FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 juni 2008

FIA: Meer geld naar teams

De FIA wil de teams ten koste van Bernie Ecclestone een groter deel van de inkomsten toebedelen. Een nieuw Concorde-agreement moet dit mogelijk maken.

Komende woensdag tijdens een World Council van de FIA wordt er gesproken over een nieuwe verdeling van de gelden die aan de teams toebedeeld worden. De FIA is alleen bereid tot het ondertekenen van de afspraken als er meer geld naar de teams gaat ten koste van Ecclestone.

Volgens Autosport.com wil de FIA dat 92% van de promotionele winsten en 75% van de televisiegelden naar de teams gaan. Momenteel liggen die percentages nog op 75% en 50%. Ieder team ontvangt op basis van prestaties in het verleden en een historische waarde geld uit deze bronnen, echter gelden voor Ferrari andere afspraken.

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen is blij met het geld, maar benadrukt dat geld alleen niet voldoende is: "Voor het eerst dat ik dit hoor, al zou ik meer geld nooit afslaan. Je moet echter wel naar het geheel kijken. Geld vormt alleen de basis."

Theissen wil ook betrokken worden bij de veranderende regelgeving, omdat hij van mening is dat de teams niet voldoende invloed op het proces hebben. "Niet zozeer om de regels te bepalen, maar vooral om de procedure eens goed in kaart te brengen. Nu worden er soms veranderingen doorgevoerd waar de teams amper mee kunnen omgaan. Of blijken regels niet te werken wat weer tot meer veranderingen leidt."

Force India plant update

Het Force India team is van plan om in Engeland een aerodynamische update te introduceren. Het team behaalde aan het begin van het seizoen bemoedigde resultaten, maar zakte daarna weg, al was Sutil in Monaco nog dicht bij een goede klassering. Met de upgrade hoort het team weer aansluiting te vinden bij de middenmoot.

Volgens Chief Technical Officer Mike Gascoyne zal het team een motorkap introduceren die gelijkenis vertoont met die van Red Bull en Renault. In combinatie met andere onderdelen wil het team zo Q1 weer overleven. "De Formule 1 is onwijs competitief dus met deze update hopen we bij te blijven ten opzichte van de andere teams. Zij boeken ook telkens vooruitgang. Dat is goed voor de sport, maar maakt het er voor de kleinere teams niet makkelijker op. Daar zullen we mee om moeten gaan."

Tijdens de test in Engeland worden verschillende onderdelen geÔntroduceerd: "Er zit een belangrijke test aan te komen. We krijgen een nieuwe diffuser, voorvleugel en motorkap en ook komen er aanpassingen aan bodywork en ophanging. Verder gaan we ook testen met een nieuwe demper."

Gascoyne denkt niet dat het team ineens een stuk sneller zal gaan, maar mikt met deze update wel op enkele tienden per ronde winst. Bij de test in Hockenheim worden wederom nieuwe onderdelen geÔntroduceerd. "Bij de volgende test in Hockenheim krijgen we de beschikking over onze quickshift versnellingsbak. Er zitten dus de nodige verbeteringen aan te komen. En die kunnen we goed gebruiken."

Glazenwasser overleeft val van 25 meter hoog

In het Australische Surfer's Paradise is een glazenwasser 25 meter naar beneden gevallen. Hij heeft de val overleefd. De man brak zijn arm en schaambeen.

Het ongeval gebeurde vlak naast het politiebureau van Surfers Paradise. "Hij mag blij zijn dat hij dit overleefd heeft", zegt een getuige. Zijn collega stond op het dak van het gebouw toen hij plots drie knallen hoorde. De man staat bekend als een ervaren glazenwasser. Het is dan ook vooralsnog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Gold Coast. Zijn toestand is ernstig maar stabiel.

FIA verhoogt inschrijfgeld

Autosportbond FIA is van plan om het inschrijfgeld voor een Formule 1 team om deel te mogen nemen aan het kampioenschap te verhogen naar §740.000. Het voorstel moet al in 2009 ingaan, omdat de FIA van mening is dat de teams mee moeten betalen aan de veiligheid en de betere logistiek.

De FIA is van plan om enkele nieuwe veiligheidssystemen te introduceren, waaraan de teams mee moeten betalen. Het duurste systeem behelst panelen die langs de baan worden geplaatst om vlagsignalen van de marshals te verduidelijken. Een ander systeem waar aan gewerkt wordt is het marshalling and positioning system, beter bekend als F1MS. Bij dit systeem kan de wedstrijdleiding de positie van de auto’s nagaan en in de cockpit lampjes op doen lichten die met de vlaggen corresponderen.

Ook moeten de teams de FIA in plaats van hun leveranciers gaan betalen voor de zwarte doos. Deze registreert tijdens een crash allerlei data en is al zes jaar verplicht in de Formule 1. Ook moeten teams gaan betalen voor weersvoorspellingen die via de radio’s verspreid worden. Tot slot moeten de teams meebetalen aan het nieuwe Pit Lane and Garage Network system. Dit systeem moet de miscommunicatie tussen de FIA en de teams vermijden, zoals vorig jaar in Japan. F1MS wordt gekoppeld aan dit systeem.

Volgens de FIA rechtvaardigen deze systemen de verhoging van het inschrijfgeld dat de teams volgend jaar moeten gaan betalen. Er is nog discussie over het budgetplafond en de dure superlicentie.

Ballack: "Het wordt een veldslag"

Michael Ballack neemt het morgenavond met Duitsland in de halve finale van het EK op tegen Turkije. De Duitsers schakelden in de kwartfinale Portugal uit en Turkije was te sterk voor KroatiŽ.

"We spelen tegen een geweldige tegenstander. Er is, denk ik, geen favoriet voor de zege," aldus Ballack tegenover het ANP. "Het wordt een ware veldslag."

"Maar we hoeven niet meteen bang te zijn voor de Turken. Aan de andere kant, te veel zelfvertrouwen is ook gevaarlijk," spreekt de middenvelder van Chelsea. Duitsland trainde vandaag met een volledig fitte selectie, terwijl Turkije met veel geschorste en geblesseerde spelers zit.

Stewart: "Hamilton mist ervaring"

McLaren-coureur Lewis Hamilton presteert dit jaar minder dan tijdens zijn debuut vorig jaar toen hij negen podiumplaatsen op rij behaalde en maar net de wereldtitel misliep.

Dit jaar loopt het allemaal met 38 punten uit acht races wat stroever voor de Brit en volgens voormalig Formule 1-coureur Jackie Stewart mist Hamilton ervaring en moet hij zichzelf minder druk opleggen.

Stewart zei dit in een column voor de Royal Bank of Scotland: "Lewis vindt het misschien niet leuk om dit te horen, maar hij heeft een fundamenteel gebrek aan ervaring in de hoogste autosportklasse. Als hij mij om advies zou vragen, dan zou ik zeggen: 'Neem je tijd en leg de lat niet te hoog voor jezelf'."

"Ik heb het zelf ook meegemaakt. Tijdens mijn tweede Formule 1-seizoen maakte ik een zware crash mee, waarbij ik veel geluk heb gehad. In de jaren daarna werd ik een andere coureur: ik had meer ervaring en had meer kennis, waardoor ik beter kon gaan presteren."

Hockeyers verliezen in Champions Trophy

De Nederlandse hockeyheren zijn niet langer ongeslagen in de strijd om de Champions Trophy. Oranje verloor dinsdag met een minimaal verschil van ArgentiniŽ (1-0), dat door deze zege de koppositie in de groep pakte.

Het verlies voor de hockeyers was eigenlijk onnodig, aangezien de beslissende strafcorner op knullige wijze door Geert-Jan Derikx werd weggegeven. De speler stond niet onder druk, maar werkte de bal wel tegen de voet van Wouter Jolie.

Aanstaande donderdag nemen de mannen van Roelant Oltmand het op tegen Zuid-Korea.

Terim mist mogelijk aanvoerder

De kans is groot dat Turkije in de halve finale van het EK voetbal geen beroep kan doen op Emre BelŲzoglu. De aanvoerder van de Turken is nog altijd herstellende van een blessure aan zijn hamstring, die hij tijdens de openingswedstrijd tegen Portugal opliep.

Fatih Terim, bondscoach van Turkije, acht het zelfs onmogelijk dat Emre kan meespelen. Toch is er ook nog positief nieuws uit het Turkse kamp te melden. TŁmer Metin heeft nog wat lichte klachten aan zijn lies, maar is volgens de trainer wel inzetbaar.

Turkije beschikt in de halve finale, waarin ze tegen Duitsland spelen, over vijftien spelers. Van dit gezelschap zijn er twee keeper.

Eerste testdag Engeland 24-06-2008

Amper twee dagen na de race in Frankrijk mochten de coureurs alweer op het circuit van Silverstone in actie komen, waarbij Ferrari-coureur Felipe Massa de snelste tijd van de dag liet noteren. De Braziliaan ging op het Engelse circuit rond in een tijd van 1:20.188. Met deze tijd was hij bijna drie tienden sneller dan McLaren-coureur Heikki Kovalainen.

De test is bedoeld als voorbereiding op de Engelse Grand Prix die over twee weken op hetzelfde circuit wordt gehouden. Op de eerste testdag verliep het voor Ferrari niet geheel vlekkeloos, want een half uur voor het einde van de testdag viel de bolide stil met een mechanisch probleem. Naast Massa veroorzaakten ook Kobayashi, die zijn eerste meters op dit circuit maakte, en Piquet jr. een rode vlag situatie.

Kubica testte voor BMW een nieuwe voorvleugel die er voor moet zorgen dat het team Ferrari en McLaren bij kan houden. Liuzzi testte voor Force India een aerodynamische update, waarmee het team in Engeland aan de start hoopt te verschijnen. Hij was dan ook de meest productieve rijder van de dag met 108 ronden. Voor Toro Rosso liep de eerste testdag uit op een teleurstelling, omdat Vettel door problemen niet meer dan tien ronden kon rijden. Morgen wordt er verder getest.

#Coureur:Team:Tijd:Ronden:
1F. MassaFerrari1:20.18871
2H. KovalainenMcLaren-Mercedes1:20.47790
3R. KubicaBMW Sauber1:20,99582
4K. KobayashiWilliams1:21.33582
5N. RosbergWilliams1:21.41088
6M.WebberRed Bull1:21.65694
7N. Piquet jr.Renault1:21.79768
8J. ButtonHonda1:22.08190
9V. LiuzziForce India1:22.250108
10S. VettelToro Rosso1:23.85310

EK: 'Russen mogelijk aan de doping'

Het Rusland van Guus Hiddink heeft inmiddels de halve finale van het EK bereikt, maar ondanks dat is er nog steeds een discussie gaande over de prestatie van het team. Hoe konden de Russen veel sneller en fitter zijn dan de Nederlanders?

De BBC publiceerde onlangs een foto van sterspeler Andrei Arshavin, met een blauwe tong. Is de blauwe kleur een bijverschijnsel van het gebruik van doping of gaat het om een onschuldig snoepje? De Nederlandse teleurstelling zal er in elk geval niet door verminderen aangezien veel van 'onze jongens' al op vakantie zullen zijn.

Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!

Na valkuilen nu valstrikken in Heldense bossen

In de Heldense bossen zijn nog niet genoeg gevaren, moet iemand gedacht hebben. Wandelaars hebben namelijk in de bossen rond de Limburgse plaats valstrikken ontdekt. Dit keer geen valkuil met een betonnen blok met ijzeren spiesen erin, maar op drie plaatsen een aantal over de weg gespannen ijzerdraden.

De politie denkt niet dat de valstrikken een verband hebben met valkuilen die de afgelopen maanden de Heldense bossen onveilig maakten. Twee mensen raakten hierdoor lichtgewond. De politie wil niet zeggen waar ze die conclusie op baseren. Pas geleden nog zagen mensen een man die vermoedelijk een kuil aan het graven was, maar de politie denkt niet dat dit de beruchte valkuilengraver is.

Met dank aan John6 voor de submit

KNHB wil WK hockey 2014

De Nederlandse hockeybond KNHB wil zich kandidaat stellen voor het wereldkampioenschap hockey in 2014.

"De plannen zijn nog heel pril. Eind dit jaar of begin volgend jaar willen we ons bidbook indienen bij de internationale hockeyfederatie. Er staat nu nog niets vast of op papier. We moeten eerst een concept bedenken. Daarin komt ook te staan of we een dubbel WK willen houden of alleen voor mannen of vrouwen," aldus KNHB directeur Johan Wakkie. Ook in 1998 organiseerde Nederland het WK, voor zowel mannen als vrouwen. Destijds was het stadion van FC Utrecht de speelplaats. Op dit moment onderzoekt de bond de bouw van een nieuw hockeystadion op de plek van het verouderde Wagenerstadion. "Maar dat project moet je geheel los zien van onze WK-plannen. Die kunnen echter wel weer passen in de voorbereidingen op de mogelijke kandidaatstelling van Nederland voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2028", aldus Wakkie.

Bezoek Bush dupeert 40.000 man

De Amerikaanse president George Bush is misschien niet bij iedereen favoriet, maar bij 40.000 reizigers op het vliegveld Heathrow in Londen heeft hij het al helemaal verknald. Deze werden namelijk op 15 juni de dupe van een annulering van hun vluchten. Vanwege Bush' veiligheid moesten 32 aankomende en 36 vertrekkende vluchten geannuleerd worden.

"We hebben er alles aan gedaan om overlast zo beperkt mogelijk te houden", aldus een woordvoerder van het vliegveld. "Ondanks onze moeite is dit helaas niet volledig gelukt. Hiervoor bieden wij onze excuses aan."

Het hoofd van de Britse Luchtwegen, Willie Walsh, begrijpt niet waarom er niet simpelweg gekozen werd voor een militaire basis in plaats van het openbare vliegveld Heathrow. "Dit had niet hoeven gebeuren", aldus Walsh. "Net als de reizigers maak ik me er ook kwaad om dat dit heeft mogen gebeuren."

[WBD] Krajicek uitgeschakeld in 1e ronde

MichaŽlla Krajicek is in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. Ze verloor van haar Nieuw-Zeelandse dubbelpartner Marina Erakovic.

In de eerste set kwam Krajicek nog wel met 4-1 voor, maar die voorsprong wist ze niet te behouden waarna ook de tiebreak verloren ging. In de tweede set leverde ze op 3-4 haar service in, maar slaagde er direct weer in terug te breken. In de tiebreak was ze vervolgens oppermachtig, totdat ze op 5-1 een dubbele fout sloeg. Erakovic kwam terug, miste op 6-5 nog wel een matchpoint, maar sloeg op 7-6 toe.

Doordat Krajicek vorig jaar op Wimbledon nog de kwartfinale haalde gaat ze veel zakken op de wereldranglijst. Krajicek staat nu nog 49e, maar zal na Wimbledon buiten de top 100 gaan vallen. "Ik ben natuurlijk niet happy zo vlak na mijn nederlaag, maar ik speelde niet slecht. Het gaat steeds beter, alleen jammer dat ik in de eerste ronde uitgerekend tegen Erakovic moest. Het is geen schande van haar te verliezen, ze is heel goed op gras."

Mugabe: Tsvangirai loopt geen gevaar

Niemand wil oppositieleider Morgan Tsvangirai doden, heeft de Zimbabwaanse president Robert Mugabe vandaag laten weten. "Hij loopt geen gevaar", aldus het staatshoofd tijdens een verkiezingsbijeenkomst.

Tsvangirai trok zich zondag terug uit de race om het presidentschap en zocht zijn toevlucht tot de Nederlandse ambassade in Harare wegens het voortdurende geweld tegen aanhangers van zijn partij Beweging voor Democratische Verandering (MDC). Tsvangirai denkt de diplomatieke post vandaag of morgen te kunnen verlaten. Hij zei de Nederlandse ambassade te hebben uitgekozen omdat deze onomstreden en vriendelijk is.

Tsvangirai zal morgen een verklaring afleggen om uit te leggen wat zijn plannen zijn. Hij kijkt onder meer naar mogelijkheden voor een overgangsregering tot er nieuwe eerlijke verkiezingen gehouden kunnen worden. Mugabe sluit niet uit dat hij met de oppositie rond de tafel gaat zitten, maar wil eerst de presidentsverkiezingen van aanstaande vrijdag afwachten.

MDC trok zich vandaag officieel terug via een brief aan de kiescommissie. Volgens een MDC-woordvoerder blijft de uitslag van de verkiezingen van 29 maart, die gewonnen werden door Tsvangirai, geldig tot er nieuwe eerlijke verkiezingen zijn gehouden.

Buurland Zuid-Afrika veroordeelde het geweld in Zimbabwe voor het eerst in duidelijke bewoordingen. President Thabo Mbeki hield zich tot op heden op de achtergrond en wilde "stille diplomatie" bedrijven. "We kunnen niet instemmen met wat Mugabes partij ZANU-PF doet op dit moment", aldus ANC-partijleider Jacob Zuma. Hij riep op tot interventie door de Verenigde Naties en de Zuidelijk Afrikaanse Ontwikkelingsgemeenschap (SADC).

Ook de VN-Veiligheidsraad sprak zich in harde bewoordingen uit over het verkiezingsgeweld. Door de intimidatie van de oppositie zijn vrije en eerlijke presidentsverkiezingen niet mogelijk, oordeelden de vijftien landen unaniem. Onder meer Groot-Brittannië en Australië willen hun bestaande sancties tegen het straatarme land aanscherpen. Maar veel concreets lijken de Afrikaanse buurlanden en het Westen niet te kunnen doen om de democratie te redden.

Door het verkiezingsgeweld zijn al zeker negentig mensen omgekomen en honderden raakten gewond. Het regime van Mugabe liet gisteren weten dat de stemronde gewoon door zou gaan. Nederland zal de uitslag van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen niet erkennen.

Het Britse ministerie van Defensie heeft twee plannen opgesteld voor eventueel militair ingrijpen. Volgens een van de plannen kunnen Britse militairen ingrijpen om een humanitaire crisis op te lossen. Het tweede plan is opgesteld om een eventuele evacuatie van Britse burgers uit de voormalige kolonie militair te ondersteunen. De plannen zijn alleen uitvoerbaar als een naburig land Britse militairen en transportvliegtuigen toelaat. In het huidige klimaat is zo'n overeenkomst onwaarschijnlijk.
De huidige president, Robert Mugabe 

Toetsingscommissie voor selectie embryo's

Een toetsingscommissie gaat in individuele gevallen bekijken of selectie van embryo's op ernstige erfelijke aandoeningen is toegestaan. Dat is de uitkomst van beraad binnen het kabinet over de onenigheid die over embryoslectie was ontstaan.

Vrijdag hakt het kabinet waarschijnlijk de knoop door, aldus ingewijden vandaag na een overleg tussen vicepremier André Rouvoet en minister Ab Klink en staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid).

Het compromis houdt in dat er criteria komen voor de ernst en de aard van de aandoening waarop embryo's geslecteerd mogen worden. Ook spelen daarbij mogelijkheden voor behandeling en de psychische gesteldheid van de ouders een rol. De commissie bekijkt per geval in hoeverre aan deze voorwaarden is voldaan.

Enkele weken terug ontstond een conflict in de regeringscoalitie over embryoselectie . Bussemaker (PvdA) moest na verzet van Rouvoet (ChristenUnie) een brief intrekken waarin ze aankondigde dat de embryoselectie bij reageerbuisbevruchting zou worden uitgebreid. De ChristenUnie vreesde voor een "glijdende schaal": embryo's zouden op steeds meer ziektes geselecteerd worden. De randvoorwaarden die het kabinet nu wil gaan hanteren bij embryoselectie, moeten die zorg wegnemen.

De Tweede Kamer gaat ervan uit dat het kabinet vrijdag een besluit neemt en heeft voor volgende week al een debat gepland. Het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM), het enige ziekenhuis waar embryoselectie is toegestaan, wil geen commentaar geven voordat het onderwerp in de ministerraad aan de orde is geweest. Het ziekenhuis kondigde na intrekking van de brief van Bussemaker aan toch door te gaan met de uitbreiding van embryoselectie.

[Upd] Dekker thuisgelaten door Rabo

Thomas Dekker heeft na zijn opgave tijdens de Ronde van Zwitserland toch weer vertrouwen gekregen in een goede afloop van de Tour de France. Eerder was er twijfel of hij wel fit genoeg was om de Tour te rijden.

De eerste training na zijn opgave in de Ronde van Zwitserland voelde volgens Dekker "weer als vanouds." Tijdens de Tour de Suisse kampte Dekker met een combinatie van griep, die hij eerder in de Alpen had opgelopen, en vermoeidheid.

"Ik denk dat ik op de goede weg ben en dat mijn lichaam zo goed als hersteld is. De komende twee dagen heb ik weer lange trainingen op het programma staan. Donderdag en vrijdag verken ik met Denis Menchov de twee ritten in de PyreneeŽn uit de Tour. Daar kan ik dan weer eens diep gaan," aldus de 23-jarige Rabo-renner.

Update 19:44
Rabobank heeft op hun eigen website laten weten dat Dekker niet zal rijden in de Tour. De complete ploeg ziet er als volgt uit:

nr.naamland
1Bram TankinkNederland
2Joost PosthumaNederland
3Koos MoerenhoutNederland
4Pieter WeeningNederland
5Sebastian LangeveldNederland
6Laurens ten DamNederland
7Oscar FreireSpanje
8Juan Antonio FlechaSpanje
9Denis MenchovRusland

[Fotoreportage] Indian Summer Festival

 Afgelopen zaterdag werd in het recreatiegebied Geestmerambacht bij Alkmaar het Indian Summer Festival gehouden. Het festival staat bekend om het brede aanbod van verschillende muziekstijlen waaronder pop, rock, dance en 80's 90's. Meer dan 22,500 mensen zagen artiesten als Leaf, Room Eleven, Pete Philly, Alain Clark, Anouk en de Golden Earring, het festival was dan ook helemaal uitverkocht.

[Fotoreportage] Indian Summer Festival 2008

Afgelopen zaterdag werd in het recreatiegebied Geestmerambacht bij Alkmaar het Indian Summer Festival gehouden. Het festival staat bekend om het brede aanbod van verschillende muziekstijlen waaronder pop, rock, dance en 80's 90's. Meer dan 22,500 mensen zagen artiesten als Leaf, Room Eleven, Pete Philly, Alain Clark, Anouk en de Golden Earring, het festival was dan ook helemaal uitverkocht.

Op het terrein waren zes podia opgesteld. Op ieder podium werd een andere muziekstijl gespeeld; voor ieder wat wils. Deze achtste editie stond vooral in het teken van Nederlandse artiesten. Het Goede Doel trad op en ook Henk Westbroek en Henk Temming brachten enkele klassiekers te gehore. Vooral ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet' viel goed in de smaak bij het publiek.

Na het optreden van Alain Clark kwam Golden Earring het podium op. Zanger Barry Hay en de rest van de band lieten zien dat ze nog altijd bij de top horen. De Haagse zangeres Anouk sloot de avond en het festival af. FOK!fotograaf Peter Bijkerk was op het Indian Summer Festival en maakte onderstaande foto’s.


Leaf

 
 
Room Eleven 


Henk Westbroek, Het Goede Doel
Alain Clark


Golden Earring

Anouk


Agent IsraŽl pleegt zelfmoord bij afscheid Sarkozy

Tijdens het officiële afscheid van de Franse president Nicolas Sarkozy op de Israëlische luchthaven Ben-Gurion is dinsdag paniek ontstaan. Volgens een politiewoordvoerder pleegde een lid van de Israëlische grenspolitie zelfmoord.

Na het schot rende Sarkozy's echtgenote Carla Bruni in paniek de trap van het gereedstaande vliegtuig op. Sarkozy zelf werd door lijfwachten afgeschermd en eveneens het vliegtuig in geëscorteerd, aldus de woordvoerder. Volgens eerdere berichten was ook de Israëlische premier Ehud Olmert bij het afscheid aanwezig en werd ook hij door lijfwachten omringd en weggevoerd.

De politie benadrukte dat er geen sprake was van een poging de Franse president om het leven te brengen.

Stop de ambtenarij!

krabmanelli stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Een ambtenaar is een persoon die uitvoering geeft aan een gedeelte van de overheidstaak. Ten gevolge van de trias politica, of te wel de scheiding der machten, wordt er in een democratische staat een drietal machten gedefinieerd. De wetgevende macht, zijnde het parlement, de uitvoerende macht zijnde ministers en koningin en de rechterlijke macht. Omdat ministers en koningin niet van werken houden is er nog een vierde macht toegevoegd zijnde het ambtenaren apparaat. Op zich is dit een nuttige zaak, enkele van mijn beste vrienden zijn ambtenaar, het zij zo!

Mosquito mag hangjongeren weg blijven piepen

Gemeenten mogen de mosquito blijven gebruiken om hangjongeren te verjagen. Het apparaat produceert irritant hoge tonen die vrijwel alleen door mensen onder de 25 jaar kunnen worden gehoord.

Een poging van de SP om de verkoop en het gebruik van de mosquito te verbieden, strandde vandaag in de Tweede Kamer. Alleen GroenLinks en de Partij voor de Dieren steunden het voorstel. De SP wil van de mosquito af, omdat de zoemer volgens de fractie mogelijk gehoorschade oplevert voor kinderen en jongeren en ook inbreuk zou kunnen maken op hun persoonlijke levenssfeer.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zei vorige week dat er voor de zomer een verkenning komt naar de voors en tegens van de mosquito. Daaruit moet onder meer blijken wat wel en niet acceptabel is.

Steun voor nieuw asielbeleid

De aanscherping van het asielbeleid die het kabinet voorstelt, kan rekenen op steun in de Tweede Kamer. De regeringsfracties PvdA en CDA en de oppositiepartij VVD reageerden vandaag in grote lijnen positief op de plannen.

De uitwerking van het vernieuwde asielbeleid leidt op deelterreinen nog wel tot kritiek. CDA-Kamerlid Wim van de Camp vindt de intenties goed, maar vreest voor de consequenties in de praktijk. "Ik wil dat het juridisch klopt." De juridische inperking van herhaalde asielaanvragen en beroepsprocedures is de volksvertegenwoordiger nu nog te onduidelijk.

De liberaal Henk Kamp verwijt het kabinet dat het onvoldoende optreedt tegen misbruik van het Nederlandse asielbeleid. Hij mist de aanpak van bijvoorbeeld vreemdelingen die met het vliegtuig naar Nederland komen en vervolgens op Schiphol verklaren dat ze geen paspoort hebben.

Daarnaast vindt de VVD dat de bewindslieden van Justitie te slap omgaan met asielzoekers die hier niet mogen blijven. De voorgestelde opvang van deze groep, voor een deel met vrijheidsbeperking, garandeert geen terugreis naar het vaderland van de ex-asielzoeker. Volgens Kamp moeten deze vreemdelingen tot hun uitzetting in bewaring worden genomen.

De PvdA vraagt meer aandacht voor asielzoekers met medische problemen. Kamerlid Hans Spekman noemde verder "de intenties goed"'.

[E3 2008]God of War 3 komt naar de E3

Dit jaar wordt de E3 weer in het oude format georganiseerd, wat inhoudt dat er veel show gebruikt zal worden om de toekomstige games te promoten. Eťn van de exposanten is Sony die per ongeluk bevestigd heeft dat The Ghost Of Sparta in hoogst eigen persoon de expositie zal bezoeken. Dit alles in het kader van het vierde deel in de God of War-serie.

Het is nog maar de vraag of er daadwerkelijk gegamed kan worden, of dat we Łberhaupt iets van gameplay te zien zullen krijgen, maar de eerste beelden van God of War 3 zullen we dus deze zomer kunnen aanschouwen.

God of War 3 wordt ontwikkeld door Sony Studios Santa Monica voor de PlayStation 3 en zal naar verwachting in 2009 verschijnen.

Sparta huurt Hongaar

Sparta Rotterdam huurt komend seizoen de Hongaarse verdediger Krisztian Vermes. Bovendien bedong de club een optie tot koop op de speler van ŕjpest FC.

De bijna 23-jarige Vermes is tweevoudig international voor Hongarije. De multifunctionele speler kan zowel als rechtsback, als rechter centrale verdediger en als verdedigende middenvelder spelen. Vermes speelde in totaal 86 wedstrijden voor ŕjpest FC en zal vanaf 6 juli, na een medische keuring, aansluiten bij de selectie van Sparta.

OPEC: er is geen tekort aan olie

OPEC-voorzitter Chakib Khelil heeft vanmiddag nog eens benadrukt dat er volgens hem geen sprake is van een tekort aan olie. Khelil legde de roep van olieconsumerende landen om een verhoging van de olieproductie naast zich neer.

''De OPEC heeft al alles gedaan wat het kan doen, de prijzen zullen niet dalen'', zei Khelil voor aanvang van een vergadering met energie-ambtenaren van de Europese Unie in Brussel.

Volgens de voorzitter van de Organisatie van Olie-Exporterende Landen is de hoge olieprijs het gevolg van de door de kredietcrisis verzwakte dollar en een toevloed aan investeringsfondsen op zoek naar winstgevende beleggingen. Speculatieve beleggingsfondsen zouden volgens hem verantwoordelijk zijn voor ongeveer 40 dollar van de prijs van een vat olie.

Saudi-Arabië kondigde dit weekend weliswaar een verhoging van de olieproductie aan, maar Khelil wees erop dat de andere leden van de OPEC geen aanleiding voor meer productie zien. ''Vanuit het oogpunt van de producenten is er sprake van een evenwicht. Er is zelfs meer aanbod dan vraag.'' Hoever de olieprijs nog stijgt, wordt volgens Khelil bepaald door het verloop van de dollar en door geopolitieke spanningen, met name rond Iran.

''Als u die vragen kunt beantwoorden, dan weet ik het antwoord op de vraag over de prijs.'' De Europese commissaris voor Energiezaken, Andris Piebalgs, riep de OPEC op geen maximum meer te stellen aan de olieproductie. ''Zonder productieplafond kan de markt zich makkelijker aanpassen. Dan kunnen we verwachten dat de prijzen gaan dalen, in plaats van stijgen zoals de tendens nu is.''

Duke Nukem Forever laat zich weer een klein beetje zien

Het is toch knap dat de mensen van 3D Realms nog steeds de motivatie hebben om verder te werken aan Duke Nukem Forever. Toch lijkt het erop dat de game echt nog uit zal gaan komen. Goed nieuws natuurlijk voor de fans en een unieke ervaring voor de generatie die nog nooit een Duke Nukem game hebben gezien.

3D Realms zoekt op dit moment meer mensen die ervaring hebben met level design en daarvoor staat er een vacature op hun site. Samen met deze vacature staat er een klein screenshotje van de game. Zie hieronder het resultaat.Metal Gear Solid 4 over de miljoen in Europa

Dat Metal Gear Solid 4 een grote hit zou worden zal door bijna iedereen wel goed zijn voorspeld. In Japan verkocht de game meer dan 400.000 in de eerste drie dagen en de Playstation 3 stond die week als meest verkochte console bovenaan de hardwarecharts. Konami heeft nu laten weten dat MGS4 ook in Europa een groot succes is.

In de eerste week dat de game in de winkels lag, is hij namelijk meer dan ťťn miljoen keer verkocht. Ook de 25.000 limited edition versie van de game waarin een making-off blu-ray, soundtrack CD en Snake action figure zat, was voor de release al uitverkocht.

Konami sales en marketing director Martin Schneider:

quote
The Metal Gear Solid series has again proved its huge potential, and we are delighted with the fantastic response the game has enjoyed at retail.

Inval bij cd-piraat in Spijkenisse

Een 31-jarige man uit Spijkenisse is dinsdag aangehouden op verdenking van het illegaal kopiëren van cd's en dvd's. Dat meldt de stichting Brein, die strijdt tegen het illegaal kopiëren van cd's en dvd's en die naar eigen zeggen achter de politie-inval in zijn woning zat.


Bij de man uit Spijkenisse thuis werden honderden illegale cd's en dvd's aangetroffen plus zo'n duizend lege cd's. De verdachte gebruikte verschillende computers en printers voor zijn productie. Een van de computers was op het moment van de inval nieuwe bioscoopfilms aan het downloaden.

Stichting Brein ontdekte de grootschalige illegale productie doordat de man films en muziek te koop aanbod op Marktplaats. Tientallen bestellingen lagen klaar voor verzending.

Vluchtende scooterrijder fiks beboet

Een 21-jarige man uit Honselersdijk maakte gisteren wel een erg duur ritje op zijn motorscooter. De man werd na een achtervolging door de politie voor 940 euro op de bon geslingerd. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.

De politie wilde de jongeman op de Verdilaan in Naaldwijk controleren. De bestuurder reed echter met hoge snelheid naar het centrum van Naaldwijk waarbij hij vervolgens meerdere stoptekens negeerde. De politie zette de achtervolging in. Na enige tijd kwamen de agenten de bestuurder zonder voertuig op het spoor.

De man werd aangehouden en de agenten troffen verderop in een tuin de motorscooter aan. De verdachte kreeg zes boetes voor verkeersovertredingen, waaronder voor onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs, geen voorrang geven, tegen de richting in rijden, rijden in het voetgangersgebied en twee keer het negeren van een stopteken.

Hindoe-leider roept op tot boycot The Love Guru

Zelfverklaard Hindoe-leider Rajan Zed roept Hindoes en andere religieuzen in Nederland op tot een boycot van de nieuwe Amerikaanse film The Love Guru. Dat liet Zed vandaag weten.

De Hollywoodfilm met onder anderen Mike Myers, Jessica Simpson en Kanye West draait vanaf 24 juli in de Nederlandse bioscopen.

Volgens Rajan Zed drijft de film de spot met het Hindoeïsme, haar aanhangers en gewoonten. Ook andere gelovigen moeten volgens hem op hun hoede zijn. ''Vandaag is het Hindoeïsme, morgen kan Hollywood besluiten andere religies belachelijk te maken.''

Volgens Zed maakt Myers, die in de film een hindoe goeroe speelt, ongepaste grappen over piemels, draagt hij vrouwensieraden, neemt hij 'het derde oog' op de hak, drinkt hij thee door zijn neus en wil hij aangesproken worden met Zijne Hoogheid. ''Humor is een belangrijk element in onze samenleving en Hindoes kunnen best tegen een grapje. Maar bepaalde tradities zijn niet bedoeld om de draak mee te steken.''

Eerder riep de in Amerika wonende Indiër Hindoes in Engeland op de film niet te bekijken.

Bandleden Voicst breken botten

De bandleden van de Amsterdamse band Voicst lijken net kinderen. Tenminste, als je kijkt naar wat voor brokken twee van de bandleden de afgelopen tijd gemaakt hebben.

Twee weken geleden viel Sven Woodside, de bassist van de band tijdens een toer door Frankrijk uit een boom en brak daarbij enkele botjes in zijn rug. Vandaag kwam daar nog een ongelukje bij: Zanger en gitarist Tjeerd Bomhof fietste tegen een boom en brak een botje in zijn elleboog. Hierdoor kan hij een maand geen gitaar spelen.

Desondanks gaan de bandleden gewoon door met hun optredens. Zaterdag staan ze op het festival Torenpop in Amersfoort en even later in het voorprogramma van Kane in de Kuip. Wel wordt het gitaarspel van gitarist Tjeerd vervangen door de Rotterdamse artieste Ele Bandita. "We vinden het zelf allemaal ook bizar, maar we hebben nog nooit een show afgezegd en dat doen we nu ook niet. Met een paar pijnstillers komt alles vast wel goed!", aldus Tjeerd Bomhof.

 

Ondanks alles kunnen de bandleden dit weekend toch nog live "Feel like a rocket" spelen.

RiccÚ toch in Tour

De Italiaan Riccardo RiccÚ, de tweede uit de voorbije Ronde van ItaliŽ, zal toch deelnemen aan de Tour de France, die op 5 juli in Brest van start gaat. Dat heeft zijn team Saunier Duval vandaag bekendgemaakt.

Het is nog maar de tweede keer dat de Italiaan aan de start komt van de Tour. In 2006 eindigde hij op de 98e plaats. RiccÚ, die twee etappes in de afgelopen Ronde van ItaliŽ won, wordt in zijn land beschouwd als de opvolger van Marco Pantani. Hij krijgt in de Tour hulp van zijn landgenoot Leonardo Piepoli, die na een valpartij uit de Giro moest stappen.

De 24-jarige RiccÚ vervangt in de Tour-selectie van Saunier Duval de Spanjaard Jose Angel Gomez Marchante, die vanwege gezondheidsproblemen niet zal starten.

Coentunnel afgesloten na gaslek

Op steenworp afstand van de Amsterdamse Coentunnel is dinsdagmiddag een gaslek geconstateerd. Op last van de brandweer is de tunnel in beide richtingen afgesloten. Het lek is ontstaan bij de kruising van de Nieuwe Hemweg met de Kabelweg.


De VerkeersInformatieDienst laat weten dat het verkeer richting Zaandam wordt omgeleid via Amersfoort, en verkeer richting Den Haag via Utrecht. In beide richtingen staat om 15.00 uur drie kilometer file. Rond die tijd stond het zo muurvast dat talloze automobilisten uitstapten.

Het is onduidelijk hoelang de afsluiting gaat duren. De brandweer noch de Gasunie kunnen nadere informatie verschaffen.

Albayrak wijzigt asielprocedure fors

Staatssecetaris Albayrak van Justitie gaat de asielprocedure op een aantal punten flink wijzigen. De nieuwe maatregelen moeten de procedure beter en sneller maken. Asielzoekers kunnen nu nog oneindig bezwaar maken als hun aanvraag wordt afgewezen, het kabinet wil dat tegengaan.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft nu slechts 48 uur om de achtergrond van een asielzoeker te onderzoeken. Albayrak wil dat deze termijn wordt verlengd, zodat de IND meer tijd heeft voor het onderzoek. Daarnaast moet een langere onderzoekstijd vookomen dat veel asielzoekers automatisch in een vervolgprocedure terechtkomen, wat nu vaak het geval is omdat de IND aan 48 uur niet genoeg heeft. Bij een asielaanvraag zal de aanvrager aan een strenge medische keuring worden onderworpen, nog voordat de aanvraagprocedure zal beginnen.

Albayrak wil verder dat de rechter in een beroepszaak rekening kan houden met nieuwe omstandigheden waar de asielzoeker mee te maken heeft. Mocht het tot een uitwijzing komen, dan krijgt men vier weken -in vrijheid- om te vertrekken.

Lucia de B. blijft voorlopig vrij

De tot levenslang veroordeelde Lucia de B. blijft voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald.

Volgens een woordvoerster van het hoogste rechtscollege betekent dit dat de Haagse verpleegkundige waarschijnlijk vrij blijft tot duidelijk is of zij wordt vrijgesproken of opnieuw wordt veroordeeld. De B. kreeg begin april van de Hoge Raad strafonderbreking, omdat toen duidelijk werd dat de veroordeling voor zeven moorden op ziekenhuispatiënten op losse schroeven was komen te staan. De Hoge Raad moet nog besluiten of haar rechtszaak moet worden overgedaan.

De adviseur van de Hoge Raad, advocaat-generaal G. Knigge, heeft vorige week gezegd dat de zaak tegen Lucia de B. wat hem betreft opnieuw moet worden beoordeeld. Er is nieuwe informatie naar boven gekomen waaruit blijkt dat de veroordeling voor de moord op een baby mogelijk niet juist is. Twee deskundigen betwijfelen of er bij die baby sprake was van vergiftiging. Omdat het bewijs in deze zaak nauw samenhangt met die van de andere vermeende slachtoffers, vroeg Knigge de Hoge Raad om herziening van de hele zaak.

Tegelijk met het verzoek om herziening vroeg de advocaat-generaal om verlenging van de vrijlating van De B. De Hoge Raad heeft daar nu mee ingestemd.

Faccini: "Huntelaar te duur voor Roma"

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Klaas-Jan Huntelaar na dit seizoen in ItaliŽ speelt. De spits gaf al aan geen trek te hebben in een avontuur bij Inter terwijl het gerucht dat AC Milan interesse heeft uit de lucht is gegrepen. Voor AS Roma is de international niet te betalen.

Dit zegt de Italiaanse zaakwaarnemer Paul Alberto Faccini tegenover Il Romanista. "Ik heb gesproken met de zaakwaarnemer van Huntelaar en die heeft bevestigd dat hij open zou staan voor een komst naar Rome. Het probleem is echter dat Ajax minimaal twintig miljoen euro wil ontvangen. Dat is voor Roma niet te betalen."

Een vertrek van Huntelaar bij Ajax lijkt hiermee steeds moeilijker, daar ook Real Madrid met de mogelijke komst van Ronaldo geen geld meer in de buidel heeft.

Sneijder: "Ik vertrek niet bij Real Madrid"

Wesley Sneijder heeft tegenover SkySports laten weten niet na te denken over een vertrek bij Real Madrid.

De afgelopen weken gingen de geruchten dat de Spaanse kampioen de 24-jarige middenvelder mogelijk van de hand zou willen doen om de transfer van Cristiano Ronaldo te kunnen bekostigen. De Nederlandse international, die overigens tot 2012 vastligt bij Real Madrid, sluit een vertrek echter uit.

De middenvelder, die vorig jaar voor 27 miljoen werd overgenomen van Ajax, maakte een sterk eerste jaar door in Spanje en scoorde negen keer in 38 duels.

"Toen ik Ajax verliet, wilde ik alleen naar Real Madrid. Nu ik hier ben, wil ik maar ťťn ding: zo lang mogelijk bij deze club blijven en prijzen winnen."

Twente hoopt op Boateng

Nieuwbakken Twente-trainer Steve McClaren hoopt de selectie van de Tukkers te kunnen versterken met George Boateng.

De middenvelder staat nog onder contract bij Middlesbrough, maar mag daar vertrekken. Voetbal International meldt dat het nog niet duidelijk is of Boateng interesse heeft in een terugkeer naar Nederland, daar hij vorige week nog aangaf graag in Engeland te blijven.

Boateng speelde voor Feyenoord, waarna hij de overstap richting Engeland maakte. Daar speelde de viervoudig international voor Coventry City, Aston Villa en nu al zes jaar voor Middlesbrough.

Door het vertrek van Karim El Ahmadi en waarschijnlijk Orlando Engelaar is Twente op zoek naar versterkingen voor het middenveld.

Juventus-fans tegen komst Stankovic

De kans dat Dejan Stankovic naar Juventus komt, lijkt er niet groter op te zijn. Fans van Bianconeri zijn sterk tegen de komst van de 30-jarige middenvelder van Inter.

De protesten hebben van doen met het het feit dat de speler van Inter komt, maar tevens omdat hij het afgelopen seizoen dramatisch speelde. De ServiŽr leek al bijna van Juventus, maar door de protesten van de fans lijkt zijn komst in een keer een stuk minder zeker. De fans van de Oude Dame kwamen al eerder in actie. Toentertijd omdat Juventus middenvelder Sebastian Giovinco naar Palermo liet vertrekken.

"Gebrek aan ervaring deed Van Basten de das om"

Het EK zit er op voor Nederland. Tevens nemen 'we' na vier jaar afscheid van bondscoach Marco van Basten. Moeten we daar blij mee zijn of niet, Goal.com laat vier Nederland-volgers aan het woord.

"Van Basten moest het na het tijdperk Advocaat doen met een relatief jonge selectie. Door te zeggen dat er tijdens dit EK pas een kampioenswaardig team moest staan, dekte hij zich enigszins in. Helpen deed het niet: vier jaar lang werd er belabberd gespeeld. Pas op maandag 9 juni jl. werd er door de fans voor het eerst genoten in de nu al historische wedstrijd tegen ItaliŽ. Zijn wissels tegen Frankrijk bezorgde Oranje absoluut de zege, waarvoor hulde. In de wedstrijd tegen Rusland werd Van Basten echter op tactisch gebied op z'n plaats gewezen door Hiddink. Het gebrek aan ervaring heet hem dus toch de das om gedaan," is Wout Stravers duidelijk.

Andrť Trompers is het met hem eens. "Van Basten heeft nooit lijn weten te krijgen in het spel van Nederland. Dat er toch goede prestaties konden komen, is te danken aan de exceptionele kwaliteiten van enkele spelers als Sneijder, Robben en Van Persie. Een echt team is het onder Van Basten echter nooit geweest. Kijk maar naar de vele wisselingen voor het eerste duel met ItaliŽ. Ik omschrijf het als toevalsvoetbal. Toevalsvoetbal dat het uiteindelijk heeft verloren van het 'beleidsvoetbal' van Guus Hiddink."

Rogier Cuypers is iets milder, maar plaatst toch diverse kanttekeningen. "Marco van Basten heeft door drie groepsduels op Euro 2008 zijn reputatie gered. Ondanks dat hij qua overwinningen de meest succesvolle bondscoach was, staat hij nog steeds te boek als de bondscoach die spelers als Kevin Bobson, Romano Denneboom en Dave van den Bergh liet debuteren. De ervaren jongens (Seedorf, Davids, Van Bommel en tijdelijk Van Nistelrooij) moesten het vaak ontgelden. Toch heeft Van Basten geleerd van zijn (beginners)fouten. Kwam hij eerst autoritair over, zo ging hij later in samenspraak met enkele spelers over op een ander, succesvoller systeem. Ook de manier waarop hij meeleefde tijdens het toernooi daar spraken grote menselijke trekken uit."

Die verbetering ziet ook Stefan Vlieger duidelijk terug. "Marco van Basten heeft vooral in zijn beginperiode teveel fouten gemaakt. Hij heeft spelers opgeroepen die niet in het Nederlands elftal thuishoren en met een aantal spelers kon hij niet goed omgaan (Van Bommel, Van Nistelrooij, Seedorf). Van Basten zette bijna niemand op de goede plaats, waardoor we in vier jaar amper leuke wedstrijden hebben gezien. Dat ItaliŽ en Frankrijk werden vernederd, kwam vooral doordat de selectie met het idee kwam om een andere formatie te vormen. Dit EK heeft hij goed gepresteerd, want we kunnen het de bondscoach niet aanrekenen dat de spelers tegen Rusland niet vooruit te branden waren."

Basel vreest Duitsland - Turkije

Morgenavond wordt in Basel het duel tussen Duitsland en Turkije afgewerkt.

Net als afgelopen weekend bij Nederland - Rusland verwacht de stad Basel een grote toestroom van fans. De verwachting is dat zo'n 90.000 supporters naar de Zwitserse stad komen. Daarvan zal tevens een groot deel uit Turkije komen. Daarbij worden diverse 'Europese' Turken verwacht. De stad Basel ziet de wedstrijd als een risicoduel en probeert zich hier op voor te bereiden.

Stewart levert kritiek op FIA

Jackie Stewart, drievoudig wereldkampioen. heeft flinke kritiek geuit op de FIA. Volgens de 69-jarige Schot heeft de autosportbond te weinig oog heeft voor de coureurs. Verder is hij van mening dat McLaren sneller straffen krijgt dan de andere teams.

Lewis Hamilton moest in Frankrijk een gridpenalty van tien startplaatsen ťn een doorrijstraf incasseren. Ook teamgenoot Heikki Kovalainen kreeg een gridpenalty voor de kiezen.

"De FIA deelt de laatste tijd straffen uit in overvloed, zowel kwalificatiestraffen als boetes", schrijft Stewart in zijn column voor RBS."De FIA lijkt erg weinig compassie te hebben met de coureurs en doet vrijwel geen moeite om de zaken ook eens vanuit het perspectief van de rijder te zien."

"Ook klagen de coureurs over de enorme stijging van de kosten voor een superlicentie", voegde hij toe. "Het is erg onduidelijk wat de coureurs terug krijgen voor het extra geld dat zij moeten betalen. Het lijkt gewoon een manier van de FIA om meer geld in het laatje te krijgen. Bovendien ken ik geen enkele andere sport waarin de deelnemers een licentie moeten kopen, voordat zij mee mogen doen."

De FIA let scherper op McLaren dan op de andere teams sinds het spionageschandaal van vorig jaar, althans volgens Stewart. "Veel mensen denken dat de FIA McLaren meer in de gaten houdt dan de andere teams. Waarom werd Kimi Raikkonen bijvoorbeeld niet verplicht om naar binnen te komen om de loshangende uitlaat te laten verwijderen? Het onderdeel vloog uiteindelijk uit zichzelf van de auto, wat erg gevaarlijk had kunnen zijn voor het publiek of een andere rijder. Als McLaren zoiets was overkomen, dan had het team vast en zeker een boete gekregen."

Chivu ondergaat schouderoperatie

De Roemeen Cristian Chivu zal de start van de Italiaanse competitie niet meemaken. De verdediger, in dienst van Internazionale, heeft een schouderoperatie ondergaan en wordt pas in september terugverwacht.

"Chivu mag zijn arm zeker vijf weken niet bewegen", aldus de dienstdoende arts. Op het EK was hij ook actief met de zere schouder. "Laten we er over ophouden. Iedereen maakt het zo'n groot verhaal dat ik elke training met ijs op mijn schouder zit, maar dat is normaal. Ik heb die problemen, maar ik klaag er niet over", aldus de Roemeen.

Belgen vrezen kwalificatiepoule WK 2010

De topman van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), FranÁois De Keersmaecker, geeft toe dat de prestaties van Spanje en Turkije op het EK hem bang maken. Op weg naar het WK 2010 zijn beide halve finalisten ingedeeld met de Rode Duivels.

"Toch weiger ik de handdoek nu al in de ring te gooien. Spanje en Turkije doen het inderdaad schitterend", zegt de bondsvoorzitter. "Maar in het voetbal bestaan geen zekerheden, tegen september kan er nog veel veranderen. Wie weet haken sommige spelers wel af na het EK", probeert hij de moed er in te houden.

In de voorgaande kwalificatiecampagnes maakten de Belgen in het begin vaak grote fouten die verder in de reeks nooit hersteld worden. "Toch moeten we beter kunnen dan datgene dat we tot nu toe hebben laten zien", is De Keersmaecker overtuigd.

De Belgen moeten naast Spanje en Turkije ook tegen BosniŽ-Herzogovina, ArmeniŽ en Estland spelen voor een plaats op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Molhoek ontevreden over NAC

Volgens Rogier Molhoek wordt er over de voormalig trainer van NAC Breda, Ernie Brandts, schandalig gesproken bij de club. Tijdens de winterstop kreeg de trainer te horen dat hij niet in het plaatje zou passen en op zoek moest gaan naar een nieuwe club.

Brandts heeft voorlopig nog geen nieuwe club maar bij zijn oude club worden er praatjes over hem gemaakt. Dankzij de oud-trainer heeft de spelersgroep een aantal records gevestigd het afgelopen seizoen, onder andere door als hoogste ooit (derde) te eindigen in de Eredivisie, wat nog nooit voorkwam in de geschiedenis van NAC Breda.

"Het is schandalig hoe er op dit moment over die man gesproken wordt. Hij heeft het beste seizoen uit de geschiedenis van NAC achter zijn naam staan, dan moet hij toch wat in zijn mars hebben", laat Molhoek weten. "Ik acht de kans op sportief succes groter in Arnhem dan in Breda. Uit alles merk ik: Vitesse is een stuk ambitieuzer dan NAC", aldus de middenvelder van Vitesse.

Ronaldo wil Ferguson niet meer zien

Cristiano Ronaldo hoopt dat zijn mogelijke transfer naar Real Madrid voor 14 juli wordt afgerond. De Portugees heeft namelijk geen trek meer in contact met Manchester United-manager Sir Alex Ferguson, die laaiend op hem is vanwege dat Ronaldo wil vertrekken naar Spanje.

Ronaldo heeft enkele weken geleden laten blijken zijn toekomst bij Real Madrid te zien en de Spaanse club heeft al aangegeven ver te willen gaan voor de 23-jarige international. Manchester United heeft echter constant gezegd Ronaldo niet te willen verkopen, maar de situatie die nu is ontstaan is een ongezonde.

Ferguson lijkt niet meer te willen werken met Ronaldo en lijkt de Portugees nog liever op de tribune te zetten dan naar Real Madrid te laten verkassen.

Een breuk lijkt hiermee geforceerd, maar naast de aanvaller moet ook de Engelse kampioen nog tot een akkoord zien te komen met De Koninklijke. Met de mogelijke transfer lijkt een bedrag van zo'n 90 miljoen euro gemoeid te zijn.

Nieuw Nederlands profwielerteam

Vacansoleil wordt hoofdsponsor van een nieuw Nederlands profwielerteam. De ploeg, met de naam Vacansoleil, wordt een pro-continentalteam. De ploeg gaat beginnen op 1 januari 2009 en het contract zal doorlopen tot eind 2011.

Vacansoleil Cycling Team moet het doen met een budget tussen de drie en vier miljoen. Dat bedrag probeert de ploeg echter elk jaar op te schroeven. De ploeg probeert zich in te kijker te rijden tijdens koersen als de Amstel Gold Race en Kuurne-Brussel-Kuurne. In 2011 wil Vacansoleil graag in ťťn van de grote ronden rijden, de Tour, de Giro of de Vuelta.

Drie rijders staan al onder contract bij de nieuwe ploeg. Bobbie Traksel, Aart Vierhouten en Arnoud van Groen zijn de eerste rijders namens de ploeg die in totaal 18 renners zal krijgen. Michel Cornelisse zal de ploegleider worden.

Rijkaard steunt Ronaldinho

Ook al is Ronaldinho afgeschreven bij FC Barcelona, voormalig trainer Frank Rijkaard is nog steeds vol lof over de Braziliaan.

“Hij heeft de fans opnieuw laten genieten”, aldus Rijkaard. Ronaldinho kwam door de blessures nauwelijks in actie voor Barcelona. En nu blijkt ook nog eens dat de nieuwe trainer, Pep Guardiola, de aanvallende middenvelder niet heeft opgenomen in zijn plannen voor het komende seizoen.

Ronaldinho krijgt in ieder geval de steun van zijn oud-trainer, Rijkaard. “Barcelona heeft met hem gewonnen en verloren. Maar zonder Ronaldinho zouden we nooit zo veel hebben gewonnen.”

De Braziliaan staat nadat hij was afgeschreven bij Barcelona, in de belangstelling van AC Milan en Manchester City. Beide clubs willen de speler graag toevoegen aan hun selectie. Momenteel herstelt Ronaldinho echter nog van zijn spierblessure.

Schalke wil Engelaar zo snel mogelijk

Schalke 04 verwacht zich nog deze week te versterken met Orlando Engelaar. De middenvelder van FC Twente is weer terug van het EK en heeft alle tijd om een vertrek naar Duitsland af te ronden.

De 28-jarige speler van de Tukkers vertrekt zelf dolgraag naar de ploeg uit Gelsenkirchen. Enkel de clubs moeten nog tot overeenstemming komen. "We hopen de transfer van Engelaar nog deze week af te ronden," aldus technisch directeur Andreas MŲller.

MŲller vervolgt: "Orlando wil dolgraag voor Schalke 04 spelen. Dat is ons grote voordeel. Concurrentie? Hij wordt inderdaad door andere clubs begeerd, maar hij heeft al een beslissing genomen. Hij wil absoluut voor Schalke spelen. We gaan zeker geen acht miljoen euro betalen voor Engelaar, maar Engelaar zal op korte termijn met Joop Munsterman om de tafel zitten en vaart zetten achter zijn transfer. Ik heb goede hoop op een akkoord."

Naast Schalke zouden ook Everton en Newcastle United in de race zijn om de handtekening van de international.

Geen host-voordeel meer in Gears of War 2

Dat er niet veel mis is met de multiplayer van Gears of War, wordt bevestigd door het aantal mensen wat nog steeds online gaat om elkaar doormidden te zagen. Moet er toch iets bekritiseerd worden, dan kom je al snel bij het host-voordeel dat bij velen ergernis opwekt. Als host heb je beduidend minder last van lag, wat zorgt voor een oneerlijk voordeel in bijvoorbeeld een shotgun battle. Volgens Cliff Bleszinki, leading game designer van GOW2, zal dit probleem in het nieuwe deel opgelost worden.

Ook het 'kettingzagen' van mensen wordt door veel gamers als oneerlijk gezien, omdat je als host opvallend vaak deze confrontaties wint. Ook dit gaat veranderen. “De willekeurigheid van de kettingzaag werd niet gewaardeerd, dus voegen we een heus kettingzaagduel toe: moge de beste winnen!”, aldus Bleszinki.

Naast bovengenoemde veranderingen zullen ook de multiplayer teams van vier naar vijf personen gaan. Ook komen er een aantal nieuwe multiplayer modes bij. Een voorbeeld hiervan is ‘Wingman’, waarin 5 teams van 2 personen het moeten uitvechten met elkaar. Gears of War 2 zal in november 2008 uitkomen.

Aragonťs stopt na EK als bondscoach

De Spaanse bondscoach Luis Aragonťs houdt er na het EK mee op. Spanje moet het donderdag in de halve finale opnemen tegen Rusland.

De 69-jarige oefenmeester is bezig aan een zeer succesvol toernooi met Spanje, dat afgelopen zondag ten koste van ItaliŽ de halve finale wist te bereiken. Ongeacht een mogelijke Europese titel denkt Aragonťs er niet aan om langer bondscoach te blijven.

"Het is over en uit. Punt. Ik ga de Spaanse voetbalbond niet om contractverlenging vragen," aldus Aragonťs tegenover de Spaanse media.

Noord-Korea nodigt media uit

De Noord-Koreaanse regering heeft nieuwsorganisaties, waaronder CNN, uitgenodigd getuige te zijn bij het buiten werking stellen van de kernreactor Yongbyong aanstaande vrijdag. Noord-Korea zal een belangrijk element van deze kernreactor, de koeltoren, geheel vernietigen. Hierdoor wordt de kernreactor onbruikbaar. De vernietiging van deze koeltoren is een deel van de overeenkomst tussen de Verenigde Naties en Noord-Korea.

Volgens het Internationaal Atoomenergie Agentschap zou het een jaar duren voordat een dergelijke koeltoren opnieuw gebouwd zou kunnen worden. Vanwege de omvang van de toren zou dit tevens niet in het geheim kunnen gebeuren.

Inmiddels heeft Noord-Korea al ongeveer 18.000 documenten over het verleden van zijn nucleaire activiteiten aan de VS overhandigd. Volgens de VS zijn deze documenten van cruciaal belang bij het controleren van Noord-Korea's beweringen.

"Toch moeten we ons hoofddoel in gedachten houden: het vernietigen van de Noord-Koreaanse nucleaire wapens en zijn programma's", aldus Condoleezza Rice, minister van Buitenlandse Zaken in de VS. "Niks mag overblijven. Ook kan er nog geen definitieve overeenkomst geconcludeerd worden. Daarvoor zal de VS eerst Noord-Korea's beweringen moeten nakijken."

Team Fortress 2 Medic achievements versimpeld

Van de week zijn voor Team Fortress 2 de achievements voor de Pyro uitgekomen. In tegenstelling tot de eerder uitgekomen Medic-achievements, had je voor de unlockable wapens dit maal slechts 10-15-20 van de achievements nodig. Valve vond dat blijkbaar toch beter werken en heeft dit nu ook maar gedaan voor de medic-achievements. Je hebt nu dus nog maar 10 achievements nodig voor de nieuwe syringe gun, 15 voor de Kritzkrieg en 20 voor de ubersaw. Je krijgt de nieuwe wapens, mits je er recht op hebt, een tijdje nadat je een server hebt gejoined.


Ping .. pong

Limbo of the Lost developers: "We zijn onschuldig!"

De echte vraag bij de game Limbo of the Lost, die voornamelijk uit gestolen delen bestaat, is 'Wat ging er door het hoofd van de makers?' Ze hebben nu een weekje de tijd gehad om er over na te denken, en ze zijn met de volgende verklaring gekomen.

In response to the shocking notification that some alleged unauthorized copyrighted materials submitted by sources external to the development team have been found within the PC game Limbo of the Lost, we (the development team) have given our consent and full cooperation to both publishers who are recalling all units from all territories immediately.

Please be assured that we do not condone in anyway the use of unauthorized copyrighted materials and if we had been made aware earlier, we would of course have ceased development of the product and rectified the issue prior to the publication process.

Kort gezegd, 'we wisten van niks!' Overigens heeft Kotaku deze forumpost gevonden van de ontwikkelaars uit 2004, waarin de ontwikkelaar zegt zelf alle achtergronden gemaakt te hebben.


doe wap, a doe bie doe wap wap

Sportbond voor gamers in de maak

Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Nederland een officiŽle sportbond voor computergamers heeft. De E-sportbond is al in gesprek met NOC*NSF. "We zitten voor de aanmeldingsfase en werken al een tijdje met ze samen. De doelstelling is om een officiŽle sporterkenning te krijgen om gaming zo naar een groter publiek te krijgen, maar ook om subsidies los te krijgen en meer sponsoren te trekken", zo zei Jasper Schoo, Algemeen Directeur / Voorzitter van de E-sportbond, gisteravond in FOK!radio. "Die officiŽle erkenning blijkt voor ons echt goud waard te zijn."

Gaming zou zelfs Olympisch kunnen worden. "Bij de komende Spelen in Peking is er al een welkomstevent voor gamers en de verwachting is dat dit meer bezoekers trekt dan de voetbalevents. De kans is er dus zeker dat we over vijf tot tien jaar Olympisch aan gaming kunnen doen."

Afgelopen zaterdag was de NK gaming in Utrecht. Uit het hele land kwamen gamers om zichzelf te bewijzen in hun favoriete game. Er werd onder andere Call of Duty 4, Guitar Hero 3, Halo 3 en Fifa 2008 gespeeld.

Er zijn nu al commerciŽle en onofficiŽle wereldkampioenschappen, maar de E-sportbond is ook bezig een internationale gamingbond op te zetten. "Een paar weken terug hebben we met andere bonden om tafel gezeten. En we zijn bezig met het opzetten van een internationale bond en ook Europese en Wereldkampioenschappen op te zetten." Maar voorlopig probeert de bond eerst nieuwe leden te werven en te professionaliseren. "We starten binnenkort met een grote ledenwerfactie."

Het hele gesprek met Jasper Schoo en een van de Nederlands kampioenen gaming kan je terugluisteren op Radio.fok.nl.

Sportbond voor gamers in de maak

Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Nederland een officiële sportbond voor computergamers heeft. De E-sportbond is al in gesprek met NOC*NSF. "We zitten voor de aanmeldingsfase en werken al een tijdje met ze samen. De doelstelling is om een officiële sporterkenning te krijgen om gaming zo naar een groter publiek te krijgen, maar ook om subsidies los te krijgen en meer sponsoren te trekken", zo zei Jasper Schoo, Algemeen Directeur / Voorzitter van de E-sportbond, gisteravond in FOK!radio. "Die officiële erkenning blijkt voor ons echt goud waard te zijn."

Gaming zou zelfs Olympisch kunnen worden. "Bij de komende Spelen in Peking is er al een welkomstevent voor gamers en de verwachting is dat dit meer bezoekers trekt dan de voetbalevents. De kans is er dus zeker dat we over vijf tot tien jaar Olympisch aan gaming kunnen doen."

Afgelopen zaterdag was de NK gaming in Utrecht. Uit het hele land kwamen gamers om zichzelf te bewijzen in hun favoriete game. Er werd onder andere Call of Duty 4, Guitar Hero 3, Halo 3 en Fifa 2008 gespeeld.

Er zijn nu al commerciële en onofficiële wereldkampioenschappen, maar de E-sportbond is ook bezig een internationale gamingbond op te zetten. "Een paar weken terug hebben we met andere bonden om tafel gezeten. En we zijn bezig met het opzetten van een internationale bond en ook Europese en Wereldkampioenschappen op te zetten." Maar voorlopig probeert de bond eerst nieuwe leden te werven en te professionaliseren. "We starten binnenkort met een grote ledenwerfactie."

Het hele gesprek met Jasper Schoo en een van de Nederlands kampioenen gaming kan worden teruggeluisterd op Radio.fok.nl.

Droogte in noord-Nederland uitzonderlijk

Het noorden van Nederland kampt al geruime tijd met droogte. In Friesland, Groningen en delen van de Noordoostpolder en Noord-Holland is een groot neerslagtekort ontstaan. Een woordvoerder van KNMI spreekt van een bijzondere situatie die maar eens in de twintig jaar voorkomt.

Uit de cijfers van het KNMI blijkt dat in de genoemde gebieden sinds begin april een neerslagtekort van ongeveer 200 millimeter is ontstaan. Opvallend is dat in de rest van het land, en vooral het zuid-oosten, geen sprake is van een tekort. In het zuiden van Limburg is het zelfs natter dan normaal.

Strakke Ferrari-bolides in Ferrari Project-screenshots

Het Ferrari Project van Blimey! Games, wie heeft er niet van gehoord? Of misschien kunnen we toch beter stellen; Blimey! Games, wie heeft er ooit van gehoord? Blimey! Games is een Britse ontwikkelaar die gespecialiseerd is in het maken van racing-games. Eerder werkte ze mee aan titels als GTR, GTR 2, GT Legends en het arcadespel Kart Attack, maar nu zijn ze dus bezig met een Ferrari Project (tevens de werktitel). Dit zou een zo realistisch mogelijke race-simulator van Ferrari-bolides moeten gaan worden. Voor de echte racefreaks dus:


Taliban int 100 miljoen dollar aan opiumtax

De Taliban in Afghanistan int per jaar naar schatting 100 miljoen dollar belastinggelden bij boeren die opium verbouwen. Dat is de conclusie van een rapport van de Verenigde Naties, aldus de BBC vandaag.

De Taliban heft 10 procent belasting op de opiumoogsten. De totale opiumoogst in 2007 had volgens de VN een waarde van een biljoen dollar. Daarnaast verdienen de Taliban nog een extra centje bij door bescherming aan te bieden tijdens het transport naar de grens. Ook vragen ze geld voor het bewaken van de laboratoria, waar de opium wordt verwerkt tot heroïne.

Ajax en NAC nog niet akkoord over Schilder

Ajax en NAC Breda zijn het nog altijd niet eens over de transfer van Robbert Schilder. De middenvelder zelf bereikte al een akkoord met NAC, maar de Brabanders wachten nog op groen licht van Ajax.

"We kunnen het nog niet eens worden over de transfersom," zegt technisch directeur Ernie Stewart van NAC Breda. Schilder werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Heracles Almelo waar hij al eerder ook al op huurbasis speelde. De middenvelder moet bij NAC de opvolger worden van Rogier Molhoek, die komend seizoen voor Vitesse speelt.

Software charts UK, Lekker spelen met LEGO

Na een week met Metal Gear Solid 4 aan de top is het dit keer de kindvriendelijke LEGO Indiana Jones dat bovenaan staat. Binnenkomer Alone in the Dark komt binnen op de derde plaats gevolgd door de zelfs nu nog populaire Grand Theft Auto IV.
Wat opvalllend is, is dat 'populaire' Wii Fit de grootste daler is deze week. Aan de andere kant is de SEGA game SEGA superstars tennis het meest gestegen in de UKcharts.200 aanmeldingen voor astronaut bij ESA

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft ruim tweehonderd sollicitaties binnengekregen van Nederlanders die astronaut willen worden. 175 mannen en dertig vrouwen hebben zich aangemeld naar aanleiding van een wervingscampagne die in mei begon.

De Nederlanders zijn niet de enigen die zich hebben aangemeld. In totaal stuurden bijna 10.000 Europeanen een sollicitatie, waarvan de meeste uit Duitsland en Frankrijk kwamen. Ongeveer twintig procent viel om medische redenen af. Uit de overige 8.000 personen worden er uiteindelijk vier geselecteerd die aan het opleidingsprogramma tot astronaut beginnen.

Naast de vier astronauten zoekt ESA nog mensen voor allerlei gespecialiseerde technische functies op het gebied van ruimtewetenschap. De vorige sollicitatieronde die ESA hield was in 1992. André Kuipers werd uiteindelijk de tweede Nederlandse autronaut naast Wubbo Ockels.

Naakte automobilist rost door Weert

Een naakte automobilist heeft gisteravond huisgehouden in Weert. In de wijk Groenewoud ramde de man met zijn BMW op onder meer de Groenewoudlaan enkele auto's en reed door.

Uiteindelijk kwam de man vast te zitten (foto's) op het middenstuk van  de rotonde Limburglaan - Roermondseweg. Dat gebeurde nadat hij een  verkeerspaal had geramd.  Politieagenten troffen de man ontkleed aan in de wagen. Waarom de man in zijn blote kont in de auto zat en waarom hij zo roekeloos rondreed, weet de politie nog niet te vertellen. De bloterik is overgebracht naar een politiecel.

Met dank aan mashingup voor de submit.

'Halvering files mogelijk in acht jaar'

Het aantal files kan in 2016 met de helft zijn verminderd. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat een reeks maatregelen wordt genomen, zoals de aanleg van extra rails en spitsstroken, het invoeren van kilometerheffing en het verkleinen van de afstanden in het woon-werkverkeer.

Dat heeft Willem de Jager van de zogeheten Taskforce Mobiliteitsmanagement, ingesteld door minister Camiel Eurlings van Verkeer, vandaag gezegd. "We moeten een nieuwe balans vinden tussen wonen, werken en mobiliteit", aldus De Jager. "Als dat lukt, verwachten wij dat de files binnen acht jaar met 50 procent zullen verminderen."

De taskforce werkt sinds vorig jaar aan oplossingen voor de bereikbaarheidsproblemen in Nederland. In september moeten de eerste concrete plannen klaar zijn.

Volgens De Jager, in het dagelijks leven adjunct-directeur duurzame mobiliteit bij de Rabobank, ondertekenen lagere overheden en grote bedrijven in de zes belangrijkste stedelijke regio's dan convenanten om de files te bestrijden. "Binnen drie tot vier jaar zullen die afspraken al flinke effecten hebben", voorspelt hij. Zo moet in Amsterdam in dit tijdsbestek een afname van tien procent van de filedruk mogelijk zijn.

De werkgroep onder voorzitterschap van oud FNV-topman Lodewijk de Waal voert op dit moment onder meer gesprekken met het ministerie van Financiën over fiscale maatregelen om thuiswerken aantrekkelijker te maken. Ook zouden werknemers die nu verder dan vijftig kilometer van hun werk wonen, een veel hogere belastingvrije verhuisvergoeding moeten kunnen krijgen.

JordaniŽ gaat Wilders vervolgen

Daar waar Justitie in Nederland zich al maanden buigt over de vraag of men PVV-leider Geert Wilders moet vervolgen wegens zijn uitspraken over de islam en zijn anti-Koranfilm Fitna, heeft men in Jordanië die stap al gezet. Gisteravond werd bekend dat het Jordaanse Openbaar Ministerie Wilders vervolgt wegens onder meer het aanzetten tot haat in zijn film Fitna. De zaak zal voor de rechter worden gebracht. Dat besluit is overigens al op 10 juni genomen, zo blijkt uit een interne rapportage van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De PVV-leider zegt in de Volkskrant dat hij vanaf nu de kans loopt, zodra hij een stap over de grens zet, te worden opgepakt en uitgeleverd aan Jordanië. In theorie is hij in elk land vogelvrij. ''Zelfs als ik met mijn vrouw in Antwerpen ga winkelen, kan ik worden opgepakt.''

Wilders gaat opnieuw contact opnemen met  CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken. Hij wil weten wat de consequenties zijn van het besluit van justitie in Jordanië om hem te vervolgen. Begin deze maand ontstond plotseling onzekerheid of een voorgenomen kort bezoek van Wilders aan een land in Oost-Europa, lid van de Europese Unie, wel kon doorgaan. Pas nadat de Nederlandse ambassade in Amman verzekerd had dat een eventueel besluit over vervolging na dat bezoek zou vallen, kon het bezoek doorgang vinden.

De klacht tegen Wilders, die nu tot de vervolging leidt, was ingediend door een groep die zich 'The Messenger of Allah Unites Us' noemt. Deze beschuldigt het Nederlandse Tweede Kamerlid van racisme en het aanzetten tot haat tegen de islam en moslims. Wilders beschuldigt op zijn  beurt  de Jordaanse regering van betrokkenheid. ''De regering in Amman keurt dit goed. In zulke dictaturen zijn rechter en overheid één.''

DVD: Code Name: The Cleaner

Als iemand zijn zelfgekozen beste kwaliteit in zijn naam verwerkt, dan weet je dat je te maken hebt met een groot ego. In de Verenigde Staten zijn grote ego's wat meer ingeburgerd dan hier, dus neemt niemand het Cedric The Entertainer kwalijk dat hij zich die naam heeft gegeven. Sterker nog, de man speelt in meerdere komedies en is in bepaalde mate zelfs een rijzende ster. Samen met Lucy Liu (Charlie's Angels) en Nicollette Sheridan (Desperate Housewives) vult hij de bekende B-Cast aan in ťťn van de nieuwste komedies die op dvd is verschenen: Code Name: The Cleaner.


Weblogger Ertan ook in hoger beroep veroordeeld

De zelfbenoemde internetextremist Ertan Kiliç is in hoger beroep wederom schuldig bevonden aan het aanzetten tot haat en geweld tegen homo's. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan het beledigen en bedreigen van toenmalig VVD-minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken. Ertan moet hiervoor 100 uur werkstraf verrichten.

Ertan was in 2006 de eerste Nederlandse weblogger die veroordeeld werd wegens belediging en aanzetten tot geweld en discriminatie. Die straf is nu dus in hoger beroep gehandhaafd.

De 37-jarige Amsterdamse weblogger van Turkse komaf riep in 2005 in een open brief, op een van zijn weblogs, onder meer op om minister Rita Verdonk 'te stenigen'. Verder beledigde en bedreigde Ertan onder meer D66-Kamerlid Boris Dittrich en Henk Krol, hoofdredacteur van de Gaykrant. Hij kwetste de hele homogemeenschap door te stellen dat ''het homomonument kon worden opgeblazen'' en op zijn site riep hij 'de broeders' op van de Amsterdamse Canal Parade ''een explosief feestje te maken''. Het was allemaal satire volgens Ertan. Het Hof meent echter dat Ertan met zijn teksten bevolkingsgroepen tegen elkaar heeft opgezet en dat dergelijke uitingen indruisen tegen de normen en waarden van de Nederlandse samenleving. 

Meldpunt Discriminatie Internet (MDI), dat de zaak aanhangig maakte bij het OM, is zeer tevreden met de uitspraak en hoopt dat hiermee ''weer eens duidelijk is gemaakt dat het internet geen vrijplaats is voor discriminatie en dat de Nederlandse wet ook online geldt.''

Ertan, die er om bekend staat dat hij vaak zelf reageert op artikelen die er over hem verschijnen, schrijft op zijn weblog Ertan.biz: ''Nou, dat was me een bevalling. Kan eindelijk weer online. Tot gauw!''

PlayStation 3 kost Sony twee miljard euro sinds launch

Iedereen wist dat Sony na de lancering van de PlayStation 3 flink verlies zou gaan draaien de eerste maanden, zo niet jaren. De productiekosten voor het apparaat lagen op $800 dollar en hij werd verkocht voor $500 of $600. De hoop van Sony was dat door dalende productiekosten en een sterke software line-up het verlies snel zou afnemen. Helaas bleek de toekomst minder rooskleurig dan gedacht. Sinds de lancering tot het einde van het fiscale jaar 2008 heeft Sony al bijna €2 miljard verlies gemaakt op het apparaat.

Het afgelopen jaar kende de PlayStation 3 wel een sterke groei. Wereldwijd kwamen de verkopen stukken dichter bij de PlayStation 2 te liggen en er werden zelfs meer games verkocht dan voor de PSP. Het totaal aantal verkochte PS3's was 9,24 miljoen, een stijging van 5,63 miljoen, en het aantal verkochte games bedroeg 57,9 miljoen, een stijging van 44,6 miljoen. De PS2 verkocht ondertussen nog 13,73 miljoen systemen en 154 miljoen games. Maar ondanks deze goede cijfers draaide de entertainment divisie van Sony een verlies van €750 miljoen.Vernietigende gameplay van Red Faction: Guerilla in beeld

Volition wist in 2001 de gamewereld te verrassen met de FPS Red Faction, ťťn van de eerste games waarin je de omgeving stuk kon maken. Zeven jaar later komen de heren terug met het derde deel van de serie. Ditmaal is het geen lineaire FPS, maar een open world third person actiongame.

Dit keer zul je vrijwel alles kunnen vernietigen en ditmaal zullen de brokstukken dynamisch berekend worden, in plaats van van te voren bepaalde en gemodeleerde brokstukken die om je oren vliegen. In onderstaande video zie je een interview met de heren van Volition en wat gameplaybeelden van dit sci-fi avontuur.

Kelantan verbiedt klikkende hakken

Felle lippenstift, klikkende hoge hakken en dikke make-up zijn sinds kort verboden voor vrouwen in de Noord-Maleisische deelstaat Kelantan. De streng islamitische PAS (Parti Islam se-Malaysia) besloot dat, meldt het persbureau Bernama.

De PAS is al tijdenlang de grootste partij in de deelstaat en heeft dan ook een flinke vinger in de pap. De partij droeg alle leden op zich aan de nieuwe maatregel te houden.

Wie de regels overtreedt, kan een boete krijgen van ongeveer 100 euro. Overigens heeft de PAS bepaald dat alleen tikkende hakken strafbaar zijn. Wie kiest voor geluidloze gummizolen heeft niets te vrezen.

Van Bommel: "Duitsland en Spanje favoriet"

Mark van Bommel deed dan wel niet mee met het Europees kampioenschap van dit jaar, toch heeft hij zijn twee favorieten voor de finale al uitgekozen. Duitsland en Spanje krijgen alle lof van de Nederlander.

Het volgen van het EK vanuit de Portugese Algarve is voor Van Bommel en consorten zeer aangenaam. De contacten worden via de sms regelmatig gelegd met onder meer Miroslav Klose. Zelf kon van Bommel niet ervaren hoe het er aan toe ging in Oostenrijk en Zwitserland. Twee jaar geleden bedankte hij namelijk voor het Nederlands elftal, omdat hij niet langer onder Marco van Basten wilde werken.

“Ik kijk niet gek op van Duitsland”, aldus Van Bommel. “Misschien herbergt de ploeg niet de topkwaliteit van andere landen, maar het is een hecht team. Ze kunnen allemaal met elkaar en gunnen het elkaar. Ik weet namelijk hoe ze met elkaar omgaan. Waar dat vandaan komt? De eerste voorbereidingsweek op een groot toernooi gaan ze altijd met vrouw en kinderen naar het buitenland. Om te relaxen wordt dan gezegd, maar ze trainen er als gekken, wat zich vaak in de loop van het toernooi uitbetaalt.”

Duitsland moet het in de halve finale opnemen tegen Turkije. Van Bommel denkt dat de Turken de kracht van de Duitsers niet aankunnen. “Toch zullen ze niet bang zijn voor Duitsland. Ik vroeg het nog aan Altintop. Zei hij: ‘Heb je ooit een bange Turk gezien’? Vond ik wel mooi.”

Terwijl Bastian Schweinsteiger en Lukas Podolski bij het Duitse elftal altijd in de basis staan, is dat vaak het tegenovergestelde bij hun eigen club. “c Maar die twee hebben zeker kwaliteiten en dat komt er uit nu ze het volledige vertrouwen krijgen van de bondscoach. Komt de bal goed voor de linker van Podolski, dan schiet hij hem door het net. 'Schweini' is iemand met een actie naar voren, een dribbel en hij verwaarloost z'n defensieve taken niet”, aldus Van Bommel over zijn collega's.

Wie onderschat wordt volgens Van Bommel is Miroslav Klose, de spits bij Duitsland. “Gelukkig scoorde hij tegen Portugal, waarmee een last van z'n schouders viel. Maar hij is een speler waar een team op kan bouwen.” De hand van Guus Hiddink is bij Rusland duidelijk te zien, vindt ook Van Bommel. “Voor Guus zou ik het leuk vinden.” Maar toch denkt de voormalig PSV’er dat Spanje donderdag sterker is en de finale speelt tegen Duitsland.

“Ze spelen met echte verdedigers en geven bijna geen kans weg. Als team zit het goed in elkaar en ze hebben met Torres en Villa scorende spitsen. Komt bij dat het voetballand Spanje het gewoon verdient. Ze zitten al zolang op zoiets als dit te wachten”, aldus Van Bommel.

ToeterTurken ergeren ook Wilders

Na het nieuwsbericht van gisteren over Vlaams Belang-leider Filip Dewinter, die zich mateloos ergerde aan uitbundig feestvierende Turken in Europa, vroegen FOK!kers als kwiwi en santax zich al af waar Geert Wilders bleef met een reactie. De PVV-leider heeft dat mogelijk gelezen, want nu komt ook hij met de mededeling dat hij zich ''groen en geel'' ergert aan Turkse Nederlanders die tijdens het EK massaal de straat opgaan om overwinningen van het Turkse elftal te vieren.

''Gênant, geen porem en geen gezicht'', zo omschrijft Wilders in het AD de duizenden fans die claxonerend en met Turkse vlaggen door diverse steden reden. ''Ik gun iedereen zijn plezier, maar dit is overdreven. Halve steden hangen vol met Turkse vlaggen, het lijkt hier klein Turkije wel.’’

De PVV-leider zegt dat de feestende Turken duiden op ''een groot gebrek aan integratie. Het is wel duidelijk waar de loyaliteit van deze mensen ligt; niet in Nederland, maar in Turkije.’’  Overigens erkent Wilders dat er juridisch niets tegen het Turkse vlagvertoon kan worden ondernomen.

Een andere bekende criticaster van problemen met de multiculturele samenleving, VVD-Kamerlid Henk Kamp, deelt de mening van Wilders en Dewinter geenszins: ''Het is logisch dat zij nog een band met hun moederland hebben. Tijdens het EK-voetbal wordt er intensief plezier gemaakt. Als je je de hele dag overal aan ergert, wordt de samenleving onleefbaar.’’

Rotterdam; Hofplein na overwinning op Kroatië

Veel Nederlanders willen verhuizen om file

Ongeveer een half miljoen Nederlanders overwegen een zoektocht naar een andere baan dichter bij huis vanwege het fileleed en lange reistijden met het openbaar vervoer. Dat blijkt uit een onderzoek dat Blauw Research heeft uitgevoerd in opdracht van het uitzendconcern Randstad.

Voor het onderzoek werden 809 werkenden ondervraagd. Het onderzoek toont volgens Randstad aan dat de fileproblematiek voor veel onvrede zorgt onder werkenden. De files worden steeds vaker genoemd als reden voor vertrek.

Russische spelers moeten genieten

Het Russische elftal dat actief is op het Europees kampioenschap moet donderdag vooral genieten van de halve finale. Dat vindt Guus Hiddink. Spanje is in de halve finale de tegenstander van de Russen die samen strijden voor een plaats in de finale.

Hiddink legt zijn spelers niet te veel druk op met het oog op de halve finale. “Als je kunt genieten, speel je meestal ook goed. Dit zijn van die zeldzame momenten in de sport waar je van moet genieten. We gaan onszelf geen druk opleggen, we willen gewoon lekker voetballen.”

Rusland speelt op het EK donderdag voor de tweede keer tegen de Spanjaarden. Het openingsduel in de groep ging namelijk ook tussen deze twee teams. Rusland verloor toen met 4-1 van Spanje. “Ik ben verrast door hun openheid en de manier waarop de spelers snel de wetten van het internationale voetbal hebben opgepikt”, aldus Hiddink. En over een geheim zei hij nog het volgende: “Dat heb ik niet.”

[WBD] Nalbandian alweer uitgeschakeld

Voor David Nalbandian is het Wimbledon toernooi snel tot een einde gekomen. Al in de eerste ronde werd de voormalige finalist uitgeschakeld door de Canadees Frank Dancevic: 6-4, 6-2, 6-4.

In 2002 stond Nalbandian in de finale van Wimbledon waarin hij verloor van Lleyton Hewitt. Tegen Dancevic moest Nalbandian een pak slaag zien te verwerken. Dancevic sloeg de ene na de andere winner om zijn oren. De wedstrijd werd na ruim anderhalf uur spelen gewonnen door de Canadees die de winnende ace sloeg.

Trophies Playstation 3 in beeld?

De achievements zijn op de Xbox 360 een groot succes. Natuurlijk wil Sony hier aan meedoen, en komen ze binnenkort met hun eigen systeem. Deze zal onder de naam Trophie gaan en zal samen met de ingame XMB met firmware 2.4 uitkomen.

De website PS3 fanboy claimt nu de eerste screenshots van het nieuwe Trophie systeem te hebben. Deze hebben ze ontvangen van een bron die zichzelf "The Patriots" noemt. Een andere bron, genaamd "Gassy Snake" die zegt een game developer te zien, bevestigt dat deze shots echt zijn.

Oordeel zelf. Het is dus nog niet duidelijk of dit echte screenshots zijn of dat het een grote grap is. Natuurlijk houden wij je bij FOK!games op de hoogte.
DVD: Ensemble, C'est Tout

De Franse actrice Audrey Tautou zal vermoedelijk nog lang moeite hebben om af te komen van haar Amelie Poulain-imago, maar in Ensemble, C’est Tout doet de kleine brunette toch weer een poging. Een film van Claude Berri, naar het gelijknamige boek van Anna Gavalda. In 2007 won het nog een Cťsar Award voor beste mannelijke bijrol in Frankrijk. Nu is de romantische film in Nederland op dvd verkrijgbaar.
Vooral buurt bepaalt gedrag kind

Crimineel gedrag bij kinderen wordt voor een deel bepaald door de slechte kwaliteit van de buurt waarin ze wonen. Ook de gezinssituatie, schooluitval en de vriendengroep waarmee ze omgaan, spelen een grote rol.

Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut en het Willem Pompe Instituut van de universiteit Utrecht, die de uitkomsten vandaag bekend maken. Een buurt met veel criminaliteit en drugsgebruik geeft jongeren de boodschap af dat het om normale verschijnselen gaat, aldus de onderzoekers.

Ze stellen dat etniciteit een veel kleinere rol speelt dan vaak wordt gedacht. Allochtone kinderen vertonen wel vaker crimineel gedrag dan autochtone, maar wonen vaak in de slechtste buurten met de slechtste woningen en met een hoge werkloosheid.

Meer kills in Halo 3 dan mensen op aarde

Halo 3 is een populaire game, dit valt te zien aan de verkopen, de cijfers die de game krijgt, en de gigantische hype rondom de game. Dat men het succes ook aan iets anders kon zien had niemand gedacht.

Op onze aardkloot leven naar schatting zo'n 6,705,066,871 mensen. Een hoop van deze mensen spelen Halo 3, maar dat doet er hier even niet toe. Waar het om gaat is het aantal kills die alle gamers in deze game bij elkaar gemaakt hebben tijdens het online gamen. Het aantal kills is namelijk voorbij dit gigantische getal gegaan. Er zijn dus meer mensen in Halo 3 neergeknald dan dat er in het echt mensen op aarde zijn.

Massamoordenaars

Invaliden gedumpt door vervoerder

Het komt steeds vaker voor dat senioren en gehandicapten die met het door Connexxion gerunde vervoersbedrijf Valys naar een bungalowpark reizen, gedumpt worden bij de slagboom van het park. Zij moeten vanaf daar zelf maar zien hoe ze bij hun huisje komen.

Zorgbelang Nederland, een organisatie die opkomt voor de belangen van patiënten en consumenten, noemt de praktijken 'asociaal'. Clara Hibma, manager bij Zorgbelang voegt hieraan toe: "Ze aan de poort van die soms gigantische parken dumpen is onmenselijk."

Volgens Connexxion is het de schuld van het ministerie van Volksgezondheid, omdat deze opdrachtgever van Valys is. Hierdoor is het mogelijk de kosten van een taxi of aangepast vervoer teruggebracht worden voor 'sociale of recreatieve kilometers'. Connexxion-woordvoerder Erwin Hartman verklaart: "De voornaamste door de overheid gedicteerde spelregel bij Valys is dat men van voordeur tot voordeur wordt vervoerd. De slagboom zien wij als 'voordeur' van het afleveradres."

Deze werkwijze is blijkbaar bewust door Connexxion gekozen. "Als taxichauffeurs mensen helemaal naar hun kamer of bungalow moeten brengen, kost dat te veel tijd. Valys is een vorm van ketenvervoer, waarbij meerdere reizigers meegaan op een bepaalde route. Kost een persoon te veel tijd, dan zorgt dat voor vertraging van de medepassagiers."

De klachten van achtergelaten passagiers zijn door Connexxion bevestigd. Het bedrijf heeft gezegd dat zij de kwestie op korte termijn aan gaan kaarten bij het ministerie van Volksgezondheid.

Intensieve aanpak mensensmokkel binnen Koninkrijk

Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen gaan nauwer samenwerken in de strijd tegen mensensmokkel. Dat meldde het ministerie van Justitie vandaag. De landen maken onder meer afspraken over de uitwisseling van informatie, diensten en expertise om deze vorm van zware criminaliteit aan te pakken.

Dat is de uitkomst van de eerste dag van een minitop over mensenhandel en mensensmokkel die plaatsvindt op Aruba. Het overleg wordt onder anderen bijgewoond door de ministers van Justitie van de drie landen.

Boogschutters aangehouden

In de gemeente Terneuzen zijn drie jongens en een meisje in de leeftijd van 18 en 19 jaar aangehouden omdat zij met een kruisboog schroeven naar beneden schoten vanaf een flat aan de Vondelstraat. Bij de actie van de jongeren raakten diverse auto's en een lantaarnpaal beschadigd.

Het viertal zit inmiddels in het huis van bewaring in Middelburg. Omdat er mensen op straat liepen tijdens het schieten worden zij beschuldigd van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. De kruisboog en de projectielen zijn in beslag genomen.

Predikant licht fiscus op

Een predikant van de Nederlandse Hervormde kerk hoopte een forse belastingkorting te krijgen, door giften van gelovigen op te geven bij de Belastingdienst als winst uit een onderneming. De predikant is door de mand gevallen toen de Belastingdienst opmerkte dat de man geen bedrijf had.

De predikant heeft jarenlang de zelfstandigenaftrek van een onderneming geïncasseerd over de donaties, terwijl hij hier geen recht op had. De Belastingdienst heeft de zaak voor de rechter gebracht, welke de fiscus in het gelijk stelde. De predikant krijgt nu een extra belastingaanslag opgelegd.

De predikant voerde jarenlang ook zijn vrouw op als meewerkende echtgenote in het bedrijf. Op deze manier zou hij voor een tweede belastingaftrek in aanmerking komen. De hoogste rechter wil de predikant anoniem houden. Het bedrag dat hij aan giften ontvangt van gelovigen in zijn kerk, loopt jaarlijks op tot 76.000 euro.

CD: The Kevin Costners - Come On In

Het is altijd leuk om een debuut-cd te reviewen. Het zijn de eerste wapenfeiten van een band of artiest die daadwerkelijk vastgelegd zijn en vooral ook vereeuwigd op zo'n mooi glimmend schijfje. Voor The Kevin Costners is dit nu ook een feit. Sinds begin juni ligt hun debuutalbum Come On In in de winkels, on- en offline. The Kevin Costners bestaan al sinds 2004, maar nog nooit eerder kwam het tot een album. De Nederlands/Belgische formatie is begonnen als een soort van 'homerecordingproject'. Bouke (zang en gitaar), Sjors (gitaar) en Stijn (drums) sloten zich destijds op in een huisje in het Franse land met de minimale bagage van wat instrumenten, opname-apparatuur en hun eigen talent. Bij het weer naar buiten komen was de band een feit. Hun bliss? Gitaarpop omkleed mooie melodieŽn. Dat we tot 2008 moesten wachten op een cd is jammer, want de heren hadden zeker eerder al wel succes kunnen hebben met een album. Niet in de laatste plaats na uitbreiding van de groep met David (toetsen) en Rick (bas), dit maakte ze een heuse, volwassen band.

DVD: Michael Clayton

Menig vrouw zal zich op de bank nestelen om 'official hottie' George Clooney te aanschouwen in wederom ťťn van zijn spannende thrilleroptredens. In Michael Clayton zet hij de rol neer van de gelijknamige advocaat Michael Clayton, waarvoor hij een Oscarnominatie wist binnen te halen. Maar dat deze film niet louter voor het vrouwelijke publiek bedoeld is, mag al snel duidelijk zijn. Ook de mannen onder ons zullen Clooney waarderen in deze film, al is dat ongetwijfeld om andere kwaliteiten dan veel vrouwen dat zullen doen. De film begint opmerkelijk met een monoloog, gesproken door voice-over Tom Wilkinson die in de film de rol van Arthur Edens voor zijn rekening neemt. Door deze monoloog word je meteen beetgepakt en de wereld om je heen lijkt bij slag niet meer te bestaan. Je zit 'in' de film, klaar voor bijna twee uur spanning.

DVD: Michael Boogerd - Een portret van Boogie

In de wielersport zijn er een aantal namen die de geschiedenis in gaan: Jan Jansen, Joop Zoetemelk en 'De Kneet'. Allemaal namen uit de dagen van weleer. De laatste jaren hebben we te maken met 'nieuwe' helden en onlangs besloot ťťn van deze helden zijn racefiets aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Jazeker, we hebben het dan over Michael Boogerd, 'Boogie' voor intimi. Een naam die in de wielergeschiedenis mag worden bijgeschreven. Hij wist de wielerliefhebber jarenlang op het puntje van zijn stoel te krijgen, wat velen lang niet was gelukt. Over deze wielerheld is nu een dvd uitgebracht: Michael Boogerd - Een Portret Van Boogie en deze is sinds april verkrijgbaar. De dvd maakt deel uit van een groter geheel. Deze zomer brengt de NOS in samenwerking met Strengholt MultiMedia een hele serie dvd's met sporthoogtepunten uit waaronder een EK-Voetbaleditie (eerder hier besproken). Ook De Tour de France en de Olympische Spelen zullen verschijnen.

Drie maal gepakt voor hetzelfde feit

Een 21-jarige man uit Engeland is voor de derde keer voor hetzelfde misdrijf opgepakt. Hij heeft onlangs voor de derde keer een GPS-apparaat uit een onopvallende politiewagen gestolen, waarbij hij telkens door een camera in het voertuig op de foto werd gezet.

De jongeman had net een celstraf uitgezeten voor hetzelfde feit, toen hij weer eens een wagen zag staan met open raam en een GPS van binnen. Hij bedacht zich niet en het kostte hem slechts 6 seconden om het apparaat buit te maken. De camera die speciaal voor zulk soort acties in de lokauto is gemonteerd, kon in die korte tijd wel een haarscherpe foto van de dader maken. De Brit gaat nu voor veertien weken achter de tralies.

'Geen uitstel verkiezingen Zimbabwe'

De tweede ronde voor de presidentsverkiezingen in Zimbabwe gaan vrijdag gewoon door. Dit zei de Zimbabwaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Boniface Chidyausiku, vandaag in New York.

De ambassadeur sprak kort nadat de Veiligheidsraad een verklaring over de crisis in Zimbabwe had aangenomen. Daarin staat onder meer dat volgens de raad onder deze omstandigheden geen vrije en eerlijke verkiezingen mogelijk zijn. Eerder al drong VN-chef Ban Ki-moon aan op uitstel van de stembusgang. Het is de eerste keer dat de Veiligheidsraad zich uitlaat over de crisis in Zimbabwe.

Oppositieleider Morgan Tsvangirai won de eerste ronde op 29 maart. Het regeringsaparaat van de sinds 1980 regerende president Robert Mugabe ontketende een golf van geweld tegen de aanhang van Tsvangirai. Hij stapte daarom uit de race voor de tweede ronde en week eergisteren uit naar de Nederlandse ambassade in Harare.

Nieuwe pro-Europese regering in ServiŽ

Servië heeft sinds gisteren weer een pro-Europese regering. De Socialistische Partij en de Democratische Partij van president Boris Tadic vormden na enige dagen onderhandelen een coalitie. Dat liet persbureau Tanjug weten.

Tadic won vorige maand de verkiezingen, maar het lukte hem niet direct een meerderheidsregering te vormen. De president zei na de verkiezingen dat de Serven door hun stem op de Democraten in feite toestemming hebben gegeven tot toetreding van de EU. Hij stelde toen ook dat een eventuele coalitie met een andere partij alleen kon met een partij die de EU ook een warm hart toedraagt.

Socialisten-leider Ivica Dacic zei gisteren dat het bestuur van haar partij met overgrote meerderheid stemde voor een verbond met de Democraten van Tadic, en daarmee ook voor een positieve benadering van de Europese Unie.

CD: Claw Boys Claw - $uga[r] / Nipple / Will-O-the-Wisp

"Hello Nipple, how are you this sunday morning?" Mijn plakkerige ogen bewegen zich aarzelend richting semi-open, althans die illusie heb ik. Drie goals dreunen nog na, niks dat een kopje koffie niet kan verhelpen. Een alternatieve wijze van kick-start is de power rock van Claw Boys Claw. De echte verslaafde wordt daarbij geholpen door een hagelbui van re-issues.


Dus jij denkt dat je goed bent in Peggle?

Misschien kennen jullie Peggle wel. In deze casual game moet je met een bal zoveel mogelijk rondjes raken om zo een zo hoog mogelijke score te halen of het hele veld leeg te werken. Je kan de extreme versie van de game gratis krijgen mits je een Nvidia kaart hebt, op steam. Mocht je nou Peggle hebben, dan denk je misschien wel dat je goed bent in deze game. Het is lastig om in te schatten waar de bal heen gaat en verder dan twee keer stuiteren is eigenlijk al niet meer te voorspellen. Niet voor de speler in het volgende filmpje! De eerste minuut is misschien wat saai, maar daarna zul je toch even serieus aan je hoofd gaan krabben. Tijd te veel? Zeker. Indrukwekkend? Ook.

Shadow of the Colossus krijgt sequel?

Het is al een tijdje de vraag waar Team Ico aan zou werken. Team Ico is bekend van Ico en Shadow of the Colossus en horen bij de meest bejubelde spellen van de PS2. Eind vorig jaar zei een medewerker van Sony "I'm pretty sure they're doing the sequel" maar kon er verder niks over zeggen. De game zou vorig jaar ook op de Tokyo Games Show gaan verschijnen, maar ook daar bleef het stil. Nu zegt de Gamepro dat er in het volgende nummer iets kolossaals zal verschijnen. Een vervolg op SotC?

There's also something else. Something we can't mention yet. A truly...colossal secret. You'll have to wait for the August issue to get full details, but you'll know it when you see it. Protip: You may want to sit down while reading this issue.

Dus ga alvast zitten voor het augustusnummer van Gamepro.

Call of Duty 5 krijgt online co-op tot vier man

Activision heeft bevestigd dat een groot gemis in de Call of Duty-serie eindelijk aangevuld zal gaan worden; het vijfde deel zal co-op krijgen. Blijkbaar heeft Treyarch goed gekeken naar concurrenten als Halo 3, want de game krijgt gelijk ook de mogelijkheid om met vier man online samen te werken. Dit geldt helaas niet als je een versie anders dan voor de Xbox 360, PS3 of PC koopt. De Wii-versie zal namelijk beschikken over een twee speler co-op.

Door het spelen van de co-op campaign zul je als speler extra features en bonussen unlocken die je weer kunt gebruiken in de gewone multiplayer. De moeilijkheidsgraad zal als je met meerdere mensen speelt bepaald worden afhankelijk van jouw ervaring en die van je medespelers. Deze ervaring verzamel je online door gewoon death match te spelen of de co-op campaign.

Call of Duty 5: World of War staat gepland voor dit najaar.

The Beatles in Rock Band of Guitar Hero?

Een kleine maand geleden werd er al gesproken over de mogelijkheid van een speciale Guitar Hero: The Beatles. Toen waren het nog geruchten en niet meer dan lege uitspraken. Toch lijkt het er nu echt van te gaan komen. Er zouden nu daadwerkelijk gesprekken zijn tussen afgevaardigden voor de beroemde Engelse band en Activision en MTV Games; respectievelijk de uitgevers van Guitar Hero en Rock Band. Volgens de Financial Times zou een overeenkomst al binnen enkele weken rond kunnen zijn. Het zou hierbij om een deal van enkele miljoenen dollars gaan. Martin Bandier, die eerder al aangaf dat hij graat The Beatles in een game zou zien, had het volgende commentaar:

To my view, it's only a matter of time before we see Beatles songs that are the original recordings in motion pictures, in television work, and yes, maybe even one day in a commercial.

Activision onthield zich momenteel van commentaar. MTV wilde niet specifiek ingaan op de geruchten rond The Beatles, maar een woordvoerder gaf wel aan dat er druk gewerkt wordt aan het binnenhalen van zo veel mogelijk rockbands.

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.