Verplichte kost van Nintendo?


De Nintendo DSi: een interessant apparaatje met enkele toevoegingen ten opzichte van de Nintendo DS Lite. Zo is het kekke ding niet meer glanzend, maar matzwart of -wit. Ook is het mogelijk om een SD-kaartje in de DSi te doen op de plek waar de DS Lite een GBA-slot heeft. Via DSi Ware is het mogelijk om kleine spelletjes te downloaden zoals de Wii met Wii Ware heeft. De grootste toevoegingen zijn echter de twee camera’s, één aan de buiten- en één aan de binnenkant. Er zijn vele discussies ontstaan rondom het feit dat Nintendo op deze manier geld uit onze zakken klopt. De geruchten gingen dat de komst van de Nintendo DSi uiteindelijk de verdrukking van gewone DS-games zou betekenen, waardoor iedereen een Nintendo DSi zou moeten kopen om te kunnen blijven spelen.

Dan is er ook nog Wii Motionplus. Met Wii Motionplus worden jouw bewegingen met de controller veel accurater overgenomen op het scherm. Wii Motionplus is een eenvoudig blokje wat onderaan de controller bevestigd kan worden. Er zijn al enkele bundels bekend met games die Wii Motionplus vereisen. Zo komt Grand Slam Tennis in ieder geval in combinatie met Wii Motionplus in de winkels terecht, en is onlangs bekend gemaakt dat ook Red Steel 2 niet zonder gespeeld kan worden.
Zouden de Nintendo DSi en Wii Motionplus op den duur verplichte kost worden als we willen blijven genieten van de games op de DS en Wii? En wat vindt jij van deze tactiek? Of denk jij dat Nintendo de consumenten zo niet zal behandelen? Je kunt het allemaal hier bespreken.