Aardbeving Turkije: acht doden

De aardbeving die woensdag het oosten van Turkije trof heeft aan zeker acht mensen het leven gekost. Reddingswerkers hebben 26 mensen levend onder de puinhopen vandaan gehaald. Een onbekend aantal mensen wordt vermist.

De aardbeving had een kracht van 5,7. Rond de 25 gebouwen in de stad Van zijn ingestort, zei vicepremier Besir Atalay. In slechts twee daarvan bevonden zich mensen. De overige gebouwen stonden leeg omdat ze beschadigd waren geraakt bij de zware aardbeving van 23 oktober, die aan ruim zeshonderd mensen het leven kostte.

Atalay zei dat het reddingswerk zich concentreert op twee ingestorte hotels, waaronder Vans populairste hotel, het vorig jaar gerenoveerde Bayram Hotel. In het Bayram logeerden onder anderen Turkse journalisten die naar Van waren gekomen om er verslag te doen van de nasleep van de aardbeving van 23 oktober. Ook waren er medewerkers van buitenlandse hulporganisaties ondergebracht. Het Turkse persbureau Dogan meldde dat twee van zijn journalisten vermist worden. Een medewerker van een Japanse hulpverleningsorganisatie is onder de acht doden.


Aardbeving Turkije: acht doden (Foto: Novum)