Ook Litespeed GP wil naar Formule 1

Peterselieman
Het rijtje teams dat in 2010 in de Formule 1 wil rijden blijft groeien. Nu heeft het Britse Formule 3-team Litespeed F3 haar plannen ontvouwd om de Formule 1 in te gaan. Om alles te bewerkstelligen gaat Litespeed GP samenwerken met MGI Group dat onder leiding staat van Mike Gascoyne.

Teambaas Nino Judge ziet de overstap naar de Formule 1 helemaal zitten. "We weten alleen niet of de regels over de budgetlimiet nog worden aangepast en of onze inschrijving überhaupt wel wordt geaccepteerd. Misschien wordt het budgetplafond in zijn geheel nog wel geschrapt. Het punt is alleen dat er niet veel tijd meer is als we in 2010 op de grid willen staan. We zullen dus wat risico moeten nemen als we ons optimaal willen voorbereiden. Dit is echter het perfecte moment om in de F1 te stappen."

Zowel Judge als Gascoyne zijn geen onbekenden in de Formule 1. Laatstgenoemde was in het recente verleden actief voor onder andere McLaren, Sauber, Benetton, Toyota, Spyker en Force India. Judge werkte tussen 1989 en 1991 voor Lotus F1 en wil dat de FIA snel duidelijkheid verschaft omtrent de budgetlimiet. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de FIA en de FOTA snel tot een compromis zullen komen die goed is voor de Formule 1 én die nieuwe teams als de onze in staat stelt om in de sport te komen."