Hugh Grant in verfilming Cloud Atlas

Hugh Grant heeft zich bij de cast gevoegd van Cloud Atlas. Dat maakten de producenten dinsdag bekend. Tom Hanks, Susan Sarandon en Halle Berry hadden al getekend. Welke rol Grant krijgt is nog niet bekend.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2004 van de Britse schrijver David Mitchell. Het won meerdere literatuurprijzen, waaronder de Booker Prize, de Nebula Award en de Arthur C. Clarke Award.

Het boek bestaat uit zes losse verhalen, alle over hoofdpersoon Adam Ewing. Ze spelen zich af tussen 1850 en de nabije toekomst. Ieder verhaal wordt door de hoofdpersoon verteld of bekeken in het volgende verhaal. De eerste vijf verhalen worden ergens onderbroken. Halverwege het boek worden ze stuk voor stuk afgerond, waardoor de lezer aan het einde van het boek weer is aanbeland in 1850.

Cloud Atlas wordt geregisseerd door maar liefst drie regisseurs. Andy en Lana Wachowski, bekend van de Matrix-trilogie, nemen enkele van de verhalen op zich, net als Tom Tykwer, die eerder de Duitse film Lola Rennt maakte.

De opnames voor Cloud Atlas vinden plaats in Schotland, Duitsland en Spanje. De film verschijnt eind volgend jaar in de bioscoop.