Limonadekraampje levert boete op

In de grootste stad van het land van de onbeperkte mogelijkheden ging van de week iets goed fout.

Een 10-jarig meisje had het namelijk in haar hoofd gehaald om zonder een vergunning limonade te verkopen. Het meiske had een klein limonadekraampje in het park gemaakt en dat mag natuurlijk niet zomaar! Nee, ze moest gestraft worden met een boete van 50 dollar (ca. 35 euro).

Omdat ze vlakbij het park woont, dacht Clementine het wel een leuk idee om op een warme dag limonade te gaan verkopen. Ze had zelfs nog chocoladekoekjes gebakken om die ook te kunnen verkopen, want als je een winkel begint moet je het wel goed aanpakken natuurlijk.

"Het was zo'n warme dag, ik dacht dat mensen wel wat kouds wilden drinken', vertelt ze aan de verslaggever van de The New York Post. In nog geen twintig minuten tijd had het meisje 10 drankjes en wat chocoladekoekjes verkocht.

Al snel kwamen de parkwachters opdraven. Toen ze geen vergunning kon laten zien, moest ze het kraampje sluiten en ook nog eens een boete betalen, want het ging tegen de regels in. Gelukkig voor het meisje werd de boete nog dezelfde dag ongedaan gemaakt en bood de baas van de parkwachters zijn excuses aan. De parkwachters zijn overgeplaatst en moeten een cursus volgen.

Met dank aan Tennessee voor de submit.