3D-film over de Schepping in de maak

Er gaat een 3D-bioscoopfilm komen waarin het verhaal van de Schepping wordt verteld. Deze film gaat toepasselijk 'In The Beginning' heten. Dit heeft website Deadlinehollywood bekendgemaakt. Het verhaal over hoe God in zeven dagen de wereld zou hebben geschapen is al wel bij iedereen bekend, maar filmstudio Paramount ziet er een goede bioscoopfilm in.

Er zijn nog geen acteurs gecast voor de rollen van Adam en Eva. Ook is het niet duidelijk of God in 'In The Beginning' door een acteur gespeeld zal worden of niet. Een script is er al wel: Scenarist John Fusco heeft het Bijbelse boek van Genesis bewerkt tot een filmscript. Fusco is vooral bekend als schrijver van westerns als 'Young Guns' en van paardenfilms als 'Hidalgo' en 'Spirit: Stallion of the Cimarron'. Er moet dus niet raar opgekeken worden als Adam en Eva in deze film straks op paarden rondrijden.

Ook al moet 'In The Beginning' een film vol special effects worden, toch is het budget van dertig miljoen dollar aan de lage kant voor een 3D-film. Producent Cary Granat hoopt dat 'In The Beginning' een christelijke film voor het hele gezin kan worden. Als dit lukt dan is succes verzekerd: de eerste Narnias-film 'The Lion, The Witch & The Wardrobe' werd mede een groot succes in Amerika door de christelijke ondertoon.

3D-film over de Schepping
3D-film over de Schepping (Foto: Novum)