Vlaamse site 'boycot' Nederlandse surfers

Kijk, zo zien we het graag. In plaats van een lullig protest als het boycotten van Nederlandse mosselen, komt de Vlaamse nieuwssite Vandaag.be met een ludieke actie. Wie vanuit Nederland naar de site surft, krijgt namelijk niet gelijk het nieuws voorgeschoteld.

Wij Nederlanders krijgen namelijk een foto te zien van een kade, een boot en een portaalkraan, vergezeld van een plaatje van een emmertje en een schepje. Boven de afbeelding is de volgende tekst te lezen:

"Beste Nederlandse surfer, voor je deze Vlaamse website bezoekt, helpen jullie eerst even met het uitdiepen van de Schelde? Hiermee kan je alvast aan de slag". Wie klikt op de link, komt terecht bij een webwinkel waar schepjes worden aangeboden voor vijftig cent per stuk. Wie alsnog het Belgische nieuws wil lezen, moet bovenaan klikken op een van de nieuwscategorieën.

België, en met name Vlaanderen, is sinds een week woedend op Nederland. Zij eisen namelijk dat de Westerschelde wordt uitgediept, opdat grotere schepen de haven van Antwerpen kunnen aandoen.