Geen toekomst voor AZ-kwartet

De clubleiding van AZ gaat een drukke tijd tegemoet. Niet alleen moet de club na het vertrek van Louis van Gaal moet de club op zoek naar een nieuwe trainer, maar ook naar spelers die de reservebank willen bevolken.

Deze week is er gesproken met een aantal spelers, waaronder Simon Poulsen, Brett Holman, Kees Luyckx en Joey Didulica. Zij kregen te horen dat mochten ze een nieuwe club vinden, ze medewerking voor een transfer krijgen. Anders blijven ze gewoon bij de club uit Alkmaar.

Vooral keeper Didulica lijkt volgend seizoen niet meer in Alkmaar te zullen acteren. De Kroatische Australiër staat in de belangstelling van clubs uit het buitenland. Dit seizoen was hij bankzitter, maar mocht in actie komen toen vaste waarde Sergio Romero zijn hand brak na het bekerverlies tegen NAC. Mocht hij weggaan, dan moet AZ snel op zoek naar een goede vervanger.

Ook voor centrale verdediger Luyckx lijken de kansen op vertrek gunstig te liggen. Hij heeft in de wedstrijden die hij in actie is gekomen goed gespeeld en zou voor vele clubs een nuttige kracht zijn. Over de toekomst van de andere twee spelers is momenteel nog niets bekend.