FIA: Meer geld naar teams

Peterselieman
De FIA wil de teams ten koste van Bernie Ecclestone een groter deel van de inkomsten toebedelen. Een nieuw Concorde-agreement moet dit mogelijk maken.

Komende woensdag tijdens een World Council van de FIA wordt er gesproken over een nieuwe verdeling van de gelden die aan de teams toebedeeld worden. De FIA is alleen bereid tot het ondertekenen van de afspraken als er meer geld naar de teams gaat ten koste van Ecclestone.

Volgens Autosport.com wil de FIA dat 92% van de promotionele winsten en 75% van de televisiegelden naar de teams gaan. Momenteel liggen die percentages nog op 75% en 50%. Ieder team ontvangt op basis van prestaties in het verleden en een historische waarde geld uit deze bronnen, echter gelden voor Ferrari andere afspraken.

BMW Sauber-teambaas Mario Theissen is blij met het geld, maar benadrukt dat geld alleen niet voldoende is: "Voor het eerst dat ik dit hoor, al zou ik meer geld nooit afslaan. Je moet echter wel naar het geheel kijken. Geld vormt alleen de basis."

Theissen wil ook betrokken worden bij de veranderende regelgeving, omdat hij van mening is dat de teams niet voldoende invloed op het proces hebben. "Niet zozeer om de regels te bepalen, maar vooral om de procedure eens goed in kaart te brengen. Nu worden er soms veranderingen doorgevoerd waar de teams amper mee kunnen omgaan. Of blijken regels niet te werken wat weer tot meer veranderingen leidt."