Buffon blijft bij Juventus

Ook na dit seizoen keept Gianluigi Buffon voor Juventus. Verschillende clubs, waaronder AC Milan en Manchester City, zouden de doelman graag willen hebben, maar Buffon en de club zijn het eens geworden over een nieuw contract.

De 31-jarige goalie werd overgehaald door de beleidsbepalers van de Oude Dame om langer te blijven. “Ik ga niet weg, maar blijf keeper van Juventus. Ik heb de afgelopen dagen verhelderende gesprekken gevoerd met John Elkann en Jean Claude Blanc. Ik was niet bang dat we volgend seizoen helemaal niets zouden winnen, maar dat we geen derde of vierde zouden kunnen worden. Wat dat betreft hebben ze me kunnen geruststellen”, zo meldde Buffon aan de clubsite van Juventus.

Na het gelijke spel, 2-2, tegen Lecce van een paar weken terug wakkerde de Italiaans international zelf de geruchten aan over een vertrek. Zo verschenen in de media berichten dat de doelman in de rust woedend was op zijn medespelers. Ook liep hij toen uit de kleedkamer weg. Sinds het seizoen 2001-2002 staat Buffon onder contract bij Juventus.