Celstraf na afsnijden penis zoontje

Een 28-jarige moeder is in de Amerikaanse staat Texas veroordeeld tot 99 jaar celstraf voor het afsnijden van de genitaliën van haar destijds vijf weken oude zoontje. Katherine Nadal zou de geslachtsdelen van de baby met een onbekend scherp voorwerp hebben afgesneden, terwijl ze onder invloed was van drugs, berichtten Amerikaanse media dinsdag.

Nadal schreeuwde na de uitspraak dat ze haar zoon Holden Gothia geen pijn had gedaan. Eerder zei ze dat de gezinshond Shorty de genitaliën had afgebeten, terwijl zij lag te slapen. Na het voorval twee jaar geleden bleek het bloed van Nadal sporen te bevatten van onder meer cocaïne en methadon. De boze vader zei dat 'Katie' de baby al misbruikt had tijdens de zwangerschap, doordat ze toen drugs gebruikte. Het kind overleefde het incident, maar de verwijderde lichaamsdelen zijn nooit teruggevonden.

De moeder moet zeker dertig jaar achter de tralies zitten, voordat ze in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Volgens de openbaar aanklaagster heeft het nu 2-jarige jongetje een leven vol pijn in het vooruitzicht. Artsen zeiden dat het mannetje vele malen onder het mes moet en waarschijnlijk jarenlang psychische begeleiding nodig heeft.