Reus heeft ziekte van Pfeiffer

Sjors (Sj0rSz)

Kai Reus was in de afgelopen maanden nauwelijks fit, maar dat heeft een oorzaak. De renner van de Rabobank-ploeg heeft namelijk de ziekte van Pfeiffer. Hij zit inmiddels al het laatste stadium, maar men kan nog niet zeggen wanneer hij weer kan koersen.

"Ik was al langer heel erg moe en had last van koorts in januari en februari," liet Reus in een reactie weten. "We hebben bloedonderzoek gedaan omdat de ploeg al vermoedens had en daaruit is gekomen dat ik een variant van de ziekte van Pfeiffer heb. Het is een lichte variant en al in het eindstadium, maar ik moet maar kijken wanneer ik weer echt kan belasten."

Reus schrok wel even, nadat de diagnose was vastgesteld. "Ik ben nu even in shock, heb het pas gehoord. Wanneer ik weer in competitie ben? Ik heb echt nog geen idee."

De jonge renner, die vorig jaar zijn rentree maakte, denk in elk geval aan zijn ploeggenoten in Parijs-Nice. "Mooi dat Lars Boom de trui heeft, maar ik denk dat hij hem donderdag kwijt raakt. Die rit is echt lastig en Alberto Contador zal daar waarschijnlijk de leiding pakken."