BMW behaalt doel

Bij BMW is de doelstelling voor 2008 inmiddels behaald. De Duitse autofabrikant wou een race winnen dit jaar, hetgeen Robert Kubica gisteren gelukt is.

Vlak na de finish was Mario Theissen, teambaas van BMW, erg uitgelaten. "We hadden onszelf een zege beloofd voor dit seizoen en we hadden in de afgelopen paar races al gezien dat we steeds dichter in de buurt kwamen van de hoogste podiumtrede. Zondag vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Na de tweede pitstop van Robert wisten we dat hij een goede kans zou maken op de overwinning, ook al zou de Safety Car nog een keer naar buiten zijn gegaan."

Tijd dus voor het team om de doelstelling aan te passen. "Ons doel voor dit seizoen, het winnen van een race, is nu bereikt. Alles wat nu volgt, is extra". Aan de titels denkt Theissen nog niet. "We zullen elke race apart blijven benaderen. We focussen ons nu dus eerst op de Grand Prix van Frankrijk, om te kijken wat we daar kunnen doen."

Kubica staat aan de leiding in het WK met 42 punten na zeven races. BMW staat tweede bij de constructeurs met 70 punten waar Ferrari er 73 heeft.