Celebrity Deathmatch

Afgelopen maandag kwam Call of Duty: Modern Warfare 3 uit. FOK!games was uitgenodigd om de launch bij te wonen en ondergetekende ging samen met kornuit Kensuke op pad naar Amsterdam. Niet alleen FOK!games was uitgenodigd maar ook andere gamesites/magazines en een handjevol celebrities.

mw3

Onlangs kwam Kim Holland nog in het nieuws met betrekking tot de releaseparty. Juffrouw Holland was namelijk uitgenodigd om het feest bij te wonen, maar dat werd al snel een halt toegeroepen door puriteins Amerika. Juffrouw Holland werkte namelijk in de pornografische industrie en dat vond Activision niet kunnen. K1-fighters die elkaar wekelijks de hersenpan inslaan? Geen probleem! Rappers die zingen over 'bitches die aan hun penis zitten'? Geen probleem! Voetballers die onlangs nog een pak slaag van de buurman kregen? Geen probleem! Maar iemand die betaald krijgt om zich vol te laten blaffen met manzaad? Nee, dat is absoluut niet mogelijk.

Maar even terug naar de BN-ers, want daar gaat het om. dBN-ers die na afloop een Xbox 360 mee naar huis kregen en de Hardened Edition van de game, daar waar de proleten zoals ondergetekende 'enkel' de Hardened Edition meekregen. BN-ers die de prijs van een Xbox 360 binnen een kleine tien minuten werken allang verdiend hebben. Wat lokt hen om naar zo'n feestje te komen? De gratis drank? De console? Het geweldige feest? Andere celebs ontmoeten die zich ook afvragen waarom ze daar zijn? Want laten we eerlijk zijn: veel reclame zullen ze niet gaan maken, de game kunnen ze makkelijk zelf kopen en er zijn genoeg plekken waar grotere feesten gehouden worden. Terwijl ik op de party rondliep met Kensuke, keek ik zo nu en dan eens om me heen. Langs de bar stond Dean Saunders een beetje voor zich uit te staren. In een andere hoek waren Jeffrey Bruma en Eljero Elia verveeld met hun iPhone aan het spelen. De enige die echt oprecht plezier leek te hebben was Tim (of Tom) Coronel. Logisch, want die had vijf bloedmooie vrouwen om zich heen staan. 

mw3-1

Ik snap wel waarom Activision het doet: ze hopen dat de BN-ers massaal de sociale media induiken en schreeuwen dat ze Modern Warfare 3 gaan krijgen vooraf aan de festiviteiten. Misschien maken ze na het feest nog een twitpic om de game te tonen aan hun vele volgers. Activision kan natuurlijk zelf ook hard gaan roepen dat half bekend Nederland aanwezig was op het grootste feest van de Benelux. Even de concurrent een oog uitsteken dat de zij met een handjevol celebrities ergens op een dorpsweide in Schubbekutteveen staan terwijl Activision zelf samen met de GameKings in hartje Amsterdam een volledig pand heeft afgehuurd. Met megagrote poster en groene loper. Dat maakt indruk. Daarnaast had Activision een Celebrity Deathmatch georganiseerd: enkele celebs mochten op het podium de nieuwe gamemode Survival proberen. Misschien hoopte Activision dat de winnaar op de vele sociale media luidkeels gingen verkondigen dat ze alle anderen hadden verslagen? En zodoende de game wederom in de aandacht zou brengen?

Maar die celebrities... Ik snap het niet. Ryan Donk is een voetballer die tegenwoordig in België zijn geld verdient. Die heeft een kleine twee tot twee-en-een-half-uur moeten racen om in Amsterdam te komen. Aangezien de game pas na middernacht uitgereikt werd, betekent dat dus dat hij rond de klok van 3 op zijn vroegst weer thuis is. Voor wat? Een gratis Xbox 360 met de game? Om even bij te kletsen met Bruma of Elia? Voor de vele mooie vrouwen die rondliepen, want dat moeten even gezegd worden; er liepen veel leuke vrouwtjes rond. Maar die zal hij vast en zeker thuis ook hebben. Dus ik snap het niet, wat maakt zo'n feestje nou interessant voor een celeb.

mw32

Het feest zelf was voor de gewone burger zoals ik an sich wel vermakelijk. Er waren enkele Xbox-en klaargezet waarop de game gespeeld kon worden. Jammer, aangezien zowel Kensuke als ik beiden een PS3 bezitten. Er was gratis drank. Jammer, want ik moest met de auto terug naar Limburg. Er waren mooie vrouwen aanwezig. Jammer, want die hingen rond bij Tim Coronel. Er waren celebrities aanwezig. Jammer, want die hebben toch geen interesse in mij. Nog jammerderst, want ik had graag even met Kenneth Vermeer gekletst over de wedstrijd tegen Utrecht. Er was een PR-lid van Activision aanwezig die meer vertelde over de game. Jammer, want die kon je niet verstaan door de harde muziek. Afrojack was namelijk aanwezig. Jammer, want zo goed vind ik hem niet. Uiteindelijk was het enige goede aan het feest de game. Jammer, want die kon ik pas de volgende dag spelen.