Oud-burgemeester neemt wraak op burgemeester

Djeez

Bitchfight in het Waalse stadje Hoei. Daar heeft de oud-burgemeester, Anne-Marie Lizin, vandaag met opzet de auto geramd van Micheline Toussaint, de huidige burgemeester van de stad in de provincie Luik.

Lizin parkeerde haar auto vandaag op de plek achter het stadhuis die is gereserveerd voor de burgemeester. Toen Toussaint kwam aanrijden, parkeerde ze haar voertuig achter die van Lizin. Bij het uitstappen vroeg ze de politie haar een seintje te geven als Lizin zou terugkomen. De nieuwe burgermoeder wilde haar voorganger namelijk voorgoed duidelijk maken dat Lizin haar auto niet meer op de bewuste plek mag parkeren.

Rond half vier ontving Toussaint de boodschap dat Lizin eraan kwam. Zo snel ze kon, haastte ze zich naar haar parkeerplek, maar de vogel was al gevlogen. Wel stond haar dienstauto naar eigen zeggen vier tot vijf meter verder dan de plek waar zij hem had neergezet. "Ik heb enkel gevolg gegeven aan het verzoek van de commissaris om de parkeerplaats te verlaten", verklaarde de oud-burgemeester, toen ze werd ondervraagd over de kwestie.

Lizin is er echter gloeiend bij. Een bewakingscamera heeft de hele actie gefilmd, en ze is hierop duidelijk te zien. De voormalige burgemeester van Hoei kan nu voor maximaal drie jaar achter tralies verdwijnen. Ook kan ze een geldboete krijgen van ten hoogste vijfhonderd euro.