FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 juni 2008

Heitinga had verwacht te spelen

John Heitinga was erg blij met de overwinning van Oranje op Italië. De 3-0 woog voor de Amsterdammer zwaarder dan de teleurstelling van het feit dat hij op de bank moest plaatsnemen.

"Het is vervelend om te horen dat je niet in de basis staat. Dat is zuur," meldde de centrale verdediger die pas in de slotfase mocht opdraven. "Het enige wat ik kan doen is goed trainen en me bewijzen." Voorafgaand aan het toernooi was Heitinga er zeker van dat hij kon rekenen op een basisplaats. "Ik dacht dat ik zou spelen, maar de bondscoach beslist."

Record voor Van der Sar

Edwin van der Sar heeft opnieuw een record op zijn naam gezet. De Nederlands recordinternational (126 caps) speelde tegen Italië zijn veertiende EK-wedstrijd, één meer dan Dennis Bergkamp en Philip Cocu.

Ook komt hij op gelijke hoogte met Dennis Bergkamp qua gespeelde wedstrijden op een eindronde. Net als Bergkamp speelde hij 25 keer op een EK of WK.

Zijn derde record is het feit dat de doelman begint aan zijn zevende EK dan wel WK. In 1994 zat hij voor het eerst bij een eindronde-selectie, in 2008 is het alweer de zevende keer.

Van Basten: "Dit is om van te dromen"

Marco van Basten was uiterst content met de overwinning van het Nederlands elftal op Italië. De regerend wereldkampioen werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

"Het was een beladen wedstrijd. En zo’n eerste wedstrijd is heel belangrijk," was de bondscoach van mening. "3-0, dat is om van te dromen." Ook gaf Van Basten de selectie een groot compliment. "Je kan er niet één opnoemen die slecht heeft gespeeld. De overwinning is echt een teamprestatie. Dit is historisch. Je wint met 3-0 van de wereldkampioen," besloot de winnende bondscoach.

Sneijder: "Niet te vroeg juichen"

Nederland heeft Italië in de eerste wedstrijd op het EK vernederd. De mannen van Marco van Basten wonnen in Bern met maar liefst 3-0 van de wereldkampioen. Wesley Sneijder reageerde echter nuchter op de grote overwinning.

"We moeten niet te vroeg juichen," benadrukte de spelverdeler. "Het ziet er gunstig uit, want dit was belangrijkste wedstrijd van de poule. Dit moeten we zien vast te houden en deze lijn doortrekken. Pas na drie wedstrijden kunnen we juichen," aldus de extreem rustige Sneijder. "Maar als je nu verslapt, dan haal je de finale zeker niet."

Tussenstand FOK! EK Pool

De derde dag van het EK betekende de eerste optredens van de ploegen in poule C. Frankrijk speelde met 0-0 gelijk tegen Roemenië en Nederland won met 3-0 van Italië. Tijd voor de nieuwe tussenstanden in de FOK! EK Pool 2008.

De koploper van gisteren, robski18, moet nu zijn eerste plaats delen met Seus. Ze hebben beiden 465 punten. Op de tweede plaats staat Delirious21, met 460 punten, de derde plaats is met 455 punten voor Doe_je_nix_aan. Op de vierde positie staat nu Gerrittt, die tot nu toe 445 punten scoorde, op afstand gevolgd door Mork_Van_Ork, die met 415 punten de vijfde plaats bezet.

Bij de subleagues wordt de koppositie overgenomen door Groningen, met 410 punten. Leiders van gisteren, BoF, staan met 308 punten nu op de tweede plaats. De derde plaats is voor Waterdrinker, met 303 punten, gevolgd door Roda JC (290 punten) en Voor de fun (265 punten).

Morgen is de vierde dag van het EK en de vierde dag van de EK Pool, met de eerste wedstrijden uit poule D. Heel veel succes en plezier met Spanje-Rusland en Griekenland-Zweden.

Arrestant kritiek naar ziekenhuis

In Hoek van Holland is een 31-jarige man onwel geworden tijdens zijn aanhouding afgelopen nacht. De man is in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Den Haag overgebracht.

Rond half drie 's nachts zat de man in het raamkozijn van zijn woning. Zijn benen hingen naar buiten en hij had een bijl in zijn handen, waarop buurtbewoners de politie alarmeerden. Bij zijn arrestatie verzette de man zich dusdanig dat de politie pepperspray gebruikte om hem de baas te kunnen. Hierop werd de man onwel.

De politie, brandweer en ambulancepersoneel hebben de man gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de politie deelde vandaag mee dat de Rijksrecherche nader onderzoek instelt. 

Serveerster ontslagen na steunen goed doel

De 36-jarige Stacey Fearnall uit Canada dacht een goede daad te verrichten door haar haar af te laten knippen en te doneren aan het kankerfonds. De baas van de serveerster dacht hier echter anders over en ontsloeg de, inmiddels kale, serveerster.

De baas van het restaurant waar Fearnall werkzaam was meldt dat de serveerster pas terug hoeft te komen als haar lokken weer terug zijn gegroeid. Stacey meldt aan ABC News dat ze dit aanbod afslaat: "Ze respecteren me niet dus ik ga niet meer terug. Het is toch belachelijk dat hij me straft voor een goed doel."

De vader en tante van Stacey zijn allebei gestorven aan kanker en haar neef en een vriendin strijden momenteel tegen de ziekte. De inwoners van Owen Sound, de plaats waar Stacey werkte, reageren geschokt. Eén van hen merkt op: "Waarom zou een man zijn hoofd wel kaal mogen scheren en een vrouw niet".

De rode lokken van Stacey hebben 2700 dollar opgebracht. De restauranteigenaar wil geen commentaar geven op de kwestie tot hij zijn advocaat heeft gesproken.

Buffon viste nooit vaker op een eindronde

Gianluigi Buffon zal net als heel Italië met een vreemd gevoel terugkijken op de eerste wedstrijd. Het Nederlands elftal zegevierde in Bern met 3-0; een record tegen de Italiaanse doelman.

Buffon hoefde namelijk nooit eerder meer dan twee goals te incasseren op een eindronde. Op zijn eerste grote toernooi, het wereldkampioenschap van 2002, moest hij in twee duels tweemaal incasseren. In 2004 kreeg de doelman van Juventus over drie duels een totaal van twee goals tegen, maar Italië werd toch uitgeschakeld. Op het WK in Duitsland kreeg de wereldkampioen slechts twee goals tegen. De VS scoorden in de groep en Zinedine Zidane verzilverde een strafschop in de finale.

Nederland heeft nu voor een primeur gezorgd door Italië van de mat te vegen. Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder scoorden in de eerste helft, terwijl Giovanni van Bronckhorst tien minuten voor tijd de derde langs Buffon werkte. De Italiaan, voor het eerst aanvoerder door het ontbreken van Fabio Cannavaro, kreeg hierdoor voor het eerst drie treffers tegen op een eindronde.

EK: Uitslag Nederland - Italië

Het Nederlands elftal heeft zojuist met 3-0 gewonnen van Italië. Tijdens de rust stond het 2-0, door doelpunten van Van Nistelrooy en Sneijder. Na rust maakte Giovanni van Bronckhorst, een van de uitblinkers bij Oranje, het derde doelpunt.

Nederland begon de wedstrijd met een verrassende opstelling. John Heitinga begon niet in de basis, daarvoor in de plaats was Ooijer doorgeschoven naar het centrum met Mathijsen. Op de rechtsachterpositie speelde Boulahrouz. Bij de Italianen ontbrak de geblesseerde aanvoerder Fabio Cannavaro. Het centrum van de Italiaanse verdediging bestond uit Materazzi en Barzagli.

In de eerste vijf minuten kreeg Luca Toni een mogelijkheid om de bal door te koppen naar Di Natale maar de spits van Bayern München kopte naast. Oranje begon hierna de wedstrijd over te nemen. Mede dankzij het goede spel van Dirk Kuijt en Rafael van der Vaart kwamen de Italianen achterin vaak in de problemen. In de 26ste minuut stompte keeper Buffon de bal weg nadat Van der Vaart een vrije schop mocht nemen, de afvallende bal was voor Sneijder, die goed schoot uit de tweede lijn. De bal werd door Van Nistelrooy van dichtbij binnen getikt. Een paar minuten later werd de corner, die door Pirlo genomen werd, weggehaald door Van Bronckhorst. In een snelle counter kwam de bal bij Kuijt die de bal naar Sneijder doorkopte. De kleine middenvelder van Real Madrid schoot vanuit een vrijwel onmogelijk hoek goed binnen.

De tweede helft begon rommelig en de Italianen moesten acties ondernemen. Donadoni, de coach van Italië, bracht Grosso, Del Piero en Cassano. Luca Toni kreeg de kans om de stand op 2-1 te brengen maar de boomlange spits schoot de bal torenhoog over. In de 78ste minuut mocht Pirlo een vrije schop nemen. De bal ging in de linkerhoek maar door een prachtige redding van Van der Sar bleef het doel schoon. Even later werd Van Bronckhorst in positie gebracht door Kuijt. De linksachter kopte de bal prachtig binnen. De eindstand is hiermee op 3-0 gebracht.

Karakteristieken

Nederland - Italie 3-0
26’ Van Nistelrooy 1-0
31’ Sneijder 2-0
79’ Van Bronckhorst 3-0
Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt (ZWE)
Stadion: Stade de Suisse
Gele kaart: De Jong (Nederland), Toni, Zambrotta, Gattuso (Italië)

Opstellingen

Nederland: Van der Sar, Boulahrouz (Heitinga/77), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; De Jong, Engelaar; Kuijt (Afellay/81), Van der Vaart, Sneijder; Van Nistelrooy (v. Persie/70).

Italie: Buffon, Panucci, Barzagli, Materazzi (Grosso/54), Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Camoranesi (Cassano/75), Toni, Di Natale (Del Piero/64)


Vreugde bij de spelers van het Nederlands elftal


Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK! EK Pool!

Uitslag Nederland- Italië

Oranje is het EK met een grote overwinning begonnen. Italië is met 3-0 opzij gezet.

Nederland begon de wedstrijd met een verrassende opstelling. John Heitinga begon niet in de basis, daarvoor in de plaats was Ooijer doorgeschoven naar het centrum met Mathijsen. Op de rechtsachterpositie speelde Boulahrouz. Bij de Italianen ontbrak de geblesseerde aanvoerder Fabio Cannavaro. Het centrum van de Italiaanse verdediging bestond uit Materazzi en Barzagli.

In de eerste vijf minuten kreeg Luca Toni een mogelijkheid om de bal door te koppen naar Di Natale maar de spits van Bayern München kopte naast. Oranje begon hierna de wedstrijd over te nemen. Mede dankzij het goede spel van Dirk Kuijt en Rafael van der Vaart kwamen de Italianen achterin vaak in de problemen. In de 26ste minuut stompte keeper Buffon de bal weg nadat Van der Vaart een vrije schop mocht nemen, de afvallende bal was voor Sneijder die goed schoot uit de tweede lijn. De bal werd door Van Nistelrooy van dichtbij binnen getikt. Een paar minuten later werd de corner, die door Pirlo genomen werd, weggehaald door Van Bronckhorst. In een snelle counter kwam de bal bij Kuijt die de bal naar Sneijder doorkopte. De kleine middenvelder van Real Madrid schoot vanuit een vrijwel onmogelijk hoek goed binnen.

De tweede helft begon rommelig en de Italianen moesten acties ondernemen. Donadoni, de coach van Italië, bracht Grosso, Del Piero en Cassano. Luca Toni kreeg de kans om de stand op 2-1 te brengen maar de boomlange spits schoot de bal torenhoog over. In de 78ste minuut mocht Pirlo een vrije schop nemen. De bal ging in de linkerhoek maar door een prachtige redding van Van der Sar bleef het doel schoon. In de daarop volgende werd Van Bronckhorst in positie gebracht door Kuijt. De linksachter kopte de bal prachtig binnen. De eindstand is hiermee op 3-0 gebracht.


Karakteristieken

Nederland - Italië 3-0
26’ Van Nistelrooy 1-0
31’ Sneijder 2-0
79’ Van Bronckhorst 3-0
Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt (ZWE)
Stadion: Stade de Suisse
Gele kaart: De Jong (Nederland), Toni, Zambrotta, Gattuso (Italie)

Opstellingen

Nederland: Van der Sar, Boulahrouz (Heitinga/77), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; De Jong, Engelaar; Kuijt (Afellay/81), Van der Vaart, Sneijder; Van Nistelrooy (v. Persie/70).

Italië: Buffon, Panucci, Barzagli, Materazzi (Grosso/54), Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Camoranesi (Cassano/75), Toni, Di Natale (Del Piero/64)

'Systeem orgaandonatie mogelijk ongewijzigd'

Het systeem van orgaandonatie blijft mogelijk ongemoeid. Het kabinet buigt zich vrijdag over dit gevoelige onderwerp. In een brief van minister Ab Klink (Volksgezondheid) die vandaag uitlekte in RTLNieuws, wordt gesproken van een systeemwijziging.

In feite gaat het om wijzigingen binnen het bestaande systeem van donorregistratie, bevestigden ingewijden in Den Haag. Mensen die na hun dood organen willen afstaan, zouden dat net als nu ook in de toekomst zelf expliciet moeten aangeven. De meest betrokken ministers bespreken de kwestie morgen al, aldus de bronnen.

Punten later, je kunt niet wisselen

Door een database-error krijgen we het niet voor elkaar om vanavond de punten te geven.

En in een poging om een eerdere wedstrijd te laten herberekenen, hebben jullie een heleboel budget gekregen, terwijl dat dus niet de bedoeling was.

Tot nader order kan er niet gewisseld worden!

Vanzelfsprekend hopen we dit zo snel als mogelijk opgelost te hebben, al kunnen we niet veel doen aan de database-error. We houden je op de hoogte.

Verder proberen we ook de problemen van de vorige races gefixt te krijgen, waardoor de punten gewoon in één keer goed zouden moeten zijn.

Excuses voor... bla bla enz. We begrijpen de frustratie, maar geloof me: hier is de frustratie zeker nog groter!


Nogmaals:
Tot nader order kan er niet gewisseld worden!

Nieuwe iPhone, ook in Nederland

Computerbedrijf Apple heeft zojuist op de een grote ontwikkelaarsbeurs, de WWDC in San Franciso, de nieuwste versie van de iPhone onthuld. De nieuwe iPhone beschikt over de langverwachte ondersteuning voor UMTS, beter bekend als 3G. Bovendien bezit de iPhone nu GPS.

Het 3G-netwerk zorgt ervoor dat data sneller kan worden verzonden en ontvangen. Met GPS kan de iPhonegebruiker navigeren van plaats tot plaats. Apple heeft bovendien officieel bekendgemaakt dat de iPhone in Nederland uitkomt, dit gaat gebeuren in samenwerking met T-Mobile, en is mogelijk vanaf 11 juli.

De nieuwe iPhone gaat $199 kosten voor de uitvoering met 8GB intern flashgeheugen, en $299 voor de versie met 16GB. Bovendien komt de duurdere, 16GB-versie, ook in een witte uitvoering. Over de exacte prijzen hier in Nederland is nog niets bekend.

Foto's van de nieuwe iPhone zijn hier te vinden.

FNV ziet kans voor overbruggingscao

FNV Bondgenoten heeft vandaag een handreiking gedaan aan de werkgevers om het slepende cao-conflict in het streekvervoer open te breken. In de zogeheten overbruggingscao wil de bond alleen vasthouden aan de 3,5 procent loonsverhoging voor de chauffeurs.

Andere eisen als een doorbetaalde pauze zouden in een later af te sluiten cao moeten worden geregeld. Werkgevers zouden ruimte krijgen voor de looneis als de overheid een geplande bezuiniging van 21 miljoen euro uitstelt en milieuvriendelijke bussen op goedkopere diesel mogen rijden. "Maar het is wel gelijk oversteken. Als de werkgevers die speelruimte krijgen, moeten wij niet met de cao blijven zitten", aldus FNV-onderhandelaar Janny Koppens. De staking gaat morgen de tiende dag in.

EK: Opstellingen Nederland en Italië

Om kwart voor negen begint de tweede wedstrijd van vandaag, namelijk die tussen Nederland en Italië. Deze twee landen spelen de zesde wedstrijd van het toernooi en zullen later nog tegen Frankrijk en Roemenië spelen. Hieronder vind je de opstellingen.

Opstelling Nederland:
Van der Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; De Jong, Engelaar; Kuyt, Van der Vaart, Sneijder; Van Nistelrooy.

Opstelling Italië:
Buffon, Panucci, Barzagli, Materazzi, Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Camoranesi, Toni, Di Natale

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK! EK pool!

Opstellingen Nederland- Italië

Over veertig minuten begint de tweede wedstrijd van vandaag, namelijk die tussen Nederland en Italië . Deze twee landen spelen de zesde wedstrijd van het toernooi en zullen later nog tegen Frankrijk en Roemenië spelen. Hieronder vind je de opstellingen.

Opstelling Nederland:
Van der Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst De Jong, Engelaar, Kuyt, Van der Vaart, Sneijder, Van Nistelrooy.

Opstelling Italië:
Buffon, Panucci, Barzagli, Materazzi, Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Gattuso, Camoranesi, Toni, Di Natale

FOK!radio live voor en na de wedstrijd

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Veel mensen zitten vanavond klaar om 20:45 uur om te kijken naar het Nederlands Elftal op het EK. Wij natuurlijk ook! Maar vooraf aan de wedstrijd beginnen we gewoon om 20:00 uur met FOK!radio. En ook in de rust zijn we er live. In de studio zijn Sj0rSz, siteadmin van FOK!sport en JJdJ1984 van PR. Zij zijn ook betrokken bij de EK site van FOK!. Met hen praten we over de wedstrijd en je hoort ook als eerste hoe het staat de EK pool. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

Wie gaat de wedstrijd vanavond winnen? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Voor de wedstrijd en in de rust leggen we ook contact met FOK!ker Tackelberry. Hij zit tijdens de wedstrijd in het stadion in Bern. Dus we horen van hem hoe de sfeer is. Wie niet van voetballen houdt zit ook goed bij FOK!radio. Want Martijn draait tijdens de wedstrijd live verzoekjes van niet-voetbalkijkers. Natuurlijk kun je ook even inbreken via Skype.

Je hoort ook de laatste nieuwtjes over FOK!. Natuurlijk kun je live tijdens de uitzending mee praten via ons irc-kanaal #fokradio, of op het FOK!forum . Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

FOK!radio live met voorbeschouwing en in de rust

Veel mensen zitten vanavond klaar om 20:45 uur om te kijken naar het Nederlands Elftal op het EK. Wij natuurlijk ook! Maar vooraf aan de wedstrijd beginnen we gewoon om 20:00 uur met FOK!radio. En ook in de rust zijn we er live. In de studio zijn Sj0rSz, siteadmin van FOK!sport en JJdJ1984 van PR. Zij zijn ook betrokken bij de EK site van FOK!. Met hen praten we over de wedstrijd en je hoort ook als eerste hoe het staat de EK pool. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

Wie gaat de wedstrijd vanavond winnen? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Voor de wedstrijd en in de rust leggen we ook contact met FOK!ker Tackelberry. Hij zit tijdens de wedstrijd in het stadion in Bern. Dus we horen van hem hoe de sfeer is.

Wie niet van voetballen houdt zit ook goed bij FOK!radio. Want Martijn draait tijdens de wedstrijd live verzoekjes van niet-voetbalkijkers. Natuurlijk kun je ook even inbreken via Skype. Onze username is 'actionradiolive'.

Meteen luisteren?
Luister mee via de mp3 stream
Luister mee via de Windows Media Player stream
Luister mee via de AAC stream

Kijk voor meer informatie op het FOK!forum.

EK: Uitslag Roemenië - Frankrijk

In poule C is zojuist de eerste wedstrijd gespeeld. Roemenië moest het opnemen tegen Frankrijk. De Fransen waren de bovenliggende partij, maar toch eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Om kwart voor negen treedt het Nederlands elftal aan tegen Italië.

Frankrijk begon de wedstrijd zonder spits Thierry Henry, die last had van een blessure. In zijn plaats speelde Nicolas Anelka. Bij de Roemenen was wel iedereen fit. Bij Frankrijk stond Lilian Thuram in de basis. Het was zijn vijftiende wedstrijd op een EK eindronde en zette daarmee een record neer.

In de beginfase was het overwicht voor Frankrijk maar tot grote kansen leidde dit in eerste instantie niet. Het eerste gevaar kwam van de Roemeen Mutu, maar zijn schot werd geblokt. Uit de tegenaanval ontstond de eerste kans voor Frankrijk, maar Anelka schoot vanuit een moeilijke hoek naast. Een minuut later ging een schot van Benzema over. De Fransen bleven de betere ploeg en kregen na iets meer dan een kwartier een kans via Malouda, de Roemeense keeper Lobont moest ver zijn doel uit komen om het schot te blokken.

De Roemenen bleven bleven zich vooral op het verdedigen concentreren en probeerden er met snelle aanvallen uit te komen. Dit leek na 26 minuten tot een kans te leiden, maar Niculai kwam niet verder dan een handsbal, waarvoor hij een gele kaart kreeg. Na een half uur kreeg Frankrijk een redelijke kans uit een hoekschop, maar een kopbal van Anelka ging net over. Verder in de eerste helft kwamen beide ploegen wat meer in evenwicht, maar de kansen bleven voor frankrijk. Na een goede pass van Ribery kwam er een kans voor Benzema, maar Lobont stond op de goede plek.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor Frankrijk, Malouda maakte een goede actie maar schoot uiteindelijk over. Het beeld bleef hetzelfde als in de eerste helft, de gevaarlijkste momenten waren schoten uit de tweede lijn. De Fransen hadden na 55 minuten wel een uitgespeelde kans, maar het schot van Benzema was een simpele prooi voor Lobont. De Fransen bleven de betere ploeg maar slaagden er nauwelijks in de Roemeense muur te slechten. Hierdoor ontstonden er ook nauwelijks kansen van betekenis.

Bij de Roemenen stond Nicolai een kwartier voor tijd plots alleen voor keeper Coupet, maar hij deed dat vanuit een buitenspelpositie. In de slotfase bleef het zoals het bijna de gehele wedstrijd was. Frankrijk probeerde het wel maar stond machteloos tegenover een overmacht aan verdedigers uit Roemenië. Hierdoor eindigde de wedstrijd zoals hij begon, 0-0.

Statistieken:
Roemenië - Frankrijk 0-0

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Mejuto Gonzáles (Spa)
Stadion: Letzigrund
Gele kaart: D. Niculae, Contra, Goian (Roemenië), Sagnol (Frankrijk)

Opstellingen:

Roemenië: Lobont, Contra, Tamas, Goian, Rat, Cocis (Codrea/64), Radoi (Dica/90+2), Chivu, Nicolita, D.Niculae, Mutu (M. Niculae/77)

Frankrijk: Coupet, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Ribéry, Toulalan, Makélélé, Malouda, Anelka (Gomis/72), Benzema (Nasri/77)

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK! EK pool!

Uitslag Roemenië - Frankrijk

Frankrijk en Roemenië zijn het EK begonnen met een gelijkspel. De twee poulegenoten van Nederland speelden tegen elkaar 0-0 gelijk.

Frankrijk begon de wedstrijd zonder spits Thierry Henry, die last had van een blessure. In zijn plaats speelde Nicolas Anelka. Bij de Roemenen was wel iedereen fit. Bij Frankrijk stond Lilian Thuram in de basis. Het was zijn vijftiende wedstrijd op een EK eindronde en zette daarmee een record neer.

In de beginfase was het overwicht voor Frankrijk maar tot grote kansen leidde dit in eerste instantie niet. Het eerste gevaar kwam van de Roemeen Mutu, maar zijn schot werd geblokt. Uit de tegenaanval ontstond de eerste kans voor Frankrijk, maar Anelka schoot vanuit een moeilijke hoek naast. Een minuut later ging een schot van Benzema over. De Fransen bleven de betere ploeg en kregen na iets meer dan een kwartier een kans via Malouda, de Roemeense keeper Lobont moest ver zijn doel uit komen om het schot te blokken.

De Roemenen bleven bleven zich vooral op het verdedigen concentreren en probeerden er met snelle aanvallen uit te komen. Dit leek na 26 minuten tot een kans te leiden, maar Niculai kwam niet verder dan een handsbal, waarvoor hij een gele kaart kreeg. Na een half uur kreeg Frankrijk een redelijke kans uit een hoekschop, maar een kopbal van Anelka ging net over. Verder in de eerste helft kwamen beide ploegen wat meer in evenwicht, maar de kansen bleven voor frankrijk. Na een goede pass van Ribery kwam er een kans voor Benzema, maar Lobont stond op de goede plek.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor Frankrijk, Malouda maakte een goede actie maar schoot uiteindelijk over. Het beeld bleef hetzelfde als in de eerste helft, de gevaarlijkste momenten waren schoten uit de tweede lijn. De Fransen hadden na 55 minuten wel een uitgespeelde kans, maar het schot van Benzema was een simpele prooi voor Lobont. De Fransen bleven de betere ploeg maar slaagden er nauwelijks in de Roemeense muur te slechten. Hierdoor ontstonden er ook nauwelijks kansen van betekenis.

Bij de Roemenen stond Nicolai een kwartier voor tijd plots alleen voor keeper Coupet, maar hij deed dat vanuit een buitenspelpositie. In de slotfase bleef het zoals het bijna de gehele wedstrijd was. Frankrijk probeerde het wel maar stond machteloos tegenover een overmacht aan verdedigers uit Roemenië. Hierdoor eindigde de wedstrijd zoals hij begon, 0-0.

Statistieken:
Roemenië - Frankrijk 0-0


Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Mejuto Gonzáles (Spa)
Stadion: Letzigrund, Zürich
Gele kaart: D. Niculae, Contra, Goian (Roemenië), Sagnol (Frankrijk)

Opstellingen:

Roemenië: Lobont, Contra, Tamas, Goian, Rat, Cocis (Codrea/64), Radoi (Dica/90+2), Chivu, Nicolita, D.Niculae, Mutu (M. Niculae/77)

Frankrijk: Coupet, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Ribéry, Toulalan, Makélélé, Malouda, Anelka (Gomis/72), Benzema (Nasri/77)

Baby met 4 armen en 4 benen geboren

In Indonesië heeft een vrouw het leven geschonken aan een baby met vier armen en vier benen. Helaas was het kindje geen lang leven beschoren, want kort na de geboorte overleed het.

"Normaal gezien moest het een tweeling zijn, maar door een inwendig baarmoederprobleem verliep het scheidingsproces niet normaal", vertelde Wijayanti Utoyo. Utoyo is de directrice van het algemeen ziekenhuis van Garut. In dit ziekenhuis op het eiland Java is de vrouw bevallen.

Na een voldragen zwangerschap werd het meisje met een hoofd en een romp geboren. Daarnaast bleek zij eveneens te beschikken over een extra stel armen en benen. "Ze bevond zich al in kritieke toestand toen ze ter wereld kwam en overleed minder dan zes uur later", legde Utoyo uit. De 24-jarige moeder leed tijdens de zwangerschap overigens aan ondervoeding.

Treinverkeer ontregeld door sjekkie

Het treinverkeer in de Achterhoek was vanochtend ernstig ontregeld. De veroorzaker van de chaos bleek een 57-jarige automobilist uit het Gelderse Aalten te zijn. Vlak voor een spoorwegovergang in zijn woonplaats liet de man zijn sjekkie vallen en wilde deze oprapen. Hierbij kwam hij echter op de verkeerde weghelft terecht en botste bovenop een slagboom.

Even voor half negen kwam de totaal vernielde auto middenop de overgang terecht. Hierop werd al het treinverkeer tussen Doetinchem en Winterswijk stilgelegd. Na een half uur kon het wrak worden weggesleept. Ondanks dat de auto total loss bleek, wist de man zonder kleerscheuren uit het wrak te kruipen.

Rond negen uur mochten de treinen weer rijden op het traject. Omdat de slagboom toen nog niet was gerepareerd, werd de machinisten wel gemaand rustig aan te rijden.

Westerhof in beeld bij Vitesse

Hans Westerhof wordt begeerd door Vitesse. In Arnhem zou de trainer opvolger worden van de in april opgestapte Aad de Mos.

In De Gelderlander bevestigt algemeen directeur Paul van der Kraan de interesse: "Wij hebben een oriënterend gesprek gehad". Westerhof is in het verleden trainer geweest van onder andere FC Groningen, PSV, Ajax, Willem II en de Mexicaanse clubs Chivas Guadelajara en Necaxa.

BMW behaalt doel

Bij BMW is de doelstelling voor 2008 inmiddels behaald. De Duitse autofabrikant wou een race winnen dit jaar, hetgeen Robert Kubica gisteren gelukt is.

Vlak na de finish was Mario Theissen, teambaas van BMW, erg uitgelaten. "We hadden onszelf een zege beloofd voor dit seizoen en we hadden in de afgelopen paar races al gezien dat we steeds dichter in de buurt kwamen van de hoogste podiumtrede. Zondag vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Na de tweede pitstop van Robert wisten we dat hij een goede kans zou maken op de overwinning, ook al zou de Safety Car nog een keer naar buiten zijn gegaan."

Tijd dus voor het team om de doelstelling aan te passen. "Ons doel voor dit seizoen, het winnen van een race, is nu bereikt. Alles wat nu volgt, is extra". Aan de titels denkt Theissen nog niet. "We zullen elke race apart blijven benaderen. We focussen ons nu dus eerst op de Grand Prix van Frankrijk, om te kijken wat we daar kunnen doen."

Kubica staat aan de leiding in het WK met 42 punten na zeven races. BMW staat tweede bij de constructeurs met 70 punten waar Ferrari er 73 heeft.

Top of Flop: Olivera

De vorigeTop of Flop kon jullie niet erg bekoren: "L.E.S. Artistes" van Santogold is een flop, dus. Roolio verwoordde jullie mening als beste: "Flop, vind het ook niet echt een spannend nummer en de stem vind ik niet mooi. Maar dit is wel het soort top-of-flop wat ik graag zie hier! Gewoon serieuze nieuwe nummers."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Olivera, een Duitse soulzangeres uit Düsseldorf. Olivera is bij onze Oosterburen bekend geworden vanwege haar deelname aan een talentenshow op één van de Duitse commerciële TV zenders. Dat was in 2004. Pas onlangs heeft ze haar debuutsingle uitgebracht: "Scheissegal". Speciaal vanwege het EK voetbal heeft ze van dit nummer ook een voetbalmix gemaakt.

getikte_rik was niet erg onder de indruk: "Ik heb 4 jaar geleden ook wel eens met wat gasten een EK-singeltje gemaakt ( die kansloos flopte), en deze single zal waarschijnlijk eenzelfde lot beschoren zijn. Het enige wat me niet volledig "Scheissegal" laat, zijn die ballen in d'r topje. ".

Bruidegom blijkt bruid

Een Française heeft zich voorgedaan als man om met haar vriendin te kunnen trouwen. Ondanks een relatie van twee jaar zou de echte bruid niet hebben geweten dat ze op het punt stond met een vrouw te trouwen.

Het koppel had onlangs het huwelijk aangevraagd in het Noord-Franse Vitry-le-François. De 'bruidegom', die onder de naam Stéphane door het leven ging, leverde alleen een kopie van het paspoort in, het echte zou zijn gestolen. Op de kopie was de F (feminine, vrouw) veranderd in een M (masculine, man).

Een medewerker van de gemeente kreeg argwaan en nam contact op met de geboorteplaats van de aanstaande. Daar bleek dat het paspoort was verstrekt aan een vrouw. Stéphane verklaarde dat ze zich van binnen een man voelde, maar geen geld had voor een geslachtsveranderende operatie.

Met dank aan zyx1981 voor de submit.

Ferrari lacht, Ferrari huilt

Bij Ferrari hebben ze dubbele gevoelens na de race in Canada. Uiteraard baalden ze van het uitvallen van Kimi Räikkönen, maar over Felipe Massa waren ze erg te spreken.

Teambaas Stefano Domenicali was erg duidelijk in zijn mening over het incident met Lewis Hamilton. "Er valt genoeg te betreuren na deze race. Een van onze coureurs lag uit de race nadat hij werd geraakt toen hij stilstond voor het rode licht. Het was een domme fout van Hamilton en de gridpenalty die hij heeft gekregen, is meer dan terecht, hoewel we er de verloren punten niet mee terugkrijgen. Kimi kon absoluut vechten voor de overwinning, mede dankzij een prima auto."

Wel was de baas van de Scuderia tevreden over tweede coureur Massa. "Felipe reed een geweldige race. We hadden helaas een probleem bij het bijtanken tijdens de safety carperiode en we moesten hem nog eens naar binnen roepen. Felipe liet het hoofd niet hangen en vocht zich knap terug naar de vijfde plaats. Dit zijn belangrijke punten, die ons in staat stellen om de leiding in het constructeurskampioenschap te behouden. Er is nog een lange weg te gaan en we willen graag BMW en Kubica feliciteren met hun eerste overwinning. We zijn ons echter zeer goed bewust van onze eigen snelheid."

Technisch manager Luca Baldiserri was ook erg tevreden met zijn Braziliaanse coureur. "Ik wil Felipe graag een compliment geven voor zijn fantastische race. Door een probleem tijdens de eerste pitstop viel hij terug naar de laatste plek, maar hij wist zich daarna weer terug te knokken naar de vijfde plaats. Hij liet een paar zeer fraaie inhaalmanoeuvres zien en demonsteerde wat je allemaal met een F2008 kunt doen."

Over het pitincident wil Baldiserri niet veel kwijt. "Ik wil hier niet veel over kwijt. Hij had een goede kans op de zege, maar door een fout van een ander viel hij uit. Kimi had in de beginfase van de race even last van korrelvorming op zijn banden, maar daarna kon hij een geweldig tempo neerzetten en de snelste raceronde rijden."

In het kampioenschap staat Massa inmiddels gedeeld tweede met Hamilton, allebei hebben ze 38 punten. Räikkönen heeft 35 punten en staat daar vierde mee. Robert Kubica staat met 42 punten bovenaan de titelstrijd.

Dode na seks met slang

Een 40-jarige man in Thailand is dood aangetroffen met een dode cobra in zijn handen en een condoom om zijn penis. Zijn lichaam werd langs de kant van de weg aangetroffen bij het plaatsje Lamsai in de provincie Ayutthaya.

De man en de cobra waren meerdere malen gebeten, zo bleek uit politieonderzoek. De man bleek gebeten door een slang en de slang door de man, aangezien zijn mond vol schubben zat. De verwarde Bangkokse politie deelde mee dat de man niet klaargekomen was. De politie vermoedt dat de man bezig was zijn broek aan of uit te trekken.

Met dank aan ysduiker voor de vertaling en de herschreven submit.

Bridgestone feliciteert Kubica

Ook vanuit Japan kreeg Robert Kubica de felicitaties na zijn overwinning in Canada. Bandenleverancier Bridgestone feliciteerde de Pool namelijk ook.

Hirohide Hamashima, hoofd bandenontwikkeling bij de Japanse firma, was de man die de woorden overbracht. "We willen Robert Kubica en BMW graag feliciteren met hun eerste Formule 1-zege. Bridgestone heeft een grote fabriek in Polen staan en de overwinning van Robert is een mooi cadeau voor onze werknemers daar. Robert reed een fantastische race, vooral als je je bedenkt dat hij vorig jaar zwaar crashte op dit circuit. En een één-twee was het perfecte resultaat voor BMW."

Ondanks het geklaag van diverse coureurs was het voor de banden geen probleem dat het asfalt niet in optimale staat was. "Ondanks de lastige omstandigheden op de baan presteerden de banden erg goed. Vorig jaar hadden we hier nog wat problemen, maar die hadden we dit jaar niet. Wel maakte het baanoppervlak het lastig voor de coureurs. Vooral in de hairpin was het moelijk voor ze en we zagen dan ook de nodige fouten in deze bocht."

Al dertig jaar niet van Italië gewonnen

Het Nederlands elftal gaat maandagavond op jacht naar een langverwachte overwinning op Italië. Sinds de 2-1 zege op het WK van 1978 wist Oranje niet meer te winnen van de Italianen.

Bondscoach van Italië Roberto Donadoni hecht weinig waarde aan deze statistieken. "Dat zegt me helemaal niets. Dit soort dingen is belangrijk voor de pers, maar voor ons telt alleen de situatie op het veld," aldus de Italiaan in een reactie.

Donadoni treft maandag een oude vriend in het Zwitserse Bern in de persoon van Marco van Basten, de huidige bondscoach van Nederland. Het duo speelde jarenlang onder trainer Arrigo Sacchi samen bij AC Milan.

Donadoni: "Sacchi heeft natuurlijk invloed gehad op de wijze waarop wij allebei werken. Bovendien is Van Basten in die periode een goede vriend van me geworden."

Finale EK '08: Nederland-Duitsland

tong80 stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

San Marco

De Duitsers begonnen zoals verwacht furieus en zochten massaal de aanval. Het was een wonder dat het na 30 minuten nog 0-0 stond. De Duitse doelman had het Oranje shirt alleen vanaf 50 meter gezien. Toen eindelijk begon Nederland mee te voetballen, maar dat zul je altijd zien, bij de eerste de beste aanval van Oranje slaan de Duitsers toe. 0-1 door een perfect uitgevoerde counter. Natuurlijk tikte Klose de bal achter Van der Sar. Terechte voorsprong, maar op het meest ongelukkige moment, zo vlak voor rust. Met gebogen hoofden verlieten de Oranje leeuwen dan ook het veld om van de Oostenrijkse thee te gaan nippen. De hoempapa van de Duitsers overstemde de polonaise van de Nederlandse supporters.

Oudste kerk ter wereld ontdekt

Archeologen beweren in de St.Gregoriuskerk in de Noord-Jordaanse plaats Rihab de oudste kerk ter wereld te hebben ontdekt. De grot die als kerk diende zou tussen 33 en 70 na Christus gebouwd zijn.

Archeoloog Abdul Qader Hussan, hoofd van het centrum voor archeologische studies in Rihab, noemt de ontdekking "verbazingwekkend", aldus The Jordan Times vandaag. Zeventig leerlingen van Jezus zouden hun toevlucht hebben gezocht in de kerk, volgens een inscriptie op de vloer. Zij zouden destijds op de vlucht zijn geweest voor de vervolging van de christenen. Als de bevindingen van de archeologen kloppen, zou de kerk gebouwd zijn tussen het jaar waarin Jezus aan het kruis stierf en het jaar waarin Jeruzalem verwoest werd door de Romeinen.

Met dank aan Quartz voor de submit.

Opstellingen Roemenië - Frankrijk

Over ongeveer een kwartier begint de vijfde wedstrijd van het EK. De wedstrijd is tussen Frankrijk en Roemenië en wordt gespeeld in Zürich. De twee teams zullen hierna nog tegen Italië en Nederland spelen. Hieronder vind je de opstellingen.

Opstelling Roemenië:
Lobont, Contra, Tamas, Goian, Rat, Cocis, Radoi, Chivu, Nicolita, D. Niculea, Mutu

Opstelling Frankrijk:
Coupet, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Ribéry, Toulalan, Makélélé, Malouda, Anelka, Benzema

Zelfs Nachtwacht steunt Oranje

Zelfs de Nachtwacht supportert Oranje want de beelden van de Nachtwacht op het Rembrandtplein in Amsterdam zijn voor de gelegendheid oranje aangekleed. Een t-shirt met de tekst 'Hup Holland Hup' zegt genoeg.

De wedstrijd van vanavond is Nederland - Italië, en het elftal van Marco van Basten kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Om te voorkomen dat de beelden weer snel van hun shirtjes ontdaan werden, zijn er in de Amsterdamse binnenstad waslijnen vol met shirts opgehangen. Daar werd al gretig gebruik van gemaakt in de vroege uurtjes. "En nu maar hopen dat de support zijn uitwerking heeft op het Nederlands elftal", aldus Jeroen Romate van Ek-Wk.nl.


De Nachtwachtbeelden op het Rembrandtplein in oranje t-shirts gehuld

Whitmarsh biedt excuses aan

Martin Whitmarsh, directeur van McLaren F1, komt woorden te kort om te vertellen hoe vervelend hij het pitsincident van gisteren vindt. Lewis Hamilton crashte tegen Kimi Räikkönen aan en schakelde daarmee beide bolides uit.

Hamilton ging als leider de pits in tijdens de eerste safety car-periode maar toen hij klaar was met tanken en de bandenwissel waren Räikkönen en Robert Kubica hem al voorbij. Tot de McLaren tegen de Ferrari tot stilstand kwam. Nico Rosberg klapte op de twee gestrande wagens. "We gaven Lewis voldoende brandstof mee om langer door te kunnen rijden dan zijn tegenstanders, omdat we dachten dat hij toch wel snel genoeg zou zijn om de anderen bij te kunnen houden. Daarnaast was er ook een korte aarzeling tijdens de pitstop en dat hielp natuurlijk ook niet. Maar over het geheel genomen was het verder niet zo'n heel slechte pitstop," aldus Whitmarsh over de langere pitstop van zijn coureur.

Uiteraard wil de directeur zijn excuses aan zijn ex-coureur uit Finland maken. "Het was abnormaal druk in de pitstraat, waardoor Lewis zich niet alleen moest concentreren op de wagens voor hem, maar ook op de lichten aan het einde van de pits. We hebben allemaal gezien wat er verder is gebeurd. Ik vind dit erg vervelend voor Kimi en het team van Ferrari. Zij zijn duidelijk de onschuldige slachtoffers van dit ongeluk."

De wedstrijdleiding heeft uiteindelijk na bestudering van de beelden besloten zowel Hamilton als Rosberg te straffen met tien strafplaatsen op de grid in Frankrijk over twee weken. "Deze straf is streng, maar rechtvaardig. Het zal de volgende race niet gemakkelijk maken voor Lewis, maar het was overduidelijk dat hij het incident had veroorzaakt. We kunnen daar niets tegenin brengen. Soms kan een kleine inschattingsfout grote gevolgen hebben," zo vindt Whitmarsh.

Eerste Call of Duty 5 informatie duikt op

In het Official Xbox Magazine UK van deze maand wordt informatie vrijgegeven over Call of Duty 5, en het internet zou het internet niet zijn als deze informatie niet nu al online stond.

Het was al bekend dat het vijfde deel in de populaire serie zich af zal spelen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in de Pacific, nu is duidelijk dat er hiernaast ook een gedeelte van de game zich in Rusland af zal spelen, waarbij het gaat om de moeizame weg van Stalingrad naar Berlijn. Nieuw in de serie zal een (online) co-op mode zijn, met vier spelers over het internet of twee via split-screen. In de co-op mode wordt de normale campagne afgewerkt, al zal er wel een score-systeem zijn toegevoegd.

Technisch gezien draait de game op een gepimpte versie van de Call of Duty 4 engine, waar nu verbeterde physics, verwoestbare omgevingen en propagerend vuur in voorkomen. Dat laatste (een techniek die we ook terug zullen zien in Far Cry 2) zal erg handig zijn in combinatie met de vlammenwerper, waarmee je niet alleen de huid van de vijand eraf kan schroeien maar je daarmee ook nog eens bomen en daarme gras en dus vijanden in lichterlaaie kunt steken.


De AI van de game is ook onder handen genomen, de Japanners hielden er ten tijde van de Grote Vaderlandse Oorlog volledig andere tactieken op na dan wij gewend zijn, in plaats van de standaard "cover nemen en flanken" kropen de Japanners liever in bomen of slopen ze door het gras met een katana in de hand voor brutale zelfmoord-aanvallen.

Het spel (waar developer Treyarch meer dan twee keer zo lang aan heeft gewerkt als aan het teleurstellende Call of Duty 3) wordt in de herfst verwacht voor de PC, PlayStation 2 en 3, XBox 360, Nintedo Wii en DS.

Met dank aan Sackboy voor alle informatie op het forum

Redders werken tegen de tijd in Oekraïense mijn

Oekraïense reddingswerkers doen hun uiterste best mijnwerkers te bereiken die afgelopen weekend honderden meters onder de grond ingesloten raakten. Zij wisten vanochtend 23 van de 37 kompels te bevrijden, meldde de Oekraïense televisie.

Ze vonden ook op 750 meter diepte het lichaam van een omgekomen mijnwerker. Het lukte de hulpdiensten afgelopen nacht de verwoeste hoofdschacht vrij te maken. Reddingswerkers vechten tegen de tijd omdat de mijngangen waar de arbeiders zich zouden bevinden snel vollopen met grondwater.

De Karl Marx-mijn in het Donetsbekken in het oosten van het land werd zaterdagochtend getroffen door een gasexplosie. De mijn lag stil omdat de autoriteiten veiligheidsovertredingen hadden vastgesteld. Er werden wel onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Kolenmijnen in het Oost-Europese land staan bekend als een van de gevaarlijkste ter wereld.

Door de explosie zijn de waterpompen in de mijn verwoest. In combinatie met het stijgende water maakt dit de reddingsoperatie erg lastig.


Verbod op pitbulls van de baan

Het verbod op pitbulls vervalt nog dit jaar. De honden konden tot nu toe in beslag worden genomen louter vanwege hun uiterlijk, maar voortaan worden alleen nog pitbullachtige honden opgepakt wegens agressief gedrag. Dat heeft minister Gerda Verburg (Landbouw) vandaag bekendgemaakt.

Ze kondigde aan dat er nieuwe regels komen voor agressieve dieren. De huidige Regeling Agressieve Dieren (RAD) dateert van 1993 en werd van kracht nadat drie kinderen door pitbulls waren doodgebeten. Een commissie van wijzen bekeek de effecten van deze regeling en concludeerde dat sinds de invoering het aantal bijtincidenten niet verminderde.

Zes gewonden bij ongeluk Tholen

Bij een ongeluk in Tholen zijn vanochtend zes personen gewond geraakt. Onder de slachtoffers waren volgens omstanders drie kleine kinderen en drie volwassenen.

Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 08.15 uur twee auto's met elkaar in botsing op de Welgelegen. Eén van de auto's kwam in de sloot terecht. Zes ambulances uit de regio's Zeeland en Midden en West-Brabant en traumahelikopters uit Nijmegen en Rotterdam waren geroepen om hulp te verlenen. Deze laatste is later toch gecanceld. Omdat er sprake zou zijn van een beknelling zijn brandweerploegen uit Tholen, Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk opgeroepen.

De aard en ernst van het letsel van de slachtoffers is nog niet bekend. De weg was vanochtend afgesloten voor verkeer. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet technisch onderzoek naar de aanrijding.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Kubica gaat voor titel

Gisteren maakte Robert Kubica zich al ontsterfelijk, maar vindt dit pas het begin. De BMW-coureur wil namelijk kampioen worden dit jaar.

Na zeven races heeft de Pool 42 punten en staat daarmee aan de leiding van het kampioenschap. "Als je na zeven races aan de leiding gaat in het kampioenschap en als je, afgezien van de Grand Prix van Australië, niet lager bent gefinisht dan de vierde plaats, dan wil je alle kansen die je krijgt, ook gaan benutten. Ik hoop dat mijn team zijn uiterste best gaat doen en ik zal ook het maximale geven in het gevecht voor het kampioenschap. Aan de motivatie zal het dus niet liggen."

Vorig jaar kwam Kubica hard in de vangrail terecht in Canada en juist daarom is het bijzonder dat hij er dit jaar won, zo vond hij zelf. "Het mag nu duidelijk zijn dat we een auto hebben waarmee we races kunnen winnen. Het was geweldig om al die Poolse fans te zien juichen. Dit was een heel speciale overwinning voor mij, vooral na vorig jaar."

FOK!games voorspelt EK-uitslagen III

Bij FOK!games doen ze ook aan het EK voetbal. In een game, wel te verstaan. FOK!user en gamesredacteur SocialDisorder heeft met het spel UEFA Euro 2008 voor de PlayStation 3 de wedstrijden van vandaag gesimuleerd.

Opnieuw klopte het niet helemaal gisteren, maar vandaag een nieuwe ronde, nieuwe kansen:

Roemenië - Frankrijk 0 - 4
4' Anelka 0 - 1
62' Anelka 0 - 2
67' Anelka 0 - 3
81' Anelka 0 - 4



Nederland - Italië 1 - 1
45' Di Natale 0-1
79' - geen naam - 1-1
Noot: Nederlands elftal gebruikt geen echte namen.


We zullen afwachten wat er van waar is, kloppen de uitslagen zoals een computerspel ze voorspelt? Of kan een computerspel geen potje (voetbal) breken? De bal is natuurlijk rond. Kijk vanavond naar de wedstrijden en lees de verslagen op de FOK!sport EK-site. Morgen zal er weer een voorspelling zijn.

Voor meer gamesnieuws ga je natuurlijk naar FOK!games!

Bern kleurt Oranje

De fans van het Nederlands elftal hebben massaal bezit genomen van Bern. De Bundesplatz kleurt volledig Oranje en het bier vloeit rijkelijk in de Zwitserse hoofdstad. Vanavond neemt Nederland het in Bern op tegen Italië. Het duel vangt aan om kwart voor negen.

Volgens schattingen bevinden zich op dit moment ruim 30.000 Nederlanders in het centrum van Bern, waarmee de stad volledig Oranje is gekleurd. De Zwitserse bevolking heeft hier echter geen problemen mee en incidenten zijn er ook nog niet voorgevallen.

Het grootste deel van de Nederlanders zal het duel vanavond volgen op grote scherm in het stadscentrum en het overige deel zal de wedstrijd bekijken in het stadion. Nederland speelt vanavond het eerste groepsduel tegen Italië.

Button kan niet stunten

Gisteren reed Jenson Button een op voorhand verloren race. Vanuit de pits gestart deden ze bij Honda strategisch van alles maar meer dan een elfde plek zat er in Canada niet in.

Logischerwijs was de 28-jarige Brit niet erg vrolijk na afloop van de race. "Het was een zware, en uiteindelijk teleurstellende race. Het is altijd moeilijk om een race van achteraan te moeten beginnen. We reden verder met een afstelling die we afgelopen weekend nog niet eerder hadden gebruikt. Bovendien pakte onze strategie niet echt goed uit en had ik pech met de Safety Car-situatie. We moeten nu hard gaan werken aan verbeteringen voor de Grand Prix van Frankrijk, om ervoor te zorgen dat we daar competitiever kunnen zijn."

Italiaanse documenten over Rembrandt ontdekt

Een Italiaanse kunsthistoricus heeft in het archief van een oude Genuese familie nog onbekende, nieuwe documenten over Rembrandt gevonden. De beschreven gebeurtenissen vinden plaats in 1666 en 1667, niet lang voor Rembrandts dood in 1669.

De documenten "werpen een interessant licht op de internationale waardering voor zijn kunst", aldus Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam vandaag. De documenten, ontdekt door professor Lauro Magnani uit Genua, bieden ook een blik op de schilder als persoon, gezien door de ogen van enkele (verbaasde) buitenlanders.

Tijdens een klein symposium vrijdag in Het Rembrandthuis zal Magnani zijn vondsten presenteren en toelichten. Het museum organiseert deze bijeenkomst samen met het Rembrandt Research Project en het Nederlands Instituut in Rome.

Lange Frans getrouwd

Rapper Lange Frans (Frederiks) is vanochtend getrouwd met zijn vriendin Daniëlle van Aalderen. Het stel gaf elkaar het jawoord in aanwezigheid van een klein clubje familie en vrienden.

De hoogzwangere Daniëlle droeg een zalmroze jurk, Frans had een wit pak aan. Het kersverse echtpaar Frederiks was al op huwelijksreis geweest vóór de bruiloft. "Ze zijn zondag teruggekomen, maandag getrouwd en morgen gaan we weer aan het werk", aldus de manager van de rapper vandaag. Lange Frans (27) vormt samen met Baas B een populair rapduo. Baas B, alias Bart Zeilstra, was vandaag ook aanwezig bij de plechtigheid.

Met dank aan CamelNLD voor de submit.

'Podolski naar Fiorentina'

Łukasz Podolski, voorlopig EK-topscorer met twee treffers, is in beeld bij Fiorentina om de mogelijk vertrekkende Adrian Mutu op te volgen.

Volgens geruchten in Italië zou de Roemeense sterspeler mogen vertrekken bij Viola. Fiorentina is echter ambitieus en hoopt zich te ontwikkelen tot een absolute grootmacht in Italië. Om dit te bewerkstelligen werd onlangs al Alberto Gilardino aangetrokken. De nummer vier van Italië lijkt nu echter Mutu te zien vertrekken, onder meer Schalke 04 is in hem geïnteresseerd.

Als vervanger zou Fiorentina zich dan willen versterken met Podolski, die op dit moment actief is voor Bayern München. De Italianen zouden ook een optie tot huur interessant vinden.

Go Ahead Eagles huurt Pasveer

Go Ahead Eagles huurt komend seizoen doelman Remko Pasveer van Heracles Almelo.

De 24-jarige Pasveer kwam in de zomer van 2006 naar Almelo, na eerst drie jaar voor FC Twente gespeeld te hebben. In die vier seizoenen speelde Pasveer vijftien eredivisieduels.

Pasveer verlengde, ondanks zijn rol als reserve, zijn contract in Almelo met twee seizoenen. Hij hoopt op huurbasis bij Go Ahead Eagles aan speeltijd te komen, om zich zo verder te ontwikkelen. Vorige week contracteerde Heracles Jörg van Nieuwenhuijzen als nieuwe stand-in voor Martin Pieckenhagen, zodat de mogelijkheid ontstond om Pasveer te verhuren.

Heinrichs blijft bij Fortuna Sittard

De Duitser Jürgen Heinrichs blijft bij Fortuna Sittard. De middenvelder verlengde zijn aflopende contract met één jaar.

De dertigjarige Heinrichs speelt sinds 2006 voor Fortuna Sittard. Mede door een fikse enkelblessure kwam hij in het afgelopen seizoen slechts tot zestien competitieduels. In twee seizoenen kwam Heinrichs 46 keer binnen de lijnen en scoorde hij tien keer voor de Limburgers.

Een andere Duitser, Rachid El-Hammouchi, vertrekt bij Fortuna Sittard. De middenvelder met Marokkaanse roots kwam eveneens in de zomer van 2006 naar Limburg. Vorig seizoen kwam hij in alle competitieduels in actie. In totaal speelde El-Hammouchi 69 keer voor Fortuna Sittard. Hij scoorde twee keer. El-Hammouchi vervolgt zijn loopbaan bij Kickers Emden, dat uitkomt in de nieuw gevormde derde Bundesliga.

Aanvaller Florencio Cornelia vertrekt ook. De spits werd kort voor de winterstop door de later ontslagen trainer Henk Wisman uit de selectie gezet. Hij vond in de winterstop echter geen nieuwe club. Cornelia speelde vanaf januari 2007 voor de Limburgers en scoorde veertien keer in 29 optredens. Hij heeft overschrijving aangevraagd naar FC Rijnvogels, dat uitkomt in de eerste klasse bij de zaterdagamateurs.

Bréchet in belangstelling van PSV

Jérémie Bréchet staat nadrukkelijk in de belangstelling van PSV. De 28-jarige verdediger, die op dit moment transfervrij is, kwam de afgelopen twee seizoenen in actie voor FC Sochaux. Het is een verdediger die op meerdere posities inzetbaar is.

De Fransman speelde zowel in het centrum als op de positie van linksback. Tevens is hij ook inzetbaar als linkermiddenvelder. Algemeen directeur Jan Reker is van mening dat de drievoudige international een versterking voor het team is. ''Hij is een heel interessante speler voor ons'', aldus Reker.

Bréchet maakte zijn debuut in 1998 bij Olympique Lyon en is in 2002 en 2003 kampioen van Frankrijk geweest. Hierna probeerde hij zijn geluk in Italië, door een contract bij Internazionale te tekenen. Mede door zijn blessureleed in die periode mislukte zijn Italiaanse avontuur. Hij kwam via Real Sociedad weer terug in Frankrijk, waar hij bij FC Sochaux weer tot voetballen kwam.

Sneijder voelt geen druk

Wesley Sneijder mag zich samen met Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Arjen Robben de nieuwe generatie van het Nederlands Elftal noemen. De middenvelder, die bij Real Madrid onder contract staat, wordt zelfs gezien als de nieuwe leider.

Toch heeft Sneijder te kennen gegeven geen druk te voelen. "Voor mij is het gewoon een wedstrijd zoals alle anderen," liet de speler in een reactie weten. "En dat het nu tegen de wereldkampioen is, maakt mij niet uit. Ik ga elke wedstrijd met één gedachte in: om alles te geven en te winnen. Daarom ben ik nooit zenuwachtig voor een wedstrijd."

Vanavond zal duidelijk worden hoe het met de gesteldheid van Sneijder is. Dan speelt Oranje namelijk de eerste wedstrijd van het EK voetbal tegen Italië. Een nederlaag zou een slechte start van het toernooi betekenen, maar hoeft niet per definitie fataal te zijn. Later dit toernooi speelt de ploeg van bondscoach Marco van Basten nog tegen Frankrijk en Roemenië.

Babel: "Jullie kunnen het"

Het Nederlands Elftal heeft dinsdag uit onverwachte hoek steun gekregen. De ploeg van bondscoach Marco van Basten ontving namelijk een telegram van Ryan Babel. De aanvaller van Liverpool moet het EK voetbal missen, omdat hij tijdens de voorbereidingen een enkelblessure opliep.

"In plaats van via een gelukstelegram wil ik jullie vanaf deze plek heel veel succes wensen," aldus Babel in het bericht. Verder wilde hij zijn ploeg nog een hart onder de riem steken. "Geloof in jullie zelf! Jullie kunnen het! We hebben genoeg kwaliteit om Italië te verslaan."

De enkel van Babel zit inmiddels in oranje loopgips. "Ik heb de teleurstelling inmiddels goed kunnen verwerken. De gedachte dat ik waarschijnlijk wel naar de Olympische Spelen kan, geeft mij de motivatie om positief vooruit te kijken", vervolgde de speler.

Het herstel van de enkel van Babel verloopt voorspoedig. "Gelukkig viel de blessure enigszins mee en hoefde ik niet - zoals Fabio Cannavaro - onder het mes. Over een maand hoop ik weer op het veld te staan, maar zodra over een week of twee het loopgips eraf is, kan ik alweer aan het werk in het krachthonk."

Piturca: "Het gaat niet makkelijk worden"

Roemenië begint het EK vanavond om 18:00 uur met een wedstrijd tegen Frankrijk. De ploeg zal later dit toernooi nog tegen Nederland en Italië aantreden. Het land wordt overigens wel in de positie van underdog geplaatst.

"Als je bekijkt welke teams er bij ons in de groep zitten, is het logisch dat men weinig van ons verwacht," liet Victor Piturca, bondscoach van Roemenië, weten. "We zitten in een groep met de twee finalisten van het afgelopen WK, en Nederland. Als je in zo'n poule terecht komt, weet je dat het niet gemakkelijk gaat worden. Frankrijk en Italië behoren, met Brazilië en Argentinië, tot de beste teams ter wereld."

Piturca kan tegen Frankrijk in ieder geval weer over Dorin Goian beschikken. De centrumverdediger zal samen met Gabriel Tamas het hart van de verdediging vormen. Cristian Chivu zal op het middenveld beginnen.

Huntelaar niet blij met reserverol bij Oranje

Klaas-Jan Huntelaar is niet blij met het feit dat hij tijdens het EK tweede keus zal zijn achter Ruud van Nistelrooij. De spits van Real Madrid krijgt van bondscoach Marco van Basten de voorkeur boven Ajacied Huntelaar.

"Natuurlijk neem ik geen genoegen met een rol op de bank, omdat dit m'n eerste grote toernooi is," aldus Huntelaar in De Telegraaf.

"Ik wil altijd spelen en moet dus presteren op de training. De rest heb ik niet in de hand. Ik doe mijn best, wacht op een kans en zal die vervolgens pakken."

Over zijn sportieve toekomst wil Huntelaar vooralsnog niets kwijt. Een ding wil hij wel duidelijk stellen. "Wat zeker niet klopt, is dat ik bij Real Madrid zou hebben getekend."

Zandvoort in teken van A1GP in oktober

Op 5 oktober zal de wedstrijd uit de A1GP in Zandvoort gereden worden. Dit is vandaag door de organisatie van het evenement bekendgemaakt.

Het afgelopen seizoen had Zandvoort de eer om de openingsrace te organiseren. Het Italiaanse Mugello heeft deze eer dit jaar gekregen om op 21 september de eerste race te organiseren. Het zal gaan om elf wedstrijden, waarbij de laatste op 3 mei in Groot-Brittannië gereden zal worden. Het is nog niet bekend op welke circuit deze race gehouden zal worden. Dit geldt overigens ook voor de races in China (december) en Zuid-Afrika (februari). De race van 29 maart is nog niet aan een land toegewezen. Dit volgt nog.

DatumLandCircuit
21 september 2008ItaliëMugello
5 oktober 2008NederlandZandvoort
9 november 2008IndonesiëJakarta
23 november 2008MaleisiëSepang
14 december 2008Chinannb.
25 januari 2009Nieuw-ZeelandTaupo
22 februari 2009Zuid-Afrikannb.
15 maart 2009MexicoMexico City
29 maart 2009nnb.nnb.
12 april 2009PortugalAlgarve
3 mei 2009Groot-Brittaniënnb.

[MLB] Standen per 09-06-2008

De Boston Red Sox en de Chicago Cubs zijn de eerste teams die 40 wedstrijden hebben weten te winnen dit seizoen. Ze wisten beiden hun wedstrijd op zondag om te zetten in een overwinning en staan bovenaan in de American League (Red Sox) en de National League (Cubs).

De Red Sox, vorig jaar winnaar van de World Series, wisten niet te overtuigen tegen de Seattle Mariners, maar dankzij een prima optreden van rookie Justin Masterson, die de Mariners lange tijd in bedwang hield en maar een punt afstond, konden de Red Sox hun 40ste overwinning bij laten schrijven. Op dit moment hebben ze anderhalve wedstrijd voorsprong op de nummer twee in AL East divisie, de Tampa Bay Rays. De Rays verloren gister van de Texas Rangers.

In de National League zijn de Cubs bezig aan een prima seizoen. Ook zij behaalden zondagavond hun 40ste overwinning door het prima werpen van veteraan Jason Marquis. Voor de Cubs is dit een speciaal seizoen. Het is namelijk precies 100 jaar geleden dat de club uit Chicago zijn laatste World Series won. De fans hopen daarom ook dat het 100 jaar na dato opnieuw de beurt is aan hun favoriete team en ze zijn goed op weg om de playoffs te halen.

Hieronder de standen in de Major League Baseball.

American League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Boston Red Sox4026.606W226-614-208-2
Tampa Bay Rays3726.587L124-1013-165-5
New York Yankees3231.508W218-1414-176-4
Toronto Blue Jays3332.508W116-1317-194-6
Baltimore Orioles2121.500L117-1114-205-5

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago White Sox3626.581W619-917-177-3
Minnesota Twins3132.492L419-1612-163-7
Cleveland Indians2835.444L216-1612-194-6
Detroit Tigers2636.419W214-1512-215-5
Kansas City Royals2439.381L212-1612-1612-233-7

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Anaheim Angels3925.609L118-1321-127-3
Oakland Athletics3429.540W121-1513-145-5
Texas Rangers3233.492W117-1615-175-5
Seattle Mariners2241.349L214-198-223-7

National League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Philidelphia Phillies3926.600W421-1318-138-2
Florida Marlins3428.548W220-1314-154-6
Atlanta Braves3232.500L325-117-213-7
New York Mets3032.484L417-1113-214-6
Washington Nationals2539.391L314-2011-192-8

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago Cubs4024.625W126-814-167-3
St. Louis Cardinals3827.585W221-1317-146-4
Milwaukee Brewers3330.524W119-1014-207-3
Houston Astros3232.500L216-1116-212-8
Pittsburgh Pirates3033.476W118-1412-195-5
Cincinnati Reds3034.469L219-1011-245-5

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Arizona Diamondbacks3429.540L121-1213-174-6
Los Angeles Dodgers3033.476L118-1512-184-6
San Francisco Giants2835.444W313-1915-166-4
San Diego Padres2837.431W518-1710-207-3
Colorado Rockies2439.381L114-1510-244-6

Bescherm de kinderen, verbrand de games!

Alhoewel er al kerken zijn geweest die game-avonden organiseerden om jongere mensen naar de kerk te lokken (hoe beter je geloof te belijden dan elkaar af te maken met Halo?) zijn niet alle priesters en pastors het daar mee eens. Rev. Richard Patrick geeft gewelddadig entertainment de schuld van de stijging van misdaad waar 90% van zijn congregatie mee te maken zou hebben gehad. En hoe beter dit tegen te gaan dan door een massale verbranding van games?

We are considering having something similar to a rally where parents and children can bring CDs and video games that they consider are destructive to the mind set of our youth and have a burning, just like they had a gun buyback last year...

Young people are being influenced by what they see and what they hear. They are being influenced by television ... television and videos are telling young people a vision but something that's not reality...

[Violent media] has a tremendous influence on young people and violence. That's basically all they see. Most of them try to emulate what they see, when in reality, the people they see don't even live in those communities. Some of the rappers they see on TV portraying crime don't live in the urban areas — they live in the suburbs somewhere. It's all a facade.

Man zet beroving in scène

Een man heeft de politie in Noordwijk onnodig veel werk bezorgd door een beroving te verzinnen om zo van zijn schuldeisers af te komen. De man bekende dat de beroving die in februari plaatsvond in scène was gezet. Dat liet de politie vandaag weten.

De politie trof op 21 februari op een parkeerplaats aan de Duindamseslag een man aan in de laadruimte van een bedrijfsbus. Hij verkeerde in ademnood door een strak vastgebonden voorwerp rond zijn hals. Het slachtoffer deed aangifte van afpersing en poging tot moord.

Hij verklaarde dat hij meerdere keren was bedreigd omdat zijn bedrijf schulden had. Op de parkeerplaats zou hij geld hebben betaald (ruim 4000 euro) aan een voor hem onbekende man, die hem in de auto had opgesloten.

De politie onderzocht de zaak en ontdekte dat een aantal beweringen van de man niet klopte. Hij werd opnieuw gehoord, maar dit keer als verdachte van het doen van een valse aangifte. De man bekende de beroving in scène te hebben gezet om hiermee de recherche onderzoek te laten doen naar zijn schuldeisers om zo van hen af te komen.

De man heeft een proces-verbaal gekregen voor het doen van valse aangifte. Wanneer het onderzoek is afgesloten, beslist de officier van justitie of de man strafrechtelijk wordt vervolgd.

Auto's uitgebrand in Haarlem

Bij een brand bij de Mercedes-Benz garage aan de Zijlweg in Haarlem zijn afgelopen nacht zes auto's volledig uitgebrand. Twee andere auto's raakten zwaar beschadigd.

Afgelopen nacht kwam er bij de brandweer even voor 03.00 uur een melding binnen van een buitenbrand in een klein voertuig. Binnen een minuut gaf de brandweer, die overigens de kazerne tegenover de garage heeft, het sein middel brand. Ondanks de snelle reactie en de diverse eenheden die kwamen helpen bij het blussen, kon de brandweer niet voorkomen dat zes auto's volledig uitbrandden.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog niet bekend. Het is wel opvallend dat in de omgeving van de garage de afgelopen tijd vaker auto- en caravanbranden woedden. 

Met dank aan meneer draak voor de submit.

Arrestaties om mishandeling zingende krantenjongen

In Hengelo zijn twee personen opgepakt voor de mishandeling van een krantenjongen die vorige week plaatsvond. Een 17-jarige jongen en een 21-jarige man worden ervan verdacht de jongen, die al zingend zijn ronde deed, geschopt en geslagen te hebben, aldus de Twentse politie gisteren.

De 16-jarige krantenbezorger werd vorige week zondagochtend in Hengelo aangesproken door twee mensen die vroegen waarom hij zong. Hij antwoordde daarop dat hij een leuk liedje op zijn mp3-speler aan het luisteren was. Het tweetal kon de zangtalenten van de jongeman blijkbaar niet waarderen en schopten hem, waarna hij nog een vuistslag kreeg. Toen het tweetal vertrok belde de jongen de politie. Eén van de mannen keerde daarop nog terug om de mp3-speler van het hoofd van de jongen af te rukken.

De 17-jarige verdachte is afgelopen zaterdag in zijn woning aangehouden. Zijn 21-jarige kompaan is een dag later thuis gearresteerd. Beide verdachten zitten nog vast.

Met dank aan Aether voor de submit.

Gerets bevestigt interesse in Boulahrouz

Eric Gerets, trainer van Olympique Marseille, heeft bevestigd interesse te hebben in Khalid Boulahrouz.

"Khalid is één van de spelers die ons interesseert. Ik heb bij de bestuursleden een lijstje ingeleverd met wenselijke versterkingen en daar staat hij op. Het is nu aan hen om contact op te nemen met Chelsea. Of dat al is gebeurd, weet ik niet," aldus de oefenmeester in De Telegraaf.

Boulahrouz staat onder contract bij Chelsea, maar werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Sevilla. Daar kwam hij, mede vanwege blessureleed, amper aan spelen toe. Boulahrouz neemt op dit moment met Nederland deel aan het EK.

Pechvogel Frei in beeld bij Celtic

Borussia Dortmund spits Alexander Frei is in beeld bij Celtic. De aanvaller van Zwitserland raakte afgelopen zaterdag tijdens de openingswedstrijd van het EK geblesseerd en zal zes weken niet kunnen spelen.

Voor de start van het nieuwe seizoen zal de international vermoedelijk echter weer fit zijn. Reden voor Celtic om maar weer eens aan te kloppen bij Frei. "Als ze me willen hebben, moeten ze me maar bellen," aldus de 28-jarige spits tegen SkySports.

Ribéry moet ruim 40 miljoen euro kosten

Frans international Franck Ribéry staat in de nadrukkkelijke belangstelling van Chelsea. De speler van Bayern München kwam vorige zomer voor zo'n 22 miljoen euro over van Olympique Marseille en heeft zich in Duitsland sterk ontwikkeld.

Ribéry werd zelfs verkozen tot beste speler van de Bundesliga. De aanvaller wordt nu nadrukkelijk gelinkt aan Chelsea, dat voor hem erg ver lijkt te willen gaan. Een nieuw Engels transferrecord lijkt in de maak, daar The Blues minimaal 40 miljoen euro op tafel zullen moeten leggen voor de buitenspeler.

PSV wil veertien miljoen vangen voor Farfán

Jefferson Farfán is nog altijd geen speler van Schalke 04. De aanvaller van PSV leek vorige week al te verkassen naar Duitsland, maar de clubs zijn nog altijd niet tot een akkoord gekomen. De Eindhovenaren vragen namelijk veertien miljoen euro voor de international van Peru.

Farfán kwam in 2005 naar Eindhoven en begon sterk. Het afgelopen seizoen speelde hij echter minder opvallend en het leek voor de hand te liggen dat hij zou gaan vertrekken. Met de jongeling Raimond Manco (ook afkomstig uit Peru) lijkt PSV zijn opvolger al binnen te hebben. Volgens Der Kicker is de transfer echter nog altijd niet rond. Struikelblok is de transfersom. PSV zou minimaal veertien miljoen euro willen vangen, terwijl Schalke vooralsnog niet verder dan tien miljoen lijkt te willen gaan.

'Deco binnen enkele uren van Inter'

De Portugese international Deco lijkt nog vandaag eigendom te worden van Inter. De 30-jarige middenvelder mag vertrekken bij Barcelona en heeft de aandacht getrokken van Inter, waar José Mourinho de nieuwe trainer is.

Mourinho kent Deco nog van zijn periode bij FC Porto. Met de transfer zou een bedrag van twaalf à dertien miljoen euro gemoeid zijn. Daarbij gaat Deco vijf miljoen euro per jaar verdienen.

Winehouse zegt sorry voor racistische 'song'

De Britse zangeres Amy Winehouse heeft excuses aangeboden voor het zingen van racistische teksten in een op internet opgedoken homevideo, waarover FOK! gisteren reeds berichtte. Het filmpje was gemaakt door haar man, Blake Fielder-Civic, die momenteel in de gevangenis zit. Dat meldden Britse media vandaag.

Ook buitenlandse kranten maakten melding van het incident. Op de melodie van kinderliedjes zingt Winehouse racistische scheldwoorden over zwarten, Pakistanen, gehandicapten en homoseksuelen.

Het filmpje kwam in handen van News of the World. Winehouse heeft, volgens The Daily Mail, dit weekeinde op de stoep voor haar huis verontschuldigingen aangeboden.

Naast het filmpje kreeg News of the World  foto's in bezit  waarop Amy met Blake is te zien terwijl ze zoenen, waarbij duidelijk twee pillen op hun tong liggen. Ook is Amy  te zien met een crackpijp en met een grote snee in haar hand.

Foto's staan in dit artikel.  Het filmpje staat hier.

'Sorry'

Man springt zonder parachute uit vliegtuig

Een 29-jarige Amerikaan is afgelopen zaterdag overleden nadat hij met een camera, maar zonder parachute uit een vliegtuig is gesprongen. De man volgde met zijn camera een team parachutisten aan boord van een vliegtuig die in de buurt van Albany (New York) vloog.

Nadat het team, bestaande uit een instructeur, een leerling en een cameraman, uit het vliegtuig sprong wilde de piloot de deur sluiten. Tot zijn schrik zag hij de man zonder parachute ook uit het vliegtuig springen. De man is door het dak van een huis gestort, waarna zijn lichaam uiteen werd gescheurd.

Volgens de politie betrof het hier een routinevlucht waarbij een instructeur een leerling parachutespringer begeleidde. De cameraman maakte beelden van de eerste parachutesprong maar filmde tegelijk de fatale sprong van de Amerikaan. De videoband werd na de noodlottige sprong in beslag genomen door de politie.

Manon: kids voor het leven beschadigd

Het leven van de kinderen van Manon Thomas is drasisch veranderd toen er naaktfoto's van mama op het internet verschenen. Dat zegt de presentatrice in een openhartig interview in de Volkskrant. Vorig jaar hackte een buurman de beveiligde pc van Thomas en viste allemaal privéfoto's van de harde schijf. Deze werden onder meer gepubliceerd op GeenStijl.

Thomas stelt: "Mijn kinderen zijn tot in het diepst van hun ziel geraakt. Ze zijn voor het leven beschadigd. Ik heb twee zoons van 13 en 16 jaar. De oudste zit op school tussen allemaal jongeren bij wie de hormonen door het lijf gieren, dus die kreeg echt wel wat te horen. Maar op het moment dat hij de ergste dingen over zich heen kreeg, kwam hij thuis met een bos rozen voor mij."

Momenteel loopt er een procedure tegen de buurman. Ook is Thomas naar eigen zeggen al duizenden uren bezig om de foto's van het internet te krijgen. Zelfs servers in Roemenië werden aangepakt. Ook FOK! kreeg een persoonlijke mail op hoge poten van Manon. Overigens denkt Manon dat de foto's nog wel op menig HD staan.

Overigens zou Manon zo wraak kunnen nemen op haar plaagggeesten. Thomas: "Ik heb deze periode ongevraagd allerlei gevoelige informatie gekregen over jongens van Nu.nl en GeenStijl. Als ik wil, kan ik ze morgen kapot maken. Maar dat zou ik nooit doen. Dat past niet bij mij." Of Manon ook gevoelige info heeft over FOK!-eigenaar Danny is niet bekend.

Sahin verkast naar Besiktas

Nuri Sahin verlaat Borussia Dortmund voor Besiktas. De jonge middenvelder speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Feyenoord.

De international maakte in Rotterdam veel indruk, maar desondanks wil de Duitse club niet verder met de linksbenige speler. Hierop heeft Besiktas geanticipeerd en de Turkse topclub zal vanaf komend seizoen kunnen beschikken over Sahin.

De Turk had bij Dortmund nog een contract tot medio 2009.

Radicale moslims willen Ahmadiya 'uitroeien'

In Indonesië hebben duizenden radicale moslims vandaag opgeroepen tot een jihad (heilige oorlog) tegen de Ahmadiya-moslims. In de hoofdstad Jakarta riepen zij op tot de ''uitroeiing'' van de moslimsekte, die volgens de radicalen afvallige moslims zijn.

De sekte, die door de fundamentalisten, maar ook door veel gematigde moslims met de nek wordt aangekeken, heeft het hard te verduren sinds een overheidscommissie haar in april als 'ketters' bestempelde omdat zij Mohammed niet erkent als de laatste profeet. De regering beraadt zich op een verbod. Liberale moslimleiders en activisten voor godsdienstvrijheid nemen het voor Ahmadiyah op

Radicale moslims verenigd in het Islamitisch Verdedigingsfront (FPI) vernielden de laatste tijd al meerdere Ahmadiyya-moskeeën. Een week geleden verstoorden zij een vreedzame demonstratie voor religieuze tolerantie. De politie arresteerde daarna tientallen militanten.  Het imago van Indonesië als gematigd moslimland liep de afgelopen weken een flinke deuk op door gewelddadige protesten.

Alone in the Dark is goud, PlayStation 3 versie komt later

Goed nieuws uit de stallen van Atari: Alone in the Dark is goud gegaan! Dit betekent dat Xbox 360-, PC-, Wii- en PlayStation 2-gamers vanaf 20 juni kunnen genieten van dit nieuwe donkere avontuur. PlayStation 3-gamers zullen helaas nog even moeten wachten, de game staat voor hun gepland voor een release in de herfst van dit jaar. Meer informatie over de game is te lezen in onze preview.

Het vijfde deel van Alone in the Dark speelt zich af in New York en dan voornamelijk in Central Park. Edward Carnby is de persoon die de vreemde verschijnselen in het park moet gaan onderzoeken, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wezens, gebaseerd op spirituele verhalen, uit het hiernamaals zullen je het niet makkelijk maken.

Mannelijke screenshots van Men of War

Men of War is een RTS game van 1C Maddox Games (bekend van IL-2 Sturmovik) en het vervolg op Faces of War. De game speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en bied de mogelijkheid om drie verschillende campagnes te spelen: met de Russen, de Geallieerden of de Duitsers.

De game heeft in vergelijking met Faces of War een flinke grafische update gedaan, allemaal te danken aan de nieuwe engine, heeft meer dan 50 nieuwe units, kaarten verspreid over heel Europa, een volledig aanpasbare user-interface en volledig nieuw opgenomen geluidseffecten onder realistische condities.

Men of War wordt 19 september verwacht voor de PC.








[Actie] Wil jij een Sitecom wireless 300N router reviewen?

Sitecom

FOK! in samenwerking met sitecom

Sitecom geeft FOK! de mogelijkheid om een aantal van zijn users kennis te laten maken met één van Sitecoms nieuwste producten. Maar voor ik jullie daar alles over vertel wil ik jullie graag eerst voorstellen aan Sitecom.

Sitecom:

Sitecom is een puur Nederlands bedrijf met een duidelijke visie:  'Eenvoud is waar het om draait.' Deze visie sluit duidelijk aan op een behoefte bij de consument, want sinds de opening van het bedrijf in 1998 is het uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van computer connectivity producten. Technologische producten als computers, mobiele telefoons en elektronische zakagenda's zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en zijn voor een hoop mensen al ingewikkeld genoeg. Sitecom streeft ernaar producten te ontwikkelen die iedereen in staat stelt deze producten met elkaar te verbinden.

Nu biedt Sitecom een aantal users van FOK! de kans om de proef op de som te nemen; zij mogen de nieuwe Sitecom 300n gaan testen op dit gebruiksgemak en eenvoud.

Sitecom Wireless Router 300N:

Deze Sitecom 300n routers zijn uitgerust met de nieuwe IEEE 802.11n standaard, en kan bekabeld snelheden halen tot 300mb/s en draadloos tot 100mb/s. Dit is dus bijna een keer zo snel als de oudere 54g standaard. (IEEE 802.11g) De router maakt het mogelijk om in een handomdraai een supersnel bekabeld en draadloos netwerk op te zetten om zo je bestanden en internetverbinding met meerdere apparaten te delen. Omdat de meeste bestaande computers en laptop standaard niet deze snelle draadloze adapter aan boord hebben, voegt SiteCom in deze kit een USB adapter bij.

sitecom

De usb-adapter is geschikt voor zowel desktopcomputer als notebook en maakt het mogelijk om deze met de router te verbinden en te genieten van draadloos internet overal in het huis.

De review:

We zoeken nu dus 4 enthousiaste users, die deze kits voor ons willen gaan reviewen. Met reviewen bedoelen we een goede stap voor stap beschrijving van iedere stap in het aansluit- en configuratieproces, met foto's en screenshots van de installatie bij jullie thuis. Omdat deze routers ontwikkeld zijn om gemakkelijk te zijn in het gebruik en installatie, zoeken we 3 users die compleet digibeet zijn en één nerd, om te zien wat een specialist van het product vindt.

De review moet natuurlijk wel netjes zijn en we verwachten dan ook enige inzet en toewijding. We willen graag weten of alles duidelijk was en waar je tegen aan gelopen bent bij de installatie en gebruik van het product. Denk eraan dat je steeds vermeldt waarom je iets wel of niet duidelijk en/of goed vond, en wat jij vindt dat er beter kan. We mogen tevens namens Sitecom als dank voor de review, de router en de usb receiver aan de reviewers weggeven. Alle reden dus om je snel op te geven.

Opgeven:

Als je je wilt opgeven, kun je dat doen door een mail te sturen naar sitecom@fok.nl met daarin je motivatie. Geef aan waarom juist jij die router zou moeten testen, en vermeld daarbij ook duidelijk je gebruikersnaam. Uit de inzendingen worden 4 users gekozen die uiteindelijk de router mogen reviewen. Je kunt je opgeven tot zondag 15 juni 20:00 uur.

En mocht je nou nog vragen hebben of gewoon even gezellig over de actie willen kletsen dan kan dat hier in het slowchattopic dat we speciaal voor deze actie hebben geopend.


Succes!

sitecom

Osdorp Posse stopt ermee

Slecht nieuws voor de fans van de Amsterdamse rapgroep Osdorp Posse: ze gaan er mee stoppen. De rappers Def P, IJsblok, King en Seda houden volgend jaar nog een afscheidstournee.

De groep, die dit jaar twintig jaar bestaat, heeft in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Ze vonden het na twintig jaar wel welletjes. Aan het eind van dit jaar komt het laatste album uit met daarop nieuw werk en een overzicht van twintig jaar Osdorp Posse.

Osdorp Posse was de eerste Nederlandstalige rapgroep en scoorde hits met 'Origineel Amsterdams' en 'Fok Jou!'. In totaal werden er meer dan tien albums gemaakt, met teksten die vooral gingen over het leven in Osdorp.


Osdorp Posse - Origineel Amsterdams

Enemy Territory: Quake Wars nu te proberen

De team-based FPS Enemy Territory: Quake Wars is naar de consoles gekomen, en op de Xbox 360 kun je de game nu uittesten voor je hem koopt.

Het spel is ontwikkeld door Splash Damage, die bekend zijn geworden met de gratis online FPS Wolfenstein: Enemy Territory. in Quake Wars vecht je of als de mensen of als de Strogg en is het de bedoeling een campagne van drie kaarten af te werken, waarbij er altijd gevochten wordt om bepaalde objectives. De ene partij moet deze verdedigen, de andere moet deze aanvallen. Meer informatie lees je in onze review van de PC versie, een review van de consoleversie verschijnt binnenkort op FOK!games.

Bejaard duo met fiets en rolstoel van A30 geplukt

De Gelderse politie heeft gistermiddag een bejaard tweetal uit Veenendaal van de snelweg geplukt. De 78-jarige man en vrouw reden op de vluchtstrook van de A30 met een fiets en een elektrische rolstoel.

De bejaarden waren op weg naar Ede en volgden ook die borden, waardoor ze opeens op de snelweg terecht kwamen. Ze verklaarden daar de weg te zijn kwijtgeraakt. De politie heeft het koppel naar huis gebracht.

Moslimleider wil hardere aanpak belediging islam

Secretaris-generaal Ekmeleddin Ihsanoglu van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) wil dat westerse regeringen beledigingen van de islam strenger aanpakken. Hij prijst westerse landen die bijvoorbeeld Geert Wilders' antikoranfilm 'Fitna' hebben bekritiseerd, maar noemt dit niet voldoende.

"Het afkeuren of afstand nemen van uitingen van islamofobie lost de zaak niet op zolang degenen die zich daaraan schuldig maken hun campagne van opruiing en provocatie met een beroep op de vrijheid van meningsuiting kunnen voortzetten", zei hij vandaag in een toespraak in Maleisië over verbetering van de betrekkingen tussen moslims en het Westen.

Ihsanoglu drong er ook op aan dat media de 'voorstanders van haat en onverdraagzaamheid' geheel afwijzen, waarbij hij onder meer verwees naar de herpublicatie van tekeningen van de profeet Mohammed in Denemarken. "Het vereist een krachtige en vastberaden collectieve politieke wil om de uitdaging aan te gaan. Het is nu hoog tijd voor concrete stappen om het bederf te stoppen voordat het verder gaat", zei Ihsanoglu.

De Maleisische premier Abdullah Ahmad Badawi deed op de bijeenkomst in Kuala Lumpur een oproep aan wereldleiders om 'in het belang van onze gemeenschappelijke vredesagenda' samen te werken. Hij zei dat er in het Westen een verdraaid beeld van de islam bestaat, dat er niet beter op wordt door de 'verblinde acties van enkelen aan moslimzijde'.

Juryleden gaan poep- en plasseks bekijken

De jury van een Amerikaanse rechtbank in  Los Angeles gaat er deze week eens goed voor zitten. Ze krijgen zo'n zes uur hardcore pornofilm voorgeschoteld. Dat gebeurt in een proces tegen pornoregisseur Ira Isaacs, die onder druk van  christelijke pressiegroepen terecht staat voor 'criminele obsceniteit'.

De films van Isaacs zitten vol met  bestialiteit, poep- en plasseks.  De juryleden moeten nu beslissen of de films obsceen zijn, of dat ze literaire, wetenschappelijke of culturele waarde hebben. 

De regisseur noemt het zelf kunst  en beroept zich op zijn vrijheid die vastgelegd is in de Amerikaanse grondwet. Isaacs, die zichzelf shock-artiest noemt, is er niet gerust op dat de jury zijn kant zal kiezen. ''Het enige wat ze gaan doen is een DVD afspelen en hopen dat de jury geschokt is door en walgen van wat ze te zien zal krijgen. Het wordt één groot circus. Ik zou ook flippen als ik zes uur van die films zou moeten bekijken."  Toch hoopt hij dat de jury geshockeerd zal raken, maar evenwel de artistieke meerwaarde van zijn films zal begrijpen.

Een voorbeeld van het werk van Isaacs is het bij webloglezende internetters wereldberoemde 2 Girls 1 Cup-filmpje, waarbij twee toch niet onaardig uitziende dames een glas volpoepen en er daarna de tanden inzetten.  Dat filmpje staat onder meer hier, maar is uiteraard zeer NSFW (links klikken om te kunnen zien).

Het schokkende filmpje leidde tot een kettingreactie op internet van filmpjes die niets vermoedende  mensen toonden die het poepfilmpje te zien kregen.  Daarin werd alleen de walging van de kijkers getoond.

Meer etnische ruzies op havo en vwo

Uit cijfers van de Onderwijsinspectie blijkt dat allochtone en autochtone leerlingen steeds vaker op school met elkaar in gevecht raken, zo schrijft het AD vandaag. In twee jaar tijd zijn dergelijke etnische conflicten met 10% gestegen.  Ruzies tussen 'witte' en 'zwarte' scholieren kwamen in 2007 op bijna 40% van de scholen voor.

Het vaakst komen vechtpartijen, discriminatie en problemen met extreem-rechtse ‘Lonsdale-jongeren’ voor in het praktijkonderwijs en op het vmbo.  Opvallend echter is de stijging op havo en vwo. Maar liefst één op de drie scholen heeft daar  te maken met etnische botsingen. Een verdubbeling ten opzichte van 2006.

De Leidse extreem-rechtsdeskundige dr. Jaap van Donselaar zegt dat al sinds de moord op Pim Fortuyn etnische conflicten op scholen toenemen.  Volgens hem gaat het meestal niet om extreem-rechtse of radicaalislamitische jongeren, maar om groepen die vanwege een cultuurverschil met elkaar botsen. Beide kanten maken zich er schuldig aan. Van Donselaar denkt dat de werkelijke cijfers veel hoger liggen dan door scholen wordt gemeld.

Religieus extremisme op middelbare scholen is een veel minder groot probleem. Slechts 3% zegt hiermee te maken te hebben.

Eerste eiken huwelijk in Nederland

Als alles meezit dan viert het echtpaar Ably over twee weken voor de tachtigste keer hun trouwdag. Pieter Ably, afkomstig uit Friesland en zijn vrouw Henriëtte Jeanne Ably, afkomstig uit Frankrijk, trouwden op 23 juni 1928. Over twee weken zullen zij het eerste echtpaar zijn in Nederland dat het eiken huwelijk viert.

Dochter Henriëtte, 76 jaar oud, zegt dat haar ouders het heel bijzonder en leuk vinden. "Ik moet het ze vaak vertellen. Ze zijn allebei erg vergeetachtig. Na tien minuten weten ze het niet meer. Dan vertel ik het opnieuw en zijn ze weer erg blij." Ze zegt verder dat haar ouders een heel gelukkig huwelijk hebben. "Ik heb ze eigenlijk mijn hele leven alleen maar verliefd gezien." De familie zal voor het echtpaar, beiden 102 jaar oud, een bescheiden feestje geven in het verzorgingshuis waar zij wonen.

Vorig jaar vierden ruim honderd echtparen hun platina huwelijk, wat bereikt wordt bij een 70-jarig huwelijk. Ruim zevenduizend echtparen waren zestig jaar getrouwd. De lijst met langstgetrouwden wordt aangevoerd door een Koreaans echtpaar. Zij waren 86 jaar getrouwd.

 

Met dank aan DJMO voor de submit

[NBA] Celtics pakken ook tweede wedstrijd

De Boston Celtics hebben ook de tweede wedstrijd in de NBA-finale gewonnen. De Los Angeles Lakers werden met 108-102 verslagen in Boston.

Dankzij een zeer sterke Paul Pierce konden de Celtics de overwinning binnen halen. Hij scoorde 28 punten en gaf zelfs acht assists. Kevin Garnett en Ray Allen scoorden beiden zeventien punten. De power forward Leon Powe, die met zijn tweede seizoen bij de Celtics bezig is, scoorde 21 punten in slechts vijftien minuten speeltijd.

Bij de Lakers was Kobe Bryant de topscorer met dertig punten, acht assists en vier rebounds. De Spaanse center Pau Gasol scoorde 17 punten en pakte 10 rebounds. Lamar Odom was vrijwel onzichtbaar in de wedstrijd. Hij moest genoegen nemen met tien punten en acht rebounds. De volgende wedstrijd zal dinsdagavond in Los Angeles gespeeld worden.

Buffon: "Wij de te kloppen ploeg"

In een vraaggesprek met UEFA sprak Gianluigi Buffon duidelijke woorden over de wedstrijd tegen Nederland van vanavond: "Wij zijn de te kloppen ploeg. In de voorbereiding hebben we hard gewerkt. We zijn benieuwd waar we staan."

Door de blessure van Cannavaro is Buffon aanvoerder van de Italiaanse ploeg: "Het is heel jammer dat Fabio ontbreekt, hij is ons referentiekader. Maar ook zonder Fabio staat er een sterke verdediging. Op een eindtoernooi is het cruciaal om te starten met een zege. Wij zijn ons ten volle bewust van het belang van de wedstrijd tegen Nederland."

Groningen aast op García-García

Gonzalo García-García heeft zich in de kijker gespeeld bij meerdere Eredivisieclubs dankzij een goed seizoen bij Heracles Almelo. De middenvelder, die bij SC Heerenveen mag vertrekken, wordt nauwlettend door FC Groningen gevolgd.

Eerder leek het erop dat hij met Vitesse zo goed als rond was, maar uit verschillende bronnen blijkt dat beide partijen er niet uitkwamen. Groningen hoopt hiervan te profiteren en de Spanjaard binnen te halen.

De kersverse SC Heerenveen-coach Trond Sollied ziet niks in de middenvelder en heeft ook aangegeven dat hij op zoek mag gaan naar een nieuwe club. Hij speelde slechts twaalf duels voor SC Heerenveen waarin hij eenmaal het net wist te vinden. Hij werd aan Heracles Almela verhuurt waar hij zestien wedstrijden speelde en drie keer scoorde. Voorheen kwam hij uit voor AGOVV, Palencia, Mérida en Alcorcón.

Krajicek uit de top vijftig

Michaëlla Krajicek is na haar vroege uitschakeling op Roland Garros negen plaatsen gezakt op de wereldranglijst de Nederlandse bezet nu de 53ste plaats.

Krajicek moet de komende toernooien goed presteren om niet verder te zakken op de wereldranglijst. Gebeurd dat wel komen de Spelen voor haar in gevaar. Anna Ivanovic is de nieuwe nummer 1. De winnares van Roland Garros neemt de eerste plaats over van Maria Sjarapova.

James Wade wint UK Open

James Wade heeft het UK Open op zijn naam geschreven. In de finale was de Engelsman te sterk voor Gary Mawson. Het werd 11-7.

Mawson was in de halve finale nog verrassend te sterk voor Raymond van Barneveld. In de finale moest de Amerikaan echter het onderspit delven. Het ging gelijk op tot 6-6, waarna Wade toesloeg. Wade komt qua niveau steeds dichter in de buurt van Phil Taylor en Raymond van Barneveld.

McLaren accepteert straf Hamilton

McLaren gaat niet in beroep tegen de straf die Lewis Hamilton kreeg na het aanrijden van Kimi Räikkönen in de pitstraat, toen deze stopte voor het rode licht. De Brit moet volgende race tien plaatsen achteruit op de grid.

"Voor ons, als team dat hoort te winnen, was het een zeer teleurstellende dag", aldus teambaas Ron Dennis. "Maar feit is dat we snel genoeg waren om de race te kunnen winnen. Dus dat is bemoedigend. De botsing van Lewis was erg jammer. Natuurlijk schakelde hij zichzelf niet met opzet uit. Hij verkeek zich gewoon op de situatie en zag niet dat de wagens voor hem gingen stoppen. Het is voor een coureur lastig om te beslissen of hij zich gaat concentreren op de auto's voor zich of op de lichten aan het einde van de pits. We leggen ons echter neer bij de beslissing van de stewards."

Qatar kandidaat WK 2018

Qatar heeft zich officieel kandidaat gesteld om de organisatie van het WK in 2018 voor zijn rekening te nemen. Daarmee krijgen België en Nederland een concurrent erbij, zij hebben zich namelijk ook kandidaat gesteld.

Reden voor Qatar om het WK te organiseren is dat het kleine oliestaatje de naamsbekendheid wil vergroten. Waarschijnlijk zal Qatar weinig kans maken omdat Sepp Blatter, voorzitter van FIFA, te kennen had gegeven dat het WK hoogstwaarschijnlijk in Europa wordt gehouden. Engeland en Spanje hebben zich ook kandidaat gesteld.

Aanslag op treinstation Algerije: 13 doden

Een dubbele bomaanslag op een treinstation in Algerije heeft zondag aan dertien mensen het leven gekost. Bij de eerste explosie kwamen een Fransman en zijn chauffeur om het leven. De tweede knal kwam een paar minuten later, toen hulpverleners ter plaatse arriveerden. Beide bommen werden vanaf een afstand tot ontploffing gebracht. Dat heeft een Algerijnse veiligheidsfunctionaris gemeld.

Er viel een onbekend aantal gewonden bij de aanslag op het station van Beni Amrane, 110 kilometer ten oosten van de Algerijnse hoofdstad Algiers. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Bekend is dat de Algerijnse tak van Al-Qaida, Al-Qaida in Islamitisch Noord Afrika, in het gebied actief is. Deze organisatie pleegt de laatste twee jaar steeds vaker bomaanslagen, veelal met dodelijke afloop.

De eerste bom leek een gerichte aanslag te zijn tegen de Fransman, een medewerker van een Frans-Algerijns bedrijf dat het onderhoud aan het spoornet verzorgt.

Verblijfsvergunning voor kind oorlogsmisdadiger

Kinderen van vermeende oorlogsmisdadigers die al langer dan tien jaar in Nederland wonen, komen alsnog in aanmerking voor een verblijfsvergunning. Hun vaders worden juist strenger aangepakt. Dat zeggen minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) en zijn staatssecretaris Nebahat Albayrak (PvdA) maandag in een interview met het AD.

Vluchtelingen die worden verdacht van oorlogsmisdaden kunnen geen verblijfsvergunning krijgen, evenmin als hun familieleden. Daardoor kunnen zij in Nederland niet werken of studeren. Sommige kinderen van verdachten zijn al tien jaar in Nederland en kunnen niet terug naar het land van herkomst door het verleden van hun vaders.

Het ministerie van Justitie wil een uitzondering maken voor de kinderen die al langer dan tien jaar in Nederland zijn. "Zij mogen niet het slachtoffer worden van de daden van hun vader", zegt Hirsch Ballin in de krant. Driehonderd gezinsleden zouden van de maatregel gebruik kunnen maken.
Albayrak benadrukt dat het geen pardonregeling is. Volgens haar wordt de blokkade voor de kinderen opgeheven maar moeten ze wel 'gewoon opnieuw de vreemdelingenprocedure in'.

Om te voorkomen dat Nederland een toevluchtsoord wordt voor oorlogsmisdadigers gaat justitie meer mankracht inzetten om deze verdachten te vervolgen, kondigen de bewindslieden in het dagblad aan. Zij kunnen straks ook niet 'onder het mom van gezinshereniging later alsnog via de achterdeur in Nederland blijven'. Hirsch Ballin wil verder dat het mogelijk wordt verdachten uit te leveren, zodat ze daar kunnen worden berecht.

Minder Nederlanders spijkeren zich bij

Ruim 1,1 miljoen Nederlanders volgden vorig jaar een particuliere opleiding of cursus. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag. Procentueel nam het aantal Nederlanders dat niet-bekostigd onderwijs volgde licht af. Was dit in 2006 nog twaalf procent van de bevolking, vorig jaar kwam dit aantal uit op 10,6 procent.

Het zogenoemde niet-bekostigde onderwijs behelst opleidingen die niet worden betaald door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De kosten zijn voor rekening van de student of cursist, de werkgever of de uitkeringsinstantie. Bij dit type onderwijs gaat het om bijvoorbeeld een cursus Word of Excel, taalcursussen, havo- of vwo-opleidingen aan een commercieel instituut, lessen accountancy of SPD, en vrijetijdscursussen als bloemschikken of origami.

Voor acht op de tien leergierige Nederlanders hadden de opleidingen een relatie met hun werk. Zij hoopten met de opleiding hun kansen op promotie of een nieuwe baan te vergroten, of om een baan te krijgen.

Van de bevolking met een diploma in het hoger onderwijs nam zestien procent deel aan het niet-bekostigd onderwijs. Bij personen met als hoogste opleiding het vmbo was dit zes procent. Elf procent van de havo-/vwo-/mbo-opgeleiden volgde een particuliere opleiding. Vooral 25 tot 44-jarigen volgen dit type onderwijs. Bij jongeren is het aandeel lager omdat ze vaak in het bekostigd onderwijs zitten. Economisch-juridische opleidingen zijn bij zowel mannen als vrouwen het populairst.

Rijk steekt 50 miljoen in toerisme

Het ministerie van Economische Zaken investeert de komende drie jaar 50 miljoen euro in het inkomend toerisme naar Nederland. De komende jaren wil Nederland onder meer werk maken van het lokken van kapitaalkrachtige vakantiegangers uit opkomende economieën als India en China.

Dat maakte het ministerie vandaag bekend. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen presenteren vanmorgen hun plannen voor de toeristische sector tot en met 2010. Dat gebeurt in de kantine van de visafslag in Scheveningen.

Heemskerk en het NBTC hebben een reeks afspraken gemaakt. Zo willen ze dat er meer buitenlanders naar Nederland komen voor een kort bezoek aan een stad, de zogeheten citytrip. Het aantal internationale congressen en beurzen moet ook toenemen. Deze bijeenkomsten trekken kapitaalkrachtige bezoekers en geven een impuls aan de Nederlandse economie.

'Eto'o mogelijk naar Chelsea'

Chelsea lijkt de belangrijkste gegadigde om Samuel Eto'o over te nemen van Barcelona. De 27-jarige voetballer uit Kameroen lijkt bij Barcelona te mogen vertrekken en werd recent al gelinkt aan Liverpool, Tottenham Hotspur, AC Milan en Inter.

Bij Chelsea moet Eto'o Didier Drogba opvolgen, die mogelijk naar AC Milan vertrekt. Volgens The Sun heeft de Londense topclub zo'n 30 miljoen euro over voor de Afrikaanse aanvaller.

Eto'o heeft een moeizaam seizoen achter de rug bij de Catalaanse ploeg, die de komende zomer willen gebruiken om een ware metamorfose door te voeren binnen de selectie.

The Naked Gun intro in GTA IV

Ah, The Naked Gun, fijne herinneringen aan een periode waarin humor nog smaakvol was! Samen met Airplane een voorbeeld van hoe een film hoort te zijn!

De serie films had ook een briljante introductie, waarbij een politieauto op allerlei rare plekken rondreed waar geen auto's horen te komen. Nu heeft iemand bij Gamesradar zich bedacht dat dat ook allemaal kan in GTA IV, en met wat geknip en geplak kom je tot het onderstaande: de Naked Gun introductie nagedaan in GTA IV. Voor wie de films niet kent valt hier de oorspronkelijke introductie te zien.

CD: Malcolm Middleton - Sleight Of Heart

Malcolm Middleton is natuurlijk bekend van zijn werk met Arab Strap, de band die er eind 2006 de brui aan gaf. Dat was zonde, want zelden zal de donkere, troosteloze kant van het nachtleven mooier zijn bezongen dan door Arab Strap. Middleton was vooral verantwoordelijk voor de muziek, vaak niet meer dan een ritmebox en zijn eigen gitaar, waarna Aidan John Moffat met zijn bromstem de liedjes murmelde. Beide heren timmeren inmiddels ook solo behoorlijk aan de weg.

Primeur voor BMW

Formule 1-coureur Robert Kubica zorgde in de GP van Canada voor een primeur voor BMW. Het was - naast de eerste overwinning voor een Pool van een Grote Prijs - de eerste zege voor zijn team BMW Sauber. De 23-jarige nam ook de leiding in het wereldkampioenschap.

Het was een extra bijzondere overwinning van de Pool, want op precies hetzelfde circuit crashte hij vorig jaar enorm angstaanjagend. Hij hield er slechts een hersenschuding en verstuikte enkel aan over. Het was een mooie dag voor teambaas Mario Theissen, want Nick Heidfeld, teamgenoot van Kubica, pakte de tweede plaats voor een verrassende David Coulthard op het circuit Gilles Villeneuve. De Duitser kwam na een pitstop nog voor Kubica op de baan, maar werd toch ingehaald door hem. Hij moest ook toezien hoe zijn teammaatje na diens pitstop ruim vijf seconden voor hem weer de baan op kwam.

Theissen zelf was dolblij na de één-twee: "Dit is fantastisch! Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Alles ging gewoon perfect vandaag. We gingen voor een podiumplaats en hadden niet durven dromen van een dubbelzege. Ik wil Robert en Nick van harte feliciteren, net als het complete team in München en Hinwil. Beide coureurs reden een foutloze race en zaten op de goede strategie. Dit is een nieuwe mijlpaal in ons bestaan. Nu is het tijd voor een feestje."

BMW heeft wel bewezen dat het na Ferrari en McLaren de snelste auto's heeft. Na het wegvallen van zowel Kimi Räikkönen als Lewis Hamilton hoefden Kubica en Heidfeld de bolides alleen 'thuis' te brengen. Daar zijn ze uitstekend in geslaagd. Robert Kubica leidt nu het klassement met 42 punten. Hamilton blijft op 38 punten staan, maar ziet Massa aan zijn zijde, die zijn teamgenoot Räikkönen inhaalde. Die staat nog op 35 punten.

Reageer en win een Trom-Pet

De Trom-Pet zal voor vanavond misschien niet meer op tijd zijn, maar als jij nu reageert op dit item dan maak je kans om hem in huis te hebben bij een van de volgende wedstrijden van Oranje. Mocht je de Trom-Pet nog niet kennen, kijk dan hier of hier of hier op Heineken.nl waar Tom en Ted leuke dingen doen met de Trom-Pet.

Waar wacht je nog op? Reageer nou maar gewoon op deze blog (zo vaak je wilt ;)) en win een Trom-Pet van Heineken. We geven er in het totaal zes weg!

Málaga en Sporting dicht bij promotie

Málaga CF en Real Sporting de Gijón zijn dicht bij een terugkeer naar de Primera División. Real Sociedad beging een enorme misstap en lijkt verslagen.

Málaga speelde met 0-0 gelijk bij Granada74 maar heeft door het puntje wel de tweede plaats in beslag genomen. Dat kon omdat Sporting onderuit ging bij Castellón; de eindstand was 1-0. Real Sociedad kon de tweede plaats hierdoor overnemen als het won bij Deportivo Alavés. Bij het ingaan van de blessuretijd stond het nog 1-2 in het voordeel van Sociedad, maar de spelers stapten enkele minuten later gedesillusioneerd met een 3-2 eindstand van het veld.

Málaga heeft 69 punten, evenveel als Sporting. Het onderling resultaat is echter in het voordeel van Los Boquerones. Real Sociedad, dat de laatste wedstrijd tegen het als vijftiende geklasseerde Córdoba speelt, heeft twee punten minder. Málaga en Sporting treden respectievelijk nog aan tegen Tenerife (10e) en Eibar (12e). Ook dit zijn thuiswedstrijden. Numancia is met 76 punten al lang en breed gekroond als kampioen, en dus zeker van promotie.

Oostenrijkse media kwaad op Vink

Pieter Vink heeft voorlopig nog even geen vrienden in Oostenrijk. Een chauvinistisch Oostenrijks radiostation is het ochtendprogramma begonnen met een twee minuten durende tirade over de arbitrage.

De Oostenrijkers zijn van mening dat er in een wedstrijd met grote landen nooit zo vroeg een strafschop gegeven zou zijn. Ook zou Vink in de laatste minuut een strafschop aan het thuisland moeten hebben toegekend voor een overtreding op invaller Kienast.

Tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Italië en Nederland gaf het radiostation nog een tik na, door te zeggen dat het jammer was dat de wedstrijd niet door een Oostenrijker gefloten zou worden.

Ook de Oostenrijkse kranten maken melding van het incident maar spelen wat minder op de man. Kronen Zeitung meldt dat Oostenrijk ook een strafschop had moeten krijgen na een handsbal in het Kroatische strafschopgebied. Aan de andere kant, schrijft oud-international Hans Krankl in Österreich dat Oostenrijk geluk heeft gehad omdat Pogatetz al in de eerste helft rood had moeten krijgen.

Huizinga: Zand bijstorten is oplossing

Als het aan staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat ligt, wordt er zand in de Noordzee gestort om op die manier de kustlijn te verbreden. De gevolgen van de stijgende zeespiegel kunnen volgens Huizinga op deze manier worden aangepakt.

Het zand zou niet direct aan de kustlijn moeten worden gestort, maar een stuk uit de kust in zee. "Dus dat je ergens in de Noordzee zand stort en de krachten in zee het naar de kust brengen. Precies op de plek waar je het wilt hebben, onstaat kustverbreding.", aldus de staatssecretaris. Zij denkt dat deze oplossing meerdere mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld ook voor recreatie en woningbouw.

Ondertussen is een commissie onder leiding van voormalig minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij Cees Veerman belast met een onderzoek naar de gevolgen van de klimaatveranderingen en hoe Nederland daar tegen beschermd moet worden tot het jaar 2200. Huizinga geeft met haar visie alvast een voorzetje op het advies dat de commissie nog dit jaar geeft. "Je wilt niet dat er vanuit het niets een heel belangrijk advies komt dat veel stof doet opwaaien. Je moet alvast laten weten welke richting je opgaat. De geesten rijp maken."

Onderzoekers Antarctica krijgen 16.000 condooms

Onderzoekers op de Zuidpool gebruiken traditionele manieren om warm te blijven. Onderzoeksbasis McMurdo kreeg onlangs ruim 16.000 condooms aangeleverd, berichtte het Nieuw-Zeelandse dagblad The Press vandaag.

De manager van de basis verzekerde de krant dat de lading niet alleen bestemd is voor de 125 bewoners die daar de winter doorbrengen. De condooms moeten voldoende zijn voor een heel jaar, ook voor de zomer. Dan verblijven 1100 personen op de McMurdo-basis.

"Sommige mensen vervelen zich wel eens wat, maar de meesten weten hoe ze hun tijd hier door moeten brengen", aldus de manager. De condooms zijn voor iedereen gratis te verkrijgen om gênante aankopen te vermijden. "Iedereen kent elkaar hier", verduidelijkte de manager.

LucasArts hakt flink in personeelsbestand

Eerder deze week bevestigde LucasArts dat er zo'n 100 banen verdwijnen bij de interne studio van de ontwikkelaar waaronder die van producer Shawn Storc en product development vice president Peter Hirschmann.
Anonieme bronnen weten echter te melden dat na de release van Star Wars: The Force Unleashed er nog eens zo'n 100 banen zullen verdwijnen en dat alle lopende projecten zullen worden stop gezet. Volgens het gerucht zitten daar interessante projecten tussen, namelijk Star Wars: Knights of the Old Republic MMO, Star Wars: Battlefront 3, een Wii lightsaber game, en nog een LEGO Indiana Jones titel.
Hoewel Public Relations Director Margarte Grohne van LucasArts deze week verklaarde toegewijd te blijven aan de interne studio, is het aannemelijk dat LucasArts nog meer titels wil uitbesteden aan andere ontwikkelaars, iets wat in het verleden tot grote successen heeft geleid, den aan onder andere de Lego Star Wars titels.

Hiddink krijgt hoog bezoek

Guus Hiddink kreeg bij de training van Rusland een speciale gast op bezoek. Vitali Mutko, president van de Russische voetbalbond en minister van Sport, Toerisme en Jeugd in Rusland, kwam Hiddink succes wensen.

Over de problemen rond de contractverlenging van Hiddink wilde Mutko echter niets kwijt: "Hiddink heeft de wens om door te gaan en wij hebben die wens ook." Afgezien van deze uitspraak liet Mutko zich niet uit over de contractverlenging. Wel sprak hij lovend over Hiddink: "We wilden per se Hiddink hebben. Hij is de beste."

'Drie motorrijders gewond'

Op de Nieuwe Bredase Baan bij Wagenberg zijn gisteren aan het begin van de avond drie motorrijders gewond geraakt. Zij kwamen in botsing met een tegemoetkomende auto. Eén van de motorrijders is naar het Dijkzichtziekenhuis in Rotterdam gebracht. 

Een getuige van het ongeval meldt dat de betrokken automobilist "met zeer hoge snelheid en over de verkeerde weghelft" vanuit de richting Terheijden aangereden kwam. "Ik zelf kon die auto nog net ontwijken door een noodstop in de berm te maken. Maar de motorrijders die achter mij reden lukte dat niet meer en werden geraakt door de auto," aldus de getuige.

Met dank aan Dafje33 voor de submit.

Biseswar weg bij de Graafschap

De Graafschap en Feyenoord zijn niet overeen gekomen wat betreft het verlengen van het huurcontract voor Diego Biseswar.

Feyenoord wil de aanvaller alleen verkopen, maar hier heeft De Graafschap geen geld voor.

Biseswar kwam de gelederen van De Graafschap in de winterstop versterken en speelde elf duels voor de club uit Doetinchem. Technisch directeur Han Berger was vorige maand hoopvol gestemd over besprekingen over een langer verblijf, maar Biseswar lijkt nu toch te gaan vertrekken.

Chauffeurs blokkeren Spaans-Franse grens

Het vrachtwagenverkeer vanuit het noordoosten in Spanje naar Frankrijk (snelweg AP-7) is sinds gisteravond laat geblokkeerd. Auto's mogen wel doorrijden bij de grensovergang ter hoogte van La Junquera (Gerona), liet de politie weten.

Spaanse vrachtwagenchauffeurs protesteren tegen de gestegen brandstofprijzen. Ze eisen dat de dieselprijzen in heel Europa worden gelijkgetrokken. Franse vrachtwagenchauffeurs zouden van plan zijn vanochtend aan de andere kant van de grens te gaan staken.

Ballack: "Weinig fouten gemaakt"

Voor het eerst in twaalf jaar won Duitsland weer eens een wedstrijd op een EK. Na zes achtereenvolgende wedstrijden zonder zege werd Polen gisteravond met 2-0 aan de kant gezet. Ballack was te spreken over de prestaties van zijn team.

"We hebben weinig fouten gemaakt. Daarnaast scoorden we het eerste doelpunt, dat was belangrijk. Na rust kwam Polen meer in balbezit, maar dat kwam vooral omdat wij dat toestonden. Dat we afsluiten op 2-0 geeft veel vertrouwen."

Crytek: Crysis Warhead wordt laatste exclusieve PC titel

Crytek Engine business manager Harald Seeley heeft in een interview met Next-Gen gezegd, dat het onlangs aangekondigde Crysis Warhead hun laatste titel zal zijn die exclusief voor de PC wordt ontwikkeld.
Alle volgende franchises zullen cross-platform titels worden. Volgens Harald Seeley is piraterij een van de voornaamste redenen voor dit besluit. De game Crysis Warhead was echter al zo lang in ontwikkeling, dat Crytec de PC fans niet wilde teleurstellen.

Ondanks de bezorgdheid over piraterij hoeven gamers niet bang te zijn dat Crysis Warhead vol zit met beveiligingen. Ondanks de bezorgdheid wil Crytec de kopers van de game niet pesten met maatregelen tegen de software piraten.

Chávez roept FARC op strijd te staken

De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft de rebellen van de FARC opgeroepen al haar gijzelaars vrij te laten. Volgens hem wordt het nu tijd dat de FARC haar decennialange strijd opgeeft. Chávez zei in zijn wekelijkse  radio- en televisieprogramma 'Hallo, met de president' dat de FARC "uit de pas" loopt en dat hun oorlog "geschiedenis" is.

Volgens Colombia financiert Chávez de FARC en enkele maanden geleden riep de linkse president nog op om de FARC niet als terreurbeweging te zien. In Colombia is dan ook verrast gereageerd op de uitspraken van Chávez.

De Colombiaanse rebellen houden vele gijzelaars vast. Chávez spoorde de nieuwe leider van de FARC, Alfonso Cono, aan om "al deze mensen te laten gaan". Hij zei dat het "ouderen, vrouwen, zieken, soldaten" zijn die "al tien jaar gevangen zitten in de bergen". De rebellen zijn waarschijnlijk in jaren niet zo zwak geweest als nu, na de dood van hun leider en oprichter Manuel Marulanda.

Beenhakker: "Slecht gevoel bij eerste tegengoal"

Bondscoach Leo Beenhakker heeft een zure nasmaak overgehouden aan de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Duitsland. De Nederlander twijfelde erg of Podolski buitenspel stond of niet.

"We hebben bij die goal een slecht gevoel. Buitenspel of niet?", vroeg Beenhakker zich terecht af, "We hebben de Duitsers verder aardig bijgehouden. Helaas hebben ze altijd spelers die erg goed op de counter kunnen spelen. We hebben een paar kansen gekregen. Ik dacht dat het genoeg zou zijn voor een gelijkspel. Het toernooi is nog open. We hebben het in eigen hand, maar ik hoop dat de Duitsers tegen Kroatië hetzelfde doen als wat ze vanavond hebben gedaan."

'Sms bij ons veel te duur'

Nadat dat de Europese Commissie beval om bellen goedkoper te maken, hebben Nederlandse telecomproviders de kosten van een sms met twintig procent laten stijgen. Dat meldt de Telegraaf vanochtend.

Uit onderzoek van teleconwaakhond Opta zijn Nederlandse consumenten op reis in Europa het duurst uit voor het versturen van een sms. De kosten van een sms is inmiddels opgelopen tot 51 eurocent per bericht voor de Nederlanders. Het Europees gemiddelde ligt op 35 eurocent. Opta waarschuwt verschillende providers dat zij beter snel maatregelen kunnen nemen, anders zal er ook voor sms een prijsverlaging worden opgelegd.

Aan eerdere waarschuwingen van Opta om mobiel beller goedkoper te maken werden door de providers geen gehoor gegeven. Een half jaar geleden heeft dit geleid tot een uitspraak van de Europese Commissie, waarin bepaald werd dat mobiel bellen maximaal 58 cent per minuut mag kosten.

Na het overheidsingrijpen hebben Nederlanders al 77 miljoen euro bespaard op het bellen. Ook bleek dat de Nederlanders zich bewust zijn van de kosten. Het mobiel bellen binnen de EU steeg het afgelopen kwartaal met zes procent.

Malta is momenteel de goedkoopste met smssen, daar kost het slechts 18,1 eurocent. De aanbieders van telefonie in Nederland zijn wel voordeliger met mobiel internetten. Om 1 Mb data te verzenden of ontvangen betaalt de Nederlandse consument nu ongeveer vijf euro, dit was 6,80 euro. Het Europese gemiddelde ligt hierbij op 6.60 euro.

Lachwekkende sneer naar DVD in MGS 4

Nog drie nachtjes slapen en dan zal Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots in de winkels liggen. Zo dichtbij de release van de game komen er steeds meer details vrij over de gameplay en het verhaal.

Nu steeds meer mensen al voor de release een kopie hebben van de game wordt de kans ook steeds groter dat er materiaal van de game op internet verschijnt. Zo ook onderstaand filmpje waarin de humor van Kojima duidelijk naar voren komt.

In het filmpje wordt niets verklapt over het verhaal en is dus spoiler free. Het filmpje is hier te vinden.

'Aanslag op Amsterdamse seksclub'

Tegen een seksclub aan de Middenweg in Amsterdam is zaterdagavond een explosief gegooid. De politie meldde dat er niemand gewond raakte.

Rond 23.30 uur vond het incident plaats. Na melding van een harde knal rukte de politie uit. In de voortuin, muren, luiken en het raamkozijn werden delen van explosief teruggevonden. De dader(s) zijn nog niet opgepakt, tevens is er nog geen duidelijkheid over het motief.

In februari van dit jaar was een seksclub aan de Middenweg ook al toneel voor een schietpartij. Hierbij raakte een persoon gewond en raakten meerdere auto's beschadigd. De politie wilde niet zeggen of het deze keer om dezelfde club gaat.

Vastgeketende nonnen in Vaticaan

Als protest tegen hun verbanning uit een karmelietenklooster hadden twee bejaarde nonnen zich gisteren enkele uren vastgeketend aan een lantaarnpaal in Vaticaanstad. Zij willen dat paus Benedictus XVI hen helpt terug te keren.

Op de hoek van het Sint Pietersplein stonden de zusters Albina Locantore (73) en Teresa Izzi (79) vastgeketend. Om gezondheidsredenen hebben ze het klooster in cetraal-Italië enkele maanden verlaten. De moeder-overste liet hen echter niet terug keren, omdat zij ongehoorzaam zouden zijn geweest.

Bij de zusters stonden ook enkele protestborden. op één van de borden was de tekst te lezen: "Uwe heiligheid, we zijn noch prostituees, noch gewelddadig, noch geestelijk wankelmoedig". Zuster Albina voegt hier aan toe: "Na vijftig tot zestig jaar in dienst van de Kerk behandelen ze ons als oud vuil". Het Vaticaan doet een poging tot bemiddeling in de kwestie.

CD: Nicola Conte presents Viagem

Nicola Conte heeft voorop het artwork van het album maar voor de zekerheid gezet wat er op het plaatje staat. Is wel zo gemakkelijk en duidelijk: “A collection of 60’s brazilian bossa nova & jazz samba”. Beter kon hij het niet zeggen. Over de afgelopen jaren werd de voor Brazilie typische bossa nova steeds populairder. Dankzij crossover artiesten als Bebel Gilberto (Momento, 2007), en de opkomst van lounge met sterke bossa nova en samba invloeden, stijgt zoals gebruikelijk ook de vraag naar het ‘originele’ geluid. Vraag die Nicola Conte met alle liefde beantwoord.

Anglicaanse bisschop Robinson 'getrouwd'

Gene Robinson (61), de homoseksuele bisschop van New Hampshire in de Verenigde Staten, is dit weekeinde een geregistreerd partnerschap aangegaan met zijn vriend Mark Andrew (80). Ruim honderd vrienden en familieleden waren aanwezig bij de plechtigheid in de hoofdstad Concord (New Hampshire), berichtten Amerikaanse media gisteren.

De verbintenis tussen beide mannen was kleinschalig aangepakt uit respect voor de wereldwijde Lambeth-conferentie van anglicanen, aldus de woordvoerder van Robinson. De bijeenkomst vindt volgende maand plaats in Groot-Brittannië. De 77 miljoen leden tellende anglicaanse gemeenschap raakte diep verdeeld, nadat de Amerikaanse anglicanen in 2003 Robinson tot bisschop van New Hampshire hadden benoemd. Robinson is van plan deel te nemen aan de Lambeth-conferentie, hoewel hij geen uitnodiging heeft ontvangen.

Douglas blijft bij Twente

De Braziliaanse verdediger Douglas speelt ook volgend seizoen voor FC Twente.

De verdediger werd vorige zomer overgenomen van het Braziliaanse Joinville EC en maakte sinds zijn debuut in december 2007 een stormachtige ontwikkeling door. Dit bleef niet onopgemerkt bij andere clubs. Ajax en Feyenoord toonden interesse. Daarnaast kon Douglas met trainer Fred Rutten mee naar Schalke 04.

Maar hij blijft bij de Tukkers. "Die gaat onder geen beding weg bij ons," aldus voorzitter Joop Munsterman in TC/Tubantia.

Veel doden Myanmar worden nooit geïdentificeerd

Tienduizenden slachtoffers van de cycloon Nargis in Myanmar (Birma) zullen waarschijnlijk nooit worden geïdentificeerd. Veel lichamen verkeren vijf weken na de ramp in vergaande staat van ontbinding en zijn ontdaan van kleding en andere kenmerkende zaken. Dat berichtte CNN gisteren op gezag van het Internationale Rode Kruis.

Opgezwollen lichamen liggen nog steeds verspreid over de zwaargetroffen Irrawaddy-delta. Daarnaast zijn lijken gedumpt in kanalen of geplaatst in anonieme massagraven. Sommige doden zijn op enkele kilometers van hun woonplaats aangetroffen. Nog circa 80.000 doden moeten worden begraven. De hulpverlening concentreert zich voornamelijk op het leveren van voedsel en water aan de ruim 2 miljoen getroffen Myanmarezen.

Hickersberger: "Slechtst denkbare start"

Bondscoach Josef Hickersberger was zeer teleurgesteld in de verliespartij van Oostenrijk tegen de Kroaten: "Dit was de slechtst denkbare start van een toernooi."

"In de eerste dertig minuten speelden we niet goed, waren we nerveus. Maar daarna volgden we ons tactische plan en deed het team het goed. In de tweede helft domineerden we zelfs." Toch verloor Oostenrijk en dat was volgens Hickersberger een flinke klap voor het team: "Het team is erg gedeprimeerd. We lieten in de tweede helft zien de Kroaten aan te kunnen en hadden zelfs kunnen winnen. Toch staan we met lege handen. Of ik mijn team weer moet oplappen voor de volgende wedstrijd tegen Polen? Dat moet ik zeker en dat zal ik ook zeker doen."

Meeste jackpotwinnaars delen geld met familie

Een ruime meerderheid van de Nederlanders (63 procent) zou bij het winnen van de hoogste jackpot ooit (21,8 miljoen euro) van de Staatsloterij het prijzengeld met familie delen. Dat beweerden zij in een enquête die de Staatsloterij vorige week heeft laten doen.

Een kwart van de ondervraagden meldde ook vrienden in het geluk te laten meedelen. Verder bleek dat mensen in het noorden het geld vooral met de ouders zouden delen (51 procent) en dat in het zuiden vaker de kinderen hun bankrekening gespekt zouden zien (66 procent).

De meeste ondervraagden (ruim vijfitg procent) zeiden ondanks de rijkdom te zullen blijven werken, al was het maar parttime. Het geld zou verder vooral worden uitgegeven aan een nieuw huis, een nieuwe auto en/of een reis.

De loterijprijs is tot ongekende hoogte gestegen doordat de jackpot enkele keren niet is gevallen. Mocht de jackpot morgen ook niet vallen, dan stijgt het bedrag naar het maximum van 25 miljoen euro. In juli worden vervolgens net zo lang nummers getrokken tot er een winnaar is.

Acties bij Maasveren verharden

Na stakingen bij onder andere de politie, postbodes en buschauffeurs, staken nu ook de schippers van de veerponten die tussen Noord-Brabant en Gelderland over de Maas varen. Het gaat om de ponten bij Alern, Lith, Oijen, Megen en Appeltern. De schippers staken tussen 9.30 uur en 16.30 uur voor een betere cao.

FNV Bondgenoten laat weten dat er buiten de aangekondigde tijden wel wordt gevaren, maar dat er geen kaartjes worden verkocht. De schippers leggen een looneis op tafel van 2,3 procent bovenop de afgesproken prijscompensatie. Daarbij vragen ze een onregelmatigheidstoeslag van twintig procent in tegenstelling tot de twaalf procent die zij nu krijgen.

Stichting de Maarsveren geeft geen gehoor aan de eisen en zegt met een tegenbod te komen. "Ingaan op alle eisen van het personeel zou betekenen dat de loonkosten dit jaar met bijna veertien procent stijgen. Het gevolg daarvan zou zijn dat de onlangs met drie procent verhoogde tarieven, nogmaals met zeven procent verhoogd zouden moeten worden.", aldus de persverklaring van de Stichting.

De vijf veerponten over de Maas vervoeren per dag ongeveer 3600 voertuigen, fietsers en voetgangers. Volgens de Stichting de Maasveren wordt er per dag dat er gestaakt wordt rond 5.000 euro misgelopen.

CD: Senor Coconut - Around the World

Ieder nummer is geschikt om te veranderen in een soepele rumba, mambo of cha-cha-cha, dat laat Señor Coconut and his Orchestra zien. Op zijn cd Around The World hijst hij oude, bekende pophits in een nieuw jasje; een Zuid-Amerikaans jasje wel te verstaan. Zelf noemt hij het "Electrolatino", het is in ieder geval zeker latin te noemen. Het electrogehalte is niet overal even duidelijk aanwezig, al is de ondertoon wel herkenbaar als electro.

Oranje onderbroekje

Ik heb geen idee wat ik moet verwachten. Het samenspel is dit keer wel goed, maar het komt in vlagen en men wordt moe. Niemand kan in Van Bastens hoofd kijken, die man is een mysterie. Ik hoop zelf op een ons onderschattend Italië en een goal wegens mooi samenspel vroeg in de wedstrijd, die we vervolgens 70 of 80 minuten met hand en tand zullen verdedigen. Of dat bewaarheid wordt, wie zal het zeggen. Ik weet wel dat 's lands grootste supermarkt er weer leuk op in springt met -dit keer- de Wulpie. Het aanstekelijke liedje zit al rotsvast in mijn hoofd doordat ik het elk kwartier hoorde tijdens mijn werk van afgelopen zaterdag, dus dat zit wel snor. Ook zo'n beetje alle verkrijgbare EK-prullaria heb ik al vergaard. Aan mij zal het niet liggen. Ik trek een biertje open en ga kijken met m'n Trom-pet stevig op m'n kop gedrukt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.