Force India plant update

Het Force India team is van plan om in Engeland een aerodynamische update te introduceren. Het team behaalde aan het begin van het seizoen bemoedigde resultaten, maar zakte daarna weg, al was Sutil in Monaco nog dicht bij een goede klassering. Met de upgrade hoort het team weer aansluiting te vinden bij de middenmoot.

Volgens Chief Technical Officer Mike Gascoyne zal het team een motorkap introduceren die gelijkenis vertoont met die van Red Bull en Renault. In combinatie met andere onderdelen wil het team zo Q1 weer overleven. "De Formule 1 is onwijs competitief dus met deze update hopen we bij te blijven ten opzichte van de andere teams. Zij boeken ook telkens vooruitgang. Dat is goed voor de sport, maar maakt het er voor de kleinere teams niet makkelijker op. Daar zullen we mee om moeten gaan."

Tijdens de test in Engeland worden verschillende onderdelen geïntroduceerd: "Er zit een belangrijke test aan te komen. We krijgen een nieuwe diffuser, voorvleugel en motorkap en ook komen er aanpassingen aan bodywork en ophanging. Verder gaan we ook testen met een nieuwe demper."

Gascoyne denkt niet dat het team ineens een stuk sneller zal gaan, maar mikt met deze update wel op enkele tienden per ronde winst. Bij de test in Hockenheim worden wederom nieuwe onderdelen geïntroduceerd. "Bij de volgende test in Hockenheim krijgen we de beschikking over onze quickshift versnellingsbak. Er zitten dus de nodige verbeteringen aan te komen. En die kunnen we goed gebruiken."