Fortis Bank verdwijnt uit straatbeeld

Het logo van Fortis Bank Nederland verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld. Dit gebeurt omdat ABN Amro en Fortis vanaf begin april hun kantoren gaan samenvoegen, vooruitlopend op de juridische fusie aan het begin van de tweede helft van dit jaar. Dat meldt ABN Amro vandaag.

De fusie, die nog moet worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en de Europese Commissie, wordt daarmee voor het eerst merkbaar voor particuliere klanten en zichtbaar in het straatbeeld. De honderdvijftig vestigingen van Fortis Bank Nederland worden samengevoegd met een vestiging van ABN Amro, waarvan er in totaal ruim vijfhonderd overblijven. In het merendeel van de gevallen wordt het Fortis-kantoor gesloten.

Totdat de juridische fusie een feit is, kunnen klanten in de honderdvijftig samengevoegde filialen kiezen uit een ABN Amro-balie en een tijdelijke speciale Fortis-balie. Daarna worden de Fortis-klanten overgeheveld naar ABN Amro. Voor het einde van het jaar moet de fusie een feit zijn.

De gefuseerde bank gaat 5,5 miljoen particuliere klanten tellen, verdeeld over vijfhonderd vestigingen. Het aantal medewerkers wordt tijdens de reorganisatie gereduceerd tot 7500 in 2013. Beoogd directeur van de gefuseerde retailbank ABN Amro Particulieren is Paulus de Wilt.

ABN Amro en Fortis Nederland fuseren onder toeziend oog van de Nederlandse staat, die de twee banken op het dieptepunt van de kredietcrisis in 2008 overnam uit de bijna-failliete boedel van de toenmalige eigenaar Fortis.