Politie bedankt broodjeszaak met boete

Een broodjeszaak uit het Belgische Wetteren kreeg van de politie een opmerkelijk bedankje voor het gratis bezorgen van broodjes. Nadat de vader van de bedrijfsleider broodjes bij de agenten had bezorgd, trof hij een bekeuring aan onder zijn ruitenwisser.

De man zou zijn auto geparkeerd hebben op een plaats die is voorbehouden aan dienstwagens. De gratis levering kost de broodjeszaak nu vijftig euro. Volgens bedrijfsleider Frank Van Den Daele reageerde zijn vader verbaasd op de boete. "Mijn pa was volledig verbouwereerd. Hij zei dat iedereen altijd vriendelijk was en lachte als hij binnenkwam en dat hij met zijn klanten een zeer goede band had. En dan gebeurt dat natuurlijk. Het was een donderslag bij heldere hemel."

Toch blijft de zaak broodjes leveren aan de hongerige agenten. "Omdat we een zeer goede klant hebben met de politie en veel van die mensen kunnen er ook niet aan doen, want uiteindelijk zijn zij dan het slachtoffer van de beslissing van één man en dat kan niet de bedoeling zijn", aldus Van Den Daele.