Video van Al Qaida wegens 9/11

Al Qaida heeft maandag een video op internet geplaatst ter gelegenheid van de tiende herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Dat heeft Site Monitoring Services, een particuliere organisatie, gemeld.

De video duurt 62 minuten en bevat onder andere een toespraak van de huidige leider van Al Qaida, de Egyptenaar Ayman al-Zawahri, die niet zelf in beeld verschijnt. Ook zijn er tot nu toe onbekende beelden te zien van Osama bin Laden. De titel van de video luidt 'Het eerste begin van de naderende overwinning'.

Volgens het voormalige hoofd van de Amerikaanse terreurbestrijding, Michael Leiter, vormt Al Qaida nog net zo'n groot gevaar voor de VS als voorheen. Het terreurnetwerk wil de VS volgens hem nog steeds met alle mogelijke middelen, zoals bijvoorbeeld biologische wapens, treffen. Gevaarlijke takken van de organisatie, zoals het Jemenitische Al Qaida op het Arabische Schiereiland, zullen de komende tien jaar een steeds belangrijkere rol gaan spelen, zei Leiter maandag in een toespraak. Leiter stapte in juli op als hoofd van de terreurbestrijding.


Video van Al Qaida wegens 9/11 (Foto: Novum)