Dustin Hoffman maakt regiedebuut met operadrama

Dustin Hoffman wordt regisseur. De 74-jarige Amerikaanse acteur neemt de regie op zich van Quartet, een verhaal over vier gepensioneerde operazangers. De cast bestaat uit de Britse acteurs Maggie Smith, Michael Gambon en Billy Connolly, zo schrijft het Engelse filmtijdschrift Empire.

De 68-jarige Schotse komiek Connolly speelt een voormalig operazanger in een bejaardentehuis voor operazangers. Hij slijt zijn dagen met ex-collega's Tom Courtenay, bekend uit Doctor Zhivago, The Golden Compass en Pauline Collins, die onder meer te zien was in Shirley Valentine en City of Joy. Ze geven ieder jaar een groot feest op de verjaardag van Verdi.

Dan verschijnt een voormalige operadiva (Maggie Smith) ten tonele, die hun plannen in de war schopt. De spanningen tussen de vier lopen steeds verder op en oude vetes herleven. De film geeft volgens Hoffman een ongezouten beeld van ouder worden.

Quartet is gebaseerd op een toneelstuk van Ronald Hartwood die eerder The Pianist schreef. Hij bewerkte zijn scenario tot een filmscript voor Hoffman. De opnames gaan deze week van start in het Engelse Buckinghamshire. De film moet volgend jaar verschijnen.


Dustin Hoffman maakt regiedebuut met operadrama (Foto: Novum)