Baard na laserbehandeling

Ene Rina Jagpal beweert, na verschillende laserbehandelingen ondergaan te hebben, dat haar huid hierdoor beschadigd is.

De 34-jarige vrouw uit Surrey, British Colombia Canada, heeft naar eigen zeggen een baard overgehouden na verschillende behandelingen met een laser die de haren juist hadden moeten verwijderen. Rina heeft een schadeclaim ingediend tegen de bedrijven die haar behandeld hebben.

Ze eist nu 25.000 dollar van de bedrijven: Laser Era en Dream Laser and Skin Care.

Jagpal vertelde CBC News vorige week dat ze in april 2006 naar de kliniek Laser Era ging voor een laserbehandeling tegen donshaartjes in haar gezicht. Na een serie behandelingen bemerkte ze inderdaad een verandering. Het was echter een vervelende verandering: in plaats dat de haartjes verdwenen, leek er een baard terug te komen. Zo zou zij nu elke derde dag haar gezicht moeten waxen. Ook beweert ze ook nog eens huiduitslag aan de behandelingen over gehouden te hebben.

Dream Laser en Skin Care wordt in de aanklacht door haar genoemd, omdat haar laser-behandelaar voor zichzelf is begonnen nadat zij bij Laser Era vertrok. Zij bleef daarna door haar behandeld worden.

Tijdens de rechtzaak die volgde werd geen enkele aanklacht bewezen. De advocaat van het bedrijf gaat nu een tegenactie ondernemen. De behandelaar heeft ook een aanklacht ingediend, maar dan tegen Jagpal wegens aantasting van haar reputatie.

Behandelaars die de laser bedienen in British Colombia hoeven niet gecertificeerd te zijn volgens Dr. Harvey Lui, directeur van het Skin Care Centre in Vancouver General Hospital. Volgens Dr. Lui kan iedereen laserapparatuur kopen die haartjes verwijdert en men mag deze ook zomaar bij iedereen bedienen.

Hij zou zich aan meer regels moeten houden bij laserbehandelingen, aldus Dr Lui.