[NHL] Uitslag Capitals - Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben zich ten koste van de Washington Capitals geplaatst voor de conference finale van de NHL play-offs. In een legendarische serie wedstrijden viel de beslissende zevende wedstrijd tegen: de Penguins wonnen op hun gemak met 6-2.

Sidney Crosby bracht de Penguins na twaalf minuten op voorsprong. De 21-jarige center tikte van dichtbij een rebound van een schot van de weer meespelende verdediger Sergei Gonchar binnen. Even daarvoor had Alexander Ovechkin de Capitals al op 1-0 kunnen zetten via een uitbraak, maar Penguins-goalie Marc-Andre Fleury maakte een fantastische redding. Acht seconden na de openingstreffer maakte Craig Adams alweer de 2-0. In de eerste periode hadden de Penguins zestien schoten op doel en de Capitals slechts vijf.

In de tweede periode bleven de Capitals in de achtervolging. Bill Guerin scoorde uit een pass van Crosby. Crosby had de keuze uit Guerin of Chris Kunitz om de pass aan kwijt te kunnen, en hij koos voor Guerin die hard binnenschoot. Capitals-coach Bruce Boudreau besloot vreemd genoeg niet om een time-out te nemen of de goalie te wisselen, een beslissing waar hij later spijt van zou krijgen. Slechts anderhalve minuut later scoorde Kris Letang met een afstandsschot dat zeer zeker houdbaar leek voor Varlamov. Pas op dat moment besloot Boudreau zijn goalie, die slechts veertien reddingen maakte met achttien schoten op doel, te vervangen door Jose Theodore. Het mocht niet meer baten.

Negen minuten later scoorde Jordan Staal namelijk de 5-0 nadat de Penguins weer een periode veel sterker waren dan de Capitals. Washington verloor de puck vaak waardoor Pittsburgh de druk erop kon blijven houden. Pas twee minuten voor het einde van de tweede periode deden de Capitals iets terug via een wrap-around goal van Ovechkin. Dit bleek geen opmaat voor een comeback in de derde periode, want na twee minuten maakte Sidney Crosby een einde aan alle hoop op een spannend slot door de 6-1 te maken toen hij helemaal vrij voor goalie Theodore kwam. De goal van Brooks Laich, die de 6-2 liet aantekenen was slechts voor de statistieken nog van belang.

De hele serie kenmerkte zich door een ontpoppende rivaliteit tussen Sidney Crosby en Alexander Ovechkin. Beide zijn jonge spelers, en worden gezien als de beste spelers in de NHL. Doordat ze nog jong zijn en in dezelfde conference spelen is de verwachting dat ze nog erg vaak tegen elkaar zullen spelen. Beide spelers waren deze serie goed in vorm, aangezien Ovechkin veertien punten maakte en Crosby dertien. Uiteindelijk trok toch Crosby aan het langste eind doordat hij meer steun kreeg van zijn teamgenoten, waarbij met name de weer in topvorm komende Evgeni Malkin genoemd moet worden.