Recordbedrag voor brief George Washington

Redactie
Een vier pagina's tellende brief van de Amerikaanse Vader des Vaderlands George Washington is voor 3,2 miljoen dollar (2,1 miljoen euro) onder de hamer gegaan.

Het is het hoogste bedrag dat ooit voor een brief van het eerste Amerikaanse staatshoofd is betaald, meldden Amerikaanse media vandaag op gezag van veilinghuis Christie. Het vorige record stond op 834.000 dollar (ongeveer 550.000 euro).

In de op 9 november 1787 geschreven brief dringt Washington aan op ratificatie van de Amerikaanse Grondwet. Het document geldt tegenwoordig als het fundament van de Amerikaanse Staat, maar was destijds uitermate controversieel. Washington schrijft in de brief aan zijn neef Bushrod, dat het toen twee maanden oude document de beste manier vormde om de verschillende Staten te verenigen.

Voorafgaande aan de veiling was aangenomen dat het document 1,5 tot 2,5 miljoen dollar zou opleveren. Voorafgaande aan de veiling was de brief in het bezit van de nazaten van Bushrod. De identiteit van de nieuwe eigenaar is onbekend.