Vrouwen zien seks als hun plicht

Het hoge woord is eruit. Vrouwen hebben echt geen seks met jou omdat ze jou zo'n leuke jongen vinden. Nee, dames zien een vrijpartij massaal als een onderdeel van hun relationele plicht.

Voor het jaarlijkse onderzoek van WomenTALK in opdracht van HealthyWoman werd ruim duizend vrouwen de hemd van het lijf gevraagd over het meest besproken onderwerp ter wereld. Zes op de tien vrouwen heeft aangegeven dat zij vooral hun partner tussen hun benen laten om de onderlinge band te versterken. Slechts 42 procent is tevreden over hun seksleven.

Desondanks wordt er nog regelmatig gestoeid tussen de lakens. Volgens een in vrouwen gespecialiseerde psychologe komt dit omdat seks, naast het huishouden, onderdeel wordt gevonden van de huwelijksplicht. "Seks wordt steeds meer gezien als een verplicht nummertje en niet meer gedaan voor de bevrediging", verklaart Naomi Greenblatt. "Het wordt niet meer gezien als iets prettigs of fijns. Ook de combinatie van moederschap en een baan speelt een rol. Een dag heeft maar 24 uur en een vrijpartij heeft hierdoor geen prioriteit meer."

Ruim de helft van de ondervraagde vrouwen weet drommels goed dat meerdere keren per week lichaamssappen uitwisselen gezond is, maar slechts 30 procent houdt zich hieraan. Nog geen twee derde doet wekelijks aan seks. Dat seks gezond is, wordt door maar liefst zes op de tien vrouwen naar het rijk der fabelen verwezen. En dat is dom, want regelmatig van bil gaan met je partner vermindert stress, traint de spieren en is goed voor je immuunsysteem. En je valt er nog eens van af ook.

Daarnaast houdt seks vrouwen jong. "Wie vier keer per week seks heeft kan er wel tien jaar jonger uitzien. Seks is de bron van jeugd", besluit Greenblatt.