Lazio Roma wint Coppa Italia

Lazio Roma heeft vanavond na een bloedstollende strafschoppenserie de Coppa Italia gewonnen. Na 90 minuten stond het 1-1 door doelpunten van Zarate en Pazzini. In de verlenging werd er ook niet meer gescoord waardoor strafschoppen noodzakelijk werden. Ousmane Dabo scoorde de beslissende pingel.

Lazio kwam al vroeg in de finale op een 1-0 voorsprong. Mauro Zarate zorgde voor de vroege openingstreffer. De Argentijn wist vanuit buiten de zestien de bal in de verre hoek van het doel te plaatsen. Door deze vroege openingstreffer was Sampdoria gedwongen om iets terug te doen. Dat gebeurde ook al na een half uur spelen. Giampaolo Pazzini trok de stand in de 31e minuut gelijk. Onder toeziend oog van Marcello Lippi was het Cassano die aan de basis stond van het doelpunt. De bal belandde uiteindelijk bij Pazzini die de bal tegen de touwen kopte.

In de slotfase was het Lazio dat aandrong voor de winnende treffer. Vlak voor tijd waren er nog twee kansen voor Lazio maar deze draaiden op niets uit, waardoor een verlenging na 92 minuten noodzakelijk werd. In de verlenging wisten de vermoeide ploegen niet meer gevaarlijk te worden. Strafschoppen moesten uitwijzen wie de Coppa Italia zou winnen.

De strafschoppenreeks werd gestart door Sampdoria. Antonio Cassano mocht als eerste aanleggen maar wist niet te scoren. Daarna was het de beurt aan Christian Ledesma, hij schoot de bal wel tegen de touwen. Angelo Palombo schoot de tweede pingel van Sampdoria binnen, waarna Tommaso Rocchi niet scoorde voor Lazio. Giampaolo Pazzini scoorde vervolgens voor Sampdoria. David Rozanhnal schoot daarna raak voor Lazio. Invaller Daniele Gastaldello bleef rustig en scoorde. Ook Aleksandar Kolarov bleef kalm en schoot binnen. Accardi en Zarate schoten vervolgens ook raak waarna er een volgende ronde moest komen. Het was de beurt aan Hugo Campagnaro. Hij miste en bood de kans aan Lazio. Ousmane Dabo scoorde wel voor Lazio waardoor zij de beker in de wacht sleepten.


Karakteristieken

Sampdoria - Lazio Roma 1-1 (Lazio wint na strafschoppen)
5’ Mauro Matias Zarate 1-0
31’ Giampaolo Pazzini 1-1

Toeschouwers: 68.000
Scheidsrechter: Roberto Rosetti
Stadion: Stadio Olimpico
Gele kaart: Stefano Lucchini, Pietro Accardi, Gennaro Delvecchio, Angelo Palombo, Daniele Gastaldello, Hugo Armando Campagnaro (Sampdoria), Pasquale Foggia, Sebastiano Siviglia (Lazio Roma)
Rode kaart: (Sampdoria), (Lazio Roma)

Opstellingen

Sampdoria: Luca Castellazzi, Hugo Armando Campagnaro, Stefano Lucchini (Daniele Gastaldello/95), Pietro Accardi, Marius Stankevicius, Mirko Pieri, Paolo Sammarco (Daniele Dessena/90), Angelo Palombo, Daniele Franceschini (Gennaro Delvecchio/88), Giampaolo Pazzini, Antonio Cassano

Lazio Roma: Nestor Fernando Muslera, Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, David Rozehnal, Aleksandar Kolarov, Christian Brocchi (Lorenzo De Silvestri/103), Ousmane Dabo, Cristian Ledesma, Pasquale Foggia (Simone Del Nero/80), Mauro Matias Zarate, Goran Pandev (Tommaso Rocchi/73)