Reuzensprong Sijsling op wereldranglijst

Igor Sijsling heeft een enorme sprong op de wereldranglijst gemaakt. Onze landgenoot won afgelopen weekenend de Challenger van Alphen aan den Rijn en daardoor klom hij 23 plaatsen op de plaatsingslijst van de ATP.

Sijsling vinden we terug op de 146e plek. Beste Nederlander op de wereldranglijst is nog altijd Robin Haase. Hij zakte een plaatsje en vinden we terug op plek 42. Thomas Schoorel zakte ook een aantal plekken en neemt de 126e plaats in.

Thiemo de Bakker zakte maar liefst 38 plaatsen en staat nog net in de top-200. Hij staat op de 197e plek. De US Open is de reden van de grote daling van De Bakker. Dit jaar werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld, terwijl hij vorig jaar nog de derde ronde wist te halen.

In de top van de wereldranglijst veranderde er niet veel. Novak Djokovic verstevigde zijn koppositie ten op zichte van Nadal. De Servische tennisser wist de Spanjaard vannacht te verslaan in de finale van de US Open. Het verschil is opgelopen naar meer dan vierduizende punten. Een gewonnen grand-slam levert tweeduizend punten op. Roger Federer blijft derde, voor Andy Murray en David Ferrer.

Jo-Wilfried Tsonga kwam de top tien terug binnen. Hij klom van de elfde naar de tiende plaats. Janko Tipsarevic kwam dankzij zijn kwartfinaleplaats op de US Open op de dertiende plek terecht. Andy Roddick steeg naar de veertiende plaats.