Australië boekt record in Champions Trophy

De winst van de Australische hockeyers op de Spanjaarden heeft meteen een Champions Trophy-record opgeleverd. Nog niet eerder werden zoveel goals in één wedstrijd door één team gemaakt.

Dat de beide teams in evenwicht waren tot de rust, kon niet voorkomen dat de Kookaburras toch doorstoomden. Met maar liefst 10-3 won Australië de wedstrijd. Met zes doelpunten in de laatste twintig minuten konden de Australiërs de monsterscore op het bord zetten.

Jamie Dwyer, captain voor de Australiërs, was blij met de vele goals, maar noemde de uitslag wel geflatteerd. "Het is uiteraard fijn om wat doelpunten te scoren, en we hebben al een tijd geen tien goals gemaakt, maar zij (de spelers van Spanje, red.) zijn niet de volle zeventig minuten gewend en ze doen niet mee aan de competitie, dus dat maakte het makkelijk voor ons", aldus Dwyer.

Over de inzet van de jongere spelers was de captain zeer tevreden: "Ik denk dat ze sneller de snelheid van het spel leren en wat wel en wat niet te doen. Maar we leren allemaal en dat is het belangrijkste. Ik denk dat dit toernooi daarom draait."