Diva's en Cherso-sterren in race titel Dom Bontje

De doordraaiende diva's en deelnemers van Oh Oh Cherso hebben de twijfelachtige eer in aanmerking te komen voor de titel Dom Bontje 2011. Ook stylist Maik de Boer, presentatrices Natasja Froger en Sylvie van der Vaart en het Nederlands Bont Instituut zijn door Bont voor Dieren genomineerd.

De diva's Patricia Paay, Patty Brard en Tatjana Simic draaien volgens de organisatie door 'met hun kleding vol dierenleed'. De Hagenezen uit Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol danken hun nominatie aan een sponsorcontract met een kledingmerk dat geregeld bont gebruikt. Froger hees zich voor haar programma Bonje met de Buren in bont, en De Boer werd dit jaar gespot met een dode vos om zijn nek.

"De laatste nominatie is voor het Nederlands Bont Instituut. Niet alleen promoten zij de verkoop van bont in Nederland, zij zijn ook nog eens zo ver gegaan om modellen in te huren om voor het recht op bont te demonstreren", licht Bont voor Dieren-directeur Nicole van Gemert toe. "Gekker moet het toch niet worden."

BN'ers zouden een voorbeeldfunctie hebben, maar vaak niet weten dat ze echt bont dragen. Juist die verwarring maakt de verkiezing Dom Bontje 2011 zo belangrijk, stelt Bont voor Dieren.

"De stembus sluit op 31 december. We hopen op zo veel mogelijk stemmen", gaat Van Gemert verder. "Maar het echte doel is natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen zich gaan realiseren dat de kraag op hun jas weleens van een levend gevilde wasbeer kan zijn, of het randje op hun laars van een anaal geëlektrocuteerde vos."