FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesEuro 2020
Euro 2020


Coronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 december 2009

Prins Willem-Alexander wint Zwarte Piet 2009

Prins Willem-Alexander is vanavond uitgeroepen tot winnaar van de Zwarte Piet Award 2009, een 'prijs' voor degene die dit jaar "oeroude Hollandsche waerden" heeft geschonden. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het Sinterklaasgala voor Volwassenen in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het publiek kon op vier genomineerden stemmen via internet.

Willem-Alexander was genomineerd omdat hij zich "onkoninklijk gedraagt", aldus de Stadsschouwburg, die het Sinterklaasgala organiseert. "Van oudsher laat Nederland zich niets gelegen liggen aan de (voormalige) koloniën. Waarom dan die omzichtigheid, voorzichtigheid met betrekking tot het optrekken van een fijne vakantievilla in Mozambique, niet eens onze eigen kolonie? Nederland is een handeldrijvende natie, dus handelsbelangen gaan altijd voor. Prima dus zo'n optrekje."

Andere genomineerden voor de Zwarte Piet Award waren DSB Bank-oprichter Dirk Scheringa, Jan van V. (verdachte in de vastgoedfraudezaak) en Hubert Möllenkamp (ex-directeur van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale).

Het Sinterklaasgala in de volledig uitverkochte Stadsschouwburg vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. Acteur Hans Kesting kruipt voor de voorstelling altijd in de huid van Sinterklaas, vanavond vanuit een ziekenhuisbed vanwege een ernstige blessure. Acteur Waldemar Torenstra was hoofdpiet en CDA-coryfee Dries van Agt hield een toespraak. Genomineerden voor de Zwarte Piet Award komen vrijwel nooit opdagen om hun prijs in ontvangst te nemen.

Pieten kunnen het goedmaken als Kerstman

De NS biedt de twee Zwarte Pieten die gisteren uit de trein werden gezet omdat ze geen kaartje hadden, de kans hun misstap te herstellen. Het vervoersbedrijf heeft gevraagd of de twee zwartrijdende studenten van het ROC Flevoland op 19 december als Kerstmannen willen gaan collecteren in de speciale 'Serious Request'-trein die dan van Hilversum naar Groningen rijdt.

De opbrengst van de collecte is dan bestemd voor de Glazen Huis-actie van radio 3FM, die in de week voor kerstmis in Groningen plaatsvindt. Het ROC heeft volgens de NS ingestemd met het voorstel. Twee als Zwarte Pieten verklede studenten van de instelling werden gisteren op station Almere Oostvaarders uit de trein gezet. Zij hadden geen geldig vervoersbewijs, geen legitimatie en geen geld bij zich en probeerden de conducteur om te kopen met pepernoten. De studenten waren op weg om een nieuw leerbedrijf van het ROC te openen.

Iran bant media rond studentendag

Internationale media mogen vanaf overmorgen drie dagen lang geen verslag doen vanuit Iran. Dat heeft het ministerie van Cultuur vandaag laten weten.

De Iraanse overheid vreest voor grootschalige rellen, in navolging van de protesten tegen de herverkiezing van president Mahmoud Ahmadinejad in juni. Overmorgen is de Dag van de Student. Op die dag wordt elk jaar de moord op studenten in 1953 herdacht. Traditiegetrouw gaan dan veel studenten de straat op.

De politie en de Revolutionaire Garde hebben laten weten hard op te zullen treden tegen protesten. De overheid heeft alle betogingen verboden.

Internet en telefoonverbindingen in Iran werken traag. Naar verwachting wordt het internet overmorgen compleet buiten werking gesteld. In juni riepen veel demonstranten elkaar via het internet op de straat op te gaan. Dat waren de grootste demonstraties tegen het islamitische regime in dertig jaar.

Douglas laat geld na aan Douglas

Een Britse man heeft al zijn geld nagelaten aan steden die zijn achternaam dragen. In totaal hebben twintig steden met de naam Douglas 240.000 euro geërfd. Ook het stadje Douglas op het Britse Isle of Man kreeg een cheque opgestuurd, meldde de Daily Mirror vandaag.

Eric Gordon Douglas uit de Schotse stad Edinburgh gaf zijn advocaten de opdracht zijn vreemde testament uit te voeren. David Christian van de gemeenteraad van Douglas ontving bijna 12.000 euro. "Helaas heeft hij niet gezegd wat er precies mee moet gebeuren", aldus Christian, die beloofde op zoek te gaan naar een goed doel.

Christian deed ook een oproep aan bekenden van Eric Gordon Douglas om zich te melden. "We willen graag meer over hem weten. Het is een vreemde schenking en daar willen we hem voor eren."

Er zijn wereldwijd een flink aantal plaatsen met de naam Douglas. Deze steden liggen onder meer in Australië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.

Succes voor Henin bij rentree

Justin Henin heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. Ze deed dat bij een demonstratietoernooi in Charleroi.

Henin klopte haar landgenote Kirsten Flipkens met 6-4 en 6-4. Morgen speelt ze in de finale tegen de winnares van het duel tussen Italiaanse Flavia Pennetta en Alizť Cornet uit Frankrijk.

Volgende week speelt ze nog een demonstratietoernooi CaÔro, begin januari maakt ze in Brisbane haar rentree op de WTA-tour.

[WB] Groves wint 1.500 meter, De Vries 3e

Kristina Groves heeft in Calgary de wereldbekerwedstrijd over 1.500 meter gewonnen. Christine Nesbitt eindigde als tweede, Elma de Vries werd zeer verrassend derde.

Dat de omstandigheden in Calgary niet ideaal waren bleek te zien aan de tijden. Groves won in een tijd van 1.54,35, ongeveer 2,5 seconde boven het wereldrecord. Ze klopte Nesbitt met een klein verschil, 0,08 seconde. Elma de Vries reed een uitstekende race en werd derde in 1.54,55, waarmee ze bijna twee seconde van haar PR afhaalde.

De overige Nederlanders vielen tegen. Ireen WŁst eindigde pas als twaalfde. Laurine van Riessen, Diane Valkenburg en Marrit Leenstra werden respectievelijk 15e, 16e en 17e.

Uitslag 1.500 meter:

#NaamLandTijd
1Kristina Groves Can1.54,35
2Christine NesbittCan1.54,43
3Elma de VriesNed1.54,55
4Brittany Schussler Can1.54,85
5Katarzyna Bachleda-CurusPol1.54,97
12Ireen WŁst Ned1.56,10
15Laurine van RiessenNed1.56,39
16Diane ValkenburgNed1.57,08
17Marrit LeenstraNed1.57,57

Tussenstand wereldbeker 1.500 meter:

#NaamLandPunten
1Kristina Groves Can330
2Christine NesbittCan260
3Ireen WŁst Ned225
4Martina SŠblikovŠ Tsj192
5Daniela AnschutzDui284
8Diane ValkenburgNed142
11Margot Boer Ned100
12Elma de VriesNed95

Sint eruit, de Kerstman erin

De pakjes zijn veelal dit weekeinde uitgepakt, de pepernoten vrijwel op. Adieu Sinterklaas, welkom Kerstman. Buiten het oog van het winkelend publiek om wordt in winkels de komende dagen met man en macht gewerkt om de sinten, pietjes, roetjes, zakken en pepernoten te verwijderen en sleeën, Kerstmannen, rendieren en speciale kerstproducten in de winkels te krijgen.

Bij de twaalf filialen van de Bijenkorf verrijst traditioneel een enorme kerstboom in de winkel. In Den Haag gebeurde dat gisteravond al, in Amsterdam wordt vannacht de 15 meter hoge boom geplaatst. Niet al het werk gebeurt overigens in die nacht. "Veel voorbereiding is al gedaan. Lampjes in de takken en veel andere technische dingen zijn uiteraard al eerder gedaan", aldus een woordvoerster. Het is "een enorme operatie", aldus de zegsvrouw van het warenhuis, waar aan de buitenkant de sint nog is te zien, terwijl er achter doeken wordt gewerkt aan de kerstetalages.

Warenhuis V&D verwacht morgen nog veel klanten die op de valreep nog iets voor het sinterklaasfeest willen kopen. Daarom wacht het bedrijf met 'omtoveren' tot overmorgen. Dan gaan "de pietjes eruit en de kerstbomen erin". Het bedrijf is in december een groot winterwonderland, wat de decoratieverandering iets vergemakkelijkt. "De standaardkleuren deze maand zijn paars met goud, aangevuld met pakjes en linten. Met Sinterklaas aangevuld met sintdecoratie, met kerst met kerstdecoratie", aldus een zegsvrouw.

Bij de HEMA gaan overmorgen de lichten om zeven uur aan. Dan worden voor openingstijd bovenkasten, slingers, stickers en etalages gewisseld. In de drukke kerstperiode helpt het hele personeel van het hoofdkantoor minimaal een dag mee in de winkel, met aanvullen, kassa draaien en klanten helpen.

Alle vestigingen van supermarkt Albert Heijn zijn overmorgen in kerstsfeer. De medewerkers zijn volgens een woordvoerster goed voorbereid op de operatie. We hebben elke zoveel weken een themawisseling'', aldus de zegsvrouw. Het verschil met andere themawisselingen is wel dat nu niet alleen de decoratie verandert, maar ook een groot deel van het assortiment. Daarvoor worden extra mensen ingeroosterd, die een tandje harder werken.

Sint eruit, de Kerstman erin  (foto: ANP)

Apen herkennen vriendjes op foto's

Kapucijnapen kunnen apen die zij kennen, herkennen op foto's. De apen merken verschillen in gezichten op en onthouden de kenmerken van de apen die zij kennen.

Ook blijken de apen in staat om de tweedimensionale beelden te koppelen aan de werkelijkheid. Dat blijkt uit een studie van de Nederlandse primatoloog Frans de Waal die komende week wordt gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PNAS.

Voor het onderzoek kregen de apen vier foto's van andere apen te zien. Telkens was er sprake van een combinatie van drie onbekende apen en een bekende aap of andersom. De kapucijnapen bleken telkens de vreemde eend in de bijt te selecteren. Dat lukte bij kleurenfoto's en in zwart-wit.

Het is volgens De Waal, die het onderzoek samen deed met Jennifer Pokorny van de Emory Universiteit in de Amerikaanse stad Atlanta, voor het eerst dat er bewijs is geleverd dat apen begrijpen dat foto's een afbeelding zijn van de werkelijkheid.

[WB] Lee snelste op 500 meter

De Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary de tweede 500 meter van het weekend op zijn naam geschreven. Lee zegevierde in een tijd van 34,38.

De winnaar van de eerste 500 meter, de Fin Mika Poutala, werd in een tijd van 34,38 tweede. De derde plaats was voor de Amerikaan Tucker Fredericks in 34,50. Ronald Mulder was net als gisteren, toen hij een nieuw Nederlands record reed, de beste Nederlander. Met een tijd van 34,77 werd hij achtste. Jan Smeekens eindigde net daarachter als negende in 34,78.Uitslag 500 meter
#SchaatserLandTijd
1Kyou-Hyuk LeeZKO34.28
2Mika PoutalaFIN34.38
2Tucker FredericksUSA34.50
4Joji KatoJPN34.52
5Tae-Bum MoZKO34.52
6Kang-Seok LeeZKO34.56
8Ronald MulderNED34.77
9Jan SmeekensNED34.78

Klassement in wereldbeker

#SchaatserLandPunten
1 Mika PoutalaFIN395
2 Kang-Seok LeeZKO383
3 Tucker FredericksUSA 348
4 Kyou-Hyuk LeeZKO321
7 Jan SmeekensNED242
8 Ronald MulderNED238

Gerard Joling haalt uit naar Albert Verlinde

Gerard Joling is niet te spreken over Albert Verlinde. De laatste beschuldigde De Toppers eergisteren van 'liegen en draaierij.'

"Albert Verlinde gaf donderdag heel foute informatie", meldt de - nog immer kale - zanger op Radio 538. "Hij zei: "Ze zijn hun imago aan het redden. Dan zou ik eerst zeggen: Albert, ga zelf eerst een cursus volgen. Natuurlijk is er gelogen voor eigen bestwil, maar als je aan het onderhandelen bent, kun je gewoon niet gelijk naar buiten treden."

Albert Verlinde is op zijn beurt teleurgesteld dat hij geen goede informatie kreeg over de onderhandelingen bij De Toppers, zo valt te lezen in Mediacourant.

Met dank aan Natalie voor de herschreven submit!

[WB] Wolf superieur op 500 meter

Jenny Wolf heeft, net als gisteren, ook vandaag de 500 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in Calgary. De Duitse was met een tijd van 37,21 veruit de snelste.

De Chinese Beixing Wang werd in 37,63 tweede, Sang-Hwa Lee reed met 37,64 de derde tijd. Margot Boer was met een tijd van 37,97 wederom de beste Nederlandse. Annette Gerritsen reed een tijd van 37,98 en werd zesde.

In de stand om de wereldbeker gaat Wolf met 580 punten aan de leiding. Gerritsen is met de vierde plek en 355 punten de beste Nederlandse.Uitslag 500 meter
#SchaatssterLandTijd
1Jenny WolfDUI37.21
2Beixing WangCHI37.63
2Sang-Hwa LeeZKO37.64
4Nao KodairaJPN37.96
5Margot BoerNED37.97
6Annette GerritsenNED37.98
9Thijsje OenemaNED38.19
10Laurine van RiessenNED38.22

Stand in de wereldbeker

#SchaatssterLandPunten
1 Jenny Wolf DUI580
2 Beixing Wang CHI500
3 Sang-Hwa LeeZKO365
4 Annette GerritsenNED355
5 Margot Boer NED315
6 Nao Kodaira JPN301

Politie ItaliŽ vindt verborgen meesterwerken

De Italiaanse politie heeft in twee woningen in de buurt van Parma schilderijen ter waarde van 100 miljoen euro aangetroffen. Het gaat onder meer om werken van Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Paul Cézanne. Volgens justitie is de kunst verstopt door de oprichter van zuivelbedrijf Parmalat, Calisto Tanzi.

De negentien kunstwerken werden tijdens recente huiszoekingen aangetroffen op de zolders van de woningen. Daar werd gezocht in verband met een onderzoek naar de schoonzoon van Tanzi. Volgens justitie wilde de schoonzoon de schilderijen verkopen. Tanzi stelt dat de schilderijen niet van hem zijn.

Tanzi werd vorig jaar veroordeeld tot tien jaar cel voor fraude. Hij is verantwoordelijk voor het fraudeschandaal van 14 miljard euro in 2003, waardoor het Parmalat-imperium met vele buitenlandse vertakkingen instortte. Tanzi ging tegen die uitspraak in beroep en wacht nu in vrijheid zijn zaak af.

Politie Italië vindt verborgen meesterwerken  (foto: ANP)

[WB] Wotherspoon zegeviert op 500m in B-groep

Jeremy Wotherspoon heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Canadese Calgary de 500 meter in de B-groep gewonnen. De Canadees zegevierde in een tijd van 34,65.

Door de winst mag de voormalig wereldkampioen sprint volgende week, bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City, in de A-groep starten.

Simon Kuipers eindigde in 35,03 als vijfde, Jan Bos kwam tot 35,29. Stefan Groothuis kwam ten val.

Demonstraties voor klimaatverdrag

In een aantal Europese steden zijn vandaag mensen de straat op gegaan om te demonstreren voor een ambitieus klimaatakkoord. Onder meer in Londen, Berlijn, Parijs en Brussel werden acties gehouden om regeringsleiders te doordringen van de noodzaak van een nieuw akkoord.

Dat akkoord moet tijdens een klimaattop in Kopenhagen bereikt worden. De top begint overmorgen en eindigt twee weken later. Er moeten onder meer afspraken gemaakt worden over het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en over geld voor arme landen die kampen met de gevolgen van klimaatverandering.

In de Britse hoofdstad Londen gingen volgens de politie 20.000 mensen de straat op. In het Schotse Glasgow demonstreerden zevenduizend mensen. Een betoging van milieuorganisatie Greenpeace trok in de Franse hoofdstad Parijs 1500 mensen. In Berlijn gingen actievoerders gekleed als regeringsleiders vergaderen in een glazen bak, terwijl daar steeds meer water in gegoten werd.

In Brussel demonstreerden 15.000 mensen. Dat gebeurde onder het motto 'Loop storm voor het klimaat'. De mars door de Europese wijk van Brussel was georganiseerd door zo'n zeventig verenigingen, waaronder milieuorganisaties en vakbonden. In Nederland zal op 12 december de grootste manifestatie plaatsvinden. Beat the Heat Now, een evenement in de Jaarbeurs in Utrecht, zal dan vermoedelijk druk worden bezocht.

Duizenden mensen protesteren voor klimaatverdrag  (foto: ANP)

Janka zegeviert ook op afdaling

Nadat hij gisteren al de wereldbekerwedstrijd op de combinatie in Beaver Creek won, was Carlo Janka vandaag ook de beste op de afdaling.

De 23-jarige Zwitser bleef zijn landgenoot Didier Cuche maar net voor. Cuche, die vorige week in Lake Louise de eerste wereldbekerwedstrijd op de afdaling won, gaf maar 0,02 toe op zijn landgenoot. Aksel Lund Svindal eindigde als derde op een achterstand van 0,04.Uitslag afdaling
PosNaamTijd
1Carlo Janka (Zwi)1.43,49
2Didier Cuche (Zwi) 1.43,51
3Aksel Lund Svindal (Noo) 1.43,53
4Bode Miller (Usa)1.43,94
5Michael Walchhofer (Oos) 1.43,95
6Werner Heel (Ita) 1.44,20
7David Poisson (Fra) 1.44,33
8Didier Defago (Zwi) 1.44,51
9Christof Innerhofer (Ita)1.44,82
=Hans Olsson (Zwe)1.44,82

Bob de Vries zegeviert in Assen

Bob de Vries heeft in Assen de negende wedstrijd in de strijd om de Marathon Cup op zijn naam geschreven. Hij verstevigde bovendien de leiding in het algemeen klassement.

De 24-jarige Fries maakte deel uit van een kopgroep van vier man. Na het ploegenspel met Willem Hut ontsnapte De Vries uit de kopgroep en kwam alleen over de meet. Douwe de Vries werd voor Hut tweede.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Carla Zielman. Zielman, die haar derde winst van dit seizoen boekte, bleef Anniek ter Haar en Erna Kijk in de Vegte voor in de massasprint.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de twaalfde speeldag in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen hoofdklasse A:

ThuisUitUitslagen
ASWH Barendrecht afg
Capelle FC Lisse afg
Quick Boys DOTO 3-0
RVVH Rijnsburgse Boys afg
Scheveningen Noordwijk afg
Ter Leede ARC afg
TOGR Katwijk afg

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Capelle102735-13
2. Barendrecht92027-11
3. Rijnsburgse Boys92022-7
4. ASWH101719-16
5. Ter Leede91621-13
6. Katwijk91616-16
7. Quick Boys111624-23
8. ARC101512-17
9. FC Lisse111521-19
10. Noordwijk111519-19
11. Scheveningen111014-23
12. RVVH10915-25
13. TOGR1138-26
14. DOTO1128-33

Uitslagen hoofdklasse B:

ThuisUitUitslagen
GVVV SDC Putten 1-1
Jodan Boys Volendam 0-0
Kozakken Boys Bennekom 4-1
LRC Leerdam Zwaluwen '30 afg
ODIN '59 IJsselmeervogels 1-0
Spakenburg Hoek 2-1
Sparta Nijkerk DOVO 4-1

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Sparta Nijkerk112730-12
2. Spakenburg122426-14
3. IJsselmeervogels122324-7
4. Hoek112117-11
5. Kozakken Boys122123-19
6. GVVV121823-20
7. Zwaluwen '30111719-19
8. LRC Leerdam101516-15
9. Jodan Boys121316-20
10. DOVO121317-29
11. SDC Putten111217-24
12. ODIN '59121217-23
13. Bennekom12613-31
14. Volendam12514-28

Uitslagen hoofdklasse C:

ThuisUitUitslagen
ACV SC Genemuiden 2-2
Be Quick '28 Excelsior '31 0-3
Flevo Boys Harkemase Boys afg
Go-Ahead Kampen Berkum afg
Nunspeet CSV Apeldoorn 1-2
PKC '83 HHC Hardenberg afg
Staphorst WHC afg

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Excelsior '31122823-9
2. Harkemase Boys102022-10
3. ACV112021-17
4. Flevo Boys101920-12
5. CSV Apeldoorn111819-16
6. Berkum111620-17
7. Staphorst111613-13
8. SC Genemuiden121424-22
9. Be Quick '28111212-19
10. Nunspeet111115-26
11. WHC101020-22
12. HHC Hardenberg101011-13
13. PKC '8311913-20
14. Go-Ahead Kampen11616-32

Iran roept Zwitserland op het matje

De Zwitserse ambassadeur in Iran is door de minister van Binnenlandse Zaken ontboden. Minister Manouchehr Mottaki zal zijn ongenoegen uiten over het minarettenverbod in Zwitserland. Het verbod draagt bij aan de islamofobie en de vooroordelen tegen buitenlanders in Europa en het versterkt de spanningen tussen christenen en moslims, zo zegt Mottaki.

"Een land dat beweert respect te hebben voor democratie en mensenrechten mag een dergelijk referendum nooit toestaan. Religieuze waarden zouden nooit onderwerp mogen zijn van een referendum. In de ogen van moslims wereldwijd heeft de ban op minaretten het beeld van Zwitserland als een progressief land geschaad", aldus de boodschap aan de Zwitserse minister van Buitenlandse Zaken, die ook door Mottaki wordt aangesproken.

De Iraanse minister hoopt dat Zwitserland maatregelen neemt die voorkomen dat het verbod daadwerkelijk wordt toegepast.

[Gerucht]PSP Mini's speelbaar op PS3 voor kerstmis?

De launch van de PSP Go in oktober nam de mini's met zich mee: korte games voor een zachte prijs. De mini's zijn alleen in de Playstation Store te koop en zijn klein van formaat: op een uitzondering na kleiner dan 100 MB. De games zijn vergelijkbaar met de iPhone games om je een idee te geven wat ze inhouden. Nu zijn deze games nog alleen maar op de PSP te spelen, maar binnenkort kan je de mini's op je Playstation 3 spelen. Althans, dat meldt een betrouwbare bron van Joystiq.

De bron zegt dat dit nog voor kerstmis 2009 zal gebeuren. Alle mini's zouden speelbaar zijn op de PS3, en de resolutie zou worden opgehoogd. Sony wil geen commentaar geven op de geruchten. Wij van FOK!Games houden je in ieder geval op de hoogte omtrent deze geruchten.Bom doodt kinderen in Bulgaars opvangcentrum

Door een bomexplosie in een opvangcentrum voor moeders en kinderen in Krumovgrad in het zuidwesten van Bulgarije, zijn vandaag drie jongens van 13, 15 en 16 jaar oud omgekomen.

Volgens het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken ontplofte de bom in de middag in een van de kamers van het opvangcentrum, dat hulp biedt aan probleemgezinnen. Het is niet duidelijk of de kinderen het explosief in elkaar knutselden en het daarbij tot ontploffing kwam, of dat iemand de bom in het centrum heeft achtergelaten.

Een van de jongens stierf ter plaatse, aldus het ministerie. Het tweede slachtoffer stierf kort na aankomst in het ziekenhuis van het nabijgelegen Kurdzhali. Aan het begin van de avond bezweek daar ook de derde jongen aan zijn verwondingen.

[DC] Spanje pakt Davis Cup

Spanje is de winnaar geworden van de Davis Cup. Nadat gister al de enkelspelen werden gewonnen door Rafael Nadal en David Ferrer, waren Feliciano Lopez en Fernando Verdasco vandaag ook in het dubbelspel te sterk voor de Tsjechen, waardoor de 3-0 eindstand op het bord kwam.

De eerste twee sets waren spannend, maar Radek Stepanek en Tomas Berdych waren niet in staat de sets te pakken. De eerste set ging in een tiebreak naar Verdasco en Lopez, terwijl ze in de tweede set aan ťťn break genoeg hadden.

In de derde set was het snel over bij het Tsjechische duo. Ze moesten een dubbele break incasseren en bij een 5-2 stand konden de Spanjaarden uitserveren voor de wedstrijd en de eindzege. Na twee uur en drie kwartier was het raak op het tweede matchpoint van Spanje en waren ze voor de tweede keer op rij winnaar van de Davis Cup.

Sint pint meer dan vorig jaar

Sint heeft dit jaar meer gepind dan vorig jaar. Dat heeft transactieverwerker Equens vandaag gemeld.

Het totaal aantal elektronische betalingen dat in 2009 vanaf de zaterdag voor Sinterklaas is verricht in Nederland was 52,5 miljoen. In 2008 lag dit aantal nog op 41,3 miljoen. Hier moet wel als kanttekening bij worden geplaatst dat de gemeten periode in 2009 een dag meer telde.

De meeste betalingen werden dit jaar gedaan op zaterdag 28 november, toen ruim 9 miljoen transacties per bankpas, girokaart of creditcard werden verricht.

De dag voor eerste kerstdag 2008 behoudt het record voor meeste transacties ooit op een dag. Toen werden in een etmaal ruim 9,7 miljoen elektronische betalingen verricht.

Atletiekunie laat zaak-Vroemen rusten

De Nederlandse Atletiekunie gaat toch niet naar het sporttribunaal CAS inzake de atleet Simon Vroemen. Twee weken geleden werd de vrijspraak van Vroemen toch teruggedraaid door het Instituut Sportrechtspraak.

Dat instituut verklaarde ook de de atletiekunie en de Dopingautoriteit niet ontvankelijk in de zaak-Vroemen. De Nederlandse atletiekbond wilde aanvankelijk geen straf opleggen omdat Vroemen zijn carriŤre beŽindigd had, maar de zaak kwam aan het rollen toen Vroemen naar Beijing wilde gaan voor de Zomerspelen.

Vroemen diende zichzelf een herstelinfuus toe, iets wat een atleet nooit zelf mag doen, op het EK atletiek in 2006. Een infuus om te herstellen mag alleen met medische begeleiding in een schone omgeving. De atleet zelf zei dat hij het stil moest houden, al beweerde de atletiekunie dat dat niet het geval was. "Ik ben opgelucht dat de zaak hiermee definitief uit te de wereld is", aldus Vroemen. De steeplechaseloper werd uiteindelijk ziek van het infuus, iets wat de atletiekunie KNAU afdeed als "voedselvergiftiging".

"Het toedienen van een zoutinfuus aan een doodzieke atleet is destijds geheel volgens de dopingregels gebeurd. Het is onacceptabel dat een atleet zich, louter op basis van geruchten, zo lang heeft moeten verdedigen hiertegen", zei een vorig jaar zeer aangeslagen Vroemen.

Van Calker nog niet geplaatst met tweemansbob

Edwin van Calker is er nog niet in geslaagd zich met de tweemansbob te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen in Vancouver. De bobsleeŽr werd samen met Arno Klaassen, de vervanger van Sybren Jansma, pas 23e.

Met hun tijd plaatste het duo zich niet voor de tweede en beslissende run. Winnaar in het Italiaanse Cesana werd het Zwitserse duo Hefti en Lamparter, vlak voor hun landgenoten RŁegg en Grand. Het derde duo op het podium waren de Amerikanen Holcomb en Tomasevicz, die op een halve seconde eindigden.

Jochem Myjer gaat trouwen

Cabaretier Jochem Myjer, bekend van onder andere 'Adéhadé' en 'Yeee-haa!', heeft gisteren zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Tijdens zijn voorstelling in het Amsterdamse Carré stelde hij zijn Marloes Nova de grote vraag, die zij volmondig met 'Ja' heeft beantwoord, zo meldt Shownieuws.

De hyperactieve krullenbol is in de wolken en liet via zijn Twitter weten: "Vanavond op de plek van mijn dromen nog een droom uit laten komen! En de moeder van mijn kinderen zei: Ja! Mmm..."

Jochem Myjer en Marloes Nova kregen in januari 2009 hun dochtertje Limoni. Marloes is intussen zwanger van de tweede.

Met dank aan Natalie voor het herschrijven en submitten.

'Iran heeft 20 verrijkingsfabrieken nodig'

Iran heeft twintig fabrieken voor de verrijking van uranium nodig om in zijn behoefte aan stroom te voldoen. Dat heeft het hoofd van het nucleair programma van het land, Ali Akbar Salehi, gezegd. Dat meldde het Engelstalige Press TV vandaag. De fabrieken moeten even groot zijn als de huidige fabriek in Natranz in het centrum van het land.

"Wij hebben 20.000 megawatt nodig, dat betekent twintig keer de hoeveelheid brandstof die de fabriek in Natranz kan produceren", zei Salehi. De installatie in Natranz heeft een capaciteit van 30 ton verrijkt uranium per jaar.

Afgelopen zondag kondigde president Mahmoud Ahmadinejad aan dat Teheran nog tien verrijkingsinstallaties wil bouwen. Hij telde de fabriek in Natranz en de omstreden installatie die nu wordt gebouwd nabij de voor sjiieten heilige stad Qom, niet mee. Het bestuur van het Internationaal Atoom Energieagentschap (IAEA) tikte Iran ruim een week geleden op de vingers voor de bouw van die laatste fabriek. De Verenigde Staten en andere landen vermoeden al jaren dat Iran in het geheim aan een atoombom werkt. Uraniumverrijking is daarvoor een noodzakelijke stap. De regering in Teheran zegt de nucleaire technologie alleen voor vreedzame doelen te gebruiken.

Italiaanse politie pakt maffiabazen

De Italiaanse politie heeft vandaag twee leiders van de maffia opgepakt. In Palermo, op Sicilië, werd de 28-jarige Gianni Nicchi gearresteerd. In Milaan vatte de politie Gaetano Fidanzati (74) in de kraag. Dat meldden Italiaanse media.

Nicchi staat bekend als de nummer drie van de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia. Fidanzati zou een van de grootste drugsbazen van Italië zijn. Beide mannen staan op de lijst van het ministerie van Binnenlandse Zaken met de dertig gevaarlijkste criminelen.

Politie Italië pakt maffiabazen op  (foto: ANP)

Sanquin bestudeert bloeddonatie homo's

Sanquin, de organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt, gaat de nieuwe Zweedse regelgeving op het gebied van bloeddonatie voor homo's bestuderen. Dat heeft een zegsman vandaag gemeld.

In Zweden mogen homoseksuelen vanaf 1 maart 2010 bloed geven, mits ze een jaar lang geen seks hebben gehad met een andere man. In onder meer Nederland, België en Duitsland is het mannen die seksueel contact hebben met andere mannen verboden om bloed te geven, omdat bloed van homomannen volgens Sanquin een verhoogd risico heeft besmet te zijn met bijvoorbeeld het hiv-virus.

Zweden is niet het eerste Europese land dat het verbod op bloeddonatie door homo's gedeeltelijk opheft. Ook Spanje, Rusland, Portugal en Italië hebben de regelgeving op dit gebied veranderd.

"We weten nog niet goed wat de achterliggende motieven zijn om het Zweedse beleid te veranderen", aldus een woordvoerder. "Maar we gaan het zeker bestuderen. Pas daarna kunnen we eventueel beoordelen of wij zelf de regels moeten aanpassen."

Fisichella: "Plek bij nieuw team niet goed"

Als het aan Giancarlo Fisichella ligt, gaat hij niet bij een nieuw team in de Formule 1 rijden komend seizoen. De Italiaan is nog druk bezig met zijn manager om een stoeltje voor 2010 te bemachtigen.

De coureur die in 2009 de plek overnam van Luca Badoer - die weer de plaats van de geblesseerde Felipe Massa had overgenomen, maar uitzonderlijk slecht presteerde - heeft al een plaats als reserverijder bij Ferrari maar ziet een jaar racen nog wel zitten.

Een mogelijkheid zou door de klantenmotoren van Ferrari bij het team van Peter Sauber kunnen zijn. Tegenover Auto Bild verklaarde Fisichella: "Ik ben definitief de derde rijder bij Ferrari, ongeacht of ik nog een racestoeltje vind of niet. Mijn manager Enrico Zanarini werkt er aan. Als het goed uitpakt ben ik blij, zo niet dan is er ook geen man overboord."

Een nieuw team hoeft niet aan te komen bij de bijna 37-jarige: "Ik heb meer dan 230 Grands Prix achter mijn naam en ik wil niet vanaf nul beginnen bij een nieuw team."

Schalke haalt spits van zesdeklasser

Schalke 04 heeft een opmerkelijke transfer achter de rug. De Duisters hebben vandaag de 21-jarige Bogdan MŁller gecontracteerd. MŁller komt over van de zesdeklasser SpVgg Neckarelz.

MŁller viel op bij de scouts van Schalke aan het begin van het seizoen op in de eerste ronde van de Duitse beker tegen Bayern MŁnchen (1-3 verlies), waarin hij overigens niet scoorde.

Trainer Felix Magath had de spits daarna op proef en tijdens deze periode maakte MŁller indruk, waarna de club uit Gelsenkirchen hem voor drie seizoenen vastlegde. Het is niet duidelijk of MŁller direct aan de A-selectie wordt toegevoegd.

De jonge aanvaller kwam dit seizoen dertien wedstrijden in actie voor Neckarelz, waarin hij acht keer scoorde.

BjÝrndalen wint WB biatlon

De Noor Ole Einar BjÝrndalen heeft vandaag de tien kilometer sprint gewonnen tijdens de Wereldbeker biatlon in ÷stersund (Zweden). Hiermee kwam het totaal aantal overwinningen van de Noor op negentig. BjÝrndalen kwam tot een tijd van 23 minuten en 30 seconden. De eindzege was vooral te danken aan zijn foutloze schieten.

De landgenoot van BjÝrndalen, Emil Hegle Svendsen, werd tweede en blijft leider in de overall wereldbeker. Nederlanders Herbert Cool en JoŽl Sloof eindigden beide buiten de top honderd. Cool werd 103e en Sloof eindigde twee plekken lager. Beide biatleten waren ruim vier minuten langzamer dan de Noor.

Paarse golf tegen Berlusconi

Honderdduizenden in het paars uitgedoste mensen trekken door Rome om het vertrek van premier Silvio Berlusconi te eisen. Zij gaan van het Piazza della Repubblica bij het centraal station naar het Piazza San Giovanni, het grootste plein van de Italiaanse hoofdstad. Dat hebben Italiaanse media gemeld.

De No Berlusconi Day is ontstaan uit een initiatief van webloggers. Zij hebben voor de kleur paars gekozen, omdat die aan geen enkele politieke partij herinnert en ludiek zou zijn. De betogers menen dat Berlusconi de democratie in gevaar brengt door zich onschendbaar voor de rechter te maken. Gisteren beschuldigde een voormalig lid van de maffia er Berlusconi van dat die begin jaren negentig als mediamagnaat banden had met de Siciliaanse georganiseerde misdaad, de Cosa Nostra.

In tegenstelling tot de verwachtingen is niet dat vroegere maffialid, Gaspare Spatuzza, maar Veronica Lario het boegbeeld van de betogers. Zij wil van de 73-jarige premier scheiden, omdat zij de buitenechtelijke escapades van haar echtgenoot beu is.

Paarse golf tegen Berlusconi  (foto: ANP)

Schaars: "Wij hebben een beul nodig als trainer"

Bij AZ-aanvoerder Stijn Schaars heerst verbazing over het ontslag van trainer Ronald Koeman. Volgens de middenvelder van de landskampioen moet de club nu op zoek gaan naar een beul als trainer

"Ik had het idee dat we weer de positieve weg waren ingeslagen. Een nederlaag in de eredivisie tegen Vitesse is de trainer fataal geworden. Helaas. Ik vind het jammer voor de trainer. Je hebt toch een band met zo’n man. Aan de andere kant moet je ook respect hebben voor de club. Ze zullen weloverwogen tot deze beslissing zijn gekomen." vertelde Schaars tegenover Langs de Lijn.

Schaars denkt dat de nieuwe trainer dicht bij zijn spelersgroep moet staan. "Het blijkt wel dat deze groep dan het beste presteert. Blijkbaar zijn we niet volwassen genoeg om onze eigen verantwoordelijkheid te dragen. We hebben een beul nodig, iemand met een harde hand."

De uitspraak van Schaars doet direct denken aan Co Adriaanse, de trainer die al eens AZ onder zijn hoede had. "Daarvoor moet je bij de club zijn. Ik weet helemaal niet of Co beschikbaar is. Over dergelijke beslissingen ga ik niet.", reageerde Schaars.

Marcellis mogelijk naar Engeland

Er gaan geruchten dat Dirk Marcellis in de winterstop naar Engeland gaat verhuizen. Bolton Wanderers zou de verdediger van PSV voor een bedrag van 3,5 miljoen euro over willen nemen.

Marcellis kan onder trainer Fred Rutten nauwelijks op speeltijd rekenen en ook een basisplaats lijkt ver weg te zijn. Onder Ronald Koeman was de 21-jarige voetballer nog een vaste waarde in het elftal van de Eindhovenaren. Dit seizoen gaat de voorkeur van de oefenmeester naar Andrť Ooijer of Carlos Salcido.

Sandd en Selekt Mail dagen EZ voor rechter

De postbedrijven Sandd en Selekt Mail willen het ministerie van Economische Zaken voor de rechter dagen. De overheid heeft in een algemene maatregel van bestuur (amvb) vaste percentages vastgelegd voor de groei in de komende jaren van het aantal werknemers in vaste dienst. Dat vinden de postbedrijven te rigide.

Bestuursvoorzitter Gert Jan Morsink van Sandd heeft berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad van vandaag bevestigd. De bedrijven willen een flexibel percentage, zodat ook rekening kan worden gehouden met de bedrijfsresultaten. Zij blijven ernaar streven dat in 2012 uiteindelijk 80 procent van de werknemers een vast contract heeft, aldus Morsink.

Via een kort geding hopen Sandd en Selekt Mail te bereiken dat de amvb geschrapt of in ieder geval wordt opgeschort.

Sandd en Selekt Mail dagen EZ voor rechter  (foto: ANP)

22 in plaats van 20 ploegen van start in Tour 2010

De Tour de France start in 2010 in Rotterdam met 198 wielrenners. De directie van de Tour heeft besloten om het aantal teams te verhogen van 20 naar 22. De beslissing zou mede te maken hebben met de grote hoeveelheid nieuwe ploegen, zoals RadioShack and Team Sky.

Tourdirecteur Christian Prudhomme wil de uitbreiding nog niet officieel bevestigen maar leden van de organisatie melden dat ze op 22 ploegen kunnen rekenen. Hierdoor wordt de kans op deelname voor ploegen als Skil-Shimano en Vacansoleil groter. Wat wel een nadelig gevolg is is dat het voor Prudhomme ook lastiger worden wildcards uit te delen. "Het is lang geleden dat er zoveel wisselingen waren en dat er zoveel nieuwe ploegen bij kwamen," aldus de Fransman tegenover De Telegraaf. "Ook als we straks met 22 ploegen starten, zal de keuze welke teams een wildcard krijgen voor ons moeilijker zijn dan de afgelopen jaren met twintig teams."

Er zijn veertien ploegen, waaronder Rabobank, die al zeker zijn van een deelname aan de Tour. Twee ploegen die normaal gesproken automatisch zijn verzekerd van een startbewijs zijn het Italiaanse Lampre en het Spaanse Footon. Lampre heeft echter nog geen ProTour-licentie ontvangen en Footon werd vorig jaar geweigerd. Als deze twee dit jaar niet meedoen, heeft Prudhomme geen zes maar maar liefst acht wildcards te vergeven. Onder andere Garmin, Team Sky, Katoesja, RadioShack, Cervťlo en BMC zijn kanshebbers hiervoor.

De voorman van de grootste wielerronde ter wereld wil geen uitspraken doen over het aantal Nederlandse deelnemers. "Rabobank is zeker van een startplaats. Het kan zijn dat er ťťn of misschien wel drie Nederlandse ploegen aan de start staan," aldus Prudhomme. "In onze selectiecriteria laten wij ons niet leiden dat Le Grand Dťpart in Rotterdam is. We kiezen voor ploegen die drie weken lang de wedstrijd zo spannend mogelijk maken."

Paffett: "Te weinig geld, geen stoeltje"

Gary Paffett heeft toegegeven dat een gebrek aan financiŽle steun hem voorlopig uit de Formule 1 houdt. De Brit die deze week testte voor McLaren heeft een paar miljoen ponden nodig om een stoeltje voor 2010 veilig te stellen.

"We hebben naar de Formule 1 gekeken, maar zelfs met alle nieuwe teams die er gekomen zijn is het niet makkelijk," zei Paffett tegen Autosport. "Het lijkt er op dat de nieuwe teams verwachten dat je enkele miljoenen ponden of sponsoren meeneemt. Hierdoor is het moeilijker om een racestoeltje te krijgen, ondanks dat er meer beschikbaar zijn."

"De teams hebben het financieel moeilijk en het is niet makkelijk om zelf aan veel geld te komen. We kijken naar de kansen, maar er lijken er niet veel te zijn," zegt de DTM-kampioen van 2005. Hij is nog testcoureur bij McLaren en wil deze rol ook in 2010 gaan bekleden als hij geen stoeltje vindt. Waarschijnlijk zal hij ook in 2010 weer in het DTM actief zijn voor Mercedes.

Toezichthouder RET mishandeld

Een 61-jarige toezichthouder is vanochtend mishandeld op metrostation Blaak in Rotterdam. De RET heeft dat bekendgemaakt. De dader probeerde zichzelf toegang tot het station te verschaffen door een poortje open te trappen.

Toen de toezichthouder hier wat van zei, spuugde de dader hem in het gezicht en vluchtte vervolgens. De toezichthouder ging de dader achterna, waarna hij werd geschopt en geslagen. Daardoor liep hij een hoofdwond op en is zijn bril kapot.

Dit is het zevende geweldsincident in slechts drie dagen in Rotterdam. De dader is nog voortvluchtig.

Ecclestone: "Renault blijft in F1"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt dat Renault zich helemaal niet terugtrekt uit de Formule 1. Donderdag doken er verhalen op dat de Franse autofabrikant zich terug wil trekken uit de sport en dat er enkele kandidaten zijn om het team over te nemen.

"We moeten duidelijkheid rond Renault krijgen," meldt Ecclestone in The Times. "Ik heb er vertrouwen in dat Renault volgend jaar onder de naam Renault in de Formule 1 actief zal zijn en dat ook in de jaren er na." De duidelijkheid waar de Brit op doelt zal er waarschijnlijk op 14 december komen. Verwacht wordt mocht Renault de renstal verkopen het de komende twee jaar nog wel als motorleverancier aan zal blijven.

'Ex-speler Bundesliga betrokken bij schandaal'

Een voormalig speler uit de Bundesliga is betrokken bij het grote gokschandaal. Dat laat het Duitse blad 'Der Spiegel' maandag in zijn blad weten.

Volgens het blad heeft de speler, die nog steeds actief is in de voetbalwereld, banden met de Kroaat die vorige week is aangehouden in verband met de zaak. Hij geld als een spilfiguur in de zaak.

De speler zou afkomstig zijn uit Oost-Europa en had bij de Kroaat een schuld van 30.000 euro. Men kwam de speler op het spoor door afgeluisterde gesprekken.

DVD: Grey's Anatomy - seizoen 5

Je hoeft niet altijd een briljant product af te leveren om je klanten tevreden te houden. De nog altijd zeer populaire serie Grey's Anatomy was de afgelopen twee seizoenen zeker de moeite waard, maar echt revolutionair waren de verhaallijnen al lang niet meer te noemen. Blijkbaar hebben de schrijvers van de ziekenhuisserie besloten dat het tijd was om de serie wat meer peper in de reet te stoppen, want het vijfde seizoen was behoorlijk spectaculair. De serie was de afgelopen maanden te zien bij Net5 en is sinds afgelopen week op DVD verkrijgbaar.

Geen missionarishouding om Mexicaanse griep

Momenteel kun je beter even niet de geijkte missionarishouding aannemen tijden de seks. Dat beweert het Amerikaanse vrouwentijdschrift Cosmo althans. Volgens het damesblad zou het bekende standje meehelpen de Mexicaanse griep sneller te verspreiden.

Als de man bovenop ligt en de partners elkaar in de ogen kijken, wordt het virus sneller doorgegeven omdat men elkaars gezicht ziet. De zogeheten omgekeerde 'cowgirl'-zit zou juist aan te raden zijn. Bij dit standje zit de vrouw bovenop, en kijkt ze hem letterlijk met de nek aan.

Ook zoenen is af te raden. Een kinderachtig handkusje is namelijk stukken veiliger. Een licht kneepje in de bovenarm is dan weer beter dan een flinke knuffel. Ook kan men beter met de vuisten tegen elkaar aanstoten dan een hand te geven.

AustraliŽ boekt record in Champions Trophy

De winst van de Australische hockeyers op de Spanjaarden heeft meteen een Champions Trophy-record opgeleverd. Nog niet eerder werden zoveel goals in ťťn wedstrijd door ťťn team gemaakt.

Dat de beide teams in evenwicht waren tot de rust, kon niet voorkomen dat de Kookaburras toch doorstoomden. Met maar liefst 10-3 won AustraliŽ de wedstrijd. Met zes doelpunten in de laatste twintig minuten konden de AustraliŽrs de monsterscore op het bord zetten.

Jamie Dwyer, captain voor de AustraliŽrs, was blij met de vele goals, maar noemde de uitslag wel geflatteerd. "Het is uiteraard fijn om wat doelpunten te scoren, en we hebben al een tijd geen tien goals gemaakt, maar zij (de spelers van Spanje, red.) zijn niet de volle zeventig minuten gewend en ze doen niet mee aan de competitie, dus dat maakte het makkelijk voor ons", aldus Dwyer.

Over de inzet van de jongere spelers was de captain zeer tevreden: "Ik denk dat ze sneller de snelheid van het spel leren en wat wel en wat niet te doen. Maar we leren allemaal en dat is het belangrijkste. Ik denk dat dit toernooi daarom draait."

'DSB-oproep van Lakeman mogelijk misdrijf'

Pieter Lakeman van Stichting Hypotheekleed heeft mogelijk een misdrijf gepleegd door iedereen op te roepen geld weg te halen bij de DSB Bank. Hoogleraren en advocaten van juridische faculteit van de Universiteit Leiden presenteerde deze conclusie op het symposium DSB-leed.

Lakeman zal civiel- en strafrechtelijk makkelijk aan te pakken zijn. Volgens professor Daan Doorenbos van Stibbe staat er in de Nederlandse wet geen specifieke delictomschrijving voor het 'moedwillig veroorzaken van een bankrun'.

Het faillisement van de DSB Bank is mede veroorzaakt door de oproep op tv van Pieter Lakeman op 1 oktober.

Geithner boos om bonussen

Timothy Geithner, de Amerikaanse minister van Financiën, is boos op de hoge bonussen bij Amerikaanse banken. Verschillende financials, zoals Goldman Sachs en JPMorgan Chase keren dit jaar een record aan bonussen uit aan hun werknemers. "Er moet een einde komen aan het tijdperk van onverantwoordelijk hoge bonussen", aldus Geithner.

"Het grootste probleem van het huidige systeem is dat de bankiers werden betaald om onverantwoord hoge risico's te nemen", aldus de minister in een interview vandaag met het persagentschap Bloomberg.

Ook haalt Geithner uit naar de Goldman-CEO Lloyd Blankfein, die eerder zei dat zijn zakenbank het ook wel gered zou hebben zonder overheidssteun en het werk van God deed.

Geithner trekt de uitspraak van Blankfein echter in twijfel. Volgens de minister had geen enkele bank het gered zonder overheidssteun en stond het hele financiële stelsel op het hoogtepunt van de crisis aan het randje van de afgrond.

Inmiddels heeft Goldman zijn staatssteun volledig terugbetaald en krijgt Blankfein dit jaar naar verwachting 68,5 miljoen dollar aan bonussen.

Timothy Geithner

Boonen hoopt op vierde zege Parijs - Roubaix

In een gesprek met het Gazet van Antwerpen zegt Tom Boonen dat hij volgend jaar mikt op een vierde overwinning in Parijs - Roubaix.

"Ik ga proberen het record van Roger De Vlaeminck af te snoepen. Dat is een erezaak voor mij," aldus de Belg. Zijn landgenoot De Vlaeminck won de kasseiklassieker vier keer.

"Mijn programma blijft zoals het altijd was: Qatar, Oman en vervolgens het Vlaamse werk. Dit is de perfecte aanloop naar de belangrijke klassiekers," vervolgt Boonen die verder zegt dat hij uitkijkt naar de gevechten met Philippe Gilbert. "Hij heeft een hele aantrekkelijke manier van koersen. Ik ben blij dat hij de aansluiting heeft gevonden bij de top."

[CT] Overzicht speeldag 5

Van 28 november tot en met 6 december wordt er in Melbourne, AustraliŽ, gehockeyd door de heren om de Champions Trophy. Hieronder vind je alle uitslagen van de vijfde speeldag en de eindstand van de groepsfase. Tevens vind je het programma voor morgen, de finaledag.

AustraliŽ bereikte een nieuw record in de Champions Trophy-geschiedenis met de meeste goals gescoord in ťťn enkele wedstrijd. Met maar liefst 10-3 wonnen de Kookaburras van Spanje.

Nederland moest met meer dan vier goals verschil winnen van olympisch kampioen Duitsland en was daarnaast afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Engeland. Dat lukte Oranje niet en het mag tegen Zuid-Korea om het brons strijden.

Engeland - Zuid-Korea 4-2 (1-1)
24' Wilson 1-0 (sc)
34' Yoon 1-1
41' Alexander 2-1
50' Catlin 3-1
58' Lee 3-2
69' Mantell 4-2 (sc)

AustraliŽ - Spanje 10-3 (2-2)
21' Schubert 1-0
24' Tubau 1-1
26' Amat 1-2
35' Doerner 2-2 (sc)
39' Schubert 3-2 (sb)
43' Alegre 3-3 (sc)
51' Doerner 4-3 (sc)
54' Turner 5-3
59' Kavanagh 6-3
63' Kavanagh 7-3
60' Dwyer 8-3
68' Ockenden 9-3
70' Turner 10-3

Nederland - Duitsland 4-3 (2-2)
4' Taekema 1-0 (sb)
10' Witthaus 1-1
14' Fuchs 1-2
24' Reckers 2-2
37' De Nooijer 3-2
41' Reckers 4-2 (sc)
45' Fuchs 4-3


Uitslagentabel speeldag 5

NummerTeamTeamUitslag (rust)
13 Engeland Zuid-Korea 4-2 (1-1)
14 AustraliŽ Spanje 10-3 (2-2)
15 Nederland Duitsland 4-3 (2-2)


Eindstand groepsfase

Team Gespeeld Winst GelijkVerliesVoorTegenPunten
AustraliŽ540124912
Duitsland530217169
Nederland530213169
Zuid-Korea521214167
Engeland511311134
Spanje502317262


Programma finalewedstrijden

NummerTeamTeamSoort
16Engeland Spanje Duel om 5de plaats
17Nederland Zuid-Korea Duel om brons
18AustraliŽ Duitsland Finale

Henin: "Ik wil er pas in januari staan"

Justine Henin maakt vanavond haar rentree in het tenniscircuit. De Belgische neemt deel aan de Tennis Trophy in Charleroi. Voor de voormalige nummer ťťn van de wereld is het een oefentoernooi op weg naar het echte werk dat in januari in Brisbane begint.

"Het gaat goed met mij. Of ik klaar ben voor mijn eerste matchen in twee jaar? Ik wil pas over enkele weken ťcht klaar zijn. Mijn zus vindt in ieder geval dat mijn opslag nu mooier is. Ik hoop dat mijn service vooral efficiŽnter zal zijn. Ik heb er de laatste tijd heel hard aan gewerkt," meldde Henin in La DerniŤre Heure.

20 jaar cel voor per abuis downloaden porno

Matthew White is het haasje. De 22-jarige Amerikaan verdwijnt waarschijnlijk voor twintig jaar achter slot en grendel. De student heeft namelijk twee jaar geleden 'per ongeluk' porno gedownload via Limewire, en het bleek nog kinderporno ook.

De destijds twintigjarige White slingerde zijn computer aan om naar eigen zeggen op zoek te gaan naar meisjes van zijn eigen leeftijd. "Ik wilde daarom 'College Girls Gone Wild' downloaden, maar downloadde per ongeluk kinderporno", aldus White. En inderdaad, op enkele foto's bleken wel erg jonge meisjes te staan. Hij zweert de bestanden direct te hebben gewist.

De jongeman was het hele akkefietje inmiddels vergeten, toen er ineens een jaar later een FBI-agent op de stoep stond. Toen deze Whites PC doorzocht, kon hij in eerste instantie niets vinden. Een speciaal team bleek later alsnog in staat de foto's te vinden, diep weggestopt op zijn harde schijf. "Ik vroeg hen: 'Hoe komt u daaraan? Ik kan me er niets van herinneren'. Toen ik hem vroeg of ik de bestanden zou kunnen openen, werd er ontkennend geantwoord."

Omdat White twintig jaar cel boven het hoofd hangt, besloot hij op advies van zijn advocaat de hele zaak te bekennen.  Hij hoopt zo drie en half jaar gevangenisstraf te krijgen. Daarnaast krijgt hij tien jaar voorwaardelijk en staat hij voor de rest van zijn leven geregistreerd als zedendelinquent.

De FBI wilde niet op dit voorval reageren. Wel wil de Amerikaanse federale politie kwijt dat als men per ongeluk kinderporno downloadt, men dit meteen moet melden. Men loopt wel de kans zijn computer te moeten inleveren, maar dat is altijd nog beter dan met Bubba in de cel te worden opgesloten.

Overigens schijnt het vrij vaak voor te komen dat mensen middels Limewire abusievelijk kinderporno downloaden. Whites vader vindt dan ook dat andere ouders moeten worden gewaarschuwd voor de gevolgen van per ongeluk kinderporno downloaden. "Op een dag wordt er op je deur geklopt en je kind jarenlang van je afgenomen", waarschuwt hij.


Veel plezier in de cel, ouwe rukker...

R. Koeman: "Het stelt mij teleur"

Vanochtend werd bekend gemaakt dat Ronald Koeman niet langer trainer van AZ is. De oefenmeester reageerde in het radioprogramma Langs de Lijn verbaasd.

"Dit had ik niet zien aankomen", aldus Koeman in een eerste reactie. "Ik had de indruk dat het juist de laatste weken beter ging en ook dat de leiding wel vertrouwen in mij had."

"De wedstrijd van vrijdag tegen Vitesse was slecht, dat vond ik ook. Maar dat deze maatregel is genomen stelt mij zeer teleur."

'Coole' leraar stript voor klas en krijgt ontslag

Een middelbare school in de Engelse graafschap Suffolk heeft een mollige leraar de zak gegeven. De 57-jarige docent begon zich namelijk voor de klas uit te kleden. Naar eigen zeggen deed Martin Rouse dit om 'cool' over te komen.

Midden voor de klas met zo'n dertig veertienjarigen begint de docent z'n overhemd uit te trekken. Een van de leerlingen heeft de dolle pret echter allemaal gefilmd en het filmpje op YouTube gezet.

Volgens een van de leerlingen was de hele 'striptease' hilarisch. "Hij had zijn hemd inmiddels weer aangedaan maar was nog bezig deze dicht te knopen terwijl hij weer verderging met lesgeven", aldus een van de leerlingen. "Iedereen ging dood van het lachen."

Het schoolhoofd kon er echter niet om lachen. Toen Rouse door een collega werd betrapt en deze gelijk naar de directeur stapte om het voorval door te brieven, werd de leraar op staande voet ontslagen. Op een van de 357 andere scholen in Suffolk komt hij ook niet aan de bak, Reese staat namelijk op de zwarte lijst.


In plaats van een lerares van 25, een dikke leraar van 57

[K1] Uitslag finale

Sem Schilt is de nieuwe wereldkampioen K1. In de finale versloeg hij Badr Hari met een technische knock-out in de eerste ronde.

Schilt opende de finale zeer sterk. De drievoudig wereldkampioen sloeg de finalist van vorig jaar binnen twee minuten driemaal tegen de grond. Bij de eerste twee keer stond Hari nog op, bij de derde keer was het einde wedstrijd. In de finale betekent drie downs namelijk een technische knock-out.

Door zijn winst evenaarde Schilt het record van Ernesto Hoost die eveneens viermaal wereldkampioen K1 werd. Schilt pakte eerder de titel in 2005, 2006 en 2007.

Schilt had in de halve eindstrijd eerder vandaag de winnaar van vorig jaar, Remy Bonjasky, verslagen.

Meer discussies over K1 vind je op het forum

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Ik heb wel wat beters te doen

"Kom op jongens, dit is het laatste jaar. Volgend jaar gelooft jullie broertje er niet meer in. Toe nou, deze ene keer nog." Haar stem klonk tussen smekend en kwaad in. Eigenlijk was ze kwaad. Waarom wilden die jongens nou de enige traditionele familieavond, Sinterklaasavond - pakjesavond, niet meer meevieren. Martijn (15), Jurgen (14) en Wout (12) stonden voor haar. Berry (7) was op zijn kamertje aan het spelen. Zijn broers hielden veel van hem, maar er waren grenzen. Ze hadden geen zin meer in Sinterklaasavond, dat hadden ze wel gehad.

AZ wil snel opvolger voor Koeman

Marcel Brands, directeur voetbalzaken van AZ, heeft vandaag laten weten dat de club hoopt op korte termijn een opvolger voor de ontslagen trainer Ronald Koeman te kunnen presteren.

"We proberen zo snel mogelijk een nieuwe coach aan te stellen”, aldus Brands. Assistent-trainers Martin Haar en Shota Arveladze zullen de taken van Koeman voorlopig overnemen.

Aankomende woensdag speelt AZ de belangrijke laatste groepswedstrijd tegen Standard Luik in de Champions League. Als de Alkmaarders winnen dan speelt het na de winterstop in de Europa League. „Het ontslag van een trainer komt natuurlijk nooit op een goed moment. Woensdag spelen we een belangrijke wedstrijd, maar volgende week zaterdag ook weer. Het is altijd vervelend,” besluit Brands.

Lekkers

Denk niet dat mijn werk pas halverwege november begint en op 6 december eindigt. Ik ben het schoolvoorbeeld van doorwerken na je vijfenzestigste en begrijp niet zo goed wat die vakbonden in Nederland te zeuren hebben. Ik werk nog altijd met heel veel plezier. Zestien uur per dag en nacht, zeven dagen in de week, tweeënvijftig weken in een jaar en honderd jaar in een eeuw. Ik krijg vaak vragen waarom ik niet eens met pensioen ga en waarom ik dit werk überhaupt doe.

Jie uitgeschakeld in Super Series Masters


Yao Jie is uitgeschakeld in de halve finale van de Super Series Masters Finals, een evenement dat te vergelijken is met bijvoorbeeld de ATP World Tour finals in de tenniswereld.

Tijdens het $ 500.000- toernooi verloor de Nederlandse nummer 1 van de Maleisische Wong Mew Choo. De nummer twintig van de wereld is het hele toernooi al in een uitstekende vorm. Met twee keer 21-10 maakte ze duidelijk dat ze een grote kandidate is voor de eindzege.

Natte hond

Ik zak terug in de bank. Er is niets te doen, behalve de hele avond televisie kijken met kinderprogramma’s, Sinterklaasfilms, niet-overspelige gelukkige mannen en kansspelreclames die om de kooplustige Sinterklaasdagen draaien. Gadverdamme. Er is niets aantrekkelijks op tv en ik sta al weken zo droog dat er geeneens meer een wortel in kan. En ik ben toch al geen vegetariër.

Pereiro: "Bij geen ploeg stop ik"

Oscar Pereiro Sio denkt alweer aan stoppen. De winnaar van de Tour van 2006 leek eerst een akkoord te hebben met Astana, maar de Kazachstaanse ploeg wil de komst nog altijd niet bevestigen.

Pereiro, die in de Tour van 2008 hard ten val kwam en lang moest revalideren, had bij Astana de luitenant van Alberto Contador moeten worden. "Vier maanden geleden dacht ik nog dat 2009 mijn laatste seizoen zou zijn. Maar Astana heeft mijn enthousiasme aangewakkerd. Ik tekende een contract, maar vorige week zei Astana plots dat ze de voorwaarden opnieuw wilden bekijken. Ik heb mijn advocaten nu aan het werk gezet en kijk uit naar andere ploegen," aldus de 32-jarige wielrenner. Mocht hij geen ploeg weten te vinden dan zal Pereiro zijn carriŤre beŽindigen.

Wil je meediscussiŽren over het laatste wielernieuws? Kijk dan op het forum.

Vragen in Kamer over grondaankoop prins

Premier Jan Peter Balkenende moet laten weten of hij verantwoordelijkheid neemt voor het project in ArgentiniŽ van prins Willem-Alexander en prinses MŠxima. SP en GroenLinks in de Tweede Kamer willen dat Balkenende in een brief opheldering geeft over een nieuwe discussie die lijkt te ontstaan over een aankoop van grond door het paar.

" We zijn daar nog niet over geÔnformeerd. De aankoop is een privťkwestie, maar het moet wel te beveiligen zijn en het kan natuurlijk niet frauduleus zijn", aldus Ronald van Raak (SP). Van Raak liet weten dat hij "wel een beetje klaar is" met "deze koopmankoning". Ook GroenLinks'er Ineke van Gent heeft de indruk dat het van het ene naar het andere wespennest gaat. De Kamerleden reageerden vandaag op een verhaal in de Volkskrant. Die meldt dat er justitieel onderzoek zou lopen naar de zakenman bij wie het prinselijk paar grond heeft gekocht in ArgentiniŽ.

Eerder ontstond zoveel ophef over plannen van het paar om in Mozambique een vakantievilla te laten bouwen, dat ze besloten die villa te verkopen zodra die gereed is.

††(foto: ANP)

Duizenden spookbedrijven verkocht in BelgiŽ

Justitie in Antwerpen heeft een netwerk opgerold dat duizenden spookbedrijven heeft verkocht aan fraudeurs en oplichters in BelgiŽ. Ook notarissen werkten er aan mee. De Vlaamse zakenkrant De Tijd heeft dat vandaag gemeld op basis van anonieme bronnen.

De spookbedrijven werden via een website te koop aangeboden voor 2450 euro. De Antwerpse onderzoeksrechter verdenkt de bedrijfsleider van de firma die hier achter zat en twee notarissen, die valsheid in geschrifte zouden hebben gepleegd. Ook wordt onderzocht welke klanten de spookbedrijven hebben gebruikt voor het sturen van valse facturen en andere malversaties.

Van de daken, op de sofa

"Ook niet langer leuk: snoepgoed uitdelen. Vroeger waren kinderen oprecht blij met een chocoladeletter. Ik raakte geregeld ontroerd als ik die kleine melktandjes in de romige chocolade zag zakken. Maar nu…. Heeft u enige idee hoe vét kinderen zijn op het moment? Ik zou ze geen snoepgoed meer moeten geven! Nee! Eerder een maagverkleining! Achtjarige knaapjes met dikkere tieten dan hun moeders. Je zou ze toch. En daar zou ik nog meer vreten aan moeten geven? Ik wil het niet meer."

[K1] Uitslag finale

Sem Schilt is de nieuwe wereldkampioen K1. In de finale versloeg de Nederlander Badr Hari met een technische knock-out in de eerste ronde.

Schilt opende de finale zeer sterk. De drievoudig wereldkampioen sloeg de finalist van vorig jaar binnen twee minuten driemaal tegen de grond. Bij de eerste twee keer stond Hari nog op, bij de derde keer was het einde wedstrijd. In de finale betekent drie downs namelijk een technische knock-out.

Door zijn winst evenaarde Schilt het record van Ernesto Hoost die eveneens viermaal wereldkampioen K1 werd. Schilt pakte eerder de titel in 2005, 2006 en 2007.

Schilt had in de halve eindstrijd eerder vandaag de winnaar van vorig jaar, Remy Bonjasky, verslagen.

Meer discussies over K1 vind je op het forum

Brands: "Geen regelmaat in de prestaties"

In een reactie zegt directeur voetbalzaken Marcel Brands dat de wisselvallige prestaties van AZ de reden is voor het ontslag van Ronald Koeman als trainer van de landskampioen.

"Het is een feit dat de ploeg blijft kwakkelen. We hebben zestien wedstrijden gespeeld en daarvan maar de helft gewonnen", aldus Brands.

Vanmorgen werd Koeman door het bestuur en de directie van de Alkmaarders op de hoogte gebracht van zijn ontslag. "We hadden niet het gevoel dat hij het tij nog kon keren. Bij AZ kregen we dit jaar geen regelmaat in de prestaties. Een heel goede eerste helft tegen Ajax werd gevolgd door een heel slechte tweede. Dat is het beeld van dit seizoen."

Meer discussies over het ontslag van Koeman vind je op het forum

Van der Vaart mag voor tien miljoen weg

Clubs die geÔnteresseerd zijn in Rafael van der Vaart kunnen hem in Madrid ophalen voor 10 miljoen euro. Dat is de prijs die Real Madrid voor de Nederlander vraagt.

Volgens AS heeft Juventus meer dan gemiddelde belangstelling om Van der Vaart over te nemen in de winterstop. De Italianen zouden dan Diego verkopen aan Bayern MŁnchen en daarvoor twintig miljoen euro krijgen. Dit zou dus genoeg moeten zijn om de kosten voor de Nederlander te dekken.

Van der Vaart kan een contract tot medio 2014 tekenen in Turijn waarmee hij 4,1 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Bij Real Madrid is de Nederlander overbodig geworden nadat Real een hoop versterkingen aangetrokken heeft.

[Upd] Koeman en AZ per direct uit elkaar

Ronald Koeman is per direct weg als trainer van AZ. Dat heeft de Alkmaarse club vanmorgen bekend gemaakt. Het bericht komt ťťn dag na de verrassende thuisnederlaag tegen Vitesse. Koeman was pas sinds de zomer in dienst bij AZ, als opvolger van Louis van Gaal.

AZ won onder leiding van Koeman nog wel de Johan Cruijff Schaal, maar van de eerste zestien thuiswedstrijden verloren de Alkmaarders er zeven. Ook Europees presteert de ploeg zwak, met drie punten uit vijf wedstrijden. "Bestuur en directie zien op sportieve gronden geen basis meer voor verdere samenwerking", aldus een woordvoerder van de club.

Het contract van Koeman liep nog door tot de zomer van 2011. De club heeft in een verklaring laten weten dat deze overeenkomst correct afgehandeld is.

Update 12:30

Ook assistent-trainer Tonny Bruins Slot vertrekt bij AZ. Bruins Slot kwam afgelopen zomer samen met Koeman naar de landskampioen.

AFLD niet welkom in de Tour

De voorzitter van de internationale wielerunie Pat McQuaid heeft gezegd dat het Frans antidopingagentschap AFLD niet welkom is in cyclingnews.

In 2008 verzorgde de AFLD alle dopingcontroles tijdens de Tour, doordat er een ruzie was tussen de organisatie van de Tour en de UCI. Dit jaar besloten de UCI en het AFLD samen te werken, maar had vooral het Franse antidopingagentschap achteraf kritiek. Nu is de wielerbond van mening dat een nieuwe samenwerking teveel spanningen kan veroorzaken.

"We hebben altijd geprobeerd zo goed mogelijk samen te werken, maar toen het AFLD een rapport openbaar maakte dat we eigenlijk zelf hadden kunnen bespreken, was de kous af. Vanaf nu willen we de controles helemaal alleen uitvoeren." zei McQuiad tegen Cyclingnews.

Hoe realistisch is Modern Warfare 2?

Er zijn al talloze nieuwsberichten over Call of Duty: Modern Warfare 2 geweest. De meeste daarvan gingen over het succes, de verkopen, de cheaters en of het nu wel of niet een geslaagde game is. En hoewel Modern Warfare 2 in eerste instantie natuurlijk pure entertainment is, is het wel interessant om te horen wat een soldaat die dit soort actie in levende lijve ondervonden heeft ervan vindt.

Eddie Torres, een voormalig lid van de Amerikaanse Army Rangers, heeft de game gespeeld en heeft commentaar gegeven over hoe realistisch hij de actie in Modern Warfare 2 vindt. Hij geeft toe dat de beelden indrukwekkend zijn en bij vlagen ook zeer realistisch is. Toch heeft hij een paar punten van kritiek. Ten eerste gaat hij in op het moment in de campaign waarin je in een helikopter zit en deze neergeschoten wordt waarna je dus midden in alle commotie terechtkomt. Torres heeft een helikopter in het echt neer zien gaan en dat is allesbehalve een pretje. Een groot gedeelte van de inzittenden zal op slag dood zijn, en diegenen die het geluk hebben om het te overleven, zullen flinke verwondingen hebben en dan ook onmogelijk direct in actie kunnen komen.

Ten tweede geeft hij commentaar over de nachtkijkers, en dan specifiek de Aviator mods. Infinity Ward koos ervoor om de Rangers dit type mee te geven in de game, maar in realiteit zullen Rangers alleen maar de PVS 14 gebruiken, een monocular, oftewel een nachtkijken voor ťťn oog. Reden daarvoor is dat ze daardoor beter diepte kunnen zien op het moment dat ze nachtvisie ook daadwerkelijk ingeschakeld hebben. Nachtvisie zorgt er namelijk voor dat alles verder weg lijkt, dus een enkel oog is beter. Plus als er een noodsituatie komt waarbij je in een verlichte ruimte komt, heb je altijd direct je tweede oog beschikbaar.

Ook geeft hij kritiek op het herladen binnen de game. Het viel hem op dat vrijwel iedereen erg vaak herlaadt, maar in het echt is een soldaat getraind om zeer zuinig met ammunitie om te gaan en dan ook niet iedere drie schoten je magazijn te verwisselen.

Als conclusie geeft Torres aan dat een van de redenen waarom hij denkt dat Modern Warfare zo'n succes is, is dat bijna niemand in een echte gevechtssituatie gezeten heeft, maar dat toch wel eens wil voelen, die adrenalinerush, die wanhoop.Uitslagen Jupiler League speelronde 20

Gisteren werd in de Jupiler League de twintigste speelronde gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende vrijdag.

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De Superboeren hadden aan een 3-0 zege op Veendam voldoende om de eerste plek over te nemen van Go Ahead Eagles, die in de topper tegen Cambuur Leeuwarden gelijk speelde.

Cambuur was de hele wedstrijd iets sterker dan de ploeg uit Deventer. Het kreeg al een grote kans in de eerste minuut, maar Mark de Vries kopte de bal net naast. In de rest van de wedstrijd waren er nog maar enkele kansen, maar het publiek bij het matige duel kreeg geen doelpunt voorgeschoteld.

Bij De Graafschap was Buijs de grote man. Hij scoorde eerst uit een vrije trap, waarna hij na de rust ook nog een kopbal benutte. De wedstrijd, waarbij Veendam na 37 minuten met tien man kwam te staan, werd uiteindelijk beslist door Steve de Ridder, die met een droge knal de 3-0 aantekende.


Uitslagen:

ThuisUitUitslag
sc CambuurGo Ahead Eagles0-0
FC DordrechtFortuna Sittard2-1
RBC RoosendaalFC Omniworld1-2
FC EmmenFC Volendam2-4
HFC HaarlemFC Oss1-1
FC Den BoschTelstar2-0
FC ZwolleExcelsior1-0
FC EindhovenAGOVV Apeldoorn3-1
Helmond SportMVV2-4
De GraafschapBV Veendam3-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1De Graafschap2013524440-14
2Go Ahead Eagles2013434337-16
3sc Cambuur2011724045-30
4Excelsior2011453735-24
5FC Zwolle2010553528-23
6FC Dordrecht2010283241-29
7AGOVV Apeldoorn209563238-32
8FC Den Bosch208753140-28
9Helmond Sport209473143-36
10BV Veendam208663036-26
11MVV209383036-38
12RBC Roosendaal206682424-27
13FC Volendam206682436-42
14Telstar205692129-33
15FC Omniworld2054111923-35
16FC Oss2045111726-40
17Fortuna Sittard2045111721-36
18FC Eindhoven2045111732-52
19FC Emmen2043131521-47
20HFC Haarlem2034131326-49

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1Caracciolo FC Den Bosch 16
2Chadli AGOVV Apeldoorn 13
3Plet Telstar 12
=Mark de Vries SC Cambuur 12
=Voskamp Helmond Sport 12

Programma:

DatumThuisUit
vr 11/12 Excelsior FC Emmen
vr 11/12 Go Ahead Eagles FC Eindhoven
vr 11/12 FC Oss RBC Roosendaal
vr 11/12 MVV De Graafschap
vr 11/12 Telstar FC Dordrecht
vr 11/12 AGOVV Apeldoorn Helmond Sport
vr 11/12 BV Veendam FC Zwolle
vr 11/12 Fortuna Sittard FC Den Bosch
za 12/12 FC Omniworld sc Cambuur
zo 13/12 FC Volendam HFC Haarlem

Races of Tyria in Guild Wars 2 Trailer

In het MMORPG genre is World of Warcraft koning, Guild Wars staat daaronder als vaste nummer twee. Guild Wars heeft een grote userbase, en het eerste deel is al meer dan zes miljoen keer verkocht. Het succes van Guild Wars ligt vooral bij het feit dat je niet maandelijks hoeft te betalen: het enige waarvoor je moet betalen is de game.

Dit jaar werd Guild Wars 2 aangekondigd, die goed werd ontvangen door de Guild Wars spelers. Gisteren is ook een nieuwe trailer gepubliceerd, waarin we de speelbare rassen te zien krijgen. Ame_thyst vond dat de sfeer er goed inzit. Zou deze game dan World of Warcraft van de troon kunnen stoten? Oordeel zelf en bekijk de trailer hieronder

Geen versterkingen voor PSV in de winter

Na de 1-0 zege tegen Sparta Praag in de Europa League richt PSV zich compleet op de competitie. Voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn de Eindhovenaren zelfs op trainingskamp gegaan. Daar werd bekend gemaakt dat de roep om versterkingen niet nodig is.

Tijdens de wedstrijd tegen Sparta Praag waren enkele scouts van buitenlandse topclubs aanwezig, volgens Rutten geen reden tot paniek. "Het zou getuigen van een slecht scoutingsapparaat als zulke clubs zich nŪet bij PSV oriŽnteren op eventuele versterkingen", verklaarde de trainer.

"Er is op dit moment geen enkele aanwijzing dat wij een speler kwijtraken. In dat geval zullen we ook geen andere spelers aantrekken", maakt de trainer duidelijk in het Eindhovens Dagblad.

Het duel met RKC is voorlopig het belangrijkste. "Het is nu belangrijk om iedereen goed te verzorgen en de boel bij elkaar te hebben. Dan maakt het geen verschil of Feyenoord de tegenstander is of RKC."

Op het middenveld is het nog even puzzelen voor Rutten wie hij daar opstelt. Ibrahim Afellay is geschorst en van Otman Bakkal is het nog onzeker of hij mee kan doen. "Zijn enkel is opgezwollen, hij is een groot vraagteken", aldus Rutten.

[K1] Uitslag halve finales

De finale van het K-1-toernooi in Yokohama gaat tussen Sem Schilt en Badi Hari.

Schilt versloeg in de halve eindstrijd de winnaar van vorig jaar, Remy Bonjasky, met een technische knock-out. Bonjasky begon goed aan het duel en sloeg al binnen tien tellen zijn opponent tegen de vloer. Schilt wist echter binnen acht seconden weer op te staan. Schilt nam vervolgens het heft in handen en werkte Bonjasky in de eerste ronde twee keer op rij tegen het canvas. Voor de regerend kampioen betekende dat einde wedstrijd.

In de andere halve finale versloeg Hari Alistair Overeem. In de eerst ronde sloeg Hari, de finalist van vorig jaar, zijn tegenstander tweemaal tegen het canvas en plaatste zich zo voor de eindstrijd.

Meer discussies over K1 vind je op het forum

CD: Liftid-Our Choice Of Weapon EP

Dat we de laatste jaren vaker hoorden van een aardbeving in het noorden des lands, lag vooral aan het feit dat het twee jaar stil was rond het Roermondse Liftid. De luid musicerende mannen zijn terug met een nieuwe EP, die hier op FOK! zeker een plekje verdient. En dat niet alleen omdat het een product van eigen bodem is, maar meer omdat ze ooit de openingsact waren op Pinkpop 2003 en reeds menig voorprogramma deden voor internationale acts als Clawfinger.

Koeman en AZ per direct uit elkaar

Ronald Koeman is per direct weg als trainer van AZ. Dat heeft de Alkmaarse club vanmorgen bekendgemaakt. Het bericht komt één dag na de nederlaag tegen Vitesse. Koeman was pas sinds de zomer in dienst bij AZ, als opvolger van Louis van Gaal.

AZ won onder leiding van Koeman nog wel de Johan Cruijff Schaal, maar van de eerste zestien thuiswedstrijden verloren de Alkmaarders er zeven. Ook Europees presteert de ploeg zwak, met drie punten uit vijf wedstrijden. "Bestuur en directie zien op sportieve gronden geen basis meer voor verdere samenwerking", aldus een woordvoerder van de club.

Het contract van Koeman liep nog door tot de zomer van 2011. De club heeft in een verklaring laten weten dat deze overeenkomst correct afgehandeld is.

Haarlem houdt hoop op financiŽle oplossing

HFC Haarlem heeft nog altijd hoop dat de club er weer bovenop komt. De Haarlemse club kampt momenteel met een financiŽle crisis.

"De groep geldschieters met wie we praten is afgelopen week kleiner geworden, maar wel serieuzer", verklaarde crisismanager Beer Wentink tegenover RTV Noord-Holland. "Er is nog een viertal partijen over die we moeten zien te overtuigen."

Wentink wil uiterlijk 10 december duidelijkheid hebben. Die dag moeten de salarissen van november namelijk zijn betaald. "Als dat niet lukt, ben je betalingsonmachtig en dat betekent dat de curator komt", aldus de crisismanager.

Politie werkt aan stoer arrestatiebandje

Vergeet de vrolijk gekleurde armbandjes of de 'Live Strong'-armbandjes van wielrenner Lance Armstrong. Wie er echt bij wil horen, draagt straks een stoer arrestatiebandje. De politie van het Belgische Gent zegt hieraan te werken als identificatiemiddel voor arrestanten.

De politie kwam op het idee na een linkse demonstratie vorige maand, waarbij de Gentse politie maar liefst 413 betogers oppakte. Om het teruggeven van spullen te vergemakkelijken, had de politie op het voorhoofd van iedere arrestant een nummer geschreven. Deze Belgische oplossing was echter veel mensen een doorn in het oog.

Omdat de huidige wegwerpboeien niet goed zitten, is de politie van Gent naarstig op zoek naar een fabrikant die handboeien kan maken waarop al een nummer is aangebracht. "We zoeken iets wat lijkt op de polsbandjes die op festivals worden aangebracht", laat politiewoordvoerder Steven De Smet weten. "We overwegen zelfs er iets flashy van te maken dat je na de vrijlating aan je pols kan laten hangen. Sommigen jongeren zullen misschien zelfs willen uitpakken met meerdere arrestatietrofeeën."

Halve finale eindstation Hogenkamp

Richel Hogenkamp is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het ITF-toernooi in Bendigo. Hogenkamp verloor in de halve eindstrijd van de Australische Alicia Molik met 3-6 en 0-6.

De Doetinchemse had weinig in te brengen tegen Molik, die bezig is aan een comeback in het vrouwencircuit. De zeventienjarige Hogenkamp plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi, waar ze dus tot de laatste vier reikte. Na dit jaar staat Hogenkamp rond plek 370 op de wereldranglijst.

Bronzen Stier voor De Vries

Mark de Vries heeft de Bronzen Stier voor de beste speler van de tweede periode in de Jupiler League gewonnen. De aanvaller van SC Cambuur kreeg de meeste stemmen van de supporters.

De Vries was tijdens de tweede periode belangrijk voor het aanvalsspel van zijn ploeg. De bonkige spits maakte niet alleen zelf zes doelpunten, ook gaf hij vier assists. De speler van SC Cambuur bleef de andere genomineerden ruim voor. Hij kreeg bijna de helft van alle stemmen. Halil Colak van Go Ahead Eagles werd tweede, De Vries' teamgenoot Danny Guijt derde.

De overige Bronzen Stieren werden verdeeld over vier verschillende clubs. Excelsior werd, als periodekampioen, uiteraard de beste ploeg, Andries Ulderink van Go Ahead Eagles werd de beste trainer en Nacer Chadli van AGOVV Apeldoorn was het grootste talent. Fabio Caracciolo van FC Den Bosch werd topscorer. Nacer Chadli wist even vaak te scoren, maar Caracciolo had minder minuten nodig en werd dus winnaar.

Squashter Kronemeyer strandt in halve finales

Karen Kronemeyer is er niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de MAA Invitational 2009 in het Canadese Montreal. De als zesde geplaatste squashster moest in de halve finales haar meerdere erkennen in Miranda Ranieri (2).

De Nederlandse begon slecht aan haar partij tegen de hoger aangeslagen Ranieri die de eerste game eenvoudig won. Vanaf de tweede game kwam Kronemeyer echter goed in de wedstrijd. De 28-jarige nummer zes van de plaatsingslijst begon de rally’s te dicteren en liet haar tegenstandster veel lopen. Genoeg voor de winst was het echter niet. De nummer 135 van de wereld won weliswaar het tweede bedrijf, maar de volgende games moest ze weer aan de Canadese laten die 81 plekken hoger staat op de mondiale ranglijst. Het werd 5-11, 11-9, 9-11 en 8-11.

Ranieri speelt in de finale van de MAA Invitational 2009 tegen topfavoriete Suzie Pierrepont. De Engelse was de als derde geplaatste Alexandra Norman in straight games (11-7, 11-7 en 11-8) de baas.

Bureau stopt adopties uit India

Stichting Meiling stopt definitief met de adoptie van kinderen uit India. Twee jaar geleden werd al besloten tot een tijdelijke stop. Dat gebeurde omdat er iets zou zijn misgegaan in de afstandsprocedure van een jongetje.

Meiling betreurt de stap die ze gezet heeft, maar een woordvoerster zei vandaag naar aanleiding van een artikel in Trouw geen andere geen keus te hebben, omdat de procedures in India erg traag blijven en onduidelijk blijven.

De stichting denkt dat de komende tijd er geen verbeteringen optreden. "Daardoor blijft er een sfeer van onduidelijkheid en onzekerheid hangen rondom adopties uit India." Meiling heeft bijna vijftien jaar in India gewerkt en ongeveer tachtig kinderen naar Nederland gehaald. Meiling blijft actief met adopties uit China en incidenteel uit Sri Lanka.

Dit jaar al 120 executies in Irak

In Irak zijn in 2009 al zeker 120 terdoodveroordeelden geëxecuteerd. Over nog negenhonderd mensen is in Irak een doodvonnis uitgesproken, maar die zijn nog niet voltrokken. Dat berichtte vandaag de mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

De organisatie dringt er in een verklaring bij de Iraakse autoriteiten op aan te stoppen met de executies. Een aantal veroordeelden heeft waarschijnlijk geen eerlijk proces gehad, stelde Amnesty. Irak voerde in 2004 de doodstraf weer in nadat die als gevolg van de Amerikaanse invasie van 2003 enige tijd niet meer was toegepast.

Veroordelingen geruchtmakende moord

De rechtbank in de Italiaanse stad Perugia heeft een 22-jarige studente en haar ex-vriend (25) veroordeeld wegens moord op een studente tijdens een dronken seksspel. De daders verdwijnen respectievelijk 26 en 25 jaar achter de tralies.

Het vonnis werd kort na middernacht openbaar gemaakt. De rechters en de jury voerden acht uur overleg voordat ze het eens werden over de vonnissen.

De zaak trok massale mediabelangstelling. Dat kwam door de aard van het misdrijf en door de nationaliteiten van de daders en het slachtoffer. De vrouwelijke dader, Amanda Knox, is een Amerikaanse. Haar ex Raffaele Sollecito heeft de Italiaanse nationaliteit en het slachtoffer, de 22-jarige Meredith Kercher, kwam uit Groot-Brittannië.

Een derde dader, Rudy Guede uit Ivoorkust was vorig jaar al tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens zijn rol in de bloederige moord. Het slachtoffer was tientallen keren gestoken en haar keel was afgesneden. Het stoffelijk overschot werd op 2 november 2007 aangetroffen in het appartement van de studente in Perugia.

Veroordelingen om geruchtmakende moord  (foto: ANP)

[K1] Uitslag kwartfinales

Badr Hari heeft tijdens de K-1-finale in het Japanse Yokohama vrij eenvoudig de halve eindstrijd bereikt. De Marokkaanse Amsterdammer versloeg zijn Russische tegenstander Ruslan Karaev al na veertig seconden met een knock-out.

Hari treft in de halve eindstrijd Alistair Overeem. De 29-jarige Nederlander was in zijn partij tegen de Braziliaan Ewerton Teixeira ook snel klaar. Met een 'dodelijke knie' sloeg hij Teixeira knock-out.

Ook Sem Schilt bereikte de halve eindstrijd. Hij versloeg Jerome Le Banner in de eerste ronde ook via een knock-out. In twee minuten tijd had Schilt zijn tegenstander met een trap op de lever al tweemaal naar de grond gebracht. Dat betekende het einde van de partij.

Remy Bonjasky had het in zijn kwartfinale-partij tegen Errol Zimmermann een stuk moeilijker. De Nederlander, op jacht naar zijn vierde wereldtitel, werd na drie ronden uitgeroepen tot winnaar. In de eerste ronde werkte hij zijn tegenstander tegen de grond, een technische knock-out. Daarna verdedigde hij zeer goed en parreerde elke aanval van Zimmermann.

Meer discussies over K1 vind je op het forum

Huta Galung wint Future in MaleisiŽ

Jesse Huta Galung is de winnaar geworden van een Future toernooi in MaleisiŽ. In de finale was hij te sterk voor Marin Bradaric, het werd 7-6 en 6-2.

Het was alweer de derde toernooizege in korte tijd voor de als eerste geplaatste Huta Galung. Eerder won hij in oktober en november een Future toernooi in Turkije.

Voor meer informatie over de prestaties van de Nederlandse tennissers kijk je op het forum.

Arrestaties na brand in Perm

Na een rampzalige brand in het Russische Perm, 1150 kilometer ten noordoosten van Moskou, zijn de twee eigenaars van de uitgebrande uitgaansgelegenheid gearresteerd. Een van de arrestanten heeft tegenover de politie ontkend dat er afgelopen nacht onvoorzichtig met vuurwerk is omgegaan.

De politie liet eerder weten dat het afsteken van vuurwerk binnen in het etablissement de oorzaak was van de vuurzee, waarin 102 mensen de dood vonden. Bij de brand raakten 134 mensen gewond, van wie er bijna tachtig ernstig aan toe zijn. Het vuurwerk deed een overkapping van plastic ontbranden. De meeste doden vielen al gevolg van de paniek die uitbrak en de massale race naar de uitgangen.

[WB] Wotherspoon op tweede 500 meter

Wereldrecordhouder Jeremy Wotherspoon zal dit weekend toch in actie komen op de 500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary. De nummer drie van de eerste omloop, Jamie Gregg, stond vrijwillig zijn plek af aan zijn landgenoot.

Gregg werd vrijdag nog derde op de eerste 500 meter, waarmee hij zijn olympische kwalificatie bevestigde. Hij wil nu ook Wotherspoon de kans bieden om zich te kwalificeren. De Canadees, die lang uit de roulatie was met een armbreuk, zal moeten starten in de B-groep. Hier zal hij onder anderen Jan Bos, Stefan Groothuis en Simon Kuipers tegenkomen.

Voor discussies over de wereldbekerwedstrijden in Calgary kan je op het forum terecht.

Janka wint combinatie in Beaver Creek

Carlo Janka is de winnaar geworden van de eerste wereldbekerwedstrijd om de combinatie. De Zwitser, die derde stond na de afdaling versloeg zijn landgenoot Didier Defago, die na de afdaling aan de leiding ging.

Defago had in Beaver Creek een voorsprong van 0,32 op Janka, maar die voorsprong gaf hij op de enige slalom-run al snel uit handen. Uiteindelijk hield Defago, die 0,43 achter Janka eindigde, een voorsprong van zes honderdsten over op de Kroaat Natko Zrncic-Dim, die de tweede tijd op de slalom noteerde.

Janka nam met zijn derde wereldbekerzege in zijn carriŤre de leiding over in de strijd om de wereldbeker algemeen.

Vitesse-speler Stevanovic tevreden met loting

Dalibor Stevanovic, speler van Vitesse, was na afloop van de loting voor het WK voetbal komende zomer in Zuid-Afrika tevreden. SloveniŽ treft in groep C Engeland, de Verenigde Staten en Algerije.

"Zelfs Engeland is niet onverslaanbaar. Ik ben blij met de loting. We hebben goede kansen om door te gaan. Engeland is duidelijk de favoriet, maar VS en Algerije kunnen we hebben," aldus de middenvelder.

Stevanovic denkt toch dat de Slovenen ook tegen Engeland niet geheel kansloos zijn. "In een oefenwedstrijd verloren we dit jaar maar met 2-1 van de Engelsen en hadden we kans op een gelijkspel. Ze zijn niet onverslaanbaar."

[CT] Van der Horst: "Hebben alles eraan gedaan"

De Nederlandse hockeyers wisten, ondanks de 4-3 winst op Duitsland, zich niet te plaatsen voor de finale van de Champions Trophy. Volgens Robert van der Horst hebben de internationals er alles aan gedaan om alsnog de finale te behalen.

"We hebben van de Duitsers gewonnen. Dat is een tijdje geleden," aldus de centrale middenvelder van het team. "Kijk, je weet dat je vier goals moet maken en we begonnen goed. Maar door de wedstrijd heen kregen we het niet voor elkaar om uit te lopen. Dan moet je realistisch zijn en gewoon zorgen dat je de wedstrijd wint. Dat hebben we gedaan. We hebben van die gasten gewonnen en dat geeft een goed gevoel. Nu is het aan ons om zondag een bronzen plak te pakken."

Over de progressie in zijn spel was Van der Horst tevreden. "Het gaat steeds beter. Ik moest in het begin wel erg wennen. Ik heb veel foutjes gemaakt. Maar ik heb ook heel veel naar mijn beelden gekeken. De kunst is op deze positie heel goed te verdelen. En goed in connectie te zijn met de rest. Belangrijk is het om veel met elkaar te praten. Dat gaat de laatste wedstrijden steeds beter. Ik merk ook dat je er op een gegeven moment meer vertrouwen in krijgt. Stap voor stap moet het uiteindelijk iets worden, hŤ."

Tv-spot 'Even Apeldoorn bellen' terug

Centraal Beheer komt donderdag weer terug met de tv-reclame 'Even Apeldoorn bellen' . Een woordvoerder van de verzekeraar zei dat vandaag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant. Het bedrijf haalde de spotjes van de buis na de dramatische gebeurtenissen in Apeldoorn op Koninginnedag.

De verzekeraar vond het toen niet gepast om verder te gaan met de commercials uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag. Zeven mensen kwamen op 30 april om het leven toen Karst T. met zijn auto inreed op toeschouwers die keken naar de koninklijke familie in de buurt van Paleis Het Loo. De dader bezweek later aan de verwondingen die hij opliep toen zijn auto tegen een monument knalde.

[K1] Uitslag Aerts - Saki

Tijdens de K-1-finale heeft Peter Aerts de reservepartij van de Turkse Nederlander Gokhan Saki gewonnen. De 39-jarige Aerts had daar wel de drie volle ronden voor nodig.

Aerts was gedurende de partij wel de betere. Aan het einde van de tweede ronde sloeg Aerts zijn opponent tegen het canvas. Binnen de acht seconden stond Saki echter weer op. Na drie ronden wees de jury Aerts als winnaar aan.

Aerts maakt door zijn winst nog een kleine kans op een plek in de halve finale. Mocht een van de winnaars van een van de vier kwartfinales vanwege een blessure niet verder kunnen, en de verliezer van die betreffende kwartfinale heeft op knock-out verloren, dan staat Aerts alsnog in de halve finale.

Meer discussies over K1 vind je op het forum

De antwoorden van Edwin van Calker

Een paar weken geleden konden jullie vragen stellen aan Edwin van Calker. Uit alle vragen, die op FOK!sport en in het sportforum zijn gesteld, hebben wij de leuksten gekozen, en deze verstuurd naar Edwin. Hieronder vind je de antwoorden.

Ken je de film Cool Runnings en zo ja, hoe vond je die?

Natuurlijk! Erg leuke film en geeft eigenlijk heel goed weer hoe het er in de sport aan toe gaat. Met name voor de kleinere landen, waar ik Nederland ook nog maar even onder schaar. Zo zijn we in Nederland ook ooit begonnen. De laatste jaren gaat het gelukkig wel de goede kant op en is de sport in Nederland een stuk gegroeid. Vanuit de hoek van het NOC&NSF, materiaalsponsor Eurotech en hoofdsponsor Lotto. Door deze partijen hebben we een grote stap voorwaarts kunnen zetten.

Is wonen in een land als Nederland geen grote handicap vergeleken met bobbers uit landen als Canada of Oostenrijk?

Tja, we beginnen wel met een achterstand maar dat valt wel "goed" te maken. Voordat je 16 bent mag je nog niet bobben dus de eerste jaren verlies je eigenlijk geen tijd. In Nederland is het natuurlijk wel lastig om te beginnen. We hebben bijvoorbeeld al geen baan in Nederland waar we snel en makkelijk heen kunnen. Vandaar dat we Winterberg (Sauerland) maar tot onze Nederlandse baan hebben gebombadeerd.

Op welke manier kan je je voorbereiden op een specifieke baan, zoals in Vancouver? Heb je simulatie mogelijkheden etc.?

We hebben nu in totaal vier weken af mogen dalen op de Olympische baan. Ik heb nu het gevoel dat ik de baan onder de knie heb. Het blijft een lastige en zeer uitdagende baan. Vooral onder in de baan, vanaf bocht 10, gaat het bijzonder hard (>140 km/u) en dan kom je in volle vaart op een labyrinth af. Dat is nergens anders ter wereld zo. De combinatie van hoge snelheden en snelle bochten-combinaties maken de baan lastig

Wat vind je van de bobslee attractie in de Efteling?

Helaas ben ik nog nooit in de attractie geweest maar lijkt me wel leuk. Misschien gebeurt dit nog een keer.............

Met welke plaats op de Olympische spelen ben je tevreden?

Gezien onze resultaten van afgelopen seizoen en dit seizoen weten we dat als alles top is, we een medaille kunnen halen. Dat zou natuurlijk het ultieme zijn. Maar we zijn als team tevreden met een top 6 klassering.

Hebben jullie tegenwoordig authentiek materiaal of nog steeds afgedankte bobs van andere landen ?

We hebben vorig jaar voor wat betreft de viermans bob een (nieuwe) topslee van Duitse makelaardij kunnen kopen. Dat heeft veel geld gekost, maar de slee loopt erg goed en is snel. Daarbij hebben we ook goede viermans ijzers en dat samengevoegd met onze goede start en het sturen van de piloot maakt dat wij voorin mee kunnen doen.

Voor wat betreft de tweemansbob zijn we nog meer zoekende. We hadden tot dit seizoen verouderd materiaal. Deze zomer hebben we nieuw materiaal kunnen kopen en dat zijn we nu aan het testen. Maar dat ziet er goed uit. Ik verwacht bij de wedstrijden in Europa beter mee te kunnen doen.

Wie is je grote voorbeeld bij het bobben?

Iemand waar ik veel respect voor heb is Andre Lange, drievoudig olympisch kampioen en meervoudig wereldkampioen. De Duitsers hebben altijd topmateriaal, maar zijn relaxte manier van voorbereiden spreekt mij erg aan. Op het juiste moment er staan en kunnen doseren ligt hem erg goed. En daar gaat het in de topsport om! Pieken op het juiste moment.

Je hebt bij ons p[ de trainingsdagen ook altijd teams die erg snel zijn, maar die zie je in de wedstrijd nooit terug in de top 10. Wij kunnen gelukkig ook meestal tijdens de wedstrijden iets extra's brengen. Dat is een van de sterke punten van ons team.

Zit je liever in de viermans of de tweemansbob?

Het lijkt een makkelijke vraag omdat de viermansbob beter loopt. Alleen vindt ik het nu ook een mooie uitdaging om de tweemansbob te verbeteren. Ik ben gewoon absoluut niet tevreden over onze prestaties. Maar de viermans heeft toch wel de voorkeur, ook door de uitadging om met vier grote mannen snel in de slee te springen. Ter info: Arnold 1.94m, Sybren 1.99m, Timothy 1.76 en Edwin 1.88m!

Zijn alle bobs van hetzelfde materiaal/gewicht/samenstelling? Of is er net zoals bij bv de F1 ook voordeel te halen dmv expirimenten met de bob?

De meeste bobs zijn van hetzelfde materiaal. Er wordt nog wel eens getest tussen kevlar en karbon (body van de slee). We proberen de slee zo licht mogelijk te krijgen en de bemanning zo zwaar mogelijk. Onze viermansslee is leeg 215,5 kg (toegestaan minimum 210kg). Het totale gewicht, inclusief bemanning, mag maximaal 630 kg zijn. We hebben dus met zijn vieren- inclusief spikes, helmen, crashvestjes- nog 414,5 kg te verdelen. Dat lukt ons net.

Voor de tweemans geldt: Onze slee 175 kg (toegestaan gewicht totaal 390kg). We hebben dus nog met zijn tweetjes 215 kg te verdelen. Ook daar zitten we dicht bij.

In Nederland is het langebaanschaatsen erg groot. Schaatsers als Wennemars presteren al tijden niet, maar hebben veel meer mogelijkheden dan jullie. Baal je er niet van dat jullie dichter tegen de wereldtop zitten maar niet de middelen hebben die enkele B-schaatsers wel hebben?

Dat is nu eenmaal een gegeven. Nederland is schaatsgek! Ons probleem is eigenlijk dat BobsleeŽn voor veel mensen te "ver" weg is. Je kunt het niet snel in je vrije tijd doen. We hebben sinds vijf jaar wel de beschikking over een bobstartbaan in Harderwijk en daar worden veelvuldig clinics gegeven. Maar voor het afdalen zelf moeten we toch al snel naar Winterberg (Dui). Onze mogelijkheden zijn de laatste jaren wel sterk vooruit gegaan, maar het kan altijd beter. Het is aan ons om te presteren en dan volgt de aandacht en dus mogelijkheden vanzelf.

Maar natuurlijk balen wij daar wel eens van. Wij zouden ook wel fulltime met onze sport bezig willen zijn, maar van alleen een A-status vergoeding kun je niet leven.

Wat dacht je na je allereerste afdaling (zowel als remmer als piloot)?

Wow, wat is dit! Je kunt van tevoren van alles bedenken en veel naar de verhalen van anderen luisteren, maar het gevoel van een afdaling kun je moeilijk beschrijven. Zo veel snelheid, heftig heen en weer geschud worden en een slee die gedurende de hele run versnelt. Waanzinnig! En dus geen mogelijkheid om af te remmen of er uit te springen. Iets wat je tijdens de eerste run stieken wel wilt doen.......

De eerste run als piloot viel reuze mee. Je begint van damesstart en glijdt rustig naar beneden. Je bereikt dan geen hoge snelheden. Je moet even wennen aan de bewegingen en het stuurmechanisme van de slee.

Heb je spijt dat je niet verder bent gegaan in de atletiek? (of misschien beter: Waarom ben je niet verder gegaan in atletiek?)

Ik heb leuke prestaties neergezet als junior in de atletiek. Als senior ben ik gaan spinten en ik liep in de 10.60. Op een gegeven ogenblik kwam het bobben voorbij. Mijn trainingsgenoten in Assen, Timothy Beck en Arnold van Calker, waren in 1999 al overgestapt naar het bobben. Door hun ben ik erin gerold en na 1 jaar als aanduwer, besloot ik er zelf als piloot voor te gaan. Ik zag een mooie nieuwe uitdaging en een groot avontuur voor me liggen. En dat is het zeker. Helemaal de eerste jaren als piloot. Je aanduwers scouten, materiaal regelen, vervoer regelen en natuurlijk sponsoren zoeken. Je leert er eigenlijk heel veel van.

En daarbij-> In de atletiek kom je met 10.60 op de 100m niet erg ver............

Van Eijden keert terug na blessureleed

Bij NEC is Rens van Eijden hersteld van een blessure. De verdediger is opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met FC Twente.

De oud-speler van PSV is hersteld van een enkelblessure. “Ik ben wedstrijdfit. Ik train sinds donderdag weer mee, heb geen reactie meer op mijn enkel. Ik kan tegen Twente spelen”, aldus Van Eijden tegenover Omroep Gelderland.

“Of ik ook daadwerkelijk speel is aan de trainer. Pothuizen, mijn vervanger, heeft het goed gedaan. Aan de tactische training te zien speel ik niet. Maar dat is nog niet zeker. Ik heb in ieder geval niets gehoord.”

Op basis van de ranglijst heeft NEC zondag geen enkele kans tegen het nog altijd ongeslagen Twente. “Ze zijn goed. Maar wij maken de laatste weken ook een positieve ontwikkeling door”, besluit de achterhoedespeler.

[CT] Hockeyers missen finale

Ondanks een overwinning op rivaal Duitsland met 4-3 heeft het Nederlandse herenhockeyteam zich niet weten te plaatsen voor de finale van het toernooi om de Champions Trophy.

Oranje had met meer dan vier doelpunten verschil moeten winnen van Duitsland om zich te plaatsen voor de finale. Het team van bondscoach Michel van den Heuvel zal het nu in de verliezersfinale moeten opnemen tegen Zuid Korea. Deze wedstrijd zal morgen op het programma staan. De finale gaat tussen gastland AustraliŽ en Duitsland.

Buijs: "Schoot strafschop heel slecht in"

Tegen BV Veendam wist Jordy Buijs gisteren twee keer het net te vinden. De middenvelder had een hattrick achter zijn naam kunnen zetten, maar wist een penalty niet te benutten.

"Ik heb dit seizoen al vier penalty’s gemaakt. Ik schoot hem nu heel slecht in. De keeper pakte hem en daar baalde ik behoorlijk van", aldus Buijs na afloop van het duel tegenover Omroep Gelderland.

"Ik vond de eerste helft niet goed. We hebben te weinig kansen gecreŽerd. Maar na rust hebben we laten zien dat we kunnen vechten. De Graafschap moet altijd strijd leveren."

Waardering Obama onder de 50%

De steun voor de Amerikaanse president Barack Obama is voor het eerst sinds zijn inauguratie onder de 50 procent gezakt. Dit ondanks de positieve respons die het staatshoofd kreeg op de nieuwe Afghanistan-strategie, die hij deze week ontvouwde.

Dat meldde CNN gisteren op basis van een opiniepeiling. De nieuwszender onderzoekt elke maand de mening van Amerikanen over hun president. Tijdens de vorige peiling kon Obama nog rekenen op de steun van 55 procent van de burgers, tegen 48 procent nu.

De onderzoekers vermoeden dat de afnemende populariteit van Obama verband houdt met de economie, die slechts langzaam opkrabbelt uit de recessie.

Van Bronckhorst waakt voor teveel enthousiasme


Giovanni van Bronckhorst, captain van het Nederlands elftal, vindt dat er niet te euforisch moet worden gereageerd op de WK-loting van gisteren.

Japan, Kameroen en Denemarken zijn komende zomer de tegenstanders van Oranje in Zuid-Afrika. Van Bronckhorst is voorzichtig. "Laten we de poulefase eerst zien te overleven", aldus de Feyenoorder volgens het ANP.

"Het zijn tegenstanders die we zeker niet mogen onderschatten. Laten we nog niet te enthousiast zijn", predikt de aanvoerder, die wel voorzichtig vooruit durfde te kijken in het schema.

ItaliŽ, Nieuw-Zeeland, Paraguay of Slowakije zijn de mogelijke opponenten van Oranje, mocht de ploeg de groepsfase overleven. Van Bronckhorst: "Het kan daarom wel eens belangrijk zijn om groepswinnaar te worden. Dan is de kans groter dat we de wereldkampioen ontlopen."

Naar Afghanistan met Medal of Honor?

Van de onlangs aangekondigde titel Medal of Honor wisten we tot nu toe weinig meer dan dat hij zich ergens in de moderne tijd zou gaan afspelen. Via de website heeft Electronic Arts inmiddels onthuld waar de game zich zeer waarschijnlijk zal gaan afspelen. Het Tier 1-team waar je de controle over neemt is namelijk gestationeerd vlak bij de stad Ghazni.

Ghazni is de hoofdstad van de provincie Ghazni, een aangrenzende provincie van Uruzgan, en ligt op zo'n 100km van de Afghaanse hoofdstad Kabul. De stad ligt op de belangrijkste route tussen Kandahar en de hoofdstad. Momenteel is het een van de meest gevaarlijke steden van het land, waarbij een groot deel van de stad onder controle staat van de Taliban. Dit alles wijst er op dat we de Amerikaanse oorlog in Afghanistan mogen gaan uitvechten.

Medal of Honor staat gepland voor een release tegen de herfst van 2010.

Feyenoord wil Zweeds talent

Het Zweedse talent Miiko Albornoz, dat afgelopen week op proef was bij Feyenoord, zal vermoedelijk een contract mogen gaant tekenen bij de Rotterdammers. Het Algemeen Dagblad meldt namelijk dat het Zweedse jeugdinternational indruk heeft gemaakt in de havenstad.

De 19-jarige Albornoz komt het best tot zijn recht als linkermiddenvelder. Het talent speelde al twee interlands voor Jong Zweden en heeft een "doorlopend contract", aldus Ula Danhard, voorzitter van het Zweedse IF Brommapojkarna. "Als Feyenoord hem wil hebben, zien wij een bod graag tegemoet."

Van der Vleuten derde in kwalificatie

Eric van der Vleuten is vrijdagavond tijdens het concours hippique in Marseille derde geworden in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Marseille. De Brabantse springruiter finishte met VDL Groep Tomboy in de barrage foutloos na 37,14 seconden.

Met 37,14 was hij niet snel genoeg voor de eerste plaats die goed was voor 6250 euro. De eerste prijs was een prooi voor de Fransman Kťvin Staut met Sea Coast Silvana in 36,87 als tweede eindigde de Ier Cian O'Connor (Rancorrada) op iets meer dan een tiende seconde. Van der Vleuten pakte met zijn derde plaats alsnog 3750 euro mee. De overige twee Nederlanders Harrie Smolders en Piet Raijmakers Jr. maakten in het eerste parcours een springfout en waren al vroeg uitgeschakeld.

Van Gaal klimt in Bundesliga

Louis van Gaal heeft opnieuw een overwinning met Bayern weten te boeken. In eigen huis wist MŁnchen Borussia MŲnchengladbach te verslaan met 2-1.

Mario Gomez bracht het elftal van Van Gaal op voorsprong. De Nederlandse verdediger van Borussia, Roel Brouwers, bracht beide elftallen weer op gelijke hoogte. Brouwers scoorde daarmee al voor de vierde maal dit seizoen. Een kwartier voor tijd wist uiteindelijk Holger Badstuber de drie punten voor Bayern binnen te slepen.

Bayern MŁnchen staat momenteel met een wedstrijd meer gespeeld op de derde plaats op nog maar drie punten achterstand van koploper Bayern Leverkussen.

Rabobank in gesprek met Ten Tusscher

Rabobank is in gesprek met Jan ten Tusscher om een samenwerkingsverband op te zetten met het team De Brink-Ten Tussscher. De bank is al een tijdje bezig met het samenstellen van een offroadtak en wil het team van Ten Tusscher als opleidingsteam gaan gebruiken.

Richard Groenendaal zal een belangrijke plek gaan innemen bij de offroadtak van de bankenformatie. Naast teammanager Jan Ten Tusscher is Leo van Zeeland benaderd om als ploegleider aan de slag te gaan. Ook de mountainbiketalenten die momenteel op Papendal verblijven kunnen aansluiten bij de Raboploeg.

Dembťlť pakt rood, Koeman woedend

De stijgende lijn die AZ al enkele weken te pakken had is weer te niet gedaan. De Alkmaarders verloren gisteren hun duel met Vitesse met 1-2. Ook verloor het na een opstootje in de tweede helft Moussa Dembťlť. De Belg kreeg samen met tegenstander Stevanovic de rode kaart van Roelof Luinge na een opstootje.


Ronald Koeman kondigde afgelopen week aan dat er maatregelen zouden volgen bij nieuwe rode kaarten. De Alkmaarders wisten namelijk al vijf maal deze kaart te behalen in dit seizoen. Tien minuten voor tijd stuurde Luinge dus opnieuw een speler van AZ vroegtijdig naar de kleedkamers. Koeman zag daarmee tot zijn ongenoegen opnieuw een speler van zijn ploeg het veld uitgestuurd worden. Koeman heeft al aangegeven intern te gaan overleggen welke straf er opgelegd kan worden.

Kaarten WK vandaag in verkoop

Nadat gisteren is geloot voor het WK Voetbal in Zuid-Afrika komende zomer. Zal vandaag de kaartverkoop van dit evenement starten. De miljoen kaarten, die vandaag zullen worden aangeboden, worden verkocht via www.fifa.com.

De leden van de Supportersvereniging Oranje, die voor 4 december 2009 lid waren, zullen zich vanaf woensdag in kunnen schrijven voor kaarten. Deze inschrijving zal sluiten op 31 december 2009 om 18:00 uur. Per duel in de groepsfase kunnen er 4 kaarten worden besteld. Let op: Je dient wel over een creditcard te beschikken.

Kritiek op verkoopverbod onzuinig huis

Het plan van PvdA'er Samsom, om vanaf 2015 een verkoopverbod in te stellen op slecht geïsoleerde huizen, kan op veel kritiek rekenen. Niet alleen de Vereniging Eigen Huis (VEH), maar ook partijen uit de Tweede Kamer zien niets in het plan.

Samsom wil dus dat woningen niet verkocht kunnen worden als deze slecht geïsoleerd zijn. "Ik eis isolatie van muur, dak of vloer voor zo'n woning verkocht of verhuurd mag worden. Ook een koelkast met een energielabel G is niet meer te koop." Minister Cramer van Milieu, partijgenoot van Samsom, vindt wel dat er iets gedaan moet worden, maar zij zegt ook dat een verkoopverbod 'heel ver gaat'.

Vereniging Eigen Huis is van mening dat iedereen zelf moet beslissen een dergelijke woning te bezitten of te kopen. "Als mensen hun leven lang naar tevredenheid in een oude bungalow hebben gewoond waar de energie zo uitvliegt, is dat hun keus. Als ze opeens zo'n woning moeten isoleren, is de kans groot dat de isolatie slecht gebeurt, met goedkope materialen." Bovendien zijn slecht geïsoleerde huizen in trek bij mensen die het vervolgens helemaal naar eigen wens opknappen, zo zegt VEH.

Diverse politieke partijen uiten ook kritiek op het plan. VVD-Kamerlid Van der Burg zegt: "Hou nou eens op met mensen te bedreigen en te dwingen. Er zijn al genoeg mogelijkheden om te investeren in je huis en dat gelijk terug te verdienen via de energierekening." CDA-Kamerlid Pieper zegt dat niet iedereen zomaar geld heeft om het huis goed te isoleren. "Bovendien verklaart Samsom sommige huizen straks gewoon onbewoonbaar, dat kan niet."

SP-Kamerlid Jansen is kort over het verkoopverbod: "Dat is alleen maar dom." Volgens PVV-Kamerlid De Mos is er spraken van 'Oost-Duitse praktijken.' "Een koper van zo'n slecht geïsoleerd huis kiest daar zelf voor", stelt hij.

'Ongezonde mensen minder verzekeren'

Moet je de schade, die mensen zichzelf toebrengen, volledig blijven verzekeren? Dat vraagt Dik Hermans, bestuursvoorzitter van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) zich af in een interview met dagblad Trouw. De krant publiceerde het stuk vandaag. CVZ is een adviesorgaan van de overheid.

Nu er bezuinigd moet worden, vindt de CVZ-topman het tijd om lastige vragen onder ogen te zien. "We weten allemaal dat de leefstijl van mensen de gezondheid kan schaden. Iemand met COPD bijvoorbeeld, die stug blijft doorroken. Of iemand met obesitas. Sommige dingen zijn zo duidelijk dat je haast zou zeggen: 'eigen schuld, dikke bult' ", aldus Hermans in de krant.

"Moet je de schade, die mensen zichzelf toebrengen, volledig blijven verzekeren? Ook dat is natuurlijk een lastige discussie, die destijds ook met veel emotie is gevoerd in de sociale zekerheid. Maar de discussie kan uiteindelijk ook bijdragen aan een groter maatschappelijk draagvlak onder ons zorgstelsel. Dat moeten we tenslotte betaalbaar en houdbaar houden."

Recordbedrag voor brief George Washington

Een vier pagina's tellende brief van de Amerikaanse Vader des Vaderlands George Washington is voor 3,2 miljoen dollar (2,1 miljoen euro) onder de hamer gegaan.

Het is het hoogste bedrag dat ooit voor een brief van het eerste Amerikaanse staatshoofd is betaald, meldden Amerikaanse media vandaag op gezag van veilinghuis Christie. Het vorige record stond op 834.000 dollar (ongeveer 550.000 euro).

In de op 9 november 1787 geschreven brief dringt Washington aan op ratificatie van de Amerikaanse Grondwet. Het document geldt tegenwoordig als het fundament van de Amerikaanse Staat, maar was destijds uitermate controversieel. Washington schrijft in de brief aan zijn neef Bushrod, dat het toen twee maanden oude document de beste manier vormde om de verschillende Staten te verenigen.

Voorafgaande aan de veiling was aangenomen dat het document 1,5 tot 2,5 miljoen dollar zou opleveren. Voorafgaande aan de veiling was de brief in het bezit van de nazaten van Bushrod. De identiteit van de nieuwe eigenaar is onbekend.

Feestende studenten ontkomen aan brand

In Nijmegen heeft vannacht een brand gewoed in een studentenhuis op de hoek van de Barbarossastraat en het Keizer Trajanusplein. De dertien bewoners van het pand bleven ongedeerd: ze waren op een feestje toen de brand uitbrak, meldde de politie.

De brandweer doorzocht uit voorzorg alsnog het complete studentenhuis, maar trof niemand aan. Door de brand hebben een man, een vrouw en een kind uit een nabijgelegen woning tijdelijk ander onderdak moeten zoeken. Het gezin had snel door dat het huis van hun buren in de brand stond en verliet zelf hun woning, aldus een politiewoordvoerster. Beide panden liepen rookschade op.

De studenten kunnen voorlopig niet naar hun woning terugkeren. Ze hebben zelf ander behuizing gezocht. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

CD: Janet Jackson - The Best

De laatste maanden hebben we voldoende van de Jackson-familie gehoord, al ging dat dan vooral over wijlen Michael Jackson. Je zou haast vergeten dat de familie nog andere leden telt. Wat te denken van Janet Jackson, jawel, de zus van... Maar even serieus, we noemen haar niet 'de zus van', Janet heeft namelijk voldoende bewezen geheel op eigen conto een muzikale carriŤre te kunnen ontwikkelen. Onlangs verscheen er een mooie dubbel-cd van haar, The Best. Tijd om de focus weer eens op de levende Jackson-leden te richten.

Van Muiswinkel terug met talkshow

Erik van Muiswinkel komt volgend jaar terug op televisie met zijn satirische talkshow. Bij de VARA zijn vanaf januari vier afleveringen te zien van het programma Van Zon op Zaterdag. Van Muiswinkel kruipt hiervoor in de huid van het typetje Henk van Zon. Hij presenteert het programma samen met actrice Ellen Pieters, die het typetje Anneke Schuytema-De Boer vertolkt.

De talkshow bestaat uit "wereldberoemde gasten, reportages en muziek", aldus de VARA. "Henk geeft dit keer vanuit het linkse Hilversumse bolwerk zijn gezonde rechtse visie op de thema's geloof, feminisme, klimaat en inspraak." Talloze cabaretiers werken mee aan het programma, dat zaterdag 16 januari voor het eerst is te zien. Erik van Muiswinkel was ook afgelopen zomer op de buis als Henk van Zon, eveneens "om een rechts geluid te laten horen".

NS twijfelen over nieuwe Sprinters

De Nederlandse Spoorwegen (NS) bekijken op dit moment wanneer ze verdergaan met het afnemen van treinen van een consortium van Siemens en Bombardier. Dat zei een woordvoerder van de NS. Het gaat om zogenoemde Sprinters die in de Randstad rijden. De NS heeft daar in 2007 honderd stuks van besteld, de order had een waarde van 650 miljoen euro.

Nadat de eerste treinen geleverd waren en ze dit jaar gingen rijden, vertoonden de computergestuurde treinen "kuren". De NS hebben de leveringen in juni stopgezet om de leveranciers de kans te geven de problemen te verhelpen. Sinds september rijdt een aantal Sprinters weer rond Gouda. "De kinderziektes lijken er nu vrijwel uit te zijn, maar we moeten nog beslissen wanneer we de leveringen van de rest van de treinen hervatten", aldus de woordvoerder.

De reiziger ondervindt geen last van de problemen met de treinen. "Maar we lopen nu wel een half jaar achter op het leveringsschema", stellen de NS.

Dodental disco-ramp Perm loopt op

De autoriteiten in Rusland hebben het aantal doden en gewonden door de vuurwerkexplosie in de stad Perm naar boven bijgesteld.

Zeker 101 mensen kwamen om het leven en 140 personen raakten gewond, zo meldde een woordvoerder van het regionale ministerie voor noodsituaties. Het dodental loopt mogelijk nog verder op, aangezien 85 mensen zwaargewond raakten. Tientallen lijken lagen vannacht op elkaar gestapeld op de stoep buiten de nachtclub.

Drugsrunners in Limburg aangehouden

De politie heeft deze week in Limburg personen aangehouden die vermoedelijk deel uitmaken van een groep gewelddadige drugsrunners. Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) maakte bekend dat het gaat om verdachten die zich groepeerden rond drie broers van wie de oudste, een 27-jarige uit Rotterdam, als hoofdverdachte wordt gezien.

Het OM vermoedt dat de drugsrunners al maanden actief zijn in Zuid-Limburg en op zeer brutale, agressieve wijze heroïne en cocaïne aan Franse drugstoeristen proberen te slijten. "Wanneer deze klanten zich niet vrijwillig aandienden, werden ze agressief benaderd", aldus het OM.

Obama komt naar einde klimaattop

De Amerikaanse president Barack Obama woont op 18 december de cruciale laatste dag van de klimaattop in Kopenhagen bij. Dat maakte het Witte Huis gisteren bekend.

De president ziet af van zijn aanvankelijk aangekondigde bezoek op 9 december, twee dagen na het begin van de internationale conferentie. Het besluit komt na gesprekken met andere leiders en het vertrouwen dat vooruitgang kan worden geboekt, aldus het Witte Huis.

Na WK-loting piek in boeken vakantie

Direct na de loting gisteravond voor het WK in Zuid-Afrika is het druk geworden op het gezamenlijke digitale reisplatform van KNVB en Oad Reizen, zo liet de reisorganisatie weten. Supporters melden zich als belangstellende voor een reis, al hebben velen nog geen kaartje. Veel kaarten worden later toegewezen door de officiële supportersclub van Oranje.

Volgens Oad Reizen hebben honderden supporters zich ingeschreven in de zogenoemde vooraanmelding. "Wij inventariseren de vraag. Wil iemand een korte of lange reis bijvoorbeeld. Nadat de kaartjes zijn toegewezen, nemen we contact op met de mensen die zich hebben aangemeld."

De veiligheid in de speelsteden, onder andere het als berucht bekend staande Johannesburg en Durban, heeft de aandacht maar is volgens de zegsman van Oad geen probleem. "Het blijven natuurlijk grote steden. Maar we sturen onze gasten natuurlijk niet zo maar naar een of andere wijk. Daarbij zijn we onderdeel van het officiële kanaal en staan we in contact met de lokale autoriteiten. Die weten waar onze gasten verblijven en nemen dat mee in hun veiligheidsplan."

Tientallen doden Rusland na ontploffing

Ruim honderd mensen zijn om het leven gekomen bij een ontploffing in een nachtclub in het Russische Perm. Dat meldde het Russische agentschap Interfax op basis van informatie van de politie.

Ongeveer zestig personen werden naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van de ontploffing zouden zich zo'n tweehonderd personen in de uitgaansgelegenheid hebben bevonden. Volgens de lokale politie ging er iets mis met vuurwerk.

Perm ligt bij het Oeralgebergte.

Toekomst Britse GP maandag bekend

Komende maandag zal er eindelijk duidelijkheid komen over de toekomst van de Britse Grand Prix. Dan geeft de eigenaar van Silverstone, British Racing Drivers' Club, een persconferentie over het Formule 1-evenement.

Na het afhaken van Donington Park kwam Silverstone weer in beeld voor het organiseren van de race. Het circuit was niet bereid aan de voorwaarden van Formule 1-baas Bernie Ecclestone te voldoen, maar in de laatste weken zijn de partijen toch nader tot elkaar gekomen. Maandag zullen BRDC-president Damon Hill en Silverstone directeur Richard Phillips het resultaat van de onderhandelingen bekendmaken. Tot die tijd zullen er geen mededelingen worden gedaan.
Laatste reviews en specials
review
World of Warcraft: The Burning Crusade Classic
special
VrijMiBabes #58 (not very sfw!)
review
Luca
special
Summer Game Fest en E3: een terugblik
special
Random Pics van de Dag #339
special
Random Pics van de Dag #338
©FOK.nl e.a.