Na WK-loting piek in boeken vakantie

Direct na de loting gisteravond voor het WK in Zuid-Afrika is het druk geworden op het gezamenlijke digitale reisplatform van KNVB en Oad Reizen, zo liet de reisorganisatie weten. Supporters melden zich als belangstellende voor een reis, al hebben velen nog geen kaartje. Veel kaarten worden later toegewezen door de officiële supportersclub van Oranje.

Volgens Oad Reizen hebben honderden supporters zich ingeschreven in de zogenoemde vooraanmelding. "Wij inventariseren de vraag. Wil iemand een korte of lange reis bijvoorbeeld. Nadat de kaartjes zijn toegewezen, nemen we contact op met de mensen die zich hebben aangemeld."

De veiligheid in de speelsteden, onder andere het als berucht bekend staande Johannesburg en Durban, heeft de aandacht maar is volgens de zegsman van Oad geen probleem. "Het blijven natuurlijk grote steden. Maar we sturen onze gasten natuurlijk niet zo maar naar een of andere wijk. Daarbij zijn we onderdeel van het officiële kanaal en staan we in contact met de lokale autoriteiten. Die weten waar onze gasten verblijven en nemen dat mee in hun veiligheidsplan."
Submitter:  Bron: ANP