[NHL] Thuisreeks Capitals voorbij

De reeks van veertien gewonnen thuiswedstrijden is voorbij voor de Washington Capitals. In eigen huis werd in de shootout verloren van de Dallas Stars: 4-3. De Capitals waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar hadden de pech dat Dallas-goalie Marty Turco uitstekend in vorm was.

Turco stopte uiteindelijk 49 van de 52 schoten op doel. "We hadden vandaag een geweldige goalie nodig, en Marty was dat absoluut. Ik ben blij dat zijn harde werk ook heeft geresulteerd in een overwinning," aldus de veelgeplaagde coach Marc Crawford. Dallas kan de punten goed gebruiken aangezien ze vooralsnog niet op playoff-koers liggen. De Capitals, die op de eerste plaats in de NHL staan, kunnen de play-offs alleen theoretisch gezien nog mislopen.

Alex Ovechkin, de sterspeler van de Capitals, had voorafgaand aan deze wedstrijd al zes wedstrijden niet gescoord, een unicum voor de goalgetter. Vannacht maakte hij twee treffers, maar het was niet genoeg voor de overwinning. "Hij was de laatste paar wedstrijden gefrusteerd. Ik heb hem vanmorgen verteld dat hij simpelweg harder moet werken. Je zag in de eerste drie shifts in de wedstrijd dat hij dat opgepikt had. Hij was fysiek goed aanwezig en had zijn energie weer terug. En als hij zo speelt is hij de beste speler ter wereld," zei Washington-coach Bruce Boudreau.

De Capitals begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op een 2-0 voorsprong. In de eerste periode stond verdediger Tom Poti volledig vrij voor het doel zodat hij alle tijd had om de knappe pass van David Steckel binnen te schieten. De 2-0 was in de powerplay van Alex Ovechkin. Dallas kwam vervolgens sterk terug met powerplay-goals van Brad Richards en Trevor Daley vroeg in de derde periode. Hierna namen zij zelfs brutaal een voorsprong via een goal van James Neal. Alex Ovechkin maakte echter ruim drie minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker.

Omdat er in de shootout met name dankzij Turco niet gescoord werd, was er een shootout nodig. Daarin maakte Marty Turco zijn klus af door alleen Nicklas Backstrom te laten scoren. Voor Dallas scoorden Richards en Loui Eriksson waardoor zij de twee punten meenamen. Er werd slechts één andere wedstrijd in de NHL gespeeld. De Los Angeles Kings verpulverden de Columbus Blue Jackets met 6-0.