FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 september 2011

Trailer: Living In The Material World

Er is een trailer uitgebracht van de documentaire over het leven van de voormalige Beatle George Harrison. Living In The Material World is geregisseerd door niemand minder dan Martin Scorcese.

Het project is gemaakt met medewerking van Harrisons weduwe Olivia. In de film zien we naast privé-opnames ook interviews met de nog levende ex-beatles. In Living In The Material World zien we een terugblik op het leven van de legendarische gitarist vanaf zijn begindagen in Liverpool tot zijn latere leven als regisseur en filantroop. De documentaire zal op 10 oktober op DVD verschijnen.

Living In The Material World bevat interviews met Eric Clapton, Terry Gilliam, Eric Idle, Paul McCartney, Yoko Ono, Phil Spector, Ringo Starr en Jackie Stewart. Het is Scorcese's derde grote muziek documentaire na de Bob Dylan film No Direction Home uit 2005 en Shine A Light uit 2008. In de laatstgenoemde film volgde Scorcese The Rolling Stones gedurende hun 'A Bigger Bang' wereldtournee.

De documentaire zal in twee delen op HBO vertoond worden om daarna op 10 oktober, door Lionsgate, op DVD uitgebracht te worden. Bij de DVD verschijnt ook een boekwerk met foto's, brieven en stukken uit Harrison's dagboek. Het boek is geschreven door Harrisons weduwe Olivia.

George Harrison overleed op 29 november 2001 aan longkanker.


De trailer voor Living In The Material World.

'Zo'n 366 miljoen mensen lijden aan diabetes'

Ongeveer 366 miljoen mensen lijden aan diabetes en de wereldwijde epidemie verergert. Dat heeft de Internationale Diabetesfederatie dinsdag gezegd. De federatie noemt het aantal gevallen 'duizelingwekkend', met elke zeven seconden iemand die overlijdt aan diabetes. In juni bleek uit een onderzoek dat het aantal diabetespatiënten de afgelopen drie decennia is verdubbeld.

De federatie heeft opgeroepen tot concrete maatregelen om de epidemie een halt toe te roepen. Ze wil dat deelnemers aan overleg van de Verenigde Naties volgende week zich inzetten voor de preventie van de ziekte en meer geld in onderzoek steken.

Met diabetes van het type 1 hebben vooral kinderen en jongvolwassenen die geen insuline aanmaken, te kampen. Diabetes van het type 2 wordt vaak in verband gebracht met zwaarlijvigheid. De ziekte ontwikkelt zich als het lichaam niet voldoende insuline kan aanmaken om glucose af te breken, waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt.

Diabetes kan door middel van een speciaal dieet, sport en medicatie onder controle worden gehouden. Een chronische hoge bloedsuikerspiegel kan echter zenuwbeschadigingen veroorzaken, die kunnen leiden tot nierfalen, blindheid en amputatie.

Deskundigen stellen dat een deel van de stijging van het aantal diabetesgevallen te maken heeft met de verouderende bevolking, aangezien het typisch een ziekte is die voorkomt bij mensen van middelbare leeftijd. De snelle verspreiding wordt echter ook gevoed door het grote aantal gevallen van zwaarlijvigheid.

Opnieuw raids door Syrische ordetroepen

Syrische regeringstroepen hebben dinsdag raids uitgevoerd in verschillende buitenwijken van de hoofdstad Damascus. Meerdere mensen zijn opgepakt, meldden lokale mensenrechtenorganisaties.

De raids van dinsdag zijn het zoveelste harde optreden van Syrische ordetroepen tegen dissidenten. President Bashar Assad probeert een al zes maanden durende volksopstand ten einde te brengen, maar de antiregeringsdemonstranten weigeren te stoppen met hun protesten. Volgens de Verenigde Naties zijn sinds maart al zeker 2600 mensen gedood.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zei dinsdag tijdens een bezoek aan Egypte dat hij vreest voor een burgeroorlog. Tijdens een bijeenkomst van de Arabische Liga in Caïro zei hij tegen Arabische ministers van buitenlandse zaken dat de legitieme eisen van mensen in de regio niet hardhandig de kop moeten worden ingedrukt. "Later zullen we zien dat dit de verkeerde weg was", zei Erdogan.

Turkije is een buurland van Syrië en de belangrijkste handelspartner, maar het land raakt steeds geïrriteerder door de acties van Damascus.


Opnieuw raids door Syrische ordetroepen (Foto: Novum)

Commissie onderzoekt uitbraak bacterie Maasstad

Het Maasstad Ziekenhuis heeft een onafhankelijke commissie ingesteld die gaat onderzoeken hoe de uitbraak van de klebsiellabacterie heeft kunnen gebeuren. De commissie bestaat uit externe personen en staat onder leiding van ex-senator en hoogleraar Wolter Lemstra.

De commissie moet ook vaststellen wie verantwoordelijk is voor de uitbraak. Zo moeten eventueel gemaakte fouten aan het licht komen. Het ziekenhuis verwacht dat het onderzoek ongeveer zes maanden duurt.

Lemstra is onder meer hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft. Hij onderzocht eerder misstanden in het Medisch Spectrum Twente.

Eerder deze maand bleek dat van de 28 patiënten van het Maasstad Ziekenhuis die met de klebsiellabacterie besmet waren toen ze overleden, bij drie de besmetting zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak is. In totaal raakten 107 patiënten besmet.

Inmiddels is de uitbraak onder controle. Vorige maand stapte Paul Smits op als directeur van het Maasstad Ziekenhuis naar aanleiding van de uitbraak. Het ziekenhuis wordt sindsdien geleid door twee interim-bestuurders.


Commissie onderzoekt uitbraak bacterie Maasstad (Foto: Novum)

DNA moordenaar Nicole van den Hurk gevonden

Op sporen die in 1995 zijn gevonden in het onderzoek naar de in dat jaar vermoorde Nicole van den Hurk, is DNA vastgesteld. De politie gaat ervan uit dat het om dadersporen gaat, maakte zij dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het DNA kon worden vastgesteld door verbeterde technieken.

Van den Hurk verdween begin oktober 1995. Ze werd een maand later dood teruggevonden in de bossen langs de Mierloseweg in Lierop. Vrijdag werd haar lichaam opgegraven voor onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut.

De moord werd nooit opgelost. Eerder dit jaar werd de stiefbroer van het meisje opgepakt. Hij is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar is nog wel verdachte in de zaak. De politie hoopt nu nieuwe aanwijzingen te krijgen over hoe en door wie het 15-jarige meisje om het leven is gebracht.

De hoofdofficier van justitie heeft de beloning voor de gouden tip onlangs verhoogd van 25 duizend gulden naar vijftienduizend euro.

'Vader van de popart' Hamilton (89) overleden

Richard Hamilton, de Britse artiest die door velen werd gezien als de vader van de popart-stroming, is dinsdagochtend op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn galerie bekendgemaakt.

Hamilton, die bevriend was met Paul McCartney, was de ontwerper van de spraakmakende hoes van de dubbelelpee 'The Beatles' uit 1968, ook wel bekend als 'The White Album'. Hamilton werkte ook vaak met de Engelse kunstenaar Peter Blake, de ontwerper van de beroemde Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band-hoes.

Bij Hamiltons meest bekende werken hoort ook het schilderij 'Swinging London'. Op het schilderij zien we Rolling Stones-zanger Mick Jagger in de boeien op de achterbank van een politieauto. Het schilderij werd gemaakt in de periode 1967-68, nadat Jagger samen met Hamiltons kunsthandelaar Robert Fraser werd gearresteerd op verdenking van gebruik en bezit van geestverruimende middelen.

Richard Hamilton wordt geboren op 24 februari 1922 in Londen. Hij verlaat school zonder diploma's en gaat lessen volgen bij een avondschool in St. Martin's. Hier ontdekt hij zijn talent voor schilderen. Later volgt er nog een studie bij de koninklijke academie en militaire dienstplicht. In 1956 debuteert Hamilton als kunstenaar met zijn collage 'Just What Is It That Makes Today's Homes So Different, So Appealing?' 

De kunstenaar werkte volgens de galerie aan een grote overzichtstentoonstelling die in 2013 en 2014 Los Angeles, Philadelphia, Londen en Madrid aandoet.


'Vader van de popart' Hamilton (89) overleden (Foto: Novum)

Zweden beboet Italiaan voor ruzie met zoon

Een Italiaanse politicus die op vakantie in Zweden in het openbaar ruzie had met zijn 12-jarige zoon had is dinsdag schuldig bevonden aan kindermishandeling. Giovanni Colasante heeft een boete van omgerekend 723 euro opgelegd gekregen.

De rechter oordeelde dat Colasante 'zijn zoon opzettelijk pijn deed door hem gedurende vijf seconden aan zijn haar te trekken'. Colasante werd opgepakt nadat getuigen de politie hadden gebeld. Hij bracht drie nachten in de cel door. Colasante zei eerder tegen de televisiezender RAI dat hij zich 'vernederd' voelde en dat zijn zoon zich schuldig voelt omdat zijn vader dit heeft moeten doorstaan.

In Zweden is geweld tegen kinderen op geen enkele wijze toegestaan.

Aangezien de jongen niet gewond raakte bij het voorval besloot de rechtbank alleen een boete op te leggen. Uit getuigenverklaringen blijkt echter dat 'het duidelijk was dat het geweld dat Giovanni Colasante gebruikte, ernstig genoeg was om de jongen pijn te doen', aldus de rechtbank.

Producer John Calley (81) overleden

Hollywood veteraan John Calley is op 81-jarige leeftijd overleden na een lange strijd met kanker. Calley werkte voornamelijk als producer en maakte in die hoedanigheid klassiekers zoals Don't Make Waves (1967), Catch 22 (1970), Postcards from the Edge (1990) en The Da Vinci Code (2006).

Gedurende zijn 50-jarige carrière in de filmindustrie was Calley directeur bij Sony Pictures Entertainment en studiobaas van zowel Warner Bros als MGM/United Artists. In 1993 werd de producer genomineerd voor een Oscar, voor de film The Remains of the Day. In 2009 ontving John Calley bij de Oscars, de Irving G. Thalberg Memorial Award.

Calley's herdenkingsdienst zal worden gehouden in de Sony Pictures Studio. John Calley wordt overleefd door zijn dochter Sabrina Calley en stiefkinderen Emily Zinnemann, David Zinnemann en Will Firth, uit zijn huwelijk met Meg Tilly.


De trailer van Catch 22, één van de films van John Calley.

Naakt studentenstel crasht met auto

Een jong stel is gisteren gewond geraakt tijdens een botsing tegen een boom. Absoluut niet nieuwswaardig, ware het niet dat de Maleisische studenten poedelnaakt waren.

De twee 19-jarigen reden in de nacht van zondag op maandag in de auto. Op de terugweg naar de campus van de universiteit schrokken ze echter van een politieauto die de zwaailichten aan had.

Vol gas ging het stelletje er vandoor, maar raakte van de weg en ramde een boom. Hierbij raakte de in adamskostuum geklede bestuurder gewond aan zijn hoofd. Zijn eveneens naakte vriendin  brak haar beide benen. Waarom het tweetal naakt rondreed is helaas niet bekend.

Voetganger doodgereden op A16

Op de A16 bij het knooppunt Klaverpolder is dinsdagavond een man doodgereden. Hij liep op de snelweg, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Een automobilist meldde rond 21.00 uur bij de politie dat hij iemand had aangereden op de snelweg in de richting van Breda. De voetganger overleed ter plaatse. Zijn identiteit is nog niet bekend.

De politie doet onderzoek om te achterhalen wat er precies is gebeurd. De weg is ter hoogte van de afslag naar de A17 gedeeltelijk afgesloten voor onderzoek.

Rosenthal hekelt Turkse oorlogsretoriek

De dreigende taal van Turkije aan het adres van Israël over het konvooi naar Gaza is ongewenst. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) gezegd tegen zijn Turkse collega, zo liet hij dinsdagmiddag weten tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

De bewindsman was ontboden door Raymond de Roon (PVV) naar aanleiding van de uitspraak van de Turkse premier Recep Erdogan dat zijn land konvooien met hulpgoederen voor de Gazastrook voortaan gaat escorteren met marineschepen. Volgens De Roon is deze oorlogsretoriek gevaarlijk, omdat de zeeblokkade van Israël van Gaza rechtmatig is.

Volgens de PVV'er heeft Turkije zich andermaal gekwalificeerd als 'jihadistisch land', dat niet zou mogen toetreden tot de Europese Unie. Dat het land wel lid is van de NAVO kan de andere lidstaten van het militaire bondgenootschap in problemen brengen.

Rosenthal heeft zijn ongenoegen overgebracht aan Turkije. Alle betrokken partijen dienen zich terughoudend op te stellen, zei de bewindsman. Dreigende taal naar wie dan ook wordt niet op prijs gesteld.

Turkije is boos op Israël omdat het land weigert zich te verontschuldigen voor de raid vorig jaar op het scheepskonvooi waarbij negen Turkse activisten werden gedood. Volgens een rapport van de Verenigde Naties is de zeeblokkade van Gaza rechtmatig, maar heeft Israël bij het tegenhouden van het konvooi 'buitensporig en onredelijk' geweld gebruikt.

Uitslagen Champions League (13/09/2011)

Vanavond werden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de Champions League afgewerkt. Er stonden een aantal aantrekkelijke affiches op het programma. FC Barcelona nam het bijvoorbeeld in Groep H op tegen AC Milan, terwijl Arsenal in Groep E op bezoek mocht bij Borussia Dortmund. Hieronder alle uitslagen en standen van de Groepen E tot en met H.Groep E

Chelsea (Eng) - Bayer Leverkusen (Dui) 2-0
61' Luiz 1-0
90' Mata 2-0

Racing Genk (Bel) - Valencia (Spa) 0-0

Stand:

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Chelsea (Eng) 1 1 0 0 3 2-0
2. Valencia (Spa)
1 0 1 0 1 0-0
3. Racing Genk (Bel) 1 0 1 0 1 0-0
4. Bayer Leverkusen (Dui) 1 0 0 1 0 0-2

Programma 28 september:

Valencia (Spa) - Chelsea (Eng)
Bayer Leverkusen (Dui) - Racing Genk (Spa)Groep F

Borussia Dortmund (Dui) - Arsenal (Eng) 1-1
42' Van Persie 0-1
88' Perisic 1-1

Olympiakos Piraeus (Gri) - Olympique Marseille (Fra) 0-1

51' L. Gonzalez 0-1
90' Fanni (Olympique Marseille)

Stand:

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Olympique Marseille (Fra) 1 1 0 0 3 1-0
2. Arsenal (Eng) 1 0 1 0 1 1-1
3. Borussia Dortmund (Dui) 1 0 1 0 1 1-1
4. Olympiakos Piraeus (Gri) 1 0 0 1 0 0-1

Programma 28 september:

Arsenal (Eng) - Olympiakos Piraeus (Gri)
Olympique Marseille (Fra) - Borussia Dortmund (Dui)Groep G

APOEL Nicosia (Cyp) - Zenit St. Petersburg Rus) 2-1
63' Zyrianov 0-1
73' Manduca 1-1
75' Almeida 2-1
76' B. Alves (Zenit St. Petersburg/2xg)

FC Porto (Por) - Shakthar Donetsk (Oek) 2-1
12' L. Adriano 0-1
28' Hulk 1-1
40' Rakitskiy (Shakthar Donetsk)
51' Kleber 2-1
80' Chigrinksy (Shakthar Donetsk/2xg)

Stand:

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. FC Porto (Por)
1 1 0 0 3 2-1
2. APOEL Nicosia (Cyp) 1 1 0 0 3 2-1
3. Shakthar Donetsk (Oek) 1 0 0 1 0 1-2
4. Zenit St. Petersburg (Rus) 1 0 0 1 0 1-2

Programma 28 september:

Zenit St. Petersburg (Rus) - FC Porto (Por)
Shakthar Donetsk (Oek) - APOEL Nicosia (Cyp)Groep H

FC Barcelona (Spa) - AC Milan (Ita) 2-2
1' Pato 0-1
36' Pedro 1-1
51' Villa 2-1
90' T.Silva 2-2

Viktoria Plzen (Tsj) - BATE Borisov (WRu) 1-1
45' Bakos 1-0
69' Bressan 1-1

Stand:

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. FC Barcelona 1 0 1 0 1 2-2
2. AC Milan 1 0 1 0 1 2-2
3. BATE Borisov 1 0 1 0 1 1-1
4. Viktoria Plzen 1 0 1 0 1 1-1

Programma 28 september:

BATE Borisov (WRu) - FC Barcelona (Spa)
AC Milan (Ita) - Viktoria Plzen (Tsj)

Rokjes cheerleaders te sexy voor rectrix

De mannelijke leerlingen van de San Jose Piedmont High School in het Californische San Jose zijn ongetwijfeld niet blij met de directrice van hun school. Laatstgenoemde heeft namelijk de cheerleaders verboden hun uniform op school te dragen.

Traci Williams vindt het dragen van het cheerleaderpakje prima om de wedstrijden op te luisteren. Tijdens lesuren is het minuscule rokje toch te sexy zo oordeelt zij.

De rokjes mogen nu alleen worden gedragen als de meisjes er een lustverlagende joggingbroek onder dragen. Het handgemaakte uniform kost de cheerleaders maar liefst 300 dollar.

Politie betoont spijt aan opgepakte fotograaf

De politie heeft excuses aangeboden aan de freelance fotograaf die op 24 augustus ten onrechte is aangehouden. De spoorwegpolitie hield Emiel Elgersma aan terwijl hij op Utrecht Centraal foto's nam van een muzikant en reizigers. Hij moest twee uur in een cel doorbrengen.

De twee agenten vonden dat hij overlast veroorzaakte voor het langslopende publiek, maar later bleek dat hij gewoon aan het werk was. Het KLPD concludeert na een evaluatie dat de spoorwegagenten een verkeerde afweging hebben gemaakt. Het korps laat dinsdag weten dat het voorval intern wordt gebruikt om herhaling te voorkomen.

GroenLinks had Kamervragen gesteld over de kwestie.

Erdogan: Israël plaatst zich in isolement

Israël heeft zichzelf in een isolement geplaatst en moet 'de prijs betalen' omdat het weigert zijn excuses aan te bieden voor de raid vorig jaar op een door een Turkse groep georganiseerde flottielje voor de Gazastrook. Dat zei de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan dinsdag tijdens een bezoek aan Egypte. Hij sprak onder meer voor de Arabische Liga.

Turkije verbrak vorig jaar de militaire banden met Israël uit woede over de Israëlische weigering excuses te maken voor de dodelijke slachtoffers tijdens de commandoraid op het hulpkonvooi. Ook zette het land Israëlische diplomaten het land uit en dreigde het dat het de volgende keer de Turkse marine mee zou sturen met hulpkonvooien voor de Gazastrook.

In een rapport van de Verenigde Naties dat eerder deze maand verscheen stond dat de Israëlische zeeblokkade legitiem was, maar dat Israël wel 'buitensporig veel geweld' heeft gebruikt bij de raid.

Erdogan heeft de Turkse invloed in het Midden-Oosten enorm vergroot en veel Arabische landen zijn blij met de steeds hardere houding ten opzichte van Israël. Ook uitte Erdogan dinsdag zijn steun voor de erkenning van een Palestijnse staat. Erdogan zei dat het 'niet een optie is maar een noodzaak'.

Ook de ministers van buitenlandse zaken van de lidstaten van de Arabische Liga spraken dinsdag opnieuw hun steun uit voor de Palestijnse vraag om erkenning bij de VN. De Palestijnse president Mahmoud Abbas overweegt nog of hij een verzoek voor staatslidmaatschap bij Veiligheidsraad zal indienen of een verzoek om erkenning bij de Algemene Vergadering van de VN, waar het vermoedelijk als een symbolische maatregel zal worden aangenomen.


Erdogan: Israël plaatst zich in isolement (Foto: Novum)

Van Inkel haalt 60 mille op voor Kankerbestrijding

Jeroen van Inkel heeft dinsdag ruim 60.000 euro bij elkaar gesprokkeld voor KWF Kankerbestrijding. De dj van Q-Music startte spontaan een actie omdat er zondag werd ingebroken bij de stichting. Daarbij werd de inhoud van honderden collectebussen meegenomen.

Van Inkel liet dinsdag weten niet te stoppen met draaien voor hij zestigduizend euro bij elkaar had. Het is niet bekend hoeveel geld er zondag werd meegenomen, maar de schade was 'duizenden euro's'. Rond 20.50 uur had de dj zijn doel bereikt, vertelt een woordvoerder van Q Music. Zijn reguliere uitzending duurde tot 19.00 uur. "Hij was ontzettend verrast. Hij had verwacht dat hij moest blijven slapen."

Tijdens de uitzending werd een cheque van in totaal 63.451,22 euro overhandigd aan iemand van KWF Kankerbestrijding. Luisteraars konden via een sms'je geld doneren.

Recordaantal Amerikanen leeft in armoede

Het percentage Amerikanen dat in armoede leeft, is sinds 1993 niet zo hoog geweest als in 2010. Het Amerikaanse Volkstellingsbureau meldde dinsdag dat vorig jaar 15,1 procent van alle inwoners van de Verenigde Staten onder de armoedegrens zat.

Het aantal arme inwoners in de Verenigde Staten is 46,2 miljoen. Sinds het Volkstellingsbureau de gegevens begon te verzamelen in 1959, lag dit aantal niet zo hoog.

Een Amerikaans eenpersoonshuishouden wordt gezien als arm als het jaarlijkse inkomen lager is dan 11.139 dollar (ruim 8100 euro).

Huis-aan-huisbrief over EPD

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) trekt 2,5 miljoen euro uit om Nederlanders te informeren over het elektronisch patiëntendossier (EPD). De Eerste Kamer haalde eerder dit jaar een streep door het EPD, omdat de opzet niet veilig genoeg was.

Schippers meldde dinsdag dat ze huis-aan-huis de mededeling laat verspreiden dat mensen bij een mogelijke doorstart van het EPD zonder betrokkenheid van de overheid nadrukkelijk toestemming moeten geven voor elektronische uitwisseling van hun patiëntengegevens.

Red Dead Redemption GotY-editie komt oktober

Rockstar heeft bekendgemaakt dat de Game of the Year-editie van Red Dead Redemption hier 14 oktober verschijnt. De oprichter van Rockstar, Sam Houser, liet ook weten dat hij er blij mee is dat het Wilde Westen, zoals het in game werd afgeschilderd, zo is aangeslagen bij veel gamers.

Naast de originele game zal de GotY-editie de volgende DLC bevatten:

  • "Undead Nightmare"
  • Legends and Killers-pakket
  • Liars and Cheats-pakket
  • Hunting and Trading Outfits-pakket
  • "Outlaws To The End" Co-Op Mission-pakket
  • Deadly Assassin Outfit, War Horse en het Golden Guns Weapon-pakket (voorheen slechts verkrijgbaar bij voorbestellingen)
  • Solomon's Folly single-player gang hideout and challenges
  • Myths & Mavericks Bonus-pakket

Het laatste pakket is vanaf vandaag ook gratis verkrijgbaar op PSN en Xbox Live.

Arabische Liga 'machteloos'

De Arabische Liga staat 'machteloos' als het gaat om de opstanden in de Arabische wereld. Dat heeft de nieuwe chef van de Liga, Nabil Elaraby, dinsdag gezegd.

Elaraby kwam in juni in functie als voorzitter van de 22 leden tellende Arabische Liga. Hij zei dinsdag tijdens een bijeenkomst in Caïro tegen Arabische ministers van buitenlandse zaken dat kritiek op de organisatie 'hard' maar gerechtvaardigd is.

De Arabische Liga is weinig effectief omgegaan met de opstanden in het Midden-Oosten dit jaar, aldus Elaraby. Hij beloofde de organisatie te herstructureren en bilaterale overeenkomsten tussen de leden te bevorderen.

De Arabische Liga is een overkoepelende organisatie van Arabische landen in de regio.

Paling zwemt mans penis in

Zhang Nan is een niet-benijdenswaardig man. Tijdens het badderen is een vijftien centimeter lange paling zijn penis ingezwommen. Vervolgens baande de aal zich een weg door de eenogige slang van de Chinees, om vervolgens bij diens blaas uit te komen.

De 56-jarige man uit Honghu besloot onlangs een bad te nemen tussen levende palingen. Hij was er heilig van overtuigd dat dit bad hem tien jaar jonger zou maken. De bedoeling was dat de zwemmertjes zijn dode huidcellen zouden opeten. Hij is echter van een koude kermis thuisgekomen.

"Ik klom het bad in en voelde hoe de palingen aan mijn lichaam knabbelden", vertelt het slachtoffer. "Plotseling voelde ik een extreme pijn. Ik realiseerde me dat een van de alen in mijn gele sabel was gezwommen. Ik probeerde het beest vast te pakken, maar het was te glad om beet te pakken en al snel verdween hij in mijn penis."

Nan wist gelukkig zelf een ziekenhuis te bereiken. Hier heeft hij maar liefst drie uur onder het mes gelegen. Hierna wisten artsen met succes de overleden paling uit zijn blaas te vissen. Volgens chirurg Jin Wang werd het afgrijselijke avontuur mogelijk gemaakt door de gladheid van de bewuste aal.

Automobiliste verongelukt in Lochem

Een 76-jarige automobiliste uit Rhenen is dinsdagavond in het Gelderse Lochem om het leven gekomen na een botsing met een vrachtwagen. Dat heeft de politie laten weten.

Het ongeval gebeurde rond 18.35 uur toen de vrouw de Zutphenseweg wilde oprijden. Vermoedelijk zag ze door de laagstaande zon de vrachtwagencombinatie die al op die weg reed, over het hoofd.

De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De chauffeur van de vrachtwagencombinatie, een 33-jarige man uit Borne, raakte lichtgewond. Hij hoefde niet voor behandeling naar een ziekenhuis.

Man aangeklaagd voor serenade aan balkon

In Zweden moet een man terechtstaan voor een opmerkelijk vergrijp. De beste man heeft namelijk zijn ex een serenade aan haar balkon gegeven.

De 50-jarige man wilde op een avond in juni het hart van zijn ex heroveren. Met een gitaar in de hand toog hij naar het appartement van zijn vriendin, om aldaar een klassieker van Bob Dylan ten gehore te brengen. Vijf companen namen de vocalen voor hun rekening.

De vrouw was hier echter niet van gediend. Omdat de man eerder al een straatverbod had gekregen, belde ze de politie. Hier wilde de muzikant echter niet op wachten en nam de benen. Deze week zal hij moeten terechtstaan wegen stalking.

Toptijd Bolt in Zagreb

Usain Bolt heeft in Zagreb zijn persoonlijk snelste 100 meter van het seizoen gelopen. De Jamaicaan was de sterkste in 9,85.

Het was voor Bolt zijn eerste 100 meter sinds zijn diskwalificatie wegens een valse start op het wereldkampioenschap in het Zuid-Koreaanse Deagu. Vandaag bleef Bolt Kim Collins (10,01) en Richard Thompson (10,03) voor.

De snelste 100 meter van dit seizoen staat met 9,78 op naam van Bolts landdgenoot Asafa Powell.

UEFA: Sion mag niet naar Europa League

Voetbalbond UEFA heeft een gerechtelijke uitspraak over deelname van FC Sion aan de Europa League naast zich neergelegd. Een Zwitserse rechter bepaalde vandaag dat de uitsluiting van de Zwitserse club uit de groepsfase van het toernooi ongedaan moet worden gemaakt, maar de voetbalbond gaat hierin niet mee.

De zaak draait om het opstellen van niet-gerechtigde spelers door Sion. De Zwitserse club had in 2008 de Egypische doelman Essam el Hadary gehaald terwijl er voor diens club geen transferperiode gold. Door allerlei beroepsprocedures ging de straf pas afgelopen januari in. Sion schond het opgelegde transferverbod door zes spelers aan te trekken, waarvan er in de gewonnen laatste voorronde tegen Celtic vijf werden opgesteld.

De UEFA besloot daarop na een klacht van de Schotten Sion uit de groepsfase van de Europa League te halen. Sion spande bij de Zwitserse rechter een procedure aan om dit terug te draaien en kreeg gelijk, terwijl de UEFA tegelijkertijd een beroepsprocedure van de Zwitsers afwees. De club kan nu alleen nog naar het sporttribunaal CAS stappen. Celtic treedt komende donderdag in de eerste ronde van het toernooi aan tegen Atletico Madrid. "Wij hebben duidelijke regels die bekend zijn bij alle clubs voordat ze aan onze competities deelnemen," zei UEFA-voorzitter Michel Platini.

Doden en veel gewonden bij ongeluk in Buenos Aires

Bij een ongeluk in Buenos Aires, waarbij een bus en twee treinen betrokken waren, zijn negen doden en zeker 212 gewonden gevallen. Het ongeluk voltrok zich dinsdag tijdens het spitsuur.

De buschauffeur navigeerde om de slagbomen heen om nog vlak voor een aanstormende trein de spoorwegovergang over te komen. De bus werd door de trein gegrepen. De trein zelf ontspoorde en knalde op een andere trein.

Onder de doden is de buschauffeur. Ten minste twintig gewonden zijn er slecht aan toe.

Oud-politicus de cel in voor kinderporno

Een 60-jarige Arnhemmer moet een jaar de cel in voor bezit en verspreiding van 3463 kinderpornografische foto's en 241 filmpjes. De rechtbank in Arnhem legde de straf dinsdag op aan de oud-fractievoorzitter van de lokale partij Pro Arnhem. De officier van justitie had twee jaar gevangenisstraf geëist.

Anders dan de verdediging ziet de rechtbank de negatieve media-aandacht voor de man niet als een verzachtende omstandigheid, omdat hij dit had kunnen voorzien. Ook ziet de rechbank in tegenstelling tot deskundigen wel degelijk een gevaar voor herhaling. Een deel van het beeldmateriaal is buitengewoon grof en schokkend, oordeelden de rechters.

De kinderpornobeelden, waarop ook baby's worden misbruikt, werd vorig jaar augustus na een tip van een fotowinkel ontdekt op computers, usb-sticks en dvd's bij een doorzoeking van de woning van de man. Toch ging hij daarna door met het verzamelen van beeldmateriaal. Hij werd in november aangehouden.

De oud-politicus, Martin van Meurs, kreeg ook een halfjaar voorwaardelijke gevangenisstraf en moet zich na zijn vrijlating vier jaar onder toezicht van de reclassering laten stellen. Op die manier is toezicht op onder meer zijn computergebruik gedurende een lange tijd gewaarborgd, denkt de rechtbank.

[Upd] 'MinFin: Griekenland gaat failliet'

Nederlandse financials bereiden zich voor een faillissement van Griekenland, meldt het ANP in een rondgang bij de banken dinsdag. De banken en verzekeraars trekken verschillende scenario's uit de kast en bekijken de risico's.

Bij Rabobank zijn ze het meest concreet. Financieel topman Bert Bruggink gaf dinsdag aan dat Griekenland volgens hem failliet gaat: "Het is alleen de vraag nog wanneer." Een woordvoerder van de bank meldde dat Rabo 'alle scenario's' voor een zogenoemde 'default 'heeft klaarliggen: "Maar dat geldt ook voor alle andere scenario's", voegde hij eraan toe. De sleutel tot een oplossing voor de Griekse problematiek ligt volgens de bank bij politici.

ABN Amro zegt nog geen specifieke plannen te hebben, 'maar kijkt naar alle risico's en mogelijkheden'. ING wilde liever niet reageren, maar nuanceerde het belang van Griekenland: "Het bedrag dat we nog aan Griekse staatsobligaties in onze boeken hebben staan, is even groot als de winst die we in 3 maanden halen." De Griekse crisis staat volgens ING niet in verhouding tot de kredietcrisis in 2008.

Bij De Nederlandsche Bank (DNB) was dinsdagmiddag niemand bereikbaar voor commentaar. CDA-minister Jan Kees de Jager zei eerder op de dag dat er in het diepste geheim gesproken wordt over alle waarschijnlijke en onwaarschijnlijke scenario's voor de toekomst van het noodlijdende Griekenland, onder meer met de centrale bank.

Update 19.45 uur - 'MinFin: Griekenland gaat failliet'
Een faillissement van Griekenland is volgens het Nederlandse ministerie van Financiën onafwendbaar. Dat hebben bronnen dinsdagavond gemeld aan RTL Nieuws. De vraag op het ministerie is niet langer of maar op welke manier Griekenland failliet gaat.

De Grieken zouden onmogelijk aan alle schuldverplichtingen kunnen voldoen. Het ministerie pleit daarom voor een gecontroleerde manier van failliet gaan om paniek te voorkomen. Als dat niet gedaan wordt kunnen andere grote eurolanden in problemen komen, zoals Spanje en Italië. Dan zou ook de euro in gevaar kunnen komen, denkt het ministerie.

Update 19.49 uur - Wester: Crisisachtig overleg
Tweet van RTL-verslaggever Frits Wester: "Oeps dat verhaal van ons zojuist leidt nu al tot allerlei crisisachtig overleg in Den Haag."

Update 20.40 uur - MinFin ontkent
Het ministerie van Financiën ontkent de berichtingeving van RTL Nieuws, iets waarvoor Wester al waarschuwde.

Update 22.56 uur - Pauw & Witteman negeren het Griekse nieuws
Jeroen Pauw en Paul Witteman hebben besloten om al het nieuws over Griekenland te negeren en hun VARA-praatprogramma geheel aan Johan Cruijff te wijden.


'Ministerie van Financiën: Griekenland gaat failliet' (Foto: Novum)

Kreuziger kopman Tsjechische WK-ploeg

Roman Kreuziger is kopman van de Tsjechische selectie voor het wereldkampioenschap wielrennen in Kopenhagen. Een polsblessure die de Astana-renner opliep in de Tour de France is hierbij geen probleem. Ondanks dat het nog niet helemaal hersteld is, is het voor bondscoach Marian Statina geen probleem.

"Roman is door zijn prestaties en ervaring onze belangrijkste wielrenner," zei Statina die naast Kreuziger ook Jan Barta en Petr Bencik op zal gaan stellen. Door de plaats op de ranglijst mag Tsjechië maar maximaal drie renners inzetten in de wegwedstrijd.

Zoektocht naar vermiste militair levert niets op

De zoektocht naar de sinds vrijdag in Limburg vermiste militair heeft ook dinsdag niets opgeleverd. De politie zoekt woensdag verder naar de 30-jarige man.

De militair is sinds vrijdagmiddag niet meer gezien. Hij verliet vrijdag in militaire kledij het bungalowpark Reewoude met zijn auto, die zaterdagmiddag werd aangetroffen op een parkeerplaats bij nationaal park De Meinweg. Daar is dit weekeinde al op grote schaal naar hem gezocht.

Woensdag gaat het KLPD het water van de Roer op om met sonarapparatuur te zoeken. Bovendien gaan zo'n veertig tot vijftig militairen uit Munster op eigen initiatief zoeken naar hun collega.

Overheid opent helpdesk voor Diginotar-vragen

Overheidsorganisaties en bedrijven die vragen hebben over de problemen rond Diginotar-certificaten, kunnen vanaf woensdagochtend terecht bij een helpdesk. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Het nummer is geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Vanaf dit nummer wordt direct doorgeschakeld naar de juiste helpdesk van Logius, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Orde van Advocaten, de Belastingdienst en het publieksinformatienummer

Het Beverwijkse bedrijf Diginotar, dat een Ameriaanse eigenaar heeft, werd deze zomer gehackt, zo werd onlangs bekend. Vermoedelijk zitten er Iraanse hackers achter. De onderneming gaf veiligheidscertificaten af voor bedrijfs- en overheidswebsites, maar die zijn gecompromitteerd. Internetters konden onbewust op onveilige sites belanden.

De Tweede Kamer houdt volgende week een hoorzitting over de hack en de beveiliging van overheidswebsites. Het debat daarover vindt waarschijnlijk in de week na Prinsjesdag plaats.

Thai naarstig op zoek naar ontsnapte krokodillen

Bij een attractiepark niet ver van de Thaise strandbestemming Pattaya wordt naarstig gezocht naar tientallen ontsnapte krokodillen. Zondag grepen de dieren hun kans toen het gebied na hevige regenval door overstromingen werd getroffen.

Volgens een woordvoerder van het park, dat ook een krokodillenpark huisvest, zijn inmiddels 28 krokodillen gevangen. Er worden in het park echter meer dan tweeduizend krokodillen gehouden en het is nog onbekend hoeveel er precies zijn verdwenen. De krokodillen variëren in lengte van twee tot vier meter.

Deense cartoonist weer thuis na mogelijke dreiging

De Deense cartoonist die geregeld met de dood wordt bedreigd vanwege zijn karikatuur van de islamitische profeet Mohammed is weer terug in Denemarken. De Noorse politie had Kurt Westergaard 'verontrustende' informatie verstrekt tijdens zijn verblijf in Oslo voor de promotie van een nieuw boek.

Westergaard, die dag en nacht wordt beveiligd, wilde niet ingaan op de strekking van de informatie. Wel zei hij tegen het persbureau AP dat het goed met hem gaat.

De 76-jarige Westergaard wordt geregeld bedreigd sinds de publicatie van een cartoon van de profeet Mohammed in de Deense krant Jyllands-Posten in 2005. Hij beeldde de profeet af met een bom in zijn tulband.

De Deense autoriteiten hebben naar eigen zeggen meerdere terreuraanslagen verijdeld. Eerder dit jaar veroordeelde een Deense rechter een Somalische man die had ingebroken in het huis van Westergaard tot tien jaar cel.

Kamp komt sociale partners tegemoet

Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) heeft met de sociale partners een akkoord gesloten over het pensioenakkoord. Hij is hun op drie punten tegemoetgekomen, bleek na afloop van een overleg op zijn ministerie dat hij had met onder meer vakcentrale FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW.

In het nu bereikte akkoord mogen werknemers die substantieel gebruikmaken van de levensloopregeling dat blijven doen. Ook kunnen werknemers vitaliteitssparen. Hiermee kunnen ze maximaal twintigduizend euro sparen, een bedrag dat kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld een sabbatical of voor de zorg van naasten. Ten slotte komt er een werkbonus. Mensen met lage inkomens kunnen hiermee extra sparen en worden zo ontzien.

Kamp heeft goede hoop dat de verdeelde FNV zich nu wel achter het pensioenakkoord kan scharen. Hij roept de Tweede Kamer op dat ook te doen.


Kamp komt sociale partners tegemoet (Foto: Novum)

Blowjob op straat wordt man fataal

Een 51-jarige Duitser is gisteren in het harnas gestorven. De beste man heeft namelijk het loodje gelegd tijdens een pijpbeurt van een straathoertje in Hamburg.

De Duitser schuimde gisteravond de straten af van de Hamburger hoerenbuurt. Bij de 21-jarige Tina opent hij het raam en komt overeen dat zij hem oraal zou verwennen.

Samen rijden ze naar de achtertuin van een bordeel alwaar de auto wordt neergezet. De bestuurder kantelt zijn stoel achterover en Tina laat de Duitse helm van de krasse knar langs haar wangzakken en tong gaan. Omdat de Duitser nogal de tijd nam, moest hij bijbetalen.

"Plotseling begon hij te rochelen en te spartelen", vertelt Tina. "En toen was het al voorbij." Omdat haar klant levenloos en blauw aangelopen in zijn auto ligt, besluit het hoertje 112 te bellen. Het mocht niet meer baten: de Duitser is strijdend ten onder gegaan.

Fans maken patches voor Dead Island

Dead Island is vorige week uitgekomen en de pc-versie is nogal geplaagd rondom de release. Ten eerste kwam er een verkeerde versie online en daarna was er op de eerste dag al een flinke patch uitgebracht die een groot aantal problemen heeft opgelost. Helaas blijven de problemen zich rond het spel opstapelen maar de mod-community helpt een handje.

Modders hebben namelijk verschillende mods uitgebracht die problemen met het spel aanpakken. Zo zijn er mods die bijvoorbeeld verschillende opties geven om bijvoorbeeld blur in en uit te schakelen of dingen aan te passen aan de V-Sync. Kleine mogelijkheden die voor sommige gamers flinke oplossingen kunnen brengen. Natuurlijk zijn er naast mods die de prestaties verbeteren ook al andere mods te vinden die voor de spelers bedoeld zijn.

Punten ronde 13 FOK! Formule 1-manager

Afgelopen weekend stond de Grand Prix van Italië op het programma. Op Monza waren veel fraaie slipstreamduels te zien. Deze duels zijn er ook in het klassement. Hoe hebben de managers het in de FOK! Formule 1-manager gedaan? Je leest het hieronder.

Inmiddels is met dank aan Bleekemolens Race Planet, Fun Center Kart World Limmen en TopGear de prijzenpagina beschikbaar. Kijk dus snel wat je dit jaar kunt winnen in de FOK! Formule 1-manager.

De strafpunten die uitgedeeld zijn:
- Vitantonio Liuzzi (HRT), gridstraf: 15

- Chassis Force India, hydraulica bij Sutil: -15

- Motor Sauber, versnellingsbakken van Perez en Kobayashi: -30

Daniel Ricciardo (HRT) kwam niet weg bij de start van de race, maar is later toch gaan rijden. Omdat zijn achterstand bij de finish meer bedroeg van 90% van de raceafstand heeft hij geen punten gekregen, maar ook geen strafpunten.

Beste manager deze ronde was Go with the Flow__ met 340 punten. De tweede stek was voor Remy met 327 punten. Hierachter volgden volvo, k_man F1 en F1Roedi met 325 punten.

In het klassement sloeg Vink deze race toe en nam met 2887 punten weer de leiding over in het algemeen klassement. Fuck&SuckManager staat met 2847 punten tweede, voor Stoners en Nalyu die de derde plaats met 2836 punten delen. De top vijf wordt afgesloten door Honkietonkie Racing met 2810 punten.

Punten ronde 13 - GP van Italië

# team user ronde 13 totaal
1 Go with the Flow__ Flow__ 340 2426
2 remy hr15 327 2313
3 volvo Dennycross 325 2501
- k_man F1 k_man 325 2498
- F1Roedi f1roedi 325 2202
6 Scuderia Ferdorie! RRRobert 320 2636
7 rotink motor sport freddy094 319 2402
8 Honkietonkie Racing Nelix 317 2810
9 Stoners Roel0f 314 2836
- Scuderia Beesting beesting 314 2655
- Dio's Test Team Diovarus 314 2587
- Spalex Racing Spalex 314 2358


Algemeen klassement na ronde 13 (van 19)

# team user ronde 13 totaal
1 Vink wvinky 287 2887
2 Fuck&SuckManager RZa_010 232 2847
3 Stoners Roel0f 314 2836
- Nalyu trance_fan 214 2836
5 Honkietonkie Racing Nelix 317 2810
6 Pukkie Fritsert 241 2775
7 Team Bla attachmentgenie 241 2752
8 Creeper14 racing team creeper14 241 2751
9 Bosch Waterdruppel 278 2689
10 Scuderia Beesting beesting 314 2655


Bij de subleagues was MonzaTeam met 237 punten deze ronde de beste. In het klassement staat BOSCH met 2258 punten bovenaan, voor Deltares dat op 2235 punten staat. De derde plaats is voor MonzaTeam met 2219 punten, op de voet gevolgd door F1 AP dat op 2217 punten staat. De top vijf wordt afgesloten door Pedaalemmers met 2179 punten.

Algemeen klassement subleagues na ronde 13 (van 19)

# subleague owner ronde 13 totaal
1 BOSCH bosch007 237 2258
2 Deltares koffieautomaat 202 2235
3 MonzaTeam Horus 249 2219
4 F1 AP flippo765 211 2217
5 Pedaalemmers k3ll 218 2179
6 Ant. Force PP-vogels 170 2136
7 Den Haag F1 GrapeFruit 229 2134
8 NetZoZeker AquiloNL 116 2116
9 DEC Competitie timpothuizen 213 2104
10 Sportschool van Hoorn Aet 187 2102


Gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

De veertiende race is de Grand Prix van Singapore op Marina Bay Street Circuit op zondag 25 september. De komende managerronde sluit op vrijdag 23 september 2011 om 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt! Ronde 14 – Singapore gaat weer open op maandag 26 september 2011 om 20:00 uur.

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Kijk verder bij de speluitleg of de puntentelling, en mocht je nog andere vragen hebben, kun je terecht bij de FAQ.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn die niet in de FAQ beantwoord worden, dan kun je die stellen via pm aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), of een e-mail aan fokmanagers[at]fok.nl (geen uitroepteken gebruiken); of zet een forumpost in het speciale F1-manager 2011-topic in het Autosport- en motorsport-forum.

Tot slot wensen we je veel succes en veel plezier met de Formule 1-manager 2011 van FOK!

Kasabian headliner FIFA 12-soundtrack

De alternatieve band Kasabian is de headliner van de FIFA 12-soundtrack met het nummer Switchblades. De soundtrack bestaat uit veel verschillende artiesten die verschillende genres in de muziekindustrie belichamen. De artiesten komen daarnaast uit veel verschillende landen want dat is een bepaalde visie die Electronic Arts heeft.

Electronic Arts wil namelijk de wereld van muziek en voetbal dichter bij elkaar brengen, en dat doe je natuurlijk met een goede, diverse soundtrack. FIFA 12 komt 30 september uit voor iOS, Windows, PS3, Xbox 360, Wii, PS2, PSVita, PSP, 3DS en Xperia Play. Bekijk hieronder de volledige soundtrack en daaronder het nummer Switchblades van Kasabian.

Alex Metric & Steve Angello - Open Your Eyes
All Mankind - Break The Spell
Architecture In Helsinki - Escapee
Bloco Bleque / Gabriel O Pensador - So Tem Jogador
Chase & Status - No Problem
Crystal Castles / Robert Smith - Not In Love
CSS - Hits Me Like A Rock
Cut Copy - Where I'm Going
Digitalism - Circles
DJ Raff - Latino & Proud
El Guincho - Bombay (Fresh Touch Dub Mix)
Empresarios - Sabor Tropical
Foster The People - Call It What You Want
GIVERS - Up Up Up
Glasvegas - The World Is Yours
Graffiti6 - Stare Into The Sun
Grouplove - Colours (Captain Cutz Remix)
Japanese Popstars - Let Go
Kasabian - Switchblade Smiles
La Vida Boheme - El Buen Salvaje
Little Dragon - NightLight
Macaco - Una Sola Voz
Marteria / Yasha - Verstrahlt
Monarchy - The Phoenix Alive (Kris Menace Remix)
Pint Shot Riot - Twisted Soul
Portugal. The Man - Got It All (This Can't Be Living Now)
Rock Mafia - The Big Bang
Spank Rock - Energy
The Chain Gang Of 1974 - Hold On
The Hives - Thousand Answers
The Medics - City
The Naked & Famous - Punching In A Dream
The Strokes - Machu Picchu
The Ting Tings - Hands
The Vaccines - Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)
Thievery Corporation - Stargazer
Tittsworth & Alvin Risk / Maluca - La Campana
TV On The Radio - Will Do
Tying Tiffany - Drownin'

Brood past doelstelling RKC niet aan

RKC Waalwijk is dit seizoen als promovendus in de Eredivisie uitstekend op dreef. Ruud Brood weigert zijn doelstelling echter bij te stellen.

RKC gaat voor direct lijfsbehoud dit seizoen en ondanks de zesde plaats op de ranglijst, tempert Brood de verwachtingen. Met tien punten uit vijf duels is de oefenmeester dan ook dik tevreden. "Wij gaan de doelstelling absoluut niet aanpassen", is de boodschap van Brood duidelijk.

"Natuurlijk is dit een prettige verrassing, maar we moeten realistisch blijven. We moeten nu zoveel mogelijk punten vergaren op de concurrenten. Je weet niet hoe het gaat lopen in de toekomst", vertelt de oefenmeester aan Voetbal International.

Europeanen drinken meeste alcohol

Europeanen zijn de grootste drinkers ter wereld. Jaarlijks neemt een doorsnee inwoner van dit werelddeel 9,42 liter alcohol tot zich.

Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag bekendgemaakt. In het rapport staat dat ongeveer een op de vijf volwassenen min of meer regelmatig dronken is.

De WHO heeft een campagne aangekondigd die de alcoholinname moet terugdringen. De afgelopen 15 jaar zijn inwoners van West-Europa volgens de WHO minder gaan drinken, terwijl Oost-Europeanen juist meer alcohol zijn gaan drinken.

Bettini: "Gilbert grote favoriet WK"

Paolo Bettini, bondscoach van de Italiaanse wielrenners, heeft met de sprinters Daniele Bennati en Sacha Moldo zijn twee speerpunten voor de wegwedstrijd tijdens het komende WK op de weg in Kopenhagen.

Het parcours in de Deense hoofdstad is vrij vlak, maar toch zullen de Italianen waar nodig de aanval niet schuwen. "Ik ben er niet zeker van dat het een massasprint wordt. Ik heb de wedstrijden in Canada gezien en ik ben echt onder de indruk van Philippe Gilbert. Hij is volgens mij de grote favoriet, al moet je Peter Sagan, Oscar Freire en Tyler Farrar ook niet vergeten", aldus Bettini.

Brawn acht titel Mercedes in 2012 onmogelijk

Ross Brawn acht het vrijwel uitgesloten dat Mercedes Grand Prix in het Formule 1-seizoen 2012 de constructeurstitel pakt. De Brit acht een tweede of een derde stek realistischer en denkt dat zijn team pas in 2013 in het kampioenschap weer om de hoogste eer mee kan gaan strijden.

"Onze bedoeling is om elk jaar beter te worden en als je het zo bekijkt kunnen we zeker niet tevreden zijn over dit seizoen. Vorig jaar eindigden we als vierde en nu staan we wederom op die positie. De volgende stap is de derde of tweede plaats pakken in het kampioenschap en daarna de titel in 2013. Je moet vooruitgang blijven boeken. Als dat niet lukt, moet je je strategie aanpassen," zei Brawn.

Hij hoopt dat Mercedes hem hier de tijd voor gunt. "Mercedes weet hoe moeilijk het is om succesvol te zijn in de Formule 1. Juist daarom willen ze laten zien dat ze kunnen slagen. We racen in het meest competitieve en gecompliceerde kampioenschap ter wereld en als winnen makkelijk zou zijn, was er niks meer aan geweest."

Man klaagt restaurant aan om krappe stoelen

Een Amerikaanse man heeft een keten van hamburgerrestaurants aangeklaagd omdat de zitplaatsen er te krap zouden zijn. Martin Kessman wil een onbekend geldbedrag.

Kessman stelt in de aanklacht zich te hebben gegeneerd toen hij in 2009 zijn lichaam van 1 meter 83 en 132 kilogram in een stoel van een filiaal van White Castle probeerde te proppen. Hij zou zijn knie hard hebben gestoten en veel pijn hebben gehad.

Volgens Kessmans aanklacht kan een man van zijn postuur niet in het restaurant terecht en wordt daarmee de wet overtreden die voorschrijft dat restaurants ook toegankelijk moeten zijn voor mensen met een handicap.

Een woordvoerder van White Castle zei dat het restaurant gerenoveerd wordt en dat er ruimer meubilair zal worden geplaatst.

[Dakar] Nederlanders innoveren in 2012

De Dakar-rally van 2012 is nog een eind weg, maar de Nederlandse deelnemers zijn alweer volop bezig om zich voor te bereiden op de komende editie. Tijdens deze editie zullen een aantal Nederlandse verrassingen aan de start staan.

Zo zal Tim Coronel aan de start verschijnen in een elektrische buggy. Hiermee wil hij de eerste coureur worden die een top klassering behaalt in zijn klasse met een "groene" auto. Dit project realiseert Coronel in samenwerking met Prof. Dr. Wubbo Ockels en de Technische Universiteit van Delft.

Ook bij de vrachtwagens wordt er hard gewerkt. Het De Rooy-team zal komend jaar aan de start verschijnen met een volledig nieuwe Iveco-vrachtwagen. Het meest in het oog springende van deze nieuwe truck zal de neus zijn welke op de wagen zal zitten. Hierdoor staat de cabine verder naar achter op chassis waardoor de gewichtsverdeling beter is. Met deze aanpassing hoopt Gerard de Rooy komend jaar het weer op te kunnen nemen tegen de oppermachtige Kamaz-rijders.

Tekken 3D Prime-trailer toont gameplaybeelden

Tegenwoordig is er veel concurrentie in de gameswereld waar bedrijven elkaars producten afkraken of voor schut zetten. Maar het kan ook anders als je kijkt naar de trailer van Tekken 3D Prime, een aankomende Tekken-game voor de Nintendo 3DS. In de trailer speelt Yoshinori Ono, producer voor Street Fighter, van Capcom ook een rol.

Ono maakt in de trailer Katsuhiro Harada, producer van Tekken, voor gek uit met Tekken 3D Prime op de 3DS. De twee producers liggen samen wel vaker in een komische clinch vanwege hun samenwerking voor Tekken X Street Fighter en Street Fighter X Tekken. Bekijk de Japanse trailer hieronder, benieuwd naar gameplaybeelden? Spoel dan door naar het einde van de trailer.

Bondscoach Oostenrijk stapt op

Dietmar Constantini is per direct opgestapt als bondscoach van Oostenrijk. Omdat het land zich niet voor het Europees kampioenschap van 2012 meer kan kwalificeren zou hij aan het eind van het jaar al vertrekken, maar doet dit nu per direct. Sportief directeur Willi Ruttensteiner neemt voorlopig zijn taken over.

De trainer van Sturm Graz, Franco Foda, lijkt de favoriet te zijn om Constantini op te volgen. Ook Leo Beenhakker ziet het baantje wel zitten.

Demo Ace Combat: Assault Horizon op komst

Binnen nu en morgen moet de demo van de luchtgevechtsim Ace Combat: Assault Horizon op Xbox Live en PlayStation Network verschijnen. De demo geeft je de kans om de tutorial te spelen als vliegenier Bishop en als een Apache-piloot. Ook wordt Markov (niet van Call of Duty) geïntroduceerd.

De game breekt met de voorgangers en vindt dit keer plaats in een hedendaags strijdperk. De 'reboot' van de serie wordt het meeste omschreven als 'de Call of Duty in de lucht'. Volgende maand kun je helemaal losgaan met de vlieggame voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Whitney Houston maakt comeback op witte doek

Whitney Houston is in onderhandeling voor een rol in de musicalfilm Sparkle. De film vertelt het verhaal van de zanggroep The Supremes. Mike Epps, bekend van The Hangover en de Resident Evil-films, en American Idol-winnares Jordin Sparks hebben al getekend. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Houston maakte met The Bodyguard uit 1992 haar acteerdebuut. Vier jaar later was ze voor het laatst in een bioscoopfilm te zien, The Preacher's Wife. De zangeres maakte in 2005 haar comeback in de muziek na een slopende drugsverslaving.

Sparkle is een remake van de gelijknamige film uit 1976. Het origineel gaat over drie zusjes die in de jaren vijftig in een kerkkoor zingen in Harlem en uitgroeien tot een succesvolle meidengroep. Hun groeiende succes legt echter een steeds grotere druk op hun privéleven.

De remake speelt zich af in het Detroit van 1968, tijdens de opkomst van motownmuziek. De nadruk ligt op het jongste zusje, een rol van Sparks, die moet zien om te gaan met haar steeds groeiende roem. Houston speelt de moeder die haar dochter niet altijd steunt. Epps speelt een stand-upcomedian die een relatie krijgt met een de oudere zussen en haar drugsverslaafd maakt.

Het verhaal van The Supremes kwam al eerder aan bod in Dreamgirls. Deze film, met Beyoncé Knowles, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen, vertelt een verhaal over een meidengroep dat erg zwaar leunt op de geschiedenis van The Supremes. Jennifer Hudson ontving een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

Wanneer Sparkle in de bioscoop moet verschijnen is nog onbekend.


Whitney Houston maakt comeback op witte doek (Foto: Novum)

Madonna reageert op kritiek koningsdrama W.E.

Madonna hecht meer belang aan kritiek op haar films dan op haar als persoon. "Ik heb feilloos door wanneer iemand kritiek heeft op mijn film of op mij als persoon", zei de zangeres en filmmaker tijdens het Toronto International Film Festival over haar nieuwe film W.E., schrijft persdienst Reuters. "Als ze het over de film hebben, en niet over mij als persoon, neem ik de kritiek zeker serieus."

W.E., over de relatie tussen de Britse koning Edward VIII en de gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson, kon tot nu toe rekenen op gemengde reacties. Na de première op het filmfestival in Venetië werd de film geroemd om zijn visuele stijl. Stevige kritiek kregen echter het warrig vertelde verhaal en de zwakke acteerprestaties.

De 53-jarige muziekdiva denkt dat de kritiek ook ontstaat doordat mensen niet weten wat ze van haar als regisseur moeten verwachten. "Ik voelde precies dezelfde druk toen ik mijn muziekcarrière begon. Ik was nerveus en wist niet wat ik kon verwachten, en het publiek had ook geen idee waar het aan toe was."

W.E. draait vanaf december in de Amerikaanse bioscopen, een Nederlandse premièredatum is nog onbekend.


Madonna reageert op kritiek koningsdrama W.E. (Foto: Novum)

Dumoulin vervanger Kelderman op WK tijdrijden

Tom Dumoulin zal Wilco Kelderman gaan vervangen in de WK-tijdrit bij de beloften. Bondscoach Aart Vierhouten heeft hiertoe moeten besluiten omdat Kelderman door een breuk in zijn hand af heeft moeten zeggen. Jasper Hamelink is de andere Nederlandse belofte die in Kopenhagen aan de start van de tijdrit staat.

Voor de wegrace heeft Vierhouten de volgende beloften aangewezen: Ramon Sinkeldam, Raymond Kreder, Jetse Bol, Wouter Wippert en Bert Jan Lindeman. Bij de junioren zijn door bondscoach Frank Pennings voor de tijdrit Ivar Slik en Paul Moerland aangewezen. Naar de wegwedstrijd gaan Dylan Groenewegen, Richard Dijkshoorn, Maarten van Trijp, Slik, Stan Godrie en Steven Lammertink mee.

Japan telt ruim 47.000 100-jarigen

Japan telt 47.756 inwoners die 100 jaar of ouder zijn. Dat zijn er precies 3307 meer dan verleden jaar en vier maal zo veel als begin deze eeuw. Het merendeel van de 100-jarigen - ruim 87 procent - is van het vrouwelijk geslacht. De cijfers werden dinsdag bekendgemaakt door het Japanse ministerie van volksgezondheid, werkgelegenheid en welzijn.

De oudste Japanse is de 114 jaar oude Chiyono Hasegawa. Zij is van 20 november 1896. De oudste man in Japan is de eveneens 114-jarige Jirouemon Kimura. Hij is van 19 april 1897.

Japan telt in totaal 128 miljoen inwoners. Het land vergrijst in rap tempo. Het heeft een van de laagste geboortecijfers ter wereld en tegelijkertijd de hoogste levensverwachting.

Alle Japanners die de magische grens van 100 bereiken krijgen een persoonlijke brief van de premier en een zilveren beker.

Het ministerie kwam met de cijfers aan de vooravond van Respect voor de Ouderen Dag. Deze nationale feestdag valt dit jaar op 19 september.

Verklaring omtrent gedrag mogelijk gratis

Vrijwilligersorganisaties kunnen in de toekomst mogelijk gratis een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Staatssecretaris voor Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) zegde de Tweede Kamer dinsdag toe de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken. Hij deed dit naar aanleiding van een veroordeelde pedofiel die deze zomer in Haarlem gewerkt had bij een kindervakantieweek.

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg noemde het afschuwelijk dat de man, die veroordeeld is voor ontucht met jonge kinderen, actief kon zijn bij het evenement. Voor hem was geen verklaring aangevraagd.

Volgens Van Toorenburg zijn de kosten van de VOG, waarin staat wat iemand op zijn kerfstok heeft, reden voor vrijwilligersorganisaties om deze niet aan te vragen. Het Kamerlid wil dat daar een einde aan komt.

Teeven liet weten te gaan onderzoeken of de Verklaring Omtrent het Gedrag gratis kan worden, maar waarschuwde wel dat hij weinig financiële mogelijkheden heeft. Voor het verplicht stellen van de aanvraag van de verklaring voor vrijwilligersorganisaties voelt hij niets.

Nijntje-parodieën toegestaan

Zeven parodieën van Nijntje, waarin het konijntje wordt geassocieerd met seks, drugs en terrorisme, zijn toegestaan. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald. Ook twee afbeeldingen die in 2009 tijdens een kort geding werden verboden, kunnen wat het hof betreft door de beugel.

De bedoeling van de afbeeldingen, zo meende het hof, is 'onmiskenbaar het opwekken van de lachlust'. Daaraan voegden de rechters toe dat lang niet iedereen de gewraakte afbeeldingen even grappig of gepast zal vinden. Volgens het hof zijn de grenzen van de parodie echter niet overschreden.

De geestelijk vader van Nijntje, Dick Bruna, had bezwaar gemaakt tegen het gebruik van zijn creatie op weblogs bij hostingbedrijf punt.nl. Op de site was onder meer te zien hoe Nijntje drugs gebruikte, en hoe Nijntje in een vliegtuigje op een gebouw af vloog met de tekst 'Nijn-eleven'.

Die laatste parodie was een van de twee afbeeldingen die in kort geding waren verboden. De rechter oordeelde toen dat die afbeelding het merkenrecht schond. De vraag of het om een toegestane parodie ging, kwam daardoor niet meer aan de orde. Het gerechtshof is hier een andere mening toegedaan en oordeelt dat de afbeelding mag.

Rus plaatst zich voor tweede ronde Ningbo

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van ITF-toernooi in het Chinese Ningbo. De 20-jarige Rus, 78e op de wereldranglijst, rekende af met de Chinese Sheng Nan Sun: 6-2 en 7-6(5). In de tweede ronde treft de als eerste geplaatste Nederlandse de Chinese qualifier Yi Fan Xu. Zij versloeg in de eerste ronde de Sojung Kim uit Korea met 6-3 en 6-3.

Bibiane Schoofs bereikte de tweede ronde van het ITF-toernooi in Zagreb. De nummer 215 op de wereldranglijst versloeg de als vijfde geplaatste Amerikaanse Julia Cohen: 7-6 en 6-1. In de volgende ronde neemt de 23-jarige Schoofs het op tegen de Hongaarse Katalin Marosi. Zij was met 6-0 en 7-6 te sterk voor de Slowaakse Monika Stanikova.

Michael vertrekt naar McLaren

Sam Michael zal volgend seizoen bij het Formule 1-team McLaren aan de slag gaan als sportief directeur. De Australiër komt over van Williams waar hij vanwege sportieve tegenvallende prestaties het veld moet ruimen.

Williams kent dit jaar een van haar slechtste seizoenen uit haar bestaan met nog maar vijf punten uit dertien races. Omdat het team in het constructeurskampioenschap slechts negende staat greep Williams in en zette een reogranisatie op touw. Michael werd hiervan het slachtoffer en besloot te vertrekken. Ook hoofd aerodynamica Jon Tomlison besloot er de brui aan te geven.

"Ik ben erg blij dat ik straks voor McLaren, een van de grootste teams in de Formule 1, kan gaan werken. De meeste technische kopstukken in dat team ken ik al en ik kijk ernaar uit om met die geweldige groep mensen samen te werken. Daarnaast is het een eer om met topcoureurs als Lewis Hamilton en Jenson Button te kunnen werken," zei Michael over zijn nieuwe werkgever.

Bij Williams zullen Jason Somerville, Mark Gillan en Mike Coughlan de taken van Michael en Tomlison over gaan nemen.

Ben Saunders heeft geen relatieproblemen

Ben Saunders en zijn vriendin Soraya hebben geen relatieproblemen. Dat laat de zanger via zijn management weten. De onduidelijkheid was ontstaan toen de zanger zondag op Facebook zijn status van 'verloofd' naar 'ingewikkeld' veranderde.

"Er is niets aan de hand. Ze zijn helemaal happy en blij", verklaart het management van Saunders. Waarom de 28-jarige zanger zijn relatie bestempelde tot ingewikkeld kan het management niet zeggen.

Om te laten zien dat het helemaal snor zit tussen de twee, zette de winnaar van The Voice of Holland maandag een foto op Twitter van hem en zijn vriendin tijdens een etentje. Saunders vroeg zijn vriendin in juni ten huwelijk. Wanneer de trouwerij plaatsvindt is nog niet bekend.

[Upd] Fire Emblem 3DS aangekondigd

Nintendo heeft zojuist een Fire Emblem-spel voor de 3DS aangekondigd. Het spel heeft nog geen officiële titel. In de trailer die te zien was op de persconferentie zagen we dat het spel co-op voor twee spelers ondersteunt. Het spel komt in de lente van 2012 uit.

Meer details zijn er nog niet bekendgemaakt tijdens de persconferentie. Zo gauw de trailer ook op het internet verschijnt zullen we jullie deze niet onthouden.

Update: De trailer

Rotterdammer opgepakt voor misbruik jonge judoka's

Een 58-jarige Rotterdammer is aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van minderjarige judoka's. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in zijn judoschool en tijdens buitenlandse reizen van de wedstrijdselectie van die school.

Hij geeft nu overigens geen les meer, meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Zedenrechercheurs hielden de man maandagochtend aan in zijn woning in Rotterdam. Daar en in de sportschool zijn spullen in beslag genomen.

Een inmiddels 23-jarige man vertelde de politie een paar weken geleden dat hij vanaf zijn veertiende zou zijn misbruikt door zijn toenmalige judoleraar. Volgens hem zijn er mogelijk meer slachtoffers. Sindsdien heeft de politie met enkele potentiële slachtoffers gesproken. Ook deze oud-leden van de wedstrijdselectie zijn inmiddels meerderjarig. Het misbruik begon volgens de melder toen de slachtoffers een jaar of 12 waren.

De ouders van de huidige minderjarige selectieleden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar zijn dinsdag per brief uitgenodigd voor een besloten bijeenkomst, die dinsdagavond wordt gehouden in het kantoor van de deelgemeente IJsselmonde. Daar geven politie en Openbaar Ministerie een toelichting op de zaak.

De judoschoolhouder wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet.

Camiel Eurlings weer vrijgezel

Camiel Eurlings is weer vrijgezel. De oud-minister van het CDA zegt 'ongelofelijk veel pijn' te hebben van de breuk. In 2010 stapte Eurlings nog uit de politiek om meer tijd te nemen voor zijn privéleven.

"In de komende periode komt de nadruk meer op mijn privéleven te liggen. Die keuze heb ik samen met mijn vriendin genomen", zo verklaarde hij destijds. Eurlings had een relatie met de uit Hongarije afkomstige Enikö Borbely.

Zijn besluit wierp echter geen vruchten af: "Mijn relatie stond onder grote druk. Destijds was het mijn heilige overtuiging om mijn relatie in stand te houden. Dat het desondanks nu toch mis gaat is voor mij heel pijnlijk, ik heb dit nooit gewild. Maar helaas gebeurt zoiets."

De oud-minister van Verkeer en Waterstaat werkt momenteel bij de directie van luchtvaartmaatschappij KLM. Hij laat weten op dit moment niet terug te willen keren naar de politiek, hoewel hij vorig jaar op het CDA-congres nog de politieke liefde verklaarde aan CDA-leider Maxime Verhagen. Verschillende CDA'ers hopen nu toch op een terugkeer van de populaire Limburger.


Camiel Eurlings weer vrijgezel

Limited Zelda-prepaidkaarten in aantocht

Als onderdeel van de festiviteiten rondom de vijfentwintigste verjaardag van The Legend of Zelda biedt Nintendo voor het eind van het jaar nog een nieuwe actie om dit jubileum te vieren.

In november komt in een beperkt aantal Europese winkels ook een limited edition prepaidkaart beschikbaar, ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van de Zelda-serie. Deze kaart kan worden gebruikt in de Nintendo eShop van het Nintendo 3DS-systeem, het Wii-winkelkanaal of de Nintendo DSi Shop. De kaart is voorzien van een afbeelding waarin Link strijdt met Ganon. Later komen nog twee limited edition prepaidkaarten met andere afbeeldingen beschikbaar.

Zelda Prepaid

Mario Kart krijgt cockpitview

Nintendo heeft een aantal nieuwe screenshots voor Mario Kart 7 vrijgegeven en daarin zien we dat we voortaan kunnen racen met een cockpitview. Ook zien we op de screens dat er een power-up is die je verandert in Metal Mario waarmee je onkwetsbaar bent.

Naast de eerder bekendgemaakte onderwaterlevels en mogelijkheid om een hanglider te gebruiken hebben we dus weer twee nieuwe toevoegingen. Mario Kart 7 verschijnt op 2 december en is exclusief voor Nintendo 3DS. 

MK

mk

mk

mk

mk

MK

De Jager bekijkt alle scenario's in eurocrisis

Nederland bereidt zich voor op alle mogelijke uitkomsten van de huidige eurocrisis. Voor de algemene financiële beschouwingen die na Prinsjesdag plaatsvinden, publiceert minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) deze schokproefanalyses in de Tweede Kamer, zei hij tegenover RTL Z.

De minister bereidt de analyses in het diepste geheim voor met De Nederlandsche Bank en verschillende Europese instanties. "We bekijken daarbij wat de gevolgen zijn voor onze eigen financiële sector, maar ook wat dit betekent voor geheel Europa."

De minister wilde niet zeggen of ook een faillissement van Griekenland voorbereid wordt. "Ik kan daar in het openbaar niets over zeggen", zei De Jager. Hij benadrukte daarbij dat met alle mogelijk scenario's rekening wordt gehouden. "Ook de bijna ondenkbare."

Volgens De Jager is een gecontroleerd faillissement van een willekeurig land binnen een muntunie moeilijk. "Een dergelijk faillissement zal altijd effect hebben op andere partijen."

Vijf doden bij beschieting schoolbus in Pakistan

Taliban-strijders hebben dinsdag in het noordwesten van Pakistan een schoolbus aangevallen en daarbij vier kinderen en de chauffeur van de bus doodgeschoten. Veertien kinderen en twee vrouwelijke leerkrachten raakten bij de aanval gewond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De bus werd beschoten in Matani, vlakbij Peshawar. In Matani is een grimmige strijd gaande tussen moslimmilitanten uit het nabijgelegen grensgebied bij Afghanistan en door de regering gesteunde burgermilities. De militanten plegen geregeld aanslagen op burgerdoelen, als straf voor het ontbreken van steun onder de bevolking. Ook deze aanval was bedoeld als strafmaatregel.


Vijf doden bij beschieting schoolbus in Pakistan (Foto: Novum)

'EA misleidt consumenten'

Consumenten die het pc-spel Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters hebben gekocht, voelen zich bedrogen door game-uitgever EA. Het golfspel voor de pc is niet meer dan een aangepaste versie van het gratis webspel Tiger Woods Online, klagen boze gamers op het internetforum van de uitgever.

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters voor de pc lijkt geenszins op de versie die beschikbaar is voor de Xbox 360 en PlayStation 3. "Ze hebben het gratis online spel gepakt, daar de naam van de Xbox-versie aangehangen en het zo in de winkel gelegd", reageert een consument. Het is voor het eerst sinds 2008 dat een golfspel van Electronic Arts voor de pc in de winkel ligt.

De Amerikaanse afdeling van de uitgever geeft klagende consumenten hun geld terug, maar tot een formeel excuus is het nog niet gekomen. Electronic Arts Benelux zegt woensdag met een reactie te zullen komen.


'EA misleidt consumenten'

Gratis Zelda: Four Swords ook in je eentje te spelen

The Legend of Zelda: Four Swords Anniversay Edition, die vanaf 28 september gratis te downloaden is via DSiWare, krijgt een volledige singleplayermode. Oorspronkelijk was deze game enkel te spelen met twee of meer spelers.

Four Swords wordt door Nintendo gratis weggegeven in verband met de 25e verjaardag van Zelda en Link. De actieperiode loopt tot 20 februari 2012 waarna de download weer verdwijnt uit de eShop. 

Naast de toegevoegde singleplayer krijgen we ook twee nieuwe gebieden: Hero's Trial en Realm of Memories. Elk gebied kent drie levels en geeft je toegang tot nieuwe skills: Hurricane Spin en Master Sword. In de onderstaande trailer zie je gameplaybeelden, inclusief de nostalgische levels.

2Pac 15 jaar dood

Vandaag is het 15 jaar geleden dat Tupac Amaru Shakur vermoord is. Nog steeds gaan er vele verhalen de ronde over wie hem vermoord zou hebben. Ook zijn er nog steeds mensen die beweren dat hij nog leeft. Verder zijn er ook nog mensen die beweren dat ze hem hebben zien lopen, maar de kans bestaat dat dit iemand was die zeer veel op hem leek. Bij de lees verder kan je de documentaire vinden die inging op wat er allemaal gebeurd is rondom zijn dood. Daarnaast hebben we een aantal van zijn hits verzameld.

[CL] Real Madrid zonder Mourinho naar Zagreb

Morgen beginnen ook Real Madrid en Dinamo Zagreb, in dezelfde groep als Ajax, aan hun Champions League-avontuur. De Madrilenen openen met een uitwedstrijd tegen de Kroatische ploeg, maar trainer José Mourinho zal niet aanwezig zijn in Kroatië.

De trainer van Real Madrid zit de eerste van zijn drie duels schorsing uit. Hij kreeg deze opgelegd wegens zijn wangedrag in het tweeluik met FC Barcelona in de halve finale van de Champions League van vorig seizoen.

Kruno Jurcic, de coach van Dinamo Zagreb, ziet kansen nu Real Madrid zonder Mourinho aantreedt: "Zijn afwezigheid kan groot verschil maken, omdat hij zo veel invloed heeft op het team. Leiders zijn moeilijk te vervangen."

Ook op 27 september, als Ajax op bezoek mag bij Real Madrid, is Mourinho nog geschorst.

Nintendo hangt prijs aan 3DS-uitbreiding

Voor omgerekend vijftien euro kunnen gamers in Japan binnenkort een tweede analoge joystick aan hun Nintendo 3DS toevoegen. De uitbreiding voor de draagbare 3D-spelcomputer werkt op een losse batterij. Alleen spellen die voor de uitbreiding ontworpen zijn, te herkennen aan een speciaal logo, kunnen met de zogenaamde slide pad-uitbreiding gespeeld worden. 

De uitbreiding is volledig optioneel. De slide pad-uitbreiding is vanaf 10 december verkrijgbaar in Japan. Dat is dezelfde dag dat het actierollenspel Monster Hunter Tri G in de winkel ligt. De extra joystick en het spel zijn dan ook gezamenlijk verkrijgbaar voor omgerekend 66 euro.

Naast Monster Hunter Tri G zijn er nog meer spellen die de uitbreiding ondersteunen. Het horrorspel Resident Evil: Revelations, de sluipactiegame Metal Gear Solid: Snake Eater 3D, het rollenspel Kingdom Hearts 3D en de actiegames Ace Combat 3D: Cross Rumble en Dynasty Warriors VS worden genoemd door Nintendo.

Wanneer Monster Hunter Tri G en de slide pad-uitbreiding in Europa op de markt komen is nog niet bekend. Ook is er nog geen Europese prijs genoemd voor de extra joystick.


Medewerker HTM neergestoken in Rijswijk

Een medewerker van het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM is maandagnacht door twee onbekende mannen neergestoken in Rijswijk. Het slachtoffer was niet aan het werk, maar droeg wel zijn uniform, laat de politie dinsdag weten.

Het incident gebeurde tussen 02.00 en 03.00 uur op de Schaapweg. De 28-jarige man werd aangevallen toen hij daar fietste. Toen agenten hem aantroffen lag hij naast zijn fiets en maakte hij een verwarde indruk. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

De daders zijn voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen van de steekpartij.

[Upd] Nintendo strooit met releasedata

Tijdens de persconferentie van Nintendo heeft het bedrijf de releasedata bekendgemaakt van drie langverwachte games. Super Mario Land 3DS komt in Japan op 3 november uit. Mario Kart 7 zal 7 december de winkels inracen. Kid Icarus: Uprising komt in januari in de Japanse winkels.

Wanneer de spellen in Europa verkrijgbaar zijn is nog onbekend, maar we verwachten daar snel nieuws over.

Update: Super Mario Land 3DS komt in Europa op 18 november uit. Mario Kart 7 zal 2 december in de winkel liggen.

Update 2: We hebben de volledige lijst met releasedata in Europa voor jullie

September
28 - The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition*
30 - Metallic Red Nintendo 3DS

October
7 - Dragon Quest Monsters: Joker 2
7 - Wii Fit Plus + Wii Balance Board (black)
28 - Kirby Mass Attack
X - Go Vacation

November
18 - Super Mario 3D Land
18 - The Legend of Zelda: Skyward Sword
25 - Professor Layton en de melodie van het spook**

December
2 - Mario Kart 7
2 - Super Pokémon Rumble
X - Kirby's Adventure Wii

2012
Luigi's Mansion 2
Mario Tennis for Nintendo 3DS
Animal Crossing for Nintendo 3DS
Kid Icarus: Uprising
Paper Mario for Nintendo 3DS
Rhythm Paradise
The Last Story
Pandora's Tower
Mario Party 8
Fortune Street

* DSiWare, gratis, tijdelijk beschikbaar
** London Life niet aanwezig 

Vaker patrouille bij huis belaagde pedo

De politie in Haarlem gaat vaker patrouilleren in de buurt van de woning van de belaagde pedoseksueel Edwin V. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente dinsdag. Van persoonlijke beveiliging van V., zoals sommige media melden, is echter geen sprake. Het extra politietoezicht is erop gericht 'de rust in de buurt te bewaren'.

Onlangs werd bekend dat V. actief was op een kindervakantieweek terwijl hij meerdere keren is veroordeeld voor kindermisbruik. Hij werd vorige week dinsdag nog door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een halfjaar cel voor het misbruiken van een 5-jarig meisje. Tijdens de vakantieweek zou niets zijn gebeurd.

De Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders vroeg V. daarna in een persoonlijk gesprek om zich gedeisd te houden. Afgelopen weekend sneuvelden de ruiten van de woning van V. en werd het huis beklad. Schneiders veroordeelde de vernielingen.

Opstelten vindt boetes niet te hoog

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) deelt niet de vrees van de politievakbonden dat hogere boetes tot meer agressie tegen agenten leiden. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp liet diensdag weten dat het aanscherpen van boetes voor hardrijden en asociaal rijgedrag 'vragen om problemen is'.

Volgens Van de Kamp staan de voorgestelde boetes niet meer in verhouding tot de ernst van de overtreding. De boetes, die soms 140 euro hoger worden, zijn volgens Opstelten helemaal niet te hoog. "Het moet duidelijk zijn: asogedrag pikken we niet."

Opstelten zegt dat de politie 'op de wenken wordt bediend' door de boetes met ingang van 2012 te verhogen. "We pakken zo de hufters en de aso's die gevaarlijk door wijken rijden aan."

Modolo en Bennati kopmannen bij Italië

De Italiaanse bondscoach Paolo Bettini heeft zijn tienkoppige selectie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap wielrennen. Daniele Bennati en Sascha Modolo zijn de twee renners die worden uitgespeeld bij een eventuele sprint, maar de Italianen willen vooral de koers hard maken.

Naast Bennati en Modolo zijn Manuel Belletti, Oscar Gatto, Giovanni Visconti, Francesco Gavazzi, Daniel Oss, Elia Viviani, Luca Paolini en Matteo Tosatto ook geselecteerd. Hiervan zal vlak voor de wegrit nog één renner af moeten vallen. Voor sprinter Alessandro Petacchi was geen plaats vrij in de selectie. Marco Pinotti en Adriano Malori zullen van start gaan bij de tijdrit.

FC Sion: "Wij mogen terugkeren in Europa League"

FC Sion moet van de Zwitserse rechter toegelaten worden tot de Europa League. Dat beweert de Zwitserse voetbalclub althans. De rechter in Vaud zou dat in een voorlopige uitspraak hebben gesteld. Sion werd kort voor de loting uitgesloten van het Europese voetbaltoernooi omdat het een transferverbod zou hebben genegeerd. Sion zou de plaats van Celtic moeten innemen.

Het is onduidelijk of de UEFA aan de uitspraak van de rechter gebonden is. Sion denkt van wel en boekte al een vlucht naar Madrid waar Celtic donderdag tegen Atlético Madrid speelt. De Europese voetbalbond houdt echter vol dat de Schotse club in de Europa League speelt.

De uitspraak van de Zwitserse rechter werd bekend terwijl de UEFA besliste over een beroep van Sion tegen de uitsluiting. De advocaten van Sion stapten naar de burgerrechter, een stap die tegen de FIFA-reglementen indruist, nadat ze eerder al door de UEFA, FIFA, het CAS en het Zwitserse hooggerechtshof in het ongelijk waren gesteld.

Sion haalde in 2008 de Egyptische doelman Essam el Hadary over om midden in het seizoen zijn club Al-Ahly de rug toe te keren en bij Sion te komen spelen. De Zwitsers werden in 2009 door de FIFA bestraft met een transferverbod van een jaar omdat ze in de zaak van El Hadary de transferregel hadden overtreden. Door allerlei beroepsprocedures werd dat verbod in januari pas van kracht.

Sion stelt zich op het standpunt dat het de straf al heeft uitgezeten en trok deze zomer zes nieuwe spelers aan. Vijf daarvan kwamen voor de Zwitsers in het veld in de play-offronde van de Europa League tegen Celtic. Die ploeg speelde beide wedstrijden onder protest en diende na uitgeschakeld te zijn een officiële klacht in.

De UEFA besliste daarop dat Sion niet-speelgerechtigde spelers had opgesteld en kende Celtic een reglementaire overwinning toe.

Boom snelste in derde etappe Tour of Britain

Lars Boom heeft de derde etappe in de Tour of Britain gewonnen. De Nederlander van Rabobank was op de lastige aankomst in Stoke-on-Trent zijn ploeggenoot Michael Matthews te snel af. De derde plaats ging naar Geraint Thomas. Boom is ook de nieuwe leider in het klassement.

Half koers ontstond er een waaier van dertig man die voorop wist te blijven. Daarbij zaten alleen Boom en Matthews namens de Rabobank. Lang leek Alex Dowsett op de zege af te stevenen, maar de Brit van Sky werd in de slotkilometer bijgehaald. Vervolgens wist Boom het op de hellende strook af te maken.

Gratis condooms voor 50-plussers

De VVV Brabant deelt op de 50PlusBeurs in Utrecht gratis condooms uit aan ouderen. Op de stand van de VVV Brabant staat bovendien een bed klaar voor de bezoekers. Met deze stunt hoopt de VVV het toerisme in Brabant een boost te geven.

De rubbers met aardbeiensmaak hebben een verpakking met daarop de leus: 'Brabant smaakt naar meer!' Vooralsnog vinden de condooms maar weinig aftrek. Bezoekers van de beurs reageren verbaasd en lopen lachend weg: "Die tijd hebben we gehad," aldus de ouderen.

Wethouder niet vervolgd voor winkeldiefstal

De wethouder van Deventer die vorige maand een winkeldiefstal pleegde, wordt daarvoor niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie in Zwolle heeft besloten de zaak te seponeren. Volgens de officier van justitie is er geen bewijs dat hij opzettelijk spullen heeft meegenomen.

D66-wethouder Marc Jan Ahne werd op 18 augustus opgepakt nadat hij twee verfkwasten had ontvreemd uit een bouwmarkt. Hij stelde dat hij was vergeten dat hij de kwasten in zijn achterzak had gestoken. "Ik had geen enkele intentie diefstal te plegen", zei hij in een verklaring.

Ahne stelde dat hij de kwasten in zijn achterzak stak om zijn handen vrij te houden, omdat hij bezig was met zijn telefoon en nog lak moest zoeken. Bij de kassa werd hij naar eigen zeggen afgeleid door een stickeractie. Hij betaalde zijn boodschappen, maar niet de kwasten, die hij 'totaal was vergeten'.

Toen het alarm afging ontkende hij iets te hebben gestolen. Daarna realiseerde hij zich echter dat hij de kwasten nog bij zich droeg. De wethouder stelde het incident 'enorm' te betreuren.

[EL] Scheidsrechters bekend voor Nederlandse ploegen

FC Twente trapt donderdagavond af in de Europa League op bezoek bij het Londense Fulham van manager Martin Jol. De wedstrijd van donderdag staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Antonio Damata.

Hij wordt geassisteerd door zijn landgenoten Riccardo Di Fiore en Roberto Iannello. Damata kwam eerder dit seizoen al in actie in Europees verband. Hij floot eerder SV Ried-Brøndby en Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv.

Naast FC Twente komen donderdagavond ook AZ en PSV in actie in de Europa League. AZ begint de groepsfase met een thuiswedstrijd tegen het Zweedse Malmö FF. De 34-jarige Kroaat Ivan Bebek moet de wedstrijd in goede banen zien te leiden.

Ook PSV start thuis. De Eindhovenaren ontvangen Legia Warschau. Die wedstrijd wordt gefloten door de 32-jarige Hongaarse arbiter Istvan Vad. Hij wordt geholpen door assistent-scheidsrechters Zsolt Attila Szpisjak en Istvan Albert.

Google vernietigt wifigegevens Nederlanders

Google vernietigt alle wifigegevens die het bedrijf in Nederland heeft verzameld met zijn Street View-auto's. Ook kunnen mensen voortaan aangeven dat zij hun gegevens niet willen delen. Daarmee voldoet het bedrijf aan de eisen van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), zo meldt de privacywaakhond dinsdag.

Het CBP had Google in april op de vingers getikt omdat het internetbedrijf gegevens van zo'n 3,6 miljoen routers in Nederland had opgeslagen. Dat gebeurde tussen maart 2008 en mei 2010 met auto's die foto's maken voor de Google-dienst Street View. Volgens het college is dat in strijd met de privacywetgeving.

Het college legde Google een dwangsom van 750.000 euro op. Die had kunnen oplopen tot een miljoen euro, als Google niet binnen drie maanden aan de eisen zou voldoen.

Dolfijn geboren in Dolfinarium

Het Dolfinarium Harderwijk is weer een dolfijn rijker. Nalu beviel maandag iets voor middernacht van een gezond jong. Verzorgers en dierenartsen zijn zeer tevreden over de eerste nacht, meldt het Dolfinarium. Het geslacht is nog niet vastgesteld.

Nachtwakers waren rond 22.30 uur getuige van het begin van de bevalling. Ruim een uur later zwom het jong tussen de 22 andere dolfijnen in het leefgebied. Het jong zoogt goed en de moeder is waakzaam en alert. Bezoekers kunnen ze al komen bekijken. Dat kan ook via een webcam.

Nalu en haar jong zwemmen in een speciale kraamkamer, met drie hoogzwangere dolfijndames. De komende weken verwachten ook Roxy, Liya en Anke een baby.

Hoewel het geslacht nog niet bekend is, kan iedereen een naam insturen voor de baby via kraamkamer.nl. Het Dolfinarium maakt de naam van de jongste aanwinst binnen een week bekend.


Dolfijn geboren in Dolfinarium (Foto: Novum)

Loverboy aangehouden in Harderwijk

De politie in Harderwijk heeft dinsdag een 31-jarige loverboy aangehouden. Hij zou een 21-jarige vrouw uit Harderwijk met een verstandelijke beperking ertoe hebben aangezet in een bordeel te gaan werken. Hij werd aangehouden toen hij haar daar afleverde. Het slachtoffer wordt volgens de politie hulp aangeboden.

Er liep al langer een onderzoek tegen de verdachte. De Harderwijker bouwde een vriendschapsrelatie met het slachtoffer op en spoorde haar aan in de prostitutie te werken.

Oud-minister: Geen cent naar Grieken

Andere Europese landen zouden geen geld meer aan Griekenland moeten lenen voor het aangaan en aflossen van nieuwe schulden, alleen voor oude schulden. Dit zegt de Griekse oud-minister van Financiën Stefanos Manos dinsdag in een interview met financieel nieuwszender RTL Z.

Ook veegt Manos de vloer aan met de Griekse autoriteiten: "Het enige dat Griekenland kan doen om uit crisis te komen is minder geld uitgeven, heel simpel. Dit jaar geeft Griekenland, ondanks alle maatregelen en ondanks de invloed van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) en de ECB (Europese Centrale Bank), meer uit. Om precies te zijn 8 procent in de eerste 8 maanden."

"In Griekenland wordt te veel geld uitgegeven aan ambtenaren. De regering verlaagt de salarissen, maar er zijn juist te veel ambtenaren. Dat is dus snijden in het verkeerde. Daarbij komt: het ambtelijk apparaat is een grote bende, als je de salarissen verlaagt, dan gaat het apparaat nog slechter functioneren", gaat de oud-minister verder.

Als voorbeeld noemt Manos dat er in Griekenland vier keer zo veel leraren per leerling zijn als in Finland, wat naar verluidt het beste schoolsysteem ter wereld heeft.

Europa moet volgens hem niet precies bepalen waar Griekenland het mes in moet zetten: "Maar, Europa betaalt en je betaalt niet zomaar. Dat doe je alleen als er een aantal dingen gebeurt. Het slechte is dat Europa zegt: ik geef je uiteindelijk het geld, terwijl Europa zou moeten stellen: 'we geven jullie geen geld, tenzij er resultaten zijn'."

[CL] De Boer: "Cruciaal duel tegen Lyon"

Morgenavond start voor Ajax het Champions League-seizoen. Olympique Lyon is in de eigen Amsterdam ArenA de eerste tegenstander. Mocht Ajax een rol van betekenis willen spelen in het miljoenenbal, dan moet de ploeg volgens trainer Frank de Boer meteen de drie punten pakken.

"Als we iets willen, moeten we woensdag in de ArenA van Olympique Lyon winnen”, vertelde De Boer vandaag na afloop van de training. "Dat helpt ons enorm om te overwinteren in dit toernooi. Dan staan we er goed voor.”

De Boer maakte tevens zijn 18-koppige selectie bekend voor de ontmoeting met Olympique Lyon. De selectie bestaat uit dezelfde achttien spelers als afgelopen weekend tegen Heracles Almelo.

Vader Winehouse: Ex niet schuldig aan dood

De vader van Amy Winehouse vindt dat haar ex Blake Fielder-Civil geen schuld heeft aan de dood van de zangeres. "Haar dood was een verschrikkelijk ongeluk. Zij was daarvoor verantwoordelijk", zegt Mitch in een interview met de Britse boulevardkrant The Sun.

Mitch Winehouse geeft Fielder-Civil wel de schuld van de drugsproblemen van zijn dochter. Hij is ervan overtuigd dat zijn dochter aan de drugs raakte door haar echtgenoot. De twee leerden elkaar kennen een paar jaar voordat ze in 2007 met elkaar trouwden. "Ik neem hem heel veel kwalijk. Hij heeft harddrugs op haar pad gebracht. "

De familie van de zangeres deed gedurende haar huwelijk met Fielder-Civil verwoede pogingen om haar af te laten kicken. Winehouse en haar man werden zelfs overgevlogen naar een eiland dat nauwelijks te bereiken was. "Ik dacht: er is geen enkele manier waarop Blake hier drugs weet te krijgen. Maar hij kocht een visser om en kwam zo toch aan drugs."

Mitch zegt dat zijn dochter al jaren clean was. Volgens hem begonnen de gezondheidsproblemen van Amy toen ze afgekickt was. "Ze bleef veel alcohol drinken, waardoor ze af en toe aanvallen had." Volgens Mitch werd een van die aanvallen haar fataal.

Uit toxicologisch onderzoek bleek dat er geen drugs zijn gevonden in Amy's lichaam. Naar de doodsoorzaak van de zangeres wordt volgende maand uitgebreider onderzoek gedaan.

Amy Winehouse stierf in juli op 27-jarige leeftijd. Toen ze overleed zat Fielder-Civil in de bak. Naar eigen zeggen is hij kapot van het overlijden van zijn ex. Winehouse en Fielder-Civil scheidden in 2009.

Kuipers aangesteld voor PSV-Ajax

Björn Kuipers heeft van de KNVB de taak gekregen om komende zondag de competitietopper tussen PSV en Ajax in goede banen te leiden. De scheidsrechter wordt in Eindhoven bijgestaan door assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Nicky Simons. Ed Janssen is zondag de vierde official.

Koploper Ajax en PSV treffen elkaar komende zondag om 12:30 uur in het Philips Stadion in Eindhoven. Afgelopen seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in een doelpuntloos gelijkspel. Kuipers floot vorig jaar het duel tussen Ajax en PSV in de Amsterdam ArenA. ook deze wedstrijd eindigde in 0-0.

Prequel voor Silence Of The Lambs aangekondigd

Studio Gaumont, de oudst actieve filmmaatschappij van Frankrijk, gaat zich wereldwijd richten op een aantal grote tv-producties. Dit vernemen we op de website van Dark Horizons.

Meest opvallende titel is Hannibal, geschreven door Bryan Fuller (Pushing Daisies/Dead Like Me). Het één uur durende drama is een prequel van de Hannibal Lecter films.

Het verhaal is gebaseerd op vroege gebeurtenissen in Thomas Harris' boek Red Dragon en belicht de jonge jaren van seriemoordenaar Hannibal Lecter en de tijd dat hij een kat en muis spel speelt met FBI agent Will Graham. Hannibal zal worden geproduceerd door Martha De Laurentiis (Hannibal Rising/Red Dragon). 

Gaumont is momenteel ook bezig met een zes uren durende mini-serie over Madame Tussaud. Het scenario voor deze serie zal worden geleverd door Michael Hirst (The Tudors).

Van der Vaart laakt beslissing Tottenham

Rafael van der Vaart is niet blij met de beslissing van zijn club Tottenham Hotspur om hem niet in te schrijven voor de Europa League. Dat meldde de Oranje-international op zijn website.

Tottenham besloot de middenvelder buiten de ploeg te laten omdat het allerminst zeker was of hij op tijd fit zou raken voor de eerste groepswedstrijden. "Ze hadden op zijn minst bij mij kunnen informeren", laakt Van der Vaart die beslissing. De middenvelder is naar eigen zeggen veel eerder fit dan de zes tot acht weken die in eerste instantie voor zijn hamstringblessure stond.

Van der Vaart laakt beslissing Tottenham
Van der Vaart laakt beslissing Tottenham (Foto: ANP)

[CL] Statistieken Champions League 2011/2012

Vanavond begint de groepsfase van de Champions League 2011/2012 met wedstrijden in de Groepen E tot en met F. FOK!sport zet hieronder wat statistieken over het hoofdtoernooi op een rij.

Winnaars aller tijden (inclusief winnaars Europacup I):

Cups Club In:
9 Real Madrid 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002
7 AC Milan 1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003, 2007
5 Liverpool 1977, 1978, 1981, 1984, 2005
4 Ajax Amsterdam 1971, 1972, 1973, 1995
4 Bayern München 1974, 1975, 1976, 2001
4 FC Barcelona 1992, 2006, 2009, 2011
3 Manchester United 1968, 1999, 2008
3 Internazionale 1964, 1965, 2010
2 Benfica 1961, 1962
2 Nottingham Forest 1979, 1980
2 Juventus 1985, 1996
2 FC Porto 1987, 2004
1 Celtic FC 1967
1 Feyenoord 1970
1 Aston Villa 1982
1 Hamburger SV 1983
1 Steaua Boekarest 1986
1 PSV 1988
1 Rode Ster Belgrado 1991
1 Olympique Marseille 1993
1 Borussia Dortmund 1997
 

Indeling groepsfase Champions League:

Poule A Poule B Poule C Poule D
FC Bayern München Internazionale Manchester United FC Real Madrid CF
Villarreal CF CSKA Moskou Benfica Olympique Lyon
Manchester City FC Lille OSC FC Basel Ajax Amsterdam
SSC Napoli Trabzonspor Otelul Galati Dinamo Zagreb
Poule E Poule F Poule G Poule H
Chelsea FC Arsenal FC FC Porto FC Barcelona
Valencia CF Olympique Marseille FC Sjachtar Donetsk AC Milan
Bayer 04 Leverkusen Olympiakos Piraeus FK Zenit Sint-Petersburg FK BATE Borisov
KRC Genk Borussia Dortmund APOEL Nicosia FC Viktoria Pilsen


Aantal deelnemers per land:

Land Aantal deelnemers
Engeland 4
Spanje 4
Italië 3
Duitsland 3
Frankrijk 3
Rusland 2
Portugal 2
Nederland 1
Zwitserland 1
België 1
Griekenland 1
Oekraïne 1
Roemenië 1
Turkije 1
Cyprus 1
Kroatië 1
Tsjechië 1
Wit-Rusland 1


De finale vindt 19 mei 2012 plaats in het stadion van Bayern München; de Allianz Arena (Foto: Pro Shots)

Speeldata Champions League:

Fase Ronde
Wedstrijddag 1 13-14 september 2011
Wedstrijddag 2 27-28 september 2011
Wedstrijddag 3 18-19 oktober 2011
Wedstrijddag 4 1-2 november 2011
Wedstrijddag 5 22-23 november 2011
Wedstrijddag 6 6-7 december 2011
Knock-out fase 1/8 finales
1/4 finales 16 maart 2012
1/2 finales 17-18 april 2012
Finale 19 mei 2012 in de Allianz Arena, München

Onderzoeksraad laakt ProRail na treinongeluk

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft spoorbeheerder ProRail een fikse tik op de vingers gegeven naar aanleiding van het treinongeluk in Stavoren vorig jaar. Daarbij reed een onderhoudstrein door een stootblok en een watersportwinkel. ProRail heeft volgens de Onderzoeksraad onvoldoende veiligheidseisen gesteld aan de aannemers.

Volgens de onderzoekers schetst het rapport over het ongeluk een 'ontluisterend beeld van de beheersing van veiligheidsrisico's'. Aannemers, onderaannemers en ProRail werkten langs elkaar heen. ProRail heeft verzuimd daarbij de regie te nemen.

Oorzaak van het ongeluk op 25 juli vorig jaar was dat de machinist van de zogeheten slijptrein werd afgeleid doordat er meerdere mensen in de cabine waren en daardoor een sein niet opvolgde. Ook greep het automatische remsysteem niet in. Er vielen geen slachtoffers, maar de schade in de Friese stad was enorm.

De risicobeheersing wordt bij zulke projecten overgelaten aan een onderaannemer. Er waren geen aanvullende afspraken over de benodigde veiligheidsmaatregelen. Deze situatie zou zich vaker voordoen. De raad constateerde tijdens het onderzoek dat bij andere ritten van onderhoudstreinstellen dezelfde problemen zijn.

De Onderzoeksraad ziet een 'spilfunctie' voor opdrachtgever ProRail bij het beheersen van de risico's met zelfstandig rijdende onderhoudsvoertuigen. De Spoorwegenwet en de beheerconcessie zouden de raad daarin steunen.

ProRail heeft aangegeven het niet eens te zijn met de extra verantwoordelijkheid. De spoorbeheerder aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de operationele risico's van ritten van onderhoudsmachines, maar gaat volgens een woordvoerder kijken wat er met de aanbevelingen van de raad kan worden gedaan.

De machinist van de trein wordt vervolgd voor nalatigheid. Twee andere medewerkers in de trein, een Italiaanse machinist en een technicus, worden niet vervolgd.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Inspectie Verkeer en Waterstaat hebben maatregelen aangekondigd om herhaling te voorkomen. De Onderzoeksraad dringt erop aan dat daar haast mee wordt gemaakt en dat ProRail hierbij het voortouw moet nemen. ProRail zegt de snelheid van slijptreinen te begrenzen op 40 kilometer per uur. Ook is er gevraagd om regels om het aantal mensen in de cabine te beperken.


Onderzoeksraad laakt ProRail na treinongeluk (Foto: Novum)

Leeftijdsadvies 16+ voor opera

De Vlaamse Opera geeft bij de nieuwe productie Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny van Kurt Weill en Bertolt Brecht een leeftijdsadvies. Het werk is in de regie van de Spaanse regisseur Calixto Bieito zo gewelddadig en seksueel expliciet dat het niet geschikt is voor kinderen jonger dan 16 jaar, vindt de organisatie.

Het is de eerste keer dat de Vlaamse Opera een leeftijdsadvies uitvaardigt. Het stuk vertelt het verhaal van drie voortvluchtige criminelen die in de woestijn de stad Mahagonny stichten. Het idee is goudzoekers naar de stad te lokken en ze hun geld te ontfutselen in bars en bordelen. De stad wordt uiteindelijk een anarchie en een 'hel'.

Het publiek wordt vooraf geïnformeerd over het karakter van Bieito's productie. Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny gaat op 21 september in première in Gent. Vanaf 5 oktober is de opera te zien in Antwerpen.


Leeftijdsadvies voor expliciete opera (Foto: Novum)

Acht jaar geëist voor drievoudige babymoord

De 42-jarige vrouw uit Geleen die haar drie pasgeboren baby's zou hebben vermoord, moet acht jaar de cel in als het aan het Openbaar Ministerie in Maastricht ligt. Anita C. werd vorig jaar augustus opgepakt, nadat agenten het stoffelijk overschot van een kindje in de schuur van haar woning in Geleen aantroffen. Kort daarop werden in haar tuin nog twee babylijkjes gevonden.

C. werd op 10 juni op vrije voeten gesteld. De rechtbank in Maastricht zag onvoldoende grond om haar vast te houden, omdat niet kon worden bewezen dat de baby's een niet-natuurlijke dood waren gestorven.

De deskundigen zijn verdeeld, zo bleek eerder. Een expert oordeelde dat in ieder geval één baby heeft geleefd. Die deskundige heeft vastgesteld dat het kind door wurging of verstikking om het leven is gekomen. Experts van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) houden er rekening mee dat de kinderen een natuurlijke dood zijn gestorven.

'Geen voedingsbodem voor Nederlandse Breivik'

Er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen dat in Nederland een Anders Breivik opstaat. Er is geen voedingsbodem voor zijn gedachtegoed, schrijft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van de aanslagen in Noorwegen.

Breivik vermoordde deze zomer tientallen Noorse sociaaldemocratische jongeren. Ook publiceerde hij een manifest waarin hij wijst op de gevaren van de 'islamisering van Europa' en het 'cultureel marxisme'. Daarin verwijst hij meerdere keren naar PVV-leider Geert Wilders.

Wat Breivik heeft gedaan is 'afschuwelijk en onmenselijk', schrijft Donner. Zijn actie heeft alle kenmerken van een terroristische daad. Maar anders dan Breivik suggereert, betstaat er geen georganiseerde terroristische beweging die zich keert tegen de islam en 'links', ook niet in Nederland.

In Nederland is wel sprake van 'steun voor afkeer van de islam en linkse ideologieën', schrijft de bewindsman, maar die worden niet doorvertaald naar gewelddadige acties. Niettemin kan in de huidige samenleving niet worden uitgesloten dat de ideeën en daden van Breivik 'gefixeerde dan wel verwarde eenlingen zullen inspireren tot gewelddadige acties', stelt Donner.

De verwachting is dat geradicaliseerde eenlingen - 'lone wolves' - een vorm van terrorisme is die in de toekomst meer aandacht zal vragen. De overheid onderzoekt daarom hoe deze solisten eerder kunnen worden opgespoord.

Tweede Kamerlid GroenLinks Tofik Dibi had om de brief gevraagd. Hij waarschuwde er maandag voor dat in Nederland wel 'mogelijke Breiviks' rondlopen. Dibi vindt dat het kabinet wegkijkt, terwijl het probleem juist bespreekbaar zou moeten worden gemaakt. Hier ligt ook een rol voor Wilders, vindt Dibi.

Wilders heeft de plicht om de discussie met het deel van zijn achterban aan te gaan dat mogelijk begrip heeft voor wat Breivik heeft gedaan, zegt de GroenLinkser. Ook wil Dibi met de regering debatteren over vreemdelingenhaat in Nederland.

Donner schrijft dat de aanslagen geen aanleiding vormen voor aanvullend beleid 'op het terrein van veerkracht en cohesie. Niettemin is het kabinet 'vanzelfsprekend' alert op ontwikkelingen met betrekking tot xenofobie en discriminatie en wordt opgetreden waar nodig, aldus de bewindsman.

CAS stelt Vroemen in het ongelijk

Simon Vroemen is door het international sporttribunaal CAS in het ongelijk gesteld. De inmiddels gestopte atleet had vorig jaar november beroep aangetekend tegen de schorsing die hem was opgelegd door de Nederlandse atletiekunie.

In juni 2008 werd de steeplespecialist bij de poging om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Beijing positief getest op het gebruik van methandiënon. Vervolgens werd hij geschorst.

Vorig jaar juni werd Vroemen vrijgesproken door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak. De commissie van beroep verwierp deze uitspraak echter. Daarop besloot Vroemen naar het CAS te stappen, maar zonder succes dus. Overigens liep zijn schorsing van twee jaar op 3 mei van dit jaar af.

Sophie Hilbrand mijmert over gezinsuitbreiding

Sophie Hilbrand zou graag een broertje of zusje willen voor haar dochtertje Robin. "Ik ben nu 36 en ik zou nog wel meer kinderen willen", vertelt de BNN-presentatrice aan Flair. Wanneer er weer een kleine komt, weet Hilbrand nog niet. "Het komt wanneer het komt."

Sophie en acteur Waldemar Torenstra verwelkomden hun eerste spruit in september 2009. "Ik heb niet het gevoel dat mijn leven door de komst van Robin erg veranderd is. Alles gaat gewoon door", vertelt Hilbrand. "Met het verschil dat mijn dagen langer zijn, doordat ik 's ochtends door haar eerder wakker word. En dat er meer regelmaat is gekomen."

Hoewel Hilbrands leven niet is veranderd, is de presentatrice zelf wel anders. "Ik heb er een groot gevoel van liefde bij gekregen. En ik ben wat minder onrustig geworden. Ik had altijd het gevoel dat ik overal grip op moest hebben, met alle stress die daarbij komt kijken. Dat heb ik niet meer. Ik ben meer 'in het nu'."

Door haar dochter is Sophie bovendien weer een beetje kind geworden. "Onder iets doorkruipen, met de roltrap naar boven: ik doe gewoon lekker met haar mee. Het hoeft allemaal toch niet zo serieus in het leven?"

Nu ze moeder is, durft Hilbrand eerder 'nee' te zeggen. "Ik kreeg een mailtje of ik in een toneelstuk wilde spelen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik leg liever zelf mijn dochter in bed, dan dat ik avond aan avond op de planken sta."

Singleplayeren in Ratchet & Clank: All 4 One-trailer

Ratchet & Clank was tot nu toe vrijwel altijd een singleplayerervaring. Toch zal in oktober Ratchet & Clank: All 4 One in de winkels liggen waarbij juist de multiplayer centraal staat. Je zult namelijk met vier man tegelijk het spel kunnen doorlopen. Mocht je niet zoveel vrienden hebben dan kun je de game ook in je eentje spelen. Hoe dit in zijn werk gaat is te zien in onderstaande trailer.

Ratchet & Clank: All 4 One zal vanaf 21 oktober in de winkels liggen voor de PlayStation 3.

Iran wil miljoen dollar voor twee Amerikanen

Twee Amerikanen die al meer dan twee jaar vastzitten in Iran en veroordeeld zijn wegens spionage komen waarschijnlijk vrij. Een Iraanse rechtbank heeft voor elk van hen een borgsom van vijfhonderdduizend dollar (367.500 euro) vastgesteld. Dat heeft hun advocaat Masoud Shafiei dinsdag laten weten.

Shane Bauer en Josh Fattal werden in juli 2009 aan de Iraans-Iraakse grens opgepakt, samen met hun landgenote Sarah Shourd, die in september 2010 al werd vrijgelaten. Ook voor haar verlangde Iran vijfhonderdduizend dollar borg. De drie Amerikanen zeggen dat ze de grens tijdens een wandeling bij vergissing waren overgestoken.


Iran wil miljoen dollar voor twee Amerikanen (Foto: Novum)

Tchité mag in actie komen als Rode Duivel

Mémé Tchité heeft van de wereldvoetbalbond FIFA een brief gekregen waarin staat dat hij zich beschikbaar mag stellen voor het Belgische nationale elftal. De in Burundi geboren aanvaller draagt sinds 2008 de Belgische nationaliteit.

Diverse Belgische media weten te melden dat Tchité bericht heeft gekregen dat hij in actie mag komen voor onze Zuiderburen. De Belgische voetbalbond moet nog wel aan de FIFA toestemming vragen om de 27-jarige Tchité op te nemen in de selectie.

Video van Al Qaida wegens 9/11

Al Qaida heeft maandag een video op internet geplaatst ter gelegenheid van de tiende herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Dat heeft Site Monitoring Services, een particuliere organisatie, gemeld.

De video duurt 62 minuten en bevat onder andere een toespraak van de huidige leider van Al Qaida, de Egyptenaar Ayman al-Zawahri, die niet zelf in beeld verschijnt. Ook zijn er tot nu toe onbekende beelden te zien van Osama bin Laden. De titel van de video luidt 'Het eerste begin van de naderende overwinning'.

Volgens het voormalige hoofd van de Amerikaanse terreurbestrijding, Michael Leiter, vormt Al Qaida nog net zo'n groot gevaar voor de VS als voorheen. Het terreurnetwerk wil de VS volgens hem nog steeds met alle mogelijke middelen, zoals bijvoorbeeld biologische wapens, treffen. Gevaarlijke takken van de organisatie, zoals het Jemenitische Al Qaida op het Arabische Schiereiland, zullen de komende tien jaar een steeds belangrijkere rol gaan spelen, zei Leiter maandag in een toespraak. Leiter stapte in juli op als hoofd van de terreurbestrijding.


Video van Al Qaida wegens 9/11 (Foto: Novum)

Tieners aangehouden voor dood Fries

Twee jongens van 16 en 19 jaar uit Drachten zijn dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 48-jarige man uit hun woonplaats. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man raakte zaterdagnacht gewond bij een massale vechtpartij op de Robijnekamp. Hij overleed even later aan zijn verwondingen. Ook een 41-jarige man uit Bakkeveen raakte gewond. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

[Video] Enorme blunder Wit-Russische keeper

Artem Gomelko, keeper van het Wit-Russische Torpede Zhodino, zal de wedstrijd tegen Dnepr Mogilov niet snel vergeten. De doelman zag in de 67e minuut zijn ploeg nog op voorsprong komen, maar twee minuten later was de stand alweer gelijk. Het tegendoelpunt was geheel aan de doelman te wijten, die de bal op zeer knullige wijze in eigen goal wist te slaan.

Dnepr-middenvelder Artrs Silagailis waagde een poging van afstand en zag zijn poging naast gaan. Toch kreeg Gomelko het voor elkaar om het schot van Silagailis alsnog in het doel te krijgen. 

Hieronder de beelden van de blunder:

Tiener in ziekenhuis na slikken cocaïne

De marechaussee heeft zaterdag op Schiphol een 17-jarig meisje uit Curaçao gepakt omdat zij een grote hoeveelheid bolletjes met vloeibare cocaïne naar binnen had gewerkt. Het meisje werd kort na haar aanhouding onwel, waarna ze met spoed werd overgebracht naar een ziekenhuis. De drugs moesten operatief worden verwijderd, meldt een woordvoerder.

De marechaussee en de douane zien steeds vaker drugssmokkelaars met bolletjes cocaïne en andere drugs. Vorige week werd nog een Poolse vrouw met een grote hoeveelheid methamfetamine betrapt.

'Te weinig techniekles op basisschool'

Basisschoolleerlingen krijgen te weinig les in natuurkunde en techniek. Uit een peiling van Cito blijkt dat meer dan de helft van de kinderen in groep 8 te weinig kennis over de vakken heeft.

Van de leerlingen haalt 21 procent het niveau voor techniek dat volgens experts gewenst is. Bij natuurkunde is dat 42 procent. Zo zouden veel kinderen afhaken bij het toepassen van het hefboomprincipe. Ook weten ze te weinig over de werking van tandwielen en snaren, zegt het Cito.

Hoewel de kennis tekortschiet, hebben leerlingen in vergelijking met 2002 wel minder tijd nodig voor het oplossen van praktische opdrachten. Leraren zeggen minder vaak problemen te hebben met een gebrek aan geschikt materiaal voor proefjes.

Scholen kunnen sinds 2001 deelnemen met een speciaal lesprogramma voor techniek en natuurkunde. Zo'n dertig procent van de leraren van groep 6 en 7 en 36 procent van de achtstegroepers doen daar aan mee. Volgens het Cito zijn geen verschillen te merken tussen scholen die wel en niet meedoen.

Duitser zou dochter 34 jaar lang misbruikt hebben

Een 69-jarige Duitser wordt ervan verdacht zijn nu 46-jarige dochter 34 jaar lang seksueel misbruikt te hebben en bij haar drie zoons te hebben verwekt. De man zit sinds maart in hechtenis, heeft het Openbaar Ministerie (OM) van Nürnberg-Fürth dinsdag meegedeeld.

De man geeft toe seksuele contacten met zijn dochter te hebben gehad, maar zegt dat dit met haar instemming gebeurde. Volgens het OM dwong hij haar toen zij 12 of 13 was met slagen tot geslachtsverkeer.

Het misbruik kwam aan het licht nadat de 46-jarige vrouw tot een voorwaardelijke straf was veroordeeld. Zij kreeg een reclasseringsmedewerkster toegewezen, aan wie zij haar geheim uiteindelijk toevertrouwde.

PvdA-politicus Frits Castricum overleden

De PvdA'er Frits Castricum is in zijn woonplaats Boxtel overleden. Dat heeft een woordvoerder van het partijbureau dinsdag laten weten. Castricum, die ruim een kwart eeuw volksvertegenwoordiger was namens de sociaaldemocraten, is 64 jaar geworden.

Castricum zat van 1977 tot 1994 in de Tweede Kamer, waar hij zich voornamelijk met vervoerszaken bezighield. Daarna was hij vijf jaar Europarlementariër. Van 1999 tot 2003 was hij Eerste Kamerlid.

Super Pokémon Rumble krijgt datum

Pokémon-fans kunnen later dit jaar voor het eerst de spanning van een actierijk Pokémon-avontuur in 3D beleven. Super Pokémon Rumble voor de Nintendo 3DS komt op 2 december in Europa uit.

Super Pokémon Rumble laat je met je eigen Toy Pokémon strijden tegen andere Toy Pokémon. Je kunt ook samen met vrienden de strijd aangaan of proberen de meer dan 600 Toy Pokémon te verzamelen. In elk level moet je eigen Toy Pokémon strijden tegen groepen van tientallen andere Toy Pokémon, wat leidt tot snelle en hectische realtime gevechten.

Sommige, verslagen, Toy Pokémon kunnen je vriend worden en je team versterken. In totaal zijn er ruim 600 Toy Pokémon te verzamelen, waaronder zeldzame exemplaren. Natuurlijk zijn ook de Pokémon uit de onlangs verschenen spellen Pokémon Black Version en Pokémon White Version in Super Pokémon Rumble aanwezig.

Super Pokémon Rumble laat je op twee manieren draadloos verbinding maken met je vrienden. Via een draadloze verbinding tussen twee systemen kun je genieten van een spelstand waarin je jezelf samen met een vriend door levels vol Toy Pokémon moet knokken. In deze spelstand kun je makkelijker vrienden worden met verslagen Toy Pokémon, dan wanneer je alleen speelt.

Daarnaast kun je ook de StreetPass-functie van de Nintendo 3DS gebruiken voor een grotere kans om vriendschap te sluiten met mythische en legendarische Pokémon. Via StreetPass kun je ook de Toy Pokémon van spelers die je passeert uitdagen en de Mii-personages van andere spelers in het spel bekijken.

Super Pokémon Rumble is verkrijgbaar vanaf 2 december 2011 voor Nintendo 3DS.

[CL] Been maakt zich op voor debuut

Trainer Mario Been neemt het vanavond met Racing Genk in de eerste groepswedstrijd van de Champions League op tegen Valencia. De Belgen zijn bescheiden zegt hij, maar Genk moet voor de overwinning gaan.

"We spelen straks tegen een absolute topploeg", zegt Been op de persconferentie in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd. "Valencia imponeert. Het is geweldig dat een Belgisch team in de Champions League meedoet. We moeten trots zijn. Maar we willen meer dan alleen maar meespelen. We willen ook presteren."

"Daarvoor zullen we een heel goede dag moeten hebben. Maar met N.E.C. zat ik ook in een zware poule en toen is het ons ook gelukt." N.E.C. Nijmegen overleefde in 2009 de groepsfase van de UEFA Cup toen het in een groep zat met Udinese, Tottenham Hotspur en Spartak Moskou. "Als je iets met zijn allen wil, dan is veel mogelijk."

Been stelt dan ook één ding voorop: "We gaan tegen Valencia voor de overwinning. Ik heb dat gevoel van bescheidenheid de voorbije dagen al leren kennen in België. Maar er zit echt wel veel talent in België, evenveel als in Nederland. We zullen zeker niet alleen maar het veld opstappen om handtekeningen te vragen. We gaan laten zien dat wij ook kunnen voetballen."

Vergader-app voor Eerste Kamer

De Eerste Kamer stapt af van papieren vergaderstukken. Voortaan gebruiken de senatoren een iPad voor het raadplegen en beheren van hun politieke dossiers. De senaat heeft daarvoor een speciale vergader-app laten ontwikkelen.

De voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf (VVD), neemt de vergaderapplicatie dinsdagmiddag als eerste in gebruik wanneer de senaat na het zomerreces voor het eerst weer bijeenkomt.

De Eerste Kamer is hiermee naar eigen zeggen het eerste parlementaire huis in Europa dat de overstap maakt van papieren stukken naar de tabletcomputer. Behalve de vergaderstukken gaat het ook om het beheer van alle Kamerpost en de Europese dossiers.

De verwachting is dat de iPad het werk van de senaat efficiënter maakt. Ook worden de drukkosten aanzienlijk verminderd.

Fernandes eist vooruitgang bij Team Lotus

Tony Fernandes eist voor het seizoen 2012 vooruitgang bij de Formule 1-renstal Team Lotus. De teameigenaar heeft aangekondigd dat als dit niet gebeurt er ontslagen zullen gaan vallen. Een tiende plaats in het constructeurskampioenschap is dan niet meer genoeg, zo waarschuwde de Maleisiër.

Het jaar 2012 is het eerste jaar van de waarheid voor Team Lotus. "Dat is het jaar dat we echt indruk moeten maken. Als het dan niet gebeurt, geef ik het op. Daarmee bedoel ik uiteraard niet dat ik er de brui aan geef, maar juist dat ik actie onderneem en met de bezem door de organisatie ga om grote veranderingen door te voeren," zei Fernandes tegen Reuters. "Als we in 2012 weer als tiende in het WK eindigen, is het namelijk duidelijk dat we iets fout doen."

Team Lotus beschikt over genoeg financiële middelen om naar voren te komen op de grid, maar dan moet het er onder leiding van hoofd technische zaken Mike Gascoyne wel uit komen. "Ik geloof oprecht dat Mike tot nog toe geweldig werk geleverd heeft om ons te brengen naar waar we nu staan, maar volgend jaar ligt iedereen met zijn hoofd op het hakblok. Mike zou zelf echter de eerste zijn om toe te geven dat hij gefaald heeft, mocht dat zo zijn."

Verder ging Fernandes nog in op de naamgeving van zijn team, omdat er nog altijd strijd wordt gevoerd met Group Lotus dat het algehele recht op de naam Lotus claimt. "We moeten afwachten hoe dat zich ontwikkelt. Ik heb altijd wel moeite gehad met de vraag of wij wel het echte Lotus zijn, net zoals het raar is dat er nu twee renstallen zijn die Lotus heten en dat wij een naam dragen die we niet commercieel kunnen uitbaten. De huidige situatie is voor iedereen vervelend, maar ik heb de deur altijd open laten staan en denk dat er nog wel een uitkomst mogelijk is die voor alle partijen gunstig kan uitpakken."

Fernandes doelt hiermee op een mogelijke oplossing waarbij Group Lotus de naam Team Lotus koopt. Met behulp van de Maleisische overheid zou dit geschil opgelost kunnen worden. Team Lotus zou dan mogelijk Team Caterham AirAsia gedoopt kunnen worden, terwijl Lotus Renault GP ook een naamsverandering doorvoert om de Lotusnaam beter uit te laten komen. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de televisiegelden die dan mogelijk niet aan de betreffende Formule 1-renstallen uitbetaald worden.

Schoorel door in Szczecin

Thomas Schoorel heeft de tweede ronde bereikt in Szczecin, Op het Poolse challengertoernooi schakelde de nummer 126 van de wereld de Pool Piotr Gadomski uit: 6-3 en 6-4. In de tweede ronde treft Schoorel de als vierde geplaatste Fransman Éric Prodon of de Duitser Andreas Beck.

Igor Sijsling bereikte op het challengertoernooi van Istanbul de tweede ronde. De Amsterdammer, vorige week nog winnaar in Alphen aan den Rijn, zag zijn opponent Denis Matsukevich opgeven. De Rus won de eerste set nog, maar Sijsling sloeg in het tweede bedrijf terug en liep vlot uit naar een dubbele break in de derde set voordat Matsukevich opgaf bij een 4-6, 6-3 en 4-0 stand.

Sijsling neemt het in de tweede ronde op tegen Richard Berankis. De Litouwer was met tweemaal 6-4 te sterk voor Matthias Bachinger (3) uit Duitsland.

Prehistorisch 'vorstengraf' gevonden bij Uden

In een natuurgebied in de gemeente Uden is een 'ongewoon rijk' vorstengraf gevonden van een prehistorische vorst of vorstin. Hij of zij is 2600 jaar geleden begraven op de uitgestrekte prehistorische begraafplaats in het gebied De Maashorst. Dat maakte het Museum voor Religieuze Kunst in Uden dinsdag bekend.

De overledene werd begraven in een kuil van ruim 1,5 meter diep. Het graf viel bij opgravingen op omdat de man of vrouw niet was gecremeerd, zoals de anderen op het grafveld, maar begraven. Het stoffelijk overschot werd bovendien gevonden in een lijkwade. Verder is een groot aantal grafgiften, zoals bronzen arm- en enkelbanden, spelden en toiletgerei, gevonden.

Doordat weinig resten zijn gevonden, kan niet worden vastgesteld of het om een man of vrouw gaat. Wel weten de archeologen dat het een 'belangrijk persoon' geweest moet zijn binnen de gemeenschappen die het gebied in Oost-Nederland tussen 800 en 600 voor Christus bewoonden.

De grafheuvels in De Maashorst werden vorig jaar onderzocht door archeologen van de Universiteit Leiden. Zij vonden zestien graven, waaronder die van de vorst of vorstin. Bij eerder onderzoek in 1923 werden bij de grafheuvels al 22 urnen gevonden met crematieresten en kleinere grafgiften.

De archeologische vondsten zijn vanaf donderdag te zien in de tentoonstelling Vorst(in) van de Maashorst bij het Museum voor Religieuze Kunst in Uden.

Starbreeze verdedigt hun Syndicate-remake

Starbreeze, de ontwikkelstudio die vorige week de remake van Syndicate onthulde, heeft de commentaren op hun keuze Syndicate een FPS te maken ook gehoord. Ze geven tekst en uitleg.

Game director Neil McEwan vertelt: "Het was altijd al een FPS. Wij wilden het standpunt nemen van het originele spel en inzoomen in het hoofd van de agent en zo een betere ervaring geven: als één van die agenten".

"Ons spel spreekt voor zich. We zijn zeer blij dat we voor een grote, originele franchise mogen ontwikkelen en dat we een ander facet daarvan creëren. Ik zou graag willen dat de fans van het origineel het tof vinden. Maar je kunt nooit iedereen blij maken".

"Ik wil niet dat mensen stoppen met het spelen van de oude games," voegde hij eraan toe, "maar de tijd staat niet stil".

McEwan en team zijn grote fans van het oorspronkelijk tactische Syndicate-spel uit 1993 en willen de game zeker de eer bewijzen die het verdient. Dat eerbetoon wordt door middel van de nu ontwikkelde spelwereld, de sfeer daarin en jouw rol als een agent binnen deze wereld getoond.

Syndicate

Geen training zieke Adriaanse

Co Adriaanse heeft vandaag de laatste traning van FC Twente voor vertrek naar Londen niet kunnen leiden. De trainer is ziek.

Morgen vertrekt de ploeg uit Enschede naar Engeland waar donderdag tegen Fulham in het kader van de Europa League wordt gespeeld.  Naar verwachting gaat Adriaanse morgen gewoon mee.

Emir Majrami en Rasmus Bengtsson trainden vandaag gewoon mee en zijn allebei inzetbaar overmorgen. Nacer Chadli heeft inmiddels in België, waar hij revalideert van een knieblessure, de looptraining hervat. Hij wordt volgende week terugverwacht om verder in Enschede te revalideren.

Nintendo 3DS krijgt updates

In november verschijnt een nieuwe systeemupdate voor het portable Nintendo 3DS-systeem die het onder andere mogelijk maakt 3D-video's te filmen. Ook komt er een nieuwe kleur 3DS op de markt.

Gebruikers kunnen zo bijvoorbeeld hun eigen belangrijke gebeurtenissen in 3D opnemen en de video's in 3D aan anderen laten zien met hun handheld, allemaal zonder speciale bril.

De systeemupdate levert ook nieuwe uitdagingen en ervaringen aan mensen die alle StreetPass-uitdagingen hebben voltooid in StreetPass Mii Plaza.

Op 30 september wordt een nieuwe metallic-rode Nintendo 3DS gelanceerd in Europa om te vieren dat er meer dan één miljoen Nintendo 3DS-systemen in Europa zijn verkocht.

3DS

'Huis Yolanthe is voor haar moeder'

Rici van Kasbergen, de moeder van Yolanthe Sneijder-Cabau, verruilt Volendam voor Hilversum. Aan het dagblad De Gooi- en Eemlander laat Rici weten dat Wesley en Yolanthe een huis voor haar hebben gekocht aan de Hoge Naarderweg.

Al dagen wordt er gesproken over de nieuwe aankoop van Inter-voetballer Wesley en zijn vrouw Yolanthe in de mediastad. Nu blijkt dat het huis voor de moeder van Yolanthe is. Ze is erg blij dat ze terug kan keren naar Hilversum. "Ik ben ziek, ik heb een nekhernia. Ik voel me niet lekker en daarom wil ik graag bij mijn familie zijn. In Hilversum woont veel familie, ik kom er eigenlijk vandaan."

Rici hoefde niet lang na te denken over het huis aan de Hoge Naarderweg. "Ongelooflijk toevallig, de achtertuin grenst namelijk precies aan de tuin van de huurwoning van mijn moeder aan de Heuvellaan. Zij overleed op Koninginnedag. Die plek voelt goed, het was meteen duidelijk dat het dit huis moest worden."

Yolanthe kocht al eerder een huis voor haar moeder. Drie jaar geleden, toen ze een relatie had met de zanger Jan Smit, kocht ze een huis voor haar moeder in het vissersdorp Volendam.

In 2009 maakten Jan Smit en Yolanthe een einde aan hun relatie. In datzelfde jaar kreeg de presentatrice een relatie met voetballer Wesley Sneijder. Vorig jaar gaf het stel elkaar het jawoord in Italië.

Nederlandse hotelkamer duurste binnen eurozone

Nederlandse hotelkamers zijn het duurst binnen de eurozone. Na een stijging van 4 procent in het eerste halfjaar van 2011 kost een hotelkamer nu gemiddeld 110 euro per nacht. Dat blijkt uit een index van hotels.com.

Zwitserland is het duurste land in de wereld om een kamer te huren. Daar betaalt een gast 151 euro per overnachting, een stijging van 9 procent. Het Alpenland heeft veel last van de sterke Zwitserse munt.

Wereldwijd stegen de hotelkamerprijzen met 3 procent. Volgens de website vertoonden de prijzen het afgelopen halfjaar sterke schommelingen. Zo werden de kamers in Japan goedkoper door de tsunami en de kernramp in dat land. Ook uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten bleven veel reizigers weg, door de opstanden die in sommige landen daar zijn uitgebroken.

'L.A. Noire GOTY-edition in november'

Er gaan geruchten dat de Game of the Year-edition van LA Noire eerder zal arriveren dan verwacht. De game kwam uit in mei van dit jaar. Als de editie daadwerkelijk uitkomt in november, dan zal deze nog eerder te spelen zijn dan de GOTY-editie van Red Dead Redemption, een andere Rockstar-titel.

De geruchten zijn begonnen nadat enkele retailers de game al in de pre-order hadden staan, waarbij een releasedatum stond van november dit jaar. De editie zal de game bevatten inclusief alle uitgekomen DLC. Fans van Rockstar hopen eigenlijk dat de GOTY van Red Dead Redemption ook nog uitkomt voor die tijd, aangezien deze game uitkwam in mei vorig jaar.

Square Enix registreert Final Fantasy XIII-3

Final Fantasy XIII-2 is nog niet uit of Square Enix is al vooruit aan het blikken. Om eventuele kapers voor te zijn, heeft Square besloten om de domeinnaam alvast te registreren. Final Fantasy XIII-2 was al bekend voor de aankondiging dankzij de ontdekking van de domeinnaam.

Square doet dit om kapers tegen te gaan en praktijken zoals ModernWarfare3 te voorkomen. EA had de domeinnaam geregistreerd maar de URL linkte door naar de website van Battlefield. Iets waar Activision het overduidelijk niet mee eens was. Of Square ook daadwerkelijk de game wil uitbrengen, zal grotendeels afhangen van het succes van Final Fantasy XIII-2. De game moet eind dit jaar uit komen.

[CL] United zonder Rio Ferdinand tegen Benfica

Rio Ferdinand is niet opgenomen in de selectie van Manchester United voor het eerste duel in de Champions League tegen Benfica morgen. Dat meldt de club vandaag. De aanvoerder van United kwam zaterdag nog in actie tegen Bolton Wanderers, maar moet om onduidelijke reden het duel tegen de Portugese grootmacht missen.

De afwezigheid van Ferdinand is een tegenvaller voor coach Alex Ferguson, die Ferdinands vaste partner in de defensie, Nemanja Vidic, ook moet missen. Daarnaast komen Tom Cleverly, Danny Welbeck en Rafael zeker niet in actie. Allen kampen met lichamelijke ongemakken. Verdedigers Patrice Evra en Jonny Evans kunnen de trip naar Lissabon wel met de selectie maken.

Longo in verband gebracht met epo

De Franse wielrenster Jeannie Longo heeft mogelijk epo gebruikt. Haar man en coach, Patrice Ciprelli, kocht het verboden middel in 2007 van oud-coureur Joe Papp. Dat bevestigt die Amerikaan vandaag in de Franse sportkrant l'Équipe. De krant heeft ook de hand weten te leggen op een reeks e-mails waarin Ciprelli en Papp de details van de aankoop van het middel bespreken.

Of de epo daadwerkelijk door Longo gebruikt is, is niet duidelijk. Ciprelli noemde geen naam, maar zei wel dat de medicijnen voor zijn vrouw bestemd waren. Hij liet de zending afleveren bij zijn ouders, die niet ver van het echtpaar Ciprelli-Longo afwonen.

De 52-jarige Longo kwam voor het weekeinde al in opspraak kwam omdat ze haar wehereabouts drie keer binnen anderhalf jaar niet goed zou hebben ingevuld. De Franse dopingwaakhond AFLD heeft haar dossier overgedragen aan de Franse wielerbond FFC. Die moet een beslissing nemen over een eventuele schorsing van de veterane. Voorlopig is ze nog geselecteerd voor zowel de tijdrit als de wegrit op het WK in Kopenhagen.

Longo is één van de succesvolste renners ooit. Ze won ze op de weg, baan en in in het veld 59 Franse titels en dertien wereldtitels. Haar carrière duurt al ruim dertig jaar.


Longo in verband gebracht met epo (Foto: Novum)

DNB voor de rechter gedaagd in Icesave-zaak

De Nederlansche Bank (DNB) wordt door 250 spaarders voor de rechters gedaagd vanwege falend toezicht op Icesave. Zij eisen compensatie voor het gezamenlijk verlies van 25 miljoen euro. Dat meldt een woordvoerder van de spaarders dinsdag.

Volgens de spaarders, verzameld in vereniging Icesaving, heeft DNB zitten slapen. De centrale bank zou al voordat Icesave zijn entree maakte op de Nederlandse markt in mei 2008 geweten hebben dat het moederbedrijf Landsbanki in ernstige problemen verkeerde. De Britse tegenhanger van de DNB had om die reden Icesave onder verscherpt toezicht gesteld.

Voor de Icesave-spaarders is het onbegrijpelijk dat De Nederlandsche Bank tegelijkertijd 'net deed of z'n neus bloedde en Icesave ruim baan gaf in Nederland', aldus de woordvoerder van de spaarders.

De spaarders baseren zich hierbij op onderzoek van het IJslandse parlement, op onderzoek in opdracht van het Nederlandse ministerie van Financiën en op bevindingen van commissie De Wit, die namens de regering onderzoek deed naar de kredietcrisis.

Icesaving dicht zichzelf een goede kans toe in de rechtzaal. "Het is duidelijk dat DNB wist dat het niet goed zat. Het is hun taak om dan in te grijpen. Dat hebben ze niet gedaan", stelt de advocaat van de vereniging.

In oktober 2008 maakte Icesave bekend dat het niet meer kon voldoen aan de verplichtingen richting de spaarders. DNB heeft vervolgens het depositogarantiestelsel in werking gezet, waarbij tegoeden tot honderdduizend euro werden gegarandeerd. In Icesaving zijn spaarders verenigd die meer dan dat bedrag op Icesave-rekeningen hadden staan.

DNB wilde geen inhoudelijk commentaar geven op de dagvaarding.

[CL] Guardiola: "Barcelona geen favoriet voor titel"

Vanavond treedt FC Barcelona voor het eerst aan in de Champions League. De titelhouder krijgt meteen een zware opgave. De ploeg van trainer Josep Guardiola krijgt AC Milan op bezoek.

Guardiola ziet zijn ploeg dit jaar niet als favoriet voor de eindzege: "Toen we de Champions League wonnen in Rome, zei ik hetzelfde als nu: we zijn niet de favoriet voor een nieuwe titel, omdat het in de laatste twintig jaar niemand gelukt is om dit toernooi twee keer op rij te winnen."

"In de afgelopen drie jaar hebben we de Champions League twee keer gewonnen en hebben we een keer de halve finale bereikt. We hebben het erg goed gedaan, dat willen we nu opnieuw. We gaan proberen zo ver mogelijk te komen", aldus de oefenmeester van de Catalaanse ploeg.

Guardiola vindt het jammer dat Zlatan Ibrahimovic niet inzetbaar is bij AC Milan: "Dat is zonde. Mijn mening over hem is niet anders, ik heb altijd gezegd dat het een fantastische speler is en dat vind ik nog steeds. Ik waardeer wat hij voor ons heeft gedaan. Naar wat ik weet is hij nu tevreden bij AC Milan, ik ben blij voor hem."

Japan wil afhankelijkheid kernenergie verminderen

De nieuwe Japanse premier Yoshihiko Noda wil kerncentrales na veiligheidsinspecties weer opstarten, maar zegt dat het land op termijn minder afhankelijk moet worden van atoomenergie. In zijn eerste toespraak tot het parlement sinds hij twee weken geleden als premier aantrad, beloofde hij dinsdag ook werk te zullen maken van de wederopbouw van het door de aardbeving en tsunami van 11 maart verwoeste kustgebied.

Door het natuurgeweld raakte de koeling van de kerncentrale van Fukushima Dai-ichi onklaar, waardoor drie reactoren oververhit raakten. Het ongeluk leidde tot de ergste nucleaire crisis sinds de kernramp van Tsjernobyl. In de nasleep van de ramp gelastte de regering veiligheidsinspecties bij alle kerncentrales. Meer dan dertig van de 54 Japanse kernreactoren werden stilgelegd, waardoor een tekort aan elektriciteit ontstond.

"Wij zullen overgaan tot het weer opstarten van die kerncentrales waarvan de veiligheid grondig is gecontroleerd en bevestigd, onder de voorwaarde dat een relatie van vertrouwen wordt opgebouwd met de lokale gemeenschappen", zei Noda. "Op de lange en middellange termijn moeten wij ons er op richten onze afhankelijkheid van kernenergie zo veel mogelijk te verminderen."

In zijn toespraak ontvouwde Noda geen belastingplannen, maar zei hij dat de kosten van de wederopbouw niet moeten worden doorgeschoven naar volgende generaties. Bekend is dat Noda een voorstander is van verhoging van de omzetbelasting, die nu vijf procent bedraagt.

De Japanse economie stagneert al meer dan tien jaar. Het land torst een grote staatsschuld en de bevolking krimpt en vergrijst. De export, bedrijfsinvesteringen en consumentenbestedingen zijn de afgelopen maanden allemaal gedaald. Ondertussen is Japan vorig jaar als tweede economie ter wereld voorbijgestreefd door China.


Japan wil afhankelijkheid kernenergie verminderen (Foto: Novum)

CD: White Hills - H-p1

"Waarom je bandnaam op de hoes zetten als je deze ook af kunt beelden?" Dat moeten de spacerockers van White Hills gedacht hebben bij deze plaat. De witte heuvels, afgestoken tegen een pikzwarte achtergrond zorgen voor een desolaat, claustrofobisch gevoel dat al direct de toon zet voor het gehele album: H-p1, de tweede plaat uitgebracht onder Thrill Jockey. Dit label heeft onder meer Wooden Shjips, Barn Owl en post-rock pionier Tortoise onder zijn hoede. Elk van deze bands wordt gekenmerkt door een experimentele aanpak van hun muzikale producties. Spacerock bijvoorbeeld, waar White Hills onder te classificeren valt, is een stijl waarbij je moet denken aan de door Black Sabbath beïnvloede hardrock, gecombineerd met zweverig synthesizergeluid. Een grote naam binnen dit genre is bijvoorbeeld Hawkwind.

White Hills cover

Treinen bijna honderd keer door rood

Machinisten hebben in het eerste halfjaar bijna honderd keer een rood sein op het spoor gemist. In totaal reden 92 treinen door rood, zo'n tien meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Dat bevestigt een woordvoerder van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

Het gaat om meldingen die nog onderzocht moeten worden. "Er zitten mogelijk valse meldingen tussen", zegt de woordvoerder. In de afgelopen jaren daalde juist het aantal machinisten dat een rood sein negeert.

Volgens De Telegraaf ging het in zestien gevallen om een ernstig risico. Er zou kans zijn geweest op dodelijke slachtoffers.


Treinen bijna honderd keer door rood (Foto: Novum)

Xavi: "Barcelona dit jaar nog sterker"

Barcelona versterkte zich deze zomer met Cesc Fàbregas en Alexis Sanchez, twee spelers die de selectie volgens Xavi nog beter hebben gemaakt.

"Het is gewoon zo dat we een fantastisch team hebben dat dit jaar zelfs nog sterker is", zegt Xavi op de website van de UEFA. "Er zijn veel spelers te koop maar er zijn er maar weinig die de huidige selectie van Barcelona kunnen verbeteren." Cesc Fàbregas en Alexis Sanchez, de aanwinsten van afgelopen zomer, doen dat volgens Xavi wel.

"Ik weet zeker dat zij zich snel zullen aanpassen en dezelfde klasse bij ons tonen als ze bij hun vorige clubs deden. Cesc kent ons ook van het nationale elftal en hij is opgegroeid bij de club. Hij past zich makkelijk aan onze speelwijze aan. Alexis is heel behendig en zal ook een fantastische speler voor ons zijn."

De 31-jarige speler is bezig aan zijn dertiende seizoen bij Barcelona, maar ziet de nieuwelingen niet als concurrentie. "Cesc moet gewoon zichzelf zijn. We hebben heel verschillende eigenschappen. Ik wil niet dat iemand mijn opvolger genoemd wordt. Laat hem zelf zien wat voor een goede speler hij is."

Bulykin: "Mijn geduld is niet oneindig"

Dmitry Bulykin maakte op de laatste dag van de transferperiode de overstap van RSC ANderelcht naar Ajax. In Amsterdam zal hij in eerste instantie gebruikt worden als tweede spits achter Kolbleinn Sigthórsson. Zelf hoopt de Rus op meer.

"Ik wil zo veel mogelijk spelen", aldus Bulykin tegenover NUsport. De Rus zat afgelopen weekend tegen Heracles Almelo al op de bank, maar trainer Frank de Boer liet hem nog niet invallen. "Ik dacht dat ik erin moest bij een 1-1 stand en ging er toen ook vanuit dat ik mijn debuut mocht gaan maken. Maar na de goals van eerst Siem de Jong en daarna Miralem Sulejmani was wel duidelijk dat de overwinning binnen was en dat ik niets hoefde te forceren. Toen mocht ik weer gaan zitten, dat is ook logisch."

Op de vraag of hij een goede bankzitter is, antwoordde Bulykin duidelijk: "In de eerste wedstrijden wel, daarna.." Hij vervolgt: "Mijn geduld is niet oneindig." Hij maakt zich totaal geen zorgen over zijn kwaliteiten: "Je kunt tien miljoen euro uitgeven aan een goede, jonge spits. Dat is veel geld. Ik ben misschien wat ouder, maar wel goedkoper en beter dan de meeste jonge aanvallers."

"Ik heb ervaring, ik scoor veel. Ik vind makkelijker de juiste positie dan een jonge spits, ik zie al ver van tevoren wat er gaat gebeuren. Dat is kwaliteit. Ik weet dat ik op een heel hoog niveau kan spelen", aldus de Russische spits. Morgen zit hij bij de selectie voor het Champions League-duel tegen Olympique Lyon.


Dmitry Bulykin maakte afgelopen weekend nog geen speelminuten voor Ajax (Foto: Pro Shots)

Spurs twee maanden zonder aanvoerder Dawson

Tottenham Hotspur kan pas in november weer beschikken over Michael Dawson. De aanvoerder van de Londense ploeg liep vorige week een achillespeesblessure op en is daardoor twee maanden uitgeschakeld.

De centrale verdediger raakte vorige week al geblesseerd en was daardoor afgelopen weekend tegen Wolverhampton Wanderers (2-0 winst) niet inzetbaar voor trainer Harry Redknapp. De oefenmeester kon in die wedstrijd wel weer beschikken over Ledley King, die terugkeerde van een blessure.

Behalve Dawson zijn ook de verdediger Vedran Corluka en William Gallas wegens blessureleed niet inzetbaar. Ook Rafael van der Vaart is nog uitgeschakeld, maar zijn hamstringblessure is minder erg dan vooraf was gedacht.

Gesink: "Wedstrijd hard maken op WK"

Robert Gesink kijkt enorm uit naar het WK wielrennen. Nederland gaat in Kopenhagen van start zonder een echte favoriet. Het parcours lijkt geschikt voor renners die over een sterke eindsprint beschikken. Als een eindsprint uitblijft, maakt Nederland wellicht kans op eremetaal.

"Dus moeten we de wedstrijd maar hard maken", aldus Gesink in De Telegraaf. "Na 260 kilometer speelt de hardheid een belangrijke rol en komen de sterkste renners vanzelf naar voren. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar die titelstrijd."

In Kopenhagen krijgt Gesink gezelschap van Bauke Mollema, Maarten Tjallingii, Lars Boom, Pieter Weening, Johnny Hoogerland, Wout Poels, Pim Ligthart en Niki Terpstra. Joop Zoetemelk was in 1985 de laatste Nederlandse wereldkampioen. De wegwedstrijd wordt 25 september verreden.


Robert Gesink kijkt uit naar het WK op de weg (Foto: Pro Shots)

[US Open] Nadal: "Zes keer op rij verliezen doet pijn"

Rafael Nadal verloor vannacht de finale van de US Open met 6-2, 6-3, 6-7 en 6-1 van Novak Djokovic. Dit betekende alweer de zesde nederlaag op rij van de Spanjaard tegen de Servische nummer één van de wereld.

"Niet leuk", geeft Nadal toe. "Natuurlijk doet het pijn om zes keer achter elkaar van hem te verliezen. Maar ik werk er iedere dag aan om die serie te verbreken. Novak speelt momenteel fantastisch tennis, dat moet ik accepteren. Maar ik ga de uitdaging graag aan om hem binnenkort te verslaan."

Vorig jaar won Nadal de US Open nog. Dat hij dit jaar verliezend finalist is, is voor Nadal geen grote teleurstelling: "De finale halen van de US Open kan ik onmogelijk als een slecht resultaat zien. De finale halen is fantastisch. Eigenlijk ben ik ook tevreden over mijn prestaties in heel 2011. Ik heb inderdaad zes keer een finale verloren, maar ik stond er wel. Bovendien heb ik Roland Garros gewonnen. Ik moet leren van mijn nederlagen, de successen onthouden en niet te veel aan het verleden denken."

Opnieuw operatie voor Hutchinson

PSV kan de komende tijd opnieuw niet beschikken over Atiba Hutchinson. De Canadees heeft opnieuw last van een knieblessure. Door deze kwetsuur miste Hutchinson ook al een groot gedeelte van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In juni onderging de middenvelder al een kijkoperatie aan de pijnlijke knie. Destijds werd een meniscusletsel verholpen. Een MRI-scan moet nu uitwijzen of een operatieve ingreep echt noodzakelijk is.

Dit seizoen kwam Hutchsinson slechts één keer in actie voor PSV. Op 25 augustus, tijdens het Europa League-duel tegen SV Ried, maakte hij zijn enige minuten voor de Eindhovense ploeg. PSV won de wedstrijd overigens met 5-0, wat plaatsing voor de groepsfase van de Europa League opleverde.

Amnesty maant rebellen Libië

Amnesty International beschuldigt de anti-Gadhafi-strijders in Libië van marteling en moord. Hun misdaden vallen in het niet bij die van het kamp van Gadhafi, maar ze zijn niet onbeduidend. 'Leden en aanhangers van de oppositie (...) hebben zich eveneens schuldig gemaakt aan schendingen van de mensenrechten, in sommige gevallen oorlogsmisdaden, zij het op kleinere schaal', aldus Amnesty, dat zich baseert op drie maanden onderzoek.

Aanhangers van de oppositie hebben tussen april en begin juli 'op onwettige wijze' meer dan twaalf aanhangers van Gadhafi of leden van diens veiligheidstroepen vermoord. En kort na de verovering van het oosten van Libië werden tientallen gevangengenomen soldaten of veronderstelde huurlingen van Gadhafi door woedende menigtes 'doodgeschoten, opgehangen of anderszins gelyncht', zonder dat mensen daarvoor gestraft zijn.

Mohammed al-Alagi, minister van justitie in het overgangsbewind, zei in een reactie dat de misdragingen van rebellen niet als oorlogsmisdaden mogen worden bestempeld. "Het zijn geen militairen, maar gewone mensen", zei Al-Alagi.

Volgens Amnesty hebben beide kampen racisme en vreemdelingenhaat aangewakkerd, waardoor zwarte Afrikanen steeds vaker door gewone Libiërs belaagd, beroofd en mishandeld worden. In februari ging het gerucht dat Gadhafi zwarte Afrikanen als huurlingen inzette en de Nationale Overgangsraad heeft naar de mening van Nicolas Beger, directeur van het Amnesty-kantoor bij de Europese instellingen, te weinig gedaan om dat te ontzenuwen. Hierdoor lopen zwarten gevaar 'op weg naar hun werk of huis op straat te worden gemarteld en vermoord, of ze nu wel of niet bij de troepen van Gadhafi betrokken waren'.

Beger zegt dat mishandelingen onder het nieuwe regime doorgaan. 'Wij hebben met bewakers gesproken die toegeven dat ze geweld gebruiken' om mensen te dwingen te bekennen of te vertellen waar hun wapens verborgen zijn. "Dit moet echt worden beteugeld", zei Beger.

Amnesty somt in het rapport ook een lange lijst misdaden op waaraan Gadhafi-getrouwen zich schuldig hebben gemaakt. Ze vermoordden of verwondden tientallen ongewapende betogers, lieten critici verdwijnen, zetten illegale clusterbommen in, beschoten woonwijken met artillerie, mortieren en raketten en voerden buitengerechtelijke executies uit. Sommige van die misdaden waren mogelijk misdaden tegen de menselijkheid, zegt Amnesty.

[CL] Ballack kijkt uit naar weerzien Chelsea

Michael Ballack treedt vanavond met zijn ploeg Bayer Leverkusen aan tegen voormalig werkgever Chelsea. De Duitser reist met Leverkusen af naar Stamford Bridgde voor de eerste wedstrijd uit de groepsfase van de Champions League.

Met beide clubs wist Ballack de finale van de Champions League te halen. In 2002 verloor hij met Leverkusen met 1-2 van Real Madrid. Zes jaar later nam hij het met Chelsea in de finale op tegen Manchester United. Na strafschoppen wonnen The Mancunians, met Edwin van der Sar in het doel, de eindstrijd. Vooral aan die laatste finale denkt Ballack nog vaak terug: "Het zal ons allemaal blijven achtervolgen."

Vanavond treft hij met Leverkusen zijn voormalige ploeg Chelsea. De Londense ploeg zal Ballack met open armen ontvangen. "Dat is een mooi gebaar en het zal voor mij een emotioneel moment worden. Er zijn nog steeds wat spelers waarmee ik gespeeld heb en met sommigen van hen ben ik ondertussen vrienden geworden", aldus de Duitse middenvelder.

Hij vervolgt: "Als ik terugkijk op mijn periode bij Chelsea, is het een mooie tijd geweest. Bij mijn komst was het een grote uitdaging om op een dergelijk hoog niveau met zo veel topspelers te spelen. Ik heb me altijd welkom gevoeld bij de fans. We hebben naast bepaalde prijzen gegrepen, maar hebben ook de nodige successen geboekt. Chelsea was een belangrijk gedeelte van mijn loopbaan."

Reuzensprong Sijsling op wereldranglijst

Igor Sijsling heeft een enorme sprong op de wereldranglijst gemaakt. Onze landgenoot won afgelopen weekenend de Challenger van Alphen aan den Rijn en daardoor klom hij 23 plaatsen op de plaatsingslijst van de ATP.

Sijsling vinden we terug op de 146e plek. Beste Nederlander op de wereldranglijst is nog altijd Robin Haase. Hij zakte een plaatsje en vinden we terug op plek 42. Thomas Schoorel zakte ook een aantal plekken en neemt de 126e plaats in.

Thiemo de Bakker zakte maar liefst 38 plaatsen en staat nog net in de top-200. Hij staat op de 197e plek. De US Open is de reden van de grote daling van De Bakker. Dit jaar werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld, terwijl hij vorig jaar nog de derde ronde wist te halen.

In de top van de wereldranglijst veranderde er niet veel. Novak Djokovic verstevigde zijn koppositie ten op zichte van Nadal. De Servische tennisser wist de Spanjaard vannacht te verslaan in de finale van de US Open. Het verschil is opgelopen naar meer dan vierduizende punten. Een gewonnen grand-slam levert tweeduizend punten op. Roger Federer blijft derde, voor Andy Murray en David Ferrer.

Jo-Wilfried Tsonga kwam de top tien terug binnen. Hij klom van de elfde naar de tiende plaats. Janko Tipsarevic kwam dankzij zijn kwartfinaleplaats op de US Open op de dertiende plek terecht. Andy Roddick steeg naar de veertiende plaats.

Champions Trophy naar Nieuw-Zeeland

De Champions Trophy voor mannen wordt dit jaar in Nieuw-Zeeland afgewerkt. Dat maakte de internationale hockeybond FIH dinsdag bekend. De grootste stad Auckland neemt de organisatie over van het Indiase New Delhi. De FIH ontnam India de organisatie vanwege problemen met een tweede hockeybond in het Aziatische land.

De Champions Trophy blijft op dezelfde data op de kalender staan. Nieuw-Zeeland neemt bovendien de plaats van India in als deelnemer aan het toernooi dat van 3 tot en met 11 december wordt gespeeld. India is nu uitgenodigd voor de Champions Challenge, een vergelijkbaar toernooi als de Champions Trophy, maar een niveau lager.

Grote drugsvangst bij verkeerscontrole A1

De politie is in de nacht van maandag op dinsdag tijdens een verkeerscontrole op de A1 gestuit op een grote hoeveelheid drugs. In verschillende voertuigen is marihuana, mephedrone en cocaïne aangetroffen, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). In totaal zijn dertien mensen aangehouden.

Een vrouwelijke passagier van een touringcar vervoerde zo'n 7,5 kilo marihuana in haar koffer. Twee anderen bleken in hun auto een grote hoeveelheid cocaïne achter hun dashboard te hebben. De straatwaarde van de drugs bedraagt meer dan vijftigduizend euro.

Naast drugs trof de politie ook diverse gestolen hotelaccessoires aan in de auto van twee vrouwen. Enkele automobilisten werden gepakt omdat zij nog een boete of een vonnis hadden openstaan. De politie controleerde ter hoogte van Rijssen-Holten in totaal 227 voertuigen. Vier auto's zijn in beslag genomen.

Amanda Krabbé onder vuur vanwege naaktreportage

Amanda Krabbé overweegt naar de politie te stappen. De auto van de vrouw van presentator Martijn Krabbé wordt besmeurd en bespuugd sinds bekend is geworden dat Amanda uit de kleren ging voor Playboy. "Nu zijn het nog ijsjes en grote klodders spuug, straks gooit iemand misschien een steen door de autoruiten", zegt Amanda in het AD.

"Zoiets wil ik als moeder van vier kleine kinderen niet meemaken", motiveert Krabbé haar mogelijke aangifte. Wie haar auto keer op keer onder handen neemt, weet Amanda niet.

Vorige week maakte Playboy bekend dat Amanda poseerde voor het novembernummer van het mannenblad. Sindsdien wordt de website van het blad overspoeld met negatieve reacties. "Ik zou een belediging zijn voor alle fraaie dames die mij voorgingen en zelfs een vette getatoeëerde koe", vat Amanda de kritieken samen. "Ach, ze mogen roepen wat ze willen, maar van mijn eigendommen moet iedereen afblijven."

[CL] Iniesta: "Ik heb niks tegen Van Bommel"

Vandaag begint de Champions League met de eerste groepswedstrijden in Poule E tot en met H. Dé wedstrijd van de avond gaat ongetwijfeld tussen FC Barcelona en AC Milan. Andres Iniesta komt in deze wedstrijd zijn voormalig ploeggenoot Mark van Bommel tegen.

Tegenover de pers vertelde Iniesta over zijn band met Van Bommel, die tegenwoordig bij AC Milan te bewonderen is. "Mijn tijd met Van Bommel bij FC Barcelona was goed, we hadden een gezonde rivaliteit. Daarna zijn er inderdaad een paar incidenten geweest toen we elkaar in wedstrijden tegenkwamen, maar ik heb niks tegen hem", aldus de Spanjaard.

Behalve Van Bommel kunnen er vanavond nog drie Nederlanders in actie komen. Bij AC Milan beginnen Urby Emanuelson en Clarence Seedorf waarschijnlijk op de bank. Ibrahim Afellay zit mogelijk weer bij de selectie van FC Barcelona, maar zal ook niet vanaf het beginsignaal starten.

Arme landen minder afhankelijk van hulp

Arme landen zijn steeds minder afhankelijk van financiële steun. Dankzij de hulp die zij de afgelopen jaren kregen, groeide de economie en hebben zij minder behoefte aan steun. Dat staat in een rapport van ActionAid, schrijft de Volkskrant dinsdag.

In 2000 werden ontwikkelingslanden voor zestig procent van de overheidsuitgaven geholpen door donoren. Negen jaar later was dat teruggebracht tot 38 procent. Van de 54 armste landen van de wereld, waren er in 2000 dertien afhankelijk van ontwikkelingshulp. In 2009 waren dat er nog negen.

Volgens onderzoeker Anna Thomas zijn de uitkomsten het bewijs dat ontwikkelingshulp werkt. "Dankzij de hulp is de economie in die landen gegroeid, en daardoor stijgen de belastinginkomsten", zegt ze. Volgens haar werkt steun het best als het gericht is op armoedebestrijding of als het land zelf kan bepalen wat er met het geld gebeurt.

Het Nederlandse kabinet geeft 33 landen rechtstreeks ontwikkelinghulp. Binnenkort wordt die lijst echter gehalveerd vanwege bezuinigingen, zo besloot het kabinet in maart. Onder meer Egypte, Suriname, Burkina Faso, Bolivia en Congo worden van de lijst geschrapt.

[CL] Ferguson met ervaren team naar Lissabon

Sir Alex Ferguson treedt morgen, als zijn ploeg Manchester United de eerste wedstrijd uit de groepsfase van de Champions League tegen Benfica speelt, aan met een ervaren elftal.

"Mijn team zal in Lissabon waarschijnlijk anders zijn, dat heeft met ervaring te maken", aldus Ferguson. In de competitie is Manchester United nog ongeslagen. Alle wedstrijden werden gewonnen met jonge spelers als Phil Jones, Chris Smalling en Tom Cleverley in het veld. Laatstgenoemde is vanwege een enkelblessure niet inzetbaar.

Ferguson is van mening dat ervaring belangrijk zal zijn in het Estádio da Luz, de thuisbasis van Benfica: "We hebben Darren Fletcher terug en hij deed het goed voor Schotland afgelopen week. Ik denk dat we meer ervaring nodig hebben tegen Benfica."

Toornstra: "Slechte start niet de schuld van Steijn"

Jens Toornstra wijt de mindere prestaties van ADO Den Haag niet aan trainer Maurice Steijn, de opvolger van de succesvolle John van den Brom.

Het loopt bij ADO een stuk minder soepel dan vorig seizoen, toen Van den Brom de club naar Europees voetbal leidde. De trainer vertrok naar Vitesse en Steijn werd aangesteld als diens opvolger. De tegenvallende resultaten van de ploeg mogen echter niet afgeschoven worden op de trainer, vindt Toornstra.

"Er staan volgens mij nog acht of negen dezelfde spelers in de ploeg en we moeten zeker niet naar de trainer kijken, maar naar onszelf", zegt de middenvelder in gesprek met Haaglanden Voetbal. ADO heeft na vijf wedstrijden vier punten binnengehaald en staat daarmee op de veertiende plaats.

Een verklaring heeft Toornstra niet. "Ik weet niet waar het aan ligt, maar één ding is duidelijk, we moeten wel de koppen bij elkaar gaan steken en gewoon weer de flow van vorig seizoen terug zien te krijgen."

[Primera División] Uitslagen speelronde 2

Afgelopen weekend werd de tweede speelronde uit de Spaanse Primera División afgewerkt. FC Barcelona verloor op bezoek bij Real Sociedad twee kostbare punten. Real Madrid profiteerde optimaal en won zelf met 4-2 van Getafe. Het ambitieuze Málaga pakte de eerste drie punten van het seizoen. Hieronder de stand en overige statistieken.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Villarreal Sevilla FC 2-2
Real Sociedad FC Barcelona 2-2
Real Madrid Getafe CF 4-2
Valencia Atletico Madrid 1-0
Real Betis Sevilla Real Mallorca 1-0
Racing Santander Levante UD 0-0
Osasuna Sporting de Gijón 2-1
Rayo Vallecano Real Zaragoza 0-0
Espanyol Athletic de Bilbao 2-1
Malaga CF Granada CF 4-0

Stand:
# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Real Madrid 2 2 0 0 6 10-2
2 Valencia 2 2 0 0 6 5-3
3 Real Betis Sevilla 2 2 0 0 6 2-0
4 FC Barcelona 2 1 1 0 4 7-2
5 Real Sociedad 2 1 1 0 4 4-3
6 Osasuna 2 1 1 0 4 2-1
7 Sevilla FC 2 1 1 0 4 4-3
8 Real Mallorca 2 1 0 1 3 1-1
9 Malaga CF 2 1 0 1 3 5-2
10 Espanyol 2 1 0 1 3 2-2
11 Levante UD 2 0 2 0 2 1-1
12 Rayo Vallecano 2 0 2 0 2 1-1
13 Racing Santander 2 0 1 1 1 3-4
14 Athletic de Bilbao 2 0 1 1 1 2-3
15 Atletico Madrid 2 0 1 1 1 0-1
16 Getafe CF 2 0 1 1 1 3-5
17 Villarreal 2 0 1 1 1 2-7
18 Real Zaragoza 2 0 1 1 1 0-6
19 Sporting de Gijón 2 0 0 2 0 2-4
20 Granada CF 2 0 0 2 0 0-5

Topscorers:
# Naam Club Doelpunten
1. Cristiano Ronaldo Real Madrid 4
= Roberto Soldado Valencia 4
3. Imanol Agirretxe Real Sociedad 3
= Santi Cazorla Málaga 3
= Nicolás Ladislao Getafe 3
= Álvaro Negredo Sevilla 3

Programma speelronde 3:
Datum Thuis Uit
za 17 sep, 18:00 Sporting de Gijón Valencia
za 17 sep, 18:00 Granada CF Villarreal
za 17 sep, 18:00 Real Mallorca Malaga CF
za 17 sep, 20:00 FC Barcelona Osasuna
za 17 sep, 22:00 Sevilla FC Real Sociedad
zo 18 sep, 12:00 Getafe CF Rayo Vallecano
zo 18 sep, 16:00 Real Zaragoza Espanyol
zo 18 sep, 18:00 Atletico Madrid Racing Santander
zo 18 sep, 20:00 Levante UD Real Madrid
zo 18 sep, 22:00 Athletic de Bilbao Real Betis Sevilla

Bank of America schrapt 30.000 banen

Bank of America schrapt de komende jaren 30.000 banen. Dat heeft de bank, een van de grootste van de Verenigde Staten, maandag bekendgemaakt.

Bank of America wil met de reorganisatie de kosten terugdringen. Een groot deel van de ontslagen moet via natuurlijk verloop gaan. De Amerikaanse bankgigant wil vanaf 2014 jaarlijks 5 miljard dollar (3,7 miljard euro) besparen. Bij Bank of America werkten eind vorig jaar ongeveer 288.000 mensen.

Bank of America schrapt 30.000 banen
Bank of America schrapt 30.000 banen (Foto: ANP)

'Ook Astana en Saxo Bank overwegen fusie'

Er lijkt een nieuwe fusie tussen WorldTour-teams in de maak in het wielerpeloton. Na het eerst samengaan van sponsor Omega Pharma en Quick-Step en de fusie van Leopard-Trek en RadioShack lijken nu ook Astana en Saxo Bank af te stevenen naar één nieuwe formatie.

De twee formaties zouden volgens De Telegraaf al sinds de Tour de France met elkaar in gesprek zijn. Het initiatief zou komen van fietsenfabrikant Specialized, die de materiaalsponsor is van beide ploegen.

Krajicek naar tweede ronde Quebec

Michaëlla Krajicek heeft zich voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Quebec geplaatst. Krajicek was de Canadese Marie-Eve Pelletier met 7-6 (1) en 6-3 de baas.

Krajicek, die op de nieuwste editie van de wereldranglijst gisteren van de 183e naar de 138e plaats steeg, moet het in de tweede ronde opnemen tegen de winnares van het duel tussen Georgische Anna Tatisjvili en Julie Coin uit Frankrijk.

[US Open] Djokovic: "Het is een ongelooflijk gevoel"

Novak Djokovic won vannacht de US Open. In de finale was de nummer één van de wereld Rafael Nadal de baas. "Het is onwerkelijk. Het is een ongelooflijk gevoel”.

"Elke keer als ik tegen Rafael speel, is het een grote uitdaging. Ik wil hem feliciteren met een geweldig toernooi en ik hoop dat we in de toekomst vaker zulke zware wedstrijden tegen elkaar zullen spelen," aldus Djokovic.

Aan het begin van de vierde set moest Djokovic zich even laten behandelen aan een blessure. Volgens hem hielp dat hem naar de titel. "Ik had een paar pijnstillers genomen omdat ik wat problemen had met mijn ribben, benen en rug. Daarna moest ik iets anders spelen. Daar rekende Nadal misschien iets minder op. Ik ging met mijn ballen iets meer voor precisie en minder voor snelheid.” 

98 procent kans op Grieks faillissement

De kans dat Griekenland binnen vijf jaar failliet gaat is gestegen naar 98 procent. Dit blijkt althans uit de credit default swap (CDS) op Griekenland, die men op de financiële markten kan kopen als verzekering op tegen een bankroet van het noodlijdende Zuid-Europese land.

Dit meldt Bloomberg maandag op basis van gegevens van onderzoeksbureau Credit Market Analysis (CMA). "Iedereen prijst een korte termijn-wanbetaling in en ik denk dat het hard aan gaat komen", zegt Peter Tchir, hedgefondsmanager van TF Market Advisors in New York. "Het is overduidelijk dat de financiële hulp aan de Grieken niet werkt."

Maandag steeg de Griekse éénjaars-rente naar een nieuw record van 116 procent. Over tienjaars-staatsobligaties moeten de Grieken nu 23,5 procent betalen, meer dan tien keer zo veel als Nederland.

De financiële markten lijken dan ook een andere mening toegedaan dan CDA-minister van Financiën Jan Kees de Jager, die denkt dat de Grieken alle leningen gewoon zullen afbetalen.


Deze man hoort bij die andere 2 procent (Foto: Novum)

Dronken fietser verbijstert agenten

Een 37-jarige Duitser meldde zich in de nacht van maandag op dinsdag bij de politie in de stad Coburg met de mededeling dat hij van zijn fiets was gevallen. De oorzaak van de valpartij liet zich makkelijk raden: de man had nog een biertje in de hand. Hij bleek een potentieel dodelijke hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben, meldde de politie.

De agenten stelden met verbijstering een alcoholpromillage van 5,6 vast. Dat is ruimschoots meer dan de 1,6 promille die maximaal is toegestaan voor fietsers. Een promillage vanaf 4 wordt als levensbedreigend beschouwd.

De man had aan de val van zijn fiets lichte verwondingen overgehouden en is naar een ziekenhuis gebracht. Hij kan op een boete rekenen.

Martens opnieuw weken uit roulatie

Maarten Martens staat vier tot zes weken aan de kant. Zijn enkelblessure is weer opgespeeld. De AZ-speler ondergaat vandaag een kijkoperatie.

De Belg heeft al sinds vorig seizoen problemen met zijn enkel. Vorig seizoen werd gehoopt dat een flinke tijd rust houden de blessure zou doen verdwijnen, maar tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen ging het mis. Tegen PSV keerde de klachten terug.

"Het was vorig seizoen al moeilijk om een diagnose te stellen", zegt Martens tegen Voetbal International. "Na de rustperiode van deze zomer leek het geleidelijk beter te gaan. Maar dat onschuldige blok tegen PSV verergerde de klachten. Na het duel met PSV heb ik met pijnstillers gespeeld. Toen ik stopte met het nemen van die medicijnen, bleek dat de pijn weer terug was."

Tijdens de ingreep van vandaag wordt de enkel van Martens schoongemaakt. Daarna kan de middenvelder vier tot zes weken niet in actie komen. De afgelopen twee wedstrijden moest hij al laten schieten. Hij werd vervangen door de 18-jarige Adam Maher.

Agenten vrezen agressiviteit door hoge boetes

Agenten zijn boos op het plan van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) om de boetes voor hardrijden en asociaal rijgedrag te verhogen. Ze vrezen dat zij daardoor nog meer te maken krijgen met agressieve burgers, schrijft het AD dinsdag.

Politievakbonden krijgen steeds meer berichten van verontruste agenten. "De ernst van de overtreding staat niet meer in verhouding tot de rekening die mensen ervoor moeten betalen", zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. "Agenten weten dat zulke hoge boetes agressie oproepen. Het is vragen om problemen."

Opstelten kondigde vorige week aan de boetes met ingang van 2012 te willen verhogen. Sommige bekeuringen worden dan zo'n 140 euro hoger.

De agenten dreigen uit protest minder bekeuringen uit te schrijven. "De politiek mag denken dat dit een melkkoe is, maar ze komt dan bedrogen uit", aldus ANPV-voortzitter Walter Welting.


Agenten vrezen agressieve burger door hoge boetes (Foto: Novum)

'Militaire oefening Rusland en Noord-Korea'

Rusland en Noord-Korea houden nog dit jaar een gezamenlijke militaire oefening. Daarmee willen de landen tegenwicht bieden aan het machtsblok dat de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan samen vormen. Dat berichtte de Japanse krant Asahi dinsdag op gezag van niet nader genoemde bronnen.

Volgens het dagblad zullen van beide landen de marine en de luchtmacht aan de oefening deelnemen. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il zou daarover afspraken hebben gemaakt met president Dmitri Medvedev toen hij onlangs in Rusland was.

'Nederland schendt mensenrechten transgenders'

Het Nederlands Burgerlijk Wetboek schendt de internationale mensenrechten van transgenders. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een rapport dat dinsdag is gepubliceerd. De regering zou de wet daarom zonder uitstel moeten aanpassen.

Het gaat om artikel 28 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat transgenders pas recht hebben op een nieuw identiteitsdocument nadat ze zich voorgoed onvruchtbaar hebben laten maken door middel van een medische operatie. Niet elke transgender wil zich fysiek laten ombouwen tot het andere geslacht.

Angolese Leila Lopes is Miss Universe 2011

Leila Lopes uit Angola is in de nacht van maandag op dinsdag in de Braziliaanse stad Sao Paulo gekroond tot Miss Universe 2011. De 25-jarige studente bedrijfskunde neemt de titel over van de Mexicaanse Ximena Navarrete.

Lopes liet in de finale de Oekraïense schone Olesia Stefanko achter zich. Priscilla Machado uit Brazilië, Shamcey Supsup uit de Filipijnen en Luo Zilin uit China waren de nummers drie tot en met vijf. Het was de 60e editie van de mondiale schoonheidswedstrijd.

Angolese Leila Lopes is Miss Universe 2011
Angolese Leila Lopes is Miss Universe 2011 (Foto: ANP)

Wetsvoorstel minimumstraf fors aangescherpt

Criminelen die voor de tweede keer binnen tien jaar in de fout gaan, krijgen binnenkort sneller een minimumstraf. Het wetsvoorstel daarover van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wordt aangescherpt, schrijft De Telegraaf dinsdag.

De PVV was niet tevreden met de opzet die in het regeerakkoord stond. Daarin was afgesproken dat een minimumstraf pas werd gegeven als een crimineel zich binnen tien jaar twee keer schuldig maakt aan een misdrijf waar tenminste twaalf jaar op staat. Nu wordt dat acht jaar.

De PVV is tevreden met het nieuwe voorstel. "Daardoor vallen ook diefstal met geweld, geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel en mensensmokkel onder de wet", reageert Kamerlid Lilian Helder. "Dat zijn misdrijven die de maatschappij ontwrichten en voor buurtbewoners angstaanjagend zijn."

Naar verwachting maakt Opstelten het nieuwe concept vrijdag bekend.

Samsung klaagt in Frankrijk Apple aan

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft in Frankrijk een rechtszaak aangespannen tegen Apple vanwege patentbreuk. Dat maakte Samsung maandag bekend.

De klacht werd in juli ingediend bij een rechtbank in Parijs. De zaak draait om de vermeende overtreding van drie technologiepatenten van Samsung door Apple. Het gaat niet om het ontwerp van de tabletcomputer, aldus Samsung. De zaak wordt naar verwachting in december in behandeling genomen.

In Duitsland kreeg Samsung vorige week van de rechtbank een verbod opgelegd voor de verkoop van de nieuwe Galaxy Tab 10.1 omdat die te veel zou lijken op de iPad van Apple. Ook in andere landen heeft Apple zaken aangespannen tegen Samsung.

FNV-bonden komen er niet uit

De FNV-bonden zijn niet tot een besluit gekomen over het pensioenakkoord. Na zestien uur vergaderen wilde FNV Bondgenoten dinsdagochtend niet verder onderhandelen. Dat meldde voorzitter Henk van der Kolk tegen Radio 1.

FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV en FNV Bouw hadden eerder al aangekondigd nee te gaan zeggen. De eerste, tweede en vierde grootste bond binnen de vakcentrale hadden, door middel van een gewogen stemming, de meerderheid van de stemmen in handen.

FNV Bondgenoten was fel tegen het akkoord dat was afgesloten tussen werkgevers, overheid en werknemers. Het akkoord leidde volgens de grootste bond tot een casinopensioen, waarbij de zwakste schouders de zwaarste last moesten dragen.

Abvakabo en FNV Bouw kondigden aan alleen ja te kunnen zeggen als het akkoord werd aangepast. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) is hen echter niet tegemoet gekomen door het mogelijk te maken dat mensen met een zwaar beroep en een laag inkomen zonder inkomensverlies met hun 65ste met pensioen kunnen gaan.

Kamp kondigde eerder aan dat als de vakcentrale nee zou zeggen, hij verder zou gaan met zijn eigen oorspronkelijke voorstel. Hierin wordt de pensioenleeftijd ook verhoogd naar 66 jaar, maar wordt de AOW niet verhoogd en komen er geen fiscale regelingen om te sparen voor een eerder pensioen.

Dinsdagochtend houdt Kamp een persconferentie naar aanleiding van de uitslag van de stemming binnen FNV. FNV-voorzitter Agnes Jongerius gaat dinsdagmiddag om de tafel met Kamp en de werkgevers.

Info over ontwikkelingshulp inzichtelijk

Financiële gegevens en andere overheidsinformatie over ontwikkelingshulp zijn voortaan voor iedereen te bekijken. Staatssecretaris Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking geeft dinsdag de eerste gegevens vrij.

De overheid begint met het verstrekken van de informatie over de Nederlandse hulpgelden en -projecten, omdat donorlanden 3 jaar geleden hebben afgesproken om transparanter te gaan werken. Groot-Brittannië heeft al gegevens openbaar gemaakt, Nederland is het tweede land dat dit doet.

Info over ontwikkelingshulp inzichtelijk
Info over ontwikkelingshulp inzichtelijk (Foto: ANP)

Bravely Default nieuwe RPG van Square Enix

Square Enix doet ook mee in de persconferentie en er is een nieuw spel voor de Nintendo 3DS aangekondigd. Bravely Default: Flying Fairy is een RPG en de trailer die getoond is zag er echt prachtig uit. Zo gauw deze op internet staan zullen we deze met jullie delen.

Het spel zou volgens Nintendo ondersteuning hebben voor augmented reality. De personages zijn ontworpen door Akihiko Yoshida. Bravely Default: Flying Fairy moet in 2012 uitkomen.

Bravery Default

Vrijheid?

Het woord vrijheid heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een soort toverwoord. Het maakt niet uit welke groepering je aanhangt of welke jou wil inlijven. Allemaal pretenderen ze vrijheid na te jagen. Godsdienstige stromingen schromen niet om zich met veel regelmaat te laten ontvallen dat bij hen vrijheid in het verschiet ligt. Bij hen wel, bij anderen niet. Sommigen zijn wat extremer dan anderen, niet ieder religieus groepje zal je motiveren de andere partij uit te roeien, maar uiteindelijk blijft de slogan gelijk: volg ons en word vrij.

[US Open] Djokovic in finale te sterk voor Nadal

Novak Djokovic heeft zijn vierde grandslamtitel binnengehaald. De Serviër was in een hoogstaande finale van de US Open in drie lange sets te sterk voor Rafael Nadal. Het werd 6-2, 6-4, 6-7 en 6-1 voor de nummer één van de wereld, die eerder dit jaar al de Australian Open en Wimbledon won.

De eerste en tweede set van de finale hadden een soortgelijk verloop. Nadal wist in beide sets op een 2-0 voorsprong te komen maar verloor vervolgens twee keer op rij zijn eigen service. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, zo duurde de derde game van de tweede set liefst zeventien minuten.

Bij vlagen werd er formidabel tennis gespeeld door beide heren, maar toch was het steeds de Serviër die de punten na zich toe kon trekken. Hij zat vaak beter in de rally en las de service van de Spanjaard erg goed.

Ook in begin van de derde set bleef het niveau ongelooflijk hoog, maar toch was het telkens Djokovic die de overhand had in de rallies. Die verloor hij echter gaandeweg de set. De nummer één van de wereld brak Nadal nog wel tweemaal, maar werd beide keren direct teruggebroken.

Op 5-5 kreeg Djokovic het opeens weer op zijn heupen. Hij maakte een paar voortreffelijke punten en benutte direct zijn eerste breakpoint in die game, waardoor hij kon serveren voor de partij. Nadal gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen en wist nogmaals terug te komen in de partij en pakte ook de tiebreak met 7-5.

Daarna was het woord echter weer aan Djokovic, die Nadal niet nog verder terug wilde laten komen en maakte de partij alsnog af in de vierde set. Met de winst zette Djokovic zijn fenomenale seizoen 2011 voort. Hij boekte tot dusver 58 zeges en verloor slechts twee keer, waarvan één keer door opgave.

Trailer: Bunraku

Via de website van Collider zijn een aantal afbeeldingen uit de film Bunraku op het wereldwijde web terecht gekomen. In de stijl die we kennen van films zoals 300 en Sin City, laat de film ons kennis maken met een mysterieuze zwerver en een jonge Japanse strijdster. 

Het duo komt in een dorpje terecht wat wordt geterroriseerd door een stel criminelen. Bij hun zoektochten komt het tweetal allerlei vreemde en fantastische monsters tegen en belandt in de meest vreemde situaties terecht.

Bunraku is geregisseerd door Guy Moshe en kent een sterke cast met onder meer Josh Hartnett, Woody Harrelson, Demi Moore, Ron Perlman en Gackt Camui. De film draait vanaf 30 september in de Amerikaanse bioscopen. Of en wanneer we de film in de Nederlandse bioscopen kunnen verwachten is nog niet bekend.

Als voorproefje is hier alvast een trailer.


De trailer voor Bunraku.

TV Lab-pilot Truman best bekeken

De pilot van het programma Truman hoort bij de best bekeken programma's van TV Lab. Naast Truman behoorden Fuck The Parents en Caribbean Combo tot de drie programma's die de meeste kijkers trokken. Dat maakte Roek Lips, netmanager bij Nederland 3, bekend op het NPOX11 Festival.

In Truman gingen onder anderen Saar Koningsberger en Sarah Chronis de strijd met elkaar aan. Door middel van sociale media proberen zij populair te worden en iemand naar een plek te lokken. Het team dat dat als eerste lukt wint een geldbedrag. Eerder won deze show de kijkerspitch.

Bij TV Lab krijgen programmamakers de kans hun programma aan het publiek te tonen. Dit jaar werden 24 pilots uitgezonden.

Als experiment presenteerde ook Xander de Buisonje een pilot voor TV Lab. Voor Kamer 9 worden artiesten 36 uur in een kamer opgesloten om in dit tijdsbestek een lied te maken.

Het is nog niet bekend welke programma's daadwerkelijk op televisie komen. Lips verwacht wel dat ongeveer vijf programma's in de loop van het jaar een plek in de programmering krijgen.

Jeff Beck uitgeroepen tot levende legende

Gitaarheld Jeff Beck zal binnenkort gehonoreerd worden als levende legende door de uitgevers van het Classic Rock magazine. Dit vernemen we op de website van Starpulse.

Beck, voormalig bandlid van de Britse supergroep The Yardbirds, treedt hiermee in de voetsporen van de vorige winnaars Iggy Pop en de groep Rush. De Classic Rock Roll of Honor ceremonie zal later dit jaar plaatsvinden.

In een interview met BBC News zegt de muzikant zich 'zeer vereerd' te voelen. "Ik ben een persoon die zich graag op de achtergrond houdt, ik ben geen mainstream rock act. Dit betekent dat er iemand is, die in de gaten houdt wat ik aan het doen ben. Dat is erg fijn."

Beck hoopt ook een tweede prijs te bemachtigen - hij is ook genomineerd voor de categorie 'Album van het Jaar' met zijn album 'Rock 'n' Roll Party'. Beck moet het hierbij opnemen tegen Foo Fighters ('Wasting Light'), Journey ('Eclipse') en Motorhead ('The World Is Yours').

Het zevende Rock Roll of Honor zal op 9 november plaatsvinden en niemand minder dan Kiss-bassist Gene Simmons zal de gastheer van de avond zijn.

NTC: Islam basis voor wetgeving Libië

De nieuwe machthebbers in Libië gaan de wetgeving in het Noord-Afrikaanse land in belangrijke mate baseren op de islam. Dat heeft Mustafa Abdel Jalil, de leider van de Libische Overgangsraad (NTC), maandag gezegd in een toespraak op het Martelarenplein (het Groene plein ten tijde van het dictatoriale bewind van de verdreven leider Moammar Gadhafi) in Tripoli.

De NTC wil van Libië een moderne rechtsstaat maken. "We zullen geen extremistische ideologieën tolereren, niet van links en niet van rechts", zo stelde Abdel Jalil. Hij wees erop dat Libië een islamitisch land is, en dat zijn raad een gematigde koers voorstaat. "We blijven op deze weg voortgaan", aldus de politicus.

Duizenden Libiërs waren aanwezig bij de eerste toespraak in het openbaar van Abdel Jalil in de hoofdstad van Libië. In het weekeinde was de 'president' van de overgangsraad vanuit de oostelijke stad Benghazi naar Tripoli gereisd.

NTC: islam basis voor wetgeving Libië
NTC: Islam basis voor wetgeving Libië (Foto: ANP)

Game of the Decade-toernooi - Halve Finale - dag 2

De laatste halve finale is hier! Welke van de twee onderstaande games gaat naar finale? Beslis het in de poll op FOK!games. Morgen hebben we een dag pauze en dan zal donderdag de gehele dag gestemd kunnen worden op de finale-kandidaten.

World of Warcraft
De langverwachte MMORPG van Blizzard wist vanaf het begin meteen veel indruk te maken. Jaren later wordt de game nog steeds door miljoenen mensen gespeeld en zijn er al meerdere uitbreidingen voor verschenen. World of Warcraft is zeker de meest succesvolle MMO aller tijden en de vraag is wie de koning van zijn troon kan stoten.

Half Life 2
Half Life 2 bracht een nieuw element in de gamingwereld, de gravitygun. Hiermee kon je objecten oppakken en wegschieten zonder enige moeite. Zonder twijfel een pareltje in zijn tijd, Half Life 2 zorgde met veel veel spanning en sensatie ervoor dat vele gamers urenlang achter hun beeldscherm waren gekluisterd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
©FOK.nl e.a.