Beckham kijkt uit naar weerzien met oude bekenden op Old Trafford

David Beckham speelt woensdagavond op Old Trafford tegen zijn oude club Manchester United. Over de rug van zijn oude liefde moet hij met AC Milan de kwartfinale van de Champions League zien te bereiken.

De Engelsman verliet Manchester United in 2003. Achteraf gezien had hij de club nooit willen verlaten. Als het aan hem had gelegen dan had hij zijn hele loopbaan bij de ploeg van Sir Alex Ferguson gebleven.

"Ik wilde graag mijn hele loopbaan blijven, maar soms zijn sommige dingen niet voorbestemd", zegt Beckham in Match of the Day. "Ik ben bij drie hele grote clubs terechtgekomen (Real Madrid, LA Galaxy en AC Milan), maar had net zo graag zoals Ryan Giggs bij Manchester United gebleven. Het is heel wat om zo lang bij zo'n grote club te blijven."

In het San Siro werd het 3-2 voor United door doelpunten van Paul Scholes en Wayne Rooney (2). In Engeland heeft Milan dus een loodzware taak. "Het zal moeilijk worden om te winnen op Old Trafford. Maar ik hou van grote uitdagingen en voor mij is het een grote uitdaging om te laten zien aan mijn oude publiek wat ik nog kan."

Een terugkeer op Old Trafford betekent ook het weerzien met Sir Alex Ferguson. "Het zou mooi zijn om hem weer te zien. Hij heeft een hele belangrijke rol in mijn leven gespeeld. In mijn periode bij United was hij als een vader voor mij. Ik zal hem altijd dankbaar blijven."