Opnieuw raids door Syrische ordetroepen

Syrische regeringstroepen hebben dinsdag raids uitgevoerd in verschillende buitenwijken van de hoofdstad Damascus. Meerdere mensen zijn opgepakt, meldden lokale mensenrechtenorganisaties.

De raids van dinsdag zijn het zoveelste harde optreden van Syrische ordetroepen tegen dissidenten. President Bashar Assad probeert een al zes maanden durende volksopstand ten einde te brengen, maar de antiregeringsdemonstranten weigeren te stoppen met hun protesten. Volgens de Verenigde Naties zijn sinds maart al zeker 2600 mensen gedood.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zei dinsdag tijdens een bezoek aan Egypte dat hij vreest voor een burgeroorlog. Tijdens een bijeenkomst van de Arabische Liga in Caïro zei hij tegen Arabische ministers van buitenlandse zaken dat de legitieme eisen van mensen in de regio niet hardhandig de kop moeten worden ingedrukt. "Later zullen we zien dat dit de verkeerde weg was", zei Erdogan.

Turkije is een buurland van Syrië en de belangrijkste handelspartner, maar het land raakt steeds geïrriteerder door de acties van Damascus.


Opnieuw raids door Syrische ordetroepen (Foto: Novum)