Politie werkt aan stoer arrestatiebandje

Djeez

Vergeet de vrolijk gekleurde armbandjes of de 'Live Strong'-armbandjes van wielrenner Lance Armstrong. Wie er echt bij wil horen, draagt straks een stoer arrestatiebandje. De politie van het Belgische Gent zegt hieraan te werken als identificatiemiddel voor arrestanten.

De politie kwam op het idee na een linkse demonstratie vorige maand, waarbij de Gentse politie maar liefst 413 betogers oppakte. Om het teruggeven van spullen te vergemakkelijken, had de politie op het voorhoofd van iedere arrestant een nummer geschreven. Deze Belgische oplossing was echter veel mensen een doorn in het oog.

Omdat de huidige wegwerpboeien niet goed zitten, is de politie van Gent naarstig op zoek naar een fabrikant die handboeien kan maken waarop al een nummer is aangebracht. "We zoeken iets wat lijkt op de polsbandjes die op festivals worden aangebracht", laat politiewoordvoerder Steven De Smet weten. "We overwegen zelfs er iets flashy van te maken dat je na de vrijlating aan je pols kan laten hangen. Sommigen jongeren zullen misschien zelfs willen uitpakken met meerdere arrestatietrofeeën."