Vragen in Kamer over grondaankoop prins

Premier Jan Peter Balkenende moet laten weten of hij verantwoordelijkheid neemt voor het project in ArgentiniŽ van prins Willem-Alexander en prinses MŠxima. SP en GroenLinks in de Tweede Kamer willen dat Balkenende in een brief opheldering geeft over een nieuwe discussie die lijkt te ontstaan over een aankoop van grond door het paar.

" We zijn daar nog niet over geÔnformeerd. De aankoop is een privťkwestie, maar het moet wel te beveiligen zijn en het kan natuurlijk niet frauduleus zijn", aldus Ronald van Raak (SP). Van Raak liet weten dat hij "wel een beetje klaar is" met "deze koopmankoning". Ook GroenLinks'er Ineke van Gent heeft de indruk dat het van het ene naar het andere wespennest gaat. De Kamerleden reageerden vandaag op een verhaal in de Volkskrant. Die meldt dat er justitieel onderzoek zou lopen naar de zakenman bij wie het prinselijk paar grond heeft gekocht in ArgentiniŽ.

Eerder ontstond zoveel ophef over plannen van het paar om in Mozambique een vakantievilla te laten bouwen, dat ze besloten die villa te verkopen zodra die gereed is.

††(foto: ANP)