Vader Winehouse: Ex niet schuldig aan dood

De vader van Amy Winehouse vindt dat haar ex Blake Fielder-Civil geen schuld heeft aan de dood van de zangeres. "Haar dood was een verschrikkelijk ongeluk. Zij was daarvoor verantwoordelijk", zegt Mitch in een interview met de Britse boulevardkrant The Sun.

Mitch Winehouse geeft Fielder-Civil wel de schuld van de drugsproblemen van zijn dochter. Hij is ervan overtuigd dat zijn dochter aan de drugs raakte door haar echtgenoot. De twee leerden elkaar kennen een paar jaar voordat ze in 2007 met elkaar trouwden. "Ik neem hem heel veel kwalijk. Hij heeft harddrugs op haar pad gebracht. "

De familie van de zangeres deed gedurende haar huwelijk met Fielder-Civil verwoede pogingen om haar af te laten kicken. Winehouse en haar man werden zelfs overgevlogen naar een eiland dat nauwelijks te bereiken was. "Ik dacht: er is geen enkele manier waarop Blake hier drugs weet te krijgen. Maar hij kocht een visser om en kwam zo toch aan drugs."

Mitch zegt dat zijn dochter al jaren clean was. Volgens hem begonnen de gezondheidsproblemen van Amy toen ze afgekickt was. "Ze bleef veel alcohol drinken, waardoor ze af en toe aanvallen had." Volgens Mitch werd een van die aanvallen haar fataal.

Uit toxicologisch onderzoek bleek dat er geen drugs zijn gevonden in Amy's lichaam. Naar de doodsoorzaak van de zangeres wordt volgende maand uitgebreider onderzoek gedaan.

Amy Winehouse stierf in juli op 27-jarige leeftijd. Toen ze overleed zat Fielder-Civil in de bak. Naar eigen zeggen is hij kapot van het overlijden van zijn ex. Winehouse en Fielder-Civil scheidden in 2009.