwongen bij een controlepost van de politie, die de wijk woensdag omsingelde ter voorbereiding op een inval in de favela. De inzittenden probeerden de agenten bij de controlepost tot tweemaal toe om te kopen, maar openden uiteindelijk de kofferbak.

Lopes, die zich niet verzette tegen zijn arrestatie, wordt verdacht van drugshandel, moord, ontvoering en witwassen. Zijn vangst is een grote klap voor de drugsbende 'Vrienden van Vrienden', die de dienst uitmaakt in Rocinha.

De politie van Rio de Janeiro begon de favela, waar meer dan honderdduizend mensen wonen, woensdag te omsingelen. Bij eerdere invallen in andere sloppenwijken in de stad volgden de voorbereidingen van de politie een vergelijkbaar patroon. De Braziliaanse regering wil met de invallen in de sloppenwijken de veiligheid in de stad verbeteren in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2016. Volgens de autoriteiten is Rocinha het epicentrum van de drugshandel in de stad.

Het operationele hoofd van de politie van de deelstaat Rio de Janeiro wilde niet zeggen wanneer de politie de wijk gaat binnenvallen. Hij zei echter wel dat de politie alles in het werk stelt om de gevolgen van de operatie voor de burgers in Rocinha te minimaliseren.

Elite-eenheden van de politie trokken eerder al de wijk in om de gewelddadige drugsbendes te verjagen. Vervolgens werd er een permanente politiepost opgericht in de sloppenwijk. De daar gestationeerde agenten moeten functioneren als wijkagenten.

Zodra een bepaalde mate van veiligheid kan worden gegarandeerd wil het stadsbestuur bepaalde voorzieningen gaan aanbieden, zoals riolering, elektriciteit, televisieaansluitingen en een vuilnisophaaldienst.


Meest gezochte bendeleider Rio de Janeiro gepakt (Foto: Novum)

Schakers onderuit tegen Armenië

De Nederlandse schakers zijn er op het Europees kampioenschap voor landenteams niet in geslaagd te winnen van Armenië. Tegen de titelfavoriet werd met 1-3 verloren.

Anish Giri verloor met zwart met zwart van wereldtopper Levon Aronian terwijl Ivan Sokolov een nederlaag leed tegen Vladimir Akopian. Loek van Wely en Daniel Stellwagen kwamen in hun partij niet verder dan remise. In het toernooi staat Nederland nu op de achtste plaats.  Armenië gaat bordpunten aan de leiding, Azerbeidzjan staat tweede.

Robben weer terug op trainingsveld

Arjen Robben heeft donderdag voor het eerst weer met de groepstraining van Bayern München meegedaan sinds zijn liesoperatie op 6 oktober.

Volgens ANP stond Robben 45 minuten op het trainingsveld van Bayern München. De vleugelspeler deed mee aan de warming-up en wat passoefeningen. Vervolgens meldde hij zich bij fitnesstrainer Thomas Wilhelmi.

Assistent-trainer Peter Hermann gaf een reactie na de oefensessie: "Vanaf nu moeten we van dag tot dag kijken hoe het gaat", aldus de Duitser. Tijdens de vorige interlandperiode kwam aan het licht dat Robben kampte met een liesbreuk.

Door blessureleed kwam Robben de afgelopen jaren maar weinig aan spelen toe. Op het moment dat de international wel speelde, was de vleugelspeler vaak beslissend voor zijn ploeg Bayern München. Robben speelde sinds het WK geen wedstrijd meer voor Oranje.

Ibrahimovic haalt opnieuw uit naar oude coach

Zlatan Ibrahimovic uitte vorige week nog kritiek op zijn oude coach Pep Guardiola. Deze week heeft de spits van AC Milan een nieuw slachtoffer gevonden in Roberto Mancini.

Mancini was trainer van Ibrahimovic tijdens zijn periode bij Inter. In La Gazzetta dello Sport kijkt de Zweeds international terug op de uitschakeling van Inter tegen Liverpool in de Champions League 2008. Ook noemt hij de huidige coach van Manchester City een 'dandy'.

Volgens de spits van Milan keerde Mancini het team de rug toe nadat het was uitgeschakeld in de Champions League. "Ik heb zijn reactie nooit begrepen. Hij deed het goed, de spelers mochten hem en we verbeterden constant." Ook zegt de aanvaller dat de trainer na die reactie het vertrouwen van de spelersgroep verloor.

Vorige week haalde Ibrahimovic uit naar FC Barcelona-coach Guardiola. Hij noemde de trainer laf en beweerde dat Guardiola bang voor hem was. De spelers met wie hij bij Barcalona speelde waren volgens de spits net kleine kinderen.

Zoektocht naar Farida Zargar vrijdag verder

Het onderzoek naar het mogelijke graf in het Mallebos bij Spijkenisse van de sinds 2010 vermiste Farida Zargar is donderdagmiddag gestaakt. Vrijdag wordt verder gezocht, meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

De plek waar wordt gezocht is aangewezen door de 34-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Zargar. Er lijkt iets te zijn begraven, maar wat dat is, is nog onduidelijk, aldus het OM.

Besloten is te stoppen met graven omdat het snel donker wordt. Het onderzoeksteam wil voorkomen dat per ongeluk sporen verloren gaan.

De 34-jarige verdachte is donderdag onder begeleiding in het Mallebos geweest. Hij arriveerde met een busje. Nadat hij een plek had aangewezen, werd hij afgevoerd.

In het bos werd al meerdere keren gezocht naar de vrouw. Eerder werden onder meer haar fiets en sleutelbos gevonden.

De vermissingszaak kwam dit najaar in een stroomversnelling, nadat in de woning van de 34-jarige man in de Venusstraat in Spijkenisse de tas van Farida was gevonden. Woensdag werd onder de schuur van de man nog een voorwerp gevonden dat van belang kan zijn in het onderzoek. Het zou gaan om een badkuip, maar dat wil het OM niet bevestigen.

Toch geen bijtelling elektrische auto

Er komt toch geen bijtelling voor volledig elektrische auto's. Voor auto's die zeer weinig CO2 uitstoten, komt er wel een bijtelling van zeven procent. Dat hebben de regeringspartijen VVD en CDA afgesproken, maakten zij donderdag bekend.

Eerder deze week pleitten de partijen samen met de PVV nog voor invoering van een bijtelling van zeven procent voor elektrische auto's die helemaal geen CO2 uitstoten. Daar komen ze nu op terug.

Het tarief van zeven procent gaat vanaf 2014 wel gelden voor auto's die minder dan vijftig gram CO2 per kilometer uitstoten. Dat zijn de zogeheten plug-in hybride auto's en auto's met range-extender. Voor auto's waarvoor dan al leasecontracten zijn afgesloten, blijft nog maximaal vijf jaar geen bijtelling gelden.


Toch geen bijtelling elektrische auto (Foto: Novum)

'Coalitie breekt regeerakkoord in voorjaar open'

CDA, VVD en PVV gaan dit voorjaar het regeerakkoord openbreken en de kabinetsformatie deels opnieuw doen. Het kabinet moet maatregelen nemen om de overheidsfinanciën op peil te houden, omdat er vanaf 2013 vanwege de eurocrisis zo'n drie tot vier miljard euro extra zou moeten worden bezuinigd, meldt RTL Nieuws donderdagavond op basis van bronnen.

In het diepste geheim zouden speciale clubjes zijn gevormd die kijken waar nog valt te snijden. Maatregelen als het versoepelen van ontslagrecht, het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek, het verkorten van de duur van de Werkloosheidswet, verdere ingrepen in de zorg en het versneld doorvoeren van het verhogen van de AOW-leeftijd leveren het meest op, maar onduidelijk is of die ook allemaal serieus worden overwogen.

PVV-leider Geert Wilders zei eerder dat als extra bezuinigingen nodig zouden blijken, zijn partij dat niet zonder slag of stoot zou toestaan. "Als het toch nodig is, dan heb je aan de PVV een harde dobber."

Begin september gaven premier Mark Rutte (VVD) en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) Verhagen nog aan dat mogelijk extra zou moeten worden bezuinigd boven op de achttien miljard euro die al vaststaat. Dit zou nodig zijn vanwege de eurocrisis en de daardoor haperende economische groei in Nederland.

De bewindslieden zeiden later dat het kabinet nog geen plannen had voor extra bezuinigingen na 2012. Het op orde brengen van de staatsfinanciën is een van de speerpunten van Ruttes kabinet. Omdat de economische ontwikkelingen zich 'niet in de goede richting lijken te ontwikkelen' sloot Rutte extra bezuinigingen om het overheidstekort niet verder op te laten lopen echter niet uit.

Geblesseerde Van Ginkel verlaat Jong Oranje

Marco van Ginkel kan zijn deelname aan de kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje voor het EK vergeten. De speler van Vitesse heeft opnieuw problemen met zijn knie en heeft het trainingskamp inmiddels verlaten.

Van Ginkel ging vanmiddag voor controle naar het ziekenhuis. Daar constateerde een arts dat zijn meniscus beschadigd is. Cor Pot, bondscoach van Jong Oranje, heeft Lerin Duarte van Heracles Almelo inmiddels als vervanger opgeroepen.

Jon Oranje speelt maandag in in De Goffert tegen Schotland. De voorgaande drie kwalificatieduels werden allemaal gewonnen.

Hoofdsleutel cellencomplex Vught is kwijt

De hoofdsleutel van de extra beveiligde inrichting (EBI) van de gevangenis in Vught is spoorloos. Personeel ontdekte dinsdag dat de sleutel weg was. Een team van het ministerie van Veiligheid en Justitie onderzoekt hoe dat kon gebeuren.

Na de ontdekking werden de sloten vervangen en verscherpt toezicht ingesteld, meldt een woordvoerder van het departement. Geen enkele gevangene heeft het complex verlaten, verzekert de zegsman.

Of het gaat om een fysieke sleutel of een pasje wil de woordvoerder niet zeggen. Hij wil verder geen details geven over het verdwijnen van de 'generale hoofdsleutel'.

De EBI is een speciale afdeling binnen de penitentiaire inrichting Nieuw Vosseveld in Vught en is bedoeld voor de gevaarlijkste criminelen.

Uitslagen oefenduels 10 november

De Eredivisie en Jupiler League liggen stil, vanwege vriendschappelijke interlands. Dat was voor een aantal ploegen het sein om  oefenwedstrijden in te plannen. Vanmiddag werden er een aantal gespeeld, waarvan je de uitslagen hieronder terug kan vinden.

Uitslagen oefenduels 10 november:

Thuis Uit Uitslag
Feyenoord
G. Fernandez (3), Cissé,
Van Haaren, Isoufi

Telstar 7-0
sc Heerenveen
Uzo (2), Sibon, Kainz
Almere City FC
Ribeiro
4-1
Roda JC Kerkrade
Lebedynski (2), Pluim, Sutchuin
Cercle Brugge (Bel) 4-0
RKC Waalwijk
Sno, Auassar
FC Eindhoven
Makiavala, Van Son,
Van der Rijt

2-3
Excelsior Westerlo (Bel) 0-5
Sparta Rotterdam
Bel Hassani, Bokila, Nieuwendaal,
Bilate, Godee

Lierse SK (Bel) 5-0
FC Oss
Bieber
Beerschot AC (Bel) 1-2
NAC Breda SV Zulte Waregem (Bel) 0-3
FC Den Bosch
Van Weert
Vitesse 1-0

Meer gesjoemel met onderzoeken Radboud Nijmegen

Een promovendus bij het UMC St Radboud in Nijmegen heeft vorig jaar een flinke tik op de vingers gekregen voor het verfraaien van zijn onderzoeksgegevens. De onderzoeker kreeg een ernstige waarschuwing en zijn data mogen niet meer gebruikt worden voor wetenschappelijke publicaties.

Ook werd een ingediend onderzoeksartikel teruggetrokken door de medeauteurs, bevestigt een woordvoerder van de universiteit donderdag een bericht van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. De zaak is niet eerder naar buiten gebracht, omdat in dit geval het belang van de betrokkenen belangrijker werd geacht dan het belang van openbaarheid. "Het is een oude zaak die is opgelost", zegt de woordvoerder.

De onderzoeker was promovendus aan de faculteit de natuurwetenschappen, wiskunde en informatica. Zijn directe begeleider ontdekte de fraude en trok aan de bel. De kwestie is onderzocht door een commissie voor wetenschappelijke integriteit.

De promovendus had zoals gebruikelijk een contract voor vier jaar. Toen dat afliep heeft hij geen verlenging gekregen.

Woensdag werd al bekend dat een onderzoeker bij het UMC St Radboud ontslag heeft genomen toen uitkwam dat hij onzorgvuldig was geweest met het verzamelen van onderzoeksdata. De wetenschapper werkte mee aan een groot onderzoek naar pijnbeleving. Op de formulieren waarop de onderzoeker zijn data verzamelde, ontbrak de handtekening van een tweede, onafhankelijke arts. Een commissie doet onderzoek naar eerdere wetenschappelijke publicaties van de man.

Dit najaar werd bekend dat de Tilburgse wetenschapper Diederik Stapel jarenlang onderzoeksdata verzon. De Universiteit van Amsterdam, waar Stapel in 1997 promoveerde, meldde donderdag dat de sjoemelende hoogleraar zijn doctorstitel vrijwillig heeft ingeleverd.

CD: Maria Mena - Viktoria

Een groot talent leidt niet altijd direct tot groot succes. De Noorse zangers Maria Mena kan het beamen. Net als haar leven gaat haar carrière niet zonder slag of stoot. Hoewel haar debuutalbum bijna tien jaar geleden verscheen, vond de Europese doorbraak pas plaats in 2006. Het in 2006 verschenen album Apparently Uneffected gaf Mena eindelijk de erkenning die ze zolang zocht. De afgelopen vijf jaar had de zangeres grote hits met nummers als 'Just Hold Me', 'All This Time' en  'Miss You Love'. Nu, bijna tien jaar na haar debuutalbum Another Phase, verschijnt haar zesde studio-album Viktoria.

Celebrity Deathmatch

Afgelopen maandag kwam Call of Duty: Modern Warfare 3 uit. FOK!games was uitgenodigd om de launch bij te wonen en ondergetekende ging samen met kornuit Kensuke op pad naar Amsterdam. Niet alleen FOK!games was uitgenodigd maar ook andere gamesites/magazines en een handjevol celebrities.

Onlangs kwam Kim Holland nog in het nieuws met betrekking tot de releaseparty. Juffrouw Holland was namelijk uitgenodigd om het feest bij te wonen maar dat werd al snel een halt toegeroepen door puriteins Amerika. Juffrouw Holland werkte namelijk in de pornografische industrie en dat vond Activision niet kunnen. K1-fighters die elkaar wekelijks de hersenpan inslaan? Geen probleem! Rappers die zingen over "bitches die aan hun penis zitten"? Geen probleem! Voetballers die onlangs nog een pak slaag van de buurman kregen? Geen probleem! Maar iemand die betaald krijgt om zich vol te laten blaffen met manzaad? Nee, dat is absoluut niet mogelijk.

FOK!filmtip van de dag: Ghost town

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Ghost Town.

Ghost town is een Amerikaanse komedie uit 2008 met een hoofdrol voor Ricky Gervais. De film verhaalt over de sociaal weinig begaafde Bertram (Gervais) die op een dag een hartaanval krijgt. Als door een wonder overleeft hij dit en kan hij ineens geesten zien. Het het vervelendste is dan nog wel dat de geesten ook nog van alles en nog wat van hem willen. Eentje hiervan wil bijvoorbeeld van Bertram gedaan krijgen dat hij het nieuwe huwelijk van zijn weduwe beeïndigt.

Bekijk hieronder de trailer van Ghost town. De film is vanavond om 20:30 te zien op Veronica.

Jol: "Spijt dat ik HSV heb verlaten voor Ajax"

Martin Jol had naar eigen zeggen nooit bij Hamburger SV moeten vertrekken om daarna bij Ajax aan de slag te gaan. De oefenmeester, inmiddels trainer bij Fulham, zou de tijd terug willen draaien als hij dat kon.

"Ik heb er spijt van dat ik toen HSV verlaten heb", aldus de 55-jarige Jol tegenover Bild. De trainer verliet HSV in 2009 om bij Ajax aan de slag te gaan. "Tot op de dag van vandaag betreur die keuze. Het is helaas eenmaal zo gegaan en het is niet meer terug te draaien. Het is verleden tijd", aldus Jol, die de vraag kreeg of hij ooit nog eens terugkeert in Hamburg. "Je weet het natuurlijk nooit, maar voor mij staat wel vast dat HSV de enige club in de Bundesliga is waar ik aan de slag wil."

Jol voelt zich echter nog goed voor Fulham en denkt niet aan een vertrek. "Het is een geweldige club met grote spelers en belangrijke mensen bij de clubleiding. Ik voel me hier gelukkig", zei Jol, die met Fulham nog niet kan overtuigen in de Premier League. The Cottagers staan zestiende.

Martin Jol bij Fulham
Martin Jol heeft spijt van verlaten HSV (Foto: Pro Shots)

Miljoenen voor droge voeten Limburg

De overheid steekt ruim vierhonderd miljoen euro in de waterveiligheid van Limburg. Dat moet ervoor zorgen dat de inwoners van die provincie ook na 2020 droge voeten houden bij hoogwater in de Maas.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma (CDA) heeft donderdag overeenstemming bereikt met de provincie en de Limburgse waterschappen over de te nemen maatregelen.

Zo moet de Maas moet in de toekomst een hoogwatergolf van 3275 kuub per seconde veilig moeten verwerken. Dergelijke golven komen eens in de 250 jaar voor. Hiervoor moeten keringen worden aangelegd, verlegd of verhoogd. Dat moet in 2020 klaar zijn.

Bij de aanleg wordt rekening gehouden met de prognose dat de Maas nog meer water (4600 kuub per seconde) moet verwerken als gevolg van klimaatverandering.

The Witcher 2 digitaal verkoopsucces

CD Projekt, ontwikkelaar van The Witcher 2, heeft aangegeven dat ze rond de 250.000 digitale stuks hebben verkocht vanaf 17 mei. Zo'n 195.000 stuks zijn er verkocht via Steam, zo'n 35.000 via GOG.com en de rest via andere online retailers waar het spel te koop was digitaal.

De baas van CD Projekt heeft aangegeven dat deze cijfers hoger liggen dan de verwachtingen die ze hadden. Daarnaast zijn ze erg blij met de resultaten die GOG.com geboekt heeft. The Witcher 2 via GOG.com is te spelen zonder enige DRM, bij CD Projekt zijn ze van mening dat DRM de verkopen juist tegenhoud.

In totaal zijn er van The Witcher 2 zo'n één miljoen stuks verkocht waarvan een kwart digitaal. CD Projekt hoopt dat met de komende feestdagen dit aantal verder zal stijgen.

Line-up Young Drivers Test Abu Dhabi bekend

Volgende week staat na de Grand Prix van Abu Dhabi een Young Drivers Test op het programma. In de afgelopen weken is de line-up door de verschillende Formule 1-teams bekendgemaakt. FOK!sport geeft een overzicht van de coureurs die in actie zullen gaan komen.

Ferrari: Jules Bianchi

Force India: Max Chilton

HRT: Dani Clos

Lotus Renault GP: Kevin Korjus, Jan Charouz, Robert Wicken

Marussia Virgin Racing: Adrian Quaife-Hobbs

McLaren: Gary Paffet, Oliver Turvey

Mercedes GP: Sam Bird

Red Bull Racing: Jean-Eric Vergne

Sauber: Esteban Gutierrez, Fabio Leimer

Scuderia Toro Rosso: Kevin Ceccon, Stefano Coletti

Team Lotus: Alexander Rossi, Luiz Razia, David Valsecchi

Williams: Valtteri Bottas, Mirko Bortolotti

Gemeenteambtenaren gaan door met acties

Gemeenteambtenaren gaan door met hun werkonderbrekingsacties. Dat heeft CNV Publieke Zaak donderdag bekendgemaakt. De ambtenaren voerden de afgelopen anderhalve week actie vanwege het vastlopen van de cao-onderhandelingen. Waar en wanneer de volgende acties gevoerd worden is nog niet bekend.

De acties die tot nu toe werden gehouden waren kort en vielen deels in lunchpauzes. Volgens de CNV had het publiek weinig last van de onderbrekingen. In elf gemeenten boden in totaal duizenden ambtenaren petities aan wethouders aan. Ze eisen koopkrachtbehoud, werkzekerheid en ruimte voor kwaliteit van werk. Ze willen daarnaast minder bureaucratie en minder externe krachten.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) biedt volgens de CNV en Abvakabo in het cao-aanbod geen werkzekerheid, een mindere loonstijging dan de inflatie en nul investeringen. CNV Publieke Zaak wijst erop dat de komende jaren veel ambtenaren met pensioen gaan of op een andere manier uit de sector verdwijnen. "Over vijf jaar zijn er hard mensen nodig."

De VNG zegt het onverantwoord te vinden om in deze tijden de salarissen structureel te verhogen. Deze zomer heeft de vereniging de bonden uitgenodigd om opnieuw te gaan onderhandelen. "Wat ons betreft is er een uitgestoken hand. Het mag duidelijk zijn dat we niets opschieten met een verder durende onzekerheid over de gemeente-cao."

Twaalf jaar cel voor doodsteken ex

Een 46-jarige man is donderdag veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het ombrengen van zijn ex-vrouw in Hoogezand in maart vorig jaar. De rechtbank in Groningen heeft hem vrijgesproken van moord, maar acht doodslag wel bewezen.

De man heeft bekend zijn ex om het leven te hebben gebracht. De vrouw werd in haar woning elf keer in onder meer haar hals en rug gestoken met een mes.

Tegen de man was achttien jaar cel geëist wegens moord. Een van de geopperde redenen waarom de man zijn Turkse ex zou hebben omgebracht, was eerwraak. Of hier sprake van was, is in de ogen van de rechtbank niet vast te stellen. De rechtbank acht voorbedachte raad, waarvan sprake moet als om iemand te kunnen veroordelen voor moord, onder meer daarom niet bewezen.

De wijze waarop de vrouw werd omgebracht, noemt de rechtbank wel gruwelijk en gewelddadig.

Stapel levert doctorstitel in

De sjoemelende hoogleraar Diederik Stapel heeft woensdag zijn doctorstitel vrijwillig ingeleverd bij de Universiteit van Amsterdam. Het getuigschrift dat Stapel in 1997 kreeg na zijn promotie, is weer in bezit van de onderwijsinstelling. Dat meldt de universiteit donderdag.

Stapel heeft schriftelijk verklaard afstand te doen, omdat hij vindt dat zijn gedrag van de afgelopen jaren niet past bij de plichten die verbonden zijn aan het doctoraat. Stapel promoveerde in 1997 aan de UvA en werkte er van 1993 tot 1999. Daarna ging hij in Groningen en Tilburg aan de slag als hoogleraar Sociale Psychologie.

Eind oktober adviseerde de commissie-Levelt, die onderzoek deed naar de fraude van Stapel, de UvA te onderzoeken of de doctorsgraad van de hoogleraar kan worden ingetrokken.

Toch toegelaten

Een taalvirtuoos? Niet echt. Verteller van mooie verhalen? Nee. Persoon met een duidelijke mening? Misschien, maar deze verandert van dag tot dag. Gevierd wetenschapper? Ooit wellicht. Geschikt voor FOK! als columnist? Bert (AKA Superworm), ooit Hauptführer der columnisten, vond van niet. Hoe kom ik hier? Tja. Met een vlotte babbel en een beetje geluk kom je best ver. Mezelf waardig bewijzen? Flikker op. Waarom zou ik?

Activision-aandelen zakken na bekendmaking ledenverlies WoW

De aandelen van Activision zijn gedaald met 6.5% nadat het bedrijf heeft bekendgemaakt dat ze op 30 september nog maar 10,3 miljoen leden hadden voor World of Warcraft. Negen maanden geleden stond de teller nog op 12 miljoen leden wat inhoud dat de MMORPG zo'n 188.000 leden per maand verliest.

Of het aantal leden voor World of Warcraft blijft dalen zullen we nog even moeten afwachten. Eind december zal Activision het jaar afsluiten en wordt er meer bekendgemaakt over de cijfers. De daling van de aandelen nu is de grootste daling sinds februari 2010.

Mladic te ziek om zitting bij te wonen

Ratko Mladic is te ziek om donderdag aanwezig te zijn bij een zitting van het Joegoeslaviëtribunaal. Dat heeft de 69-jarige ex-generaal de rechtbank laten weten.

Het VN-tribunaal heeft een door Mladic ingevuld formulier vrijgegeven waarin hij aangeeft te ziek te zijn om de zitting bij te wonen. De rechtbank heeft niet bekendgemaakt waar Mladic precies aan lijdt. Volgens een verpleegster van de ziekenboeg van het tribunaal moet Mladic wellicht 'langere tijd herstellen'.

Mladic is in verband met de massamoord op achtduizend moslimmannen en -jongens in 1995 in Srebrenica onder andere beschuldigd van genocide. Verder is hij aangeklaagd in verband met het 44 maanden durende beleg van Sarajevo, de etnische zuiveringen in Bosnië en het gijzelen van vredesmilitairen van de Verenigde Naties.


Mladic te ziek om zitting bij te wonen (Foto: Novum)

Enschedeër recidiveert met lokfiets

Een 52-jarige Enschedeër heeft donderdag voor de tweede keer een lokfiets van de Twentse politie gestolen. De fiets stond gestald op de Markt in Hengelo, een plek waar vaker fietsen worden gestolen. De dief is in een cel gezet.

Uit gps-signalen bleek dat de tweewieler rond 13.30 uur richting Haaksbergen bewoog. Op de Haaksbergerstraat zagen agenten een man op de lokfiets fietsen. De Enschedeër verklaarde zelf dat het de tweede keer was dat hij de lokfiets had gestolen.

Grote patch voor FIFA 12

EA brengt een patch uit voor FIFA 12. Verandering in het CPU AI in Pro Clubs en wat kleine veranderingen in Career mode en Ultimate Team. De patch is bedoeld voor PlayStation 3 en Xbox 360. Voor pc en Mac was het al uitgebracht.

"As you know, there have already been a number of updates to address some of your biggest concerns, both to the game and to our servers,"

Verder wordt op de EA forum gezegd: "While working on all those and more, we have also been working on a much larger update covering a number of areas, and we’re happy to say it should make a really positive difference in a variety of ways."

Voor alle details klik hier!

FIFA 12

Schoolpersoneel niet vervolgd voor 'ontucht'

Een lerares en directeur van een basisschool in Zoetermeer worden niet vervolgd voor grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag. In het onderzoek naar de twee zijn geen strafbare feiten naar voren gekomen.

Medio september werd bekend dat een onderzoek was ingesteld naar de twee personeelsleden, nadat ouders van een leerling naar de politie waren gestapt en vervolgens aangifte deden.

Daarna volgden nog vier aangiften. De meldingen over de lerares en directeur liepen uiteen van pedagogisch onverantwoord gedrag en fysiek geweld tot het maken van foto's en films van halfnaakte kinderen.

Uit verhoren van de kinderen bleek echter dat de verklaringen elkaar niet onderling bevestigen. "De verhalen lopen sterk uiteen", zegt de woordvoerder van het OM.

Ook Amerika krijgt FFXIII-2 Collector's Edition

Final Fantasy XIII-2 zal in Amerika ook een collector's edition krijgen net zoals Europa ze ook krijgt. Daarnaast zal de collector's edition bij drie retailers voor gelimiteerde tijd te koop zijn. Elke retailer krijgt daarnaast een eigen pre-order bonus voor of over de game. Amazon, Best Buy en GameStop doen mee.

De Amerikaanse versie van de collector's edition zal geen t-shirt krijgen waar de Europese versie er wel één krijgt. Hieronder zie je elke pre-order bonus voor de Amerikaanse retailers.

  • Amazon: Extra baasgevecht
  • Gamestop: Alternatief costuum voor Serah
  • Best Buy: Een hardcover boekje dat het verhaal van XIII en XIII-2 samenbrengt

FFXXIII-2

 

Koningin Julianabrug in Alphen staat op instorten

De Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn staat op instorten en is onmiddellijk gesloten voor al het verkeer. De belangrijkste draagconstructie roest op de draaipunten. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente donderdag. De gemeente nam de beslissing na overleg met deskundigen die de brug eerder deze week hadden gecontroleerd.

De afsluiting geldt niet alleen voor het wegverkeer maar ook voor voetgangers. Ook het scheepvaartverkeer is gestremd. De gemeente bekijkt welke maatregelen nodig zijn om de brug te herstellen en wanneer de brug weer open kan. Dit gaat enkele dagen duren. De brug kan daarna alleen opengaan voor de scheepvaart of het autoverkeer.

Na de eerste maatregelen zal er gekeken worden naar een definitieve oplossing. Het verkeer wordt met borden omgeleid.


Koningin Julianabrug in Alphen staat op instorten (Foto: Novum)

Wereldkampioen Bradl stapt over naar MotoGP

Motorcoureur Stefan Bradl maakt volgend seizoen de overstap naar de MotoGP, de koningsklasse voor de wegracers. De 21-jarige Duitser, die wereldkampioen werd in de klasse Moto2, zal in 2012 rijden voor Honda LCR.

Zijn vader Helmut maakte dit vandaag bekend: "We hebben een mondeling akkoord voor 1 jaar en een optie voor daarna bereikt." De afgelopen dagen werkte Bradl op de Honda van de Spanjaard Toni Elias diverse tests af. LCR-teamchef Lucio Cecchinello was na afloop zeer enthousiast over de verrichtingen van Bradl.

Aanslag op gaspijpleiding Egypte

Een aanslag op een pijpleiding die aardgas vanuit het Egyptische schiereiland Sinaï naar buurlanden Jordanië en Israël transporteert heeft ertoe geleid dat de gasexport stil is komen te liggen. Dat heeft het Egyptische staatspersbureau MENA gemeld. Het was al de zevende aanslag op de pijpleiding sinds de voormalige Egyptische president Hosni Mubarak werd verdreven.

Volgens MENA plaatsten aanvallers explosieve ladingen op twee plekken. De explosies leidden tot een grote brand, waardoor het gastransport moest worden stilgelegd. Een veiligheidsfunctionaris in Sinaï verklaarde later dat er slechts een explosie had plaatsgevonden. Volgens hem ging het om een aanslag op een deel van de pijp die ondergronds ligt. Hierdoor was er minder schade dan bij eerdere aanslagen, die gericht waren tegen pompstations.

De verantwoordelijkheid voor eerdere bomaanslagen op de pijpleiding werd bij Al-Qaida gelegd. Die hebben de afgelopen tijd hun activiteiten in de Sinaï opgevoerd.

Moeder en zoon in bijstand hebben vier ton op bank

Een 67-jarige vrouw uit Dordrecht en haar 33-jarige zoon uit Zwijndrecht zijn deze week aangehouden omdat ze jarenlang ten onrechte uitkeringen ontvingen. Onderzoek van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en de politie had uitgewezen dat er meer dan vierhonderdduizend euro op een Marokkaanse bankrekening van de verdachten stond.

Op de bankrekening is beslag gelegd. Het onterecht ontvangen uitkeringsgeld wordt geschat op enkele tonnen, meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam donderdag.

De verdachten ontvingen al jaren bijstandsuitkeringen van de Sociale Dienst Drechtsteden. De fraude kwam aan het licht toen de politie in de woning van een van hen bankpapieren uit Marokko vond. Moeder en zoon zijn aangehouden voor valsheid in geschrifte en witwassen.

De vrouw werd dinsdag aangehouden, de man woensdag. Ze mochten snel weer naar huis en moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

Scholen schaffen werkboeken massaal af

Middelbare scholen hebben de afgelopen jaren massaal bezuinigd op het boekenpakket, vooral door het schrappen van werkboeken. Dat blijkt uit een evaluatie van de invoering van gratis schoolboeken die minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Sinds augustus 2008 betalen niet ouders, maar scholen voor de schoolboeken. Scholen hebben de kosten vooral gedrukt door het pakket kleiner te maken. "Scholen laten daarbij vooral steeds meer werkboeken achterwege", schrijven de onderzoekers. Scholen stappen nauwelijks over op andere lesmethodes en maken ook weinig gebruik van gratis beschikbaar, digitaal lesmateriaal.

Docenten zeggen verder dat ze de afgelopen paar jaar minder vrij zijn geworden in de keuze van lesmethodes, doordat de schoolleiding nu strengere eisen stelt aan de kosten. Vier op de tien docenten zeggen niet de methode van hun keuze te mogen bestellen. De helft van deze groep vindt dat de kwaliteit van hun lessen daardoor achteruit is gegaan.

Van Bijsterveldt spreekt van een 'verbeterpunt'. Scholen kijken te veel naar de kosten en te weinig naar 'innovatie en kwaliteitsverhoging'. Het schrappen van werkboeken vindt de minister niet per se een probleem, zolang het maar niet leidt tot het gebruik van illegale kopieën.

Fernandez scoort hattrick voor Feyenoord

Spits Guyon Fernandez heeft in de oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist Telstar de frustraties van zich af gespeeld. De spits, die vanwege het slaan van N.E.C-verdediger Rens van Eijden een schorsing van zes wedstrijden kreeg, scoorde driemaal in de met 7-0 gewonnen wedstrijd.

De andere doelpunten kwamen op naam van Sekou Cissé (2), Ricky van Haaren en Shabir Isoufi. De oefenwedstrijd tegen Telstar werd achter gesloten deuren gespeeld in De Kuip.

Vertonghen loopt teenblessure op

Het is nog niet zeker of Jan Vertonghen komende vrijdag met het Belgische elftal in actie kan komen tijdens de oefeninterland tegen Roemenië. De verdediger van Ajax liep vandaag op de training een teenblessure op.

Vertonghen is daardoor de zoveelste voetballer die te maken krijgt met een blessure. Eerder vandaag werd duidelijk dat Gregory van der Wiel een twijfelgeval is voor de oefenwedstrijd tegen Zwitserland. De rechtsback van Ajax kreeg last van zijn lies.

Dinsdag verliet Derk Boerrigter met een rugblessure het trainingskamp van Oranje. Verder zijn ook Siem de Jong en Theo Janssen afgelopen week geblesseerd geraakt. Daarbij komen ook Kolbeinn Sigthórsson en Nicolai Boilesen, die beiden pas na de winterstop terug worden verwacht.

Jan Vertonghen geblesseerd
Jan Vertonghen mogelijk niet in actie in oefeninterland (Foto: Pro Shots)

Call of Duty-beroving mislukt

Een Amerikaan wilde wel heel graag een exemplaar van Call of Duty: Modern Warfare 3 bemachtigen op de eerste dag dat het spel te koop was. Zo graag hij er iemand voor wilde beroven. Alleen was het slachtoffer daar niet helemaal van gediend.

De dader stond in de rij van een winkel om de game te bemachtigen, maar vond de wachtrij niet opschieten. En wat doe je dan? Dan volg je een gelukkige koper tot aan zijn appartement en dreig je met een wapen als diegene uit zijn auto stapt. De overvaller had alleen niet verwacht dat de persoon zou terugvechten en vluchtte. De politie ging naar de winkel toe om camerabeelden te bekijken en zagen de auto van de dader staan. De man was weer in de rij gaan staan om op legale wijze het spel te kopen voor 56 dollar. De overvaller zit nu vast voor poging tot diefstal en gewapende criminele actie. Als hij schuldig wordt bevonden kan hij vijftien jaar cel krijgen.

Kate en Pippa te koop als actiepop

Kate en Pippa Middleton zijn vereeuwigd als actiepoppen. Wie een van de Middleton-zusjes in huis wil halen, kan dat dankzij het bedrijf Herobuilders nu doen. Zoals het echte actiepoppen betaamt, zijn Kate en Pippa uitgerust met een flinke set spieren, een parelwitte glimlach en beweegbare ledematen.

De poppen stralen in een namaakversie van de jurken die de beroemde de zussen tijdens de bruiloft van Kate met de Britse prins William droegen. Kate is gekleed in haar trouwjurk, Pippa in de jurk van Alexander McQueen die haar wereldberoemd maakte.

Beroemd achterwerk of niet, voor een actiepop met een koninklijke titel mag meer gevraagd worden. Terwijl het figuurtje van Pippa 49,95 dollar kost, wordt de portemonnee van de aanschaf van een Kate-pop 189.95 dollar lichter. Deze kosten zijn volgens de maker te wijten aan de 'handgemaakte replica van de trouwjurk'.

Wie niet achter het net wil vissen, moet volgens herobuilder.com snel zijn met het bestellen van een Middleton. "Het zijn geweldige collector's items en er is grote vraag naar."

CDA-denktank: Vlaktaks, minder HRA

Raymond Gradus, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA, maakt zich grote zorgen over de hoge Nederlandse hypotheekschuld. Dit zei hij woensdag in Nieuwsuur. Gradus bepleit een verandering in het belastingsysteem dat maakt dat mensen geprikkeld worden hun schulden eerder af te betalen.

De CDA'er gaat hierin direct in tegen zijn eigen partij en het kabinetsbeleid, die de hypotheekrenteaftrek niet wil veranderen. Gradus adviseert het CDA en het kabinet echter zo snel mogelijk plannen te maken voor het hervormen van het belastingstelsel en de hypotheekrenteaftrek voor de volgende kabinetsperiode. Daarbij kan ook gedacht worden aan een vlaktaks.


CDA-denktank: Vlaktaks, minder hypotheekrenteaftrek

Schaatsseizoen Bruintjes voorbij

Het schaatsseizoen voor de Nederlanders begon vorige week echt met de NK afstanden. De eerste wereldbekerwedstrijden moeten nog komen, maar voor sprintster Natasha Bruintjes is het seizoen alweer voorbij. De rijdster van Op=Op Voordeelshop is namelijk vandaag geopereerd aan een hernia.

"Dit is echt een enorme domper", zei coach Renate Groenewold die weet dat haar pupil drie maanden uitgeschakeld zal zijn. De 23-jarige Bruintjes kwam vorige week in Heerenveen nog wel in actie op de 1.000 meter, maar haar rugklachten verergerden zodanig dat een operatie onontkoombaar bleek te zijn.

Den Haag ontslaat weigerambtenaar

De gemeente Den Haag heeft een trouwambtenaar ontslagen die geen huwelijken tussen partners van hetzelfde geslacht wil sluiten. Een woordvoerder heeft donderdag een bericht daarover van het Nederlands Dagblad bevestigd.

Het gaat om Wim Pijl, oud-raadslid van de fractie ChristenUnie-SGP. Pijl had onlangs in een interview met dagblad Trouw aangegeven principiële bezwaren te hebben tegen het trouwen van homo’s en lesbiennes. Naar aanleiding van dit interview heeft de gemeente een gesprek met hem gevoerd. Toen hij niet terugkwam op zijn uitspraken, is hem duidelijk gemaakt dat hij zijn functie moet opgeven.

Tweaker legt 'XP-hack' Modern Warfare 3 bloot

Gebruiker ThibiTB93 van de Tweakers-website heeft ontdekt dat je door een simpele wijziging in één van de configuratiebestanden het aantal XP dat je krijgt kunt aanpassen. Door het getal te veranderen naar 9999 was iedereen in de server van de gebruiker binnen een mum van tijd level 80.

De wijziging is voor Ranked-servers, waar je juist wilt dat dit soort praktijken voorkomen worden. In eerdere delen van de game-serie waren dit soort praktijken ook al mogelijk alleen moest je het programma aanpassen voordat je er gebruik van kon maken, wat niet iedereen kon of wilde doen in verband met veiligheid. Nu kun je binnen enkele seconden al klaar zijn vanwege het wijzigen van een configuratiebestand waar iedereen toegang tot heeft. Mocht je het willen aanpassen, wees dan wel op je hoede want de eerste cheaters zijn al door Activision geband.

Tweakers
'Tweaker veranderd instellingen configuratiebestand'

Rondje lopen in Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim zal morgen uitkomen maar sommigen hebben de game al. Mensen die moeten wachten en langzaam aan helemaal gek worden kunnen nog gekker worden na onderstaand filmpje. In het filmpje zien we namelijk een wandeling in de wereld van Skyrim.

Het half uur durende wandelingetje wordt regelmatig onderbroken door gevechten in het spel. Mocht je alleen de gevechten willen zien en niks van de omgeving bekijk dan het tweede filmpje. Skyrim komt morgen uit voor pc, PS3 en Xbox 360.

Open bèta en releasedatum Gotham City Imposters

Vandaag kondigen Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment aan dat Gotham City Impostors beschikbaar zal zijn vanaf 10 januari 2012 voor Xbox LIVE, PlayStation Network en Windows.

Gotham City Impostors is een downloadable first-person shooter waar maximaal twaal spelers strijden voor controle over een losgeslagen Gotham City. De stad wordt overspoeld door spelers die verkleed zijn als Batman en The Joker. Spelers kunnen als amateur good guys of schurken hun eigen Bats- en Jokerz-personages maken, door gebruik te maken van een ongekend aantal aanpassingsmogelijkheden, zoals erg aparte kostuums, zelfgemaakte gadgets en een breed scala aan traditionele en zelfbedachte wapens. De game bevat kaarten en spelmodi die geïnspireerd zijn op de DC Comics' Batman-licentie.

Een open beta voor de game wordt verwacht in december. Je kunt je via www.GothamCityImpostors.com registreren om kans te maken op een plaats in deze open beta. Geen idee of het iets voor je is? Lees onze preview.

Verdachte verdwijning Farida wijst plek in bos aan

De 34-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Farida Zargar heeft in het Mallebos bij Spijkenisse een plek aangewezen. De politie doet onderzoek op die locatie, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

De Spijkenisser arriveerde donderdagmiddag met een busje bij het bos. Nadat hij een plek had aangewezen, werd hij afgevoerd. In het bos werd al meerdere keren gezocht naar de vrouw. Eerder werden onder meer haar fiets en sleutelbos gevonden.

Woensdag werd onder de schuur van de verdachte een voorwerp aangetroffen dat van belang kan zijn in het onderzoek. Het zou gaan om een badkuip, maar dat wil het OM niet bevestigen. Bij een doorzoeking van zijn woning werden eerder al spullen van de vermiste vrouw gevonden.

PvdA wil handhaving heffing thuiskopiëren

De PvdA in het Europees Parlement pleit voor handhaving van de Nederlandse heffing op blanco cd's en dvd's die kunnen worden gebruikt voor het thuiskopiëren van bijvoorbeeld muziek of een film. De sociaaldemocraten zien de bijdrage als een wettelijk beschermd deel van het inkomen van de auteur of artiest.

PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt vindt dat je eerst een alternatieve inkomensgarantie moet bieden voordat je de kopievergoeding voor privégebruik afschaft. Nederland mag zijn auteurs en artiesten niet in de kou laten staan, aldus Bozkurt donderdag in een verklaring.

Zij kaartte de kwestie aan bij de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Zij wil weten of de Nederlandse plannen voor afschaffing in strijd zijn met Europese wetgeving, die lidstaten verplicht tot een compensatie voor het thuiskopiëren.

PvdA wil handhaving heffing thuiskopiëren
PvdA wil handhaving heffing thuiskopiëren (Foto: ANP)

Het Noordelijk Film Festival 2011 Dagboek - Dag 1

Van 9 tot en met 13 november vindt in de Leeuwarder stadsschouwburg de Harmonie voor de 33e keer het Noordelijke Film Festival plaats. Op het festival is naast een overvloed van undergroundfilms veel aandacht voor films uit India en Griekenland. Dekatophetspek is namens FOK!film aanwezig om een dagboek bij te houden van de meest interessante en opvallende films. En wie weet wie we daar nog zullen ontmoeten?

Angry Birds krijgt retailrelease

Angry Birds zal later deze maand, 25 november, een retailrelease krijgen voor de pc. De game zal rond de twaalf euro gaan kosten en volgens Rovio zal de game op deze manier een groter bereik krijgen. De populaire game is in de afgelopen twee jaar al meer dan vijfhonderd miljoen keer gedownload.

Angry Birds Rio zal voor de kerst nog verschijnen en Angry Birds Seasons moet in 2012 uitkomen voor de pc. Angry Birds is voor iOS voor een klein bedrag aan te schaffen, de Android-versie is gratis te downloaden maar daar zit dan wel reclame in.

Spaans zonnetje verwacht bij intocht Sinterklaas

Het lijkt erop dat Sinterklaas opnieuw goed weer krijgt tijdens de landelijke intocht in Dordrecht. De goedheilig man zet zaterdag voet op Nederlandse bodem en kan rekenen op zacht novemberweer, voorspellen meteorologen van Weeronline.

Zaterdag laat de zon zich regelmatig zien en wordt het een graad of 13. Met een zwakke zuidenwind lijkt het voor Pakjesboot 12 geen probleem om aan te meren in de Zuid-Hollandse stad. Ook zondag kan Sinterklaas van de zon genieten. Het wordt opnieuw zonnig met temperaturen tussen de 10 en 13 graden.

Na het weekeinde wordt het kouder en zakken de temperaturen 's nachts tot het vriespunt, wat plaatselijk gladde daken kan opleveren. De Pieten hoeven echter niet bang te zijn voor echte winterse overlast. Sneeuw en ijs blijven voorlopig uit.

De afgelopen jaren kon Sinterklaas steeds zijn regenpak in de boot laten tijdens de landelijke intocht. In 2009 werd het met 15 graden zelfs warmer dan komende zaterdag.


Spaans zonnetje verwacht bij intocht Sinterklaas (Foto: Novum)

Sap mist internationaal gezag bij Rutte

Premier Mark Rutte (VVD) heeft te weinig financieel-economische kennis en mist daardoor gezag in internationale gezelschappen. Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap in een interview met nu.nl.

"Rutte blinkt niet uit in financieel-economische expertise, en heeft dus ook niet het persoonlijke gezag om toch een positie te claimen in internationale gezelschappen", zegt Sap. Jan Peter Balkenende (CDA) deed dat als premier beter, vindt zij.

Ook minister van Financiën Jan Kees de Jager is geen groot licht, vindt Sap. "De Jager is gewoon een leuke ondernemer, niet iemand die enorm veel expertise heeft. Hij is een goede onderhandelaar, maar bedenkt zelf geen nieuwe oplossingen."

Volgens Sap moet De Jager nu het strikte bezuinigingsbeleid laten varen om de economie te stimuleren. "Maar hij heeft niet de visie in zich om nieuw beleid af te dwingen. Hij voert gewoon uit wat in het regeerakkoord staat."

Ingeborg Beugel wekt irritatie in P&W

Ingeborg Beugel heeft woensdag wederom irritatie gewekt bij kijkers, gasten en de presentatoren van Pauw & Witteman (P&W). De oud-Griekenland-correspondente, die de afgelopen weken vaak is uitgenodigd, maakt er een gewoonte van om alle mensen aan tafel bijna ongelimiteerd te interrumperen.

Toen advocaat Bram Moszkowicz aan het woord was viel Beugel hem steeds in de rede, tot ergernis van presentator Jeroen Pauw. "Jij bent al geweest", zei de presentator geïrriteerd tegen haar. Olcay Gulsen, Nederlands modeontwerpster, werd vorige week ook gestoord van de journaliste. "Oh Jezus, c'mon mens, lighten up gewoon! Echt serieus", zei ze toen tegen Beugel.

Het FOK!-forum en sociale media lopen over van de klachten over de temperamentvolle oud-correspondente. "Ingeborg Beugel krijgt training in luisteren. Blijft een aanfluitende gast", twittert bloksimon. "Grolsch introduceert de Ingeborg Beugel; hysterisch blond bier...", grapt  BoekenDavid.

Grrrits heeft het helemaal gehad met Beugel, schrijft de blogger in zijn column: "Hou je bek nou eens een keer Ingeborg, Frits Wester wil ook wat zeggen. Nee Ingeborg, niet alles in de wereld gaat over Griekenland."


Ingeborg Beugel wekt irritatie in Pauw & Witteman (Beeld: Pauw & Witteman)

Naaktfoto Kate Moss geveild in Londen

Een naaktfoto van een jonge Kate Moss wordt binnenkort geveild in Londen. Het gaat om een zwart-witfoto die Albert Watson in 1993 van het supermodel maakte op een dak in Marrakech. Naar verwachting levert het tussen de veertien- en twintigduizend euro op.

Watson omschreef het werk, dat deel uitmaakt van een spontaan gemaakte reeks, als 'een van de beste foto's die ooit van haar is gemaakt'. Het wordt verkocht bij veilinghuis Bonhams in Londen.

Tijdens dezelfde veiling worden volgende week woensdag ook foto's van Brigitte Bardot en Marilyn Monroe verkocht. Van de foto van een lelie van Robert Mapplethorpe heeft Bonhams de hoogste verwachtingen. Het plaatje uit 1986 moet minstens 35.000 euro opleveren.

Zeeland biedt alternatief voor OV-chipkaart

De provincie Zeeland wil dat reizigers ook zonder OV-chipkaart met de bus kunnen blijven reizen. De losse kaartjes zijn vanaf 1 januari alleen te koop bij de Zeeuwse buschauffeurs.

Het alternatief is bedoeld voor toeristen die geen OV-chipkaart hebben. De provincie Zeeland kiest voor deze optie, omdat er geen betere alternatieven waren, legt een woordvoerder van de provincie donderdag uit.

Het vervoersbewijs gaat erg lijken op de oude strippenkaart, waar vorige week landelijk afscheid van werd genomen. Tot eind dit jaar blijft het mogelijk om met een strippenkaart te reizen.

De losse kaartjes krijgen een regionaal tarief en worden alleen in de Zeeuwse Veolia-bussen aangeboden.

Sony ontkent Move-controller voor Bioshock

Sony heeft het gerucht omtrent een speciale Move-controller voor Bioshock Infinite ontkend. Gisteren verscheen dit gerucht dat op een site van Sony zelf gestaan zou hebben en inmiddels al weer verdwenen is.

Bioshock Infinite gaat wel PlayStation Move-controls ondersteunen, maar er komt dus geen speciale controller voor. Of de game wel gebundeld gaat worden met een Move-startpakket is nog niet bekend. Bioshock Infinite staat gepland voor een release in 2012.

Landis veroordeeld voor hacken dopingcomputer

Wielrenner Floyd Landis is door een Franse rechtbank bij verstek veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. De Amerikaan werd veroordeeld voor zijn rol bij het hacken van een computer in een Frans dopinglaboratorium. De straf viel zes maanden lager uit dan dat de openbare aanklager had geëist.

Het laboratorium in Chatney-Malabry, officieel erkend door het internationale dopingagentschap WADA, ontdekte in de stalen van de nu 36-jarige Landis bijzonder hoge testosteronwaarden. Door deze uitslag raakte Landis zijn overwinning in de Tour de France van 2006 kwijt.

Volgens de aanklagers zouden de oud-wielrenner en zijn coach Arnie Baker enkele maanden later een plan hebben bedacht om de computer van het laboratorium te hacken en zo documenten te laten verdwijnen. Op deze manier wilden zij de naam van Landis zuiveren.

Landis ontkent dat hij iets met hackingactiviteiten te maken zou hebben. De renner, die vorig jaar mei wel bekende doping te hebben gebruikt, zette begin dit jaar een punt achter zijn carrière.


Landis veroordeeld voor hacken dopingcomputer (Foto: Novum)

Omzet smartphone-gaming gaat DS en PSP voorbij

Dat gamen op je mobiele telefoon steeds belangrijker wordt wisten we al, maar dankzij een analyse van Flurry zien we nu wat de impact is. Was de omzet van smartphone-gaming in 2009 nog maar 19% van de totale omzet, in 2011 is dat gegroeid naar 58%.

De onderstaande grafiek toont het martkaandeel van de betreffende platformen gedurende de afgelopen drie jaar waarbij november en december van dit jaar meegenomen worden als schatting. De totale omzet van de mobiele markt was $2,7 miljard in 2009, $2,5 miljard in 2010 en voor 2011 komt dat uit op ongeveer $3,3 miljard.

s

Flurry concludeert hieruit dat de tijden dat men 30 dollar voor een draagbare game wil betalen voorbij zijn. Free to play en games voor een euro zijn dé toekomst. Zelfs Nintendo, die het enorme populaire Super Mario bezit, heeft het moeilijk en lijdt verlies. 

Voor de toekomst ziet Flurry ook een probleem voor de consoles die onder je tv staan. Zowel Google als Apple zijn bezig om de huiskamer te veroveren met onder andere Apple TV. Mochten die net zo succesvol worden als hun mobiele systemen dan zouden Nintendo, Sony en Microsoft wel eens in zwaar weer terecht kunnen komen.

Op dit moment lijkt Nintendo echter zichzelf weer enigszins herpakt te hebben met de release van Super Mario 3D Land. In Japan staat de teller voor die game op ruim 350.000 verkochte exemplaren in de eerste week met ongeveer 150.000 verkochte 3DS-units. Later dit jaar verschijnt ook nog Mario Kart 7. Sony komt op haar beurt met een nieuwe handheld genaamd PlayStation Vita. Ook daar wordt veel van verwacht. Samen moeten ze laten zien dat het traditionele handheld-gamen nog niet dood is zoals veel analisten roepen.

Djokovic naar laatste acht in Parijs

Novak Djokovic heeft zich bij het Master Series-toernooi in Parijs met moeite geplaatst voor de laatste acht. De Servische nummer één van de wereld kwam lastig op gang tegen zijn landgenoot Viktor Troicki, maar won uiteindelijk met met 3-6, 6-3 en 6-1.

Het was al weer de tiende zege op rij van Djokovic tegen Troicki. The Joker speelt in de kwarfinale tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga en de Italiaan Andreas Seppi.

Koops tijdelijk baas ploegenachtervolging

Arie Koops, directeur sport van schaatsbond KNSB, zal over ruim een week bij de eerste wereldbekerwedstrijd in Chelyabinsk de selecties voor de ploegenachtervolging op zich nemen. Dit blijft hij doen totdat de vacature van bondscoach voor de ploegenachtervolging is ingevuld.

"Ik neem die rol op me zolang er geen manager is. Kijk naar het volleybal. Volgens mij is daar ook net een coach weg en neemt de technisch directeur tijdelijk die rol over," zei Koops tegen NUsport. Hij weet dat deze rol slechts tijdelijk is.

De KNSB is na het opstappen van Theo de Rooy in gesprek met oud-volleybalcoach Joop Alberda om de regie over de achtervolgingsploeg op zich te nemen. Koops verwacht binnen afzienbare tijd met positief nieuws te kunnen komen.

De directeur sport laat weten dat voor nu de eerste selectie voor de ploegenachtervolging uit allrounders zal bestaan. "We zoeken naar de beste invulling van de ploeg. Pas na de NK wisten we welke rijders zich geplaatst hebben voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Na het weekeinde communiceren we wie er van start gaan op de ploegenachtervolging." Tot nu toe heeft niemand van de schaatsers zich afgemeld voor dit onderdeel.

'Loden Leeuw voor Johan Derksen'

Op FOK! is een actie gestart om Johan Derksen de Loden Leeuw te bezorgen, meldt het AD donderdag. Het kan de tweede televisie-award worden voor de besnorde voetbaljournalist, nadat zijn RTL 7-talkshow Voetbal International (VI) in oktober de Gouden Televizier-Ring won.

Woensdag is er namelijk een reclamespotje met Derksen van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) uitgekomen, wat tot grote irritatie leidde op de sociale media en bij veel VI-kijkers. De voetbalanalist roept in een VI-achtige setting consumenten op om over te stappen naar NLEnergie, terwijl dit volgens de vergelijkingssite Energieleveranciers.nl het slechtste bedrijf is onder de 24 energiemaatschappijen.

Via de website van de Loden Leeuw kan men het spotje van Derksen nomineren voor slechtste reclame van 2011. In december worden de genomineerden bekend gemaakt waarop er in dezelfde maand een definitieve verkiezing volgt. Vorig jaar werd de Loden Leeuw gewonnen door Postal Gold.


'Loden Leeuw voor Johan Derksen'

Dildo in anus wordt vrouw fataal

Olga Vazhenina is een gruwelijke dood gestorven. Haar man heeft de 34-jarige Russin verkracht door een dildo in haar anus te proppen. De vrouw uit Chelyabinsk is uiteindelijk aan bloedverlies gestorven.

Ilya Vazhenin loopt de kans voor 20 jaar achter tralies te moeten. De 42-jarige zakenman heeft zijn vrouw vermoord uit wraak. Hij was er namelijk van overtuigd dat zij was vreemdgegaan.

"Het slachtoffer werd geslagen en vervolgens verkracht met een dildo", zo heeft de politie aan Russische media laten weten. "Dit veroorzaakte zware verwondingen aan haar anus." "De bloeding was zo ernstig, dat het slachtoffer is overleden aan bloedverlies", voegde een arts er aan toe.

De 8-jarige dochter heeft gezien hoe haar vader haar moeder heeft vermoord. Jeugdtraumadeskundigen hebben zich inmiddels over het meisje ontfermd.

Eerste en Tweede Kamer tegen EU-plan grenscontroles

Nederland en andere EU-landen moeten het recht houden om zelf te bepalen grenscontroles opnieuw in te voeren. De Europese Commissie wil hier verandering in brengen, maar de Eerste en de Tweede Kamer verwijzen het voorstel naar de prullenbak.

Het dagelijks bestuur van de Europese Unie wil dat lidstaten in de toekomst toestemming moeten vragen voor het herinvoeren van grenscontroles. Volgens het Nederlandse parlement is dat in strijd met het Europese uitgangspunt dat besluiten alleen op Europees niveau worden genomen als daar een goede reden voor is.

Besluiten over herinvoering van grenscontroles, wat in uitzonderlijke gevallen is toegestaan, kunnen volgens de Kamers beter op nationaal niveau worden genomen. Nationale autoriteiten zouden de omstandigheden het best kunnen beoordelen.

De voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer, Fred de Graaf en Gerdi Verbeet, hebben de bezwaren deze week kenbaar gemaakt in een brief aan voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie.

Aardbeving Turkije: acht doden

De aardbeving die woensdag het oosten van Turkije trof heeft aan zeker acht mensen het leven gekost. Reddingswerkers hebben 26 mensen levend onder de puinhopen vandaan gehaald. Een onbekend aantal mensen wordt vermist.

De aardbeving had een kracht van 5,7. Rond de 25 gebouwen in de stad Van zijn ingestort, zei vicepremier Besir Atalay. In slechts twee daarvan bevonden zich mensen. De overige gebouwen stonden leeg omdat ze beschadigd waren geraakt bij de zware aardbeving van 23 oktober, die aan ruim zeshonderd mensen het leven kostte.

Atalay zei dat het reddingswerk zich concentreert op twee ingestorte hotels, waaronder Vans populairste hotel, het vorig jaar gerenoveerde Bayram Hotel. In het Bayram logeerden onder anderen Turkse journalisten die naar Van waren gekomen om er verslag te doen van de nasleep van de aardbeving van 23 oktober. Ook waren er medewerkers van buitenlandse hulporganisaties ondergebracht. Het Turkse persbureau Dogan meldde dat twee van zijn journalisten vermist worden. Een medewerker van een Japanse hulpverleningsorganisatie is onder de acht doden.


Aardbeving Turkije: acht doden (Foto: Novum)

Homoseksuele pinguïns Canada uit elkaar

De dierentuin van Toronto gaat een koppel pinguïns van elkaar scheiden. Hun liefde heeft al geleid tot vette krantenkoppen en grappen over 'Brokeback Iceberg'. De reden: het gaat om twee mannetjespinguïns.

De Afrikaanse pinguïns delen een nest sinds zij een jaar geleden naar de dierentuin kwamen. Het gaat bij Pedro en Buddy om een bedreigde soort en daarom wil de dierentuin de twee aan vrouwtjespinguïns koppelen om voor nageslacht te zorgen.

Volgens Tom Mason, de verzorger van vogels en ongewervelden in de dierentuin, hebben Pedro en Buddy een 'gezelschapsband'. Hun relatie is niet noodzakelijk seksueel van aard. "Pinguïns zijn zo sociaal dat ze dit nodig hebben, dit gezelschap", aldus Mason.

Mason zei al honderden telefoontjes over het pinguïnpaar te hebben gehad. Er belde zelfs iemand die beweerde een vertegenwoordiger te zijn van het Canadese Genootschap voor Homoseksuele Dieren. Een dergelijke organisatie bleek bij navraag echter niet te bestaan.

Het verhaal van de dieren is een hit op internet. Er zijn schaamteloze YouTube-filmpjes geplaatst en ook cabaretiers halen inspiratie voor hun grappen uit de dieren. Comedian Jimmy Kimmel noemde het verhaal van de dieren 'Brokeback Iceberg' en beweerde de twee zeevogels te hebben gezien bij een concert van Lady GaGa.

Nieuwe Griekse premier verdiende sporen als bankier

In de jaren negentig, toen hij president van de Griekse nationale bank was, hielp Lucas Papademos het economische tij in zijn land te keren. Daarmee maakte hij de weg vrij voor de Griekse toetreding tot de eurozone, in 2001.

Donderdag is de 64-jarige Papademos, die er inmiddels acht jaar als vicepresident van de Europese Centrale Bank (ECB) op heeft zitten, gevraagd een coalitieregering te leiden, die de definitieve economische ondergang van Griekenland moet zien af te wenden. Van hem wordt niets minder verwacht dan dat hij in de drie maanden die zijn regering als het goed is aanblijft voorkomt dat het land failliet gaat en ervoor zorgt dat het lid blijft van de eurozone. Gehoopt wordt dat zijn ervaring in de internationale financiële wereld en zijn politieke onafhankelijkheid hem hiertoe in staat stellen.

De in Athene geboren Papademos studeerde in eerste instantie natuurkunde, haalde vervolgens een graad in de elektrotechniek en promoveerde tot slot als econoom. Al deze studies deed hij aan het Massachusetts Institute of Technology. Zijn promotor en mentor was wijlen Franco Modigliani, die in 1985 de Nobelprijs voor economie kreeg.

Van 1975 tot 1984 gaf Papademos les aan Columbia University in New York. In 1985 keerde hij terug naar Griekenland om als eerste econoom aan de slag te gaan bij de Griekse Bank. In 1993 benoemde de juist aangetreden socialistische regering hem tot vicepresident van de Griekse Bank en een jaar later, nadat hij een aanval op de drachme had helpen afwenden, werd hij bankpresident. Onder zijn leiding werden de rentetarieven verlaagd en ging de bank steeds onafhankelijker van de regering opereren. Dat was nodig om toetreding tot de eurozone mogelijk te maken. Zijn staat van dienst bezorgde hem in 2002 het vicepresidentschap van de ECB. In 2010 liep zijn termijn af.

De nu afgetreden premier George Papandreou vroeg hem plaats te nemen in zijn regering, maar dat aanbod sloeg hij af. Papademos, sinds 1988 ook als professor verbonden aan de Universiteit van Athene, prefereerde een rol als onbezoldigd adviseur.


Nieuwe Griekse premier verdiende sporen als bankier (Foto: Novum)

Acht aanhoudingen na concert Rihanna

De politie heeft na het concert van Rihanna woensdagavond in het Gelredome in Arnhem acht mensen aangehouden. De groep belaagde een vrouw in een auto op de parkeerplaats van de nabijgelegen Rijnhal, zegt een politiewoordvoerder.

De zeven mannen en een vrouw uit het Brabantse Boekel, allen tussen de 23 en 25 jaar oud, hadden flink gedronken en gingen rond de auto van het slachtoffer staan. De verdachten pleegden ontuchtige handelingen richting de vrouw. Ook dreigden ze de auto op zijn kant te zetten.

Zes gealarmeerde politieagenten konden de vrouw uiteindelijk ontzetten. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Politie op zoek naar inzittenden gecrashte auto

De politie probeert er sinds woensdagnacht achter te komen wie er in een auto zat die op de A9 bij Zwanenburg is gecrasht. Dat meldt de politie donderdag. Wegwerkers vonden het beschadigde voertuig zonder passagiers en tipten de politie. De auto was achter de vangrail beland.

De politie zette een uitgebreide zoektocht op. Aan de Midswaard in Zwanenburg troffen de agenten een gewonde 25-jarige Amsterdammer aan. De man verklaarde dat hij met een scooter was gevallen, maar de politie heeft het vermoeden dat de Amsterdammer in de auto heeft gezeten.

De man werd overgebracht naar een ziekenhuis en wordt donderdag verhoord. De politie sluit niet uit dat er meerdere mensen in de auto zaten.

Bejaarde vrouw niet bestraft voor moord op dochter

Een 85-jarige Amsterdamse is donderdag schuldig bevonden aan moord op haar 47-jarige gehandicapte dochter. Ze hoeft van de rechtbank in Amsterdam echter niet de cel in, vanwege haar hoge leeftijd en fysieke beperkingen. Het Openbaar Ministerie had ook geen celstraf geëist.

Het lichaam van het slachtoffer werd in februari vorig jaar aangetroffen nadat de buren de politie hadden gewaarschuwd. Ze hadden geschreeuw gehoord uit de woning aan de Korte Marnixstraat. De politie stuitte ook op de gewonde hoogbejaarde moeder van het slachtoffer. Ze had zichzelf geprobeerd van het leven te beroven.

De Amsterdamse zou haar dochter hebben omgebracht uit angst dat die terug moest naar een inrichting waar ze eerder was verkracht. Ze raakte in paniek en zag de dood van haar dochter als de enige oplossing.

Vrouwen zien seks als hun plicht

Het hoge woord is eruit. Vrouwen hebben echt geen seks met jou omdat ze jou zo'n leuke jongen vinden. Nee, dames zien een vrijpartij massaal als een onderdeel van hun relationele plicht.

Voor het jaarlijkse onderzoek van WomenTALK in opdracht van HealthyWoman werd ruim duizend vrouwen de hemd van het lijf gevraagd over het meest besproken onderwerp ter wereld. Zes op de tien vrouwen heeft aangegeven dat zij vooral hun partner tussen hun benen laten om de onderlinge band te versterken. Slechts 42 procent is tevreden over hun seksleven.

Desondanks wordt er nog regelmatig gestoeid tussen de lakens. Volgens een in vrouwen gespecialiseerde psychologe komt dit omdat seks, naast het huishouden, onderdeel wordt gevonden van de huwelijksplicht. "Seks wordt steeds meer gezien als een verplicht nummertje en niet meer gedaan voor de bevrediging", verklaart Naomi Greenblatt. "Het wordt niet meer gezien als iets prettigs of fijns. Ook de combinatie van moederschap en een baan speelt een rol. Een dag heeft maar 24 uur en een vrijpartij heeft hierdoor geen prioriteit meer."

Ruim de helft van de ondervraagde vrouwen weet drommels goed dat meerdere keren per week lichaamssappen uitwisselen gezond is, maar slechts 30 procent houdt zich hieraan. Nog geen twee derde doet wekelijks aan seks. Dat seks gezond is, wordt door maar liefst zes op de tien vrouwen naar het rijk der fabelen verwezen. En dat is dom, want regelmatig van bil gaan met je partner vermindert stress, traint de spieren en is goed voor je immuunsysteem. En je valt er nog eens van af ook.

Daarnaast houdt seks vrouwen jong. "Wie vier keer per week seks heeft kan er wel tien jaar jonger uitzien. Seks is de bron van jeugd", besluit Greenblatt.

Star Trek Online gaat F2P

MMORPG Star Trek Online zal overstappen op een F2P-model. Dit houdt in dat de game gratis te spelen zal zijn en er bepaalde content achter slot en grendel zal zitten. Wie voor deze content betaald kan het dan gebruiken in het spel. De overstap zal op 17 januari 2012 gebeuren.

Star Trek Online is in 2010 online gegaan met een abonnement als basis. Hiernaast konden ook nog eens microtransacties gedaan worden voor ingame-content. Bekijk hieronder gameplay van de MMORPG.

Berdych, Tsonga en Fish naar World Tour Finals

Tomas Berdych, Jo-Wilfried Tsonga en Mardy Fish hebben de laatste drie beschikbare tickets voor de ATP World Tour Finals in Londen bemachtigd. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer en David Ferrer waren al geplaatst. De beste acht tennissers van het seizoen strijden van 20 tot en met 27 november in Londen om de officieuze wereldtitel.

Janko Tipsarevic was tot aan donderdag ook nog in de race. De Serviër haakte echter af door in de derde ronde van het masterstoernooi van Parijs met 5-7, 4-6 van Berdych te verliezen. Nicolas Almagro, Gilles Simon en Gaël Monfils zagen hun kansen eerder deze week al in rook opgaan.


Berdych, Tsonga en Fish naar World Tour Finals (Foto: Novum)

Vader legt fietspad aan voor dochters

Een vader uit het dorpje Aerdt heeft voor zijn twee dochters een fietspad van 500 meter lang aangelegd. Hij vindt het te gevaarlijk om zijn dochters over de drukke autoweg naar school te laten fietsen.

Nadat Godfried Vonk een aantal keren nul op het rekest kreeg bij de gemeente besloot hij het heft in eigen handen te nemen en zelf een fietspad aan te leggen. De gemeente Rijnwaarden, waar Aerdt onder valt, had geen geld om de drukke weg veiliger te maken.

Vonk betaalde 8000 euro voor de aanleg van het fietspad. "Ik heb het uit eigen zak betaald, maar de veiligheid van mijn kinderen is wat waard", zei hij. Ook voor het onderhoud van het fietspad moet hij zelf opdraaien. De gemeente is niet van plan financieel bij te dragen uit angst een precedent te scheppen.

Twee Voorschotenaars langer vast voor flitspaalbom

Twee mannen die vastzitten op verdenking van betrokkenheid bij de flitspaalbom die vorige maand ontplofte in Voorschoten, blijven nog zeker negentig dagen vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Den Haag heeft dat besloten, laat een woordvoerder van het OM donderdag weten. Een derde verdachte werd eerder al vrijgelaten.

Toen een bomruimer van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het explosief op 23 oktober probeerde te demonteren ontplofte het. Daarbij verloor de 44-jarige man zijn rechterhand. Ook een andere bomruimer en een technisch rechercheur liepen verwondingen op.

De drie mannen uit Voorschoten werden een paar dagen na het incident aan de Voorschoterweg opgepakt. Na hun aanhouding doorzocht de politie hun woningen. Er werden geen explosieven aangetroffen, maar wel illegaal zwaar vuurwerk.

'Barcelona wil Eriksen in 2013 aantrekken'

Christian Eriksen wordt mogelijk vanaf de zomer van 2013 ploeggenoot van Lionel Messi en Ibrahim Afellay. Barcelona zou de Ajacied graag willen vastleggen.

Eriksen heeft nog een contract voor tweeënhalf jaar bij Ajax, maar Barcelona wil werk maken van de komst van de Deen, meldt Sporten.dk. Technisch directeur Andoni Zubizaretta verklaart dat Eriksen een grote kandidaat is om spelmaker Xavi op termijn op te volgen bij de Catalanen.

Barcelona zou naar verluidt 27 miljoen euro willen reserveren voor de middenvelder van Ajax, die pas vorig jaar definitief doorbrak in Amsterdam na de komst van trainer Frank de Boer. Eriksen is gecharmeerd van de vermeende interesse. "Ik denk dat de meeste voetballers hiervan dromen."

"We zien wel wanneer het moment komt dat ik Ajax verlaat. De speelstijl van Barcelona spreekt mij heel erg aan. Een transfer zou dan ook fantastisch zijn, maar ik heb nog genoeg uitdagingen bij Ajax. Ik ben ook gelukkig en heb absoluut geen haast om te vertrekken", verklaart Eriksen.

Christian Eriksen mogelijk naar FC Barcelona
Christian Eriksen mogelijk naar FC Barcelona (Foto: Pro Shots)

Duitsland zoekt niet naar kleinere eurozone

De Duitse regering richt zich niet op de verkleining van de eurozone. Al het beleid blijft gericht op het stabiliseren van de muntunie alséén geheel. Dat liet een woordvoerder van bondskanselier Angela Merkel donderdag weten.

De woordvoerder reageerde daarmee op berichten dat Duitse en Franse ambtenaren de mogelijkheden zouden hebben besproken van verdere economische integratie. Die samenwerking zou mogelijk binnen een kleinere groep plaatsvinden dan de huidige eurozone van 17 landen.

"De Duitse regering heeft deze plannen zeker niet", aldus de woordvoerder. "Integendeel, al het beleid is erop gericht de eurozone in het geheel te stabiliseren en de problemen bij de wortel aan te pakken."

Duitsland zoekt niet naar kleinere eurozone
Duitsland zoekt niet naar kleinere eurozone (Foto: ANP)

Zware knieblessure voor Grygera

Fulham kan de komende tijd geen beroep doen op Zdenek Grygera. De voormalig speler van Ajax liep afgelopen weekend in het competitieduel met Tottenham Hotspur een zware knieblessure op.

Grygera, die in botsing kwam met Gareth Bale, kreeg na onderzoek te horen dat zijn kniebanden zijn gescheurd en dat een revalidatie ongeveer een half jaar in beslag zal nemen. Dit meldde Fulham op hun eigen clubsite.

Sinds afgelopen zomer speelt Grygera bij Fulham, de ploeg van trainer Martin Jol. Hij begon dit seizoen vijf keer in de basis en daarin wist de ploeg driemaal de nul te houden.

Ruim twintig miljoen sigaretten in loods Maarheeze

Bij een inval in een loods bij een transportbedrijf in het Brabantse Maarheeze zijn dinsdagavond 21,5 miljoen sigaretten aangetroffen. De fiscus is vermoedelijk ongeveer vier miljoen euro aan accijns misgelopen, meldt het ministerie van Financiën donderdag.

De sigaretten lagen op pallets in een trailer verstopt achter een lading glaswol. De eigenaar van de loods is als verdachte aangemerkt, maar er zijn geen aanhoudingen verricht. De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Engelse markt.

De inval werd gedaan door opsporingsdienst FIOD en de douane.

KNAW stelt commissie in tegen wetenschapsfraude

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen stelt een commissie in die gaat kijken hoe gesjoemel bij wetenschappelijke onderzoeken kan worden voorkomen. De commissie zou al worden opgericht maar gaat naar aanleiding van de grootschalige fraude van de Tilburgse hoogleraar Diederik Stapel eerder aan de slag, zegt een woordvoerder van de KNAW donderdag.

De commissie onderzoekt onder meer of de huidige regels voor het verzamelen en gebruiken van onderzoeksgegevens worden nageleefd. Ook wordt aandacht besteed aan bewustwording bij jonge wetenschappers en promovendi.

Kees Schuyt, emeritus hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, wordt de voorzitter van de commissie. Het rapport moet uiterlijk 1 april klaar zijn.

Eind oktober werd duidelijk dat Stapel jarenlang onderzoeksdata bedacht. In zeker dertig gevallen verzon hij de resultaten zelf. Tientallen artikelen zijn nog in onderzoek. Afgelopen week nam een onderzoeker bij het UMC St Radboud ontslag toen uitkwam dat hij onzorgvuldig was geweest met het verzamelen van data.

'Boulahrouz krijgt voorkeur boven Van der Wiel'

Khalid Boulahrouz krijgt waarschijnlijk van bondscoach Bert van Marwijk een basisplaats in het oefenduel tegen Zwitserland. De rechtsback van VfB Stuttgart krijgt de voorkeur boven Gregory van der Wiel, die vanwege liesklachten vandaag de laatste training aan zich voorbij liet gaan.

De Ajacied beperkte zich op het veld van Quick Boys tot het lopen van wat rondjes. Naar verwachting zal Van Marijk geen risico willen nemen met Van der Wiel. Daardoor zal Boulahrouz waarschijnlijk in de basis beginnen tegen de Zwitsers.

Pc-versie Assassin's Creed: Revelations krijgt geen altijd aan-DRM

Ubisoft heeft vandaag bekendgemaakt dat Assassin's Creed: Revelations voor de pc geen DRM zal krijgen die continu aan moet staan. Veel games uit de stal van Ubisoft maken gebruik van deze beruchte DRM maar voor Assassin's Creed: Brotherhood is in maart van dit jaar ook al een uitzondering gemaakt.

Assassin's Creed: Revelations komt 2 december uit voor de pc, dit is twee weken na de console-release die voor volgende week gepland staat. Bekijk hieronder de launchtrailer die vandaag is vrijgegeven.

Adebayor maakt rentree bij Togo

Emmanuel Adebayor keert terug in het nationale team van Togo. De sterspeler zette in april 2010 een punt achter zijn interlandloopbaan nadat een dag voor het begin van de Afrika Cup in Angola de teambus werd beschoten. Daarbij overleden twee officials en raakte de doelman zwaargewond.

De Togolese bond weet echter te melden dat Adebayor zich weer beschikbaar heeft gesteld voor de WK-kwalificatiereeks. Naar alle waarschijnlijkheid maakte de boomlange spits van Tottenham Hotspur op 15 november zijn rentree. Togo speelt dan het kwalificatieduel tegen Guinee-Bissau.

FOTA stelt vergadering uit

De Formula One Teams' Association wilde in Abu Dhabi knopen gaan doorhakken over de toekomst van het Resource Restriction Agreement, maar de vergadering is afgelast. Als reden wordt logistieke problemen opgevoerd.

De FOTA-leden spraken vorig jaar een RRA af om zo de kosten van de Formule 1 in de hand te houden. Nu enkele teams met elkaar bakkeleien over de handhaving van de RRA is het noodzakelijk om snel een nieuwe RRA af te spreken en zo de toekomst van de FOTA niet in gevaar te brengen. Een nieuwe datum voor de vergadering is nog niet vastgelegd.

Mercedes-teambaas Ross Brawn uitte eerder deze week al zijn zorgen over de toekomst van de FOTA. De Brit hoopt dat de problemen snel de wereld uit zullen zijn en dat de controle op de naleving van de RRA mogelijk bij een ander orgaan neergelegd kan worden. Hierdoor kan de FOTA zich weer richten op de taken waarvoor ze is opgericht, zoals het bereiken van het best mogelijke Concorde Agreement.

Roddick hard onderuit tegen Murray

Andy Murray heeft zijn naamgenoot Andy Roddick vandaag een enorm pak slaag gegeven. In de derde ronde van het Masters-toernooi in Parijs won de als tweede geplaatste Britse tennisser met 6-2 en 6-2 van de Amerikaan, nummer vijftien van de wereld.

Murray brak de service van Roddick, normaal gesproken zijn sterkste wapen, maar liefst vier keer. De Brit, dit seizoen al goed voor vijf toernooizeges, stuit in de volgende ronde op de winnaar van de partij tussen de Tsjech Tomas Berdych of de Serviër Janko Tipsarevic.

KPN en Telfort gedaagd om minutenafronding

KPN Mobiel, Hi en Telfort zijn voor de rechter gedaagd door een aantal klanten. Zij voelen zich benadeeld doordat deze providers sinds 2008 een paar seconden bellen afronden naar hele minuten. De telecomproviders ontvingen donderdag hierover een dagvaarding van 150 klanten en een collectieve claim van de stichting Belverlies.nl.

Volgens Belverlies betaalt een abonnee door de minutenafronding meer dan honderd euro per jaar te veel. KPN, die van alle drie de merken eigenaar is, heeft volgens de stichting al honderden miljoenen euro's verdiend met de wijzigingen van de voorwaarden.

De stichting verwijt KPN dat klanten niet goed op de hoogte zijn gesteld van de wijzigingen in de voorwaarden. Ook zouden aan een aantal klanten producten zijn verkocht met misleidende voorwaarden.

"Gezien partijen er buitengerechtelijk niet uit konden komen, is nu de enige mogelijkheid om KPN en Telfort te dagvaarden", zegt de woordvoerder. De klanten en Belverlies eisen dat er een compensatie komt voor geleden schade. Ook willen zij een verbod op afrekenen per minuut. Gedupeerde klanten kunnen zich nog aansluiten bij de stichting.


KPN en Telfort gedaagd om minutenafronding (Foto: Novum)

OnLive succesvol in Engeland

OnLive CEO, Steve Perlman, heeft aangegeven dat de lancering van de service in Engeland erg succesvol is. De lancering heeft in Engeland miljoenen mensen bereikt en wereldwijd kennen al tientallen miljoenen de service. Exacte cijfers over hoeveel mensen de dienst werkelijk gebruikt is niet bekendgemaakt.

De OnLive-markt in Engeland groeit sneller dan het bedrijf had verwacht. Momenteel gaat het tien keer sneller en daarmee is de Engelse markt ook sneller aan het groeien dan de Amerikaanse markt sinds de lancering in Amerika. OnLive is een service waarmee games gestreamd kunnen worden naar verschillende apparaten zoals de pc, televisie, tablets en telefoons. Bekijk hieronder een filmpje met uitleg van Steve Perlman zelf.

Wanneer de service naar Nederland of België komt is nog niet bekendgemaakt.

Ratner trekt zich terug als producent van Oscars

Brett Ratner heeft zich dinsdag teruggetrokken als producent van de Oscars van volgend jaar. De regisseur heeft dit besluit genomen nadat hij een opmerking plaatste die veel homoseksuelen in het verkeerde keelgat is geschoten.

Ratner maakte de opmerking tijdens een presentatie van zijn nieuwe film Tower Heist, waar Eddie Murphy en Ben Stiller de hoofdrollen vertolken. De regisseur werd gevraagd of hij en zijn cast veel repeteren voor een scène. "Repetities zijn voor flikkers", antwoordde hij. Even later bood hij zijn excuses aan.

Volgens Tom Sherak, directeur van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, heeft Ratner de juiste beslissing genomen. "Brett is een goed mens, maar zijn opmerking was onacceptabel."

De 42-jarige regisseur zou samen met Don Mischer de productie op zich nemen van de 84e uitreiking van de Oscars. Mischer blijft wel aan als producent, of Ratner wordt vervangen is nog niet bekend. De Oscars worden in februari uitgereikt in Hollywood. Eddie Murphy presenteert de awardshow.

Ratner was onder meer verantwoordelijk voor de regie van de drie Rush Hour-films. Ook was hij regisseur van films als Red Dragon en X-Men: The Last Stand en nam hij de productie van de serie Prison Break op zich.


Ratner trekt zich terug als producent van Oscars (Foto: Novum)

PSV-fans niet mee naar Warschau

De supportersvereniging PSV heeft laten weten af te zien van het organiseren van een busreis naar de Europa League-wedstrijd tussen Legia Warschau en PSV. De wedstrijd, die gepland staat voor woensdag 30 november, is volgens de vereniging te risicovol.

Op de website laat de supportersvereniging het volgende weten: "Reden hiertoe is de informatie die wij hebben ontvangen van de autoriteiten en waaruit volgt dat er ten aanzien van PSV supporters die de wedstrijd in Warschau willen bijwonen een serieus risico bestaat dat Legia Warschau supporters, mogelijk aangevuld met sympathiserende supportersgroeperingen, op zoek zullen gaan naar confrontatie met PSV supporters, individueel dan wel in groepsverband."

"Ondanks dat er door de aanwezigheid van politie toezicht aanwezig zal zijn op de voor PSV supporters bestemde locaties zijn wij van mening dat dit soort risico’s niet aanvaardbaar zijn en hebben wij derhalve besloten om af te moeten zien van georganiseerd groepsvervoer."

Nog te verschijnen boek Saskia Noort verfilmd

Het boek Koorts van Saskia Noort moet nog verschijnen, maar de filmrechten zijn al verkocht. Antoinette Beumer gaat de film regisseren. Dat maakte distributeur Independent Films woensdag bekend.

Producent Millstreet Films heeft de filmrechten van Koorts, dat op 10 november uitkomt, aangekocht. Het verhaal speelt zich af op Ibiza waar twee vriendinnen zich storten op het feestgedruis, tot een van hen plotseling verdwijnt. Dan begint een zoektocht over het zonnige Ibiza. De producent heeft ook de filmrechten gekocht van Noorts boek Nieuwe Buren. Dat boek wordt bewerkt tot een tv-serie.

De boeken Terug naar de Kust en De Eetclub van schrijfster Saskia Noort zijn ook verfilmd. Volgend jaar komt de verfilming van De Verbouwing uit met Tjitske Reidinga in de hoofdrol. Will Koopman, bekend van Gooische Vrouwen, regisseert de film.

De opnamen van Koorts staan gepland voor volgend jaar. De film moet in 2013 in de bioscopen draaien. Beumer werkt momenteel aan de speelfilm Jackie met Carice en Jelka van Houten en Oscarwinnares Holly Hunter.


Nog te verschijnen boek Saskia Noort verfilmd (Foto: Novum)

Figurant klaagt producent aan voor stigmatisering

Een filmfigurant klaagt filmmaatschappij Lionsgate aan wegens stigmatisatie. Bilal Ahmeds foto wordt in de film The Next Three days afgebeeld naast terroristen als Bin Laden. Nu zegt hij niet meer aan werk te komen omdat potentiële opdrachtgevers hem als misdadiger zouden zien.

Op de Amerikaanse filmsite The Wrap is de hele aanklacht te zien. "De klager is nu, en was tijdens de filmopnames, geen gezochte misdadiger, maar woont en werkt momenteel in Oregon", valt te lezen. De foto van Ahmed is niet alleen in de film te zien, maar ook in de trailer. Zijn beeltenis komt in het anderhalve minuut durende filmpje maar liefst viermaal voorbij.

Het allergrootste probleem is, zo schrijven de advocaten van de man, dat hun cliënt nu zelfs zijn haardracht heeft moeten aanpassen. "De klager voelt zich niet meer op zijn gemak met zijn haar en baard zoals afgebeeld in de film."

Ahmed klaagt Lionsgate nu aan voor 250 duizend dollar smartengeld, plus 51 duizend dollar, oftewel 0,1 procent van de opbrengst. Daarnaast wil hij ook de kosten van de rechtszaak op de filmmaatschappij verhalen.


Figurant klaagt producent aan voor stigmatisering (Foto: Novum)

Conductrice mishandeld door zwartrijder

Een zwartrijder uit het Friese dorp De Westereen heeft woensdagavond een conductrice mishandeld. Nadat ze om zijn vervoersbewijs had gevraagd, vroeg ze of de 46-jarige man zich kon legitimeren. Hierop werd de man boos, pakte de arm van de vrouw en draaide deze om, zegt een woordvoerder van de politie.

De Fries zat in de trein van Groningen naar Leeuwarden. Bij aankomst in Leeuwarden werd de man direct aangehouden. De vrouw heeft zich laten behandelen in een ziekenhuis, waar bleek dat ze een gekneusde pols had opgelopen. De conductrice heeft aangifte gedaan en er is proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Doden na gasexplosie in Chinese mijn

Bij een gasexplosie in een kolenmijn in de Chinese provincie Yunnan zijn zeker twintig mijnwerkers om het leven gekomen. Toen de explosie zich voordeed waren 43 kompels ondergronds aan het werk. Of er overlevenden zijn, is niet duidelijk. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag gemeld.

Er is een reddingsoperatie in gang gezet. Dertig brandweerlieden, honderd reddingswerkers en driehonderd man medisch personeel is ter plekke, meldde Xinhua.

De Chinese kolenmijnen zijn de dodelijkste ter wereld. Hoewel de autoriteiten de laatste jaren maatregelen hebben getroffen en onder meer veel illegale mijnen hebben gesloten, vallen er jaarlijks nog honderden doden in de mijnen. Er doen zich nog altijd veel ongelukken, explosies en overstromingen voor.

Schoolborden in pornofilms

Netzoals in gewone films is er een set bij een porno, en die moet, in tegenstelling tot de acteurs en actrices, worden aangekleed. Vaak wordt de school setting gebruikt en daar zitten dan schoolborden bij, waar wat dingen worden neergekalkt. Maar kloppen die zogenaamde wiskundige berekeningen wel? Wordt daar ook aandacht aan besteed?

Blackboards in Porn is een website die op een deskundige manier naar die schoolborden kijkt en reviewt of het allemaal wel technisch gezien wel klopt.

Gratis drinkwater tappen in Nijmegen

Nijmegenaren kunnen vanaf vrijdag gratis kraanwater tappen in het centrum van de stad. We willen daarmee het drinken van kraanwater stimuleren, zegt een woordvoerder van de gemeente. Naast het tappunt worden door mede-initiatiefnemer Stichting Jointhepipe hervulbare flessen verkocht.

De opbrengst van de verkoop van de flessen gaat naar water- en sanitairvoorzieningen in ontwikkelingslanden. Het is ook mogelijk om een eigen plastic fles onder het tappunt in de Burchtstraat te houden.

Volgens de woordvoerder van de gemeente kost een literfles mineraalwater algauw anderhalve euro. Daarvan kan duizend liter kraanwater worden getapt.


Gratis drinkwater tappen in Nijmegen (Foto: Novum)

Vijf eurolanden de klos onder nieuwe regels

De Europese Unie waarschuwt donderdag dat vijf landen sancties tegemoetzien onder de nieuwe begrotingsregels, omdat ze te weinig doen om hun uitgaven te beperken. Volgens de Europese commissaris voor monetaire zaken Olli Rehn gaat het om België, Cyprus, Hongarije, Malta en Polen.

De nieuwe begrotingsregels gaan half december in. Onder de nieuwe regels, waarover in oktober werd besloten, worden sancties voor landen die de regels overtreden meer automatisch uitgedeeld. De leiders van de Europese Unie willen hiermee voorkomen dat de schuldencrisis nog erger wordt.

"Wat we nodig hebben is een onvoorwaardelijke toepassing", zei Rehn. "Ik zal de nieuwe regels over het economisch beleid vanaf dag één gebruiken."

Diva's en Cherso-sterren in race titel Dom Bontje

De doordraaiende diva's en deelnemers van Oh Oh Cherso hebben de twijfelachtige eer in aanmerking te komen voor de titel Dom Bontje 2011. Ook stylist Maik de Boer, presentatrices Natasja Froger en Sylvie van der Vaart en het Nederlands Bont Instituut zijn door Bont voor Dieren genomineerd.

De diva's Patricia Paay, Patty Brard en Tatjana Simic draaien volgens de organisatie door 'met hun kleding vol dierenleed'. De Hagenezen uit Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol danken hun nominatie aan een sponsorcontract met een kledingmerk dat geregeld bont gebruikt. Froger hees zich voor haar programma Bonje met de Buren in bont, en De Boer werd dit jaar gespot met een dode vos om zijn nek.

"De laatste nominatie is voor het Nederlands Bont Instituut. Niet alleen promoten zij de verkoop van bont in Nederland, zij zijn ook nog eens zo ver gegaan om modellen in te huren om voor het recht op bont te demonstreren", licht Bont voor Dieren-directeur Nicole van Gemert toe. "Gekker moet het toch niet worden."

BN'ers zouden een voorbeeldfunctie hebben, maar vaak niet weten dat ze echt bont dragen. Juist die verwarring maakt de verkiezing Dom Bontje 2011 zo belangrijk, stelt Bont voor Dieren.

"De stembus sluit op 31 december. We hopen op zo veel mogelijk stemmen", gaat Van Gemert verder. "Maar het echte doel is natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen zich gaan realiseren dat de kraag op hun jas weleens van een levend gevilde wasbeer kan zijn, of het randje op hun laars van een anaal geëlektrocuteerde vos."

65 spelers op scherp tijdens EK-playoffs

Morgen en dinsdag wordt duidelijk welke vier landen zich als laatste plaatsen voor het EK voetbal van volgend jaar in Oekraïne en Polen. Statistiekenfabriek Infostrada liet weten dat tijdens de play-offs maar liefst 65 spelers van de acht landen op scherp staan vanwege één of meerdere kaarten.

Montenegro heeft met maar liefst veertien spelers de meeste spelers binnen de ploeg die bij een gele kaart de return van de play-offs missen. Ook het Turkije van Guus Hiddink heeft tien spelers die geen gele kaart kunnen permitteren.

Tsjechië staat er met slechts vier spelers het beste voor, gevolgd door Estland (vijf).

Auto op roltrap wordt vrouw fataal

In Maleisië heeft een vrouw vorige week op bizarre wijze het loodje gelegd. Zij werd aangereden door een auto terwijl ze op de roltrap in een winkelcentrum stond.

De vrouw stond op de roltrap toen er ineens vanuit het niets een auto kwam aanscheuren. Deze was afkomstig uit een inpandige parkeergarage. De bestuurder hiervan was de macht over het stuur kwijtgeraakt.

Het gele voertuig belandde op de kop op de roltrap en vermorzelde de vrouw. Omstanders hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. De vrouw bleek al aan de verwondingen te zijn bezweken.


Een filmpje van het bizarre ongeluk (kan als schokkend worden ervaren!)

Chocoladekruidnoot steeds populairder

De omzet van chocoladekruidnoten komt voor het eerst in de buurt van de omzet van gewone kruidnoten. Kruidnootfabrikant Van Delft spreekt donderdag van een nek-aan-nekrace.

De duurdere chocoladekruidnoot wint volgens de marktleider terrein doordat mensen vaker thuis willen genieten van luxeproducten. Ook het feit dat er steeds meer soorten luxe kruidnoten zijn resulteert in meer omzet.

Nederlanders eten al jaren steeds meer kruidnoten. Vorig jaar werden meer dan 3,1 miljard peper- en kruidnoten gegeten, een stijging van 8,4 procent. Dat zijn er 185 per Nederlander.

De consumptie van het aantal chocoladekruidnoten steeg vorig jaar met 36 procent ten opzichte van een jaar eerder naar 373 miljoen stuks. Voor dit jaar verwacht Van Delft een verdere stijging naar vijfhonderd miljoen.


Chocoladekruidnoot steeds populairder (Foto: Novum)

Fans Newcastle United woedend op leiding

De aanhang van Newcastle United is woedend op de clubleiding van de ploeg. De directie heeft besloten om het beroemde stadion St. James' Park van naam te veranderen. Het stadion gaat nu als Sport Direct Arena, het bedrijf van eigenaar Mike Ashley, door het leven.

Op deze manier hoopt de ploeg uit Newcastle in navolging van Arsenal en Manchester City een grote sponsor aan te trekken voor het stadion. De supporters van Newcastle kunnen het niet accepteren dat de naam van St. James' Park verloren gaat.

"Dit is precies waarom we zo sceptisch zijn over deze eigenaar"
, lieten de fans weten. Het stadion droeg de naam St. James' Park al sinds 1886.

Bieber doet afstand van huisdier voor goede doel

Justin Bieber moet eind deze maand afscheid nemen van zijn huisdier. Johnson, de baby-Boa Constrictor die Bieber begeleidde op de rode loper van de MTV Video Music Awards, gaat onder de hamer.

Bieberfans worden wel gewaarschuwd voor de wurgslang. "Het houden van een slang als huisdier is een verantwoordelijkheid voor lange termijn. Ga na of je het geld, de ruimte, kennis, tijd en het enthousiasme hebt", raadt de veilingsite geïnteresseerden aan.

Ook Justin waarschuwde al dat de aaibaarheidsfactor van zijn Johnson minder wordt. "Hij wordt echt heel groot, ruim een meter", zei de tienerster bij de introductie van zijn slang.

Het beestje, dat deze maand wordt geveild via Charitybuzz.com, is zo'n duizend dollar waard. Op de slang is inmiddels al 1750 dollar geboden. Op dinsdag 29 november wisselt Johnson van eigenaar. De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel Pencils of Promise dat wereldwijd scholen bouwt.

Häkkinen gaat weer racen

Mika Häkkinen kijkt uit naar zijn terugkeer in de autosport. De Fin werd in 1998 en 1999 voor McLaren wereldkampioen in de Formule 1 en reed later enkele seizoenen in de DTM, waarbij 2007 zijn laatste jaar was. Nu zal hij voor Mercedes mee gaan doen in Zhuhai in de Intercontinental Le Mans Cup met een SLS GT3.

De Fin heeft nog nooit eerder een langeafstandsrace maar ziet dit niet als een probleem. "Ik heb enkele tests gedaan met de SLS en Mercedes heeft bij de ontwikkeling van de auto fantastisch werk verricht," zei Häkkinen tegen Autosport in een interview met zijn voormalige teamgenoot David Coulthard.

"Ik heb nog nooit een dergelijke race gereden, maar ik hou wel van het format. In deze categorie strijd je niet tegen je teamgenoten, maar gaat het om teamspirit en het verzinnen van tactieken voor de race. Wat is ons doel, wat willen we gezamenlijk bereiken?" De Fin gaf ook aan dat hij volgend jaar meer wedstrijden wil gaan rijden.

Winst Aegon verdampt

Aegon heeft de winst in het afgelopen kwartaal door de onrust op de financiële markten bijna volledig zien verdampen. Dat maakte het verzekeringsconcern donderdag bekend.

Aegon boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 60 miljoen euro. Een jaar eerder hield het bedrijf nog 657 miljoen euro over. De afname kwam vooral door de daling van de aandelenkoersen en de rente en doordat de verwachtingen voor de opbrengsten op obligaties werden verlaagd. Dit leidde tot een verlies op die bezittingen van 288 miljoen euro.

Het concern voerde verder voor 132 miljoen euro aan afboekingen door. Daarvan was 76 miljoen euro verbonden met investeringen in de Amerikaanse huizenmarkt en 22 miljoen euro hing samen met beleggingen in Griekse en Portugese banken.

Winst Aegon verdampt
Winst Aegon verdampt (Foto: ANP)

Vrouw gewond bij steekpartij Lochem

Bij een steekpartij in het Gelderse Lochem is donderdagochtend een vrouw gewond geraakt. Ze is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. Een andere vrouw is aangehouden, laat een woordvoerder van de politie weten.

De steekpartij gebeurde rond 08.30 uur op de hoek van de Graaf Hendriklaan en de Koedijk. Het is niet duidelijk wat de aanleiding voor het incident was. Ook de identiteit van de betrokken vrouwen is nog niet bekend.

Harde woorden Van Basten richting Cruijff

Marco van Basten liet afgelopen week aan Ajax weten definitief af te haken voor de functie van directeur voetbalzaken bij de Amsterdamse ploeg. Vandaag haalt hij in het Algemeen Dagblad hard uit naar Johan Cruijff.

“Niemand is in staat om Johan een halt toe te roepen. Niemand die dat blijkbaar durft, kan of wil”, aldus Van Basten in het AD. De voormalig trainer van Ajax voerde de afgelopen week diverse gesprekken met de Raad van Commissarissen om de functie van directeur voetbalzaken op zich te nemen.

Van de commisarrissen was Cruijff degene met de meeste eisen. Het clubicoon wilde dat Van Basten zou worden bijgestaan door een zogenoemde adviesraad. Van Basten ging niet akkoord en bedankte voor de functie. Toch kwam hij terug op zijn besluit, maar na opnieuw overleg met de RvC haakte hij definitief af.

"Ze hadden het idee dat er dingen konden veranderen na het installeren van een verzoeningscommissie die weer eenheid moest zien te brengen binnen de rvc", liet Van Basten weten. “Maar in het gesprek bleek dat er niks is veranderd. Dus zie ik geen reden om mijn eerdere beslissing te herzien. Ik had er een week of twee, drie geleden al een streep doorheen gezet en dat blijft zo.”

De RvC, die ruim een jaar geleden tot stand kwam na een kritische column van Cruijff en die vaak wordt neergezet als 'fluwelen revolutie', heeft volgens Van Basten nog niet veel opgeleverd. "Een fluwelen revolutie. Maar al dertien, veertien maanden is het alleen maar roddel en achterklap."

"En daar speelt het kamp-Cruijff een grote rol in. Heel teleurstellend om te zien en het verandert ook niet", besloot Van Basten.

'Geen kanker bij defensiemensen door PX-10'

Het is vrijwel uitgesloten dat medewerkers van Defensie kanker hebben gekregen door te werken met het wapenschoonmaakmiddel PX-10. Dat concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een onderzoek dat donderdag is gepresenteerd aan minister Hans Hillen van Defensie.

In 2008 werd het ministerie aansprakelijk gesteld voor gezondheidsschade door werkzaamheden met PX-10. Het middel bevatte tot 1970 lage concentraties van het giftige benzeen. Daarna daalde deze concentratie, waardoor volgens het RIVM de totale blootstelling voor het personeel gering was. Defensie schat dat tussen 1950 en 1995 enkele duizenden medewerkers vele jaren dagelijks met PX-10 hebben gewerkt.

Benzeen kan leiden tot acute myeloïde leukemie. Volgens het RIVM krijgen drie tot vier van elke 1000 Nederlandse mannen deze vorm van kanker zonder dat ze met PX-10 hebben gewerkt. Onder defensiepersoneel is sprake van 0,03 extra gevallen per 1000 mannen, aldus de onderzoekers. Het is volgens hen daarom onwaarschijnlijk dat er daadwerkelijk extra gevallen van acute myeloïde leukemie zijn opgetreden door het werken met het reinigingsmiddel.

In juni 2009 trof Defensie een regeling voor medewerkers die hierdoor deze vorm van kanker hebben opgelopen of twee andere ziekten die een voorstadium van leukemie kunnen zijn. Eerder dit jaar verruimde Hillen de schaderegeling nadat het RIVM beperkt bewijs had gevonden dat blootstelling aan benzeen ook andere kwaadaardige aandoeningen kan veroorzaken, zoals acute lymfatische leukemie en chronische lymfatische leukemie.

'Geen kanker bij defensiemensen door PX-10'
'Geen kanker bij defensiemensen door PX-10' (Foto: ANP)

Australië op weg naar strengste tabaksregels

Australië heeft een grote stap gezet naar 's werelds strengste regels tegen het roken. De Senaat stemde in met een voorstel om de logo's op de pakjes te verbieden. Sigaretten mogen dan alleen nog worden verkocht in olijfgroene pakjes. Alle merknamen moeten in hetzelfde neutrale lettertype worden afgedrukt bij de waarschuwingsteksten en gruwelfoto's van bijvoorbeeld aangetaste longen.

De Australische Tweede Kamer moet binnen 2 weken het definitieve oordeel geven. De maatregel moet december 2012 in werking treden. Sigarettenfabrikanten hebben echter al aangekondigd processen aan te spannen tegen het vergaande plan.

Mario Kart mogelijk ook naar Wii U

Producent Hideki Konno ziet het wel zitten om Mario Kart uit te brengen voor Nintendo's nieuwe console, de Wii U. Veel meer dan dat kan hij echter nog niet onthullen.

"I can't get into the specifics, but I do want to create a new and enjoyable Mario Kart that uses the unique functions of the Wii U," aldus Konno. "Anything beyond that I have to keep secret. Please bear with me for now!" Verder ontkracht hij wel het idee om personages uit andere games aan het spel toe te voegen, dat hebben ze nooit serieus overwogen. 

Tenslotte laat Konno nog wat licht schijnen op de samenwerking met Retro Studios bij de ontwikkeling van Mario Kart 7"Knowing that Retro Studios had a strong track record and a long history of creating quality products with Nintendo, I asked them to collaborate with us on aspects like course and character design. The course designers and artists at both EAD and Retro Studios worked closely together to create what I consider to be very prolific and high-quality work."

mariokart (geschaalde kopie)

Straks (uiteraard) ook voor Wii U?

Bilic: "Hiddink staat onder druk"

Morgenavond worden de heenwedstrijden afgewerkt in de play-offs voor het Europees kampioenschap voetbal in 2012. Kroatië neemt het hierin op tegen Turkije, waar Guus Hiddink bondscoach is. De Turken beginnen het tweeluik met de Kroaten met een thuiswedstrijd.

Slaven Bilic, bondscoach van Kroatië, liet zich uit over zijn opponent: "Hiddink staat onder druk. Daar hoort bij deze baan. Als je dat niet kan accepteren, moet je niet in deze branche werken." De Kroaten hebben geen goede herinneringen aan Turkije, aangezien de ploeg van Bilic drie jaar terug in de kwartfinales van het EK verloor de Turken.

Bilic, destijds ook bondscoach van het Kroatische elftal, liet weten niet op wraak uit te zijn: "We waren de betere ploeg. Ik ben niet uit op wraak, want Turkije won op een eerlijke manier. Ze waren uiteindelijk beter in het nemen van strafschoppen."

Lerares (41) wipt minstens 11 leerlingen

In Tennessee is maandag een 41-jarige lerares gearresteerd die er van wordt verdacht seks te hebben gehad met minstens elf leerlingen tussen 14 en 17 jaar. Cindy Clifton zal zich moeten verantwoorden voor 53 criminele feiten.

In augustus werd de hitsige juffrouw Clifton al geschorst toen de directie van de Crestview Middle School er een muf luchtje van kreeg dat de gewillige vrouw zich seksueel te goed deed aan een aantal leerlingen. De zaak werd overgedragen aan de politie die nu na drie maanden het onderzoek heeft afgerond.

Volgens de speurders ontving de juf de jongens bij haar thuis, en bracht ze aldaar in de juiste stemming met drank. Tussen april en juli zou zij zeker elf leerlingen meerdere malen bijles seksuele voorlichting hebben gegeven.

De advocaat van Clifton ontkent de aantijgingen. Hij stelt dat zijn cliënte 'een toegewijde echtgenote is, een hardwerkende leerkracht en een trouw lid van haar geloofsgemeenschap'. Binnenkort mag de vrouw haar verhaal doen in de rechtbank.

Golfer Daly misdraagt zich weer

Golfer John Daly heeft weer een bladzijde toe kunnen voegen aan de lange reeks incidenten die op zijn naam staan. Ditmaal verliet de 45-jarige Amerikaan nog tijdens de eerste ronde op de Australian Open de baan nadat hij vond dat hij na elf holes kansloos was voor de overwinning.

Daly, in het veleden majorwinnaar, had eerst op de tiende hole drie slagen meer nodig dan het baangemiddelde en sloeg hierna op de elfde hole de bal meerdere keren in het water. "Daarna liep hij gewoon van de baan, hield een auto aan en liet zich naar het hotel rijden. Dit is zeer teleurstellend en heel onprofessioneel. Ik kan je één ding garanderen. Dit is de laatste keer dat we John Daly hier hebben gezien," zei toernooidirecteur Trevor Herden.

Het was niet de eerste keer dat Daly zich bij de Australian Open misdragen heeft. In 2002 vertrok hij woedend bij het toernooi en dumpte hierbij zijn putter en golfbal in het water. In 2008 pakte hij een fotocamera af van een toeschouwer en smeet het voorwerp tegen een boom aan. Ook bij andere toernooien ging hij wel in de fout.

Xbox Live-activiteiten vorige week

Major Nelson van Microsoft heeft de Xbox Live-activiteiten van vorige week online gezet. We zien dat Call of Duty: Black Ops nog steeds het meest gespeelde spel is op Xbox Live, Battlefield 3, blijft op een tweede plaats staan. Hieronder kun je de lijsten bekijken.

De onderstaande lijsten zijn gebaseerd op unieke gebruikers en volledige versies van games. De INDIE-games zijn niet beschikbaar in Europa.

Xbox 360 Top LIVE Titles

  1. Call of Duty: Black Ops
  2. Battlefield 3
  3. Modern Warfare 2
  4. Gears of War 3
  5. FIFA 12
  6. Halo: Reach
  7. Madden NFL 12
  8. Batman: Arkham City
  9. Forza Motorsport 4
  10. GTA IV
  11. Call of Duty 4
  12. NBA 2K12
  13. FIFA Soccer 11
  14. Halo 3
  15. NHL12
  16. NCAA Football 12
  17. Call of Duty: WaW
  18. Red Dead Redemption
  19. Assassin's Creed Brotherhood
  20. Dead Island

Top Arcade Titles

  1. LIMBO
  2. Dungeon Defenders
  3. Pinball FX2
  4. The Dishwasher: Vampire Smile
  5. REAL STEEL
  6. Zombie Apocalypse: Never Die Alone
  7. DAYTONA USA
  8. Fruit Ninja Kinect
  9. NBA JAM: On Fire Edition
  10. Bejeweled 3
  11. Castle Crashers
  12. BurgerTime World Tour
  13. Toy Soldiers: Cold War
  14. GUARDIAN HEROES
  15. Trials HD
  16. DEAD RISING 2: CASE ZERO
  17. DEAD RISING 2: CASE WEST
  18. Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers 2012
  19. From Dust
  20. Orcs Must Die!

Top Indie Games

  1. Total Miner: Forge
  2. CastleMiner
  3. FortressCraft Chapter 1
  4. The $1 Zombie Game
  5. DLC Quest
  6. The Impossible Game
  7. Avatar Paintball
  8. Moe Mekuri 2.5 萌めくり2.5
  9. Toy Stunt Bike
  10. Avatar Legends
  11. I MAED A GAM3 W1TH Z0MB1ES!!!1
  12. MOTOJUMP
  13. Trailer Park King
  14. Avatar Chess
  15. Dead Pixels
  16. Angry Fish
  17. Avatar Laser Wars
  18. Flight Adventure 2
  19. Miner Dig Deep
  20. Solar 2

Games for Windows Top LIVE Titles

  1. GTA IV
  2. Age of Empires Online
  3. F1 2011
  4. Super Street Fighter IV Arcade Edition
  5. Resident Evil 5
  6. Bioshock 2
  7. DiRT 3
  8. Fable III
  9. Batman: Arkham Asylum
  10. Fallout 3
  11. F1 2010
  12. Halo 2
  13. Colin McRae : Dirt 2
  14. Street Fighter IV
  15. Gears of War
  16. Red Faction Guerrilla
  17. Bulletstorm
  18. Dead Rising 2: Off the Record
  19. FlatOut UC
  20. Virtua Tennis 4

'Internazionale jaagt op Van Persie'

Volgens Talksport en diverse Italiaanse media wil Internazionale komende winterstop een poging wagen om Robin van Persie aan te trekken. De 27-jarige aanvaller van Arsenal maakt een sterk seizoen door in de Premier League en maakte al twaalf doelpunten.

Internazionale, waar ook Wesley Sneijder en Luc Castaignos onder contract staan, kent een zwakke start van het seizoen en staat op dit moment op een teleurstellende zeventiende plaats. Claudio Ranieri, die na vijf wedstrijden de ontslagen Gian Piero Gasperini opvolgde als trainer van Inter, wil Van Persie graag naast Diego Milito in de aanval hebben.

Behalve Inter azen ook Bayern München, AC Milan en Juventus op de spits van het Nederlands elftal. Italiaanse media weten verder te melden dat Arsenal rond de 25 en dertig miljoen vraagt voor de aanvaller. De voormalig speler van Feyenoord speelt nu zijn achtste seizoen voor The Gunners. Zijn contract loopt tot medio 2013.

Internazionale jaagt op Van Persie
Internazionale wil Van Persie aantrekken (Foto: Pro Shots)

[NBA] Akkoord blijft nog uit

De vertegenwoordigers van de clubs en de spelers in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA hebben gisteren weer tot diep in de nacht overleg gevoerd om een oplossing voor hun conflict te bereiken. Ook ditmaal is er nog geen akkoord bereikt over de verdeling van de inkomsten.

De partijen hebben gisteren twaalf uur om tafel gezeten om de zogenaamde lock-out te beëindigen, maar zonder resultaat. Daarom wordt vandaag verder onderhandeld. De wedstrijden voor deze maand zijn in ieder geval al geschrapt en NBA-baas David Stern weet niet hoe lang de staking nog duurt. "Ik kan niet zeggen dat ik pessimistisch of optimistisch ben. We falen niet, we hebben ook geen succes. We zijn er. Dat is alles wat ik erover kan zeggen."

Van Marwijk: "Nooit verslappen"

Het Nederlands voetbalelftal verloor vorige maand haar laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2012 verrassend van Zweden. Een korte verslapping van de concentratie zorgde voor de nederlaag, iets wat bondscoach Bert van Marwijk in de toekomst niet weer wil zijn.

De bondscoach kon aanvoeren dat hij de belangrijke spelers Wesley Sneijder, Arjen Robben, John Heitinga en Maarten Stekelenburg miste, maar dat zou nog geen reden mogen zijn voor een nederlaag. "Het waren momenten van verslapping, even de concentratie weg in een actie. Dat mag niet. Het werd noodlottig, omdat we daarvoor verzuimden om afstand te nemen van Zweden," zei Van Marwijk die nu het elftal weer bijeen heeft voor oefenwedstrijden tegen Zwitserland en Duitsland.

"Bij een doelpunt verschil houd je de dreiging van een gelijkmaker. Je blijft kwetsbaar. Eigenlijk mag je bij Oranje nooit verslappen, omdat het nooit ophoudt en je ook iedere volgende wedstrijd moet winnen. Ja, bij 10-0 tegen San Marino kun je verslappen zonder gevolgen."

Weigerambtenaren kosten PVV en VVD homostemmen

De PVV en VVD hebben onder homoseksuele kiezers flink aan populariteit ingeboet. Dat blijkt uit een halfjaarlijkse peiling onder ruim 850 lezers van de Gay Krant. De krant schrijft de afgenomen populariteit toe aan de treuzelende aanpak van de weigerambtenaren. De partijen verloren terrein aan D66 en de SP.

De PVV zakte in de halfjaarlijkse poll van 18,5 naar 16,9 procent. Een jaar geleden vijzelde Wilders zijn populariteit onder 'roze kiezers' nog op door te twitteren dat de weigerambtenaar zo snel mogelijk moet verdwijnen. Toen stond de PVV op 22,3 procent. Nu wil de PVV een tijdrovend wetsvoorstel indienen.

Regeringspartij VVD zakte in het afgelopen halfjaar van 18,1 naar 14,7 procent. Ook dat zou komen doordat de partij niet doorzet in haar pogingen om alle ambtenaren van de burgerlijke stand te dwingen ook huwelijken tussen twee mannen en tussen twee vrouwen te sluiten.

D66 en SP zijn juist een stuk geliefder dan een halfjaar terug. D66 steeg van 19,3 naar 22,5 procent en is daarmee de grootste partij. De SP steeg ruim drie procent naar 13,5 procent. De PvdA en GroenLinks zakten licht naar 11,4 en 7 procent.

Het CDA kan traditioneel op weinig stemmen van homoseksuelen rekenen. Slechts 3,9 procent steunt de partij. De gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV bereikt daardoor geen meerderheid onder homo's. Iets meer dan een derde stemt op een van de drie partijen.

Derde verdachte caravanmoord Den Haag opgepakt

De politie in Den Haag heeft woensdag een derde verdachte opgepakt voor de dood van een 39-jarige Pool. Het gaat om een 43-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats, meldt de politie. Zondag werden al een 38-jarige vrouw en 40-jarige man aangehouden.

Het slachtoffer werd vorige week dood aangetroffen in een caravan in Den Haag. Hoe hij is omgebracht, wil de politie niet zeggen. De derde verdachte werd woensdag aangehouden bij een controle van de spoorwegpolitie. Hij wordt vrijdag voorgeleid.

De twee andere verdachten, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, blijven voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris verlengde woensdag hun voorarrest met veertien dagen.

Rosberg langer bij Mercedes

Nico Rosberg heeft zijn contract met Mercedes Grand Prix verlengd. De Duitser zal in ieder geval ook in 2013 voor het Formule 1-team uitkomen. Hoe lang de nieuwe verbintenis precies duurt is niet bekendgemaakt. Evenmin in gemeld of Michael Schumacher ook in 2013 voor Mercedes zal rijden, zoals Bild meldde.

Rosberg werd gelinkt aan Ferrari, maar blijft liever bij zijn huidige team. "Ik vertrouw er volledig op dat het team me een winnende auto kan leveren. Het zou een van de hoogtepunten in mijn leven zijn om een race te winnen in een Zilverpijl. Ik geniet ervan om het team op weg te helpen de beste in de Formule 1 te worden en ik kijk uit naar de goede tijden die ons de komende jaren te wachten staan," zei Rosberg.

Ook teambaas Ross Brawn is blij. "We zijn verheugd dat Nico langer bij ons blijft. We weten dat hij in staat is om races en kampioenschappen te winnen. De afgelopen twee jaar heeft hij telkens het maximale uit de auto gehaald. We kijken ernaar uit hem een auto te geven waarmee hij helemaal vooraan kan meedoen en zijn welverdiende eerste Formule 1-zege kan behalen."

Monnik steekt zich in brand in Kathmandu

Een Tibetaanse monnik heeft zich donderdag in brand gestoken in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. De monnik wilde op deze wijze protesteren tegen de Chinese overheersing van Tibet. Omstanders wisten het vuur snel te doven, waarna de Tibetaan zich uit de voeten maakte.

Kennelijk kwam de monnik tot zijn actie uit solidariteit met de Tibetanen in China die zich uit protest tegen de Chinese overheersing in brand hebben gestoken. De afgelopen maanden hebben zich minstens elf van dergelijke zelfverbrandingen voorgedaan, waarvan zeker vijf met dodelijke afloop.

China heeft de aanhangers van de Dalai Lama verweten de zelfverbrandingen aan te moedigen, door ze niet te verwerpen. De Tibetaanse regering in ballingschap heeft de zelfverbrandingen tragisch genoemd en de internationale gemeenschap opgeroepen er bij China op aan te dringen een dialoog te beginnen over zijn beleid in Tibet en de van oudsher Tibetaanse regio's in het westen van China.

Oud-directeur Natuur & Milieu overleden

Oud-directeur van Natuur & Milieu, Ad van den Biggelaar, is maandag overleden. Hij is 69 jaar geworden. Van den Biggelaar was van 1988 tot 2004 directeur van de milieuorganisatie.

In een rouwadvertentie in de Volkskrant roemt de instantie zijn passie en bevlogenheid op het gebied van milieu en duurzaamheid. Hij speelde onder meer een grote rol in het vertalen van de zorg voor ons milieu in effectief milieubeleid en in het versterken van de maatschappelijke positie van de Nederlandse natuur- en milieuorganisaties.

Rus ontkent Iran te helpen met atoombom

Een Russische wetenschapper ontkent stellig dat hij Iran heeft geholpen om een atoombom te bouwen. Viatsjeslav Danilenko was daarvan beschuldigd in de krant Washington Post, op grond van rapporten van geheime diensten.

Danilenko werkte jarenlang bij een zeer geheim centrum voor kernwapens. "Ik ben geen kernfysicus en ben ook niet de oprichter van het Iraanse kernprogramma", zei de 76-jarige wetenschapper donderdag in de Russische krant Kommersant.

Dinsdag meldde het VN-atoombureau IAEA dat het sterke aanwijzingen heeft dat Iran werkt aan een atoombom.

Mass Effect 3 co-op details

In een BioWare Blog over Mass Effect 3 is een interview verschenen met producer Jesse Houston. Uit het interview is een hoop informatie over de co-op mode van Mass Effect 3 verteld. Zo zal Kinect niet gebruikt worden in de co-op en zullen er verschillende rassen als DLC uitgebracht worden, ook voor co-op.

De co-op krijgt eigen achievements of trophies, daarnaast zal het co-op verhaal apart zijn van de singleplayer maar elementen daaruit gebruiken. De pc-versie van Mass Effect 3 krijgt DRM maar dat zal een eenmalige authenticatie zijn, daarna ben je helemaal klaar om te spelen.

Wil je meer details, lees dan hier het volledige blog met daarin het interview. Mass Effect 3 komt in maart 2012 uit voor pc, Xbox 360 en PS3

Win toegang tot Dan Karaty's Kinect Dance Central Party

Op 21 oktober is het vervolg op de bestverkopende dansgame op Kinect voor Xbox 360 uitgekomen: Dance Central 2. Het spel bevat meer dan veertig nummers met liedjes van onder andere Usher, Rihanna, Lady Gaga, La Roux, Nicki Minaj, Bruno Mars, Montell Jordan en meer. Heb je het eerste deel? Dan kun je alle nummers ook in dit vervolg importeren voor nog meer dansplezier!

Je zult wat partners nodig hebben op de dansvloer om de nieuwe multi-player features te beleven, zoals de two-player simultaneous dancing en de Dance Battle. Blijf opletten, want Dance Battle bevat een pittige game veranderende minigame Free 4 All waar alleen dansers met de beste moves als winnaar zullen eindigen.

Ben je wat roestig met je dansskills? Dan hebben wij de perfecte prijs voor je! Dit keer geen game, maar een unieke ervaring! Op woensdagavond 16 november organiseert Kinect voor Xbox 360 een exclusieve Dance Central 2-dansworkshop in Amsterdam met Dan Karaty, de topchoreograaf, het jurylid uit So You Think You Can Dance en natuurlijk het gezicht van Dance Central 2.

Wil jij samen met Dan een dansje wagen op de Kinect dansvloer? Doe dan mee met de prijsvraag. Logischerwijs moet je wel beschikbaar zijn op deze avond, anders heeft het weinig zin om mee te doen.

Wil jij je skills verbeteren? Het enige wat je hoeft te doen is een foto of video in te sturen waar je je beste dansmove laat zien. Breakdancend op je hoofd, of straal zoveel swagger uit dat elke hiphopper je vreest. Uit de inzendingen worden twee winnaars gekozen die op dinsdag bericht krijgen dat ze toegang hebben tot deze exclusieve party. Mail je foto of url van je video vóór 15 november naar dance.central2@fok.nl. Houdt de sitenieuws en je pm-box in de gaten, want dinsdag 15 november maken we meteen de winnaars bekend.

Om alvast in de stemming te komen:

Disclaimer

Katsav verliest beroep

Het Israëlische hooggerechtshof heeft donderdag het beroep afgewezen van ex-president Moshe Katsav tegen zijn veroordeling wegens verkrachting, seksuele intimidatie en belemmering van de rechtsgang. Katsav werd vorig jaar december tot zeven jaar cel veroordeeld, maar mocht de uitkomst van zijn beroep in vrijheid afwachten. Nu hij dat beroep heeft verloren, moet hij de cel in.

De ex-president had een gevangenisstraf kunnen ontlopen door schuld te bekennen, maar dat weigerde hij. Hij heeft steeds volgehouden dat hij onschuldig is.

Katsav werd veroordeeld omdat bewezen werd geacht dat hij in 1998, toen hij minister van toerisme was, twee maal een medewerkster heeft verkracht en dat hij zich in de periode dat hij president was schuldig heeft gemaakt aan seksuele intimidatie van twee vrouwen. Katsav werd in 2000 president en trad in 2007 af, twee weken voor zijn ambtstermijn afliep. Hij werd opgevolgd door Shimon Peres.

Katsav beweert het slachtoffer te zijn van een politieke heksenjacht, die met zijn Sefardische afkomst te maken zou hebben. Sefardische joden komen uit het Midden-Oosten en vormden decennialang een onderklasse. Katsav is in Iran geboren. Hij kwam als kind naar Israël.

De president heeft in Israël overwegend representatieve taken. De functie wordt gewoonlijk vervuld door een oudere staatsman die in staat wordt geacht boven de partijen te staan en het land te verenigen.


Katsav verliest beroep (Foto: Novum)

Nederland zakt op de belastingwereldranglijst

Nederland is gedaald op de belastingwereldranglijst. Nederland zakte zeven plaatsen naar plek 34. Dat blijkt uit onderzoek van accountantsbedrijf Pwc en de Wereldbank naar de belastingdruk in 183 landen.

De ranglijst is een indicator voor de fiscale druk waarmee ondernemers te maken hebben. De lijst is gebaseerd op het aantal belastingen dat een land heeft, de hoeveelheid uren die een ondernemer eraan besteedt en de hoogte van de belastingen. In Europa zakte Nederland één plaats naar acht.

Volgens de onderzoekers boekt Nederland wel progressie, maar verbeteren andere landen hun belastingdruk sneller. "Zo daalde in Nederland het aantal uren dit jaar met zeven en bleef het belastingpercentage en het aantal belastingen gelijk", schrijft Pwc. "Ter vergelijking: in Finland waren bedrijven 150 uur minder kwijt dan het jaar ervoor en daalde het belastingpercentage met meer dan vijf procent."

Pwc heeft Nederland geadviseerd om het aantal belastingen terug te brengen, om zo een plek in de top vijf te veroveren. Ook moet belasting centraal worden geïnd, en niet door zowel de Belastingdienst als de waterschappen en gemeenten. Het nieuwe Belastingplan van het kabinet-Rutte bevat volgens het accountantsbureau een aantal goede initiatieven, maar 'het kan niet verbloemd worden dat de vennootschapsbelasting ingewikkelder gaat worden'.

Actrice Tanja Jess terroriseerde klasgenoten

Tanja Jess maakte vroeger haar klasgenoten het leven zuur. De actrice sloeg op de middelbare school regelmatig 'aan het terroriseren'.

"Samen met een vriendinnetje waren we de klas wel een beetje aan het terroriseren. We dachten dat we de baas waren", geeft ze toe voor de camera van Novum Nieuws. "Er was een jongen bij ons in de klas en dat was onze persoonlijke assistent, hadden wij besloten. Die moest dan altijd voor ons in de pauze chips halen."

Jess was in werkelijkheid ontzettend ongelukkig. "Mijn ouders lagen in een vreselijke, nare scheiding en je bent aan het puberen. Nou, dan krijg je dat", legt ze uit. "Ter compensatie ging ik maar heel 'popiejopie' lopen doen. Dus ik denk dat heel veel mensen die mij toen nog van school kenden niet wisten hoe slecht het eigenlijk met me ging."

"Het is later allemaal weer goed gekomen, hoor", verzekert de inmiddels 44-jarige actrice. "Ik heb iedereen die ik heb dwarsgezeten excuses aangeboden."

Dertienduizend aidswezen geholpen door actie 3FM

Met de opbrengst van inzamelingsactie Serious Request die radiozender 3FM eind vorig jaar hield, zijn tot nu toe ruim dertienduizend aidswezen geholpen. Dat heeft het Rode Kruis donderdag bekendgemaakt.

De zender haalde eind december met de actie ruim 7,5 miljoen euro op. Het geld is besteed aan onder meer onderwijs, huisbezoeken voor medische ondersteuning en voorlichting voor kinderen in landen als Rwanda, Mozambique, Kenia en Ethiopië. Het Rode Kruis verwacht met de opbrengst in totaal 25 duizend aidswezen in dertien landen te kunnen helpen.

Voor Serious Request werkt 3FM elk jaar samen met het Rode Kruis. Het Glazen Huis is dit jaar van 18 tot en met 24 december te vinden in Leiden. Dit jaar wordt geld ingezameld voor oorlogsmoeders.


Dertienduizend aidswezen geholpen door actie 3FM (Foto: Novum)

Heineken investeert in windenergie

Bierbrouwer Heineken gaat op de duurzame toer. Het bedrijf overweegt te investeren in een windmolenpark in de Noordoostpolder. Op het terrein van de eigen brouwerij in Zoeterwoude bouwt de brouwer vier windmolens. Dat schrijft het Financieele Dagblad donderdag.

De vier windmolens moeten ervoor zorgen dat de brouwerij straks voor een derde op groene stroom loopt. Hierdoor wordt veertienduizend ton CO2 bespaard.

De investering in het een miljard euro kostende windmolenpark in de Noordoostpolder bevindt zich nog in de oriënterende fase. "Dergelijke investeringen passen in ons plan om duurzame energie te gebruiken als alternatief voor onze huidige stroomafname", legt een woordvoerder van Heineken uit in de krant.

Het windmolenpark dat op de dijk bij Urk moet verrijzen is omstreden. De Raad van State buigt zich komende maand over een groot aantal bezwaren die hierover zijn binnengekomen. Gevreesd wordt onder meer dat de veiligheid van de dijk en de scheepvaart in gevaar komt.

Republikein Perry blundert in tv-debat

De kansen van gouverneur Rick Perry van Texas op de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen lijken verkeken. Perry, die in eerdere debatten bepaald niet sterk overkwam, beging woensdag een regelrechte blunder. Hij betoogde dat hij drie federale departementen wil opheffen, maar wist zich niet te herinneren welke drie dat zijn.

Slechts twee van de drie schoten hem te binnen. "Het derde waar ik vanaf wil - onderwijs, handel en wacht eens, nee, ik kan me niet. Het derde kan ik me niet. Oops", was alles wat hij zich kon herinneren. Pas heel veel later bedacht hij dat het het departement van energie is dat hij ook wil opheffen.

Perry gold afgelopen zomer nog als een serieuze kanshebber op de Republikeinse nominatie.


Republikein Perry blundert in tv-debat (Foto: Novum)

Aantal winkelverboden naar recordhoogte

Het aantal winkelverboden dat dit jaar is opgelegd is nog nooit zo hoog geweest. Aan het einde van het jaar staat het aantal op zo'n tienduizend verboden, verwacht brancheorganisatie Detailhandel Nederland donderdag. Dat is een stijging van ruim tien procent.

Ondanks dat de aanpak succesvol is, ontstaat er steeds meer onduidelijkheid bij winkeliers over de maatregel. Zo zouden zij een vertaalplicht hebben bij het informeren van criminelen over hun winkelverbod. Volgens Detailhandel Nederland zijn die maatregelen echter kul.

"Winkeliers zien het als hun verantwoordelijkheid criminelen te informeren over de inhoud van het winkelverbod, maar het gaat te ver om dat in bijvoorbeeld het Swahili te doen", zegt Sander van Golberdinge van de brancheorganisatie.

Detailhandel raadt winkeliers die met criminelen te maken hebben aan om de normale standaardvoorwaarden na te leven. "Werk samen met politie, doe aangifte en informeer de dader maar ga niet mee in een vermeende vertaalplicht."

'AEX zet daling voort'

De Amsterdamse beurs zal donderdag in de min openen. Ook de andere Europese beurzen zullen de verliezen van woensdag verder uitdiepen in navolging van de stevige verliesbeurt op WallStreet. Beleggers blijven bevreesd dat de fors opgelopen rente op Italiaanse staatsobligaties zal leiden tot een verdere escalatie van de Europese schuldencrisis.

"De AEX zal 4 tot 6 punten lager openen. De escalatie van de schuldencrisis lijkt een feit. Alle ogen blijven gericht op Italië, waar de bezuinigingsmaatregelen moeten worden goedgekeurd. Ook staat er donderdag een Italiaanse obligatieveiling op het programma en het is de vraag of die doorgaat. Naast Italië blijft ook Griekenland een probleem. De onzekerheid blijft groot en het is afwachten hoe dit zich verder gaat ontwikkelen", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheerder.

Griekse politici wisten woensdagavond nog geen akkoord te bereiken over de nieuwe interim-regering. Een bijeenkomst van de politieke leiders met de president is uitgesteld tot donderdagochtend. De partijen onderhandelen al 3 dagen over een tijdelijke regering.

De Amsterdamse beurs verwerkt donderdag ook een stroom aan bedrijfsresultaten. Verzekeraar Aegon zag de winst in het afgelopen kwartaal bijna volledig verdampen door de onrust op de financiële markten. Bankverzekeraar SNS Real heeft zich volgens topman Ronald Latenstein tegen de achtergrond van de Europese schuldencrisis goed weten te handhaven in het derde kwartaal.

Air France-KLM opende woensdag nabeurs al de boeken over het afgelopen kwartaal. De omzet en winst van de luchtvaartcombinatie vielen lager uit dan analisten hadden verwacht. Ook verwacht Air France-KLM het lopende kalanderjaar met rode cijfers te beëindigen. Begin 2012 komt het bedrijf met een uitgewerkt reorganisatieplan.

In het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen donderdag flinke verliezen zien. Net als in Europa en de Verenigde Staten werd de stemming gedrukt door de zorgen over de voortslepende Europese schuldencrisis. De Nikkei in Tokio sloot 2,9 procent lager. De geplaagde Japanse camerafabrikant Olympus leverde 17 procent in op berichten dat de politie in Tokio een onderzoek is gestart naar het frauduleuze bedrijf.

De Europese beurzen gingen woensdag stevig omlaag. Beleggers geloofden er niet meer in dat de Italiaanse politiek kan voorkomen dat de derde economie van europa dieper in de schuldencrisis verstrikt raakt. DeAEX-index verloor 3,2 procent tot 294,40 punten. De MidKap-index daalde 2,2 procent tot 457,61 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs verloren de graadmeters tussen 1,9 en 2,2 procent. De beurs in Milaan zakte 3,8 procent.

Ook Wall Street zuchtte woensdag onder zorgen over de situatie in Italië. De Dow-Jonesindex sloot 3,2 procent lager op 11.780,94 punten. De S&P 500-index daalde 3,7 procent en de Nasdaq verloor 3,9 procent.

De euro zakte verder weg en was donderdag voorbeurs 1,3468 dollar waard, tegen 1,3595 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag.

VVD wil Apaches mee naar piratenmissies

De VVD wil dat Defensie Apaches gaat inzetten om piraten voor de Afrikaanse kusten aan te pakken. Met de gevechtshelikopters kan harder worden opgetreden.

"Apaches bieden veel vuurkracht bij aanvallen op moederschepen van piraten en kunnen verdere escalatie voorkomen", zegt VVD-Kamerlid Han ten Broeke donderdag in De Telegraaf. Hij wil dat minister van Defensie Hans Hillen (CDA) onderzoekt of er Apaches meekunnen op de Nederlandse schepen.

Ook de beveiliging op kwetsbare zeetransporten moet worden aangepakt, vindt Ten Broeke. De teams moeten zo snel mogelijk worden verdubbeld van vijftig naar honderd. Volgens het Kamerlid zijn er jaarlijks zo'n 250 transporten die behoefte hebben aan de begeleiding van zwaarbewapende mariniers.

De Kamer praat donderdag met minister Hillen over de twee piratenmissies waar Nederland aan deelneemt.


VVD wil Apaches mee naar piratenmissies (Foto: Novum)

'Gevangenisdirecteur schuldig aan wangedrag'

Een oud-directeur van de gevangenis in Tilburg heeft zich schuldig gemaakt aan wangedrag tegenover zijn personeel. Dat zeggen getuigen donderdag tegen het AD. Ze zijn woedend dat het ministerie van Veiligheid en Justitie niets heeft gedaan tegen het gedrag van de man.

De ex-directeur zou onder meer in het geheim cameratoezicht hebben toegepast in een vleugel van het gevangeniscomplex. Dat gebeurde na een incident met een personeelslid. Ook deed hij 'onbeschofte, beledigende, bedreigende en intimiderende' uitlatingen, maakte seksueel getinte opmerkingen en betastte het personeel.

Volgens de betrokkenen stopt Justitie de affaire in de doofpot omdat het ministerie geen aangifte wilde doen. Het ministerie zegt dat er te weinig bewijs is tegen het wangedrag van de directeur. Zo is niet precies na te gaan wat er precies is gebeurd.

De man is na de incidenten wel overgeplaatst en kreeg een nieuwe baan binnen hetzelfde ministerie. Of dat te maken heeft met de affaire, is niet duidelijk.

Politie helpt FBI met oprollen cyberbende

De FBI heeft met hulp van onder meer de Nederlandse politie een bende opgerold die zich schuldig zou hebben gemaakt aan grootschalige internetfraude. Het netwerk werd gehost in Estland, meldt de FBI donderdag op zijn website. Zes Estlanders zijn gearresteerd.

De bende zou miljoenen computers in meer dan 100 landen met een internetvirus hebben geïnfecteerd. Alleen al door advertenties op internet te manipuleren, haalde de bende 14 miljoen dollar op.

Ook geen World Tour Finals voor Simon

Naast Nicolas Almagro is ook Gilles Simon niet langer in de race voor een ticket voor de ATP World Tour Finals. De Fransman sneuvelden woensdag op het Masters-toernooi van Parijs in de tweede ronde en liep daardoor belangrijke punten mis. Alleen de beste acht tennissers van het seizoen mogen eind deze maand meedoen aan de seizoensfinale in Londen.

Simon (10) had niets in te brengen tegen Juan Monaco: 4-6, 0-6. De Fransman zou zich alleen bij toernooiwinst geplaatst hebben voor Londen. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer en David Ferrer zijn al zeker van deelname aan de ATP World Tour Finals, die van 20 tot en met 27 november worden gehouden. Tomas Berdych, Jo-Wilfried Tsonga, Mardy Fish en Janko Tipsarevic strijden om de laatste drie beschikbare plaatsen.


Doek valt voor Simon (Foto: Novum)

Nieuwe Call of Duty in 2012

Activision heeft tijdens de presentatie van de jaarcijfers tussen neus en lippen door aangegeven dat er een nieuwe Call of Duty in 2012 uit gaat komen. De oorlog gaat dus nog even door, want ook EA heeft een vervolg bekendgemaakt in de  Battlefield-franchise.

Meer details zijn er niet bekendgemaakt. Infinity Ward is druk bezig geweest met het deze week uitgekomen Call of Duty: Modern Warfare 3, dus er wordt aangenomen dat TreyArch de eer heeft al bezig te zijn met het nieuwe deel.

Verder verwacht Activision dat er volgend jaar meer dan een miljoen spelers een premiumabonnement zullen hebben op de Call of Duty: Elite-dienst dat ook deze week gelanceerd is. Activision ziet dus nog genoeg brood in de franchise. Niet raar, want er zijn meer dan vijftien miljoen Call of Duty: Black Ops-exemplaren verkocht in Europa en in de Verenigde Staten. Ook de mappacks doen het helemaal niet verkeerd.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Helft zwangere NL-vrouwen onverantwoordelijk

Bijna de helft van de zwangere Nederlandse vrouwen drinkt gewoon door tijdens de zwangerschap, en vertonen hiermee onverantwoordelijk gedrag. In het buitenland drinkt slechts 10 procent van de zwangere vrouwen door. Dit blijkt uit een woensdag uitgezonden EénVandaag-reportage.

Drinken tijdens de zwangerschap, ook al is het maar één glaasje wijn, kan volgens artsen in het item grote gevolgen hebben. Het kan het FAS-syndroom veroorzaken, oftewel foetaal alcoholsyndroom. FAS komt volgens schattingen vaker voor dan het downsyndroom en het open ruggetje bij elkaar.

Kinderen met het FAS-syndroom zijn door hersenbeschadiging geestelijk enorm beperkt en hebben ook afwijkende fysieke kenmerken. Ze hebben weinig inzicht in de gevolgen van hun handelen en handelen soms gewetenloos. Later zijn ze gevoelig voor verslaving en criminaliteit.

Vooral hoogopgeleide carrièrevrouwen zondigen zich volgens de reportage flink aan alcohol tijdens de zwangerschap. De oplossing volgens artsen is simpel: geen druppel alcohol tijdens de zwangerschap.


Helft zwangere Nederlandse vrouwen onverantwoordelijk

3DS krijgt extra boost

Volgens een Franse publicatie wordt er binnenkort een extra core beschikbaar gesteld op de Nintendo 3DS voor de ontwikkelaars. Hierdoor zou de handheld 25% krachtiger worden dan oorspronkelijk.

De core was eigenlijk bedoeld voor het besturingssysteem, maar de geruchten gaan dat Nintendo de core nu dus ook voor andere doeleinden wil inzetten. Nintendo wil ontwikkelaars nog meer bieden: er komt een update om spellen ook te laten patchen via de e-shop.

Nintendo 3DS

Fight Night Champion in stukjes op PSN

Fight Night Champion gaat "a la carte" verkocht worden. Dit houdt in dat je zelf kan kiezen welke onderdelen je wel of niet wilt kopen. De "Champion Mode" is te koop voor 5 dollar.

EA Sports heeft aangekondigd dat klanten die de Champion Mode kopen, later nog andere modes erbij kunnen kopen. Deze modes zijn Fight Now, Legacy Mode en Online Play. Fight Now gaat 5 dollar kosten, terwijl Legacy Mode en Online Play 10 dollar gaan kosten. Dit komt neer op 30 dollar voor het totale pakket.

Xbox Live spelers kunnen het spel in zijn geheel kopen voor 30 dollar. EA Sports heeft geen uitleg gegeven waarom Playstation Network wel de losse modes aanbiedt, en waarom Xbox Live dit niet doet.

EA Sports heeft nog niets gezegd over andere spellen, en of deze ook op de "a la carte" manier verkocht gaan worden.

Abobo brengt eerbetoon aan NES

Er is een trailer uitgekomen voor Abobo's Big Adventure. Het spel is online speelbaar en is één groot eerbetoon aan het Nintendo Entertainment System. Het combineert gigantisch veel klassiekers van de NES waaronder Super Mario, Double Dragon, Contra en nog veel meer. 

Volgens de website van het spel kun je jezelf nu aanmelden om de bèta te testen. Wanneer het spel definitief online gaat is niet bekend, maar het moet volgens de site nog in 2011 gebeuren. Tot die tijd kan iedereen zichzelf vermaken met het zoeken en herkennen van alle gebruikte NES-spellen in de trailer.

MGS: Peace Walker HD-trailer vertaald

Eerder deze week hebben wij de trailer laten zien van Metal Gear Solid: Peace Walker HD, welke onderdeel is van de aanstaande Metal Gear Solid HD Collection. Omdat er waarschijnlijk toch meer mensen zijn die geen Japans spreken dan wel heeft Hideo Kojima besloten de trailer te vertalen naar het Engels.

Metal Gear Solid HD Collection komt uit op 3 februari 2012 voor Xbox 360 en PlayStation 3. Een versie voor PlayStation Vita volgt later.

Jak & Daxter komen in HD

Sony heeft tegen GameInformer bevestigd dat zij een Jak & Daxter HD Collection gaan uitbrengen. De bevestiging komt nadat een ratings board het eerder heeft laten uitlekken.

Jak & Daxter

Hoe de collectie precies gaat heten is nog niet bekend, maar een zoektocht langs de website van het Duitse ratingsinstituut geeft een referentie naar een Jak & Daxter trilogy editie. Daar staat het spel overigens aangemeld voor zes jaar en ouder.

Er moet nog een hoop bekend worden over het hoe en waarom van de Jak & Daxter HD Collection, maar het ziet er naar uit dat het exclusief voor de PlayStation 3 uitkomt. De ontwikkelaar is naar allle warschijnlijkheid Naughty Dog.

Veel glasschade door explosie Landgraaf

In Landgraaf heeft zich woensdagavond laat een explosie voorgedaan bij de Banebergpassage. Volgens de politie raakte een glazen verbinding tussen twee gebouwen van een appartementencomplex voor senioren zwaar beschadigd. Ook de staalconstructie van de verbinding heeft schade opgelopen.

Forensische rechercheurs onderzoeken samen met de brandweer wat de ontploffing in de Zuid-Limburgse plaats heeft veroorzaakt. Uit voorzorg worden ook de leidingen die langs de muur lopen gecontroleerd.

Vooralsnog kan de politie niet zeggen of de explosie is veroorzaakt door menselijk handelen. De knal heeft geen schade veroorzaakt aan de seniorenwoningen zelf, vertelde een woordvoerster. De bewoners zullen wel erg geschrokken zijn, voegde ze eraan toe.

Stil

Het is stil. Vanaf hier zie je ook niet zo veel. Het zondagzonlicht valt door de ramen op het grote balkon en verderop. Ik kijk omhoog. De enorme stenen bogen doen zowaar vertrouwd aan. Ik knipper met mijn ogen, rek mijn hals en probeer over de balustrade heen te kijken. Het lukt niet echt. Er gebeurt van alles, daar beneden. Hoor, er klinkt een stem. Ik hoor hem, maar luister er niet naar. Het kan me niet schelen wat er wordt gezegd. Ik kom er niet voor. Toch blijf ik zitten. 
Mijn blik glijdt langs de pilaren en de lampen. In de ramen zie ik vaag bekende taferelen.  Het ritueel is maar al te bekend. Ik kom hier te vaak.

NAVO zet traangas in bij grens Kosovo

NAVO-troepen in Kosovo hebben woensdag traangas afgevuurd om twee trucks, die een controlepost bij de grens tussen Servië en Kosovo probeerden te rammen, tot stoppen te dwingen. Dat heeft de verdragsorganisatie gezegd.

Het incident had plaats nadat vredestroepen een Servische wegblokkade hadden verwijderd en een controlepost hadden opgericht bij een weg die wordt gebruikt om de officiële grensovergang te vermijden. Het gebruik van het traangas was volgens de NAVO 'kortstondig, geïsoleerd en gerechtvaardigd'.

Serviërs vielen afgelopen zomer twee grensposten van de Kosovaarse autoriteiten aan. De autoriteiten hadden in juli veiligheidstroepen naar twee grensposten in het noorden om een verbod op handel met Servië te handhaven, maar stuitten op fel verzet, dat aan een Kosovaarse politieagent het leven kostte.

De meeste Serviërs beschouwen Kosovo als een deel van Servië en verwerpen de Kosovaarse onafhankelijkheidsverklaring van 2008. Ze verwijten de NAVO en de Europese Unie de Kosovaarse instituties te steunen.

Kinderen met chronisch zieke ouder vaak angstig

Ongeveer twaalf procent van de jongeren met een chronisch zieke ouder geeft aan last te hebben van lichamelijke klachten, angsten, somberheid en teruggetrokken gedrag. Meisjes hebben er net iets vaker last van dan jongens. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam, schrijft Trouw.

Een op de vier jongeren in Nederland groeit op met een langdurig ziek familielid. Op de veertiende Dag van de Mantelzorg vraagt de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligers, Mezzo, daar donderdag aandacht voor. De dag staat dit jaar in het teken van de jonge mantelzorger.

Kinderen ontwikkelen psychische problemen onder meer door het langdurige karakter van de ziekte, verklaart psycholoog en hoofdonderzoeker Dominik Sieh in de krant. Hoe langer de ziekte duurde, hoe meer problemen er waren. Daarnaast speelt een sterk gevoel van isolement een rol. "Jongeren die opgroeien met een zieke ouder voelen zich vaak alleen, niet voldoende ondersteund en onbegrepen."

Aan het onderzoek deden 161 jongeren van 10 tot 20 jaar mee.

Hoge Duitse ambtenaar veroordeeld voor fraude

Holger Pfahls, een voormalige hooggeplaatste medewerker van het Duitse ministerie van defensie, is wegens faillissementsfraude veroordeeld tot 4,5 jaar cel. Dat heeft het Duitse persbureau DAPD gemeld.

De 68-jarige Pfahls heeft volgens de rechter zo'n vijf miljoen euro verborgen gehouden voor de Duitse overheid toen hij beweerde failliet te zijn. Hij werd in 2005 al veroordeeld voor het aannemen van ruim twee miljoen euro aan steekpenningen van een Duits-Canadese lobbyist voor de wapenindustrie. Die veroordeling maakte deel uit van een groter corruptieschandaal waar ook de voormalige bondskanselier Helmut Kohl bij betrokken was.

[Copa del Rey] Barcelona boekt magere zege

Vanavond mocht FC Barcelona in het kader van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi, in actie komen tegen L'Hospitalet. Dankzij een treffer van Andrés Iniesta won de Spaanse grootmacht met 0-1 van de ploeg die uitkomt op het derde niveau van Spanje.

David Villa zorgde namens Barcelona, waar onder meer Victor Valdés en Lionel Messi rust kregen, voor het eerste gevaar, maar doelman Morágon wist zijn doel leeg te houden. Ook op een schot van Seydou Keita had de keeper een spectaculair antwoord. De doelman had vervolgens ook reddingen in huis op schoten van debutant Cristian Tello en opnieuw Keita.

Kort voor rust had Morágon echter geen antwoord op een afstandsschot van Iniesta. Daarmee zette hij Barcelona op 0-1 in het Estadi La Feixa Llarga. Na rust bracht L'Hospitalet twee verse krachten, maar Barcelona bleef ook na de pauze de bovenliggende partij.

Zo waren er kansen voor Cesc Fàbregas en David Villa, maar het vizier stond bij beide Spanjaarden niet op scherp. In de slotfase van de wedstrijd kreeg ook L'Hospitalet nog een grote kans. Adai rondde een messcherpe counter bijna af, maar het snoeiharde schot werd gepareerd door doelman José Manuel Pinto.

Ook Villa kreeg in de slotminuten nog een enorme kans om de score te verdubbelen, maar hij vond opnieuw de goedkeepende Morágon op zijn weg. Mocht Barcelona de return in eigen huis ook goed afronden, dan plaatsen ze zich voor de laatste zestien van het bekertoernooi.

Barroso: sterkere EU is noodzaak

De instellingen van de Europese Unie moeten worden versterkt en de samenwerking tussen de lidstaten verbeterd. Alleen op die manier kan de schuldencrisis worden overwonnen. Dat heeft José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, woensdag in Berlijn gezegd.

"Europa moet zich hervormen, anders zal het uiteenvallen", aldus Barroso. De Unie moet daarom worden versterkt, maar voorkomen moet worden dat de EU uiteenvalt in twee blokken: de eurozone met zeventien lidstaten enerzijds en de tien andere EU-lidstaten anderzijds.

Barroso wil dat Duitsland, de grootste economie van Europa, 'leiderschap' toont en het continent helpt uit de crisis te geraken.

'Oplevende zonneactiviteit belooft kwakkelwinter'

Hoewel diverse weerkundigen koude wintermaanden voorspellen, zou het wel eens een kwakkelwinter kunnen worden. Omdat er relatief veel zonneactiviteit is, kan het nog wel zes jaar duren voor koude oostenwinden strenge vorst laten terugkeren. Dat stelt de wetenschapssite bitsofscience.org in een winterprognose.

Afgelopen jaar zou het 'zonneminimum' dat schaatsijs mede mogelijk maakt ten einde zijn gekomen. Actuele waarnemingen tonen volgens de wetenschapssite aan dat het aantal 'zonnevlekken' in november tot boven de honderd is gestegen.

Klimatologen vermoeden al jaren een verband tussen de hoeveelheid zonneactiviteit en Europees winterweer. Het komt erop neer dat de kans op hogedrukgebieden rond de Noordpool en boven Scandinavië toeneemt bij lage zonneactiviteit en weinig zonnevlekken. Dat scenario zorgt voor koud en vrij droog weer.

Als de hoeveelheid vlekken toeneemt, trekken de westenwinden over het noordelijk halfrond weer aan en krijgt Europa met depressies vanaf IJsland te maken. Dat zorgt voor veelal regenachtig winterweer in Nederland.

Klimaatmodellen en observaties van de NASA bevestigen dat het verband zo sterk is, stelt Bitsofscience. In de jaren dat Elfstedentocht werd verreden - 1963, 1985, 1986 en 1997 - zou de zon zich relatief rustig hebben gehouden. Ook in de afgelopen drie jaar, toen in Nederland enkele toertochten op natuurijs werden verreden, waren er relatief weinig zonnevlekken.

EA heeft Battlefield 4 bevestigd

De grote baas van EA Games, Frank Gibeau, heeft zojuist bevestigd dat er een vervolg op Battlefield 3 zal komen.

Twitter staat er vol mee. Gibeau heeft tijdens een keynote op de University of Southern California het volgende gezegd: "There will be a Battlefield 4."  Meer details heeft hij niet gegeven.

Dit is niet meer dan logisch. EA heeft nu al tien miljoen exemplaren van Battlefield 3 verscheept die bedoeld waren voor de lancering, en heeft in de week die op de lancering volgt ook nog eens vijf miljoen exemplaren verkocht. Dit maakt Battlefield 3 het best verkochte spel van de hand van EA Games ooit.

Punten Ronde 11/12 FOK! Voetbalmanager 2011/2012

Afgelopen weekend werd in de Eredivisie de twaalfde competitieronde afgewerkt. Hierdoor zit de zesde speelronde in de FOK! Voetbalmanager 2011/2012 weer op. Omdat er weer veel gebeurd is op de velden, zijn er wederom de nodige verschuivingen in het klassement. Hieronder lees je welke managers de beste resultaten hebben geboekt.

Beste manager deze ronde was FC Japie met 145 punten. Een tweede stek was er voor OneslowAcidCrew met 135 punten. Gedeeld derde met 133 punten werden Shinji's Toppers! en Omleiding. De top vijf deze ronde werd afgesloten door Woeha! met 131 punten.

In het algemeen klassement gaat Dubnobasswithmyteamman nog steeds aan de leiding met 555 punten, maar hij zag Shinji's Toppers naderen tot op drie punten. PFT11 staat één punt hierachter op de derde plaats. FC Bal Door Het Raam staat momenteel vierde met 538 punten, gevolgd door Fc Dutchy die op 534 punten staat.

Punten ronde 6 - Speelronde 11/12

# team user ronde 6 totaal
1 FC Japie Knock-out-Mutant 145 520
2 OnslowAcidCrew MSNMGH 135 481
3 Shinji's toppers! shinji_united 133 552
- Omleiding Omleiding 133 501
5 Woeha! Ruudt 131 465
6 FC Kroket Mexicanobakker 130 417
7 Seleção Canarinho BassieD 128 491
8 katipunas manfred1966 127 427
9 SnuggLe's Superboeren SnuggLe 123 465
10 Hantum Banger 122 392


Algemeen klassement na ronde 6

# team user ronde 6 totaal
1 Dubnobasswithmyteamman Dubnobasswithmyheadman 90 555
2 Shinji's toppers! shinji_united 133 552
3 PFT11 pleb07 118 551
4 FC Bal Door Het Raam ElmarO 118 538
5 Fc Dutchy Steppenpferd 117 534
6 FC Japie Knock-out-Mutant 145 520
7 Kayzie kayzie 91 519
8 FC Zorro Zorro 101 515
9 Omleiding Omleiding 133 501
10 Essche Boys VerrekteZakHooi 106 496


Bij de subleagues was Toppers van Weleer met 110 punten de beste. In het klassement leidt dit team nu met 473 punten, ruim voor Fryslân Boppe! dat op 422 punten staat. ANTRG heeft met 391 punten de derde plaats in handen. Een gedeelde vierde stek is er voor Lieksvol en Birdsong United.

Algemeen klassement subleagues na ronde 6

# subleague owner ronde 6 totaal
1 Toppers van Weleer SnuggLe 110 473
2 Fryslân Boppe! Steppenpferd 89 422
3 ANTRG Knock-out-Mutant 108 391
4 Birdsong United Birdy012 77 381
- Lieksvol fcdoutzen 99 381
6 Fc Zutphen INViCTuS 77 367
7 UChoose Superliga josschrage 73 348
8 TUI Nederland ntrx 75 346
9 FusionVoetbal wdeman 71 340
10 Voetbalbureau Penaltyfect Haye_ 69 339


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Voor de komende managerronde 13/14 kun je je voetbalteam weer aanpassen. De wisselperiode sluit op zaterdagmiddag 19 november 2011 om 17:59 uur. De ronde loopt tot en met zondag 27 november 2011 23:59 uur. Dat betekent dus dat je hetzelfde team in de Voetbalmanager houdt over twee KNVB-speelronden in de Eredivisie.

Hoe bereik je de FOK!managerspelcrew?
Zijn er nog spelersnamen niet goed gespeld, heb je transfernieuws voor ons, of denk je een foutje gevonden te hebben in de puntenuitdeling? Stuur dan een bericht via PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), een e-mail aan fokmanagers[at]fok.nl (geen uitroepteken gebruiken) of zet een forumpost in het speciale FOK! Voetbalmanager 2011/2012-topic in het VBL-forum.

Goede suggesties zijn ook welkom.

De FOK!managerspelcrew wenst je veel succes en vooral veel plezier met de FOK! Voetbalmanager 2011/2012.

Call of Duty Elite nog steeds offline

Call of Duty: Elite is nog steeds zo goed als onbruikbaar, twee dagen nadat de service online is gegaan. Activision vertelt dat er een team de klok rond werkt om dit probleem op te lossen.

"We are being challenged by a response beyond any of our expectations on day one." aldus Activision Digital vice president Jamie Berger. "But we're making good headway."

Berger zegt dat een van de grootste problemen de vloedgolf aan nieuwe gebruikers is, die zich massaal inschrijven voor de service. De ontwikkelaars hebben vandaag de servers verbeterd, waardoor er meer simultane aanmeldingen mogelijk zijn voor zowel de gratis als de premium variant. Berger hoopt dat dit de stabiliteit ten goede zal komen.

"This is like that terrible birthing pains any new online service goes through," voegt Berger nog toe.

Boek: Glenn Crouch - Treasures of the Rolling Stones

Wat schreef Brian Jones in 1964 aan een fan in een brief? Wat zijn de echte namen van de heren Rolling Stones? We komen het allemaal te weten via het boek Treasures of the Rolling Stones. Glenn Crouch werktte bij Virgin Records meer dan tien jaar met the Rolling Stones en stelde, in samenwerking met superfan Matt Lee, een prachtig boek vol met verborgen schatten van de grootste rock n roll band in de wereld samen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.