Grosjean opvolger Piquet jr. bij Renault

Een dag na de uitspraak van de beroepscommissie van de FIA heeft Renault bekendgemaakt dat Romain Grosjean de rest van het seizoen voor het Franse team uit mag komen. De Fransman is de vervanger van de ontslagen Nelson Piquet jr.

Grosjean was al de vaste testrijder en derde coureur van Renault en reed dit seizoen in de GP2 Series voor Barwa Addex. Daar leek hij niet in vorm te zijn, maar Flavio Briatore heeft er vertrouwen in dat de Fransman zijn talent uit de Formule 3 Euroseries en de GP2 Asia Series kan etaleren.

"We zijn blij dat we Romain de kans hebben kunnen geven om bij ons team te gaan rijden. Hij is een groot jong talent en we verwachten van hem dat hij zijn rijkunsten naast Fernando gaat vertonen, omdat we aanvallend het tweede deel van het seizoen ingaan," zei teambaas Briatore. "Daarnaast willen we Nelson Piquet jr. bedanken voor zijn inzet voor het team en we wensen hem alle goeds voor de toekomst."

Grosjean was zeer blij met de kans die hem geboden is. "Ik ben blij dat het Renault F1 Team mij de kans heeft gegeven om te gaan racen. Ik kijk er naar uit om met de F29 te gaan rijden en het best mogelijke resultaat er uit te slepen. Het is een eer om naast Fernando te mogen rijden en mijn debuut maken naast de tweevoudig wereldkampioen zorgt voor extra motivatie bij mij."