FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 mei 2009

Spannende ontknoping vrouweneredivisie

De vrouweneredivisie krijgt een spannende ontknoping. AZ, dat ook landskampioen is geworden in de eredivisie bij de mannen, staat op het moment op gelijke hoogte in de race om de titel met de dames van Willem II.

Beide teams boekten vandaag een zege waardoor ze waarschijnlijk samen zullen gaan beslissen wie er kampioen gaat worden. AZ, de regerend landskampioen, won met 2-0 bij Roda JC, dat laatste staat en volgend jaar niet meer zal mee doen in de vrouweneredivisie vanwege de huidige problemen bij de club. Willem II speelde tegen FC Utrecht en won met 1-0.

Beide teams staan na 22 duels op 43 punten. ADO Den Haag staat derde met één punt minder.

Mutu: "Alleen naar Zenit als Advocaat blijft"

Juist op het moment dat Zenit Sint Petersburg een geschikte vervanger voor Andrei Arshavin op het oog heeft, lijkt het aanstaande vertrek van trainer Dick Advocaat roet in het eten te gooien.

De Russische topclub is geďnteresseerd in de diensten van Adrian Mutu, spits van Fiorentina. De 30-jarige aanvaller heeft volgens Tuttomercatoweb ook al zijn interesse kenbaar gemaakt in een overgang naar Rusland. Zij het dat hij wel één belangrijke voorwaarde heeft: het aanblijven van trainer Dick Advocaat.

Dat lijkt een lastige zaak te worden, gezien de besprekingen van Advocaat met de Belgische voetbalbond. Mutu was dit seizoen opnieuw van grote waarde voor Viola door in negentien competitiewedstrijden dertien keer te scoren.

Roda onderhandelt met Gladbach over Meeuwis

Borussia Mönchengladbach is met Roda JC in onderhandeling over het aantrekken van Marcel Meeuwis. Dat heeft technisch directeur Martin van Geel bevestigd op L1.

Daarnaast gaf Van Geel toe dat de Limburgers met FC Twente praten over Sekou Cissé. "We begrijpen dat voetballers hogerop willen, maar we zullen de spelers niet makkelijk en goedkoop laten gaan", aldus Van Geel.

De interesse voor het tweetal komt niet als een verrassing. Voor Meeuwis waren vorige zomer al enkele gegadigden, maar destijds ging een transfer niet door. Cissé wordt volgens Italiaanse media eveneens gevolgd door Fiorentina, maar de laatste weken dringt Twente aan op een transfer.

De Tukkers zien in de Ivoriaan de vervanger van Eljero Elia, die hoogstwaarschijnlijk gaat vertrekken uit de Grolsch Veste. Over interesse van FC Utrecht voor Pah Modou Kah weet Van Geel niets, zei hij donderdagavond. Voorts meldde de technisch directeur dat geen enkele speler een clausule in zijn contract heeft staan waardoor zij bij degradatie transfervrij kunnen vertrekken.

'Van Basten niet nieuwe trainer AC Milan'

Marco van Basten zal niet de nieuwe trainer van AC Milan worden. Vice-president Adriano Galliani liet dit tegenover Skysport 24 weten. Hiermee reageerde hij op de uitspraak van Johan Cruijff, die Van Basten als nieuwe trainer van AC Milan naar voren schoof.

Galliani laat weten: "Hoewel hij goede papieren heeft, hebben we nooit over Van Basten nagedacht. De volgende coach zal ook niet Leonardo zijn. Met Carlo Ancelotti is er een uitstekende band. Hij zou volgend seizoen ook nog de trainer van Milan kunnen zijn."

Volgens de Italiaanse media zou de positie van Ancelotti ter discussie staan, aangezien Milan het Italiaanse kampioenschap opnieuw niet zal binnenslepen.

EO vervloekt literatuurprijs Verhulst

De EO steekt het niet onder stoelen of banken dat ze liever iemand anders de Libris Literatuurprijs zagen winnen. De Belg Dimitri Verhulst haalde het met zijn boek Godverdomse dagen op een godverdomse bol en sleepte zo het bedrag van 52.500 euro in de wacht.

De EO-presentatoren hebben moeite met de titel van het boek en doen er alles aan om deze niet uit te spreken. "Ik vermoed dat onze presentatoren zich in allerlei bochten zullen wringen om de titel van Verhulsts boek niet onomwonden te hoeven uitspreken. Dat zou namelijk wel eens slecht kunnen vallen bij onze gevoelige achterban", zegt een woordvoerder van de omroep.

Voor de jury van de Libris Literatuurprijs was het ongenuanceerde taalgebruik van Dimitri Verhulst juist doorslaggevend om hem als winnaar te bekronen. Enkele boekhandelaars hebben Godverdomse dagen op een godverdomse bol alvast uit de winkelrekken gehaald vanwege de vloek in de titel.

Michelle Obama is een lekker wijf

Michelle Obama heeft als eerste Amerikaanse first lady ooit een plekje bemachtigd in de top 100 van meest sexy vrouwen ter wereld van het Britse tijdschrift Maxim. Met de tekst "het stimuleringspakket dat Amerika ècht nodig heeft" staat Obama op plaats 93. De first lady wist op de lijst presentatrice en model Padma Lakshmi en de Oscarwinnares en Wrestler-actrice Marisa Tomei op respectievelijk plaats 95 en 97 voor te blijven.

Op nummer een staat de relatief onbekende actrice Olivia Wilde. De 25-jarige actrice speelde onder meer in de film Alpha Dog (2006) en de Amerikaanse tv-serie House.

Michelle Obama wordt wereldwijd geprezen als stijlicoon, sinds haar man Barack Obama tot president werd gekozen. Beroemde modeontwerpers verdringen zich om haar te mogen kleden. Kenners omschrijven de kledingkeuze van de 44-jarige voormalig juriste als stijlvol, met combinaties van haute couture en H&M.

Minister bezorgd over verkoop Essent-aandelen

Op de valreep vraagt minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) morgenochtend opnieuw of aandeelhouder Noord-Brabant niet nu al hun Essent-aandelen willen verkopen aan het Duitse RWE.

De minister deed die toezegging vanavond in de Tweede Kamer en kwam zo tegemoet aan het verzoek van de Kamer die zich zorgen maakt en pas op de plaats wil tot uiterlijk 26 mei het splitsingsplan is goedgekeurd. Ook de minister maakt zich zorgen. "Ik ben nog niet zover dat er sprake is van verkoop. Dat heb ik de aandeelhouders deze week nog verteld. Je moet weten wat je verkoopt en daar ben ik nog naar aan het kijken in het splitsingsplan", aldus Van der Hoeven.

De CDA-bewindsvrouw stelde dat er pas kan worden verkocht, als zij het splitsingsplan heeft beoordeeld. "Daarom is in het contract ook een ontbindende voorwaarde opgenomen", hield ze de Kamer voor.

Extreem gedachtegoed

Okaht stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

We hebben de beschikking over alle vormen van communicatie en geen mens kan ons tegenhouden om andere geluiden te horen. We hebben alle mogelijkheden om met andersdenkenden van gedachten te wisselen.
En tóch zijn er heel veel Nederlanders die liever niet zelf een mening willen vormen maar idolaat zijn van die ene Limburger die dezelfde tactiek van verdeel en heers toepast als al die andere voorbeelden die de meesten onder ons verafschuwen.

Veel agressie en geweld tegen werknemers gemeenten

Ruim zes op de tien gemeenteambtenaren met een publieke functie hebben afgelopen jaar persoonlijk te maken gehad met agressie en geweld tijdens het werk. Vooral werknemers die zich bezighouden met handhaving en toezicht werden hiermee geconfronteerd.

Dat blijkt uit een onderzoek dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat werknemers die getuige zijn geweest van een geweldsincident daar zeer door geraakt kunnen worden. Getuigen van agressie en geweld kunnen bijna evenveel last hebben van een incident als hun collega's die daadwerkelijk het slachtoffer waren.

Het onderzoek maakt deel uit van de aanpak van agressie en geweld tegen ambtenaren met een publieke taak. Ter Horst werkt aan een onderzoeksmethode waarmee bijvoorbeeld gemeenten eenvoudig kunnen nagaan of hun aanpak van het probleem effectief is.

Declaratieschandaal eist eerste slachtoffers

De onthullingen over het declaratiegedrag van Britse politici hebben vandaag hun eerste slachtoffers geëist. Andrew MacKay is opgestapt als parlementariër van de Conservatieve Partij van David Cameron, nadat duidelijk was geworden dat hij tot april 2008 de hypotheekrente voor zijn huis in Londen bij de staat in rekening had gebracht.

Een afgevaardigde van de sociaaldemocratische regeringspartij Labour, voormalig staatssecretaris van Landbouw en Milieu Elliot Morley, werd geschorst omdat hij omgerekend 18.000 euro aan rente voor een hypotheek declareerde die hij al ruim achttien maanden had afgelost.

Morley had eerder vandaag in een regionale krant zijn excuses voor zijn wangedrag aangeboden. "Ik betuig mijn diepe spijt voor zulk slonzig boekhouden in een zeer ruim en wanordelijk systeem van toelages, maar mij alleen komt de schuld toe en ik neem de volle verantwoordelijkheid ervoor", zei Morley.

De echtgenote van MacKay, Julie Kirkbride, die eveneens Lagerhuislid is, bleek tegelijk een declaratie te hebben ingediend voor de hypotheekrente op het huis dat zij in haar kiesdistrict bezit. Partijleider Cameron noemde Mackay's gedrag "onaanvaardbaar".

Zowel de Conservatieven, de Labourpartij van premier Gordon Brown en de Liberaal-Democraten zijn door de onthullingen in de krant The Daily Telegraph over de misstanden in verlegenheid gebracht. Parlementariërs van alle drie partijen blijken zich onder meer porno, hondenvoer en een kroonluchter te hebben aangeschaft op kosten van de Britse belastingbetaler.

De Vereniging van Belastingbetalers heeft de politie gevraagd de affaire te onderzoeken. Als die dat niet doet, wil zij aangifte doen tegen Morley en andere parlementariërs die "de wet lijken te hebben overtreden".

Zilveren Nipkowschijf voor 't Vrije Schaep

De KRO-comedyserie 't Vrije Schaep heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen, zo maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vandaag bekend. De prijs wordt jaarlijks toegekend door radio- en televisiecritici.

De jury noemt het tv-programma "een toonbeeld van het samengaan van muziek en drama, met een verrassend script en uitnemende acteerprestaties". Een eervolle vermelding gaat naar Van Moskou tot Magadan (VPRO), dat wordt gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius en geregisseerd door Hans Pool. De jury roemt "de aanstekelijke en onbevangen verteltrant die deze reisreportages kenmerkt."

Simek in de Nacht (RVU) ontvangt de Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma. Volgens de jury blinkt presentator Martin Simek uit in "scherpzinnigheid, doortastendheid en intuïtie, waardoor de gasten zich van onvermoede kanten laten horen."

De Zilveren Prichettprijs gaat naar de website van het VPRO-programma Metropolis. "Als een wereldomroep nieuwe stijl legt de site internationale contacten in een filmische vorm die vooral jongeren aanspreekt."

De prijzen worden 14 juni uitgereikt in Studio Plantage in Amsterdam.

Belgen strooien met losse flodders

Belgische militairen hebben tijdens een militaire oefening in Den Helder losse flodders uitgedeeld aan spelende kinderen. De oefenpatronen zijn op zich niet gevaarlijk, maar kunnen bij verhitting ontploffen.

Naast dat zij de oefenmunitie weggaven lieten de Belgische soldaten ook nog eens verschillende patronen slingeren. Zo werden op straat een zestigtal patronen gevonden en troffen bewoners van Texel, waar eveneens geoefend werd, ook losse flodders aan.

Geschrokken ouders hebben direct de politie gebeld toen zijn de patronen bij hun kinderen aantroffen. De loco-burgemeester van Den Helder, Cor Hienkens, noemt het 'te gek voor woorden' dat militairen zo slordig met hun munitie omgaan. De gemeente heeft een informatielijn geopend voor haar bewoners.

De Belgische militairen waren in de stad vanwege een oefening, waarbij ze ook in de straten van Den Helder mochten komen. Ook op Texel werd geoefend.

Nathan Drake in de penarie in Uncharted 2 beelden

We hebben er even op moeten wachten, maar zojuist zijn de eerste fatsoenlijke, bewegende beelden van de singleplayer van Uncharted 2: Among Thieves verschenen. In dit deel trekt Nathan wederom ter strijde om verloren schatten te veroveren. De video laat beelden zien van het gebied dat we in een eerder video hebben gezien, maar dan in hogere kwaliteit. Genoeg woorden, kijk maar gewoon naar de onderstaande video.

Button doet mee aan triatlon

Op 1 augustus doet Jenson Button mee aan de triatlon van Londen. Namens de Engelse tak van de ‘Doe Een Wens Stichting’ zullen elfduizend mensen meedoen aan het evenement.

De triatlon zal bestaan uit 1.500 meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en sluit af met tien kilometer hardlopen. Doel is om zoveel mogelijk geld voor de stichting bij elkaar te krijgen. ''Het is de grootste triatlon in de wereld. Een fantastische gelegenheid dus om een liefdadigheidsinstelling die me na aan het hart ligt te steunen,” aldus Button, die normaal gesproken Formule 1-coureur is.

Tomasson beschikbaar tegen NAC

Feyenoord komende zaterdag in het play-off duel tegen NAC Breda zeer waarschijnlijk beschikken over Jon Dahl Tomasson. De Deen kon vandaag een test vandaag op de training met succes afsluiten.

Tomasson had last van een enkelblessure. "Het gaat echt de goede kant op met Jon," aldus trainer Leon Vlemmings aan het ANP weten. Feyenoord moet zaterdag wel doen zonder de geblesseerde Theo Lucius en de geschorsten Dwight Tiendalli en Kevin Hofland.

VS delen data onbemande vliegtuigjes met Pakistan

Het Amerikaanse leger heeft voor het eerst informatie die verkregen is met onbemande vliegtuigjes boven Pakistan, doorgespeeld aan Islamabad. Dat berichtten Amerikaanse media vandaag. De voorzitter van de chefs van staven, admiraal Mike Mullen, heeft de berichten in de Senaat bevestigd. Pakistan had gevraagd om de informatie, aldus Mullen.

Volgens een anonieme legerfunctionaris wilde Pakistan eigenlijk de technologie hebben waarmee de surveillance-informatie verkregen wordt. De VS wilden alleen de vergaarde informatie delen.

Washington en Islamabad liggen al lang met elkaar overhoop over de onbemande vliegtuigjes, waarmee tevens raketaanvallen op doelen in Pakistan worden uitgevoerd. De acties zijn gericht tegen aanhangers van de Taliban en al-Qaeda. De Pakistaanse regering heeft herhaaldelijk tegen de aanvallen geprotesteerd.

Ook Litespeed GP wil naar Formule 1

Het rijtje teams dat in 2010 in de Formule 1 wil rijden blijft groeien. Nu heeft het Britse Formule 3-team Litespeed F3 haar plannen ontvouwd om de Formule 1 in te gaan. Om alles te bewerkstelligen gaat Litespeed GP samenwerken met MGI Group dat onder leiding staat van Mike Gascoyne.

Teambaas Nino Judge ziet de overstap naar de Formule 1 helemaal zitten. "We weten alleen niet of de regels over de budgetlimiet nog worden aangepast en of onze inschrijving überhaupt wel wordt geaccepteerd. Misschien wordt het budgetplafond in zijn geheel nog wel geschrapt. Het punt is alleen dat er niet veel tijd meer is als we in 2010 op de grid willen staan. We zullen dus wat risico moeten nemen als we ons optimaal willen voorbereiden. Dit is echter het perfecte moment om in de F1 te stappen."

Zowel Judge als Gascoyne zijn geen onbekenden in de Formule 1. Laatstgenoemde was in het recente verleden actief voor onder andere McLaren, Sauber, Benetton, Toyota, Spyker en Force India. Judge werkte tussen 1989 en 1991 voor Lotus F1 en wil dat de FIA snel duidelijkheid verschaft omtrent de budgetlimiet. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de FIA en de FOTA snel tot een compromis zullen komen die goed is voor de Formule 1 én die nieuwe teams als de onze in staat stelt om in de sport te komen."

Buffon blijft bij Juventus

Ook na dit seizoen keept Gianluigi Buffon voor Juventus. Verschillende clubs, waaronder AC Milan en Manchester City, zouden de doelman graag willen hebben, maar Buffon en de club zijn het eens geworden over een nieuw contract.

De 31-jarige goalie werd overgehaald door de beleidsbepalers van de Oude Dame om langer te blijven. “Ik ga niet weg, maar blijf keeper van Juventus. Ik heb de afgelopen dagen verhelderende gesprekken gevoerd met John Elkann en Jean Claude Blanc. Ik was niet bang dat we volgend seizoen helemaal niets zouden winnen, maar dat we geen derde of vierde zouden kunnen worden. Wat dat betreft hebben ze me kunnen geruststellen”, zo meldde Buffon aan de clubsite van Juventus.

Na het gelijke spel, 2-2, tegen Lecce van een paar weken terug wakkerde de Italiaans international zelf de geruchten aan over een vertrek. Zo verschenen in de media berichten dat de doelman in de rust woedend was op zijn medespelers. Ook liep hij toen uit de kleedkamer weg. Sinds het seizoen 2001-2002 staat Buffon onder contract bij Juventus.

Favorieten in Madrid eenvoudig door

De tennistoppers zijn bij het graveltoernooi in Madrid eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinales. Rafael Nadal en Andy Roddick hoefden zelfs niet in actie te komen, doordat hun tegenstanders Philipp Kohlschreiber en Nikolaj Davidenko wegens blessures niet op kwamen dagen.

Nummer twee van de wereld Roger Federer had het niet lastig tegen de Amerikaan James Blake. De Zwitser won met 6-2 en 6-4. De Brit Andy Murray had het een set lastig tegen de Spanjaard Tommy Robredo, maar won de tweede set vervolgens gemakkelijk: 7-5, 6-1. Novak Djokovic rekende met 6-4 en 6-4 af met de Italiaan Andreas Seppi.

Bij de vrouwen heeft Jelena Jankovic zich zonder veel inspanning geplaatst voor de kwartfinales. De Servische won met 6-2 en 6-2 van Elena Vesnina.

Guardiola: "Ik presteer normaal"

Josep Guardiola vindt niet dat hij als trainer bovenmatig presteert met FC Barcelona. De Spaanse ploeg won woensdag de beker en is nog in de race om de titel en de Champions League.

"Elke andere coach zou hetzelfde doen als ik met dit team. Het is geen valse bescheidenheid, maar de waarheid. Mijn verdienste is dat ik over zeer goede spelers beschik. Mijn spelers vinden in het veld meestal zelf de juiste oplossingen," aldus de oud-speler van Barcelona die de ploeg nu coacht.

Hij besloot de persconferentie met de hoop zondag tegen Real Mallorca de titel van Spanje te winnen en zo rustig naar de Champions League-finale, 27 mei tegen Manchester United, te kunnen werken. "Ik hoop dat we de titel zondag binnenhalen. Dan kunnen we toewerken naar de Champions League-finale in Rome."

FOK!games geeft prijzen weg op Twitter

Twitter, een veelzijdig medium of een uitgekauwde hype met loze berichtjes? Twitter is een microblog waar je in maximaal 140 karakters mensen op de hoogte kan houden van wat jij aan het doen bent. De hoofdvraag op Twitter is dan ook wat doe je. Natuurlijk zijn de mogelijkheden veel groter dan anderen te vertellen dat je in de trein zit, aan het eten bent of een sanitaire stop maakt. Je kunt je er netwerken, het laatste nieuws lezen, linkjes delen en nog veel meer. 

FOK! kan natuurlijk niet achterblijven met internet hypes, dus geven we aanstaande zaterdag, 16 mei, prijzen weg via de Twitter van FOK!games. Vanaf 15:00 zullen er vragen op de FOK!games Twitter worden getweet. De eerste die via een "Direct Message" het goede antwoord stuurt, wint de prijs. Het enige wat je hoeft te doen is, als je nog geen Twitteraccount hebt deze aanmaken en FOK!games followen. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van de laatste games nieuwtjes, maar maak je zaterdag ook kans op leuke prijzen. Wat de prijzen zijn, houden wel nog even geheim, maar er zitten zeker leuke dingen tussen.

Van Gaal met Jonker naar Bayern

Louis van Gaal maakte vandaag op een persconferentie bekend dat hij volgend seizoen als trainer van Bayern München zal fungeren. Daarnaast bracht de oefenmeester ook naar buiten dat hij drie Nederlanders mee zal nemen.

Andries Jonker zal als assistent van Van Gaal gaan fungeren. Op dit moment is hij nog technisch directeur van Willem II, maar zwaaide eerder dit seizoen ook al de scepter over de selectie van de Tilburgers. In het verleden werkte het duo bij FC Barcelona ook al samen.

Daarnaast heeft Van Gaal in Beieren ook nog een Duitse assistent-trainer en beschikt hij over inspanningsfysioloog Jos van Dijk en video-analist Max Reckers, die eveneens van AZ afkomstig zijn..

Armstrong: "Ik verwacht niet dat ik voorin zit"

Lance Armstrong kent een lastig debuut in de Giro d'Italia. Gisteren moest de Amerikaan van Astana iets meer dan drie minuten toegeven op winnaar Denis Menchov. Naar eigen zeggen is de renner inmiddels een beetje uitgeteld.

"Ik wist dat ik tijd ging verliezen," begon Armstrong zijn verhaal. "Daardoor reed ik op mijn eigen tempo naar boven om het tijdsverschil te beperken tot ongeveer twee minuten. Uiteindelijk waren het bijna drie minuten, maar dat is niet zo erg."

Armstrong was overigens niet verrast door zijn huidige vorm. "Ik moet na mijn blessure nog werken aan mijn conditie. Dus ik kan niet verwachten dat ik helemaal voorin zit."

Zidane wil Real graag helpen

Zinedine Zidane staat ervoor open om terug te keren bij Real Madrid. De majestueuze spelmaker van weleer zegt dat in een interview met AS.

Juist op de dag dat Florentino Perez bekend maakte dat hij zich officieel kandidaat stelt voor de functie van voorzitter, laat Zidane weten open te staan terug te keren bij zijn voormalige club.

"Ik ben ervan overtuigd dat de mensen die onder Perez zullen werken de juiste zijn", zegt de Fransman. "Ik heb altijd contact met hem gehouden. Niet alleen over de verkiezingen, waar hij mij overigens niet voor heeft benaderd. Maar ik zal er altijd zijn om te helpen, want ik hoor bij Real Madrid."

Zidane heeft heel veel vertrouwen in de kwaliteiten van Perez. "Hij kan het imago van de club terugbrengen naar hoe het moet zijn. Er moet in ieder geval een hoop gebeuren, want het doet me pijn om te zien hoe goed Barcelona voetbalt."

Belgische bond spreekt alleen met Advocaat

De voorzitter van de Belgische voetbalbond François De Keersmaecker heeft gezegd dat de KBVB exclusieve gesprekken voert met Dick Advocaat om bondscoach te worden. De Hagenaar is momenteel nog trainer van Zenit St. Petersburg, maar heeft aangegeven dat hij open staat voor een terugkeer naar West-Europa.

De Keersmaecker meldt op Sporza.be: "Dick Advocaat heeft bedenktijd gevraagd tot het einde van de maand. Hij wil ook nog met zijn club Zenit Sint-Petersburg overleggen. We wachten nu het antwoord van Advocaat af. Hij heeft nog tijd tot eind mei. Zo lang praten we met niemand anders. De gesprekken met Advocaat hebben ons een goed gevoel gegeven. Over het financiële luik kan ik kwijt dat hij water bij zijn wijn doet en wij een serieuze inspanning leveren."

[NHL] Uitslag Capitals - Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben zich ten koste van de Washington Capitals geplaatst voor de conference finale van de NHL play-offs. In een legendarische serie wedstrijden viel de beslissende zevende wedstrijd tegen: de Penguins wonnen op hun gemak met 6-2.

Sidney Crosby bracht de Penguins na twaalf minuten op voorsprong. De 21-jarige center tikte van dichtbij een rebound van een schot van de weer meespelende verdediger Sergei Gonchar binnen. Even daarvoor had Alexander Ovechkin de Capitals al op 1-0 kunnen zetten via een uitbraak, maar Penguins-goalie Marc-Andre Fleury maakte een fantastische redding. Acht seconden na de openingstreffer maakte Craig Adams alweer de 2-0. In de eerste periode hadden de Penguins zestien schoten op doel en de Capitals slechts vijf.

In de tweede periode bleven de Capitals in de achtervolging. Bill Guerin scoorde uit een pass van Crosby. Crosby had de keuze uit Guerin of Chris Kunitz om de pass aan kwijt te kunnen, en hij koos voor Guerin die hard binnenschoot. Capitals-coach Bruce Boudreau besloot vreemd genoeg niet om een time-out te nemen of de goalie te wisselen, een beslissing waar hij later spijt van zou krijgen. Slechts anderhalve minuut later scoorde Kris Letang met een afstandsschot dat zeer zeker houdbaar leek voor Varlamov. Pas op dat moment besloot Boudreau zijn goalie, die slechts veertien reddingen maakte met achttien schoten op doel, te vervangen door Jose Theodore. Het mocht niet meer baten.

Negen minuten later scoorde Jordan Staal namelijk de 5-0 nadat de Penguins weer een periode veel sterker waren dan de Capitals. Washington verloor de puck vaak waardoor Pittsburgh de druk erop kon blijven houden. Pas twee minuten voor het einde van de tweede periode deden de Capitals iets terug via een wrap-around goal van Ovechkin. Dit bleek geen opmaat voor een comeback in de derde periode, want na twee minuten maakte Sidney Crosby een einde aan alle hoop op een spannend slot door de 6-1 te maken toen hij helemaal vrij voor goalie Theodore kwam. De goal van Brooks Laich, die de 6-2 liet aantekenen was slechts voor de statistieken nog van belang.

De hele serie kenmerkte zich door een ontpoppende rivaliteit tussen Sidney Crosby en Alexander Ovechkin. Beide zijn jonge spelers, en worden gezien als de beste spelers in de NHL. Doordat ze nog jong zijn en in dezelfde conference spelen is de verwachting dat ze nog erg vaak tegen elkaar zullen spelen. Beide spelers waren deze serie goed in vorm, aangezien Ovechkin veertien punten maakte en Crosby dertien. Uiteindelijk trok toch Crosby aan het langste eind doordat hij meer steun kreeg van zijn teamgenoten, waarbij met name de weer in topvorm komende Evgeni Malkin genoemd moet worden.

Trambotsing in Den Haag

In Den Haag zijn tien mensen lichtgewond geraakt door een tramongeluk met Randstadrail 3 . Dat gebeurde op het kruispunt van de Noord-West Buitensingel en de Loosduinseweg. Dat is aan de rand van het Haagse centrum.

De tram ontspoorde, raakte een mast van de bovenleiding en kwam op het kruispunt tot stilstand. De tien slachtoffers hebben volgens het vervoersbedrijf HTM schrammen en builen.

Op het traject van lijn 3 zijn bussen ingezet.

Oorlogswinter-acteur in nieuwe Harry Potter-films

De Britse acteur Jamie Campbell Bower, die een van de hoofdrollen vertolkte in de Nederlandse film Oorlogswinter, heeft een rol bemachtigd in de laatste twee Harry Potter-films. Dat heeft zijn agent vandaag officieel bekendgemaakt op het filmfestival van Cannes. Het gerucht ging al langer.

De acteur speelt in Harry Potter and the Deathly Hallows, die in twee delen wordt uitgebracht, de rol van de duistere tovenaar Gellert Grindelwald.

De opnames van de twee laatste Potter-films beginnen eind mei. De delen gaan in première in november 2010 en juli 2011. Daarvoor is Campbell Bower ook nog te zien in New Moon, het vervolg op de succesvolle vampierfilm Twilight, en de miniserie The Prisoner.

De 20-jarige Brit speelde in de film Oorlogswinter een neergestorte piloot die tijdens de hongerwinter hulp krijgt van hoofdpersonage Michiel.

Trailer Harry Potter en de Halfbloed Prins (deze zomer in première)

 

CD: Elysian Fields - The Afterlife


Elysian Fields bestaat al veertien jaar en heeft inmiddels vijf platen op het conto staan. De nieuwste heet The Afterlife, wat mooi bij de bandnaam past. Deze cultgroep bestaat uit Oren Bloedrow (gitaar) en Jennifer Charles (zang). Ze staan bekend als bijzonder eigenzinnig, wat ook wel blijkt uit het feit dat hun tweede album, dat bij Universal Records zou verschijnen, nooit uitgekomen is wegens 'artistieke meningsverschillen' met de platenmaatschappij. Maar niet getreurd, nu is er Het Hiernamaals.

Keane naar Nederland voor Beatstad Festival

De Engelse band Keane komt naar Nederland voor het Beatstad Festival. Het festival wordt ieder jaar gehouden sinds 2005 en vindt plaats op het Haagse Malieveld. Het festival is dit jaar op zaterdag 29 augustus. 

Naast Keane treden ook VanVelzen, Miss Montreal, Alain Clark, Rigby en STEREO op. Vorig jaar traden onder andere wijlen Leaf, De Dijk en de Amerikaanse band Live op. Tickets voor het festival kunnen vanaf aankomende zaterdag gekocht worden. Behalve Beatstad doet Keane ook de Pinkpop-zondag aan.


Keane op Lowlands 2004 (fotograaf: TripleM)

Virtua Tennis 2009 laat je bewegen en zweten

SEGA heeft vandaag de reclame vrijgegeven van Virtua Tennis 2009 voor de Wii. De game, die moet concurreren met Grand Slam Tennis in juni, lijkt de nadruk wat meer te gaan lekker op een realistischere look en feel, zonder dat het natuurlijk ten koste zal gaan van de klassieke arcadestijl die we van de serie gewend zijn. De game zal ook volop gebruik gaan maken van Wii Motionplus. Of er net als met Grand Slam Tennis een bundel zal komen met de Motionplus-extension is nog niet bekend, maar het zou vanuit een concurrentiestandpunt geen rare actie zijn.

In Virtua Tennis 2009 kun je het opnieuw opnemen tegen de beste tennisspelers ter wereld zoals Rafael Nadal en Roger Federer, of speel als Maria Sharapova tegen Venus Williams om een aantal klassieke wedstrijden opnieuw tot leven te brengen. Naast de traditionele wedstrijden voor enkel, dubbel en gemengd dubbel heeft Virtua Tennis 2009 tevens een officiële Davis Cup-licentie, zodat je de kans krijgt om je land naar de overwinning te leiden.

USGPE wil in november gaan testen

United States Grand Prix Engineering lijkt de meest serieuse kandidaat te zijn om in 2010 toe te treden tot de Formule 1. Het team wil in november al gaan testen met hun auto.

Het team wacht hiermee niet de ontwikkelingen in de Formule 1 af en wil in 2010 aan de start van het seizoen op de grid staan. Het Amerikaanse team zal 12 juni te horen krijgen of dat ook het geval zal zijn.

Peter Windsor gaat er vanuit dat zij volgend jaar mee zullen doen: "De belangrijkste periode is vanaf 22 mei tot en met 12 juni, wanneer de teams zich mogen inschrijven. Dan weten wij of we kunnen toetreden. We gaan er echter vanuit dat we mee kunnen gaan doen en zijn al begonnen met het ontwerp van de auto. Wanneer de inschrijftermijn verstreken is willen wij gaan beginnen met het produceren van de onderdelen van de auto. We willen uiterlijk in januari voor het eerste de baan op, maar als alles goed gaat kunnen we in november al de eerste rondjes rijden."

Welkom op Iwo Jima in Battlefield 1943-trailer

DICE werkt momenteel hard aan de downloadbare multiplayer-shooter Battlefield 1943. In deze game mag je in het Pacifisch gebied de oorlog uitvechten tussen Japan en Amerika en van al dat geweld heeft EA nu een trailer vrijgegeven. Hierin zien we vooral een hoop snelle actie en explosies. Duidelijk is ook dat je absoluut niet vriendelijk hoeft te zijn voor de plaatselijke flora, het mag allemaal kapot.

In Battlefield 1943 wordt gestreden op drie klassieke, tropische locaties; Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Je betreedt het slagveld als de Amerikaanse mariniers of als de keizerlijke Japanse marine en bestrijdt je vijand op de grond, in de lucht en op het water. Op het slagveld kun je zelf bepalen of je als schutter door loopgraven ploetert, als tankcommandant door de vijandelijke linies raast of het luchtruim kiest voor duizelingwekkende duels.

[WTCC] Proteam met één auto aan de start in Pau

Felix Porteiro zal de enige coureur van het Proteam BMW zijn die actief is tijdens de race in Pau dit weekend. De auto's van zijn Spaanse teamgenoten, George Tanev and Vito Postiglione, hadden de afgelopen race in Marrakech teveel schade opgelopen om nu alweer mee te kunnen doen.

Beide auto's konden niet meer gemaakt worden tussen de beide evenementen in, omdat ze te lang onderweg waren van het Marrakech naar Pau. Hierop is besloten om alleen mee te doen met de auto van Porteiro, die momenteel eerste staat in het privé rijders kampioenschap.

Tanev en Postiglione lagen respectievelijk achtste en tiende in hetzelfde kampioenschap en zullen naar verwachting weer deelnemen aan het WTCC-kampioenschap in de volgende ronde op het circuit van Valencia.

PAIN zal ook op Blu-Ray gaan verschijnen

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat de PSN-titel PAIN later dit jaar ook in de winkels te krijgen zal zijn. De game wordt daarvoor gebundeld met de uitbreidingssets die al eerder te downloaden waren. Hierdoor krijg je vijftien extra personages, twee extra spelomgevingen en drie extra gamemodes om je mee te vermaken. Een prijs heeft Sony in hun aankondiging niet genoemd, maar die zal richting de release volgende maand vast nog wel volgen.

In PAIN is het de bedoeling je karakter zoveel mogelijk pijn te laten leiden. Dit doet je door hem af te schieten met een enorme katapult in een levendige omgeving. Hoe meer pijn je weet te bezorgen, hoe meer punten je zult krijgen. Er zullen verschillende game-modi aanwezig zijn, waarin je bepaalde doelen moet halen of een zo hoog mogelijk scoren moet zien neer te zetten.

Rome maakt plannen bekend voor Formule 1-race

De Romeinse burgermeester Gianni Alemanno heeft vandaag de plannen gepresenteerd voor een Formule 1-race door de straten van de Italiaanse stad. Het circuit is 4,6 kilometer lang en zou ten zuiden van het historische centrum verreden moeten worden.

De brede wegen, overblijfselen van de Universal Exposition in 1942, zullen gaan doen als lokatie voor het circuit. Een gemiddelde ronde zou 1:34 moeten duren. Voordat de stad zich officieel kandidaat stelt voor een Formule 1-wedstrijd, zal men eerst een promotiecomité opzetten.

De eerste race zou in 2012 op het circuit verreden moeten gaan worden en de verwachting is dat er jaarlijks driehonderdduizend extra bezoekers door zouden komen.

[Upd] Sidekick Veronica-DJ doet stenengooiers na

Een groepje jongeren uit Gouda heeft deze week een boete gekregen van slechts 90 euro, omdat ze stenen gooiden naar een politieauto. De politie vond dat het slechts baldadigheid was. De sidekick van Veronica-DJ Rick van Velthuysen, Erik-Jan Rosendahl, nam de proef op de som en onderzocht of het ook baldadigheid was als hij een politieauto vernielde. Hij ging vanmorgen op pad naar Gouda en sloeg een raam kapot met een noodhamer. Helaas voor hem werd hij door de politie opgepakt.

Erik-Jan ging naar Gouda om een woordvoerder van de politie te ondervragen over de boete van slechts 90 euro, maar de woordvoerder wilde hem niet te woord staan. Vervolgens sloeg Erik-Jan, voor het oog van agenten die binnen stonden, met een noodhamer door de ruit van een politieauto. Hij sloeg op de vlucht, maar werd live op de radio aangehouden.

Later bleek dat er toch een addertje onder het gras was, want Erik-Jan sloeg niet tegen een ruit van een politieauto, maar van een sloopauto. Wel is hij aangehouden en het is nog niet bekend welke straf de sidekick krijgt.

Luister hier naar het fragment van Radio Veronica.

Update 17:10:
Het AD meldt dat er nog helemaal geen bekeuring is uitgedeeld aan de stenengooiers en dat ze ook nog niet aangehouden zijn. Erik-Jan heeft uit een container een portier van een sloopauto gehaald en die vernield met zijn noodhamer. Vervolgens rende hij keihard weg, waarop de politie hem achtervolgde en tenslotte hebben aangehouden op verdenking van vernieling en opruiing. Erik-Jan zit nu nog steeds vast op het politiebureau en op dit moment wordt onderzocht hoe hoog de kosten zijn van de politie-inzet.

Nederland mag spelen met de grote jongens

Italië nodigt Nederland en Spanje uit om deel te nemen aan de G8-top, die deze zomer wordt gehouden. Dat kondigde premier Silvio Berlusconi van het gastland vandaag aan, voorafgaand aan de werklunch die hij met zijn Nederlandse ambtgenoot Jan Peter Balkenende in Rome had. Ook bespreken beide premiers twee andere internationale topbijeenkomsten, die later volgen.

Volgens Berlusconi is de economische situatie een prioriteit. Balkenende voegde daaraan toe dat behalve een duurzame economische ontwikkeling, ook de klimaatverandering, de wereldhandelsorganisatie WTO en het Verdrag van Lissabon belangrijke thema’s zijn.


Nederland mag spelen met de grote jongens  (foto: DAG)

Turkse koe op onderduikadres

Een Turkse boer heeft zijn koe laten onderduiken. Het dier had tijdens een uitbraak in het oostelijke dorp Kadirusagi een standbeeld van Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van het moderne Turkije, omgestoten. Dat meldde de Turkse krant Yeni Asya vandaag.

De eigenaar van de koe is bang dat hij een zware straf krijgt. Op belediging van Atatürk staan in Turkije zware straffen. Hij heeft het dier daarom ondergebracht bij kennissen in een nabijgelegen dorp.


Turkse koe op onderduikadres  (foto: DAG)

Air France en KLM beloven websites aan te passen

Luchtvaartmaatschappij Air France/KLM heeft de Europese Commissie vanochtend beloofd haar website te verbeteren.

Dat gebeurde enkele uren voordat EU-commissaris Meglena Kuneva (Consumentenbescherming) de resultaten van een onderzoek naar onbetrouwbare vliegsites presenteerde. Ook British Airways heeft op de valreep medewerking beloofd, meldde de eurocommissaris vandaag.

Volgens KLM gaat het in haar geval om kleine aanpassingen op de site. "Zo meldden we bijvoorbeeld dat we naar Brussel vliegen, zonder verdere toevoeging. Dat gaan we voortaan anders doen", aldus een woordvoerster. Zo heet Brussel nu op de site Brussel National, zoals de luchthaven officieel heet. "We gaan transparanter communiceren." Volgens de woordvoerster was er in het geval van KLM geen sprake van het onjuist weergeven van de prijzen van vluchten.

Kuneva strijdt sinds twee jaar tegen misleidende prijzen en oneerlijke praktijken op de websites van vliegmaatschappijen. De Bulgaarse commissaris vindt het onterecht dat consumenten soms een andere prijs moeten betalen dan de site aanvankelijk weergeeft.

De commissaris ziet in het nieuwe onderzoek enige verbetering onder de vliegsites vergeleken met twee jaar geleden. De sites van zestien bedrijven zijn inmiddels helemaal in orde, waaronder SAS en Spanair. Daarnaast zijn er 38 bedrijven die aanpassingen hebben beloofd. Naast Air France/KLM zijn dit onder anderen Lufthansa, EasyJet, Ryanair, Wizz Air en Brussels Airlines.


Air France en KLM beloven websites aan te passen  (foto: DAG)

Oost-Europese toestanden in Belgische bajes

De levensomstandigheden in de Belgische gevangenissen zijn beneden alle peil. Er zijn problemen met hygiëne, medische voorzieningen en de voedselkwaliteit. Het voedselbudget van 4 euro per dag is ontoereikend, aldus het jaarraport van de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen. De Vlaamse omroep VRT meldde dit vandaag op zijn website.

Uit de studie blijkt ook dat 70 tot 80 procent van de gedetineerden regelmatig drugs gebruikt.

De toezichtsraad wil dringend meer rechten voor de gevangenen. Hij raadt gratis televisie en een ijskast in de cel aan. Ook zouden gevangenen onder toezicht gebruik moeten kunnen maken van internet.

In de Belgische gevangenissen, die standaard meer gevangenen huisvesten dan er plaatsen zijn, breken regelmatig opstanden uit.


Oost-Europese toestanden in Belgische bajes  (foto: DAG)

[Giro] Ritwinst voor Scarponi

De zesde etappe van de Giro, van Bressanone naar Mayrhofen over 248 kilometer, is gewonnen door Michele Scarponi. Danilo di Luca blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Na 50 kilometer koersen ontsnapten de renners Bonnafond, Kirjenka, Gatto, Scarponi en Klostergĺrd uit het peloton. Zij wisten een maximale voorsprong te pakken van ruim negen minuten. Scarponi was als eerste boven bij de Felbertauern, de eerste beklimming van de dag. De voorsprong van de kopgroep op het peloton begon terug te lopen.

53 kilometer voor de finish versnelde Scarponi en alleen Kirjenka kon hem volgen. Vervolgens vloog bij die laatste de ketting van zijn fiets er af en hierdoor verloor hij tijd, ook omdat Scarponi niet op hem wilde wachten. Kirjenka wist terug te komen bij Scarponi maar moest even later wederom lossen omdat hij last kreeg van kramp. De voorsprong op het peloton was inmiddels al teruggelopen naar een minuut en 22 seconden.

Vijf kilometer voor de finish leidde Scarponi nog steeds, al probeerde Quick Step nog wel dichterbij te komen. Scarponi wist voorop te blijven en boekt zijn derde ritzege van het seizoen. De strijd om de tweede plaats in het peloton, dat Kirjenka wist terug te halen, werd gewonnen door de Noor Boasson Hagen.Uitslag etappe 6
# RennerTijd
1. Michele Scarponi (Ita) in 5u49'57"
2. Edv. Boasson Hagen (Noo) op 32"
3. Allan Davis (Aus) z.t.
4. Filippo Pozzato (Ita) z.t.
5. Matthew Goss (Aus) z.t.

Klassement na zesde etappe

#RennerTijd
1. Danilo di Luca (Ita)in 22u11'15"
2. Thomas Lövkvist (Zwe) op 5"
3. Michael Rogers (Aus) op 36"
4. Levi Leipheimer (Vs) op 43"
5. Denis Menchov (Rus) op 50"

Pilotproject met demontabele drempels

Om de Zuid-Limburgse wegen aantrekkelijker te maken voor wielerevenementen gaat de provincie experimenteren met demontabele drempels en vluchtheuvels. Een pilotproject wordt gestart op de N590 tussen Valkenburg en Maastricht.

Deze weg is een deel van de route voor onder andere de Amstel Gold Race. Volgend jaar worden hier de eerste drempels en vluchtheuvels geplaatst die eenvoudig te verwijderen zijn. De provincie hoopt zo de regio Zuid-Limburg nog nadrukkelijker op de kaart te zetten als wielerregio.

Romeinse weg gevonden bij Venlo

In het Limburgse Blerick, bij Venlo, hebben archeologen een weg uit de Romeinse tijd gevonden. Volgens een woordvoerder van de gemeente Venlo betekent dit dat Venlo en Blerick in de Romeinse tijd al door een brug over de Maas met elkaar verbonden waren.

De gevonden weg wijst vanaf het kazerneterrein naar het centrum van Venlo. De vondst van deze grindweg zou volgens de archeologen van nationaal belang zijn.

Atari Europa wordt onderdeel van Namco Bandai

Over een paar weken is Atari Europa officieel niet meer. Vorig jaar kocht Namco Bandai al 34% van de aandelen, volgens het blad MCV zal in de komende maand het restant opgekocht worden van eigenaar Infogrames. Het personeel zal ondergebracht worden bij het onlangs opgerichte Distibution Partners, dat de distributie van alle Namco Bandai-games in Europa, Nieuw-Zeeland, Australië en Azië voor z'n rekening zal nemen. Atari US zal blijven bestaan.

Balkenende: te veel aandacht voor Wilders

Premier Jan Peter Balkenende vindt dat PVV-leider Geert Wilders te veel aandacht krijgt. "We hebben Wilders niet nodig om bepaalde problemen te signaleren”, aldus Balkenende donderdag in een interview in dagblad Metro.

Volgens de premier creëert Wilders een sfeer van populisme "waarin geen recht wordt gedaan aan de mensen van goede wil”. Hij wijst erop dat er al veel is gedaan om problemen met de integratie van allochtonen aan te pakken. "Het is waanzin te doen alsof hij ons wakker heeft geschud."

Eerder deze week sloot PvdA-vicepremier Wouter Bos regeren met de PVV van Wilders uit. Ook ChristenUnie-leider André Rouvoet noemde deelname aan een coalitie met de PVV voor zijn partij ondenkbaar. Balkenende wil zich in het interview niet uitspreken.


Balkenende: te veel aandacht voor Wilders  (foto: DAG)

Roland Garros krijgt schuifdak

Het Court Central op Roland Garros krijgt net als de Australian Open en Wimbledon (dit jaar) een uitschuifbaar dak.

De opdracht voor de bouw van deze constructie werd door de Franse Tennisfederatie (FFT) aan de architect Marc Mimram gegeven. De bouw van het mobiele dak moet medio 2011 gereed zijn.

De Franse architect heeft enkele jaren geleden al de brug in Straatsburg gebouwd, die Duitsland en Frankrijk met elkaar verbindt. Court Central is niet de enige baan die een dak krijgt. Enkele vernieuwde banen die aan de hoofdbaan grenzen, worden ook voorzien van een overkapping.

Cel voor meiden die winkelwagens uit flat gooien

Twee jonge vrouwen uit het West-Duitse Münster moeten de cel in omdat zij uit verveling winkelwagens van acht hoog uit een flatgebouw gooiden.

Een rechtbank legde een 18-jarige vandaag 3,5 jaar gevangenisstraf op. Een 20-jarige vriendin moet drie jaar achter de tralies wegens poging tot moord.

De meiden gooiden de wagentjes terwijl beneden iemand stond. Samen met twee vriendinnen smeet het duo ook meerdere brandblussers van 6 kilo van een balkon. Verder lieten zij een paar keer het brandalarm afgaan, waarop de brandweer uitrukte. De twee handlangers kregen een voorwaardelijke straf en een taakstraf, meldden Duitse media.


Cel voor meiden die winkelwagens uit flat gooien  (foto: DAG)

Paling uitgezet in de IJssel

Op initiatief van de Peurvereniging Kampen-IJsselmuiden-Genemuiden zijn vanochtend 18.000 jonge palingen uitgezet in de IJssel bij Kampen. De visvereniging wil hiermee een gebaar van goede wil tonen om te helpen bij het behouden van de wilde paling in Nederland.

Paling staat op de lijst van bedreigde diersoorten in Nederland. De vissen die worden uitgezet, zijn bij twee bedrijven gekweekt. De kweekaal heeft een goede overlevingskans, zegt secretaris van de peurvereniging Jan Willem van Riesen. De vereniging, enige in zijn soort, zet zich in voor behoud van een eeuwenoude visvorm, het peuren.

Het peuren naar vissen gebeurt niet met een vishaak, maar met een grote hoeveelheid wormen die aaneengeregen zijn met een draad. Het geurspoor van de wormen trekt de palingen aan.

Vierdaagse bang voor Mexicaanse griep

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse wil binnenkort met burgemeester Thom de Graaf praten over de mogelijke gevolgen van de Mexicaanse griep voor het wandelevemenent. Ook de geneeskundige dienst wordt betrokken bij dat gesprek, aldus een woordvoerder van de Vierdaagse.

De organisatie wil vooral weten welke draaiboeken bij de overheid klaarliggen als de Mexicaanse griep zich verder uitbreidt. De Vierdaagse staat te boek als een van de grootste publieksevenementen van Nederland.

Aan de wandeltocht doen in juli meer dan 40.000 wandelaars uit binnen- en buitenland mee. Daar zit overigens slechts één persoon bij met de Mexicaanse nationaliteit. Afgelasting van het evenement is op dit moment absoluut niet aan de orde, aldus de woordvoerder.

Vrouw doodgereden door eigen auto

Een 38-jarige Duitse vrouw is vandaag door haar eigen auto doodgereden. Het incident vond plaats in de Duitse plaats Frankenthal. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt.

De vrouw parkeerde haar auto op een parkeerplaats die op een helling ligt en stapte uit, haar 2-jarig zoontje liet ze daarbij even alleen. Om nog onduidelijke redenen begon de auto te rijden. De moeder heeft nog een poging gedaan de auto met haar lichaam tegen te houden. Hierbij werd zij overreden en liep dodelijke verwondingen op.

Politie vindt tientallen kilo's drugs in flats

De politie heeft gisteren tijdens invallen in een aantal flatwoningen in Amsterdam-Zuidoost tientallen kilo's harddrugs en versnijdingmiddelen gevonden. Het gaat om onder meer cocaïne en slikkersbollen. Ook heeft zij tienduizenden euro's contant geld aangetroffen

Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. Tijdens de invallen probeerden vier verdachten via balkons te ontsnappen. Daarbij sprongen of vielen zij naar beneden. Een man overleed, drie anderen liggen nog in het ziekenhuis. Een andere verdachte moest ook worden opgenomen omdat hij slikkersbollen begon uit te braken en onwel raakte.


Flat in Zuidoost (foto: ANP)

HSV informeert naar Kuranyi

Hamburger SV ziet in Kevin Kuranyi een opvolger van Ivica Olic, die komende zomer naar Bayern München vertrekt.

“Ze hebben geďnformeerd”, reageerde Kuranyi via Kicker op de belangstelling van HSV. De spits staat nog tot medio 2010 onder contract bij Schalke 04, maar tijdens de transferperiode van afgelopen januari circuleerde zijn naam volop in transfergeruchten.

“Ik wil eerst met Schalke praten, over hoe de toekomst er uit ziet. Daarna ga ik eventueel pas over andere clubs nadenken” , kondigde Kuranyi aan. De 27-jarige aanvaller is met dertien competitiedoelpunten topscorer van Die Königsblauen.

Volgens Kicker zou HSV ook belangstelling hebben voor Kostas Katsouranis. De Griekse international staat nog tot de zomer van 2010 onder contract bij Benfica. De ploeg van coach Martin Jol kan een defensieve middenvelder gebruiken sinds het vertrek van Nigel de Jong naar Manchester City.

Rockstar niet aanwezig op de E3

Rockstar, het meest bekend van de Grand Theft Auto-serie, heeft toch nog flink wat in de pijplijnen zitten. Niet alleen zijn ze bezig met de nieuwe DLC voor GTAIV, ook verwachten we binnenkort nieuwe informatie over LA Noire en Red Dead Redemption. Toch moeten we jullie teleurstellen als jullie verwachtten veel op de E3 te zien want daar zal Rockstar niet laten zien.

Dat hebben ze laten weten aan Eurogamer. Ze zijn niet van plan iets te laten zien op de E3 al hebben ze wel aangegeven dat plannen altijd kunnen veranderen. We zullen dus even moeten wachten tot nieuwe informatie over de projecten van Rockstar.


Deze dus nog even niet

Vanmiddag lancering ruimtetelescopen

Om drie uur vanmiddag worden twee ruimtelescopen van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA gelanceerd vanaf de lanceerbasis in Frans Guyana. Met behulp van de telescopen, genaamd Herschel en Planck, wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van het heelal en sterrenstelsels.

Herschel gaat proberen het ontstaan van sterren en sterrenstelsels in kaart te brengen. Hiervoor is de telescoop uitgerust met een infraroodcamera die is ontwikkeld door het Nederlandse ruimteonderzoeksinstituut SRON. Deze camera moet het mogelijk maken om door stofwolken heen te kijken en zo te achterhalen wat zich daar achter bevindt.

De telescoop Planck gaat onderzoek doen naar kosmische achtergrondstraling. Hiermee wordt de straling bedoeld die is vrijgekomen tijdens de oerknal en nu pas de omgeving van de aarde bereikt. De wetenschappers achter deze telescoop hopen middels deze straling meer over de periode kort na de oerknal te weten te komen.

De telescopen zullen op een afstand van ongeveer anderhalf miljoen kilometer van de aarde rond een fictief punt, genaamd L2, cirkelen. Planck blijft ongeveer een jaar operatief en Herschel ongeveer drie jaar.

De lancering is hier en hier live te volgen.

Tornado's of toch Raiden in nieuwe Kojima-game?

Speculeren is iets wat maar al te vaak voorkomt in de game-industrie. Hideo Kojima, onder andere bekend van de Metal Gear-serie, staat erom bekend op slinkse wijze hints naar andere games te geven. Nu heeft hij er waarschijnlijk weer één verzonnen.

Er is namelijk een scan verschenen van een advertentie van het nieuwe project van Hideo Kojima die op 18 mei aangekondigd zou worden. Het speculeren hierover is natuurlijk alweer begonnen.
Zo hebben oplettende internetter gezien dat de website Gamefly een nieuwe game aan hun database heeft toegevoegd. De game heet Tornado Outbreak en wordt gepubliceerd door Konami. Door de donkere wolken in de advertentie zou dit wel eens het nieuwste project van Kojima kunnen zijn. Tornado Outbreak zou moeten verschijnen voor de Playstation 3, Wii en Xbox 360.

Anderen denken dat dit een subtiele hint is naar de volgende Metal Gear-game met Raiden in de hoofdrol. Raiden betekent namelijk Bliksem in het Japans en als je goed kijkt is er zelfs een figuur in de wolken te zien die, volgens sommigen, op Snake zou lijken. Toch zou dit opmerkelijk zijn want Hideo Kojima zou zelf niet meer betrokken zijn in de Metal Gear-serie.

Welke van de twee theorieën het is, of misschien een hele andere, we zullen het waarschijnlijk 18 mei weten.

Brawn GP nog steeds op zoek naar hoofdsponsor

Brawn GP heeft dankzij de recente successen de interesse gewekt van diverse partijen om aan te treden als hoofdsponsor. Tot op heden heeft het team echter nog geen keuze gemaakt en lijkt dat ook niet spoedig te gaan doen.

Nick Fry, directeur van het team, liet weten dat de hoofdsponsor geen prioriteit heeft momenteel en dat de continuďteit op de lange termijn de hoofdzaak momenteel vormt.

"Er zijn diverse goede aanbiedingen gedaan en dit jaar gaan we het allemaal ook rond krijgen. Dit seizoen kunnen we zeker afmaken. We zijn echter op zoek naar de beste oplossing voor de komende vijf jaar."

"Virgin deed natuurlijk een mooi bod, maar er zijn meer gegadigden en die willen wij afwachten. We nemen dan ook onze tijd. De auto zal voller komen te staan met sponsors, maar dat gebeurt aan de hand van goed beargumenteerde keuzes", aldus de directeur.

[Gerucht] Grote onthullingen van Microsoft E3 gelekt?

Microsoft is van plan om enkele grote onthullingen te doen op de E3 die over een kleine maand plaats gaat vinden. Twitteraar Gamefork lijkt al te weten wat deze onthullingen zijn en vertelt ons dat hij een goede bron heeft. De volgende onthullingen zouden gedaan worden.

- Een Xbox 360 exclusieve MGS, Metal Gear Solid 4 + Oxide, is onderweg.

- Lionhead Studios haar nieuwe project genaamd Richter onthullen. Games als Forza 3, Assassin's Creed 2, Alan Wake, Splinter Cell Conviction, Halo 3: ODST, All Points Bulletin, Bioshock 2 en Lost Planet 2 zullen ook van de partij zijn.

- Microsoft gaat pronken met de motion camera onder de naam Xbox Fluid.

- Met kerst kunnen we aan de slag met de tweede DLC van GTA IV: Blood and a Four Leaf Clover.

Vooralsnog kunnen we deze informatie met een korreltje zout nemen. Binnenkort weten we wat er van waar is.

FIA buigt niet voor dreigementen teams

De internationale autosportbond FIA houdt zijn poot vooralsnog stijf over de invoering van de budgetlimiet. De bond ziet zich nog niet genoodzaakt om de reglementen voor 2010 aan te passen aan de wensen van de teams.

Ferrari, Renault, Toyota en Red Bull hebben reeds verklaard de sport te zullen verlaten als de tweedeling in de technische reglementen door de invoer van de budgetlimiet niet aangepast wordt. McLaren heeft aangegeven eerst te willen praten over de limiet en Williams zal zich sowieso volgend jaar inschrijven. Volgens de FIA zal de sport echter geen gevaar lopen door het aanstaande vertrek van de teams.

Een FIA-woordvoerder verklaarde dan ook dat men geen reden ziet tot buigen: "In de geschreven verklaringen van de teams staat niets dat ze ons nog niet verbaal hadden medegedeeld. Voor ons is er dus nog niets veranderd in de ze kwestie. We hebben de argumenten waarom we dit doen goed onderbouwd."

Messi zeer productief voor Barcelona

Lionel Messi heeft zich in de finale van de Copa del Rey tegen Athletic de Bilbao bij de drie meest trefzekere schutters aller tijden van Barcelona in één seizoen gevoegd. In de 4-1 zege voor Barça wist de Argentijn een keer het net te vinden en dit brengt zijn seizoenstotaal naar 37 goals.

Messi wist 23 keer het doel te vinden in de Primera División, zes maal in de Copa del Rey en maar liefst acht maal in de Champions League. In totaal had hij 48 wedstrijden nodig om dit aantal te bereiken.

Er werden echter nog meer records gebroken die avond. Met het winnen van de beker wist Barcelona namelijk zijn honderdste officiële hoofdprijs in de wacht te slepen. Tevens voerden de Catalanen hun doelpuntentotaal op naar 154 doelpunten in 58 officiële wedstrijden.

Topschutter aller tijden is de Braziliaan Ronaldo in het seizoen 1996/1997. Hij kwam toen tot maar liefst 47 treffers. Op plek twee staat de Spanjaard Mariano Martín met 44 doelpunten in het seizoen 1942/1943.

In de voetstappen van de BigDaddy in Bioshock 2-gameplay

Sommige journalisten hebben toch ook ontzettend veel mazzel. Natuurlijk, bij FOK! mogen we ook vaak genoeg naar exclusieve feestjes en zien/spelen we games vaak een stuk eerder dan anderen, maar journalisten van de grote sites hebben het toch nog een stukje beter. Stel je voor dat je Bioshock 2 negen minuten voor je neus gespeeld ziet worden. Dat geluk hadden ze bij IGN. Gelukkig hebben ze er een filmpje van op hun site geplaatst dat je hieronder kunt zien.

Mercedes stapt nog niet uit Formule 1

Mercedes sluit zich nog niet aan bij de opstapdreigementen van diverse andere teams. De laatste dagen geven steeds meer teams te kennen dat zij uit de sport zullen stappen als de budgetlimiet in zijn huidige vorm ingevoerd wordt.

Mercedes is naast haar fabrieksteam McLaren ook nog actief als motorleverancier voor de teams van Force India en Brawn GP, waardoor het team een grote rol in de sport speelt. Op het moment houden de Duitsers zich echter nog op de vlakte rondom hun toekomst in de sport.

Als antwoord op de vraag of Mercedes ook uit de Formule 1 zou stappen als de budgetlimiet in de huidige vorm zou doorgaan, antwoordde Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug: "Iedereen is het eens dat een Formule 1 met twee regelementen niet de bedoeling is. We willen een gezamelijke oplossing voor het probleem en dat is volgens ons mogelijk. Wij zullen ons eerst daar voor gaan inzetten."

Ferrari bedankt fans

Het team van Ferrari heeft alle fans bedankt voor alle steunbetuigingen die zij hebben gehad nadat ze bekend maakten uit de Formule 1 te zullen stappen als de budgetlimiet op de huidige manier ingevoerd zal worden.

De bekendmaking heeft nauwelijks tot boze reacties geleid bij de Formule 1-kijkers. Men kreeg zelfs veel steunbetuigingen. Ferrari-president Luca di Montezemolo bedankt de fans: "Ik wil iedereen graag persoonlijk bedanken voor de steunbetuigingen die jullie hebben gestuurd. Het is voor ons belangrijk te weten dat we op onze fans kunnen blijven rekenen en dat iedereen duidelijk begrijpt wat onze beweegredenen zijn waarmee we tot deze beslissing zijn gekomen. Als wij na zestig jaar en vele records de sport zullen verlaten, is dat omdat de FIA de fundamentele waarden van de sport willen veranderen. Iets waar wij het niet mee eens zijn."

De Ferrari-preses wil wel actief blijven in de autosport. "Onze auto's zullen dan in andere competities uit gaan komen. Ik weet zeker dat wij overal de passie en het enthousiasme van de fans kunnen vinden. Ferrari is racen en dat zal nooit veranderen."

Nederland verliest van Rusland

De Nederlandse badmintonploeg heeft het op het WK voor gemengde landenploegen (de Li-Ning 2009 Sudirman Cup) in de laatste groepswedstrijd niet gered tegen Rusland. Door het 2-3 verlies eindigt Oranje in groep 2-B op de derde plaats.

Het begin was niet positief voor de ploeg. Het gemengddubbel en de partij van Dicky Palyama gingen verloren. Maar via knappe overwinningen van het dubbel Ruud Bosch/Koen Ridder en Juidith Meulendijks in de single werd de stand op 2-2 gebracht. De beslissing viel in het vrouwendubbel. Rachel van Cutsen en Paulien van Dooremalen waren daarin niet opgewassen tegen de nummers 13 van de wereld, Sorokina/Vislova.

Doordat Rusland van Singapore had gewonnen, is dit land nu groepswinnaar. Nederland eindigt als derde omdat het de onderlinge wedstrijd van Polen heeft gewonnen.

UITSLAGEN

Gemengddubbelspel: Yao Jie/Jürgen Wouters v.v. Valeria Sorokina/Alexander Nikolaenko 11-21, 11-21

Mannenenkelspel: Dicky Palyama v.v. Stanislav Pukhov 4-21, 21-10, 10-21

Mannendubbelspel: Ruud Bosch/Koen Ridder w.v. Vitaly Durkin/Alexander Nikolaenko 16-21, 21-13, 21-19

Vrouwenenkelspel: Judith Meulendijks w.v. Ella Diehl 21-16, 21-19

Vrouwendubbelspel: Rachel van Cutsen/Paulien van Dooremalen v.v. Valeria Sorokina/Nina Vislova 15-21, 8-21

EINDSTAND GROEP 2-B:

1. Rusland 3-4

2. Singapore 3-4

3. Nederland 3-2

Piquet: "Ik moet mijn teambaas negeren"

Nelson Piquet heeft tot nu geen geweldig seizoen. De Braziliaan staat zeventiende in het klassement en Renault-teambaas Flavio Briatore heeft al meerdere malen kritiek geuit op zijn coureur.

Briatore liet duidelijk weten hoe hij er over dacht. "Fernando Alsono krijgt meer steun", aldus de teambaas die overduidelijk niet onder de indruk is van Piquet. Na de Grand Prix in China moest de Braziliaan het vooral ontgelden. “Als er punten werden gegeven voor het aantal spins, zou Nelson ver komen”.

Piquet zelf blijft er rustig onder. "Ik moet dat soort dingen gewoon negeren. Als ik erover ga piekeren slaat mijn hoofd op hol. Fernando heeft nu eenmaal een streepje voor, omdat hij wereldkampioen is en het team al langer kent dan ik."

Het commentaar van zijn teambaas komt echter niet als een verrassing. "Hij heeft al zoveel coureurs de vernieling in geholpen. Het is dit jaar mijn taak om te zorgen dat het mij niet overkomt"

Michiel de Ruyter bondscoach zitvolleybaldames

De Nederlandse Volleybal Bond heeft in Michiel de Ruyter de nieuwe bondscoach voor het Nederlands Zitvolleybal Damesteam gevonden. De Ruyter is tot en met de Paralympische Spelen in Londen (2012) verantwoordelijk voor het begeleiden, trainen en coachen van de regerend Europees en Wereldkampioen.

Daarnaast zal de nieuwe bondscoach stimuleringsactiviteiten zoals demotrainingen en clinics gaan verzorgen om het aantal zitvolleyballers de komende jaren te laten groeien. "Een prachtige uitdaging, met deze aanstelling kan ik het trainersvak in al haar facetten uitoefenen", aldus de nieuwe coach.

De 47-jarige De Ruyter, docent van beroep, heeft zelf gespeeld tot en met eerste divisieniveau en is in het bezit van de hoogste trainerslicentie. De nieuwe bondscoach heeft daarnaast een ruime trainerservaring opgebouwd bij onder andere Ekspalvo, Sliedrecht en Rijnmond (eredivisie) en recent bij Taurus en Sliedrecht (B-League).

De Ruyter zal de komende weken in overleg met Nevobo’s manager Topvolleybal Arjen Boonstoppel zijn technische staf samenstellen. Op 24 mei start hij met de trainingen van de Oranje zitvolleybalsters.

Van Veldhoven blijft bij degradatie

Harm van Veldhoven is ook volgend seizoen trainer van Roda JC, ongeacht het feit of de ploeg in de Eredivisie of Jupiler League speelt. Dat heeft de Kerkraadse club met de 46-jarige Belgische trainer afgesproken.

Van Veldhoven trad in november 2008 in dienst bij Roda, als opvolger van Raymond Atteveld. Onder zijn leiding slaagde de Limburgse ploeg er ternauwernood in om direct edegradatie te ontlopen. Via de nacompetitie moet Roda nu proberen om in de Eredivisie te blijven. FC Dordrecht is daarin vermoedelijk de eerste tegenstander.

Half miljoen Twitteraars volgen kat Sockington

Je hoeft heus geen hoogst diepzinnige bijdragen te leveren om een succesnummer te worden op Twitter. Als iemand het bewijst, is het wel Sockington, de zwarte kat met witte sokjes van Jason Scott. Bijna een half miljoen volgelingen heeft het beest, en zoveel spannends heeft hij echt niet te melden.

Baasje Jason Scott is er ook verbaasd over. Net nadat de kat de magische 200.000 volgelingen had bereikt, schreef hij op zijn blog: "Dit geeft mij weinig hoop voor de toekomst van de mensheid."

Overigens is Sockington lang niet de enige kat op Twitter. Zo is zijn medeberoemdheid Keyboard Cat er ook actief, evenals tientallen andere katten wiens baasjes de wereld up-to-date houden van hun beslommeringen.


Half miljoen Twitteraars volgen kat Sockington  (foto: DAG)

Veel topatleten bij FBK Games

Acht heersend Olympisch kampioenen, vijf heersend wereldkampioenen en vier heersend Europees kampioenen komen op 1 juni in actie op de FBK-Games in Hengelo.

Daarnaast vele andere internationale toppers, waaronder uiteraard ‘mr Hengelo’ Haile Gebrselassie die een aanval gaat doen op zijn eigen werelduurrecord. Het voorlopig deelnemersveld is vandaag tijdens een persconferentie in het FBK-Stadion bekend gemaakt. De Nederlandse topatleten Bram Som en Gregory Sedoc waren daarbij aanwezig.

Ellen van Langen, samenstelster van het deelnemersveld en zelf Olympisch kampioene op de 800 meter in Barcelona in 1992, heeft dit keer gekozen voor een opzet waarbij op elk onderdeel twee aan elkaar gewaagde topatleten in actie komen. Van Langen: “Die match werkt hopelijk stimulerend op de andere deelnemers.”

De titelhouders van Beijing 2008, die in Hengelo van start gaan, zijn: Kenenisa Bekele (5000 en 10.000 meter), Brimin Kipruto (3000 meter steeple-chase), Tomasz Majewski (kogelstoten), Irving Saladino en Maurren Higa Maggi (verspringen), Nancy Lagat (1500 meter), Yulia Chermoshanskaya (4 x 100 meter) en Asbel Kiprop (1500 meter). De laatste werd weliswaar tweede in de Chinese hoofdstad, maar algemeen is de verwachting dat de van dopinggebruik verdachte winnaar op die afstand - Rashid Ramzi - zijn gouden medaille aan hem zal moeten afstaan.

Hengelo beleeft op 1 juni bovendien de rentree op topniveau van Bram Som. De Europees kampioen op de 800 meter van 1996 (Göteborg) doet na twee seizoenen kwakkelen (achillespeeskwetsuren en knieproblemen) een serieuze poging weer aan te haken bij de internationale top. In het FBK-Stadion krijgt hij tegenstand te duchten van onder anderen zijn landgenoten Robert Lathouwers - vorig jaar verrassend eerste - en Arnoud Okken. De nog maar 19-jarige Soedanees Abubaker Kaki is een van de snelle buitenlandse concurrenten voor het vaderlandse toptrio. Kaki snelde onlangs in Doha al naar een knappe tijd van 1.43,09.


Bram Som en Gregory Sedoc.

Ook de 110 meter horden heeft een sterke Nederlandse inbreng. Gregory Sedoc maakte afgelopen winter indoor forse vorderingen en liep Robin Korving als nationaal recordhouder op de 60 meter horden uit de boeken. Hetzelfde hoopt hij ook ‘buiten’ te realiseren, als is de kloof met Korvings toptijd nog aanzienlijk: 13,15 om 13,37 seconde. Bovendien moet Sedoc ook nog afrekenen met Marcel van der Westen, die al eens 13,35 liep en die dezelfde snode plannen heeft als hij. Sedoc won in 2007 in Hengelo, Van der Westen deed hem dat vorig jaar na. Het voorlopig deelnemersveld kent overigens vijf atleten met een sneller persoonlijk record dan beide Nederlanders, dus winst van een Nederlander is nog lang niet zeker.

En dan is er natuurlijk nog een fenomeen met een Nederlands tintje: Churandy Martina. De Antilliaan gaat op jacht naar zijn derde zege tijdens de FBK-Games. Martina won in 2007 de 100 meter in Hengelo en zette vorig jaar de dubbele afstand naar zijn hand.

Churandy Martina miste vorig jaar tijdens de Olympische Spelen in Beijing met een stevig persoonlijk record van 9,93 seconde maar net het podium. Martina leek enkele dagen later op de 200 meter op weg naar het zilver achter de sensationele Usain Bolt. Hij werd echter gediskwalificeerd, omdat hij een stap buiten zijn baan had gezet. Voor Churandy Martina is het dé motivatie om dit seizoen te bewijzen, dat hem tekort is gedaan.

Uitvaart slachtoffer Apeldoorn druk bezocht

Moergestel is in de ban van Marij Pijnenburg, de 46-jarige vrouw die vrijdag overleed aan de verwondingen die ze opliep bij het Koninginnedagdrama in Apeldoorn. Vandaag vond de uitvaart plaats, waar honderden mensen op af kwamen. In Moergestel hangen de vlaggen halfstok.

In de parochiekerk werd een katholieke dienst gehouden, waar ook de Apeldoornse burgemeester Fred de Graaf aanwezig was. De kerk biedt echter maar plaats aan 650 personen, andere belangstellenden konden terecht in buurthuis Den Boogaard. Via een televisieverbinding was de dienst daar te volgen.

Het slachtoffer was docent van de Oisterwijkse school 2College Durendael. Ze laat haar man en twee dochters na.

Button zal proberen Damon Hill te evenaren

Ondanks dat Jenson Button al twee races achter elkaar gewonnen heeft, moet de concurrentie niet gaan denken dat hij het wat rustiger aan gaat doen.

"Ik ga er niet met de pet naar gooien in Monaco", aldus de Brit. "Ik kan nu aan niets anders denken dan winnen in Monaco. Ik denk dat je in Monaco erg agressief moet rijden. Misschien wel meer dan in andere races. Het gaat een zwaar weekend worden, maar ik barst van het zelfvertrouwen."

"Elke dag denk ik 'Wow, ik ben leider in het klassement.' Maar ik kijk niet om, alleen maar vooruit. Eén slechte race en ik verspil mijn voorsprong van veertien punten. We bekijken het nu gewoon race voor race."

Indien Button de Grand Prix van Monaco weet te winnen, evenaart hij oud-coureur Damon Hill. Laatstgenoemde was namelijk dertien jaar geleden de laatste Brit die drie races achter elkaar wist te winnen.

Nadal en Djokovic eenvoudig verder in Madrid

Rafael nadal en Novak Djokovic hebben niet veel moeite hoeven doen om door te dringen tot de derde ronde van het ATP-toernooi in Madrid.

Nadal, de nummer één van de wereld, kreeg tot 3-3 nog tegenstand van Jürgen Melzer maar gunde hem daarna nog slechts één set: 6-3, 6-1. Djokovic won met 6-3 en 6-3 van Oscar Hernandez.

David Ferrer en Marin Cilic kwamen niet verder dan de tweede ronde. Ferrer, als twaalfde geplaatst, verloor met twee keer 4-6 van de Argentijn Juan Monaco. De als dertiende geplaatste Marin Cilic verloor in drie sets van Philipp Kohlschreiber: 6-1, 6-7, 6-7(2).

"S Nachts kroop Andy Roddick tegen Tommy Haas door het oog van de naald, hij won met 1-6, 7-6(9) en 6-4. Roddick leek in de eerste set problemen te hebben met de overstap naar Gravel en zat regelmatig mis met zijn timing. Ook het feit dat Haas uitstekend stond te spelen hielp niet mee.

'Nederlander ziet politiek niet meer zitten'

Nederland heeft het vertrouwen in politici verloren, zo lijkt het. Uit een onderzoek van uitgeverij Reader's Digest blijkt dat het vertrouwen in de politiek de afgelopen vijf jaar tot een dieptepunt is gedaald. Zelfs autoverkopers worden betrouwbaarder beoordeeld door de ondervraagden.

Slechts 12% van de Nederlandse bevolking ziet het nog zitten met de politici van vandaag. Trendwatcher Adjiedj Bakas weet dit dieptepunt wel te verklaren: "We kampen met structurele problemen, maar er komen geen structurele oplossingen. Niet vanuit Nederland en niet vanuit Europa. Dat leidt tot ergernis en wantrouwen in het Nederlands kabinet en in de EU. Er zal een nieuwe generatie politici aan te pas moeten komen om het vertrouwen te herstellen."

Zo slecht als het vertrouwen in politici is, zo goed is dat bij artsen, brandweermannen en piloten. Van alle ondervraagden zegt 90% vertrouwen te hebben in deze beroepsgroepen. Volgens Bakas is dat simpel te verklaren: we kunnen simpelweg niet zonder. "Niet voor niets willen alle jongetjes op de basisschool brandweerman of piloot worden. Er hangt een hoop geheimzinnigheid omheen. We zien brandweermannen en piloten zelden in actie. Zo wordt het sprookje in stand gehouden.", aldus de trendwatcher.

Miljoenenoplichter gepakt in Rotterdam

Een 44-jarige man is opgepakt in Rotterdam op verdenking van oplichting. De man zou tientallen mensen gedupeerd hebben voor in totaal ongeveer vijf miljoen euro. Later vandaag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man woonde de afgelopen jaren in Suriname. Onlangs was hij weer in Nederland. Zijn slachtoffers investeerden in door hem opgezette ondernemingen. Zodra de buit binnen was, verdwenen de bedrijven.

Google doet Street View in Japan opnieuw

Google gaat Japan opnieuw opnemen voor de dienst Street View. Deze Google-dienst maakt het mogelijk beelden van straten over heel de wereld te bekijken. Auto’s met camera’s op het dak maken de opnamen, waarop ook toevallige passanten te zien zijn.

In meerdere landen heeft dit geleid tot kritiek. Velen vinden het een onaanvaardbare inbreuk op de privacy als mensen die niet om toestemming is gevraagd, tot in lengte van dagen zijn terug te vinden op de beelden. Ook in Japan woedt die discussie.

Hoewel al twaalf Japanse steden, waaronder Tokyo en Osaka, waren gecoverd, komt Google komt nu met een compromis. De opnamen worden overgedaan, waarbij de camera’s op de auto ruim 30 centimeter lager komen te staan.

Steen des aanstoots was namelijk dat de oorspronkelijke beelden vanaf een hoogte waren genomen van waar je makkelijk over hekken kon gluren op privéterrein.

Ook in Griekenland heeft Street View tot ophef geleid, maar daar mogen voorlopig helemaal geen beelden worden geschoten. De Griekse privacywaakhond wil dat Google eerst met betere maatregelen komt om de privacy van voorbijgangers te waarborgen.

Het simpelweg onherkenbaar maken van gezichten en kentekens vinden de Grieken niet voldoende.


Google doet Street View in Japan opnieuw  (foto: DAG)

Vrouw (18) gespiest op schoolhek

De brandweer heeft gisterenavond een 18-jarige vrouw uit Asten moeten bevrijden die door haar bovenbeen was vast gespiest aan het hek van basisschool de Zonnebloem in Liessel.

Het hek is losgeknipt en de tiener werd, met een pin van het hek vrijwel dwars door haar been, naar het ziekenhuis in Helmond gebracht, meldde een politiewoordvoerder vandaag.

De Astense was met vrienden op het schoolplein gaan skaten. Na afloop probeerden ze via een container over het hek te klimmen. De container ging rollen en ze viel op het hek, aldus de politie.

Amateur pakt de heli naar nacompetitieduel

Xander ten Hoeve van amateurclub DETO uit Vriezenveen is wel op een hele bijzondere manier naar de nacompetitie wedstrijd tegen SVZW gekomen. Hij arriveerde namelijk per helikopter.

Ten Hoeve, aanvoerder van DETO, had examens voor zijn werk in Utrecht. Hierdoor zou hij aan de late kant zijn. Hij besloot hierom de helikopter te pakken en was nog net op tijd voor de wedstrijd.

"Het is mooi dat ik er nu bij ben", zo vertelde de amateur van de eersteklasser vlak na zijn landing tegenover de camera's van RTV Oost. "Ik had vandaag een examen voor mijn werk en dat duurde tot zes uur." De wedstrijd, die om promotie naar de hoofdklasse gaat, eindigde overigens in een 1-1 gelijkspel.

Laudrup wil ook niet naar Ajax

De naam van Michael Laudrup zong sinds het vertrek van Marco van Basten bij Ajax rond in Amsterdam. De Deen geeft echter te kennen niet geďnteresseerd te zijn in een trainersfunctie bij Ajax.

In verschillende Deense media laat Laudrup, voormalig speler van Ajax, optekenen dat hij op voorhand niet zou ingaan op een voorstel van Ajax. Ook het Duitse VfL Wolfsburg hoeft niet op hem te rekenen. Bij die Wölfe werd hij genoemd als mogelijke opvolger van de naar Schalke 04 vertrekkende Felix Magath.

Laudrup is van mening dat hij de Nederlandse taal niet genoeg beheerst. "En hetzelfde geldt voor mijn Duits."

Scheuren over bekende circuits in Superstars V8-trailer

Gisteren hadden we al een leuke dosis screenshots van Superstars V8 Racing en vandaag hebben we dan ook echt bewegende beelden van deze racegame. Hierin zie je wat beter hoe het racen in deze game van de makers van SBK09 er aan toe zal gaan. De game zal de nadruk gaan leggen op realisme en moet simulatiefans dan ook een hoop vermaak gaan bieden met het afstellen van je racebolide.

Superstars V8 Championship verschijnt eind juni voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Bloemendaal op proef bij Go Ahead Eagles

Mark Bloemendaal krijgt de komende tijd de mogelijkheid een contract af te dwingen bij Go Ahead Eagles. Het 20-jarige talent werd onlangs weggestuurd bij De Graafschap, omdat hij niet wilde invallen tijdens een wedstrijd van het belofteteam.

Het was niet het eerste incident waar Bloemendaal bij betrokken was in zijn periode bij De Graafschap. Al deze "dingetjes", aldus directeur voetbalzaken Leen Looyen in de regionale media, leidden ertoe dat Bloemendaal zijn heil ergens anders mocht gaan zoeken.

Nu krijgt hij dus een kans bij Go Ahead Eagles. Trainer Andries Ulderink kent Bloemendaal uit zijn periode in Doetinchem. "Mark is een goede voetballer. Ik wil graag dat de andere leden van de staf een goed beeld van hem krijgen", zegt Ulderink in De Stentor hierover.

Ook Heracles Almelo-speler Nino Beukert zal de komende weken meetrainen bij Go Ahead. De jonge aanvaller heeft drie duels in de Almelose hoofdmacht achter zijn naam staan.

Metgod wil 'revolutie' ontketenen bij Telstar

Het samenwerkingsverband tussen AZ en Telstar is een positief iets volgens Edward Metgod, trainer in Velsen-Zuid. Bij Telstar zullen er volgens Metgod echter 'een paar stappen' moeten worden gemaakt om meer uit de samenwerking met de Alkmaarders te halen.

Het gaat volgens de oefenmeester niet alleen om het stallen van spelers, maar om de gehele organisatie van de club uit de Jupiler League. "Er zal een revolutie bij Telstar moeten plaatsvinden", zegt Metgod in een interview met De Pers. "Die spelers komen hier toch wel naartoe, daar gaat het niet alleen om."

"Als je bij AZ binnenloopt, dan merk je meteen dat iedereen bezig is om beter te willen worden. Elke minuut van de dag. Bij Telstar is dat besef nog niet bij iedereen doorgedrongen. Hier moet ik me nog druk maken of de lijnen wel zijn gekalkt. Dan weet je: we hebben nog een lange weg te gaan."

Kapotte doelnetten op het trainingsveld zijn een voorbeeld van zaken die in Velsen-Zuid beter moeten. Metgod: "Wat is nou mooier voor een voetballer dan de bal tegen een strak net te schieten. Ik heb er drie maanden om moeten vragen voordat die netten eindelijk werden gemaakt."

Ondanks alles doet Telstar als winnaar van de derde periode mee aan de nacompetitie. Promotie naar de Eredivisie is dus mogelijk voor De Witte Leeuwen. Metgod wordt niet afgeschrikt door dit scenario. "Dat de organisatie niet klaar is voor de volgende stap, daar hou ik me niet mee bezig. Ik ben trainer en wil gewoon winnen. De rest is van later zorg."

'designer-vagina' voor 75-jarige

Om haar seksleven een boost te geven heeft de 75-jarige Nina M. uit Rusland een operatie ondergaan om een 'designer-vagina' te hebben. Met haar nieuwe geslachtsorgaan hoopt de vrouw een jonge vent aan de haak te slaan.

Volgens de chirurg komen dergelijke verzoeken meestal van vrouwen die veel jonger zijn. "Maar Nina wilde ondanks haar leeftijd een actief seksleven, dus hebben we besloten haar te helpen."

De 75-jarige is erg blij met het resultaat van de operatie. "Ik voel me weer als een jonge vrouw."

Fortis boekt winst

Het verzekeringsconcern Fortis heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 44 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Het financiële concern kwam vorig jaar in zwaar weer door de kredietcrisis en dreigde om te vallen. De opsplitsing van Fortis door de Nederlandse en Belgische overheid en het Franse BNP Paribas werd eerder deze week afgerond. Het beursgenoteerde Fortis is nu een verzekeringsbedrijf.

De Belgische verzekeringstak van Fortis boekte 5 miljoen euro winst. Het internationale verzekeringsbedrijf realiseerde een winst van 8 miljoen euro. De algemene divisie van Fortis behaalde een winst van 31 miljoen euro.

Fortis boekt winst  (foto: ANP)

Arnhemse vrouw ontvoerd

Een 32-jarige Arnhemse vrouw is gisteravond korte tijd ontvoerd geweest. De vrouw kreeg het samen met haar 43-jarige vriend aan de stok met een 41-jarige man uit Apeldoorn. De Apeldoorner bedreigde het Arnhemse duo met een vuurwapen en ging er vervolgens vandoor, maar nam de vrouw met zich mee.

De vriend van de vrouw schakelde de politie in. Korte tijd later troffen agenten de ontvoerder en zijn gijzelaar aan in een woning in de Arnhemse wijk Klarendal. De 41-jarige Apeldoorner is door de politie aangehouden, evenals de 42-jarige eigenaar van de woning. Zij bleken bekenden van de slachtoffers te zijn.

In de woning vond de politie tevens een vuurwapen en een lading harddrugs. 'Conflicten in de drugsscene en de relationele sfeer' zijn de aanleiding geweest voor het conflict, denkt de politie.

Uitslagen Duitsland speelronde 32

In Duitsland stond er deze week een midweekse speelronde op het programma. In de 32e ronde maakten de koplopers geen fout, waardoor de top drie blijft bestaan uit VfL Wolfsburg, Bayern München en Hertha BSC.

Karlsruher SC - Hannover 96

Karlsruher SC dat strijdt tegen degradatie nam het dinsdag thuis op tegen Hannover 96 dat Arnold Bruggink in de gelederen heeft. De thuisploeg kwam in de partij als snel op een 2-0 voorsprong door goals van Alexander Iashvili en Lars Stindl. Nog voor rust was echter de stand al weer gelijk door goals van Sergio Pinto en Mikael Forsell. In de tweede helft maakte Hannover ook nog de 2-3 via Hanno Balitsch na door Bruggink bediend te zijn. Door deze uitslag is degradatie voor KSC wel heel erg dichtbij gekomen.

Hamburger SV - VfL Bochum

Het voor Europees voetbal vechtende Hamburger SV kende thuis weinig problemen met VfL Bochum. De ploeg van Martin Jol stond na een ruim half uur spelen al op 2-0 door goals van José Paolo Guerrero en Ivica Olic. Na een uur spelen werkte Olic ook de 3-0 binnen, waarna Paul Freier de eer voor Bochum nog mocht redden. In de strijd om Europees voetbal heeft HSV zich hierdoor van een goede uitgangspositie verzekerd.

Koplopers VfL Wolfsburg en Bayern München wisten beide met 3-0 te winnen van hun tegenstanders, waardoor ze Hertha BSC dat 1.FC Köln met 1-2 versloeg achter zich houden. Ook VfB Stuttgart won met 1-2 van Schalke 04, terwijl Werder Bremen met 0-5 uithaalde bij Eintracht Frankfurt. Borussia Mönchengladbach deed tenslotte goede zaken door met 0-1 te winnen bij Energie Cottbus.


Uitslagen speelronde 32:

Thuis UitUitslag
Karlsruher SC Hannover 962-3
1. FC Köln Hertha BSC1-2
Bayern München Bayer Leverkusen3-0
VfL Wolfsburg Borussia Dortmund3-0
Hamburger SV VfL Bochum3-1
Eintracht Frankfurt Werder Bremen0-5
Arminia Bielefeld 1899 Hoffenheim0-2
Schalke 04 VfB Stuttgart1-2
Energie Cottbus Borussia Mönchengladbach 0-1

De stand:

# Team GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VfL Wolfsburg 32 19 6 7 63 70 - 40
2 Bayern München 32 19 6 7 63 67 - 39
3 Hertha BSC 32 19 5 8 62 48 - 37
4 VfB Stuttgart 32 18 7 7 61 60 - 41
5 Hamburger SV 32 18 4 10 58 46 - 44
6 Borussia Dortmund 32 14 13 5 55 53 - 36
7 1899 Hoffenheim 32 14 9 9 51 58 - 45
8 Schalke 04 32 14 7 11 49 45 - 32
9 Bayer Leverkusen 32 13 7 12 46 54 - 43
10 Werder Bremen 32 12 9 11 45 62 - 42
11 Hannover 96 32 10 9 13 39 47 - 62
12 1. FC Köln 32 10 5 17 35 33 - 49
13 Eintracht Frankfurt 32 8 9 15 33 37 - 55
14 Borussia Mönchengladbach 32 8 6 18 30 38 - 56
15 VfL Bochum 32 6 10 16 28 36 - 54
16 Arminia Bielefeld 32 4 15 13 27 27 - 48
17 Energie Cottbus 32 7 6 19 27 27 - 55
18 Karlsruher SC 32 6 5 21 23 23 - 53

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1 Grafite VfL Wolfsburg 24
2Mario Gómez VfB Stuttgart 23
3 Edin D¸eko VfL Wolfsburg 22
4Patrick Helmes Bayer Leverkusen 20
5 Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 18

Programma speelronde 33:

DatumThuisUit
16/5Bayer Leverkusen Borussia Mönchengladbach
16/5Werder Bremen Karlsruher SC
16/5Hannover 96 VfL Wolfsburg
16/5Hertha BSC Schalke 04
16/5VfL Bochum Eintracht Frankfurt
16/51899 Hoffenheim Bayern München
16/5VfB Stuttgart Energie Cottbus
16/5Hamburger SV 1. FC Köln
16/5Borussia Dortmund Arminia Bielefeld

Geen wijziging straatnamen Heerlen

Het fel bekritiseerde plan om 58 straatnamen in Heerlen te veranderen is van tafel. Het college van B en W wilde de namen veranderen, omdat ze te veel op elkaar lijken. Hierdoor zou verwarring ontstaan bij hulpdiensten.

Juist de hulpdiensten gaven aan dat er helemaal geen probleem is met de straatnamen. Het plan bleek van de straatnamencommissie te komen. Wethouder Duijf, die hier verantwoordelijk is, was niet op de hoogte van het plan en vernam het nieuws via de krant.

De gemeente Heerlen heeft naar aanleiding van deze affaire besloten om gevoelige onderwerpen niet zonder meer openbaar te maken. Eerst moet het college zich erover buigen.

PSV en Wuytens praten over nieuw contract

PSV en middenvelder Stijn Wuytens zijn momenteel in onderhandeling over een verlenging en verbetering van het contract van de 19-jarige Belg. De huidige verbintenis van Wuytens loopt tot medio 2012.

"We hebben een eerste bijeenkomst gehad. Binnenkort spreken we verder", zegt zaakwaarnemer Chiel Dekker over de kwestie tegen De Telegraaf. Wuytens debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht van PSV. Sinds de winterstop komt de jonge middenvelder op huurbasis uit voor De Graafschap, waarmee hij de komende weken zal proberen in de Eredivisie te blijven.

De nieuwe PSV-trainer Fred Rutten sprak onlangs zijn vertrouwen uit in Wuytens en wil hem volgend seizoen weer in Eindhoven hebben.

FOK! kiest beste DJ 2009 (extra stemronde)

dj
In de vele jaarlijkse lijstjes op FOK! kwamen liefhebbers van dancemuziek tot nu toe weinig aan hun trekken. Vanaf dit jaar is er in UVT een verkiezing voor de titel beste DJ van 2009!

De afgelopen paar weken heeft iedereen zijn of haar favoriete DJ kunnen nomineren. Eerst door suggesties te geven en waarna er een lijst is samengesteld waaruit de definitieve winnaar had moeten komen. Er waren echter iets te veel gedeelde plekken, daarrom is besloten om nog een stemronde te houden. Anders dan de andere keren kun je nu maar één van je favoriete DJ's nomineren uit de samengestelde lijst van 32 DJ's. 

Stemmen kan tot aanstaande zaterdag 16 mei, via DIT topic in het UVT forum. 

Financiële resultaten van Sony bekend

Sony heeft z'n jaarcijfers van het financiële jaar 2008 bekendgemaakt. Het financiële jaar eindigde in maart 2009. Over het algemeen gaat het beter dan vorig jaar met de game-divisie, maar SCE weet nog geen winst te maken.
De netto-omzet bedroeg 7,7 biljard yen, het verlies bedroeg afgelopen jaar 98,9 miljard yen. Voornamelijk de elektronica-afdeling van het bedrijf zorgde voor een flinke verliespost: 168,1 miljard yen. De game-divisie hield het bescheidener, met een verlies van 58,5 miljard yen.

De inkomsten van de game-divisie afgelopen jaar zijn iets gedaald (mede door de fluctuerende koersen) van 1284,2 miljard yen naar 1053,1 miljard yen, maar daar staat wel tegenover dat het verlies is teruggedrongen van 124,5 miljard yen naar 58,5 miljard yen.
Het aantal verkochte PS2-consoles is aardig teruggelopen het afgelopen jaar, maar door verlaagde productiekosten en toegenomen softwareverkopen is is dit deels opgevangen. De voorraad van Sony is afgelopen jaar afgenomen naar 145,5 miljard yen, 36,1 miljard minder dan vorig jaar.

Hardware (miljoen units)

 FY 07FY 08Verandering
PS213,667,91-42%
PSP13,8114,11+2%
PS39,1210,06+10%

Software (miljoen units)

 FY 07FY 08Verandering
PS215483,5-46%
PSP55,550,3-9%
PS357,9103,7+79%

Voor het komende jaar verwacht Sony 5 miljoen PS2-consoles, 15 miljoen PSP-consoles en 13 miljoen PS3-consoles te verkopen. Op softwarevlak verwacht Sony volgend jaar in totaal 240 miljoen units te verkopen.

Gratis picknick voor wapenbezitters

In Onalaska in het noorden van de Verenigde Staten, houden wapenliefhebbers zondag een gezellige picknick. Er zijn gratis hamburgers, hotdogs, chips en limonade voor iedereen. Ook kinderen zijn welkom. Maar: breng wel je geweer mee.

Hubert Hoffman, de organisator van het festijn, is openlijk voorstander van wapenbezit en steekt dat niet onder stoelen of banken. We moeten er ook niet zo moeilijk doen als mensen lekker met hun pistool of revolver over straat willen, vindt Hoffman.

Tegen La Crosse Tribune vertelt hij: "Mensen die hun wapen openlijk willen dragen, zien nu dat ze daarin niet alleen staan. En de picknick is een manier om de rest van de wereld te laten zien dat wij veilige individuen zijn, die op geen enkele manier een gevaar of risico vormen voor de samenleving."

Hoffman organiseert het feest om te vieren dat de minister van justitie van Wisconsin, J.B. van Hollen, onlangs verklaarde dat burgers die openlijk de straat op gaan met een wapen, niet vervolgd hoeven te worden voor het verstoren van de openbare orde.

De politie neemt vooralsnog geen aanstoot aan het evenement. "Wat ze doen is volledig legaal", aldus een woordvoerder.


Gratis picknick voor wapenbezitters  (foto: DAG)

Tanja Nijmeijer beschuldigd van rebellie

De Nederlandse Tanja Nijmeijer zal zich voor de Colombiaanse rechter moeten verantwoorden voor rebellie tegen de Colombiaanse staat. Ze staat op een lijst van 45 leden van de linkse guerrillabeweging FARC. Dat maakte het Colombiaanse Openbaar Ministerie gisteren bekend.

Het Openbaar Ministerie vond deze lijst op een USB-stick van de FARC, die na een aanval van het leger vorig jaar bij het plaatsje Uribe in het departement Meta werd aangetroffen.

Tanja Nijmeijer kwam in het najaar 2007 in het nieuws. Het leger had het kampement waar zij zich bevond aangevallen en vond na de aanval onder meer haar dagboek en de laptop van haar commandant Carlos Lozada.


Tanja Nijmeijer beschuldigd van rebellie  (foto: DAG)

Obama wil nieuwe martelfoto's tóch niet vrijgeven

President Obama heeft zich bedacht en gaat proberen de publicatie van foto's van mishandeling van terreurverdachten door Amerikaanse militairen tegen te houden.

Eerder had zijn regering laten weten dat zij zich niet zou verzetten tegen een rechterlijk bevel om de beelden openbaar te maken. Obama kwam terug van dit standpunt omdat hij vreest voor de veiligheid van de Amerikaanse troepen in Irak en Afghanistan. Hij is bang dat ze door publicatie meer risico lopen doelwit te worden.

De regering heeft van het federale Hof van Beroep tot 28 mei de tijd gekregen om de foto's te publiceren. Obama heeft zijn juristen opdracht gegeven het bevel van het hof aan te vechten.

Verwacht wordt dat de beelden van harde ondervragingstactieken, zoals het zogeheten waterboarding, zowel nationaal als internationaal veel opschudding zullen veroorzaken. Obama heeft dergelijke methoden, die onder zijn voorganger Bush werden toegepast, afgekeurd en inmiddels verboden.


Obama wil nieuwe martelfoto's tóch niet vrijgeven  (foto: DAG)

Robin Williams vervolgt shows na hartoperatie

De Amerikaanse komiek en acteur Robin Williams gaat in september verder met zijn komedieshow Weapons of Self-Destruction. Dat maakte zijn agent gisteren bekend. In maart stelde hij zijn optredens uit, omdat hij een hartoperatie moest ondergaan.

Gisteren vertelde Williams in de talkshow van David Letterman dat hij een hartklep van een koe heeft gekregen tijdens de operatie. Dat hij zijn humor niet verloren is door de ingreep, was duidelijk. "Ik kon kiezen tussen een klep van een varken of een koe en deze is het geworden. Het is fantastisch om de hartklep van een koe te hebben. Als je geen hekel hebt aan grazen, is het zeer inspirerend."

Op 30 september staat Robin Williams voor het eerst sinds de operatie weer in het theater, in Bloomington, Indiana. Daarop volgen nog 29 optredens. Het laatste optreden van zijn tour is op 28 november. De grapjas heeft er weer zin in, zo vertelde hij Letterman. "Deze kleine pauze heeft me meer energie dan ooit gegeven."

Robin Williams is als acteur onder meer bekend van de films Mrs Doubtfire, Good Will Hunting en A Night in the Museum. In deze laatste film speelde hij de rol van de Amerikaanse president Theodore Roosevelt. Naast zijn acteerwerk is hij al sinds de jaren tachtig actief als standup comedian.

Robin Williams vervolgt shows na hartoperatie  (foto: ANP)

Scorsese maakt film over Frank Sinatra

Regisseur Martin Scorsese gaat een film maken over het leven van de Amerikaanse zanger en acteur Frank Sinatra. Tina, de dochter van The Voice, zoals Sinatra ook wel genoemd wordt, wordt productieleider van de film. Dat maakte Universal Pictures gisteren bekend.

Tina Sinatra is erg blij met het initiatief van Oscarwinnaar Scorsese. "Mijn vader had grote bewondering voor het talent van de mensen met wie hij werkte, en zij hadden altijd bewondering voor mijn vader. Ik ben blij dat deze gewoonte nu doorgezet wordt met Martin Scorsese aan het roer van een Sinatra film."

De voorbereidingen van de film zijn al jaren aan de gang. Het duurde lang voordat de familie eruit was hoe het verhaal van Sinatra het beste verteld kon worden. Sinatra begon met muziek maken in 1939 toen hij Bing Crosby op de radio hoorde. Zijn stem is heel herkenbaar en wordt omschreven als krachtig, charismatisch en teder. Het bekendste nummer van The Voice is My Way.

In de jaren vijftig ging het bergafwaarts met zijn carrière, maar hij maakte een comeback als acteur in de film From Here to Eternity. Sinatra ging door met muziek maken en acteren totdat hij in 1998 op 82-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval. Zijn laatste woorden waren "I'm Losing".

Frisdrankconflict bij Albert Heijn

Een aantal frisdrankmerken is binnenkort niet meer verkrijgbaar bij Albert Heijn. Dit komt door een zakelijk conflict tussen producent Vrumona en de supermarktketen.

Vrumona waarschuwde vandaag in een advertentie in landelijke ochtendkranten dat consumenten mogelijk mis zullen grijpen als zij zoeken naar flessen, blikken en pakken van Crystal Clear, Royal Club, Sisi en Sourcy. Albert Heijn heeft besloten deze producten uit de schappen te halen als gevolg van een zakelijk verschil van mening, aldus de producent. Het dochterbedrijf van Heineken maakt onder licentie ook onder meer Pepsi, 7UP en Schweppes.

Supermarktketens en leveranciers hebben wel vaker hoog oplopende conflicten. Albert Heijn voerde bijvoorbeeld in 2007 wekenlang een gevecht met Coca-Cola, dat een hogere prijs wilde voor zijn producten.

Frisdrankconflict bij Albert Heijn  (foto: ANP)

Man. Utd heeft titel bijna binnen

Manchester United heeft een grote stap gezet richting het kampioenschap in de Premier League. Tegen Wigan Athletic werd een 1-0 achterstand omgebogen naar een 1-2 overwinning.

In de 28e minuut was het raak voor de thuisploeg. Rodallega ontving een lange bal in de zestien, hij bedacht zich geen moment en schoot de bal achter Van der Sar. Een kwartier hiervoor was Wigan al gevaarlijk geworden via een vrije trap. De Nederlandse doelman aan de kant van United zorgde er toen wel voor dat Wigan niet op voorsprong kwam.

In de tweede helft bracht Alex Ferguson na een uur spelen Carlos Tévez in het veld. Nog koud in het veld zorgde hij voor de gelijkmaker. Een slap schot van Michael Carrick belandde voor de voeten van de Argentijn, die de bal binnenschoot. De United-fans reageerde op deze goal door zijn naam te scanderen richting Fergusen: "Fergie, sign him up!"

United ging op zoek naar de winnende treffer. Deze kwam er vlak voor tijd. Carrick scoorde in de 86e minuut een belangrijke goal. Dit doelpunt kan wel eens het kampioenschap voor United betekenen. Met nog twee wedstrijden te gaan en zes punten voorsprong op achtervolger Liverpool, lijkt de titel binnen.

Aanstaande zaterdag kan tegen Arsenal het kampioenschap gepakt worden. Een punt is dan genoeg. Mocht Arsenal winnen van Manchester United, dan kan de ploeg van Ferguson zondag kampioen worden zonder te spelen als Liverpool punten laat liggen tegen West Bromwich Albion.

Zakenman betaalt 10.000 euro om meisje te ontmaagden

Een 45-jarige Italiaanse zakenman heeft 10.000 euro betaald om Alina Percea (18) te mogen ontmaagden. Het meisje bood haar maagdelijkheid te koop aan op internet en gaf een uitgebreid interview over haar eerste seksuele belevenis.

"Ik mocht op zijn kosten naar Venetië vliegen om hem daar te ontmoeten. Bij aankomst gaf hij me een doos chocolaatjes. Hij zag er veel jonger uit dan 45 en had donker haar, groene ogen en een lieve glimlach", zegt Alina in een interview met The Sun.

Samen gingen ze naar een vijfsterrenhotel. "We kusten en trokken onze kleren uit. Ik was natuurlijk zenuwachtig, want ik had dat nog nooit eerder gedaan. Toen legde hij me op bed en begon hij mijn lichaam te kussen. Ik vond hem knap dus ik genoot er wel van, maar omdat we het zonder condoom deden, was het wel pijnlijk."

"Na de seks vielen we in slaap. De volgende morgen gingen we ontbijten zoals een normaal koppel en nam ik de morning-afterpil. Hij vertelde me dat hij me graag nog eens zou zien. En waarom niet? Dan mag hij zelfs gratis", vertelt Percea openhartig.

Alina bood haar maagdelijkheid te koop aan om met het geld haar studies te kunnen betalen en een eigen appartementje te huren. Ze had echter gehoopt om meer dan 10.000 euro te krijgen en een eigen appartementje zit er dus niet in. "De opleiding zal nog wel lukken, maar een eigen appartementje kan ik op mijn buik schrijven. Ik zal dus gewoon bij mijn ouders blijven wonen."

Winkelier vindt aangifte te ingewikkeld

Winkeliers overwegen geen aangifte meer te doen van winkeldiefstal bij de politie. Volgens Detailhandel Nederland, een brancheorganisatie voor winkeliers, vinden veel winkeliers die procedure te ingewikkeld.

Winkeliers moeten vaak weken wachten na een aangifte van diefstal, en krijgen daarna ook te maken met onduidelijke aangifteformulieren. Utrechtse winkeliers moeten bijvoorbeeld een formulier van acht pagina's invullen. Dit terwijl het officiële aangifteformulier maar één pagina lang is.

Volgens Detailhandel Nederland treden politie en justitie vaak laks of helemaal niet op na een melding. De voorzitter van de organisatie roept het kabinet op tot actie. Hij wil dat er een bewindvoerder komt, die de aangifteprocedure gaat verbeteren.

Verbeek hoofdkandidaat voor AZ

AZ Alkmaar is bezig om een nieuwe trainer te vinden. Eerder werd de naam van Co Adriaanse genoemd, maar die heeft nog een boete openstaan van 1 miljoen omdat hij het contract verbrak bij FC Porto. Dick Advocaat was een andere kandidaat maar die kan bondscoach van België worden. Op dit moment is AZ in gesprek met Gert Jan Verbeek.

Eerder was het een optie dat Verbeek de assistent van Louis van Gaal zou worden om door te groeien als hoofdtrainer. Nu Van Gaal naar Bayern München gaat, word de naam van Verbeek genoemd als hoofdtrainer. Ook omdat Henk ten Cate en Morton Olsen de functie niet wilden.

Lekkerste student(e) van het jaar

De leukste verkiezing van het jaar zit er weer aan te komen, namelijk de Student of the Year verkiezing. Alle lekkere HBO'ers en WO'ers kunnen zich opgeven en strijden mee voor de titel. Tot en met aanstaande dinsdag kan er gestemd worden en de top-3 gaat door naar de finale op 3 juni in Amsterdam.

Om het niet helemaal een ordinaire vleeskeuring te laten lijken, worden de kandidaten ook getest op algemene kennis en maatschappelijke betrokkenheid. Intelligente vragen als: "Wat is de oplossing voor de kredietcrisis?" en "Wat zal er gebeuren nu Obama president is?" moeten aantonen wie er naast knap ook nog slim is.

Er doen zowel mannelijke als vrouwelijke studenten mee, maar de laatste categorie is natuurlijk het interessantst. De favoriete studente van de FOK!redactie, Sanne Roffel, doet ook weer mee. Eerder werd zij al Schoolmeisje van het Jaar en was ze te horen in FOK!radio.

FOK! sprak gisteren met haar over deze verkiezing om eens te horen wat haar antwoorden op de vragen zijn. Met de kredietcrisis weet onze volleyballende studente helaas geen raad: "Als er een gemakkelijke oplossing zou zijn die ik zo 1,2,3 bedenk, dan zou er geen kredietcrisis zijn." Wel kijkt ze graag uit naar wat er gaat gebeuren nu Obama president is geworden.

Stiekem gaat de verkiezing natuurlijk wel gewoon om wie er het lekkerste uit ziet, dus heeft FOK! wat foto's los weten te peuteren van Sanne. Ze is hier te bekijken in bikini, op het strand en in close-up.


Sanne Roffel

Blind in gesprek met Olsen

Morton Olsen is een van de kandidaten die Ajax op de lijst heeft. De huidige bondscoach van Denemarken kreeg een telefoontje van technisch directeur Danny Blind. Olsen was al eerder trainer van Ajax in de periode van 1997 tot 1999.

"Maar of het Anderlecht of Ajax betreft: ik wil er uit respect voor mijn werkgever, de Deense bond, geen commentaar op geven", aldus de vloeiend Nederlands sprekende Olsen, die niet wilde zeggen of hij beschikbaar is. Denemarken is koploper in groep 1 van de WK-kwalificatie waardoor het moeilijk zal zijn om hem te strikken. "Of een duobaan mogelijk is, hangt af van drie partijen", aldus Olsen. "Van de trainer, een club en de Deense bond."

Eerder lieten Frank Rijkaard en Co Adriaanse al weten geen interesse te hebben voor de baan. Rijkaard wil graag in Engeland of Italië aan het werk terwijl Adriaanse zich nog wil concentreren op zijn huidige baan als trainer van Red Bull Salzburg.

Ronald Koeman is nog niet benaderd door de Amsterdammers terwijl de trainer met Ajax in 2002 en 2004 kampioen is geworden. Verder won Koeman in 2002 ook de beker en werd de kwartfinales van de Champions League in 2003 behaald.

Speel Indiana Jones zoals Han zou doen: Solo

Later dit jaar komen Lucasarts en Activision met een gloednieuw Indiana Jones-avontuur voor gamers: Indiana Jones and the Staff of Kings. Via een filmpje op de officiële Star Wars-website is nu bekend geworden dat je deze game ook als de alterego van Indiana Jones kunt spelen: Han Solo. Invloed op de gameplay zal het niet hebben, zo zul je niet spontaan een Wookie-sidekick krijgen of terug moeten naar de Emperor's Tomb. Net als met X-Men Origins: Wolverine, waarin ook wat referenties verstopt werden, is het gewoon een leuke easter egg.

Een filmpje van Han Solo met zweep is hier te kijken. Indiana Jones and the Staff of Kings ligt vanaf juni in de winkels. Benieuwd naar de game? Lees dan onze preview.

Brit bouwt kleinste auto ter wereld

Een Britse man heeft een kinderritje, een Pieter Post-auto, omgebouwd tot de kleinste auto ter wereld. De Amerikaanse World Records Academy heeft dat bevestigd.

De Brit bouwde het ding om tot een echte auto. Nadat hij de auto gekocht had sloopte hij alle Pieter Post spullen zoals de geldmachine, de poppen van Pieter Post en diens kat uit het kinderritje. Hierna monteerde hij wat over was op het onderstel van een mini-quad en installeerde een motortje en stalen balken voor de stevigheid.

Spiegels, uitlaat, lampen, ruitenwissers en richtingaanwijzers maken de auto af. Het voertuigje is slechts 99 centimeter hoog en 66 centimeter breed.

VNO-NCW wil uitstel besluit over energiebedrijven

VNO-NCW wil dat het kabinet de verkoop van de energiebedrijven Essent en Nuon stopt. De werkgeversorganisatie schrijft in een brief aan de regering dat de energievoorziening te belangrijk is om een besluit over de verkoop van de bedrijven aan provincies en gemeenten over te laten. Die hebben de aandelen in handen.

"Er is hier een nationaal belang in het geding", staat in de brief, die vandaag naar premier Jan Peter Balkenende is gestuurd. VNO-NCW wil dat het kabinet regelt dat een besluit over de verkoop minstens drie maanden wordt uitgesteld. "In deze periode moet Nederland de verkoop van de energiebedrijven nogmaals principieel wegen."

Het Duitse bedrijf RWE wil Essent overnemen. De miljardendeal gaat door als het 80 procent van de aandelen krijgt aangeboden. De provincie Noord-Brabant bezit 30,8 procent van de aandelen. Provinciale Staten stemden tegen verkoop, maar een definitief besluit is nog niet genomen. Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall wil Nuon overnemen.

Granqvist wil naar het buitenland

Andreas Granqvist, de centrale verdediger die afgelopen weekend nog scoorde, heeft zin in een nieuw avontuur. In een gesprek met het Helsingborgs Dagblad gaf hij aan dat hij graag in het buitenland wil voetballen.

"Ik wil verder bij een grotere club", aldus de centrale verdediger van de noorderlingen. "Ik ben al in een goede omgeving, maar mijn ambities zijn om naar een grote club te verhuizen." Granqvist speelde 32 wedstrijden dit seizoen en was goed voor vier doelpunten.

Eerder in zijn carričre speelde de Zweed in Engeland bij Wigan Athletic. Doordat hij geen basisplaats kon afdwingen werd hij verhuurd aan het Zweedse Helsingborgs IF, om vervolgens naar FC Groningen te verhuizen.

Boek: Laser 3.14 - Are You Reading Me?

Een boek? Bij deze woorden denk je toch vooral aan volgeschreven bladzijden. De ene letter na de andere letter, samen een verhaal vormend. Maar er zijn meer manieren om een boek tot een boek te maken en ook om woorden tot mensen te brengen. Street artist Laser 3.14 heeft zijn manier gevonden: graffiti in het straatbeeld. Niet de bekende kleurige tekeningen die als doel hebben grauwe muren op te sieren, maar teksten op plaatsen die 'niet blijvend' zijn. Het werk van deze graffiti-tekst-kunstenaar is nu in boekvorm verschenen, zodat je niet per se naar Amsterdam hoeft af te reizen. Are You Reading Me ligt vanaf april in de winkels.

United gaat opnieuw voor Tévez

Manchester United gaat nog een poging wagen om Carlos Tévez te behouden. De Engelse media speculeren al een tijd over het vertrek van de spits terwijl de trainer, Sir Alex Ferguson, er anders over denkt.

"Er is vandaag progressie geboekt," aldus de trainer. Technisch directeur David Gill had dinsdag een goed gesprek met de spits. Tévez mocht die dag nog invallen tegen Wigan Athletic en scoorde in de wedstrijd. "Ik heb met Carlos gesproken en we hebben hem een aanbieding gemaakt. Ik hoop dat hij akkoord gaat", vertelde Ferguson tegenover MUTV.

De spits heeft dit jaar weinig gespeeld en dit bracht enige frustraties met zich mee. Ferguson blijft benadrukken dat Tévez van grote waarde voor de club is. "Hij heeft zo veel belangrijke doelpunten voor ons gescoord. De supporters houden van zijn leeuwenhart. Hij is niet kapot te krijgen, dat is mooi om te zien."

Braafheid: "Wat mij betreft blijf ik gewoon"

Edson Braafheid lijkt nog een seizoen bij FC Twente te blijven. De linksback is op dit moment aan het onderhandelen over een nieuw contract dat hem tot medio 2012 zal gaan verbinden aan de club.

Onlangs kwam de 25-jarige verdediger met de uitspraak dat hij tevreden is en dat hij graag wil blijven. "Wat mij betreft blijf ik gewoon", bevestigt hij woensdagavond tegenover Voetbal International. Braafheid sprak in februari ook al met de club, maar van een akkoord kwam het toen niet. "Toen verschenen allerlei berichten in de media dat ik na dit seizoen weg zou willen. Maar wat mij betreft blijf ik gewoon, ik wil in de Champions League spelen."

De Utrechter, die eenmalig zijn opwachting in Oranje maakte, heeft een contract tot de zomer van 2010. Het wordt zijn vierde seizoen bij de Tukkers indien hij blijft.

Schuldeisers klagen voormalig bestuur Midway aan

Vorig jaar kwam ontwikkelaar en publisher Midway in een diep financieel dal, waarna in november het bedrijf werd verkocht voor een schamele $100.000,-. Schuldeisers zijn niet bepaald blij met deze gang van zaken en hebben nu een uitgebreide aanklacht ingediend tegen voormalig grootaandeelhouder Sumner Redstone, zijn bedrijf National Amusements, investeerder Mark Thomas en voormalig bestuursvoorzitter Shari Redstone. Ze worden beschuldigd van oa zelfverrijking en het slecht runnen van het bedrijf.

De financiële problemen van Midway zijn niet uit het niets gekomen. Al sinds 1999 wist het bedrijf geen winst meer te maken, maar dat is geen reden voor de schuldeisers om verder terug te gaan met hun beschuldigingen. De echt grote problemen zouden ontstaan zijn door een hoop slechte transacties uit 2008. Transacties die Midway uiteindelijk de kop hebben gekost, maar die Sumner Redstone en Mark Thomas een hoop geld hebben opgeleverd. De reden dat het bestuur erbij wordt betrokken is dat zij vaak wisten van de transacties, maar er niks aan gedaan werd.

Beschuldigen omvatten verder nog wat leuke zaken als fraude, vertrouwensbreuk, grof nalatenschap. De eis van de schuldeisers is dat de rechter de transactie tussen Redstone en Thomas, waarbij 87% van de aandelen werden overgedragen, als frauduleus te bestempelen en daar bovenop een schadevergoeding van $90 miljoen dollar van National Amusements die gedefinieerd moeten worden als kapitaal van Midway.

[NBA] Uitslag Nuggets - Mavs

De Denver Nuggets staan in de finale van de Western Conference. Gisteravond werd het 124-110 in de Pepsi Center. Het was de vierde overwinning in vijf wedstrijden voor de Nuggets op de Dallas Mavericks.

Carmelo Anthony en Chauncey Billups deden de Mavs veel pijn op het scorebord. Anthony scoorde dertig punten terwijl Billups er 28 in legde. Daarnaast was de voormalige guard van de Detroit Pistons goed voor twaalf assists. Kenyon Martin scoorde vijftien punten. JR Smith mocht zoals gewoonlijk van de bank beginnen maar desondanks kwam de rappe guard tot achttien punten.

Bij de Mavs kwamen de punten vooral van de Duitse power forward Dirk Nowitzki. Hij was goed voor 32 punten, tien rebounds en zeven assists. Jason Kidd scoorde negentien punten en gaf negen assists. Josh Howard scoorde veertien punten maar de Mavs kunnen op vakantie want de uitschakeling is een feit.

'Van Gaal aast op Schaars, Suárez, Emanuelson'

De aanstelling van Louis van Gaal als trainer van Bayern München heeft ook tot gevolg dat er nu gespeculeerd gaat worden over mogelijke spelers, die de succescoach wil meenemen naar Duitsland. Namen die genoemd worden, zijn die van Sergio Romero, Luis Suárez en Urby Emanuelson.

Volgens De Telegraaf wil Van Gaal dolgraag over AZ-doelman Romero beschikken bij Der Rekordmeister. De Argentijn, wereldkampioen met Argentinië onder 21 en olympisch kampioen, zou de Alkmaarders flink wat geld moeten opleveren, daar hij nog een langlopend contract heeft. Bovenop de transfersom zou dan een bedrag van vier ŕ vijf miljoen euro komen. In feite zou dit de afkoopsom voor Van Gaal zijn, maar zo kan Bayern blijven beweren dat een dergelijke som nooit is betaald.

Sportweek meldt dat Van Gaal twee spelers van Ajax naar München wil halen, namelijk Luis Suárez en Urby Emanuelson. Bayern-scout Paul Breitner bekeek het tweetal onlangs tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Ajax (4-0). Het contract van Emanuelson met Ajax loopt medio 2011 af, terwijl de verbintenis van Suárez een jaar langer doorloopt.

Fed is 9 biljoen dollar kwijt

De Amerikaanse centrale bank de Federal Reserve (de Fed) kan niet zeggen waar 9 biljoen dollar aan transacties buiten de balans om is gebleven. Het Democratische Congreslid Alan Grayson ondervroeg de Fed-hoofdinspecteur Elizabeth Coleman waar de biljoenen waren gebleven, maar de inspecteur bleef het antwoord verschuldigd.

Grayson: "Ik ben geschokt te ontdekken dat niemand bij de Federal Reserve ook maar iets bijhoudt." Toen Grayson vroeg of de Fed ook maar enig onderzoek gedaan heeft naar de val van de Amerikaanse bank Lehman Brothers, dat een schokgolf teweeg bracht in het gehele financiële stelsel, zei Coleman dat de Fed daar geen onderzoek naar gedaan heeft.

Grayson: "De Fed heeft sinds september 2008 meer dan een biljoen dollar extra op de balans erbij gekregen. Welke partijen hebben dat geld ontvangen?" Coleman antwoordde: "Ik heb geen idee. We hebben dit niet specifiek onderzocht."

De inspecteur zei dat ze geen accountantscontrole heeft over de Fed. Grayson reageerde geïrriteerd en zei dat het wel de taak van de Fed-inspecteur was. Coleman: "We zijn niet in de positie om te zeggen of er enige verliezen waren."

Congreslid Alan Grayson ondervraagt Fed-hoofdinspecteur Elizabeth Coleman

Verlies Aegon valt mee

Verzekeraar Aegon heeft na een nettoverlies over 2008 in het eerste kwartaal van 2009 opnieuw rode cijfers geschreven. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het nettoverlies bedroeg over het kwartaal 173 miljoen euro. Dit was beter dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een nettoverlies van 362 miljoen euro.

Aegon moest voor 386 miljoen euro afschrijven op zijn beleggingsportefeuille. Hiervan was 205 miljoen euro gerelateerd aan beleggingen in de Amerikaanse hypotheekmarkt. Verder moest Aegon afboeken op investeringen in obligaties en aandelen.

BNN's Lodiers verdient ruim drie ton

Patrick Lodiers verdiende in 2008 een jaarsalaris van 323.000 euro bij de publieke omroep BNN. Hij kreeg 260.000 euro als presentator en 63.000 euro voor het voorzitterschap. Dit staat in het jaarverslag van de jongerenomroep, meldde een BNN-woordvoerster donderdag.

De bedragen zijn inclusief pensioenafdracht en de bijtelling voor zijn leaseauto. Naast Lodiers verdienen nog twee andere BNN-presentatoren meer dan de zogeheten Balkenendenorm. De ene presentator verdiende 205.000 euro in 2008, de andere presentator heeft een jaarsalaris van 201.000 euro. De omroep maakt de namen van deze presentatoren niet bekend.

Algemeen directeur Lucas Goes zit met 189.000 euro net iets boven de Haagse norm.

Nieuwe camera van Microsoft gebruikt 3D-technologie

Sinds kort gaan er geruchten dat Microsoft op de E3 een nieuwe camera zal gaan aankondigen voor de Xbox 360. Met deze camera zou je games moeten kunnen gaan besturen door het gebruik van je hele lichaam en niet slechts een controller. Nu is dat heel simpel gezien niets nieuws, de EyeToy bood al de mogelijkheid tot het overzetten van bewegingen naar de console en ook de huidige camera van Microsoft biedt deze features. Het grote verschil is volgens de Wall Street Journal dat de nieuwe camera 3D-technologieën moet gaan gebruiken. Op deze manier zou je een betere besturing krijgen voor dergelijke games.

De technologie is volledig door Microsoft ontwikkeld in samenwerking met het Israëlische bedrijf 3DV Systems. Deze ontwikkelaar heeft een aantal patenten en maakte al meer 3D-camera's. Door de samenwerking blijven de licenties volledig eigendom van Microsoft en zouden er geen problemen moeten zijn met patenten zoals we die kennen van de trilfunctie van de controllers.

Of het allemaal waar is blijft voorlopig officieel nog de vraag. De CEO van 3DV gaf tegen de WSJ aan dat hij op dit moment helaas nog geen commentaar mag leveren op de geruchten. Zodra hij die vrijheid heeft zal hij meer informatie gaan vrijgeven. Waarschijnlijk zal dat wel gebeuren op de E3 begin juni.

Lovre aast op vertrek bij FC Groningen

FC Groningen en middenvelder Goran Lovre konden het onlangs niet eens worden over een nieuw contract voor de Serviër. Lovre ziet zichzelf volgend seizoen niet meer voor de noorderlingen spelen.

"Ik denk ook dat er een grote kans is dat ik aan het eind van het seizoen weg ga bij FC Groningen", onthult Lovre tegenover Het Dagblad van het Noorden. Met Groningen kon hij geen overeenstemming bereiken over een nieuwe verbintenis. "En dat vind ik teleurstellend."

Het huidige contract van Lovre met FC Groningen loopt medio 2010 af. "Maar ik heb in mijn contract een gelimiteerde transfersom staan van 1 miljoen euro waarvoor ik tussentijds mag vertrekken", aldus de Serviër, die sinds de zomer van 2006 voor Groningen speelt. "In het buitenland zijn mensen bezig een andere club voor mij te zoeken. Clubs in Spanje en Duitsland hebben ook interesse."

Veel interesse in Dudek

Jerzy Dudek staat in de belangstelling van veel clubs. In Nederland zou Feyenoord de doelman van Real Madrid graag over willen nemen.

Maar volgens de zaakwaarnemer van de Poolse goalie heeft Feyenoord zich nog niet gemeld.

"We praten met clubs uit Engeland, Griekenland en Turkije", zegt Jan de Zeeuw tegenover AD Sportwereld. "Met Leo Beenhakker heb ik geregeld contact, maar concreet is er vanuit Feyenoord nog niets gekomen."

Dudek heeft een aflopend contract bij Real Madrid en wil zijn loopbaan graag afsluiten als eerste doelman. Eind jaren negentig stond Dudek al onder de lat bij Feyenoord.

Ronaldinho volgend seizoen mogelijk niet bij Milan

De kans is aanwezig dat Ronaldinho volgend seizoen niet meer voor AC Milan speelt. De spelmaker zou in dat geval slechts één seizoen voor Milan hebben gespeeld.

Roberta Assis, de broer en zaakwaarnemer van Ronaldinho, heeft aangegeven dat hij openstaat voor nieuwe clubs voor zijn 29-jarige sterspeler.

"Voor een terugkeer naar Brazilië, ŕ la Ronaldo en Adriano, is het te vroeg, maar is best mogelijk dat hij binnen Europa van club wisselt", aldus Assis mee in de krant O Estado de Săo Paulo.

Ronaldinho begon dit seizoen sterk bij Milan. Na de winterstop loopt het echter minder bij de sterspeler. In 27 wedstrijden wist hij acht keer te scoren.

'Diego akkoord met Juve'

Diego is persoonlijk tot een akkoord gekomen met Juventus. De middenvelder van Werder Bremen zegt dit woensdag in een regionale Duitse krant. Hij heeft nog geen contract getekend bij de club uit Turijn omdat de clubs er nog niet uit zijn. Vrijdag moet er meer duidelijkheid komen.

De Duitse media linkte de Braziliaan al langer aan Juventus. Ook zou Bayern München een belangrijke kandidaat zijn. Lang hield de Duitse krant Bild vol dat Diego dan ook naar Bayern zou vertrekken.

Volgens Diego is er ook wel contact geweest met de nieuwe club van Louis van Gaal. Maar hij was alleen gaan onderhandelen met Bayern als Werder hem had verteld dat er een officieel bod was.

Diego heeft bij Werder een contract tot medio 2011. Voor het juiste bedrag wil de club uit Bremen hem wel verkopen.

Fräser om de tafel met PSV

Henk Fräser zal volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid aan de slag gaan voor de jeugd van PSV.

Fräser werkte eerder al voor de jeugd van Feyenoord. Voor deze club was hij ook al actief als speler. Bij de club uit Rotterdam werd hij weggestuurd als jeugdtrainer.

Daarna ging hij aan de slag bij ADO Den Haag. Deze club zal hij na dit seizoen verlaten en gaat waarschijnlijk aan de slag bij PSV.

Tegenover Eredivisie Live liet Fräser weten dat hij snel rond hoopt te komen met de club uit Eindhoven. "Het ziet er goed uit. PSV is een mooie club. Hopelijk komt het snel rond, want ik heb zin in deze nieuwe uitdaging."

DVD: The Thin Blue Line (seizoen 1)

Als je mensen een foto van Rowan Atkinson laat zien, dan zullen de meeste direct denken aan Mr. Bean. Een veel kleiner deel zal verwijzen naar Blackadder en een absolute minderheid zal refereren aan Not the Nine O'Clock News. Het zijn drie klassieke Engelse komedieseries waarin Atkinson schitterde in de jaren '80 en '90. Veel minder bekend is echter de serie The Thin Blue Line, een Britse sitcom over het wel en wee van een klein politiebureau. Het eerste seizoen is sinds kort in Nederland op dvd verkrijgbaar.

Schoolfeesten vaker alcoholvrij

Op steeds meer middelbare scholen is alcohol op schoolfeesten uit den boze. Middelbare scholen verbieden drank op schoolfeesten 'om jongeren tegen zichzelf in bescherming te nemen'. Dit blijkt uit onderzoek door het Nederlands instituut voor alcoholbeleid STAP.

"Op veel schoolfeesten die niet alcoholvrij zijn, drinkt tweederde van de leerlingen nog onverantwoord veel", aldus Veronique Bos, onderzoeker van STAP. "Dat feit alleen al is een pleidooi voor meer alcoholvrije schoolfeesten".

Het onderzoek wees uit dat een derde van de schoolfeesten alcoholvrij was, terwijl dit in 2005 nog maar bij een op de vier schoolfeesten het geval was. Het percentage leerlingen dat alcohol drinkt op schoolfeesten is echter vrijwel gelijk gebleven aan 2005, namelijk 65 procent. Het onderzoek van STAP werd uitgevoerd onder 558 leerlingen en 43 in het voortgezet onderwijs.

 

Suu Kyi vervolgd om bezoek Amerikaan

De autoriteiten in Myanmar klagen oppositieleidster Aung San Suu Kyi aan vanwege een incident waarbij een Amerikaan heimelijk in haar huis verbleef. Ook haar twee dienstmeiden worden vervolgd, liet Suu Kyi's Nationale Liga voor Democratie (NLD) vandaag weten.

De Amerikaan John William Yeattaw werd afgelopen week gearresteerd toen hij op de terugweg was. Hij had het meer naar het huis overgestoken en twee dagen gebivakkeerd bij de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, die al jaren onder huisarrest staat.

Een woordvoerder van de NLD zei dat Suu Kyi en de dienstmeiden moeten terechtstaan in de beruchte Insein-gevangenis in Yangon. Waar ze voor worden vervolgd is onbekend. In de Insein-gevangenis worden alle zaken tegen dissidenten in het autoritair geregeerde Myanmar afgewikkeld.

Zwaargewonde door brand in garagebedrijf

In een garagebedrijf in het Zeeuwse 's Gravenpolder is afgelopen nacht brand uitgebroken. Een nog onbekende persoon is zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis in Antwerpen. De brandweer is nog aan het blussen.

Rond 00.50 uur kreeg de brandweer een melding van een grote brand. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand in een garagebedrijf die van verre te zien was. De garage zit in een gebouw met meerdere bedrijven. Ook de andere panden in het gebouw worden bedreigd door de vlammen.

Geen jongensdroom

Al vanaf mijn vijftiende levensjaar is mijn absolute muziekheld Keith Emerson. In de zomer van 1980 hoorde ik een plaatje op de radio. Vóór die tijd luisterde ik naar Saturday Night Fever, Electric Light Orchestra en Supertramp. Ook leuk. Maar de ware openbaring kwam toen ik op de radio hoorde: "Ladies and gentlemen: Emerson Lake & Palmer!" gevolgd door een hengst op een snaredrum en een baslick waar ik helemaal kippenvel van kreeg. Die slag op die trommel veranderde mijn leven.

Geen toekomst voor AZ-kwartet

De clubleiding van AZ gaat een drukke tijd tegemoet. Niet alleen moet de club na het vertrek van Louis van Gaal moet de club op zoek naar een nieuwe trainer, maar ook naar spelers die de reservebank willen bevolken.

Deze week is er gesproken met een aantal spelers, waaronder Simon Poulsen, Brett Holman, Kees Luyckx en Joey Didulica. Zij kregen te horen dat mochten ze een nieuwe club vinden, ze medewerking voor een transfer krijgen. Anders blijven ze gewoon bij de club uit Alkmaar.

Vooral keeper Didulica lijkt volgend seizoen niet meer in Alkmaar te zullen acteren. De Kroatische Australiër staat in de belangstelling van clubs uit het buitenland. Dit seizoen was hij bankzitter, maar mocht in actie komen toen vaste waarde Sergio Romero zijn hand brak na het bekerverlies tegen NAC. Mocht hij weggaan, dan moet AZ snel op zoek naar een goede vervanger.

Ook voor centrale verdediger Luyckx lijken de kansen op vertrek gunstig te liggen. Hij heeft in de wedstrijden die hij in actie is gekomen goed gespeeld en zou voor vele clubs een nuttige kracht zijn. Over de toekomst van de andere twee spelers is momenteel nog niets bekend.

Lazio Roma wint Coppa Italia

Lazio Roma heeft vanavond na een bloedstollende strafschoppenserie de Coppa Italia gewonnen. Na 90 minuten stond het 1-1 door doelpunten van Zarate en Pazzini. In de verlenging werd er ook niet meer gescoord waardoor strafschoppen noodzakelijk werden. Ousmane Dabo scoorde de beslissende pingel.

Lazio kwam al vroeg in de finale op een 1-0 voorsprong. Mauro Zarate zorgde voor de vroege openingstreffer. De Argentijn wist vanuit buiten de zestien de bal in de verre hoek van het doel te plaatsen. Door deze vroege openingstreffer was Sampdoria gedwongen om iets terug te doen. Dat gebeurde ook al na een half uur spelen. Giampaolo Pazzini trok de stand in de 31e minuut gelijk. Onder toeziend oog van Marcello Lippi was het Cassano die aan de basis stond van het doelpunt. De bal belandde uiteindelijk bij Pazzini die de bal tegen de touwen kopte.

In de slotfase was het Lazio dat aandrong voor de winnende treffer. Vlak voor tijd waren er nog twee kansen voor Lazio maar deze draaiden op niets uit, waardoor een verlenging na 92 minuten noodzakelijk werd. In de verlenging wisten de vermoeide ploegen niet meer gevaarlijk te worden. Strafschoppen moesten uitwijzen wie de Coppa Italia zou winnen.

De strafschoppenreeks werd gestart door Sampdoria. Antonio Cassano mocht als eerste aanleggen maar wist niet te scoren. Daarna was het de beurt aan Christian Ledesma, hij schoot de bal wel tegen de touwen. Angelo Palombo schoot de tweede pingel van Sampdoria binnen, waarna Tommaso Rocchi niet scoorde voor Lazio. Giampaolo Pazzini scoorde vervolgens voor Sampdoria. David Rozanhnal schoot daarna raak voor Lazio. Invaller Daniele Gastaldello bleef rustig en scoorde. Ook Aleksandar Kolarov bleef kalm en schoot binnen. Accardi en Zarate schoten vervolgens ook raak waarna er een volgende ronde moest komen. Het was de beurt aan Hugo Campagnaro. Hij miste en bood de kans aan Lazio. Ousmane Dabo scoorde wel voor Lazio waardoor zij de beker in de wacht sleepten.


Karakteristieken

Sampdoria - Lazio Roma 1-1 (Lazio wint na strafschoppen)
5’ Mauro Matias Zarate 1-0
31’ Giampaolo Pazzini 1-1

Toeschouwers: 68.000
Scheidsrechter: Roberto Rosetti
Stadion: Stadio Olimpico
Gele kaart: Stefano Lucchini, Pietro Accardi, Gennaro Delvecchio, Angelo Palombo, Daniele Gastaldello, Hugo Armando Campagnaro (Sampdoria), Pasquale Foggia, Sebastiano Siviglia (Lazio Roma)
Rode kaart: (Sampdoria), (Lazio Roma)

Opstellingen

Sampdoria: Luca Castellazzi, Hugo Armando Campagnaro, Stefano Lucchini (Daniele Gastaldello/95), Pietro Accardi, Marius Stankevicius, Mirko Pieri, Paolo Sammarco (Daniele Dessena/90), Angelo Palombo, Daniele Franceschini (Gennaro Delvecchio/88), Giampaolo Pazzini, Antonio Cassano

Lazio Roma: Nestor Fernando Muslera, Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, David Rozehnal, Aleksandar Kolarov, Christian Brocchi (Lorenzo De Silvestri/103), Ousmane Dabo, Cristian Ledesma, Pasquale Foggia (Simone Del Nero/80), Mauro Matias Zarate, Goran Pandev (Tommaso Rocchi/73)

Duizenden jaren oud sensueel beeldje getoond

Flinke borsten, een dikke buik en stevige dijen. Zo ziet een zes centimeter groot beeldje van 35.000 jaar oud eruit dat onlangs werd gevonden in Duitsland. Wetenschappers toonden gisteren de vermoedelijk oudste afbeelding van een vrouw ter wereld.

Duitse archeologen vonden het beeldje in de Zwabische Jura, een gebied dat bekendstaat om de vele archeologische vondsten. Het beeldje is gemaakt van de slagtand van een mammoet. Volgens de onderzoekers gaat het om de "oudste vorm van figuratieve kunst" ter wereld.

"De eigenschap van dit beeldje dat ongetwijfeld de meeste aandacht vraagt, is de expliciete, bijna agressieve, seksuele natuur gericht op de seksuele karakteristieken van de vrouw", aldus onderzoeker Paul Mellars van de Universiteit van Cambrigde, die over de vondst schrijft.

"Hoe je ook naar deze representatie kijkt, het is duidelijk dat de seksuele symbolische dimensie in Europese, en zelfs wereldwijde kunst een lange voorgeschiedenis heeft in de evolutie van onze soort."

Oudste sensuele beeldje ter wereld getoond  (foto: ANP)

Zeegevechten en statistiekjes in East India Company

Ondanks dat eerder dit jaar het doek viel voor Lighthouse, betekent dat natuurlijk niet dat hun paradepaardje voor 2009 East India Company niet meer op de markt zal verschijnen. Nitro heeft in Paradox Interactive een nieuwe uitgever gevonden en sleutelt dan ook vrolijk verder aan deze game. Later dit jaar mag je dan ook een stukje VOC-mentaliteit gaan tonen en de wereldzeeën veroveren voor de Verenigde Provinciën der Nederlanden.

Neem een reis terug in de tijd, naar een periode waarin Europese grootmachten als Engeland, Spanje en Nederland de zeeën beheersen en hun macht uitbreiden naar andere continenten. Kies een van de acht speelbare landen en trek er op uit om nieuwe kolonieën te stichten, zeldzame specerijen te importeren en je rivalen een kopje kleiner te maken. Bouw een vloot van zeilschepen en wordt het machtigste land in de wereld.

Cocaďne in Spaanse lucht

In de Spaanse steden Madrid en Barcelona is door wetenschappers cocaïne aangetroffen. Onderzoeksinstituut CSIC meldde gisteren dat de wetenschappers de aanwezigheid van drugs aantoonden met een nieuwe techniek.

De wetenschappers onderzochten de aanwezigheid van zeventien bestanddelen van drugs in de lucht. Het ging om bestanddelen van cocaïne, opium, LSD, cannabis en amfetamine. De meest voorkomende drug was cocaïne. Per kubieke meter werd 29 tot 850 picogram (een miljoenste van een miljoenste gram) van deze drug aangetroffen.

In het weekend waren de gemeten concentraties drugs hoger. De onderzoekers verklaren dit door aan te nemen dat dan meer drugs gebruikt worden. In Madrid is naast cocaïne ook heroïne aangeroffen. Een mogelijke verklaring hiervoor is de activiteit van drugsdealers in het gebied waar gemeten is.

Volgens de onderzoekers hoeven inwoners van de steden zich geen zorgen te maken over de aanwezigheid van drugs in de lucht. "Zelfs als we duizend jaar zouden leven krijgen we niet het equivalent van een dosis cocaïne binnen door de lucht", stelt een van de wetenschappers.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
©FOK.nl e.a.