Rosberg langer bij Mercedes

Nico Rosberg heeft zijn contract met Mercedes Grand Prix verlengd. De Duitser zal in ieder geval ook in 2013 voor het Formule 1-team uitkomen. Hoe lang de nieuwe verbintenis precies duurt is niet bekendgemaakt. Evenmin in gemeld of Michael Schumacher ook in 2013 voor Mercedes zal rijden, zoals Bild meldde.

Rosberg werd gelinkt aan Ferrari, maar blijft liever bij zijn huidige team. "Ik vertrouw er volledig op dat het team me een winnende auto kan leveren. Het zou een van de hoogtepunten in mijn leven zijn om een race te winnen in een Zilverpijl. Ik geniet ervan om het team op weg te helpen de beste in de Formule 1 te worden en ik kijk uit naar de goede tijden die ons de komende jaren te wachten staan," zei Rosberg.

Ook teambaas Ross Brawn is blij. "We zijn verheugd dat Nico langer bij ons blijft. We weten dat hij in staat is om races en kampioenschappen te winnen. De afgelopen twee jaar heeft hij telkens het maximale uit de auto gehaald. We kijken ernaar uit hem een auto te geven waarmee hij helemaal vooraan kan meedoen en zijn welverdiende eerste Formule 1-zege kan behalen."