Van Marwijk: "Nooit verslappen"

Het Nederlands voetbalelftal verloor vorige maand haar laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2012 verrassend van Zweden. Een korte verslapping van de concentratie zorgde voor de nederlaag, iets wat bondscoach Bert van Marwijk in de toekomst niet weer wil zijn.

De bondscoach kon aanvoeren dat hij de belangrijke spelers Wesley Sneijder, Arjen Robben, John Heitinga en Maarten Stekelenburg miste, maar dat zou nog geen reden mogen zijn voor een nederlaag. "Het waren momenten van verslapping, even de concentratie weg in een actie. Dat mag niet. Het werd noodlottig, omdat we daarvoor verzuimden om afstand te nemen van Zweden," zei Van Marwijk die nu het elftal weer bijeen heeft voor oefenwedstrijden tegen Zwitserland en Duitsland.

"Bij een doelpunt verschil houd je de dreiging van een gelijkmaker. Je blijft kwetsbaar. Eigenlijk mag je bij Oranje nooit verslappen, omdat het nooit ophoudt en je ook iedere volgende wedstrijd moet winnen. Ja, bij 10-0 tegen San Marino kun je verslappen zonder gevolgen."