Ambulance weigert bevallende vrouw

Een zwangere vrouw die geweigerd werd door de ambulancedienst is op de stoep van het ziekenhuis bevallen; ze moest maar lopend naar het ziekenhuis gaan. Daar kwam ze net te laat aan...

Carmen Blake uit Leicester, Groot-Brittannië, belde een ambulance omdat ze vermoedde dat de bevalling plaats ging vinden. Omdat ze op ongeveer honderd meter afstand van het ziekenhuis woont, werd haar verzoek niet ingewilligd, meldt The Daily Mail.

De hoogzwangere vrouw restte niets anders dan maar lopend naar het ziekenhuis te gaan. Precies voor de ingang kon ze niet meer verder en moest even op de stoep gaan zitten. Met de hulp van een voorbijganger werd een dochtertje op de stoep geboren. Even later kwam gewaarschuwd ziekenhuispersoneel toegesneld om verder te helpen.

"Ik belde het ziekenhuis, want ik voelde dat ik zou bevallen. Ze wilden geen ambulance sturen omdat ik vlakbij woon en ik kreeg het advies om een heet bad te nemen en dan op eigen kracht naar het ziekenhuis te komen", vertelt de kersverse moeder. "Ik ging dus in bad zitten maar had al snel door dat de bevalling niet lang meer zou duren. Ik belde dus opnieuw naar het ziekenhuis en vroeg om een ambulance. Ze weigerden en zeiden me dat ik negen maanden de tijd had gekregen om een lift te regelen."

"Ik hoopte dat ik het ziekenhuis op tijd zou bereiken en dat ik dan eindelijk hulp zou krijgen. Ik verliet mijn huis maar er was niemand die naar me omkeek. Pas toen ik voor de deur van het ziekenhuis in elkaar zakte, kwam er een vrouw op me af. Ze hielp me tijdens de bevalling en haalde ook de navelstreng los, die rond de hals van mijn dochter Mariah zat. Even later kwam er pas ziekenhuispersoneel opdagen. Ik heb die vrouw veel te danken!"

Door een woordvoerster van het ziekenhuis is beloofd dat er een onderzoek naar dit voorval zal worden ingesteld.