Uitslagen Champions League (09/03/2010)

Arsenal en Bayern München hebben de kwartfinales van de Champions League bereikt. De Engelsen maakten korte metten met FC Porto, terwijl Bayern het onderste uit de kan moest halen en uiteindelijk door twee Nederlandse treffers in de koker is beland.

Arsenal FC - FC Porto

Arsenal nam direct het initiatief en stichtte gevaar via Andrey Arshavin. De Rus stuitte na negen minuten op doelman Helton, maar in de rebound stond Nicklas Bendtner op de goede plaats. Diezelfde Deen wist op aangeven van Arshavin halvewege de eerste helft de marge te verdubbelen. De Engelsen, bij wie dirigent Cesc Fàbregas ontbrak op het middenveld, hadden de wedstrijd het overwicht en maakten het FC Porto bijzonder lastig.

Na rust gingen de Londenaren gewoon door met waar ze gebleven waren. De Fransman Samir Nasri, die de taken van Fàbregas overnam op het middenveld van Arsenal, liet vanuit een moeilijke hoek de 3-0 aantekenen. Even later mocht de ingevallen Emmanuel Eboué de kers op de taart aanbrengen. Weggestuurd door Arshavin omspeelde de Ivoriaan Helton om vervolgens het lege doel te vullen met de vierde Engelse treffer. In blessuretijd mocht Bendtner vanaf elf meter nog zijn hattrick completteren.

Arsenal

5 - 0

FC Porto

 10' Nicklas Bendtner
 25' Nicklas Bendtner
 63' Samir Nasri
 66' Emmanuel Eboué
 90+1' Nicklas Bendtner
   
 
 Gele kaart: Nicklas Bendtner, Thomas Vermaelen, (Arsenal), Radamel Falcao, Álvaro Pereira, Jorge Fucile, (FC Porto)
 
Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Frank de Bleeckere (BEL)
 
Opstelling:   Opstelling:
M Almunia
B Sagna
S Campbell
T Vermaelen
G Clichy
A Song
A Diaby
S Nasri (Denílson/73)
T Rosický (E Eboué/57)
A Arshavin (T Walcott/77)
N Bendtner
  Helton
J Fucile
Rolando
B Alves
Á Pereira
(C Rodríguez/46) N Coelho
(F Guarín/76) R Micael
R Meireles
(M González/76) S Varela
Hulk
R Falcao

ACF Fiorentina - FC Bayern München

Bayern kon in Firenze een voorsprong van 2-1 gaan verdedigen, en hadden daar aanvankelijk niet al te veel moeite mee. Fiorentina wachtte af, maar kon toch af en toe aan de aandacht van de Duitse defensie ontsnappen. Na een klein half uur werd dat doelman Hans-Jörg Butt fataal. Een inzet van Marco Marchionni werd recht in de voeten van Juan Manuel Vargas gekeerd, waarop de Peruviaanse linkshalf hard binnenschoot. Arjen Robben was even later dicht bij de gelijkmaker, maar Sébastien Frey hield zijn doel middels een knappe save schoon.

Na rust was het Bayern dat de aanval zocht, maar de beste kansen weggaf. Butt redde nog op een inzet van Alberto Gilardino, maar had geen antwoord op de 2-0 van Stevan Jovetić. Al snel werd de stand echter volledig gelijk getrokken. Mark van Bommel ontving de bal van Franck Ribéry en schoof deze vervolgens in de hoek voor de aansluitingstreffer. De Italianen lieten dat echter niet op zich zitten en via opnieuw Jovetić, die Daniel Van Buyten wel erg makkelijk van zich afhield, werd het 3-1.

Daar hield het niet op voor de toeschouwers in Artemio Franchi. Waren de fans van Viola net weer gaan zitten, toen konden de meegereisde Bayern-supporters opspringen omdat Robben de 3-2 binnenknalde. De gemoederen bedaarden vervolgens weer in Italië en veel kansen kwamen er niet meer. De ploeg van Louis van Gaal kon zo de 3-2 achterstand uitspelen, maar gaat wel naar de kwartfinales door de twee gescoorde uitdoelpunten.

ACF Fiorentina

3 - 2

Bayern München

 28' Juan Manuel Vargas
 54' Stevan Jovetic
 64' Stevan Jovetic
   60' Mark van Bommel
 65' Arjen Robben
 
 Gele kaart: Per Krøldrup, Felipe, (ACF Fiorentina), Bastian Schweinsteiger, Mark van Bommel, (Bayern München)
 
Stadion: Stadio Artemio Franchi, Florence
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Alberto Undiano Mallenco (ESP)
 
Opstelling:   Opstelling:
S Frey
L De Silvestri
C Natali
P Krøldrup
Felipe (M Pasqual/79)
R Montolivo
C Zanetti
M Marchionni
S Jovetic
J M Vargas (Keirrison/82)
A Gilardino
  H-J Butt
P Lahm
D Van Buyten
H Badstuber
D Alaba
M van Bommel
B Schweinsteiger
A Robben
(D Pranjic/90+1) F Ribéry
T Müller
(M Klose/30) M Gómez