Metgod wil 'revolutie' ontketenen bij Telstar

Het samenwerkingsverband tussen AZ en Telstar is een positief iets volgens Edward Metgod, trainer in Velsen-Zuid. Bij Telstar zullen er volgens Metgod echter 'een paar stappen' moeten worden gemaakt om meer uit de samenwerking met de Alkmaarders te halen.

Het gaat volgens de oefenmeester niet alleen om het stallen van spelers, maar om de gehele organisatie van de club uit de Jupiler League. "Er zal een revolutie bij Telstar moeten plaatsvinden", zegt Metgod in een interview met De Pers. "Die spelers komen hier toch wel naartoe, daar gaat het niet alleen om."

"Als je bij AZ binnenloopt, dan merk je meteen dat iedereen bezig is om beter te willen worden. Elke minuut van de dag. Bij Telstar is dat besef nog niet bij iedereen doorgedrongen. Hier moet ik me nog druk maken of de lijnen wel zijn gekalkt. Dan weet je: we hebben nog een lange weg te gaan."

Kapotte doelnetten op het trainingsveld zijn een voorbeeld van zaken die in Velsen-Zuid beter moeten. Metgod: "Wat is nou mooier voor een voetballer dan de bal tegen een strak net te schieten. Ik heb er drie maanden om moeten vragen voordat die netten eindelijk werden gemaakt."

Ondanks alles doet Telstar als winnaar van de derde periode mee aan de nacompetitie. Promotie naar de Eredivisie is dus mogelijk voor De Witte Leeuwen. Metgod wordt niet afgeschrikt door dit scenario. "Dat de organisatie niet klaar is voor de volgende stap, daar hou ik me niet mee bezig. Ik ben trainer en wil gewoon winnen. De rest is van later zorg."