Peperdure scheiding voor John Cleese

John Cleese (69) kan een rustige oude dag vergeten. De Engelse komiek zal de komende jaren nog flink moeten blijklussen om zijn scheiding met Alyce Faye Eichelberger te kunnen bekostigen. De rechter maakte onlangs een einde aan een negentien maanden durend juridisch gevecht over de voorwaarden van de scheiding. De uitkomst: Cleese moet Eichelberger, met wie hij sinds 1992 getrouwd was, 8,5 miljoen euro betalen plus een jaarlijkse toelage van 650.000 euro gedurende de komende zeven jaar.

"Ongelooflijk", noemt regisseur en vriend Michael Winner de regeling tegen de Daily Mail. "John is erg ongelukkig met de uitkomst en de aanpak van Alyce en haar advocaat." Naar eigen zeggen had hij zijn vriend van tevoren al gewaarschuwd. "John dacht dat de scheiding snel en in goede harmonie zou worden afgehandeld, maar Alyce had zich tegen mij al een keer laten ontvallen ze hem tot de laatste cent zou uitknijpen. Nou, ze heeft niet gelogen."

Eichelberger was ook niet van plan iets aan het toeval over te laten. Ze had advocaat Fiona Shackleton in de arm genomen, die ook de scheiding van prins Charles en van Paul McCartney afhandelde.

Gelukkig heeft Cleese zijn gevoel voor humor niet verloren. "Ik ben er nog voordelig vanaf gekomen. Stel je voor wat ik had moeten betalen als Alyce ook daadwerkelijk iets had bijgedragen aan onze relatie." Om zijn verplichtingen te kunnen nakomen, werkt hij nu aan een eenmansshow. De titel: My Alyce Faye Divorce Tour.

Het is Cleese zijn derde huwelijk dat geen stand houdt. Eerder was hij getrouw met Fawlty Towers-medespeler Connie Booth en Barbara Trentham. Hij heeft geen kinderen met Eichelberger.


Peperdure scheiding voor John Cleese  (foto: DAG)